Xning!

Tränade övre bröst, axlar och mage i torsdags.. snedbänk i smithen, var ett tag sen men kände mig riktigt stark!
7a på 110kg och en 2a på 125 bland annat!

Nu känner jag mig inte lika stark dock, åkte på kryssning i fredags.. festade till 6, sov lite sen börja fest 12 på lördagen igen... Fettmätning idag: 8,5% BF, "tjock" och "svag" nu alltså! Jag behöver inte skriva det ens men den här veckan blir det hårdträning!

 Underbart rolig kryssning, är värt att "offra" lite muskler för att åka på sån busresa!


Deff och bulk!

Vi bodybuilders (låter töntigt men det är väl det man är om man tränar för att påverka utseende på sin kropp?) tränar antingen för att öka i muskelmassa och det kalls bulk, då lägger man även på sig fett till viss del, eller så deffar vi och då handlar det om att få bort underhudsfett och att bibehålla muskelmassa.

För att bulka måste man ligga på kaloriöverskott (kcal+)
För att deffa måste man ligga på kaloriunderskott (kcal -)

När man bulkar räcker det att ligga på lite kcal+ men för att vara på den "säkra sidan" brukar cirka 300-500kcal+ rekommenderas.

När man deffar brukar 500kcal - vara lagom, ligger man på cirka 500kcal - och får i sig tillräckligt med protein så blir muskelmassaförlusten minimal och fettmängden minskas med cirka 0,5kg/vecka.

Om man bara tränar för att öka i muskelmassa så bör man alltså bara bulka, om man däremot vill bygga muskler och samtidigt bli deffad så är det bästa att först köra en längre period av bulk för att sedan deffa... Hur lång tid man bör bulka respektive deffa beror på hur mycket fett man har och hur mycket man vill deffa bort!Exempel: Joel börjar träna i september och vill se mer atletisk ut till nästa sommar, han vill flexa sina pecs på stranden :P När han börjar träna väger han 80kg och har en fett% på 10%, efter han börjat träna ligger han på kcal+ och går upp till 12% fram till våren, då väger han 85kg och bestämmer sig för att deffa ner sig till 8% bf tll mitten av juni..  4% av 85kg = cirka 3,5kg, alltså behöver han 7 veckor för att komma ner till 8% om han nu ska gå ner 0,5kg/veckan.. alltså bör han börja sin deff i mitten av april (om han deffar 8 veckor har han en extravecka)

* För att öka i muskelmassa=bulka måste man ligga på kcal+ och det är då oundvikligt att lägga på sig även fett, men ju mer strikt och kunnig du är med kosten desto bättre form kan du hålla när du bulkar...

* När man deffar är det bästa att ligga på cirka 500kcal- och då bör man gå ner cirka 0,5kg fett/vecka

Om man ska ska deffa ner sig till en låg bf% så måste man ändra på något i deffen när man slutar att gå ner i bf%, äta lite mindre/bättre och/eller röra på sig ännu mer!


Utkast: Feb. 24, 2010

 Idag tränade jag inte biceps, däremot tränade jag lårbiceps (hamstrings) som är ungefär lika stora som mina biceps! Lårbiceps ska självklart vara mycket större men det är den mesta släpande muskeln hos mig...


Blev liggande lårcul, sittande, tjejmaskin, utfall, lårspark... Kändes bra, dock fortfarande träningsvärk i vaderna men kunde träna iaf!

Nu har vi suttit och läst om fettförbrännare här nån timme, blir sugen på att deff och att bli rippad!

Dagens nöt: Valnötter innehåller 7,5g omega3 fett /100gram och innehåller mycket B6-vitamin som är viktig för nybildande av röda blodkroppar och i ämnesomsättningsprocessen.. 7,5gram/100gram är faktiskt mer än många feta fiskar innehåller... På tal om det ska jag äta LAX nu :D Åt Broccoli till förut, sägs vara en av dom nyttigaste grönsakerna, men det är fan inte gott...

Dagens tips: Bästa sättet att bli "Fit" är att träna både på gym och någon cardioträning (springa, spinning, simma, boxning, gruppträning etc)
Definitionen på fit kan ju förvisso vara lite olika men ni fattar...

Några frågor om träning, kost om min träning eller likande??


Köttigt ryggpass!

Rygg+axlar idag, var nästan själv på gymmet idag.. lite tråkigt men blev extra mycket fokus på träningen! Körde chins med vikt idag och passet så ut typ:

* Chins 10kg * 12reps, 15kg*8reps, 20kg*6reps, 25kg*4reps+0kg 4 reps
* Smala latsdrag 2 set

* 4 set baksida axlar liggande på bänk
* 2 set baksida axlar enarm CC

* 4 set rodd
* 1 set seated row
* 1 set "ny övning"

* 2 set ryggres
* 2 set Nedre del rygg maskin

* 3 set underarmar med stång på bänk

 Under(bar?) arm !

Idag har jag jättemycket träningsvärk i vaderna, lite skumt eftersom jag inte tränat dom direkt, men är förmodligen efter min löptur på bandet igår och att jag tränade ben i söndags.. Lite smått tränngsvärk i benen idag, i axlar+bröst från igår och börjar känna lite i ryggen med,särskilt baksida axlar,  nästan överallt med andra ord... Härligt :)
Halodrolen gör att man lättare får träningsvärk och tycker jag märker av det lite... På torsdag ska jag beställa mer Halodrol så det räcker 3 veckor till :)Träningsplanering

Mitt andra pass igår blev löpband 10minuter, sen mage: 4 set hängande benlyft i dipsen, 3-4 set sida mage i CC, 2-3 set sittande på bänk med hantel, ben från sida till sida och benlyft - jättesvårt att förklara magövningar! Men mage tränade jag iaf :) Sen Körde jag på löpbandet 15 minuter till, lite lugnt i början sen högt tempo och avsluta med lite lugnare...

 game, mage, egam, geam, gema

Planering
* Den här veckan har jag tänkt mig rygg+baksida axlar idag, Ben imorgon sen eventuellt en löptur på kvällen, torsdag övre bröst,axlar och mage... Fredag, lördag blir det vila (på grund av att vi ska på X-ning!) sen söndag ska jag försöka träna fotboll!

* Nästa vecka blir det gym som vanligt 4-5 pass och 3-4 konditionspass är tanken

* Om 3-4 veckor ska jag börja deffa cirka 2 veckor, samtidigt som jag kör igång med en ny kreatinkur (uppladdningsfas, NO shothun, sen fierce). Efter dessa veckor ska jag äta "normalt" utan att gå upp för mycket i BF

* I början av maj nångång förmodligen ska jag börja min riktiga deff på cirka 4 veckor (eller mer om det behövs!) då jag ska ner till 6% BF, eller strax under


12a på 100kg i bänk...

Nyss hemkommen från ett bröst/axelpass, provade 130 i bänk idag och det gick ju bra :) Fick tips idag så jag borde kunna öka några kg om jag lär mig tekniken!

Sen var jag tvungen att klara minst en 9a på 100kg eftersom Jocke gjorde en 9a idag http://timejoakim.blogg.se/
och jag klarade en 12a på 100kg så det var ju skönt :D
Kom ihåg att jag INTE kör bänk, jag bara maxar någon gång ibland för skojs skull :P

Sen körde jag sned hantelspress med mycket lutning, lite axelflyes och utsida axlar... Mage kör jag ikväll när vi ska ner igen... Ska även springa på löpbandet då om det funkar med min äckliga tå som är skadad men tror det ska gå idag!


Saknar mitt jobb i Hultsfred...
 Jag la nyss in bilder från min gamla mobil och det var mycket bilder från mitt gamlagamla jobb som elevassistent på Hultsfreds gymnasisärskola där jag slutade i juni förra året, det var ett underbart jobb som jag verkligen saknar... jag jobbade i en klass med 7 elever, helt fantastiska killar och vi hade så kul!
Här är en vårdag när vi var ute hela dagen och gjorde iordning minigolfbanorna och grillade med såklart :)
Där fick jag träna en dag på arbetstid, jag hade med mig två elever till gymmet och en dag i veckan hade vi idrott, innebandy, friidrott osv och en dag i veckan simmande vi..

Axlar - Från obefintliga till hyfsade....

Jag brukar ju skriva att jag inte är helt nöjd med mina axlar än, men axlarna är det som jag förbättrat mest under sista åren, jag har prioriteringstränat axlar nu i säkert 3 år, på det här kortet som är från Oktober 07 hade jag alltså börjat träna axlar mer så innan var dom ännu sämre (!) Har tyvärr inga tidigare kort tillgängliga på den här dator..

Nu det ju självklart inte så "rättvis" jämförelse mellan dessa bilder eftersom den översta är närbild och med spända axlar men ändå..

   Fotograf: http://www.christercarlsson.com/
  Hej, jag har inga axlar men ändå stora armar, jättesnyggt! Inte direkt....

Har saknat...

Jobb 8-12,30 och 17-22.. Benpass därimellan :) Provade en gammal kärlek idag :P Benpress! Var nästan 2 månader sen jag körde benpress... sen benspark, grymt tryck i quadsen! Några set utfall innan det blev hamstrings där jag oxå fick riktigt bra pump! Några set tjejmaskin oxå... Känns som det vankas träningsvärk imorn :D Tog även lite seriösa, eller ja, bilder med linne iaf :)
Foto: http://www.christercarlsson.com/


Dagens tips: Skotta snö, det är fettförbrännande! Extra mycket förbränner man om man skottar bort snön bakom min bil så jag slipper åka på trottoaren ut varje gång...

Dagens fakta: Protein heter proteas som betyder "det viktigaste" på latin, vid svält är det proteinbrist man dör av och vi klarar oss i ca 60 dagar utan protein... Men låångt innan dom där 60 dagarna lär man va duktigt katabol :P


Fotografering

Igår åkte jag o Offe (http://czamorano.blogg.se/ till Gamleby TC (www.gamlebytc.se) för att ta lite bilder till oss och bilder dom kan använda på gymmet där, fotograf var Christer http://www.christercarlsson.com/ och några av bilderna finns på hans blogg: http://blog.christercarlsson.com/ . Axel Bergendorff (http://bergendorff.blogspot.com/) hjälpte till vid fotograferingen.
Det blev en hel del bilder, vissa riktigt bra, en del riktigt dåliga :P Nu var vi inte i bästa form någon av oss men det kommer fler bilder till sommaren :) Vi ska välja ut några vi är nöjda med som Christer ska redigera

20 chins!

Tränade vid 12,30 idag, tänkte ge dom där töntiga chinsen en sista chans... och klarade äntligen 20!! Sista var väl inte helt ok men ändå, 20 chins :D

 Med det här ryggen klarade jag typ 15 chins, nu klarar jag 20 chins.. större starkare sommaren 2010 ;)

* 1 set chins, 1 set med 15kg vikt, 1 set vanligt
* 2 set semisupinerat grepp
* 1 set vanligt+ ett set omvänt

* 3 set baksida axlar med hantlar
* 3 set baksida axlar i pecdec

* 5 set sälrodd
* 2-3 set serratuspress

*5 set baksida lår

Sista dagen med RAGE idag... men har fortfarande mitt kära halodrol! Imorgon jobbar jag till 12,30 sen åker vi till Oldvillage och tar lite kort, dels till oss själva och dels bilder på oss som dom ska ha på gymmet där :P
Blir ett lite jazzpass axlar oxå :)
Söndag blir det fotboll om min äckliga tå är bra då!

Träna bort celluliter??

Satt o titta i min "mytbok" här och tänkte skriva om 2 träningsmyter för tjejer :) Eller celluliter kanske kan drabba även män?

"Kvinnor som styrketränar får bulliga och manliga muskler"

Inte direkt! Som tjej behöver man absolut inte vara rädd för att för enormt svällande muskler, för det krävs mycket hård träning, bra mat och lååång tids träning... Dessutom har kvinnor inte lika lätt som män att bygga muskler, mest pga att ett kvinna bara producerar 1/10 så mycket testosteron som en man...

"Utfall (eller någon annan övning) tränar bort celluliterna"

Nej tyvärr, det finns ingen övning som gör det.. däremot kan tillståndet förbättras om blodcirkulationen i området ökar, vilket sker vid alla motionsformer där benen engageras - liksom vid massage!

Celluliter uppstår när bindväven som omger varje fettcell är alltför stram och oelastisk. Bindväven drar då ned huden mellan varje fettcell så det uppstår ojämnheter.

Brontosaurus

Sovmorgon idag lite, skönt.. sover inte lika bra nu när ja är förkyld och idag är sista dagen med hemotropin (som påverkar sömnen positivit) ska hålla upp nån månad sen köra igång med det igen.. Imorgon blir det ryggpass vid 12 och sista dagen med RAGE, sen blir de uppehåll med kreatin.. blir intressant hur mycket jag tappar i vikt nu (vätska)

 Att jag har mage att lägga ut en sån här bild!

Var nere med Robin och Danne idag, jag körde stepmaskin 10 min, cykla 5min träna mage sen step igen högt tempo 10min.. Mage och lite cardio alltså! Blev en promenad i horn på ca 30min, men fan va värdelöst att vara ute när det blåser kallt!

Var på "möte" med fotbollslaget oxå, det vi snacka mest om var att vi behöver mer folk på träningarna, bara hör av er om ni vill komma o träna med oss :) Blev även fika såklart, F:et i HHIF står ju för fika :D

 Mina råttor har tittat en del på OS och är nu sugna på att börja med curling, men jag säger till dom är det är sopigt...


Grönt te, asbra va!

Fortfarande snorig och ont i tån blablabla, vem bryr dig?!

Jag brukar ju skriva om att grönt te är bra för förbränningen, hittade det här precis vilket jag inte hört/läst innan

 "Grönt te är vetenskapligt bevisat att inte bara öka den totala ämnesomsättningen under dygnet, utan också öka andelen energi som tas från fett istället för kolhydrater. )Det gör att du inte bara kommer förbränna mer fett under dygnet utan också spara kolhydrater till träningen, vilket är välbehövligt under en diet där kolhydratmängden i kosten är begränsad."

Idag ska jag till gymmet vid 14tiden och köra mage och cardio, blir nog cykel eller stepmaskin... sen blir det två promenader med båda dom ja är stödkompis åt..

Nu ska jag ladda min dosett med kosttillskott.. pillertrillare.com :P

 Här finns både den ena och det andra! Det tredje oxå, men det är kosttillskott fortfarande, inga steroider!!


 

Jag älskar halodrolen <3

Jobbade sista dagen på Hessleby idag...kändes lite tråkigt faktiskt då jag trivts riktigt bra där sista tiden!  Ska jobba den här veckan och nästa på solskenet.. Vad händer sen? Bra fråga utan bra svar... skitsamma, tränat idag och det gick bra trots att jag är äckel förskyldtöntig lite!

Började med sned hantelspress som vanligt, sist gjorde jag en 4a med hjälp, dvs 3 själv på 52orna och idag gjorde jag en 4a själv :D  Stark lite :)
Övre bröst och axlar.. Offe var och gästtränade och visade en för mig ny övning "axelflyes" alltså flyes men med lutning på bänken ganska mycket!

På lördag blir det fotografering och således lite nya bilder till bloggen (det var på tiden.. ja, jag vet!)
Är ju offseason, dvs inte deffad men det blir lite kort ändå :)

Tittar nu för övrigt på film när vi var små:  "Snögubben Agust, har du byggt den själv?" Frågar pappa.. "ja" svarar jag asnöjd! "Va duktig du är!"  Är ju inte äldst i världen på filmen men ändå typ 9 år så en snögubbe borde ju inte vara så svårt va! Igår bestall vi X-ning, nästa helg åker vi och då kan det lätt bli lite omogna busgrabbsfasoner igen :P


Träningsvärk - vad fan är det!?

Äckligt snorig, ont i ryggen, trött och confused av olika anledingar så inget bloggande, eller jo, ett inlägg som jag skrev för aslänge sen i repris.. om träningsvärk:

De flesta av oss har upplevt träningsvärk och vet hur det känns. Men vad är egentligen träningsvärk? Träningsvärk kan delas in i akut värk direkt under och direkt efter ett träningspass, dels sekundär värk som uppstår 1 dag, eller ibland 2 dagar efter passet. Den akuta värken beror på sura metaboliter i form av mjölksyra, arakidonsyra etc. En annan faktor är en ökad vätskemängd i muskelfibrerna. Vätskan gör att trycket i muskelfibrerna ökar vilket registreras av smärtkänsliga receptorer.


Den egentligen träningsvärken som uppstår någon dag senare beror också på en tryckökning i muskelfibrerna. Trycket är ett resultat av ett vätskeinflöde i samband med en inflammatorisk process i muskeln. Inflammatorisk process låter kanske för många lite skrämmande men en inflammation är muskelns väg till läkning! Både den mekaniska nötningen vid styrketräning samt fria radikaler* vid aerob träning* (konditonsträning) bidrar till att förstöra muskelfibern. (som sedan byggs upp nära vi vilar och äter bra mat!


Är träningsvärk nödvändligt för att få ut något av träningen då? Nej, träningsvärk är inte ett mått på om passet varit effektivt eller inte. Man kan få full effekt utan träningsvärk. Hur mycket träningsvärk man får är individuellt och beror på hur van man är vid just den typen av träning. Om man håller upp en längre tid från träningen och sedan börjar igen får man ofta träningsvärk, eller om man provar någon form av träning man är inte så van vid.


Sammanfattning: Träningsvärk beror på vätsketryck i muskeln och träningsvärk är inte är måste för träningsresultat!

Träningsupplägg dag 2

Skrev för några dagar sedan dag1 på ett träningsprogram, tänkte fortsätta med dag2(jasså:P) som är Rygg, baksida axlar, biceps och underarmar

Jag delar in ryggen i 5 olika delar: Lats ("vingarna"), mitten av ryggen, nedre del rygg, baksida axlar, och övre "traps" De flesta ryggövningar tar på nästan hela ryggen men främst på en viss del, tex chins som tar mest på latsen. Jag tycker man kan köra 4-5 set på varje del, kanske några fler set på latsen som är en stor muskel...

* Latsdrag och/eller chins 5-6 set, agonist: Latsen
* Rodd 4-5 set, agonist: mitten av ryggen
* Ryggresningar: 4 set, agonist: nedre del rygg
* Baksida axlar: "liggande på bänk på magen, hantlar utåt" ehh, se bilden iställlet :P
Går även köra sittande på bänk, eller stående men samma rörelse
* Traps (om man tycker man behöver träna dom!) 4 set Shrugs, agonist: Övre traps

* Biceps med stång 3 set, agonist: M. Biceps brachii, synergister: underarmarna
* Hammercurl 3 set, agonister: Biceps och utsida underarm, synergist: insida underarm
* "Insida underarmar med stång" 3 set, agonist: insida underarm, synergist: utsida underarmPower

Fotbollsträning idag som sagt, gick riktigt bra med tanke på omständigheterna! Inte tränat fotboll på 2 veckor, ingen kondition och drack lite igår (inte så mycket dock!) Tycker fan jag känner av halodrolen+ Rage? när jag spelar fotboll oxå, känner att ja har mer power när jag springer! Riktigt skoj, nu ser jag fram emot nästa söndag, hoppas jag kan sluta jobbet lite tidigare bara...

Imorgon jobbar jag på Hessleby sen ryggpass vid 18tiden, tänkte prova chins med vikter för första gången! Sen blir det ben på tisdag och KANSKE lite löpning på morgonen innan jobbet, typ vid 7tiden... Ja, ni vet, jag är inte normal...

Slutligen... Ring inte mig mer ;)Kondition!

Idag är det dag 1 för min konditionsperiod :P Ska försöka fixa hyfsad kondition nu iaf, så idag blir det fotbollsträning och förmodligen på torsdag, sen ska jag ut och springa/springa på gymmet iaf 2 gånger i veckan!
Dessutom blir det ju gymmet 4 eller 5 pass i veckan men det behöver ja inte ens skriva va?

Nu ska jag till konstgräsmattan i rimforsa och lira :)

Kärlekshandtag??

Satt och läste på på http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=140962 där jag lagt upp bilder, en som skrivit:
"hur fan kommer det sig att du har kvar "kärleks hantagen" ?"

En annan som svarat:

"Obliques kallas muskeln och dess utseende är genetiskt betingat, din klump. Vissa kan inte få särskilt smal midja p.g.a. höftens samt obliquernas utseende. "

haha fan va bra tycker jag! Men det är ju inte lätt att veta men för er som inte visste det innan så vet ni nu ;)


Jag sitter och läser en bok jag låna av Anna nu, idrottspsykologi, har precis börjat men den är nog intressant! Finns nog en del för oss fotbollsspelare och för oss bodybuilders att hämta inom det området, hoppas på att lära mig något nytt som kan gynna träningen, eller som jag kan ha nytta av när jag hjälper andra :)


Jazzdag...

Idag är det vilodag! Helt o hållet faktiskt.. har inget annat inplanerat heller på hela dagen, känns konstigt men rätt skönt oxå! Ikväll blir det fifa hos danne däremot, och ett par öl... sen hur måna ett par är är ju frågan :P  men relativt lugnt blir det iaf :)

Känner ni i igen det här "nu har ja varit nyttig och ätit en frukt, då kan jag äta godis (eller liknande) med gott samvete" ja, det är bra med frukt, absolut, men det kompenserar ju inte glassen direkt... Jag menar inte att ni inte ska äta godis, det är ju gott så ät det :)

Men jag har lite det där tänket idag oxå, jag har en hälsofreakdag, gjorde lite extra grönsaker, dricker citronvatten till maten, äter ingefära, åt vitlök till maten, dricker grönt te blabla idag.. så kan jag dricka dom där ölen med lite godare samvete :P

     Hej jag heter Per Ekbjörn och jag går runt och spänner mig cirka 24 timmar/dygn!

En träningsmyt/undanflykt för att inte träna? : "Det är ingen mening att börja träna, man blir bara sjuk"
Inte direkt, om man börjar lugnt och sedan trappar upp träningen och dessutom äter bra och vilar så ökar inte risken för att bli sjuk!

* Om man är vältränad får man bättre immunförsvar, men tänk på att immunförsvaret är tillfälligt nedsatt en aning efter träning, det kallas "the open window"
Stark som en (Ek)björn!

 Min före detta underbara älskling  Amber var tvungen att tas bort idag pga sjukdom :(  Det är jättetråkigt, hon va så fin! Men hon kommer få det bra i "himlen"

Pingisturningen på jobbet idag, kul! Vi var 3 stycken och vann ungefär lika många matcher, men jag körde ju självklart inte mitt bäst ;)

Gymmet, underbart: Övre bröst, axlar, mage
Tänkte jag skulle klara en 2a på 52orna i först lutningen... 5e dag halodrol, det verkar vara nåt typ av mirakelmedel faktiskt :D

* 49kg* 6 reps, 52kg*4 reps(hjälp sista), 52kg*3 reps
* Andra lutningen, 44kg* 5reps, 44kg*4 reps
* Sned bänk, mycket lutning i smith: 100kg* 5 reps, 70kg*12 reps
* Axelpress stång: 50kg*8 reps, 60kg*5 reps, 60kg*4 reps, 50kg* 10 reps

Hade för övrigt träningsvärk i triccarna (!!!) inför dagens pass... Anledningen till det är förmodligen att jag körde rätt tungt i baksida axlar igår och då tenderar man lätt att koppla in triccarna!

Sen blev det utsida axlar, mage...

Anledningen till att jag inte skriver med hela passet vilka vikter jag kör på är att dels orkar jag inte hålla reda på vikterna ett helt pass sen är det rätt oviktigt(!) vilka vikter jag kör på i tex mage, sen blir det så jävla mycket dravvel som inget orkar läsa :P


 Snart sommar igen hörde jag?

"Tjockaste" på länge!

Ok jag kan fortsätta med töntiga chins, jag klarade 18 idag.. sista va väldigt tveksam dock men ingen som såg så jag godkänner den då :P
Körde rikitgt tungt i rodden idag, 125kg, lite för tungt för blev inte så strikt.. Men låter ju coolt iaf :D Eller?

Känner redan nu att jag kommer få träningsvärk imorn i ryggen, nice!
Danne och Robin var här nyss så vi beställde nya kosttillskott.. beställde samma, shotgun... Lär vara rikitgt bra men det återstår ju att se! Blev även fettmätning och jag som brukar ligga på 7,5% off hade gått upp till 8,1%(!)

Nu ska jag sova för imorgon ska jag träna som ett djur, övre bröst, axlar och mage blir det vid 17tiden! Men hur fan tränar djur egentligen? Jag vet inte men jag ska försöka träna som ett djur iaf!

Atleten från Hfred http://czamorano.blogg.se/ kommer o gästtränar imorgon oxå...


Chins för sista gången?

Sov som en stock inatt.. astrött efter 2 hårda pass igår! Tog med till slut upp ur sängen och började ladda inför Rygg+baksida axlar! Jag ska ge chinsen en chans till idag, om jag inte klarar 18 idag ska jag ALDRIG mer köra chins ;)
Om jag hinner ska jag köra lite underarmar oxå.. Sen kommer Kim och Robin på fettmätning här vid 11, innan jag åker till jobbet resten av dagen/kvällen... Om jag har tur så blir det innebandy ikväll på jobbet, hoppas :) Kan även bli lite pingis!

Rage, Halodrol nu sen iväg till gymmet!

BEN!!!!!!

Kul att behöva skriva om allt igen, helvetes jävla fittbloggjävelhora!!!!!! FAN, tur att ja va på bra humör innan...

Morgonvikt: 84,8kg
Morgonvikt för 5,5 veckor sen: 81,2 kg

BEN idag, skönt och ökar fortfarande i styrka! 3e dagen med halodrol, verkar vara riktigt bra!
På fredag ska vi nog beställa ytterligare lite spännande kosttillskott!

      Hej killen med små ben utan konturer... detta är inte normalt, det är sjuk, det är imponerande
Men är det snyggt?

* Hacklift 170, 200, 240, 240(!) Kg
* Utfall 100, 120kg
* Ett par set vader
* Liggande och sittande lårurl
* Tjejmaskin
* 2 set benspark

 Per Ekbjörn, jobbar heltid som spännis och trivs bra med det


Grattis Kim som gjorde PB idag på 180kg i knäböj :)

Klocka 19 blev det även en joggingrunda med Angelica, hade räknat med att vi skulle springa nån kvart men blev en halvtimme! Vi gick ett par gånger, ja det va mitt fel ;) annars höll vi hyfsat tempo! Skön och trevlig joggingrunda! Måste börja köra mer kondition nu, träningsmatcherna börjar första helgen i Mars...


Träningsupplägg dag 1

Det finns tusen olika träningsprogram som är kan vara bra! Finns lika många dåliga oxå, eller som passa för vissa med inte för en del... Det är olika hur hårt man tränar, hur mycket man tränar, vad man har för mål osv.. men tänkte ge förslag på ett "normalt" pass som bör passa gemene man :)
Detta är en 3-split, dvs kroppen delas upp på 3 dagar där tanken är att varje muskel tränas var 5-7e dag bereonde på hur hårt man kan/vila träna!

Jag börjar med att berätta om dag 1 bara så det inte blir för mycket på en gång :)

* Agonist - den muskel som huvudsakligen tränas
* synergist - assisterande muskel


* Dag 1: Bröst, axlar, triceps

* Bänkpress rak bänk 3-4 set  - Agonist: Bröst, Synergister: Framsida axel, triceps, serratus

* Lutande Hantelpress 3-4 set - Agonist: Övre bröst, synergister: Framsida axel, triceps, serratus och stabiliserande muskler är rotatorcuffen

* Cablecross 3 set - Agonist: Bröst, synergister: Framsida axel, triceps, serratus
(Kör gärna CC som sista bröstövning och lite lättare, är lite mer pumpövning och för att få ut det där sista)

* Militärpress med stång 3 set - Agonist: Främre axel, synergister: utsida axel, triceps, rotatorcuffen

Om man kopplar in frontdeltat (framsida axel) mycket i bröstövningar anser jag att det räcker med 3-4set framsida axel, om man däremot inte känner så mycket där kan man fortsätta med en övning till för framsida:

(Hantellyft framåt) 3 set - Agonist: Frontdelta, synergist utsida axel och biceps(!)

* Hantellyft åt sidan: 3 set - Agonist: Utsida axel, synergister: framsida, baksida axel och traps

* Pushdowns 5-6 set (med rep, stång, eller en arm i taget) Agonist: Triceps brachii
För att "få ordning på triccarna" tycker jag Pushdowns är den absolut bästa övningen!

Återkommer om dag 2 senare, kommentera GÄRNA om ni har några synpunkter på detta upplägg :)


Billiga kosttillskott..

Idag kunde jag äntligen träna igen, fan så gut! Trodde jag skulle vara klen idag med tanke på omständigheterna, blev ju en hel del slarvande ihelgen... Men kände mig STARK, vikterna var lätta, bra pump och bra återhämtning!
Började med hantelpress, första lutningen:

* 46kg * 8 reps, 49kg* 4 reps, 49kg* 4 reps.. sen 3 set på andra, sen 2 set lutande bänk.. 2-3 set hantellyft framåt, 6 set utsida axlar.. situps med rep, hängande benlyft...

Började som sagt med Halodrol igår, andra dagen idag alltså och det står på förpackningen att full effekt blir efter 4-7 dagar så det här kan bli RIKTIGT bra... Funderade lite på hur mkt jag äter/dricker/sväljer kosttillskott för på en dag och räknade ut ungefär hur mycket det blir (räknade på ordinare pris på allt, vissa grejer har jag fått på köpet eller billigare)

* Only one advanced 1/2 tablett: cirka 1,50kronor
* Omega 3, 4 kapslar: 4 kronor
* ALA 1 kapsel: Cirka 1 krona
* 15gram whey 80: cirka 2 kronor
* 40 gram Night pro: 8 kronor
* 1 zinktablett: 1 krona
* 2 dl gainer: cirka 10 kronor
* 3 st hemotropin: 20 kronor
* 3 stycken halodrol: ca 30 kronor
* 30 gram RAGE: cirka 16 kronor

Totalt: 93,50kr/dagen!
Det är alltså VÄRDET av alla kosttillskott jag tar på en "Normal träningsdag" men det mesta har jag fått billigare än ordinarie pris och vissa grejer gratis.. men nästan 100kr om dagen, det är inte normalt... Kom ihåg, en än gång, det är träningen, kosten och vila/återhämtningen som är viktigast även fast kosttillskott fyller sin funktion :)

Det behövs inte kosttillskott för 100kronor om dagen för att bygga en sån där kropp, men det är lättare att uppnå det man vill med hjälp av kosttillskott... och är man kär i kosttillskott så är man, men låt det inte gå till överdrift! Kommer från rätt person ja ;)

Bloggande i veckan!

Lite dåligt med bloggande sista dagarna.. ber om ursäkt för det! Eller nej jag ber inte alls om ursäkt för det men jag ska blogga mer i veckan :) Nu orkar jag inte för jag måste sova.. jobba imorn, sen bröst+axlar.. längtar som fan! Började med HALODROL idag oxå, får se om jag märker nåt! Borde va lite svagare den här veckan med tanke på att jag festade både fredag och lördag.. lördagen blev efterfest till 7 oxå så sov väldigt lite! Men rikigt skoj och trevligt på alla sätt var det i helgen :D

Hemotropin+zink+nightpro+mandlar nu... Atletfasoner!

Annat än träning oxå...

 Det är en bild från gymmet, det är inte lätt att se det men så är det... :P Vi har pratat om att ta lite fler bilder från gymmet men det får bli nån gång när det inte är något folk där! De blir riktiga maffiga spännbilder då såklart :D

Ska ner nu om en timme och träna rygg, baksida axlar (kanske den övningen på bilden) och mage.. det blir sista passet den här veckan, sen blir det lite annat i helgen... icke träningsrelaterade aktiviteter :)

Ja, jag ska ut o slarva lite i helgen ja.. men det är för att ge dom andra lite försprång i träningen ;)

Imorgonbitti åker jag till Horn för att träffa ST, Rasmus och Emme en liten stund! Sen åker jag vidare till Anna i Grythyttan(!) där hon pluggar SPAprogrammet(heter det så?) Det ska bli trevligt,
ryktas om massage, jacuzzibad, vin o så...
Sen på lördagen åker vi till Örebro till Mats där hela horngänget är samlade för att "köra shåwen" :D Är inte omöjligt att det blir diverse rusdrycker även där!

På söndag på vägen hem är tanken att jag ska stanna i Rimforsa och träna fotboll med den  anrika storklubben som jag faktiskt spelar i, HHIF!
 
http://www.laget.se/HORN_HYCKLINGE_IF/start.html


Dagens tips: Ät mer grönsaker! Även fast vitamin/mineraltabletter innehåller alla de viktigaste närningsämnena innhåller grönsaker andra viktiga ämnen, tex antiöstrogener som hindrar testosteron att omvandlas till östrogen vilket är gynsamt för vårt byggande!


Om mig

Kom hem från ett övre bröst och axelpass! Blev lite halvt jazzpass idag med tanke på att jag tränade samma muskler i måndags.. tränade alltså lite lugnare idag!

 

Tänkte skriva lite om mig själv för eventuella nya läsare eller för er gamla läsare oxå som kanske är intresserade :)

* Per Ekbjörn 27 år, tränat i cirka 10 år... I början blev det mest bröst o armar (diskobyggare :P ) och då hade jag ingen koll på mat osv, men genom åren har det blivit mer och mer seriöst.. Spelar även fotboll en del i ett div 6 lag.. inte jätteseriöst men kul är det :) Nackdelen är att ju mer fotboll ja spelar desto mer lidande blir muskelbyggandet...

* Utbildad personal trainer steg 1 och steg 2 @ http://www.pt-school.com/

* 181 cm

* Morgonvikt nu: Cirka 84kg

* Fett% (BF) nu: Cirka 7,5%  (är min offseasonform)

* Mål med träningen: "Kötta på mig lite" , mest axlar, övre bröst och ben och hållla hyfsad offseasonform.. Ett mål, eller dröm kanske man ska säga är att komma med på BODYs framsida som omslagsmodell (är en tävling varje höst där man kan skicka in bilder på sig själv)

* Mål till sommaren: Lägga på mig något halvt kilo muskler (mer går inte tyvärr på så kort tid) och deffa ner mig under 6% BF... (1,5% att deffa ner sig kanske låter lätt men när jag kommer under 7% blir det svårare och svårare att få bort fettet...) I somras hade jag 6,3% som bäst..

* Mest nöjd med: Överarmar och vader, hyfsad "droppmuskler" oxå

* Minst nöjd med: Baksida lår som är obefintliga typ och axlarna och övre bröst som behöva mer kvalitétskött!

Jag tränar inte bara för att lägga på mig muskler utan jag har femtioelva andra anledningar varför jag tränar! Jag mår bra av det,mindre sjukdoms och skaderisk, det är kul att planera träningen och kosten, köpa kosttillskott, planera deff, dela upp deff och bulkperioder, det är socialt, känslan av träningsvärk, kul om man får nån komplimang nån gång ibland, kul att hjälpa andra, kul när man blir starkare i något, den underbara känslan när man har pump!

Bodybuilding är inte bara något man gör några timmar i veckan, det är en livstil dygnet runt, man lever det och jag älskar det :)

Några dagar deff...

Blev en sväng till till gymmet förut, gick ner och joggade lite på bandet, jazzpass kondition! Fick av nån anledning :P för mig att deffa lite till fredag :) Kommer att äta likadant som innan men mer promenader och cardio, börjar nya jobbet imorn här i Vby och ska gå dit.. Kommer självklart inte gå ner så mycket på 3 dagar men ett par hekto iaf :)


Hackliftar på.. och pre-exhaust system!

Hacklift först på schemat idag, först på 180kg sen 3 set på 230! gjorde 6or, 7or typ på det... sen blev det 3 set utfall, 1 set benspark varannat ben.. Sen vader 3 set - tåhäv i smithen sen baksida lår, först liggande lårcurl sen sittande.. Brukar ha svårt att få kontakt med baksida lår i liggande lårcurl men det var lättare idag när jag kört vader innan, det kallas pre exhaust system:

Detta träningssätt går ut på att isolera agonisten (muskeln som ska tränas) genom en eller flera förövningar av dess synergister(muskler som hjälper till). Teorin är att synergisterna ska vara så trötta när det är dags för huvudövningen så att agonisten belastas mer!

Detta är intressant, finns dock risk för att huvudövningen genomförs felaktigt då du ej är starkare än svagaste länken...

När jag ser den här bilden så tänker jag på att många folk underskattar vardagsmotionen! Tänker även på att jag ofta tagit bilen ner till träningshuset istället för att gå som bara tar 5-10minuter... Idag gick jag iaf och ikväll går vi ner om jag ska ner igen :)

Ledig tydligen :)

Ber om ursäkt, skrev igår att det skulle komma ett inlägg om fettförbränning o muskelbygge men istället la jag upp bilder från Grand Canaria på FB, seriös kille.. Men kolla gärna bilderna :)

Lite smått träningsvärk i på olika ställen idag, nice.. och om en timme blir det BEN!!! Tonna o Andreas skulle träna vid elva oxå... Är ledig idag fick jag reda på precis så kanske drar ner ikväll oxå och kör något extra jazzpass, får se hur de blir :)

Gårdagens andra pass var rygg: * 2 set chins, * 3 set latsdrag, * 2 set latsdrag på knä med smalt grepp, * 4 set rodd, * 1 el 2 set hantelrodd, *5-6 set baksida axlar (olika övningar!) * 4 set ryggres med vikt, * 1 set i matte karlssonmaskinen :)

 Amber.. kommer bilder på FB från helgen när hundarna var på besök!

Mina Råttor pratade precis om dom ska gå ut idag men konstaterade att det är så rått ute... men dom gillar Amber för hon är en Rottweiler...


Tingling of the skin!

Skönt pass förut:

* 3 set sned hantelpress (första lutning) 44kg*10reps, 46*7, 49kg*4(lite hjälp sista)
* 2 set sned med andra lutning: 39*6reps, 39*6reps
* 1 set cable+ 1 set dips
 brutalpump.com

* 3 set axelpress med stång
* 5-6 set utsida axlar

* 3 set crunches på bänk med rep - långsam excentriskt - Fick grym kontakt me absen!
* 3 set hängande benlyft
* 1 set sittande på bänk, ben upp

I slutet av passet kom Tonna dit som tydligen gör comeback, härligt :D

Dagens fakta om ägg som är äggstra bra vid deff ;)

Äggvita innehåller 90 % vatten och 10 % rent protein

Ägg innehåller alla de viktigaste närningsämnen (i varierande mängd) förutom c-vitamin!

Hämtade ut kosttillskott förut, ovanligt.. fick 2 burkar fierce på köpet.. tack GG :D
Läste på burken om "beta-alanin has been documented to stimulate paraesthesia (tingling of the skin) ..."

Det är alltså det som gör att det sticker under huden, men hur fränt låter det inte: tingling of the skin!! :D

Ny vecka och mer träning!!

Ledig idag! Laddar för pass nummer 1 som blir cirka klocka elva :) Sen ikväll vid klockan 18,00 blir det ett pass igen ihop med Alf.. under dagen eller kvällen kommer ett inlägg om där jag tänkte jämföra träning och kost vid viktnedgång respektive muskelbygge! Ska man träna lättare och fler reps när man deffar?? NIX! Tung träning är det bästa, dock är det bra med lättare träningsperioder...

 

Mina råttor sitter här bakom mig precis och den ena frågade: "Varför får inte jag ligga när ellos katalog?" ;P
Ellos katta låg...RSS 2.0