Dubbla pass...

Dubbla pass  idag.. Axlar, övre bröst och mage ihop  med PG vid 2-tiden. Inledde med axelpress med hantlar och som jag befarade var jag lite svagare och det var förmodligen mest på grund av att jag slutade med kreatin för en dryg vecka sedan... Då tappar jag(de flesta) lite styrka och det är lite tyngre att träna. Gjorde en 9a på 39orna och för några veckor sedan blev det en 11a... Men fick bra kontakt och pump under passet iaf!

* 3 set axelpress med hantlar
* 3 set axelpress i smithen - var "tvungen" att gå in i andra rummet efter 2 set eftersom min värsta hatlåt kom på radion och det var för mycket folk där för att jag skulle våga gå och stänga av musiken... så det blev
* 3 set utsida axlar med gummiband därimellan!
* 3 set lyft framåt i cable
* 3 eller 4 set lyft åt sidan i cable
* 3 set cablecross - högt (övre bröst)
* 1 set mage på knä (för trött i axlarna för att köra mer!)
* 1 set mage sida i cable - samma sak där....
* 3-4 set cruches på bänk med rep + sittande på bänk med ben upp
* 3 set cruches på bänk med rep - sida

 Vi besökte horhus i Egypten! Eller nej va, men nästan.. kolla bilden ;)


Tränade på kvällen igen, sent pass eftersom Ida jobbat innan
 Ida i Egypten - biceps med 11kg-hantel! Och det efter endast 3-4månaders träning...

* 3 set baksida lår liggande
* 2 set "finnen"
* 3-4 set baksida lår sittande
* 2 set baksida lår liggande med ett ben i taget

* 3 set insida underarmar - "vinkövningen"
* 1 set insida underarmar - stången bakom ryggen
* 3 set utsida underarmar - omvänd bicepscurl
* 1 set utsida underarmar - omvänd bicepscurl i cable
* Några set till undermar som är för krångligt att beskriva här :p

Har gått ner några kilo nu efter resan, vägde 84,4kg på gymmet sen 85,0kg så har gått ner "bara" 1,5-2,0 kg. Tappar något kilo när jag slutar med kreatin sen är inte glykogendepåerna (lagrade kolisar i musklerna) helt fulla nu när jag ätit lite mindre.

http://www.muskelbygget.se/

http://www.muskelbygget.se/ här hittar du de bästa tillskotten för att bygga muskler och bränna fett!

Kika gärna in på bodystore på länken här ovan, där hittar du kosttillskott som hjälper mot förkyldning, böcker, naturläkemedel mm mm!


Bra med en vecka semester!

Sådär ja, nu har jag kört första passet efter min semester! - (mer om det senare)


Blev ju iåfs 2 pass i Egypten men det var bara jazzpass... tränade igenom kroppen på dom passen men tog inte ut mig riktigt så hårt som jag brukar. Bra att ta nån vecka ibland med lugnare träning och även någon vecka var 2e-3e månad då man vilar helt. Brukar kännas som man tappar muskler då eftersom "trycket" försvinner helt men faktum är att man brukar komma tillbaka och vara ännu starkare efter den veckan, om man nu skött kosten och vilan såklart.

Eftersom jag är lite extrem, eller en riktigt jävla träningsnörd som nästan överdriver ibland så hade jag med massa bars och aminosyror till Egypten. Bars är riktigt smidigt och eftersom frukosten på hotellet inte var mycket att hänga i julgranen så blev frukosten en portion aminosyror, en stor barn (30gram protte + 30gram kolisar i en) och en burk tonfisk som vi förövrigt var tvugna att smuggla in på hotellet för det var inte ok att ta med sånt in! Blev även lite bars och aminosyror som mellanmål.... Aminosyror var mest i antikatabolt syfte (muskelsparande) men som sagt, lite extremt för på en vecka hinner man inte tappa mycket muskelmassa om man sköter kosten hyfsat.

 Testade axelpress i smith sittande på knä, skön övning som främst tar på frontdeltat!
 "Finnen" är en öving för baksida lår som jag faktiskt aldrig provat innan som även den blev debut på i Egypten! Bra komplimentövning för mig som fortfarande har baksida lår som svagaste muskelgrupp...

Har mycket att skriva nu efter en veckas blogguppehåll men ska försöka tat lite lugnt för jag vet att man inte orkar läsa allt om jag skriver för mycket på en gång...


Hemma...

Hemkomna från Egypten nu med livet i behåll! Tydligen lite oroligheter därnere men inget som vi märkt av. Men nu såg jag att resorna till Sharm el sheik ställs in så tur att vi åkte när vi gjorde! Allt har varit jättebra förut att dom tjatar så jävla mycket hela tiden! Skönt att vara hemma igen men riktigt trött, lämnde hotellet vid 3 i morse.. så nu blir det att sova så åkterkommer jag med lite vettigt bloggande imorgon igen :)

Åker nu...

 En veckas semester... igen tydligen!

Skulle faktiskt skrivit igår men då var det något som kukade sig så jag kom inte in.. och nu ska jag bara skriva att jag flyger till Egpyten 12,50 idag. Sharm el Sheik.. ja hajar och det blablabla men tror vi ska klara oss :)

 Blir kanske något gympass där men isåfall blir det mest så kallade jazzpass :D

Supa?

Om alkohol
ALLA vet om det, alkohol är negativt för träningen, det hämmar både fettförbränning och muskelbyggandet. Det är dessutom negativt för hälsan i övrigt på flera olika sätt. Vill man vara riktigt seriös med sin träning ska man självklart inte dricka alls, om man vill få ut maximalt av träningen. Men hur mycket förstör då träningen?

Det är svårt att svara på, går ju inte mäta upp hur många gram muskelmassa man "tappar" eller exakt hur många gram fett man lägger på sig. Det beror givetvis på hur mycket och hur ofta man dricker.

Det som "förstör musklerna" mest är att testosteronproduktionen stängs av när man dricker och så länge man har alkohol i kroppen.
När det gäller fettförbränningen så ger alkohol onödiga kcal, så kallade tomma kcal. 1 gram alkohol är 7 kcal. Men det är inte det största problemet efter kroppen inte tar upp alla dessa kcal, det största problemet är att fettförbränningen, som annars pågår hela tiden, är avstängd under tiden man har alkohol i kroppen.

Vissa hävdar att en fylla förstör 2 veckor träning. Det stämmer INTE kan jag säga, isåfall hade jag haft lika mycket muskler nu som jag hade när jag började träna för 11 år sedan... 
Jag festade mer förr men har festat hela tiden fram till november (vissa perioder mer =sommar och vissa perioder har jag hållt upp längre). Har inte slutat dricka helt nu heller men blir mer sällan. 

nu vet jag inte exakt, men säg att jag skulle byggt upp samma muskelmassa på 7-8år som jag gjort nu på 11 år, om jag ALDRIG festat så hade det inte varit värt det eftersom jag har haft så mycket kul genom åren!

Tycker man det är kul att festa men ändå tränar tycker jag det är upp till var och en om man tycker det är värt att festa för tränings skull. Jag tänker lite att "sköter man sig i veckorna får man slarva lite i helgerna" Dock är det förmodligen svårt att få ut så mycket av sin träning om man super både fredag och lördag varje helg!
 
 En seriösare sida av mig, bus och fest på kryssning med vänner, underbart!


Avslutningsvis, om man tycker det är kul att dricka och man sköter sig så fortsätt med det. Men som ni förstått: Ju mindre alkohol desta mer muskler och mindre fett.

Några tips för att fyllan inte ska göra lika stor skada:

* Träna ALDRIG dagen efter du druckit (om du druckit mycket) Ta en promenad eller något om du har dåligt samvete, då kanske du piggnar till lite oxå. Finns dock INGET som gör att man blir av med alkoholen i kroppen snabbare.

* Träna inte samma dag, om du nu "måste" träna samma dag så träna så tidigt på dagen som möjligt

* Drick vatten under kvällen (ja sure att man kommer ihåg det!) innan du lägger dig (ja kanske går att komma ihåg ibland!) och mycket vatten dagen efter (ja det känner man väl förfan att man behöver!)

* Sköt kosten samma dag och dagen efter så gott det går. Jag fixar alltid ordning min kvällsproteindrink och frukostdrink innan jag åker på fest och ibland är jag så überseriös att jag tar med en proteindrink och tar under kvällen... bortkastat eller sparar lite muskler? jag vet inte men känns bättre och det känns dessutom väldigt nördig men är man träningsnörd så är man :)

* Drick aldrig den där sista ölen/dricken ;)

Det här inlägget borde jag väl kunna få lite kommentarer på? Please :)

 Normalt?! Nej inte direkt men jävligt skoj!

Hästar

Läste en träningstidning idag lite om rosenros och ginseng...
Rosenrot är uppiggande och en ny studie visade minskad trötthet vid stressrelaterad utmattning och en sänkning av stresshormonet kortisol. (kortisol är katabolt och alltså dåligt!)

Ginseng förbättrar minnet och koncentrationsförmågan och kan dessutom öka den fysiska och psykiska prestationen! 
Finns att köpa om du klickar på länken här över :)


Baklida sår och underarmar idag :) Sen 45 min promenad på kvällen.. kanske kommer under 7% iaf till söndag!

Ett önskemål från Anton att skriva om hur mycket alkohol förstör träningen.. svårt att säga exakt hur mycket det förstör men ska försöka få ihop ett inlägg om det, och som vanligt blir det en mix av vad jag läst och vad jag tycker/tror själv!

7,1% bf

Det diskuteras vilket sätt som är bäst att gå ner i vikt på sa dom på nyheterna förut, jag kollar inte på nyheterna vanligtvis men råkade höra det... Ja vilket sätt är bäst? Det bästa är att anlita mig som PT som ska vi nog ta reda på vilket sätt som är bäst för just DIG :) Alla är olika och vilket sätt som är bäst är olika beroende på många olika saker.

Seriös
Fick en kommentar angående min seriositet pga att jag skrev om min kompisar utan deras tillåtelse, kul att nån kommenterar så tack E :) Min blogg är som ni märkt både seriös (oftast) men även lite oseriös ibland! Men som PT är jag 100% seriös, har precis som när jag jobbar på behandlingshem eller personlig assistent, tystnadsplikt då.

Lite beröm till: Jocke har nu gjort 5*5 på 120 i bänk, gryyyyymt!
Idas hela utsida axel syns tydligt, konturerna alltså, vilket är riktigt imponerande efter så kort tids träning!

Min träning

Har som sagt ätit lite mindre den här veckan och gjorde fettmätning idag: 7,1% :) Tränade övre bröst, axlar och mage idag.

 Cruches med rep, en av mina 3 favoritövingar för mage!
Notera att det är en kort rörelse, lite snabbare upp och håll emot på vägen ner... lägg på så mycket vikt så du klarar att göra rörelsen rätt utan att fuska!

Inledde med axelpress med hantel idag, som vanligt lite bakåtlutat och klarade 11 reps på 41 kg! Riktigt nöjd! Så var tvungen att prova 47kg hantlarna, det var nästan att ta sig vatten över huvet men med hjälp igång första så klarade jag iaf 2 reps, sen körde jag 10 reps till på 41kg :)
Sen hantelpress ett par set, lutande bänk, lyft fram, lyft sida och lite cablecross!
Sen mage med då...

 CC! går ihop med händerna högt så det tar mest på övre delen av pecsen...

Film från fitnessfiven!

Film från fitnessfive när jag kör biceps :)
http://www.youtube.com/watch?v=kCyQXqI9y
tA

Liiiiite jobbigare när man tränar så strikt!!!

Körde ben förut, fantastiskt jobbigt och sjukt pump! Dessutom riktigt bra effekt av superpumpen, tog 3 skopor och hade inte ätit på lång tid innan, man känner mycket mer då :)
Är så med alla PWOs (tror jag?) mer effekt på tom mage!
Imorgon tar jag det sista ut superpumpen sen blir det uppehåll från PWOs ett tag...

Dagens pass
* 4 set hacklift - 150kg
* 3 set benpress - 320 kg
* 3 set benspark
* 1 set knäböj med stång framför + en set vanligt i smithen - förton kg :pBörjar få lite ordning på låren tycker jag så kanske vågar lägga upp någon benbild snart!

Egypten

Fuck, ett helt inlägg som försvann, inte lite störande!

Skulle iaf skriva att jag äter lite mindre den här veckan och det är av tre anledningar:

* För att magsäcken ska bli mindre tills nästa vecka då jag inte kan äta lika mycket
* För att magsäcken ska bli mindre för att jag ska se mer fit ut
* För att gå ner några heko i BF%

Sammanfattat i en anleding är det för att jag och Ida ska till Egypten på söndag :)

Kommer inte vara i någon superform men bara genom att minska lite på portionerna så kommer jag gå ner några heko och räknar med att komma ner till 7% bf iaf... Kanske lägger till en promenad eller två med, men ingen riktigt deff direkt.. det kommer i vår istället :)

Kosttillskott såklart
Kommer vara svårt att äta lika seriöst där så tar med mina mycket bars och aminosyror, tar även med omega 3, vemma och mina testohöjare.
Vi kommer försöka träna iaf några pass när vi är där, inte heller det blir lika seriöst men sedan när jag kommer hem igen så blir det hårdträning igen :)
 Sharm el Sheikh 

Fritidsresor har för övrigt riktigt billiga sista minuten- resor, klicka här ner till höger!
 

Träningsplanering!

Sista tiden har jag tränat alla muskler ungefär lika mycket (men självklart större musklgrupper flera set än mindre), jag har även tränat överarmar vilket jag inte gjort innan. Mitt upplägg ser olika ut från vecka till vecka men har ungefär sett ut såhär:

* pass 1: Bröst, axlar triceps
* pass 2: Rygg
* pass 3: mage underarmar, biceps
* pass 4: Framsida lår
* pass 5: baksida lår, vader

Nu har jag tänkt att börja prioriteringsträna axlar+övre bröst igen, är ju det som ligger efter mest och benen självklart men dom växer och kommer förmodligen  forsätta växa hyfsat bra ändå. Och upplägget kommer fortsätta att se olika ut från vecka till vecka men jag tänker mig typ såhär:

Mer axlar och övre bröst
*dag 1: Övre bröst, framsida axlar och utsida axlar och mage(mer på övre bröst och framsida axlar)
*dag 2: Rygg
*dag 3: Baksida lår, vader och underarmar
*dag 4: Övre bröst, framsida axlar, utsida axlar och mage (mer på utsida axlar)
*dag 5: vila
*dag 6: Framsida lår
*dag 7: börjar om...

Ungefär så, ändras lite beroende på hur jag jobbar osv, kan även bli dubbla pass vissa dag och då kanske övrebröst+axlar ena gången sen mage andra (orkar träna mage hårdare om det ligger först i passet)
Notera att det bara är 3 dygn mellan varje övrebröst+axlar-pass och det är därför ena passet har mer fkous mpå utsida och ena mer på övrebröst och framsida. Risken för överträning blir således mindre...

Inte överarmar
Överarmsträningen försvinner alltså, eller kanske köra nångång ibland bara, och det beror på att jag har lätt för armar och svårt för axlar och att axlarna är för små i förhållande till armarna!
 More deltoids för fan!

Inte traps
Jag kommer även försöka så gott det går att inte koppla in traps när jag tränar, kommer undvika raka marklyft eller vanliga mark samt att se till att få bra kontakt med utsida och baksida axlar när jag tränar dom då det är lätt att koppla in traps där. Samma anledning där, lätt för att bygga traps och för små axlar till mina traps!


Tack!

Tack Mathilda http://matholda.blogg.se/ för hjälpen med designen! Är inte helt färdigt än dock...

Idag blev tyligen 11e dagen på raken jag tränar (!) så imorgon blir det vilodag faktiskt, men det beror mest på att jag jobbar hela dagen 08,00-08,15.. en kvar, eller ett dygn och en kvart blir det nog ja... Sen onsdag är det dax för framsida lår och jag längtar redan :)


 <3

Bra jobbat!

Dax att utdela lite beröm igen, många vänner som tränar och är duktiga! Har inte fått deras godkännande att skriva här men det struntar jag i ;)

Anton klarade 85 kg i bänk igår!
Jens tog 90 kg i bänk idag!
PG som nu deffar börjar gå neråt i fett%!
Solne som börjat träna har redan gått upp fler kg !
Tonna har börjat träna igen, kul!
Danne köttig som satan har dragit ner lite på kcal och börjar komma i form! hyfsad form iaf ;) 
Ida och Fia kämpar på och blir starkare och starkare för varje vecka!
Jocke börjar bli riktigt stark så nu vågar jag inte ens åka till Gnesta för att gästträna längre ;)

Och så lite berömd till mig själv :) Tränade underarmar, omvänd biceps,på 47,5kg i lördags, körde sittande vadpress på 110kg igår och klarade 20 chins idag trots viktuppgång och några veckors uppehåll från chinsen! Har fått en bra åder på triceps förmodligen för att jag börjat träna triceps nu! Och är tydligen jävligt nöjd!


 Jag och min häst, vi brukar galoppera lite ibland.. Ibland skrittar vi och ibland gnäggar hästen...och ibland är jag väldigt seriös kille ;)


5 år sedan och nu...

 Januari 2006 - BRA fetttryck :) Har en bra bild framifrån från 06 men den vågar jag inte lägga ut här :p

Vinter 05/06 försökte jag mig på en grisbulk och den lyckades uppenbarligen väldigt bra! Då var det viktigaste att väga så mycket som möjligt, om det var fett jag la på mig oxå spelade ingen roll! Jag skulle aldrig komma på tanken ens att väga mig på morgonen då, det var alltid efter mat och gärna mycket dryck vatten till!

Vägde då som mest 97kg och tror jag var upp i 17% i BF som mest... När jag sedan deffade på våren gick jag ner till 12% väldigt fort och var nöjd med mina 12% som då var min ONseasonform :) Januari 2011 - Lite sämre fetttryck :)


Lats!

Musculus Latissimus dorsi - Lats - breda ryggmuskel!

Ryggen består av flera olika muskler, men den största av dem är Musculus Latissimus dorsi eller lats som den kallas. Det är latsen som ger ryggen dess V-form. Köttiga pecs, stora armar, saftiga delta i all ära men inget av det är fränt om man inte har en bred rygg! Det är latsen som gör att en vältränad ser spännig ut (släpp tvn!)
OM man har stora lats måste man faktiskt hålla ut armarna en bit från kroppen... dock finns det dom som gör det utan att dom har stora lats ;)
Och tjejer (även killar såklart) kom ihåg att om ni får bra lats så ser midjan visuellt smalare ut :)

Träna lats

Latsen har många funktioner men dess största funktioner är adduktion i art humeri - tänk latsdrag och extension i art humeri - tänk roddövningar! Latsen används vid alla rörelser där fästet närmar sig ursprunget.

Jag tycker att latsdrag med rak stång framför huvudet samt chins är de bästa huvudövningarna för latsen. Då är det främst latsen som gör jobbet. Latsdrag med smalt grepp är en bra övning men då används biceps mer.

 Latsdrag bakom nacken är en lite överkursövning och passar inte alla men om man vet vad man gör och behärskar den är det ok att köra den som lite extraövning...

Vid roddövningar, stående skivstångsrodd, hantelrodd, roddmaskin osv används latsen men då är det andra muskler som gör mycket av jobbet oxå, främst "rhomberna" och mellersta trapsen, musklerna som sitter imellan skulderbladen. Latsen har sitt ursprung från kota th6 till ner kota L5 och dess fäste på armen på crista tuberceli via nedre delen av skulderbladet, angulus inferior. 


Snask

Bloggsemester idag.. bara kort inlägg... Mage och underarmar igår med jens, kul och skönt pass!
Idag övre bröst axlar, härligt som vanligt!
Fettmätning igår: 7,4% och vikt på kvällen (efter mat=fusk) men 88kg(!)
Låret (mitt "dåliga") 62 cm...

Imorgon kommmer eventuellt lite nytagna bilder och kanske något intressant inlägg om något hm intressant kanske!?

Vilken ort är det här? "Riverdick"  Haha fan så kul egentligen :)

PT

Personlig träning

Jag vet(tror)att många skulle behöva en personlig tränare men kanske inte orkar/vågar ta steget att anlita nån (mig!) Jag ska sluta tjata, men ska bara skriva det här inlägget oxå :)                 

Du tar kontakt med mig, vi träffas och du berättar vad du vill ha hjälp med och jag kollar om jag kan hjälpa dig med det. Kom ihåg att det är personlig träning, alla har olika förutsättningar. Ålder, kön, tidigare träningserfarenhet, genetik osv spelar roll för hur, vad och hur mycket du kan träna. Du har förslag på något mål med träningen och vi kommer tillsammans överens om ett mål. Du väljer själv om du vill anlita mig en, två eller tio timmar.. eller förton kanske :) Blir billigare PER timme om du tar 10 direkt!

De flesta vill ha hjälp att komma ihåg, förbränna fett eller bygga muskler. Men som personlig tränare kan jag även hjälpa dig med kostupplägg, stretching, tips på kosttillskott, uthållighetsträning, träna upp muskler som behövs för en viss idrott, fettmätning osv. Kan erkänna att jag inte är lika insatt i uthållighetsträning som gymträning men kan givetvis en del om det och om jag får någon klient som vill ha hjälpa med det så skulle jag sätta mig in i det ännu mer!

Om du har träningsredskap hemma och inte vill/kan gå till gymmet så kan jag komma hem och hjälpa dig hemma (om du inte bor för långt bort) eller om du vill träna kondition eller intervallträning så följer jag med ut i löpspåret... men säg till i god tid isåfall så jag hinner träna upp min kondition ;)


 Calipermätare mäter hur mycket underhudsfett man har

 Cablecross.. du kommer klara några extra reps om du har en PT som står och puschar dig!
Vågar knappt skriva ut min mejladress här för den är så TUFF men.. mejla om du vill anlita mig!

monsterek@hotmail.com

Träningsvärk

Träningsvärk idag i benen ♥


Träningsvärk - vad är det och är det nödvändigt för bra resultat?

De flesta av oss har upplevt träningsvärk och vet hur det känns. Men vad är egentligen träningsvärk? Träningsvärk kan delas in i akut värk direkt under och direkt efter ett träningspass, dels sekundär värk som uppstår 1 dag, eller ibland 2 dagar efter passet. Den akuta värken beror på sura metaboliter i form av mjölksyra, arakidonsyra etc. En annan faktor är en ökad vätskemängd i muskelfibrerna. Vätskan gör att trycket i muskelfibrerna ökar vilket registreras av smärtkänsliga receptorer.


Den egentligen träningsvärken som uppstår någon dag senare beror också på en tryckökning i muskelfibrerna. Trycket är ett resultat av ett vätskeinflöde i samband med en inflammatorisk process i muskeln. Inflammatorisk process låter kanske för många lite skrämmande men en inflammation är muskelns väg till läkning! Både den mekaniska nötningen vid styrketräning samt fria radikaler vid aerob träning (konditonsträning) bidrar till att förstöra muskelfibern. (som sedan byggs upp nära vi vilar och äter bra mat! )


 Och nej, stretching motverkar INTE träningsvärk :)

Är träningsvärk nödvändligt för att få ut något av träningen då? Nej, träningsvärk är inte ett mått på om passet varit effektivt eller inte. Man kan få full effekt utan träningsvärk. Hur mycket träningsvärk man får är individuellt och beror på hur van man är vid just den typen av träning. Om man håller upp en längre tid från träningen och sedan börjar igen får man ofta träningsvärk, eller om man provar någon form av träning man är inte så van vid.
Byt övningar ibland, variera antal reps och träningsintensitet så får du mer träningsvärk och dessutom är det roligare om man varierar träningen :) 


Sammanfattning: Träningsvärk beror på vätsketryck i muskeln och träningsvärk är inte är måste för träningsresultat!


Det är skönt med träningsvärk, som motionär tänker man att passet varit givande, som bodybuilder tänker man att nu jävlar växer musklerna och en som vill gå ner i fett tänker att nu har det bränts rejält med fett! Det stämmer, men passet kan varit lika givande trots utebliven träningsvärk

Ben är jobbigt.. men skönt!

Tränade ben förut, nice!

Knäböj, hacklift, ett set utfall och benspark...
I sista set knäböj gick jag lite djupare, hade en knäböjsspecialist - Stobin Rolt - som var beredd att hjälpa!

Tar verkligen på krafterna att träna framsida lår + gluts men är ju inte så konstigt eftersom det är största musklerna i hela kroppen...Så nu har jag tagit en tuppis :) Ska iväg och jobba några timmar sen blir det "PT-hembesök" 
Tänkte skriva lite mer om vad personlig träning innebär nån dag. Om det är någon som inte vill/kan träna på träningshuset och inte bor för långt bort kan jag komma hem och snacka träning, kost, fettmätning eller vad det är du behöver hjälp med... bara att höra av sig!

Provade även ett set bänkpress på 100kg, för ett par veckor sen klarade jag en 10 och idag gjorde jag 13 reps! Trots lite träningsvärk i serratus! (assisterande muskel vid bänk) Och har inte kört bänk nångång sen dess vad jag kommer ihåg..

Mass FX+ TST har ger full effekt nu märks tydligt, det är lite olika men för mig tog det cirka 3 veckor innan jag började känna av det riktigt mycket.. http://muskelbygget.se/massfxpowerpack-p-273.html?cPath=61

 Ben!?


Långa slanka muskler!?

Jag gör en fuling idag och kopierar ett inlägg(som ja gör om lite) jag skrev i Oktober 09 eftersom detta ämne varit på tapeten lite nu...

Tjejer - ni behöver INTE va rädda för att få för stora muskler :)

"Lätta vikter ger långa o slanka muskler" NEJ!!
Lätta vikter som lyfts många gånger förbättrar musklernas uthållighet men påverkar inte deras utseende så de blir längre. Musklerna har ett fäste och ett urspung där dom sitter fast i skelettet, det går inte ändra dess längd! (kanske med en operation isåfall) Träningen med lätta vikter ökar musklernas omfång men inte lika mycket som när man tränar lite tyngre. 

Dock är det bra att träna med lättare vikter om man är nybörjare innan man kommit in i träningen ordentligt, det är för att lära sig övningarna rätt och för att inte skada sig eller bli övertränad i början! Det kan även vara bra att lägga in perioder med lättare träning även senare, men största delen av tiden bör ägnas åt lite tyngre träning...
                                                           
MEN va inte rädda för att få för stora muskler! Även om man tränar HÅRT och TUNGT och äter bra så tar det lååång tid att bygga muskler(om man inte använder otillåtna preparat), ni kan bara öka muskelmassan med något GRAM per dag, och tjejer har svårare än killar att öka i muskelmassa pga tjejer bara har en tiondel så mycket testosteron som vi killar/män!

Så mitt tips till er tjejer, träna med tyngre vikter! Ni kommer märka om ni får för mycket muskler, det sker absolut inte över en natt...(tyvärr tycker jag...)Dessutom, om ni är ute efter högre fettförbränning så kan jag berätta att ju mer muskelmassa desto högre förbränning även i VILA! Alltså, ökar ni er muskelmassa får ni "GRATIS" förbränning även i vila :)

 Muskels längd går inte att påverka. Muskeln har sitt ursprung och fäste men det kan skilja lite från person till person exakt vart muskelns fästen är. När det gäller biceps pratar man om hur bra "peak" man har på biceps, det är oxå individuellt och går inte påverka med träningen. Har man bra "peak" får man tacka sin gener för det :) Givetvis blir "peaken" större om biceps växer men då växer ju resten av biceps oxå.
Mycket träning...

 Imorgon blir det benpass! Kom på att det blir 7e dagen på rad jag tränar... Inget jag rekommenderar till andra, helst 1 eller 2 vilodagar i veckan.. Men eftersom jag jobbar så lite nu och således kan sova mer(längre på morgon och tuppis när jag vill på dagen!) och äta när jag vill/vad jag vill och koncentrera mig ännu mer på träningen så tycker jag det är ok!
Känns bra i kroppen oxå... Ben imorn som sagt sen blir nog fredag vila, tror jag iaf!


 En kompis kommentar när ja berättade att han var tvungen att äta lite bättre: "Vafan ska jag äta då, en ärta eller!?" Samma person som sa när jag pratade om fettmätning: "Gränsen för fetma, är det 100% eller?!"  :)

Gästträning i Västervik

Idag åkte Danne och jag till Västervik för att gästträna med Liam på Actic. Blev rygg och lite biceps. Biceps var bara för att det fanns häftiga bicepsmaskiner :D

Asskön ryggmaskin, typ latsdragmaskin sen ett set chins (som jag inte vågat köra på några veckor pga att jag gått upp i vikt!)sen en skön roddmaskin.. Lite rygglyft, sen en "serratusmaskin" och slutligen baksida axlar i pecdecen! Och biceps då som sagt... efter passet blev det gainer, köpte en från Dalblads som är riktigt bra och god! http://muskelbygget.se/gainerexplosion-p-183.html?cPath=66

När vi kom hem hade Ida gjort Tacos, bra byggarmat!!!
 Bra på posering.. eller inte!

 Coleman, dålig rygg... eller inte :)
Bänk

Grattis Jens som idag skulle maxa på 80kg i bänk och klarade en 3a! Riktigt bra, speciellt med tanke på att han hade bröstmuskler som en planka för några månader sedan innan han började träna ;)

 Bänkpress, en av de vanligaste basövnigarna och en av de vanligste styrkemätningarna bland oss gymråttor! Jag tycker bänkpress är töntigt... (Eller så säger ja så för att jag är dålig i bänk ;) )
Tog 140kg för 4år sedan men då tränade jag bänkpress regelbundet och man blir bra på det man gör...

Bänkpress akiverar främst stora bröstmuskeln men även framsida axel, triceps och serratus. Även benen kan hjälpa till lite vid bänkning om man har bra teknik!

Grattis Jocke med som gjorde 5*5 på 117,5kg i bänk, riktigt bra även det eftersom han var "smal som satan" för några år sedan ;) 41,5cm runt armen med pump är inte dåligt det heller!


 Idag blev det baksida lår och vader!
Liggande legcurl, sittande legcurl, några set raka mark, vadpress i benpressen och några set sittande vader...
Rätt stark i vader tror jag, avslutade med typ 8 reps på 300kg i vadpress i benpressen

God mat nu som Ida lagade igår, kyckling med vitlök och lite annat.. Vitlök är bra, finns många positivt hälsoegenskaper hos vitlök och dessutom påstås det öka testosteronnivåerna vilket alltid är välkommet hos oss byggare :)

Löpning vs cykling

En studie jag läste om i fitness Rx:

"Kolisar är det huvudsakliga bränslet vid träning över 65% av maximum. Men fett används oxå som bränsle. Studien visade att löpning förbränner mer fett än cykling. De mätte fettanvändandet under cykling och löping på 60,65,70,75 och 80% ax maxansträngning. Vid cykling krävs mer kraft av benen och höftpartiet vilket ökar användandet av kolisar. "

Men måste väl tillägga att cykla fortfarande är en bra cardiometod för den som hellre vill cykla än att jogga! Cykla förbränner fortfarande fett och ger bättre kondition! Dessutom tränar lårmuskulaturen bättre vid cykling även fast det "inte bygger några 80-lår" direkt!


 En lite nyare cykel.... varför ser man inte sånna här längre? Dom är ju asgrymma och riktigt fula!


1036 sidvisningar på en vecka...

1036 sidvisningar på bloggen förra veckan, rekord! Tack, fortsätt läs!


 Underarmar och mage idag... gillar att träna underarmar och behöver det, men har förbättrat dom lite iaf!

Mage 10 set typ...sen ungefär som vanligt, 3 set utsida underarm, 3-4 insida underarm och några set "nederdel underarm" eller vad man ska säga...

Bjöd älskling på en havregrynsdrink förut, vi tog varsin istället för att laga mat, mycket smidigare och hon tyckte den va helt ok! Visst, det är bra att äta vanlig mat men eftersom vi kom hem rätt sent och inte ville laga mat igen så är det jävligt smidigt med havregrynsdrink och som jag skrivit förton gånger förr: Man får i sig allt man behöver genom en havregrynsdrink!

Havregryn, mjölk, ägg, blåbär och proteinpulver - mixa och drick och känn hur du växer ;)


Eller varför inte lite svarta vinbär?
Svarta vinbär har förebyggande effekt på stelhet i musklerna. Svarta vinbär ökar blodgenomströmningen i musklerna med 40%, mer blod ger mindre mjölksyra vilket leder till mindre ömhet.

NÖJD!

 Har inga bilder från min dagsform men den är någonstans imellan dess 2 bilder :p

Riktigt bra pass idag, stark, pigg och nöjd! (tycker man får vara nöjd på gymmet, men inte övernöjd...)

* 4 set axelpress(lite lutning bakåt) 36kg*12 reps, 39kg*9 reps, 41kg*6 reps, 44kg* 4 reps! (liiite hjälp sista bara)
* 4 set snedbänk i smith med mycket lutning: 90kg* 6 reps, 90kg* 8 reps, 100kg*4 reps+70kg*7(?) reps
* 3 set hantllyft framåt - Vikt när det gäller sådana övningar är oviktigt ;)
* 3 el 4 set lyft åt sidan i cable
* 3 set hantellyft åt sidan lutande på bänk, sista trippelset: Lyft åt sidan på bänk+lyft åt sidan med tung hantel - halvvägs upp bara+lyft åt sidan med hantel sista halvan upp med lätt hantel

* Triceps-pushdowns: Alla till failure - 75kg, 60kg, 50kg, 40kg, 30kg, 20kg, 10kg... sista set var riktigt snyggt när jag knappt orkade mer på 10kg!

En av anledningarna till att det gick så bra idag var pga bra förberedelser vilket är viktigt: La mig 12 inatt typ och sov till 9, tänkte gå upp då men gick upp och drack havregryn sen sov till 11 nästan! Frukost: havregrynsdrink, macko, kaffe, vatten och kosttillskotten sen mys med Ida, katten och situation Magnusson :) PWO idag: 1 skopa crack och 2 skopor superpump - lyckad kombination! Samt lite hemliga förberedelser... och nej, jag kör fortfarande inte steroider...7kg!!!

Vikt 6e december: 80 kg
Vikt 8e januari: 87 kg ! (vägde mig igår efter maten iåfs...)
7 kg på 5 veckor :D

Det låter faktiskt lurigt mycket men finns förklaring...
Efter Thailand hade jag tappat mycket glykogen och vätska som jag fyllt på nu + ännu mer vätska(kreatin+testohöjare binder vätska i musklerna), fett samt lite muskler!

Morgonvikt idag: 85,3 kg

Blir axlar och övre bröst om en timme typ, "slänger nog med" lite triccar med!

Just nu har jag ingen aning om vad jag ska skriva om mer i bloggen idag men det märks ju.. ring inte mig mer ;)


Vad!

Ben idag! Framsida lår+gluts... och lite mage - sidan av magen

* Knäböj 3 set
* Hacklift 3 set
* Benpress med ett ben 3 set - noterade att jag är fortfarande mycket svagare i mitt skadade ben...
* Benspark 2-3 set
* Tjejmaskin - 1 set
* MAGE!
Tänkte skriva om hästar idag. Hästar är jättefina djur, dom är starka oxå. Eller så hoppar jag över att skriva om hästar och skriver om vader...

 Tränade vader igår..vad bra det gick :) Tränar inte vader så mycket eftersom låren fortfarande är för små... har rätt hyfsade vader och gillar att träna dom men symmetri viktigt...

Vader är lite speciella muskler, till skillnad från alla andra muskler som snarare "förstörs" av fotboll så byggs förmodligen vaderna upp av fotboll. Till en viss gräns iaf, sedan är det förmodligen tung vadträning som behövs för att kötta på dom ytterligare. Vissa hävdar att det inte går att påverka vadernas muskulatur speciellt mycket, antingen har man bra vader eller små vader... Allså, lite olika teorier angående vaderna!

Min teori om man vill bygga större vader är att träna dom tungt var 4-6e dag typ men gärna lägga in lite "uthållighetsträning" för dom, tex att köra stepmaskin på tå några minuter... Viktigt att träna vader med både raka ben (i vadpressen, benpress eller hackliften) samt att träna dom med böjt ben (sittande vadpress)
Sittande vadpress akiverar soleus

Soleus är den breda, djupa vadmuskeln. Har sitt ursprung vid vadbenets och skenbenets övre del samt fäster vid hälsenan i hälbenet. Dess funktion är att sträcka i vristled. Soleus fungerar som synergist till Gastrocnemius (som är den yttre vadmuskeln)

Kom ihåg att vaderna är synergister när man tränar baksida lår och vid marklyft.
Och när jag skriver tung träning menar jag TUNG, tänk på att vaderna belastas med mer eller mindre hela kroppsvikten hela tiden när man går så måste man träna TUNGT för att överbelasta dom!

Min granne och galna kompis Jens som jag skrivit om tidigare var här innan idag och har en fantastiskt pump i armarna efter att ha pumpat och uppmätte hela 39,5 runt armen vilket får anses riktigt bra!!! Jens Leth en atlet :)

Sova tack!Något ohärligt att vakna och inte kunna somna om... varit vaken 2 timmar nu! fan måste få sova, är ju under sömnen vi har mest undersöndring av tillväxthormon!

Tror jag åt för lite igår, tränade ju dubbla pass så behöver ännu mer då... Jag vet att många får dåligt samvete när dom äter för mycket men i mitt fall är det tvärtom när jag inte deffar, jag kan få dåligt samvete att jag ätit för lite!
Är hungrig nu, drack lite av frukostdrinken förut men nu ska jag hälla i mig resten oxå sen försöka sova igen!

Kaloriöverskott för att bygga!

 Har som jag skrivit om gått upp nu sista veckan, nöjd såklart, men som jag befarade: Det mesta är fett :p Hade för 9 dagar sen en BF% på 6,4% och idag hade jag 7,4%... nästan 1 kg, visst mätningarna är inte exakt men brukar bli högst 0,2% fel... så 0,5-1 kg fett!

7,4% är ingen dålig form men jag (som är lite skadad ni vet) märker ändå skillnad och känner mig direkt lite off men bra på sätt och vis för nu vet jag säkert att jag ligger på kaloriöverskott som är ett måste för att bygga muskler!

Finns dock vissa undantag då man kan bygga muskler på kalorieunderskott:

* Som nybörjare, då kan man äta riktigt dåligt men ändå öka.. Men tycker ändå man ska försöka äta redan från början!

* Om man "fuskar" (steroider)

* Om man tagit ett längre uppehåll från träningen och börja träna igen. Kroppen "vet om" muskler den haft innan och detta kallas muskelminne. Att träna upp den muskelmassa man hade innan går mycket fortare än att bygga nya muskler!

* Om man är ett genetiskt superfreak(!)

För att bygga muskler under "normala omständigheter" ska man alltså ligga på kaloriöverskott, dock behöver man inte ligga på flera tusen kalorier över utan det räcker med några hundra kalorier... Men svårt det där om man inte räknar kalorier vilket jag absolut inte tycker man behöver göra även fast det är bra att ha ett hum om hur mycket man får i sig!

Kommentera gärna om ni inte håller med om något jag skriver, jag har bra koll på träning och kost osv men kan absolut inte allt och är jätteglad om någon kommenterar och ifrågasätter det jag skriver.. Vettiga kommenterar alltså, sådant som att jag är en jävla spänntönt är inte så givande för det vet jag ju redan ;)


 Ryggpass förut.. Var sugen på att köra lite tyngre i latsdrag idag så blev en 4a på 120kg i första set.. Kul att träna tungt ibland, men jag vill inte göra det för ofta eftersom jag inte får lika bra kontakt när jag kör tungt. På baksida axlar och serratus fick jag för övrigt sjukt bra kontakt! Love it :)

* Förmiddagen: Baksida lår, nedre del rygg samt vader
* Efteriddagen: Resten av rygg och baksida axlar


Maraton!

Läser lite i Illustrerad vetenskap om maratonlöping, en eloge till dom som håller på med det men jag tror inte jag skulle klara mer än en tiodels mara med min nuvarande kondition... 42km springer dom, sjuukt!

Ett maraton...
Första 5 km: hög puls upp mot 180 slag/min. Förbränning av kolisar och fett påbörjas.

15 km: Kroppen börjar minska blodförsörjningen till bukhålans organ, så att musklerna försörjs med mer blod.

20 km: Kroppstemp 38 grader, kolhydratsförråden är nästan tömda och mer fett förbränns (även mer muskelmassa förstörs...)

30 km: kolhydratsförråden är tömda och fettförbr har satt in på allvar. Fettförbr medför större mängder mjölksyra i musklerna.

42 km: Hjärtat är maximalt belastat. Kroppstempen är upp i 39 grader. I genomsnitt har löparen förlorat 4 liter vätska, minskat 3 kilo och krympt 1,5 cm(!) eftersom diskarna i ryggraden sjunkit ihop!

Så om du snabbt vill gå ner i vikt, bli kortare och nästan avlida så spring en maraton eller två ;)

 Köttigt...


Ökar... gökar!

Vikt förut ikväll (efter mat förvisso) 86,2 kg. Överarmsmått: 45,5 cm, underarm 33,5 cm. Lår 61,2 cm, runt magen över navel: 84 cm
Ursäkta nöjdheten men kände idag hur jackan satt åt över axlarna :p

Imorgon blir det dubbla pass igen :) På förmiddagen hamstrings, lite vader och nedre del rygg och på eftermiddagen resten av ryggen och baksida axlar!

Som jag skrev i tidigare inlägg är det viktigt att träna rätt men du ska ändå träna hårt!

"The pain you feel today is the strength you feel tomorrow"Vila! Vilodag idag. Hade gärna tränat, har både tid och lust men kroppen behöver vila och det är under vilan musklerna växer! Tog precis en tuppis, skönt...och även det bra för musklera!  Nu blir det kaffe och frökusar, det är gott och alltid fint med fika :) Sen ska vi på hockey sen kommer älskling hem ikväll! Imorgon blir det gym igen och då är det ryggen som ska köttas...

Råkade visst köpa lite nya kosttillskott igår igen, ett paket Mass FX+TST blev det! Kör på det nu och är riktigt nöjd så det blir 4 veckor till med det http://muskelbygget.se/massfxpowerpack-p-273.html?cPath=61
Rekomenderar jag verkligen!

Och idag var jag nere hos Freddy och fick samples på hans egna protein som snart blir färdigt, så ikväll blir det proteindrickarfest på Storgatan! Vanilj, jordgubb, banan och choklad ska provsmakas och utvärderas! Bara att komma förbi så bjuder jag på en prottedrink ;)


' Gymmet i Laitand, en bild på kungen av bodybuilding, Arnold! En av mina förebilder...

 Per Ekbjörn 17 år gammal, en av mina andra förebilder ;)

ralxA

Axlar - kroppens viktigaste muskler? Sett ur ett bodybuildarPERspektiv tänker jag på då :)

Axlarna är grunden för en bra "X-form fysik" och axlarna syns från alla vinklar... Visst när vi pratar bodybuilding är alla muskler lika viktiga, det är helheten som räknas men om man ändå MÅSTE välja en muskel måste det väl vara axlarna! Synd bara att jag inte fatta det förr när jag började träna och var kär i att träna bröst och armar :p vilket jag får "lida" för nu... eller vara glad för kanske för att jag nu får kämpa hårdare för att bygga bra axlar :D

För att bygga bra axlar är det bra att ha lite koll på anatomi, låter tråkigt kanske men jag menar inte att man måste vara nån superfreak i det men ändå bra att ha lite koll! För att inte krångla till det för mycket eller för att jag inte ska verka för duktig(!) så ska ja undvika så gott det går att använda latinska ord här vilket man annars gör när det gäller muskelanatomi.

Axlarna består av tre olika delar: Främre, mellersta(yttre) och bakre delen och alla delar har olika funktioner = Man tränar dem med olika övningar!

        På den här bilden syns vad som är bakre, yttre och främre delen. 
 
* Främre delen av axelns huvuduppgift är att lyfta armarna uppåt - tänk er axelpress, och framåt - tänk er hantellyft framåt. Framsida axel är även synergist, dvs hjälper till vid bröstövningar. 

* Mellersta delen av axelns har bara en huvuduppgift och det är att lyfta armen ut åt sidan - tänk er hantellyft åt sidan. Den är synergist vid axelpressar.

* Bakre delen av axeln för armarna bakåt när man står med dom rakt fram, svårt att förklara men tänk er övningen omvänd cable. Baksida axel hjälper till vid ryggövningar, främst vid olika roddövningar. 

Det är viktigt att utföra övningarna rätt så att rätt muskel aktiveras. Tex vid lyft åt sidan så ska skuldran hållas sänkt annars kopplas trapsen in. Bättre att ta lite lättare vikt (Jag vet, det ser inte lika coolt ut men ger mer!) och att göra rätt!
                        

                       Här syns bakre delen men även yttre.

Hur kan då ett träningsprogram se ut då om man tänker på att axlarna består av flera muskler?

Man kan göra ett bra träningsprogram på många olika sätt, vanligt är att träna rygg+bic, bröst+tric+, axlar+mage, ben tex.. dvs man delar upp kroppen på 4 dagar. Det funkar bra, men något man bör tänka på är att framsida axlar används mycket vid bröstövningar och det är stor risk att överträna dom. Speciellt om man tränar axlar och bröst dagarna efter varandra. Det är vanligt i början och att man dessutom glömmer bort baksida axlar vilket leder till axelproblem.

Själv kör jag oftast bröst och axlar ihop på samma dag, men när det gäller bröst tränar jag i stort sett bara övre. Baksida axel tränar jag oftast ihop med rygg. Jag tränar inte riktigt "veckovis" eller vad man ska säga, alltså inga speciella dagar för en viss muskel utan det blir 4-7 dagar vila mellan varje muskel.

 Markus Rühl, den tokfreakiga tysken, tycks ha rätt bra koll på axelträningen...En märklig skapelse den där Rühl!

Sammanfattning: Lär dig lite grundläggande hur axlarnas muskler fungerar och se till att inte träna framsida axel för mycket i förhållande till baksida. Hur man delar upp musklerna under veckan är olika vad som passar än men det är ALLTID viktigt att musklerna får tillräckligt med vila samt att göra alla övningar rätt!

Ska börja med friidrott! Eller gå gång kanske :)

 Tänkte börja med friidrott istället, löpning mest så tränar lite starter här! eller inte kanske :) Men det var kul förr!

Riktigt bra pass igår, känner att jag börja bli lite starkare nu med och vikten går sakta uppåt.. 85,2kg idag på gymmet och BF% på ungefär samma, kanske 6,5-6,6%!

* 4 set axelpress med hantlar (lite lutning)
* 3 (eller 4 set) axelpress med lite mer lutning = mer övre bröst)
* 3 set utsida axlar med hantel - lutande mot bänk
* 3 set hantelyft framåt + 3 set baksida axlar
* 3 set lutande bänk + dips direkt efter
* 3 set lyft sidan i cable + 3 set lyft åt sidan i cable bakom ryggen

Ungefär nåt sånt ja.. Blev alltså övre bröst, fram-, ut- och även baksida axlar! Härligt träningsvärk idag :D

Tänkte göra ett inlägg om just axlar snart. Axlarna består av flera mindre muskler vilket är bra att känna till när man göra sitt träningsprogram...

Tack! Dricka anabola!?

Tack Danne "han med nästan 70-lår" Stolt och Jens "han som blir anklagad att DRICKA anabola" Jens för att ni hjälpt mig att få upp antal läsare på bloggen! 149 unika läsare i måndags och 120 igår! Kul!

Jens dricker inga anabola, eller tar några steroider alls! Förstod ni nog men måste förtydligas ifall någon massuppfittar :)

Antar att det är fler som känner igen sig i att när man fredligt sitter och dricker sin proteindrink eller gainer på jobbet till exempel, där inte alla är så insatta i gymvärlden, blir anklagade för att dricka anabola!

På ett sätt har dom rätt: Protein stimulerar proteinsyntesen vilket är anabolt, dvs uppbyggande!

Det här är en proteindrink, det är inte anabola steroider............


Stressa inte..


 
Verkar som om jag kommer ha semester hela veckan, synd ju ;) Från mina "vanliga" jobb iaf, träffar ju alltid de som jag är stödkompis åt en gång i veckan samt tränar min klient på gymmet..

Idag njuter jag träningsvärk i benen! Och laddar för övre bröst och axlar i eftermiddag eller kväll.. vi har inte bestämt tid än riktigt.. Om man har semester behöver man inte planera allt exakt! På tal om det så tycker jag många upplevs stressade, visst det är naturligt att vara det ibland men många kanske inte skulle behöva vara så stressade som dom är?? 


 
* Stress ökar utsöndring av kortisol som är katabolt OCH ökar fettinlagringen, mycket dåligt alltså...

Detsamma gäller träningen, många vill se snabba resultat och stressar även där... Tat lugnt, vill man bygga en bra kropp (utan att fuska!) så tar det tid... Låter jobbigt kanske men så är det!

Rom byggdes inte på en dag va?

Det som krävs är hård träning - träna hårt men rätt!

bra kost - Ät bra mat och se till att få i dig tillräckligt med närningsämnen och energi i förhållande till hur mycket just DU behöver!

och tillräckligt med vila och återhämtning - Se till att få tillräckligt med sömn på nätterna och ta gärna en tuppis på dagen :) Vila tillräckligt mellan passen så musklerna hinner återhämta sig!

Ha tålamod - det tar tid som sagt och fler träningspass och set betyder inte mer muskler, överträning leder till att musklerna bara bryts ner...

Kosttillskott, ett psykiskt och fysiskt välmående påverkar även det såklart!


Superpump!

 

Provade superpump idag för första gången.. som jag skrev på FB, kärlek direkt! Snygg burk, rosa pulver och hur coolt är inte det?! :) God smak sen riktigt pigg och glad(!) och träningssugen.. Sen riktigt bra pump i låren! Körde framsida lår

* 4 set hacklift
* 4 set benpress
* 3 set benspark
Fantastiskt!

Lite svårt att avgöra hur mycket den gör på styrkan eftersom jag inte kunnat träna ben så länge men ska prova den imorgon när jag kör axlar och se om jag blir lika nöjd då! Blir axlar och övre bröst imorgon och kanske mage med...

Sen hade jag med ett måttband till gymmet (jag vet, astöntigt..). Skulle mäta mina armar när jag hade pump så körde några lätta set både biceps och triceps och tyckte jag fick bra pump så tänkte jag borde ha iaf 46,5cm för jag hade 46cm när jag hade pump i bara triceps men uppmätte bara 45 cm :( så misslyckat haha!


Ben på 2 passHar ben på schemat idag och ska prova att dela upp benträning på 2 pass eftersom normalt när jag tränar framsida lår vilket är tungt och kräver många set, blir träningen för baksida lår lite lidande. Idag ska jag träna baksida lår och lite vader nu på förmiddagen för att sedan i eftermiddag träna framsida lår och glutsen :)

Kaffe och PWO nu sen ner till gymmet!

 Jadå mina råttor lever fortfarande även fast vi har katt nu, konstigt att hon inte ätit upp dom men hon är väluppfostrad vår Sessan ;)

Marklyft

Grattis Jens som nu väger 0,1 ton! Grattis Danne som trots en grisbulk som heter duga ändå håller en BF% under 10%! Och grattis till mig som har köpt kosttillskott idag igen och redan imorgon kommer prova superpump :) En PWO från Gaspari. http://www.muskelbygget.se/

 superpImp!

Idag blev det ett ryggpass ihop med PG. Blev lite annorlunda pass där jag inledde med dubbelset i latsdrag och i slutet av passet blev det 3 set marklyft, det har jag inte kört på förton år typ så lär väl ge lite träningsvärk imorgon :D
Tränade marklyft i ungefär ett halvårs tid för 3-4 år sedan och klarade då 210 kg som mest.


Marklyft är en bra övning som tar på väldigt många muskler och skapar stor hormonell utsöndring vilket leder till bättre muskeltillväxt. Nedre delen av ryggen är förmodligen den muskel som används mest, men även resten av ryggen används samt benmusklerna och magen. Det är viktigt med rätt teknik när man tränar marklyft. Alltid viktigt med rätt teknik med extra viktigt vid övningar som mark. Anledningen till att jag inte kör marklyft vanligtvis är att jag tycker den tar för mycket på övre trapsen på mig som jag inte vill ha större (pga att mina axlar är för små!)

Om man ska lägga in marklyft i sitt träningsprogram så är det som sagt viktigt med rätt teknik men även bra att tänka på att inte lägga marklyft dagen innan ett benpass eftersom benen som sagt aktiveras i marklyft.

Nu gör jag precis tvärtemot vad jag skriver(busgrabb vaa), jag ska nämligen träna ben imorgen :p MEN tränade inte marklyft så hårt idag...
Dagens tips: Träna så du har kontakt med den muskeln som ska tränas. Tränar du mage tex så tänk mage! Kontakt är A och O!

Dax för lite hjälp kankse?Jag hoppas att jag kan fortsätta att inspirera och ge tips och råd om sånt som rör träning och kost även 2011. Och även reta upp en och annan ;)

Jag vet att många "börjar sitt nya liv" nu efter nyår och kommer börja träna, äta rätt osv...Vanliga löften är att äta bättre eller att gå ner 5 eller 10 kilo. Eller kanske gå upp 5 eller 10kg! Och sen kör man igång att tränar som en idiot och äter jättebra... 1 vecka eller 2 och sedan tröttnar... Mitt tips är istället att ta det lugnt, börja träna lite och ändra kosten lite i taget!

Och ta hjälp av någon som kan mycket om träning och kost, någon som kan hjälpa dig på gymmet med övningar och pusha dig, någon som kan förklara hur du ska äta och varför, någon som kan göra en fettmätning osv... Yes, det stämmer, jag gör reklam för mig själv som PT nu ;)

Men seriöst, det är värt det.. Bara hör av er så träffas vi för GRATIS konsultation! Och även om du är duktig både med träningen och kosten så finns det alltid något en PT kan hjälpa till med.. Skulle själv gärna anlita en PT för att tex finslipa mitt kost och träningsupplägg...

Eller så skiter ni i det och bara fortsätter läsa min blogg istället :)
RSS 2.0