CLA

Ett av mina "baskosttillskott" som jag använder nästan hela tiden är CLA.

"En av de mest synliga effekter vi ser när man använder CLA under viktreduktion är att du kommer undvika att gå upp lika fort i vikt efter en bantningskur när du använder CLA"

http://muskelbygget.se/cla-p-309.html?cPath=59

http://muskelbygget.se/strengthcla-p-98.html?cPath=59


"Studier visar att ett Clarinol™ CLA förbättrar kroppssammansättningen genom att hjälpa kroppen att frigöra och bränna underhudsfett, framförallt ohälsosamt bukfett, minska nyinlagring av fett i fettcellerna och öka mängden fettfri muskelmassa.

Genom en förbättrad kroppssammansättning upprätthålls kroppens basala ämnesomsättning (BMR) och fler kalorier förbränns varje dygn. Clarinol™ CLA är inte bara effektivt för fettreduktion utan även för bevarande av vikten efter en viktreduktion. Särskiltgoda effekter ses hos hos dem som samtidigt tränar och äter en balanserad kost. CLA kan med fördel kombineras med Omega-3 för optimal kärlhälsa.

CLA är en helt naturlig fettsyra som finns i små mängder livsmedel såsom kött och mjölk. Clarinol™ CLA framställs ur tistel med hjälp av en patenterad process där de verksamma CLA isomererna (c9, t11 och t10, c12) koncentrerats till sin maximala nivå. "


Börjat jobb...
Idag började jag jobba på SB, blir 4 veckor minus några dagar jobb där nu. Nästan bara dagtid och vardagar vilket kan vara skönt när jag jobbat mycket helger och kvällar innan. I lördags var vi ute i Västervikpå palladium lite och busade så igår blev en vilodag :)Jag behöver inte skirva nåt eftersom alla förmodligen märkt att vädret är kanon :)


? Älskling och jag funderar fortfarande på vad vi ska göra i höst och inatt när jag inte kunde sova fick jag en bra idé! Thailand :D Men vi får se!

Tränade framsida lår och lite utsida axlar idag på WAHK. Hacklift, benpress+benspark... intensivt och riktigt skönt! Avslutade med ett set knäböj i smith med stången fram...

Imorgon blir det rygg, eventuellt ett morgonpass vid halv 7 redan eftersom jag börja jobba halv 8 och på eftermiddag lär vara förton grader varmt och på kvällen har jag lovat att följa med HHIF till Frödinge för att sitta på bänken... Snäll som jag är! Lite...

 Fingeära, bra mot förkyldningar och fettförbrännande. Påstås även att det kan lindra illamående.

!

Blev visst några dagars blogguppehåll..

I Onsdags var jag på Liseberg med mina gamla kollegor från jobbet i Kisa. Rikitgt bra dag :)
Allt lika kul med Ballder, Atmosfear mm och sen körde vi 5-kamp!  

 Kasta sill i tunna var en av mina bästa grenar :p
I Torsdag tränade jag bröst och lite axlar. Har kört Plasmajet nu i 4 veckor och nu när jag slutat med det märker jag hur jävla bra det varit :) Var svagare nu utan det, trots att jag slutat deffa nu...

 10 mumsiga kapslar :) Min sista portion Plasmajet :(

Men idag börjar jag med kreatin igen efter ett uppehåll på nästan 4 veckor, skulle egentligen börja på måndag men är satans slö idag så jag tjuvstartar och kör igång med den grymt upppiggande Hemo Rage ULTRA CONCENTRATE idag! Kommmer nog göra som jag gjorde under förra "kreatínkuren" , blanda Hemo Rage ULTRA CONCENTRATE med NO-Explode 1025g som även det är en PWO men den ger mer pump.

 En liten busig PWO som är riktigt grym!


 På eftermiddagen spelade jag golf med Ricky som här hamnade med en av sina bollar på kanten ;)


Igår torsdags var vi i Västervik och festade LITE och igår tog jag det väldigt lugnt hela dagen.....


 Ida... Jag har det väldigt bra :)
 http://idaafransson.blogg.se/Bestefar og jeg, lite bra :) http://www.youtube.com/watch?v=4YFmCAdhdNQ


Sex!* Sex motverkar stress

* Sex stärker ditt immunförsvar

* Sex är bra motion

* Sex ökar din självkänsla

* Sex stärker intimiteten

* Sex minskar smärta

* Sex gör att du sover bättre

Men framförallt: Sex är jävligt skönt :D


http://muskelbygget.seFörra söndagen gjorde jag fettmätning och då hade jag 6,9% och igår mätte vi igen och då var jag nere på 5,9%. Riktigt nöjd med den deffveckan! Har deffat typ som jag brukar utan att vara superstrikt. Visst, kosten och träningen är alltid viktigast men jag har fått stor hjälp av 2X Red Stack AMP och 7-Keto DHEA som uppbarligen fungerar mycket bra ihop :)

Bättre kondition = Bättre återhämtning mellan seten!

Det diskuteras en del om man bör träna någon kondition när man bygger muskler eftersom det förstör lite.  Jag har gjort blogginlägg om det tidigare. Nu har jag tränat fotboll och spelat beachvolley en del sista månaden och känner faktiskt att min kondition förbättrats lite. Jag märkte det igår när vi tränade ben. Man blir väldigt trött av ett tungt set knäböj eller benpress tex och återhämtningen tar lång tid men igår märkte jag mycket bättre återhämtning och mycket tack vare bättre kondition förmodligen. Sedan gör nog Beta-alanine sitt oxå!

Om man vill bygga så mycket muskler som möjligt så tror jag att man ska låta bli långa konidtionspass eftersom det "förstör" musklerna mer än korta pass. Ju fler långa konditionspass i veckan desto sämre men då pratar jag bara om när det gäller att bygga muskler. En bra kondition har ju många andra fördelar: Bättre hälsa, bättre ork, fettförbränning, social aktivitet (fotboll osv). Men 1-2 timmar konditionsträning  uppdelat på flera pass tror jag kan vara postitivt för träningen under perioder då du inte har en riktigt tung träningsperiod på gymmet för då behövs tiden mellan gympassen till att vila!


Fitnessdagen
Idag var Ida och jag i Göteborg på Fitnessdagen. Där var bland annat en fitnessfive-tävling, armbrytning och strongmen-tävling. Det var även utställning av kosttillskott.
 150 eller 160 kg över huvet får anses bra... Köttiga killar! Även att jag aldrig vill bli eller kan bli så stor som dom är det ändå inspirerande att se riktigt köttiga atleter!


Vi hade egentligen tänkt träna på Exhale men var trötta och orkade inte leta så det blev ett pass axlar (och lite övre bröst) på TH när vi kom till Vimmerby vid 21-tiden. I Göteborg kände jag mig riktigt tunn, när jag fick brutal pump i axlarna kände jag mig riktigt köttig... allt är relativt eller vad fan man säger :)

 Ida - fantastiskt snygg som vanligt! http://idaafransson.blogg.se/

Förvånansvärt stark idag för övrigt men jag antar att plasmajet gör sitt :D
Axelpress med hantlar: 36 kg * 10 reps, 39 kg * 6 reps, 41 kg * 4 reps (lite hjälp)
Noterbart är att jag har ryggstödet lite bakåtlutat vilket gör att det blir lite lättare, men ändå nöjd med tanke på att jag inte kör den här övningen så ofta längre samt att jag deffar lite nu...
 häst

Nu blir det mumsigt kvällsprotein! 
 Milk and whey 

 

Spenat!Spenat är en supergrönsak för musklerna.

En ny undersökning visar att en skål spenat om dagen gör musklerna mycket mer effektiva. Forskarna upptäckte att om man äter 300 gram spenat reducerar det syreförbrukningen av muskler i träning med så mycket som 5 procent. Effekten är så kraftfull att den uppnås redan efter tre dagar. Hemligheten är inte järnet i spenaten, utan nitrat som finns i spenat i överflöd.

Nitrat kan öka bildningen av NO (kvävemonoxid). Detta ämne har kärlvidgande effekter och därmed positivt för immunförsvaret, blodtrycket och cellomsättningen. Nitrat ökar mitokondriernas effektivitet.  


Golf, tungt pass och beachvolley...Igår blev aktiv, rolig och tuff dag!
30 min promenad på förmiddagen sen åkte jag till Lkpg och spelade golf med Tomas och Axel på en 9håls pay-and-play-bana utanför Berg. Gick rätt bra med tanke på att jag bara spelat korthål här i Vby i år och förra året. Tog ungefär 2,5 timmar. Sedan var jag och åt med Anna och sen var blev det ett riktigt tufft rygg och bicepspass med Tom på Citygymmet!

 Det krävs självklart mer än marklyft för att bygga en sån här rygg (Coleman) men marklyft är en bra övning för att kötta på ryggen, främst mitten och nedre delen av ryggen.

3 riktigt tufft set marklyft (som känns i ländryggen idag!) (140, 160, 140 kg)
3 set latsdrag
2 set rodd
2 set rodd i maskin

3 set bicepscurl med ezstång
3 set bicepscurl med hantel - stående med stöd

Sen gick jag till Trädgårdföreningen och spelade beachvolley med Tomas och ett gäng i drygt en timme! Är lite bättre sand där än jag är van vid vilket gör att det blir ännu mer jobbigt i benen att springa där men är skönare att slänga sig i :) 

Hade tänkt att träna ben idag men jag vilar eftersom jag känner mig sliten efter igår och marklyft tar ganska mycket på benen oxå. Nu blir det en tuppis istället sen ska vi ner och titta på de som tar studenten. Grattis till er :)


Godis!!
10 minuter step på gymmet idag när jag tränade med stödkompis. Tufft ju ;)

Godis!!
Sedan på eftermiddagen köpte jag en godispåse och åt som mellanmål (ihop med en proteindrink såklart)
Massa godis mitt i deffen!? Ja precis men det är lugnt, jag kompenserar (eller kan göra så) det bara genom att äta lite mindre kolisar på kvällen eller går lite extra promenad (Idag en timme efter gym) Jag blev så godissugen så det var asgott, sen kände jag mig tunn idag så behövde fylla på med lite kolisar! Dessutom ska jag gästträna med Tom imorgon i Lkpg på Citygymmet och då går det bättre om jag fyllt på lite idag ;)

Hamnar du på kcalunderskott så går du ner i vikt även om du äter lite onyttigt. Det är inte optimalt att äta godis såklart men titta alltid till helheten, om du tränar mycket och/eller rör på dig mycket i övrigt så funkar det att äta lite godsaker ibland, som sagt, så länge du ligger på kcalunderskott så är det ingen fara.

Tränade bröst, axlar och lite triceps med Robin, en kollega, idag. Robin gjorde sitt första pass på flera månader så han kan räkna med fin träningsvärk imorgon :)

* 3 set bänkpress (100 kg* 10 reps, 105 kg * 6 reps, 110 kg * 5 reps)
* 2 set hantelpress 1a lutning
* 2 set hantelpress 2 lutning
* 3 set cablecross
* 3 set hantellyft framåt
* 5 set lyft åt sidan i cable
* 3 set triceps -pushdown

UNDERBAR PUMP!!! <3

1 timme promenad med Ida, Afl och Frasse!

 Frasse hoppar högt, flera mil nästan...
Järnbrist??? Eller brist på hjärna? Ja gärna.

Mage underarmar

 

En promenad på morgonen, gick ner till TH och jag på bandet där eftersom det regnade. Jag tycker det är töntigt att vara rädd för regn men idag var jag det iaf :p
Sedan hem och dricka underbar havregrynsdrink <3

På gymmet på förmiddagen, tränade mage och underarmar idag. Det var en fotograf där idag som skulle ta bilder till träningshusets hemsida och han tog kort när jag tränade och då var jag tvungen att pressa mig lite extra såklart :)

Nu ska jag ta en tuppis sen börjar jag jobba vid 15,00 till ca 08,00 imorgon... Då har äntligen min älskling kommit hem igen!


 Ida är stark! Väldigt underbar oxå...http://idaafransson.blogg.se/

 Och Per har bara uppumpade muskler ;)
 Fick sjuk pump idag, på den här bilden har jag ingen pump dock.

Dubbla pass igår

Igår blev det dubbla pass, först övre bröst, axlar och lite mage på förmiddagen sedan framsida lår på kvällen. Offe "hemma" nu några dagar så han visade en övning som ja provade: Enbensknäböj i smith med ena benet på en bänk. Tog riktigt bra och känner av en härlig träningsvärk idag :)

Pass 1 igår (ungefär)

* 5 set snedbänk (90, 95, 97,5, 102,5, 105 kg)
* 2 set dips med vikt (25 kg, 25+11 kg)
* 4 set axelpress med ezstång omvänt grepp (40 kg) + något set axlepress med ezstång "vanligt" grepp
* Utsida axlar

* Mage - cirka 8 set - olika övningar (svårt och krångligt att förklara allt!) 

Pass 2

* 4 set knäböj
* 4 set enbensknäböj i smith
* 4 set enbens benpress

* 2 set hammercurl (ville få lite pump i ua och biceps bara ;) )

 Rygg om en timme...

Uppstigning vid 8 idag: BCAA Hypertrophy, Red Stack AMP 50 kapslar, 7-Keto DHEA och grönt te sen en promenad, gick bara drygt en halvtimme idag men blir fler promenader i eftermiddag och/eller ikväll!

Sedan en havregrynsdrink som vanligt :)

Nu blir det plasmajet, sedan BCAA Hypertrophy och Beta-alanine innan passet.


 :)

ProteinProtein
Protein består av aminosyror. De är 20 till antalet. 8 av dem är essentiella, dvs livsnödvändiga som måste tillföras via födan medan de andra kan tillverkas i kroppen ur de essentiella. (Läs gärna mitt inlägg som jag skrev för några dagar sedan om aminosyror, eller det jag skrev för ett par månader sedan. )

Proteinkvalitet
Proteinkvalitet är ett begrepp som omfattar proteinets innehåll av aminosyror samt proteinets nedbrytbarhet. Med nedbrytbarhet menas kroppens förmåga att bryta ner proteinerna i kosten till fria aminosyror som kroppen sedan kan ta upp och använda till den egna proteinsyntesen. Generellt gäller att nedbrytbarheten för vegetabilier är 85% och cirka 95% för animalier.

Proteinkvalitet med avseende på aminosyresammansättningen benämns som det biologiska värdet (BV) på ett protein. Referensen för BV är det hela ägget som har BV på 100. Vassle 104, mjölk 88, kött, fisk 80-90.

Vassleprotein
Vassleprotein (whey) är det vanligaste proteinet. Whey 100 består av 82% protein och Whey 80 består av 62% vassle. Vassle finns i tre olika typer. Koncentrat som finns i alla pulver eftersom det är billigast, Isolat som en vidarutveckling på koncentrat som är finare som kroppen tar upp snabbare och lättare. Sedan finns hydrolysat som framställs genom en kemisk process och är olika snabba i upptaget.

Äggprotein (albumin) är ett snabbt protein som tagits från äggvita.

Kasein (mjölkprotein) är ett långsamt protein som finns i olika typer, koncentrat, kaseinat osv.

Skillnad på bra och dåligt protein!
Det som avgör priset på ett protein är råvaran, var den är tillverkad, hur den är tillverkad, vad har råvarutillverkaren för krav på sig i sitt land. Billigare protein innehåller ofta mer slaggprodukter och utfyllnadsmedel än de dyra. Priset baseras även på hur proteinerna är sammasatta, dvs vilka aminosyror man använda för att "bygga" protein.

Det är alltså värt att lägga lite extra pengar för att köpa ett bra protein. Det är bra för både dina muskler och din kropp i övrigt!

Protein från proteinfabriken, Dahlblads och Olimp är kända för att ha hög kvalitet på sina proteiner.
http://muskelbygget.se/protein-c-65.html?osCsid=770d40a6863317b793bcf6b23775a2b8
 Ekorre som ätit BRA protein ;)

Deffa?

Igår tränade jag baksida lår och baksida axlar på förmiddagen. På kvällen hängde jag med HHIF som avbytare till krokstorp. Hoppade in efter 20 minuter och spelade sedan hela matchen. Konstigt nog orkade jag hela matchen, visst jag löpte väl inte miltals som jag gjorde förr men var ändå "med i matchen" ! Knäna höll oxå men känner av vänstra knät idag :(
Var lite svårt att komma in i matchen först men sedan gick det hyfsat, gjorde några bra pass och köttade ner några och så men hade lite problem med timingen ibland men jag har ju inte spelat på ett år.. Vi hade mycker fler chanser än dom med förlorade snöpligt med 1-2...Idag har jag var med Älskling i Jönköping, först handlade vi lite sedan var vi på Relaxbadet. Vilodag idag. Blev lite deffsugen förut så jag bestämde mig för att köra 1,5 veckas deff igen :) Från och med imorgon till torsdagen innan midsommar blir det deff. Slutade deffa för 3 veckor sedan, första veckorna efter deffen går jag alltid ner lite till i fett för att sedan sakta gå upp igen. Tror jag hade ca 6,3% för en vecka sen och nu hade jag 6,9%. Ungefär. Nu är målet att komma under 6%! Det ska bli skoj! Och om det inte blir skoj slutar jag bara att deffa :p

Red Stack från muskelbygget fungerade uppenbarligen riktigt bra! Nu ska jag prova en annan fettförbrännare som förmodligen den oxå är riktigt bra - http://muskelbygget.se/7ketodhea-p-252.html?cPath=59

Kom ihåg, om du vill bygga muskler på lång sikt så är det inget att rekommendera att deffa hela tiden, ju hårdare du deffar och ju längre tid du deffar desto mer muskelmassa tappar du. Men om du är som jag och vill vara i bra form men ändå bygga muskler på lång sikt får du helt enkelt prioritera - deffa och hålla bra form eller bygga och hålla sämre form. Eller deffa ner dig så du är nöjd sedan börja bygga och när du tycker att du tappat formen deffar du ner dig igen. Dock behöver du inte gå upp massor i fett bara för att du bygger muskler men att hålla en superbra form samtidigt som du bygger muskler är i stort sett omöjligt. Om du deffar bra så behöver du inte tappa någon muskelmassa, om du inte ska ner till tävlingsform eller om du har mycket fett och behöver deffa en längre tid.

FotbollIgår tränade jag mage på dagen. Hade tänkt träna baksida lår på kvällen men var så trött så jag sköt upp det till idag istället. Om en timme cirka blir det baksida lår och lite baksida axlar tänkte jag.

 Är inte så gott om benbilder på min blogg men det finns anledning varför... Jag har hyfsade konturer men alldeles för lite massa!

I onsdag var jag och tränade fotboll och ikväll ska jag faktiskt vara med och spela match. Avbytare iaf. Dom hade dåligt med folk så jag ställde upp. Om man är otränad (inte tränat ben på gym alls innan) och börjar spela fotboll så kan man bygga upp en del muskelmassa genom fotbollen. Om man har tränat ben innan och börjar spela fotboll är det snarare tvärtom tyvärr, att benmusklerna bryts ner.  Fotboll en eller ett par gånger gör självklart inte så mycket men i längden är det negativt.

Fotboll bättre än löpning

65 kvinnor som inte varit aktiva med någon idrott på 2 år fick bättre uthållighet, snabbhet, bättre syreupptagningsförmåga och mer muskelmassa när de började spela fotboll jämfört med de som löpte regelbundet.

Igår natt sov jag jättedåligt men inatt sov jag som en stock, fan va skönt och viktigt:
 
Minst 7 timmar sömn per(!) natt är effektivt skydd mot förkylningsvirus. 153 personer utsattes för virus, de som sov mindre än 7 timmar hade tre gånger större risk att bli sjuka.

Whoosh-effekt och kalori


När man deffar är det vanligt att man stagnerar på vågen och undrar vad som egentligen händer!
Men det behöver inte betyda att du inte förlorar kroppsfett: Det kan lika gärna handla om att fettet tillfälligt ersätts av lika mycket vatten. (Inget händer på vågen, trots minskad fettmängd på kroppen.) Om fettet är sladdrigare och lösare än vanligt är det antagligen det som har hänt. Gnid på bara så släpper det (vätskan), oftast över en natt. (Whoosh-effekten.)Vad är deffinitionen av en kalori?

En kalori är den mängd energi det krävs för att värma upp ett gram vatten från 14,5 till 15,5 grader.

Kalorier är energi och inget man ska vara rädd för (tjejer!) . Det som är mindre bra att få i sig för mycket kalorier i förhållande till hur mycket man förbrukar. Om man vill bygga muskler är ett litet kaloriöverskott nödvändigt dock.

EAA
EAA - de essestiella aminosyrorna

EAA är ett bra kosttillskott om du vill lägga på dig muskelmassa men även om du vill skydda dina muskler från nedbrytning när du deffar. Det finns flertalet studier som publicerats på senare tid som visar att intag av EAA ökar proteinsyntesen, dvs. bildandet av muskler med upp till 350% och även att intaget av EAA innan träning ökar transporten av aminosyror in i musklerna med 650%.

Men för att denna ökning ska ske så krävs det dock ett antal omständigheter: Man måste inta EAA på tom mage, d.v.s. tidigast två timmar efter en måltid innehållandes protein. Du måste även ta EAA separat från andra aminosyror eller helprotein, t.ex. mjölk, kött, eller kyckling. Om du då har helprotein eller andra fria aminosyror i magen så bromsas upptaget av EAA vilket leder till att den proteinsynteshöjande effekten till viss del uteblir p.g.a. att ökningen av aminosyror inte sker tillräckligt snabbt och koncentrerat för att stimulera proteinsyntesen maximalt.

För att den proteinsynteshöjande effekten ska infinna sig är det viktigt att styrketräna efter att du tagit ditt EAA, om inte så är risken stor att den 350%iga proteinsyntesökningen uteblir.

Slutsatsen är alltså att man för bästa effekt bör ta EAA precis innan träningen på tom mage utan protein eller andra aminosyror. Detta ger enligt studier den överlägset bästa ökningen av proteinsyntesen och mångdubbelt bättre resultat än t.ex. vassleprotein i detta avseende.

http://muskelbygget.se/aminosyror-c-72.html?osCsid=b295485beb92186833458433042da6a4BCAA då?

EAA består av alla essentiella aminosyror medan BCAA enbart består av tre. Enligt studier på området så är det framför allt aminosyran leucin som står för den proteinsynteshöjande effekten och denna återfinns i både EAA och BCAA. Det är dock inte helt klargjort om det enbart är leucinet eller kombinationen av andra aminosyror som ger den fullständiga proteinsyntesökningen. Men förmodligen fungerar BCAA och EAA ungefär lika bra.

Ta EAA eller BCAA precis innan träningen eller direkt på morgonen ca 30 minuter innan frukost för bästa effekt.


http://www.muskelbygget.se/

Tuppis ute i solen är skönt!  Dessutom bra för musklerna ;)
 Blev en golfrunda ihop med PG, Jens, Ida och Tuva idag! Gick runt på 22 slag vilket jag är ok för mig.

Bröst och axelpass idag på förmiddagen! Provade att köra bänkpress på egen vikt oxå (85kg) och gjorde 19, hade klarat 20 eller 21 men hade inte orkat träna lika hårt resten av passet då... Underbar jävla pump och sjukt ådrig, det är fantastiskt!

Dagens fettförbränningstips:

Grönt te + koffeintabletter(eller kaffe). Grönt te är fettförbrännande, koffein likaså och dessutom fungerar det synergist så 1+1 blir alltså 3 :)  Smidigt att dricka lite te och ta några koffeintabletter (200-400 mg typ) innan promenaden eller cardiopasset för att öka förbränningen lite!
För att öka fettförbränningen lite mer så är det fortfarande riktigt bra pris på Red Stack: http://www.muskelbygget.se/

Magen

Jobbade fredag, lördag söndag så nu är det skönt att vara ledig några dagar (vecka?) I lördags var vi nere och körde baksida lår och mage. Sklingskling...

Igår blev de framsida lår på kvällen. Skönast att träna sent när det är så här varmt ute. 

Idag spelade vi volleyboll på förmiddagen sen tränade jag rygg och mage nu på kvällen.
Dagsvikten ligger på 83-84 kg och fett% på 6,0-6,3 skulle jag gissa på.

 Gjorde den här luriga övningen ikväll på gymmet, tog riktigt bra!

Nedre och övre delen av magen

Ofta får jag frågan om övre och undre magmusklerna. Hur tränar man undre magmusklerna? Man kan inte träna bara undre, den övre tränas samtidigt som de undre. Samma sak som att du kan inte träna bara nedre delen av biceps eller inre delen av bröstet. Man kan dock träna så det tar mer på övre delen av bröstet eller undre delen av bröstet. Man får titta på vart musklerna har sitt ursprung och fäste. När fästet närmar sig ursprunget kontraheras muskeln. Tänk dig en bicepscurl, muskeln har sitt ursprung typ på framsida axel och sitt fäste några centimeter ner på underarmen.Ska jobba lite...

Varför kan man inte se statistiken? nån mer som har samma problem på sin blogg?
 

Sitter och dricker lite PWO nu, ska köra övre bröst, axlar och mage nu om en stund på WAHK. Efter det blir det beachvolley någon timme, promenad med stödkompis, tennis med min andra stödkompis sedan jobb vid 15,00 till 15,45.. 15,45 imorgon alltså :p Har varit ledig 8 dagar nu så är fan på tiden att jag jobbar lite! Alltid skönt att vara ledig men man blir lite bekväm oxå :)

Trevlig helg gott folk :)


Livet är en fest!

Tränade framsida lår igår, underbart med pump låren! På kvällen satt vi i källängsparken, sen här och sen Chaplin. Det var skoj igår! Trots att jag vet att alkohol inte är bra för träningen så har jag inte dåligt samvete eftersom jag tycker det är värt det och så länge man sköter kost, träning och vila väldigt bra som jag oftast gör så gör en fylla ibland inte så stor skillnad. Allra bäst är självklart att inte dricka alls men som sagt, jag tycker fortfarande det är värt det :)En inlägg från september förra året:

Kom och tänka på en vanlig träningsmyt/fördom man ofta hör ""Bodybuilders är inte starka, dom är bara uppumpade" 

Fakta: En stor muskel är en stark muskel!

Visst kan två lika stora personer vara olika stark och så blir man bra på det man gör så kör man tex mycket bänkpress blir man självklart stark i bänkpress..
Sedan kan man vara stark på olika sätt, det finns olika muskelfibertyper och har man mest långsamma är man mest uthålligt stark.

Men att bodybuilders bara har uppumpade muskler och inte är starka är alltså helt fel :P Per Ekbjörn för 11 år sedan, varken uppumpad eller stark!RSS 2.0