Red AMP Stack

För lite sömn och en flyttdag idag med massa jobb. Då är det perfekt med Red AMP Stack  :)
Ökad energi, pigghet OCH fettförbränning!
Red AMP Stack

Vilken diet är bäst?

Vi pratade om olika dieter när vi var på skolan sist. Vissa dieter är bättre än andra och vissa är riktigt dåliga. Grunden i alla dieter, och de enda sättet att gå ner i vikt på, är att äta mindre kalorier än man förbrukar. Dock så är det inte så bra att äta FÖR lite eftersom kroppen då vill spara fettet och bränna muskelmassa istället.
 
De flesta "bantare" tänker bara att de vill tappa kilo och tänker inte på om det är muskler eller fett. Nackdelen med att tappa muskelmassa är att man då får lägre fettförbränning. Muskelmassa är så kallad aktiv massa som bränner fett även i vila! Ju mer muskelmassa desto högre förbränning alltså.
Vid svältdieter tappar folk ofta många kilo men går sedan upp allt, och lite till, när de väl börjar att äta.
 
Vilka personer är bäst på att bränna fett men samtidgt behålla muskelmassa?

Svaret är fitnessfolk/bodybuilders

"Men jag vill inte se ut som en bodybuilder" säger många (tjejer speciellt)
 
Det kommer ni inte att göra heller. Men att tappa maximalt med fett och behålla maximalt med muskler (nu när ni vet att muskler bränner fett) borde väl de flesta vara ute efter?
 
Nu äter inte alla bodybuilders exakt likadant men grunden är samma för i princip alla:
 
* Fortsätt att träna tungt (men smart) . Tung styrketräning förbrukar mycket energi (kalorier) och gör att man behåller muskelmassa på diet.
 
* Kompletera med någon typ av cardioträning, gärna lågintensivt som promenader. För mycket konditionsträning gör att man tappar muskelmassa. Lite högintensiv träning är dock "ingen fara" så länge kosten sköts runt omkring och passen inte är för långa.
 
* Det här är den mest självklart punkten och är väldigt logiskt: Ta bort, eller åtminstone dra ner på så mycket som möjligt, alla skräp som godis, kakor, alkohol, chips, färdigmat osv. Ni vet vad som är skräp. Ta bort det och ni har kommit en lång bit på vägen.
 
* Ät mycket protein. Protein gör att ni behåller muskelmassa. 1 gram protein innehåller 4 kcal men "kostar" 1 kcal att bryta ner så nettot blir endast 3 kcal, jämfört med kolhydrater som ger 4 kcal och som dessutom ger insulinpåslag (insulin ökar bland annat fettinlagringen) och fett ger hela 9 kcal.
 
* Ät/drick den största mängden kolhydrater runt träning då de gör nytta. Kolhydrater är bästa energin i samband med träning och efter träning så är det fördelaktigt att äta /dricka kolhydrater för återhämtningens skull.
Hur mycket kolhydrater man behöver är väldigt individuellt men att dra ner på dom för mycket, under "normala omständigheter" och när du tränar, tycker jag är dumt.
 
* Håll nere på fettet men se till att få i dig bra fetter från fet fisk, rapsolja, avokado, nötter, mandlar, äggula.
 
Exakt hur mycket man bör äta totalt är väldigt individuellt och beror främst på hur mycket muskelmassa du har, hur mycket du tränar och hur mycket du rör dig i övrigt under dygnet.
 
 
 

Citron!

 Citrusfrukter ökar fettförbränningen!

Ämnet naringenin som finns i citrusfrukt har i försök på möss visat sig få levern att förbränna extra mycket fett. Vilken dos som behöver vet man dock inte än. Men vi vet ju sen tidigare att citrusfrukter bland annat innehåller nyttigheter som c-vitamin.
 
 
Dessutom så ökar citron upptaget av de nyttiga näringsämnen som finns i grönt thé!

2a dagen på diet...

Ett förmiddagspass idag igen. Ben med Kim på World Class. Brutalt. Kolla Kim Lindmans facebook på filmen där :)
Körde typ 10 minuter crosstrainer innan passet sen en promenad på 40-50 minuter på eftermiddagen.
 
Även om det bara är andra dagen på dieten så känns formen redan bättre!
Idag fick jag reda på att jag ska börja jobba på Folåsa (behandlnigshem) som vikarie och på fredag får vi  nya lägenheten så det är mycket på gång nu. Imorgon ska jag till Actic och träna vader och köra lite cardio på förmiddagen sen till Vimmerby på eftermiddagen och träffa stödkompisar samt träna armar på Träningshuset.
 
Nu har ÄNTLIGEN min vän (och träningskompis när jag är i Stockholm) Carolina börjat blogga för http://www.minresaraknas.se/ 
Även om det är töntigt namn lite :p så borde ni gå in och läsa eftersom Carolinas träning och liv är väldigt inspirerande!
 
Nu ska jag laga mat igen. Det blir kyckling, bulgur och lite grönsaker denna gång...
 
 

Äntligen tävlingsdiet!

Ta till er det som står på den här bilden. Tro på dig själv. "ingenting är omöjligt" är en överdrift MEN du klarar mycket mer än du tror och inom rimliga gränser så stämmer det!
 
Innan gym: Vitargo Electro Energy,+ Beowulf  + Creatine  +BCAA Powder 12000  + L-Glutamine  och lite mineralsalt.  Sjukt tryck och riktigt bra prestationshöjare!
Vitargo Electro Energy, 2100g Fresh Citrus
 
Om vitargo: "Tack vare detta tränger den in blixtsnabbt från matsmältningskanalen i musklerna."
 
Idag började jag min diet på riktigt. Utöver dessa kosttillskott i samband med träning använder jag mig av 100% Whey Protein Professional , Omega 3 Strength, ALA Extreme , Cromium Picolinate Daily Strength Superfruit , DAA , ZMA Sportlab  . Kanske tillkommer något mer senare under deffen!
 
När det gäller kosten så vill jag inte avslöja allt men lite kort: Jag har fått ett kostschema där det finns lite olika förslag och nu i början komma jag ligga så högt som 3000 kcal om dagen. Det är mycket mat när allt jag äter i nyttigt. Mycket aminosyror och vitargo runt träning, 2 lagade mål mat sen mycket smoothie med kvarg, bär och protein :)
 

Förutom den vanliga gymträningen så blir det 20-30 minuter cardio efter passet samt 30-40 minuter promenad nån gång under dagen eller kvällen. Alltså totalt ca 1 timme cardio om dagen.
 
Igår tränade jag rygg med Tina och idag på förmiddagen axlar och bröst med Kim på World Class.
Latsdrag i cablecrossen. Aktiverar latsen, lite baksida axlar och mitten av rygg. Framförallt om man trycker ihop skulderbladen så tar det på mitten av ryggen. Det känns lite som en blandning mellan latsdrag och rodd.
 
Klockan är 22,50 och jag ska på kvällspromenad innan jag får gå hem till <3 och mysa igen. Imorgon ska jag göra fettmätning sen tränar ben med Kim på förmiddagen (morgon?) .

Fotboll vs Bodybuilding

Jag var precis och tittade på nån inomhusturnering på konstgräs. Både Horn (min klubb) och Kisa (där Martin spelar). Jag blir såklart sugen på att spela. Jag har spelat fotboll hela mitt liv men sista åren har jag bara spelat någon eller några matcher per år. Jag har problem med mina knän och anledningen flera av mina knäskador är enligt läkarna att mina mjukdelar i kroppen är för svaga i förhållande till mina muskler. Som ni förstår går det inte att kombinera fotboll med seriöst gymmande. I början när jag tränade gym gick det bra men ju mer seriös jag blivit med åren och ju bättre resultat desto svårare har det blivit. Som tur är så har alla olika intressen. Jag saknar fotbollen men trivs mycket bättre med mitt bodybuildande. I kommande inlägg så kommer en liten jämförelse, från mitt sätt att se det på, mellan fotboll och bodybuilding :)
 
Kommentera gärna detta inlägg!
 
 
 
* I en fotbollsmatch på 90 minuter har du bollen högst några minuter. Visst, man är delaktig i spelet större tid än så men för mig var det iaf att ha bollen det som var skoj. När du tränar på gym och kör ett pass på en timme så lyfter du vikter i kanske 15 minuter iaf (Eller?) och när du inte lyfter vikterna så är det upp till dig att välja när du ska börja göra det. På en match kan du inte bestämma (tyvärr) när du ska ha bollen.
 
* När du spelar fotboll så är det träning ett par eller flera gånger i veckan och match/er. Träningarna och matcherna är bestämda tider så du bör hålla. Du ska helst vara med på alla träningar om du inte har giltigt skäl att inte vara med. Om du tränar på gym kan du träna när du vill och om du vill. Frihet!
 
* När man tränar gym ser man sin utveckling på ett helt annat sätt än om man spelar fotboll.
 
 
 
* På fotbollen kan det gå jättebra för just dig men dåligt för laget, då är det inte "ok" att vara nöjd efteråt. Det är ju trots allt en lagsport. På gymmet är det bara upp till dig hur det går. Där har vi dock en grej som "väger över" för fotbollen och det är lagandan och samhörigheten som inte finns på samma sätt inom bodybuilding. Visst, man tränar ihop och puschar varandra på gymmet. Jag har min coach (Kim) när jag tävlar och det blir som ett lag men det är ändå inte på samma sätt som i fotboll.
 
(Jag gillar inte att skriva "man" hela tiden men det får bli så i det här inlägget... )
 
* Dagen efter en fotbollsmatch eller efter ett gympass: När man spelat en match och vunnit så är det såklart en skön känsla att ha vunnit och man förhoppningsvis gjort en bra match men i övrigt, oftast har man ont, det är alltid nån jävla smäll eller något man får. Dagen efter ett gympass har man oftast träningsvärk vilket gör att man känner sig mer fit och/eller mer köttig. Man vet att musklerna växer (om man äter bra) eller att man tappar fett (på diet och under förutsättning att man äter bra) . Gymlivet är en dynget-runt-känsla som inte finns när man spelar fotboll. Sen är det känslan när man lagar en måltid och äter den, man gör det i syfte att det gynnar träningen. Visst, det är viktigt att äta bra när man spelar fotboll också men inte alls på samma sätt.
 
* Nu spelar det ingen större roll vad något kostar om man är intresserad av det men att spela fotboll är betydligt billigare om man tränar gym på en seriös nivå. Som jag skrev innan, när man spelar fotboll är inte kosten lika viktigt och man äter i regel inte samma mängd mat. Sen har man inte samma nytta av kosttillskott när det gäller fotboll. Många fotbollsspelare skulle förvisso ha nytta av att använda sig av kosttillskott och då tänker jag främst på http://muskelbygget.se/sv/vikt%C3%B6kning/?group=prod_prod_grp-s1%2F72 gainer för bäst återhämtning och även kreatin och/PWO skulle många fotbollsspelare ha nytta av. http://muskelbygget.se/sv/prestationsh%C3%B6jare-pwo/?group=prod_prod_grp-s1%2F52
 
Om du spelar fotboll så lovar jag dig att du kommer prestera bättre med lite "basic" kosttillskott. Även andra lagidrottare har nytta av kosttillskott.
Men generellt sett så använder sig vi gymtränande oss mer av kosttillskott.
 
* Gymträning är bättre för kroppen än att spela fotboll! Fördelen med fotboll är att den är tränar konditionen vilket är bra för hälsan men i övrigt så är skaderisken stor och hela kroppen tränas inte. Gymträning är, om den utförs rätt, bra för hela kroppen. Dock så är det inte jättebra för hälsan att tävla i bodybuilding, man frestar kroppen ganska mycket i slutet på dieten och så låg fettprocent som man har i några veckor är inte bra. Men det är mycket som inte är bra för kroppen och det finns mycket som är värre än att vara i den formen. Det är ju trots allt bara en begränsad period. Undet diet äter man för lite, det är därför man tappar fett helt enkelt, dock så är det man äter BARA bra mat.
 
* Fotboll och gymträning är nog lika accepterat. När det gäller att tävla i bodybuilding så är det fortfarande inte helt accepterat och det vi gör inför en tävling och på en tävling är ju egentligen rätt sjukt, trots att jag älskar det :)
Att stå och posera, inoljad, uppumpad, i sinnessjuk form och spraytanad iförd minimala "kalsonger" inför massa folk? Hallo!?
 
 
 
Eller att äta 8 paket riskakor på mindre än ett dygn tillsammans med endast ett par klunkar vatten samtidigt som man ser helt utmärgad ut i ansiktet (pga låg fettprocent) Alltså!?
 
 
 
 
 

Muskel

http://muskelbygget.se/
 
 

Siktet inställt på tävling!

29e mars är det dags för tävling. Battle of scandinavia. Då ska jag vara större, bättre form och mer symmetrisk.
De här första veckorna kommer jag inte att köra så mycket cardio och jag kommer inte ligga på så stort underskott. Cardio kommer att ökas med tiden och maten kommer att minskas. Nu blir det en kort morgonpromenad samt lite cardio efter passet. Träningen på gymmet kommer vara ungefär detsamma som innan.
 
En förutsättning för att inte tappa muskelmassa vid deff är ett högt proteinintag och att fortsätta att träna hårt på gymmet. Jag använder mig dessutom av Exchange för att behålla muskelmassa.
 
För att öka fettförbränningen ytterligare kan jag rekommendera Red AMP Stack  Red AMP Stack som dessutom är riktigt uppiggande!
 
Jag får ofta en fråga om man kan använda sig av kreatin under deff. Det kan du absolut. Det är bara bra eftersom du ofta tappar lite styrka under deff och kreatin gör dig lite starkare vilket gör att du kan behålla styrka. Det bästa kreatinet:
 
 
Idag tränade jag mage och vader på Träningshuset och imorgon blir det ben med Tina på Studio fitness. På lördag ska jag träna med en stödkompis på Gymbolaget i Skäggetorp och söndag ska jag träna nånstans :)
 
Jag tränar alltid på samma gym ju...

Snabbbloggande

Igår tränade jag axlar och bröst i vby ch jobbasamtidigt . Jag hade med en städkompis på gymmet. Sen PTpass och sen var jag på hockey med en stödkompis innan jag åkte hem till horn och sov. Idag träning med stödkompis också sen hem till stan

Borta bra med hemma bäst...

Det är klart jag längtar tillbaka lite till det här...
Men det är riktigt skönt att vara hemma igen!
Det är så mycket på gång nu, idag ska jag träffa Kim och gå igenom kosten inför tävlingen och börja min deff. På fredag ska jag på arbetsintervju (vikare såklart) . Jag kommer att fortsätta mina 7 stödkompisar som vanligt och PTa lite också. Om en dryg vecka ska jag bli sambo med Tina. Jag kan faktiskt inte riktigt fatta att det är sant.
 
Närmasta månaderna kommmer bloggande vara mest inriktat på min tävling men jag tar gärna emot önskemål om vad jag ska skriva om. Jag uppskattar väldigt mycket när någon skriver och frågar om jag kan blogga om något speciellt.

Sov gott

Från januari förra året.. Sömnen är väldigt viktig!
 
5 livsmedel för bättre sömn: 
 
*Vindruvor - innehåller gott om melatonin, ett hormon som hjälper till att upprätthålla dygnsrytmen. 
 
*Havregryn - och andra fullkornsprodukter stimulerar produktionen av serotonin i hjärnan. Var dock lite försiktigt med stora mängder kolisar på kvällen, ifall du inte tränat. 
 
* Mandel - innehåller tryptofan, en aminosyra som hjälper kroppen att producera den sömnframkallande signalsubstansen serotonin. 
 
Mandlar är bra för bland annat sömnen. Men blanda inte ihop det med halsmandel... 
 
" Tonsiller, även halsmandlar, är en ansamling av lymfatisk vävnad mellan gombågarna/i höjd med tungans rot och i svalget. De minskar något i storlek efter barndomsåren då de liksomadenoiden är verksamma i uppbyggnaden av immunförsvaret. " 
 
Det är ju så olika det där vad man blandar ihop...
 
* Mjölk - är en mycket bra källa till kalcium, som din kropp använder i kombination med tryptofan för att producera serotonin och melatonin.
 
* Bananer (Ja jag hatar bananer egentligen...) innehåller mycket magnesium som är känt för att ha en lugnande effekt på musklerna och kan lindra de ofrivilliga muskelrörelserna som stör sömnen.Tänk även här på kolhydratsinnehållet. Kolisar behövs men som sagt, i lite mindre mängd på kvällen om du inte tränat innan. 
 
Om du inte vill förnedra dig med att äta äcklig banan så finns:  ZMA, Sportlab som förutom magnesium innehåller zink och vitamin B6 som både gynnar sömnen och återhämtningen. Vid fysisk aktivitet ökar behovet av dessa. 
 
 
Sov gott :) Tänk på att sömnen är viktigt både när det gäller att bygga muskelmassa, bränna fett och även för återhämtning när du tränar någon form av kondition. Sömnen är även viktigt för en god hälsa. 
 
 Sen kan man ju prata i nattmössan med?

Träna tungt och våga ät!

http://momscandoit.blogg.se/
 
Kolla in Annas och Therese träningsblogg. Läs om "långa och slanka muskler" ... Tjejer, våga träna tungt, ni kommer INTE att få för stora muskler! Kommer att skriva om det mer senare men lite kort, Tina har tidigare tränat mycket kondition och morgonpromenader och bara kört lite gym. Hon har hållt bra form innan men har under hösten, när hon slutat med konditionen och börjat träna hårt på gymmet och dessutom ätit mer (men bra) , utvecklats enormt! Hon har blivit mer vältränad över hela kroppen, byggt muskler och tappat fett och hon fortsätter att utvecklas vilket är jättekul :) Det här skriver jag inte för att skryta om Tina utan för att ni tjejer som läser min blogg ska kunna utvecklas också. Det är inte fel att träna kondition heller och om man gillar det så fortsätt gärna men vill ni bygga en snyggt kropp så satsa mer på gymmet och HÅRDA pass och våga ät mer. Ge det en chans iaf.
 Tina på Instagram: tinasandstrom
 
 
Jag tränade bröst och axlar igår på Acitc och ben idag med en stödkompis på WC. Imorgon Pilates på skolan sen mage på kvällen.
 

Viktväktarna!

Det är mycket att fixa med nu när jag kommit hem. Bland annat skolan. Jag ska dit på söndag och då är det näringslära som gäller. Jag tror jag kommer att kunna det mesta vi går igenom (basic) men det ska ändå bli kul! Idag har vi skypemöte med gruppen och vi jobbar med viktväktarna. Idag gick jag upp innan sju för att gå hem till Hästskogatan och med en snarkande jätte i sängen, försöka sätta mig in i vad viktväktarna har för ideér :)
Det baserar sitt tänk på points, exakt hur man räknar har jag inte fattat än men jag jobbar på det.
 
När jag vaknade blev det:
 
BCAA Powder 12000 och Red AMP Stack  . Aminosyror och en fettförbrännare. Dock tog jag Red AMP Stack  främst för att bli pigg idag och det blev jag minst sagt :) Extra bra effekt om man tar på tom mage, det är samma sak med PWOs. Kaffe och grönt thé med citron, ingefära och gurkmeja. För fettförbränningen och hälsan. Risken att jag blir förkyld är lite större nu när jag kommit hem på grund av flera nätter med dålig sömn och att jag börjat träna igen samt vädret. Men jag ska inte bli förkyld....
 
Varför förstår inte jag ett skvatt när Per skvatt vatten?
(ett dåligt skämt men som jag tycker är skoj :p . Skvatt=skvätte)
Vi körde lite sånna här "sköna skämt" när vi var på Poda. Varför får inte jag väga 1000 kilo när anTON?
Eller varför får inte jag ligga när ellos katalog? (Ellos katta låg)
Kul skämt? JA :D
 

Hemma från Thailand

Igår kom vi hem från Thailand. Det är alltid en stor omställning att komma hem när jag varit iväg så länge. När man är i Thailand i en hel månad så slappnar man av så mycket, man behöver inte bry sig om något direkt. Självklart håller jag kontakt med vänner och familj här hemma och vill att de ska må bra, i övrigt så är de största man har att tänka på där nere att komma ihåg att hämta ut tvätten (som kostar några kronor att lämna in och som de tvättar och stryker) eller att komma ihåg att äta nångång ibland. Typ. Livet där är så enkelt och skönt. Vädret är fantastiskt, det är skönt i havet, vi kan sova hur länge vi vill (om vi inte ska åka nånstans på morgonen) , människor är trevliga (förutom de som inte förstår sig på våra bus..) , naturen är vacker, det är bra fest, det är skön stämning, och så vidare och så vidare...
 
Dagsfylla, utflykt med båt och ett härligt gäng! Jag, Anton, Andreas, Martin och fotograf Anna. Leo sitter nog bakom Anna och är Thaitokig tror jag. På hem vägen stannade vi till på Monkey beach och hälsade på Mugly onkey där (ni som är djurrättsvänner eller vad de heter behöver inte läsa det här) men där råkade vi bjuda en apa på det sista i Breezer och apan  tog glatt emot flaskan och drack...
Naturen är inte så vacker i Thailand ju...
 
 
 
Men det var ändå skönt att komma hem och en av anledningarna till det är att komma igång med träning igen, jag har tränat hyfsat bra och skött kosten de första tre veckorna men sista dagar på Phiphi har jag inte haft en enda tanke på träningen eller någon kost. Jag har ätit för att inte bli hungrig typ. Det var väldigt roligt att festa och skönt att ta semester även ifrån träningen. Det känns som att man tappar flera kilo muskelmassa MEN hur mycket man än sköter sig så hinner man inte tappa nämnvärt mycket muskelmasssa. Sen är det som ni förstår inte optimalt att festa massor. Som jag sagt innan flera gånger, ju mer man misssköter sig, desto sämre resultat.
 
På väg upp till Viewpoint.
 
 
Nu är det några "komma-igång-dagar" . Idag körde jag första passet på gymmet ihop med Jens. Vi körde rygg och första halvtimmen kändes bra sen blev jag väldigt trött och körde bara lite lugnt i slutet. Det är dumt att träna stenhårda pass med tanke på hur sista dagarna sett ut. Dålig kost och dålig sömn..
Kosten börjar jag också sköta bra men kommer inte att börja min deff "på riktigt" förän måndag eller tisdag efter snack med Kim (coach).
Innan dagens pass. "Spritfet" och trycklös. Helt slät. Det känns lite jobbigt men är självförvållat och jag vet hur fort jag kommer tillbaka. Om det här året går som planerat så kommer det här vara den sämsta formen jag kommer att ha.
 
De andra anledingarna att det var skönt att komma hem är vänner, familj och TINA. Att vara ifrån någon som man är så sjukt kär i så att man blir galen, så lång tid, är väldigt påfrestande men vi lyckades och igår var dagen som jag sett fram emot och tänkt på över en månad. Jag visste att det skulle vara en bra dag men kunde inte föreställa mig hur bra. Behöver kanske inte skriva så mycket mer om det... Kärlek <3
 

Imorgon ska jag till Vimmerby och träffa stödkompisar och handla kosttillskott, det ser jag fram emot!
 
http://muskelbygget.se/
 
Jag kommer att köpa lite av varje. Kan rekommendera ALA Extreme
som det är extrapris nu. ALA Extreme  är både en stark antioxidant som skyddar kroppen och även ger ökad fettförbränning. Dessutom kan ALA öka effekten av kreatin. Ett väldigt komplett (och underskattat) tillskott som ni verkligen borde prova! ALA kan även ökad inlagringen av kolhydrater vilken innebär bättre prestation!
 
 

order från coachen

Åkte ifrån phiphi igår em vid 14 thaitid (8 här) och är nu hemma i stan om en timme . Resan har gått bra men sjukt trött eftee en natt med minimal sömn.. fick detta meddelande från coachen nästan direkt när vi landat...
 Ser fram emot att börja träna seriöst igen och att köra igång med en tävlingsdiet :) mer bloggande imorn från datorn... #allinsomlivsstil.com

längtar tillbaka lite...

 

fest!

Vet inte om jag ens vågar skrva här varför jag inte bloggat... men ärlig som jag är, vi har festat konstant sen vi kom hit i torsdags. Jag har har alltså misskött mig rejält! Men helt klart värt för de här sista dagarna, förutom idag när jag är så sliten, har varit riktigt skoj! Mer bloggande när har dator...

thailand!

Skulle bloggat idag. Från datorn alltså men så funkade inte wifi på rummet ikväll :( men gör ett försök här men mobilen ute på gatan utanför där vi åt förut :) 
I tisdaga paddla vi ut från ao nang till railay och tog med ett antal breezer  sen ut på kvällen. Igår dagstur till härliga poda där vi solade, lekte med bollen ocj hade de skönt! Gym med anton o anna på kvällen. Massage också. Fixat handsydda (eller vad säger man?) skjortor med. Idag körde vi rafting hela gänget sen var leo och jag på gymmet. Kanske sista passet i thailand nu men kan bli ett till på phiphi där vi åker imorn. Älskar detta! Inte att bmogga från en telefon som tar ett år att skriva med men semester i thailand :)
 

Utflykt och surfing på Bali!

Igår tog vi en heldagsutflykt! Först till ett tempel (!)
 
Sen stannade vid ett vattenfall...
 
http://www.allinsomlivsstil.com/
 
Sedan åkte vi vidare till ett kaffeplantage där världens mest exklusiva kaffe kommer ifrån!
 
Riktigt kaffetokig där
 
Kaffebönan. Säger man så? Kaffeplantan? Kaffet. Fakket.  Här fick vi prova lite olika sorter.
 
 
Slutligen stannade vi och åt vid Danau batur. Lite dimmigt tyvärr men riktigt vackert där med höga berg (böga herg!?) och en big lake.
 
På kvällen gick jag och tränade rygg, baksida lår och lite biceps/underarmar.
 
Idag gick Leo och jag och tränade på förmiddagen. >Bröst, axlar, mage och framsida lår. Efter det gick vi till stranden och surfade som galningar! RIKTIGT surftokiga var vi!
 
Stundtals såg det riktigt bra ut ;)
 
Men allt som oftast såg de ut typ så här...
 
 
Leo på väg ut för att visa vart skåpet ska stå!
 
 
 
Sen var de dags för Martin att gå ut och imponera med sina surfingfärdigheter. Vi var alla duktiga för att vara nybörjare. På riktigt alltså...
 
Detta är trots allt en träningsblogg i grund och botten så.. Kolla Martins lårsvep!
 
Sedan blev jag glad, ännu gladare...  #Ihaveahorse
 
 
HÄST!
 
 

2014 - Gör träningen till en livsstil och gå inte ut för hårt!

Hittade en fantastisk maskin för baksida lår som jag var tvungen att prova! Ska köra ben imorgon eller nån annan dag och då ska den testas rejält!
 
Att jag ser lite retard ut i ansiktet får ni ha överseende med. Jag gör det ibland helt enkelt ;)
 
Martin som tog kortet noterade detta och tog nästa bild ut mitt ansiktet, tack brorsan!
För övrigt körde vi plankan igår, tävling såklart och jag stod 3 minuter vilket är det längsta jag nånsin klarat. MEN Martin klarade några sekunder ytterligare!
 
Nu när det är dags för många att ta tag i träningen på allvar, eller kanske börja träna överhuvudtaget så finns det massor bra fettförbrännare här: http://muskelbygget.se/sv/fettf%C3%B6rbraenning/?group=prod_prod_grp-s1%2F10
För er som bor i Vimmerby eller i närheten (och även ni andra) så tycker jag ni ska besöka muskelbygget där Freddy Omme har alla kosttillskott. Det är en stor fördel att komma dit eftersom Freddy har stor kunskap om alla kosttillskott och kan hjälpa dig med vad just du behöver.
 
Sen tycker jag att ni alla, både nybörjare och mer erfarna ska sätta upp mål med er träning och se det LÅNGSIKTIGT. Ni vet ju själva hur det är på gymmet första månaden (på sin höjd, månaderna) efter nyår och sommar. Många tröttnar eller ger upp för att de går ut för hårt. Ta de lugnt. Få in träningen och bra kost som en del i ert liv. Det är en livsstil. Sätta upp mål på kort och lång sikt, gör träningen till något roligt. Ta kontakt med mig om ni vill ha en duktig PT som kan hjälpa dig med just dina mål. Alla är olika och har olika förutsättningar.
 
Har du hållt uppe en månad med träningen? Börja med 2-3 pass i veckan och trappa upp istället för 5 pass direkt. Börja lugnt och öka intensiteten. Har du ätit väldigt dåligt? Gör små förändringar, ändra lite i taget annars kommer du att ge upp. Träna förnuftigt.
 
Vill du bygga muskelmassa? Ät bra mat, lägg dig på ett litet kaloriöverskott, se till att få i dig tillräckligt med protein (minst 2,5 gram / kg kroppsvikt) ta dina kosttillskott och träna hårt (och smart) Var noga med sömn och vila och undvik stress i möjligaste mån. Du kan utan problem "unna dig" lite ibland.
 
Vill du tappa kroppsfett? Ät bra mat, lägg dig på ett litet kaloriunderskott, se till att få i dig tillräcklitg med protein och ta dina kosttillskott och träna hårt (och smart). Var noga med sömn och vila och undvik stress i möjligaste mån. Du kan unna dig lite även här men ju mer du unnar dig desto sämre resultat. Inga konstigheter.
 
Den stora skillnaden i att "bulka" och deffa är som ni ser egentligen mängden mat man äter.
100% Whey Protein Professional 5kg
Protein - ett baskosttillskott. Att få i sig protein från kosten är viktigt men svårt att få i sig tillräckliga mängden genom bara kosten. http://muskelbygget.se/sv/protein/?group=prod_prod_grp-s1%2F53
Super 7
 
Låt 2014 bli det bästa träningsåret nånsin! Tänk inte bara det nu i början av året, fortsätt med det. Ni klarar det!

Träning på Bali!

Idag blev de en sovmorgon, frukost på hotellet sen en sväng till Kuta beach enda (?) gym. Riktigt bra gym och både Leo och Martin följde med! Vi tränade övre bröst, axlar och mage. Eftersom jag äter för lite här så beställde jag dubbla portioner idag efter passet för att åtminstone fylla på lite extra en dag :) När en måltid kostar knappa 20 kr är det inte så mycket att tveka på ;) Vi spelade lite biljard sen hem och vila. I afton blir det buffé, eventuellt nån massage och eventuellt nån smirinoff eller dylikt :) Annars jazzar vi bara. Tar dagen som den kommer så att säga...
 
Att plaska och leka i vattnet är något som alltid är kul. Vi var de enda på den kilometerlånga stranden som inte surfa eller försökte surfa. Det får bli en annan dag. Nån dag när vi har tid ;)
 
 
Vågat
 
Baksida axlar. Sänkta traps, lite böjda armar, strikt och fint. Inte för långt bak (kopplar in andra muskler då) KONTAKT!
 
 
Skön övre-bröst-maskin
 
 
Upppumpade och nöjda!
 
Jag visade Martin en av de jobbigast magövningar jag vet. Prova den gärna! Varannat knä mot varannan armbåge eller vad man ska säga. Ni fattar iaf?
Den här är Tinas slavdrivarövning. Längtar efter att träna med henne!
 
Det var lite mindre vatten utanför... Så olika de där vart man kör moppe. Jag erkänner, det har regnat här i två dagar men imorgon ska de bli bättre!
 
Leo hade med sig en burk aminosyror till mig eftersom min var slut. De jag tar på min semester är i tablettform annars använder jag aminosyror i tablettform. Syftet är att stimulera proteinsyntesen ("muskeltillväten") När jag är här så tar jag dessa mest för att spara muskelmassa och samma sak under deff. När man "bulkar" så hjälper de till att öka muskelmassan. Och ja, de är även bra för er tjejer och inget ni kommer att få jättestora muskler av..
 
 
Modern BCAA Modern BCAA  - rea på den här just nu så passa på!
 
 
 
 
 

bali

Skulle gärna blogga men inget internet på datorn och dåligt wifi så kan inte ladda upp bilder från mobilen :( lite kort bara, dagen innan igår flög vi till bali och mötte leo som kom hit från sverige då. Igår blev de en dag på stranden med några smirinoff ice och lite lek i vattnet sen på kvällen gick vi till spy garden, kuta beach största festställe. Trevlig kväll med grabbarna men ack vilken hemlängtan efter att ha skypamed tina halva kvällen/natten/dagen (dag här) och lite med jens. Nu skanvi gå och ta massage .är ännu billigare här än thailand! Imorn ska jag nog leta upp ett gym :)

RSS 2.0