Bra pass! Äggstremt!

 Bröst och axelpass med Jennifer idag. Känslan när man har pump i just axlarna är nog bland det bästa som finns! Bra pass! Det har varit en lugn o bra jobbhelg oxå vilket känns skönt. I veckan som kommer har jag ännu inte nåt jobb inbokat men blir säkert några dagar jobb och om de inte blir det så är det ju skönt att vara ledig ;)
 
 
Ägg. äggstremt bra proteinkälla. Äggstra bra eftersom de innehåller mycket näringsämnen. Den äggsakta mängden protein är svårt att säga men ungefär 7 gram PER ägg. Jag äg(g) er i att vara sjuk i huvet lite... Nej nu ska ja äg(g)na mig åt annat. Äta ägg kanske. Får se om jag ska äta gulan eller vitan men jag tror jag äter (b)ägg(e) !

Varje dag!

What you do everyday matters more than what you do once in a while!


Seg vilodag...

Vilodag från träningen idag som sagt och jobb. Sitter och ser fram emot nästa veckas träning med start redan imorgon (ja söndag tillhör den här veckan men träningsveckorna är inte alltid som kalenderveckorna...)
Axlar, bröst och mage imorgon. Någon dag träning i Västervik. Någon dag i Linköping kanske. Innebandy på onsdag i Horn. Sen i helgen, förmodligen söndag, ska vi till Västerås för att titta på SM i Bodybuilding!
 
Började med testohöjare och kreatin häromdagen så nästa vecka bör jag märka av styrkeökningar oxå. Jag ska även försöka "våga" äta lite mer. Är ju som ni vet lite "deffskadad", jag gillar att vara i form. Eller jag älskar att vara i form men vet att de krävs att jag lägger på mig lite fett för att öka i muskelmassa. Blir ingen onödig grisbulk men ska ändå försöka äta lite mer än innan. Får lite frågor om hur jag äter men det är fortfarande olika från dag till dag men en dag där jag är ledig (vilket jag oftast är nu) kan se ut så här:
 
08,30: 12 gram aminosyror
 
09,30: 2,5 dl havregryn, lite rapsolja, bär, 10 gram proteinpulver, ca 100 gram kvarg, 3 dl mjölk
 
Under förmiddagen En verve energidryck
 
12,30: Kycklingsallad (oftast på royal) Kyckling, pasta, räkor, olika grönsaker och några brödbitar.
 
15,00: 2 dl havregryn, 20 gram proteinpulver, 3 dl mjölk, bär
 
17,00: 15 gram nutella och några skumbananer (7-8 kanske) och 12 gram aminosyror
 
Träning
 
Efter träningen: Gainer: 50 gram kolisar och 30 gram protein
 
 
 
19,00: En laxfilé, 4 potatis, kvarg som sås, blablabla och 2 knäckebröd med ost + en chokladbit eller två efter :p
 
21,30: 200 gram kvarg
 
23,00: 300 gram kvarg och några mandlar
 
Dagarna ser alltid olika ut men oftast är det: Frukost, två lagade mål mat, aminosyror+godis innan träning, gainer efter, 1-2 mellanmål samt kvarg eller kaseinprotein+mandlar eller nötter till efterrätt.
 
På deff ser upplägget ut ungefär likadant bara att jag äter mindre mängd kolisar och fett då.
 
Kom ihåg att dricka vatten oxå! Man behöver inte överdriva och dricka förton liter om dagen, det är bara onödigt, men att bli uttorkad är lidande både för fettförbränningen och för muskelbyggandet.
 
Bröst, axlar och mage imorn!
 

Arnold är nummer 1!

Rätt sent inatt, dåigt sömn och jobb vid 15 så perfekt dag för vila! Har tränat fem dagar på raken så är ju ändå dags för en vilodag. Sen blir de övre bröst o axlar imorn :)
 
Här är en kortfilm om Arnold, bodybuildingens nummer 1, som är riktigt bra! 
 
http://espn.go.com/30for30/film?page=arnolds-blueprint
 
Kämpa för de du tror på och lyssna inte på andra som säger att du inte klarar av det... 
 
Om ni inte orkar se den filmen här uppe på 12 minuter så MÅSTE ni sen den här. Underbar! 
http://www.youtube.com/watch?v=VZqfUzax3kE
 
 Arnold skulle inte klara sig så bra jämfört med dessa herrar här under men han är ändå den de flesta tänker på först när man pratar om Bodybuilding. Han var inte den som skapade det men han var ändå den som introducerade denna sport för världen på 70-talet.
 
Kai Green o Phil Heath. Detta är från nattens Mister Olympia. Prejuding. 
 
 

Horse

Framsida lår och utsida axlar igår. Körde benpress, en "gammal kärlek" kan man säga :) Förr körde jag alltid massa benpress! Skön övning. Idag gästtäning i Kalmar på Friskis. Köttigt ryggpass och lite triceps :)
 

Kaffe

som jag nämnt flera gånger tidigare så blir man piggare av koffeinet har så både träningspass och andra aktiviteter blir lättare att genomföra. När det gäller träningen har koffein dessutom visat sig öka frisättningen av fett från fettcellerna, något som i sin tur ökar tillgången på energi för musklerna och både uthålligheten och fettförbränningen förbättras. Nya studier visar även att koffein ökar testosteronutsöndringen i samband med träning. 

Faktum är att leverns energiförbrukning också ökar av koffeinet och man kan därmed säga att det höjer "förbränningen" vilket delvis förklarar varför kaffedrickare i genomsnitt väger mindre än de som inte konsumerar drycken. 


En annan möjlig orsak till deras lägre kroppsvikt är frisättningen av just dopamin. Det är något vi alla strävar efter för att må bra och det kan nås på en lång rad sätt. Att äta mat, godis, glass, kakor och annat vi tycker smakar gott är några sätt. Att dricka alkohol är ett annat. Troligen kan kaffe genom sitt fristättande av dopamin ta udden av suget efter andra stimulerande medel och kan ersätta mer kaloristinna alternativ utan att konsumenten tänker på det. 

Nya studier visar på att kaffe sänker insulinkänsligheten och detta är negativt för fettförbränningen. Sänkt insulinkänslighet innebär att kroppen behöver utsöndra mer insulin för att sänka blodsockret och eftersom insulin är fettbildande är detta alltså negativt för fettförbränningen. 
 
 

Men de fettförbrännande egenskaper kaffe har tycks överväga de negativa egenskaper det har för förbränningen!

Kaffe sänker som sagt insulinkänsligheten men för att istället höja den är styrketräning och cardio det bästa man kan göra! Övrigt som höjer insulinkänsligheten är: 

* R-ALA (Används bl.a. i Tyskland som alternativ medicinering vid typ-2 diabetes).
* Omega-3 
* Krom
* Linfröolja
* Kanel


Antal reps?

Ett jävla tjat om kvarg här kan tyckas men kvarg är något väldigt bra o då får man räkna med det :) Köpte 16 kg kvarg idag när jag var i Västervik med stödkompis. Det är så olika det där hur mycket man köper...
 
Ladda dosetten nyss och det är alltid lika kul. Extra kul när jag börjar med testohöjare idag och vissa piller är ROSA. Helt fantastiskt!  Morgonvikten är nu ca 84 kg men nu kommer jag nog gå upp säkert 2 kg på nån vecka när jag börjar med både kreatin och med testohöjare imorn. 
 
Gårdagens pump i biceps. Kameran är åt helvete och ska lämnas in nångång så snart som möjligt...
 
Idag har jag tränat baksida lår och vader på WAHK. Imorgon (idag) blir det framsida lår och kanske något mer på TH. 
 
Hur många reps ska man köra!?

"Normalt" brukar man säga att 8-12 reps mest bygger muskler, och då bör man ha lite kortare vila mellan seten, cirka en minut.. Men kör man en riktigt tung övning som benpress t.ex är det i princip en fysisk omöjlighet att ha så kort vila, om man inte vill avlida! De flesta set kör jag 8-12 reps, men ibland fler och ibland färre!

4-6 reps sägs vara det bästa för att öka styrkan och då har man i regel lite längre vila mellan seten.
Färre reps än så kör man om man vill bli stark i att "maxa" något, och då krävs ännu längre vila. Viktigt att vara extra bra uppvärmd då för det sliter mycket på kroppen. Så tunga lyft kräver oxå lite längre återhämtning.

Fler än 12 reps ökar mest muskeluthålligheten och används även när man "banar in" en övning, dvs lär sig en ny övning! Eller om man varit borta från träningen en längre tid och börjar igen, viktigt att börja lugnt då!
Och återigen, många reps formar inte muskeln på något sätt, eller punktförbränner fett, man bygger muskler även vid många reps men inte lika effektivt. 

Vissa delar upp träningen i tyngre och lättare träningsperioder då de i den tyngre kör just tyngre vikter med färre reps, det passar en del, men själv varierar jag från pass till pass! Prova dig fram vad som passar dig bäst :) 

Kom ihåg att lyfta rätt, speciellt om du tränar tungt! 

Lyfttekniken är viktig och det är då de är bra med personlig tränare ;)
 

Gästträning i Linköping

Hittade en underbar bild på min förra hund Tez!
Tränat rygg på Actic precis och även om den är betydligt köttigare nu än på den här bilden de från dec 2010 så behöver den köttas på mycket mer.. Körde även 3 set biceps och fick så sjuk tryck att jag blev käär i mig själv :)
 
Den fantastiska kvargen. Häromdagen lärde jag mig att kvarg klarar många timmar utaför kylskåpet till skillnad från andra mejeriprodukter. Och igår lärde jag mig att man kan äta kvarg med kanel. OM man gillar kanel. Det går att äta ändå men bättre om man gillar kanel..
 
Det här är en kamel. Ett djur. Kanel är en krydda. Det är den krydda som är den bästa elektrikern. (Kan-el) !
 
Igår tränade jag axlar och lite triceps på Citygymmet. Sen på kvällen blev jag medbjuden på ett intervallpass på Studiofitness på 2 min jogga och 2 min gå. i 30 minuter.
 
Tips vid träning av utsida axlar: Träna med vikter som du kan kontrollera. Har du för tungt tvingas du slänga upp vikten eller ta i med "trapsen" . Tänk utsida axlar så du får kontroll. När du kör hantellyft åt sida så tänk att vikten ska UT ifrån kroppen och inte upp. Håll emot på vägen ner. Det är alltid helheten som räknas men utsida axlar känns som en extra viktig muskel eftersom den ger axelbredden.
 
Nu blir det en välförtjänt tuppis, jag sov ju trots allt bara till halv 11 och är ledig hela dagen ;)

Blablabla...

Varit hos Freddy http://www.muskelbygget.se/ och handlat aminosyror samt testohöjare -hestotöjare! 
Sen nyss tränade jag framsida lår. Benspark, hacklift och några set utfall i smithen. Blev även lite vader. 
 
När man tränar benspark är det viktigt att tänka på att inte "sparka" upp vikten (jaa det heter benspark men...) Man ska tänka på att pressa upp vikten och att det känns i just framsida lår. På vägen när ska man, som i alla andra övninga, hålla emot för att få nytta av den excentriska delen av rörelsen. Det är för övrigt den excentriska eller även kallad negativa delen av rörelsen som leder till träningsvärk och det tackar vi väl inte nej till?? 
 
Kontakt med muskeln är A och O! (Om man inte tränar bara för att bli stark för då är det fördel att "fuska" )
 
 Kontakt... Kul kille..

 
 
Kom och tänka på att det är många som stressar väldigt mycket. Jag gör det själv med ibland. Det är förståeligt att vissa stressar mycket eftersom de har mycket att göra men FÖRSÖK stressa mindre. Stress gör att kroppen producerar mer kortisol som är dels katabolt (nedbrytande för musklerna) men även gör att fettinlagringen ökar! 
 
 SLUTA!
 
 
 
För mig är det lätt att säga att man inte ska stressa så jag säger det: Stressa inte...
 
 
 

Träningssplit

* Hur bör man splita upp kroppen? 
 
Det finns jättemånga olika sätt man kan dela upp kroppen på. Dels får man utgå ifrån hur många dagar i veckan man vill träna, om man är nybörjare eller tränat en längre tid och om det är några muskelgrupper som man vill prioriteringsträna. Är man nybörjare är det bra att börja med så kalla tvåsplit, dvs att man delar upp kroppen på två pass och kör varannat hela tiden. Har man tränat en längre tid kan man köra tre, fyra, fem eller till och med sexsplit beroende på vad som passar en.
 
Själv tränar jag, som ni redan vet, olika jämt men försöker ha ungefär 3-6 dagar emellan varje muskelgrupp. Förutom armar och vader som inte tränas lika ofta. Innan har jag tränat axlar och övre bröst lite oftare men nu ska jag försöka få in ryggträning lite oftare oxå. Vilodagarna brukar oftast bli de dagar jag jobbar mycket. I snitt tränar jag 5 dagar i veckan tror jag. Ibland blir det dubbla pass om jag är ledig men då är det extra viktigt med att äta ordentligt samt sömn/vila. 
 Den här bilden hör inte hemma här men jag lägger den här ändå.. Busgrabb som jag är
 
Som sagt, finns många olika sätt att dela upp träningen men kan ju skriva ett exempel: 
 
Måndag: Bröst, axlar, triceps
Tisdag: Ben
Onsdag: Vader+mage
Torsdag: Vila
Fredag: Rygg+baksida axlar+biceps
Lördag: Vila
Söndag: Bröst, axlar, tricpes
Osv...
 
Det här är ett exempel på 4-split där varje muskel får vila i 6 dagar. Här prioriteringstränas ingen muskelgrupp. 
 

Måndag: Bröst, axlar, triceps
Tisdag: Ben+vader+mage
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Rygg+baksida axlar+biceps
Lördag: Vila
Söndag: Bröst, axlar, triceps
Osv...
 
3-split där varje dag får vila 6 dagar. 
 
Ett annat upplägg: 
 
Måndag: Framsida lår+biceps
Tisdag: Bröst+vader+mage
Onsdag: Baksida lår+vader
Torsdag: Axlar+triceps
Fredag: Vila
Lördag: Rygg
Söndag: Framsida lår+biceps...
 
 
Och ett till... 
 
Måndag: Rygg+biceps
Tisdag: Pass 1: Framsida lår, pass 2: Baksida lår+vader
Onsdag: Vila
Torsdag: Pass 1: Bröst+axlar, pass 2: triceps+mage
Fredag: Vila
Lördag: Rygg+biceps...
 
Här är ett exempel på 5-split där varje muskelgrupp får vila i 5 dagar. 
 
Skulle kunna skriva förton olika upplägg men de vill ni inte läsa och jag orkar inte det heller ;)
 
En sak jag kanske bör påpeka är att ifall man prioriteringstränar en muskel så är det viktigt att se till att man inte tränar den FÖR mycket eftersom då växer inte muskeln utan tvärtom.. Det är viktigt att tänka på att t.ex när man tränar rygg så används både biceps och triceps och när man tränar bröst används triceps. Tänk även på att ju större en muskelgrupp är desto mer träning behöver den generellt. Fler set på muskelgrupp. 
 
Även när man tränar axlar används triceps. Framsida axlar används när man tränar bröst och även en aning när man tränar bicpes, speciellt om man fuskar. Om man nu prioriteringstränar en muskel och kör den 2 gånger i veckan så kan de ändå vara bra att ta nån vecka ibland då man bara tränar den en gång. Sen är det bra att ha nån vecka då och då som är helt träningsfri. Och helst ska den veckan vara alkoholfri oxå ;)
(Fy mig...)
 
Att kunna lite om anatomi är bra när man ska göra sitt träningsschema. 

Facebookbilder

Kolla precis igenom mina FB-bilder och kom fram till några saker: Fantastiskt mycket roligt och sjuk man gjort! Aldrig mer vara ur form eller ha hår på huvudet! Fortsätta att resa så mycket som möjligt! 

Tips

Jaha så gick de med att jag skulle blogga mer/oftare.. Och mycket jobb har jag inte att skylla på heller. Jag jobbade 4 timmar i onsdags och ska jobba 12 timmar idag på Stenbäcken. Jag "skyller på" att jag gärna vill blogga mer men att umgås med vänner och familj är trots allt viktigare. 
 
Igår var Niclas på besök så vi tränade på Träningshuset. Jag körde rygg och det känns främst i rhomberna idag. Inledde med hantelrodd igår vilket var rätt länge sen. Skön övning och tung! Idag ska jag ner och träna baksida lår och mage innan jobb sen imorn blir det framsida lår och kanske något mer. 
 
 
 
 
Nu är det höst o många tar tag i sin träning igen. De flesta har säkert tränat lite mindre i sommar, vissa har kört på som vanligt sen har en del tyvärr tagit en längre uppehåll och tappat mycket. Jag vet att det är lätt hänt på sommaren då de finns så mycket annat att göra, men mitt tips till er till nästa sommar: Fortsätt håll igång iaf 1 eller 2 gånger under sommaren (helst fler gånger såklart) Det blir så mycket lättare när hösten kommer då :)
Visst, nån vecka eller max två kan vara bra för kroppen att vila ifrån träningen men inte längre än så helst. 
 
Vila är bra men inte för länge... 
 
Och tips till er alla nu till hösten. Sätt upp mål och delmål. Och tänk på att målen ska vara relalistiska! "Jag vill gå ner 5 kilo" (Som 90 % av alla tjejer vill) kanske inte funkar om man precis börjat gymma och förhoppningsvis lägger på sig några kilo muskelmassa. Strunta i vågen och titta i spegeln!
 
Vi killar har ofta mål att öka si och så många kilo i vikt. Och då tar nog många i i överKANT. Det är inte omöjligt att gå upp t.ex 10 kilo innan jul, men då är frågan hur mycket onödigt fett man lägger på sig. Tränar man bara för att vara stark och inte hur man ser ut så är det inte fel men vill man bulka och sedan deffa är det väldigt onödigt att lägga på sig massor fett! Ju mer fett man lägger på sig desto längre tid tar deffen. Så enkelt är det. Då kanske det är bättre att gå upp 5 kilo till jul och lika mycket av den viktuppgången är muskelmassa som om man går upp 10 kilo. För 5 kilo fett tar ett tag att bli av med sen... 
 
Dock är det väligt svårt att gå runt och vara superfit hela tiden samtidigt som man vill öka i muskelmassa så lite fett är nödvändigt att lägga på sig "offseason". 
 
 
Och tjejer, håll inte på att banta hela tiden! Ät normalt ett tag och sen deffa (bli av med fett och behåll muskelmassa) När ni idiotbantar tappar ni muskelmassa och därmed även fettförbränning. Muskelmasa bränner fett, även i vila. Dessutom ser man mindre fit ut om man tappar muskelmassa. Och en grej till för er tjejer som inte vill få för stora muskler... DET FÅR NI INTE HELLER!!!!!!!!! Det tar lång tid att bygga muskelmassa och skulle de råka hända att de börjar bli för stora så får ni väl sluta träna då!?
 
Den här formen vill ja ha hela tiden. Det skulle inte vara omöjligt, men det skulle däremot vara omöjigt att hålla den och samtiigt bygga muskler... 
 
Må bra här och nu för stunden men ha även mål för framtiden!

12 veckors resa!

 12 veckor kvar till Luciapokalen nu. Jag vet att jag kanske kommer ändra mig på vägen men som de känns nu vill jag vara med och tävla då. Och jag ska göra det helhjärtat.Jag ska komma dit och vara mer symmetrisk (framförallt mer kött på ryggen), bättre form, mer "fylld" och bättre på att posera och dessutom försöka utstråla bättre självförtroende på scenen. Jag ska även åka och titta på SM i bodybuilding för att få inspiration och för att lära mig. Jag hoppas på samma fina stöd från er läsare och vänner som sist. Stödet betyder mycket för mig!
Förutom en eventuell utlandsresa i November (fest-fri dock) och en kryssning 12e oktober så ska jag försöka göra det mesta så perfekt som möjligt. Och precis som sist så kommer ni få följa min resa mot tävlningsformen här på bloggen! Jag ska även försöka skriva mer än jag gjort sista tiden om andra saker kring träning och kost. Jag är dessutom tacksam för alla önskemål om ämnen att ta upp här. Jag har fått lite mejl om saker jag kommer skriva om senare. Jag tycker även det är bra när ni frågar mig om saker jag skrivit som ni inte förstår helt. Detta ÄR svårt med hur man ska träna och äta! Det finns inga dumma frågor (knappt iaf.. )
 
Att göra "allt så perfekt som möjligt" innebär att träna hårt och smart, vila tillräckligt (sömn och vila mellan passen), att äta bra mat och få i sig rätt mängd av alla näringsämnen. Utöver det här är det rätt kosttillskott som gäller. Att må bra psykiskt är även det en viktigt del i att lyckas med träningen. Hur man mår psykiskt kan man påverka delvis men tyvärr inte styra över helt själv. Det man kan göra är att umgås med människor med tycker om, hitta på saker man tycker är kul, le och skratta så mycket som möjligt och att tänka positivt, inte oroa sig i onödan och inte ånga eller älta saker som varit.  

Home again..

Idag kom jag hem från en vecka i Alanya. Det har varit en riktigt rolig o sjuk resa! Men känner mig sliten nu o ser fram emot att äta bra och träna hårt igen! Imorgon jobb igen, dock bara 07,30-11,30 :) Lagom jobbvecka att börja med (om jag inte ska jobba nåt i helgen)

Kolhydratstömning lite

Morgonpromenad avklarad. Handlat mer kvarg oxå. Och ägg mm.. Idag bir det rygg sen äta hos mina föräldrar efter sen jobbade från 15,00 till 15,30 imorgon. Kommer äta efter träningen sen kommer jag dra ner på kolisarna en del fram till träningen imorgon på eftermiddagen. Det blir en liten kolhydratstömning. Sen när jag börjar äta mer kolhydrater så fylls musklerna med de underbara kolisarna och man ser genast köttigare ut :)
 
Imorgon promenad med stödkompis sen axlar och bröst. På måndagmorgon förmodligen ett magpass. Fettmätning oxå innan magpasset..  sen åker vi 13,18 från Linköping till Arlanda. Framme på Arlanda och en vecka framåt kommer inte en enda tanke ägnas åt kost eller träning. Då är det bara hästhoppning som gäller... 
 Sista dagarna innan resan...

hästhopparbild lite...
 
Hårddeff nu sista dagarna innan Turkiet och I love it! Är det inte dumt att deffa o hålla på när jag ändå ska missköta mig en vecka och tappa formen? Verkligen inte!!!
 
I onsdags jobbade jag hela dagen så kunde varken ut och gå eller träna. Eller jag gick 35 minuter innan jobbet iåfs.. Sen på jobbet gick jag lite extra :) Igår tränade jag framsida lår på Actic sen gick Jens och jag 75 minuter. Samtidigt som jag åt upp en stor bit ingefära och höjde förbränningen ofantligt mycket! (Eller vääldigt lite, men många bäckar små.....) 
 
Kost och träning idag: 
 
ca 07,00: 2/3 burk kvarg (20 gram protein) + 5 gram BCAA i kapselform (sista jag hade kvar)
 
ca 09,00: uppstigning och fettförbrännare 
 
09,20: 40 minuter promenad
 
10,00: Frukostdrinken - 2 dl havregryn, 3 dl mjölk, 20 gram proteinpulver, bääär... + en verve
 
12,15: Kycklingsallad+ en baguette (stavas det så?!)
 
14,00: Några skumbananer (Utan att fråga om lov.. hoppas det va ok?? :) ) 
 
Träning med jobbet. Mage och baksida lår
 
Gainer+protein = ca 20 gram kolisar+40 gram protein
 
16,00: Mat på jobbet - grekisk pyttipanna - typ kyckling och potatis. Och 2 knäckbröd med ost som vanligt! 
 
Självklart en liten bit sån här efter maten :)
 
18,30: ca 200 gram kyckling + lite rivna morötter
 
Kaffe+grönt te ett antal gånger under dagen
 
ca 21,00: En burk kvarg
 
ca 22,30: En timme promenad
 
00,00: 1/3 burk kvarg + 30 gram kvällsprotein och några mandlar
 
Helgens tips: Skratta/le mer
 
 


 
 Jävligt vettiga saker att göra! 
 
 
 
 

WTF!?

!

Maga lat?


Ät lagad mat!

Lagad mat bättre än raffinerad mat (färdigpackad)

En komponent som avgör vår dagliga ämnesomsättning är TEF (Thermic effect of food) dvs den mängd energi som krävs för att smälta maten. I ett experiment undersökte man TEF för oraffinerad (lagad mat) och raffinerad mat och det visade att ämnesomsättningen ökade med 10,2% för de som åt raffinerad mat och 19,9% för de som åt oraffinerad mat... Detta blev att den raffinerade maten "kostade" 137 kalorier att smälta och den oraffinerade bara "kostade" 73 kcal.

Lagad mat är alltså bättre ur fettförbränningssynpunkt, dessutom innehåller den mer fibrer och närningsämnen samt oftast smakar bättre :)

Ett fenomen som inträffar när man äter raffinerad mat är att man blir lila. Det är jättekonstigt.
 
 
 

Kvarg...

Skulle gått innan jobbet men sov dåligt inatt så tog "sovmorgon" till 7.. Sen jobbat till 14,15. Halv 3 hade jag PT-pass med en ny dam och det gick bra :) Hon verkar motiverad att träna med mig och det är ju viktigt om de ska bli bra! Själv tränade jag bröst och axlar senare. Och nu har jag varit ute o gått en timme drygt. Har även köpt en del kvarg... 
 
Ignorera godispåsen där bakom och chokladen till vänster i bild ;) 
 
Grymt smidigt med kvarg alltså! Imorgon blir det en halv burk kvarg i frukostdrinken. Mellanmål imorgon blir nog 2 ägg och kanske några äggvitor. Sen mat blir kyckling och ris. Mellanmål kvarg. Mat på jobbet, kommer inte ihåg vad de var men tror de va ok mat. Sen vid 20-tiden typ blir nog ett par ägg igen samt ett antal äggvitor och sen på kvällen en burk kvarg! 
 
 Det är lätt att blanda ihop kvarg och varg. Men det är två helt olika saker... ;)
 
3e dagen på deffen-formen. Det är lätt att blanda ihop den här stollen...
 
... Med ett rep. Det är för att det stavas likadant men baklänges... 

Defftävling

Alanya 2011. Om en vecka åker vi igen. 8 jävla retards är vi den här gången! 
 
Mycket jobba den här veckan samt en "tävling" att vinna :) Jag hade 7,5 % BF i lördags och Danne hade 7,0 (tror ja det va?) så nu är det frågan vem som kommer kunna komma ner lägst på en vecka! Han har lite försprång men jag har fördelen att jag är i början på deffen och då går man alltid ner fortare. 
 
Grunden när man deffar är ALLTID att ligga på kaloriunderskott. Att äta MINDRE mängd kcal än man förbrukar. Då går man ner i fett. Sen går det inte gå ner hur mycket fett som helst på en vecka vad man än gör. Det går att rasa säkert 5 kg i vikt om man slutar äta men då är det muskler och annat som försvinner oxå och det är dumt. 
 
Så nu kommer jag då ligga på kaloriunderskott genom att äta lite mindre och röra mer på mig (promenader). Kom ihåg att det är ALLTID viktigt att få i sig mycket protein vid diet för att inte tappa muskelmassa. Jag brukar alltid rekommendera att "deffa lugnt". Det måste ta lite tid annars tappar man muskelmassa. Sen brukar ja rekommendera fettförbrännare först när man deffat en tid och har svårt att fortsätta tappa fett (alltid lättast i början som sagt).
 
Men nu är det lite undantag för mig så nu är det hårdeff som gäller :)  Detta innebär då träning som vanligt, promenad, mindre godsaker och lite mindre mängd mat. Sen utöver det kör jag en del fettförbrännare sen alla dessa smågrejer för att öka fettförbränningen/ämnesomsättningen liiiiiiite till:
 
Många bäckar små...
 
Ingefära, C-vitamin, vitlök, chili, Isvatten, grönt te...
 
 Att hoppa över "den där kakan" när du deffar gör större skillnad än att ta massor som ökar fettförbränningen. Dock går det att äta en kaka eller något annat gott även på deffen sålänge du hamnar på tillräckligt kaloriunderskott. Återigen- kosten, träningen, vila/återhämtning i första hand!

kalorieöverskott

NEEEEEJJJ!! kalorier är inte något farligt! kalorier är energi som vi får i oss via mat o dryck. det som är 'farligt' eller rättare sagt gör att vi lägger på oss fett är kaloriöverskott. alltså att vi får i oss fler kalorier än vi förbrukar. ju stlrre överskott o ju längre tid, desto mer fett.  inga konstigheter. 

Hemorage!

En nyöpnnad burk hemorage <3 ! Tyvärr är den "för bra" och kommer förbjudas. Synd att ni inte var här och fick känna doften av denna superprodukt! Hemorage är en av de absolut bästa PWOs jag kört och jag har testat en hel del genom åren!
 
Började ju en liten deff igår. Inga konstigheter så här i början utan det handlar mest om att äta lite mindre mängd kolisar. Ska iväg och träna med en stödkompis nu vid tolv sen jobba på Stenbäcken 14-22 idag igen. Sen promenad... Blir nog rygg idag. Viktigt! Är ju ryggen som måste förbättras mest om jag ska tävla igen. Ska jag det? Jag vet inte än.. 
 
Från tävlningen. Nu står jag där ihop med 3 bodybuildarkillar och ser väligt liten ut eftersom jag är en Classic Bodybuildingkille :p Men iaf, ryggen behöver köttas på :D 
 
 

Minisemester o dax för minideff!

Hemma igen nu efter att ha varit iväg sen i tisdags. Liten minisemester :) 
 
I tisdags en löptur. 3,6 km men vi gick halva typ :p sen på kvällen lite lugn intervall-träning på Studio fitness. 2 min löp + 2 min promenad. Totalt 20 minuter. Sen ett grymt bra magpass med massa nya busiga övningar. Riktigt bra pass på alla sätt.. 
 
I onsdags tränade jag rygg på Actic i Örebro. Nytt gym, alltid kul! Blev även en lång hundpromenad oxå. 
 
I torsdags var vilodag. Aktiv vila kanske man kan säga för man får röra sig rätt mycket när man busar med systerdotter :) 
 
I Fredags åkte jag till Linköping igen och då tränade jag på Citygymmet. Bröst och axlar blev det. Idag hann jag inte träna faktiskt men blev en kort promenad med stödkompis och en promenad på ca 45 min nu på kvällen. Jobbade 14-22. 
 
Gjorde fettmätning på Danne nyss och han är i grym form! Såg ut som han hade typ 0 % .:p 
Jag hade 7,5 % och ska försöka komma ner till 6,5 till måndag om 9 dagar då vi åker till Turkiet. 
 
4, någonting %. Hinner inte komma i den här formen men hyfsat beachform ska jag kunna ordna nu på en dryg vecka. 
 
 Imorgon ska jag till Freddy och handla lite sånt här bland annat. http://www.muskelbygget.se/
 
Nu kvarg sen sova... kanske äta en liiiten chokladbit med, får jag det? :)
 
 

RSS 2.0