Dips


Lite vilovecka...

Inte skrivit något på ett par dagar för att jag varit på jävligt dåligt humör.. I måndags blev det fel på mobilen sen igår och idag har jag inte mått bra, helt slö... Lite bättre på eftermiddagen idag dock, nu funkar mobilen (tillfälligt iaf!) och så hämtade jag ut mitt paket från GG :D

* 2 Novedex

* Deffpaket
*
1 kg whey 100 - 100% vassleprotein
* 12 optinut bars - bars med nötter
* en burk lose it - Fettförbrännare man tar innan träning
* anabolic BCAA - Grenade aminosyror
* Only one -vitamin/mineraltillskott
* Night pro - kvällsprotte
* Triple pro - protein från 3 olika proteinkällor

* 2 burkar HMB
på köpet
*
Träningsbag GG
* Omega 3
* Whey refresh 500ml
* Rapid pump sample

Jag brukar ju säga att man kan träna om man är lite sjuk, det är rätt, men nu erkänner jag att jag förmodligen tränat för hårt när jag kände mig sjuk och dessutom deffade (deff sätter ner immunförsvaret en aning) så jag blivit slö och orkeslös och har därför bestämt mig för att ta en vilovecka, eller köra en lugnt pass bara imorgon.. sen vila fredag!

Jag erkänner mina misstag faktiskt, man kan ju göra det när man gör dom så sällan ;)


Hur går det med Oakbears träning?

Körde övre bröst, axlar förut... i smithen, andra lutningen, lite flyes i lutande bänk, några set CC, lyft framåt i cable, lyft åt sidan cable, lyft åt sidan hantel... Skönt pass, bra pump.. Men förvånas lite över hur "svag" jag är, förhållandevis svag... Nu skulle jag ju som sagt inte bry mig om hur tungt jag kör men vafan, det gör jag ju ändå!

Några förklaring kan vara
* Slutat med halodrol, den var riktigt bra för att öka i styrka!
* Har deffat, även fast jag skött kosten bra tappar man ändå alltid lite i stryka vid deff
* Inte fått full effekt av kreatin/NO shotgun än... ?
* Varit töntförkyld

Men har iallafall minska lite i fett%, efter jag slutat deffa! Och några möjliga förklarningar till det kan vara

* När man deffat vill kroppen spara fettet och sänker fettförbränningen, när man sedan börjar äta normalt ökar fettförbränningen..

* När jag deffade tömde jag glykogendepåerna rätt rejält, när jag sedan började äta tar musklerna upp kolhydrater och lagrar dom där lättare

* Börjat med hemotropin vilket kan höja fettförbränningen lite

* Lite större dos av omega 3, har väldigt marginellt effekt på förbränningen, men många bäckar små...


 Julgran året runt :P

Vankas mage och underarmspass snart...Vill vara riktigt fit ju!

Morgonvikt: 0 kg
Fett %: 6,4%.. Stämmer nog bättre än drömmätningen häromdagen! Men 6,4 får ändå anses bra :)

Men nu ska jag försöka äta några hundra kcal extra om dagen, jag får ta att jag går upp till 7% kanske i BF...
Något eller några hekto kvalitétskött innan sommaren skulle ju inte skada :D Låter lite men det är ungefär så mycket jag kan öka om jag inte stoppar i mig några riktigt busiga piller och det ska jag inte göra!

En bodybuilders största dilemma: Vill vara fit men ändå göra ökningar på gymmet... och det går att vara fit och ändå öka men det är svårare och det är omöjligt att hålla riktigt bra form och ändå öka!


 Foto: http://www.christercarlsson.com/

Cirka en timme kvar till övrebröst och axelpasset... blir att titta på http://www.youtube.com/watch?v=HRMqlyDO3qo som uppladdning sen! Det är bra killar, dom är små oxå...

Snart ny vecka me träning :)

Vilodag idag men blev en liten promenad iaf, det är ok även när det är vilodag :)
Imorgon blir det förmodligen en promenad på förmiddagen, köttigt axelpass vid 14tiden och kanske ett mage+underarmspass på kvällen!

Även fast jag vill vara stark så är det viktigaste att få kontakt med muskeln, alltså att det känns i just den muskeln man tränar och ibland måste man gå ner lite i vikt för att få kontakt, det kan kännas jobbigt  men för mig är det viktigare hur kroppen ser ut än hur stark jag är.. men som jag sagt förr, en stor muskel är en stark muskel och där återkommer jag till en av mina favoritmyter: Bodybuilders är inte starka, dom är bara upppumpade!  LOL!


 

Läste om Grönt te häromdagen, tydligen så tas de nyttiga catechinerna i teet upp mycket bättre om man häller i några droppar citron i teet, kan vara en bra idé!

Ska försöka "orka med "ett eller två konditionspass på gymmet i veckan och träna fotboll torsdag och lördag så jag nån gång kan få upp konditionen lite! Börjar även med ett nytt busigt kosttillskott imorgon, HMB.

* HMB - beta-Hydroxy beta-metylbutyrat - syntetiseras i kroppen ur den grenade aminosyran L-leucin. HMB spelar en betydande roll förkroppens förmåga till reparation, muskeluppbyggnad och fettförbränning. Åtskilliga studier visar att HMB förhindrar muskelförlust under och efter träning för såväl styrke som uthållighetsatleter.

Mina förhoppningar med HMB är främst att det ska verka antikatabolt, dvs spara muskelmassa nu när jag ska börjar köra mer kondtion (försöka köra mer kondtion iaf... !)

 

Lättövertalad.com

Simmade igår på jobbet, lite lugnt bara.. bra för rörligheten och lite cardio blir det ju med :)
Tränade övre bröst, axlar och mage igår och även lite baksida axlar..

* 3 set hantelpress
* 3 set snedbänk
* 2 set cable (bara för att detaljerna i axlarna syns så bra nu när jag är tokdeffad :P)
 
Gjorde för övrigt fettmätning innan träningen, jag har gått ner sen 6,6% men så lågt om den här mätningen visade kan jag inte ha.. eller? Ny mätning imorgon :) Vågar inte skriva nåt än om vad jag hade...

* 4 set lyft åt sidan i cable
* 3 set lyft åt sidan liggandes på sidan på bänk

* 5 set stående stångrodd med brett grepp

* 2 set mage i cable på knä
* 4 set åt sidan i cable
* 2 set på bänk med hantel

Sen hade jag tänkt att ta en lugn hemmakväll, skriva lite blogg, se film, äta snasks o lägga mig skapligt... Men så ringer Jens Leth en atlet och säger att vi ska festa, nej det ska vi inte.. sen ringer han igen och säger att vi ska festa och tydligen har atletsvinet svårt att säga nej ibland så helt plötsligt satt jag där med en öl i näven... Alltså först träning sen festa, inte så bra va men kul var det! Gick på en förfest sen till harrys!

Idag spelade jag min sämsta match någonsin, kändes inte bra nånstans, typ som ischias i halsen och grejer... avslutade matchen lite snyggt oxå geonom att bli utvisad... väldigt nödvändigt gult kort sen ytterligare ett nödvändigt kort som resulterade i en utvisning, bra gjort fåntratt!

Sen började jag jobba 14,00 idag till 16,30 imorgon...

Beskvier?

Blir ett kort inlägg i afton med tyvärr.. Har jobbat i Hfred idag på mit gamla jobb, elevassistent i en klass med härliga elever! Kul! Gjort våfflor idag bland annat o imorgon blir det bad och annat trevligt :)

Fotbollsträning idag, skoj, nya bollar oxå dagen till ära... 3 nya clownbollar, GUT :D
Sen var jag ute hos mogge och snacka lite träning, acke var där oxå o blawhde lite! Åt nyss mat, blev lite sen mat idag men så kan det bli ibland och det gör ju inget, hade me en bar ja kunde ta förut när jag inte hann äta på ett antal timmar... Jävligt smidigt med bars!!

Imorgon ska jag försöka med några vettiga inlägg, nu är klockan läggdax för mig som ska upp tidigt...

Tränat i Kisa

Jobbat ett 25 timmars pass, slutade halv 5 idag.. sen åkte Danne och jag till Kisa att bland annat gästträna!
Blev rygg och baksida axlar idag och 3e dagen med NO shotgun och kreatin, känns bra, men svårt att utvärda än eftersom jag fortfarande hostar och håller på...

 Bild från gymmet häromdagen, den hade varit rätt bra om jag hållt upp axlarna, haft pump i axlarna och varit liiite hårdare och haft en bättre kamera kanske.. bara pump i biccarna på den här

Ring inte mig mer

mage och biccar!

 

Var nere och körde 6 set biceps och 7-8 set mage förut och passade på att ta lite töntiga bilder :P

* 3 set bicepscurl med EZ-stång sittande med stöd
* 3 set hantelcurl - strikt, armbågen en bit fram och ingen gung, blir bra mycket tyngre då! Körde faktiskt bara med 16kg hantlarna vilket inte ser så tufft ut, eller hur? :D

Fotografering :)

* 1 set cruches utan vikt
* 4 set crunches med vikt (rep)
* 3 set "böj åt sidan i cable"


 mina mumsiga frukostmackor

Nu har jag ätit, blir lite vila sen NO shotgun och ett köttigt benpass! (känner fortfarande av min töntiga förkyldning så kanske inte blir 100% intensitet men ska göra så gott jag kan...)


Vad vill ni läsa om??

 Mina råttor ligger på latsidan just nu och tror dom ska lyckas komma i form till sommaren ändå, men det krävs lite ansträngning för att resultaten ska komma, stora ansträngningar och stora resultat, små ansträngningar och... Ja, valet är ditt :)

Och så tycker jag att man inte ska haka upp sig för mycket på "beach 2010" utan träna för att du mår bra av det och för att du VILL det, hitta någonträningsform du gillar!

Jag vill tacka er läsare för att ni läser min blogg, hoppas jag kan bidra med något tips då och då och lite inspiration.. vore jättebra om ni kommenterar och skriver vad ni vill läsa mer om (eller mindre?!)

Tack / Oakbear - töntbloggare och atletsvin


Vimargym och hjälp me förbränningen!

Blev lite gästträning på Vimargymmet idag, körde övre bröst och axlar och ett par set triccar.. Har nog tappat lite i styrka under deffen men borde ja bygga upp rätt snabbt nu.. Men fick bra tryck i axlarna och ser ju bättre ut nu vid lägre fett % :) Ju lägre fett % desto mer synliga ådror och "detaljer" kommer fram!
Bra speglar där oxå så man ser lite större ut!

Fick hem nya Body idag, alltid kul och inspirerande att läsa den, stod faktiskt om koffein+grönt te och fettförbränning som jag skrev om för några veckor sen (månad?) och att det faktiskt förbränna cirka 100 kcal på en dag vilket innebär nästan ett halv kilo fett på en månad!

Om du är inte så extrem som jag och inte vill köpa kosttillskott för förton miljarder så prova att dricka kaffe och grönt te innan träningen eller promenaden så får fettförbränningen en extra kick och även prestationsnivån höjs lite!

 Förmodligen blir det ett magpass imorgon förmiddag och ett benpass på eftermiddagen vid halv 2 innan jag börjar jobba...


Dag 1... Om kondition

Morgonvikt: 81,0 kg
Fett %: 6,6 %
Överarmsmått: 42,5 cm

Kreatin dag 1

Börjar äta "normalt" idag igen men ska försöka att inte bulka upp mig för mycket.. Blev en 40min promenad nu precis, skönt ute! Sen gymmet vid cirka 14tiden..


 Snart är det sommar... viktiga månader fram till sommaren nu för att komma i form...
Lite om kondition

Hjärtat påverkas oavsett du springer, cyklar, simmar eller styrketränar med hög intensitet. Så länge kroppens stora muskelgrupper aktiveras under en längre tid och intensiteten är så pass hög att arbetspulsen når upp till 60-70% av maxpuls kommer hjärtats pumpförmåga att förbättras

* Hålrummen i hjärtat ökar i volym
* Hjärtslagens kraft ökar
* Tömningsgraden ökar
* Hjärtfrekvensanpassningen till pågående belastning blir snabbare
* Blodtrycket sjunker

Dessutom får en minskad halt stresshormoner samt ökat endorfinhalt. Det leder till minskad smärtkänslighet och ökat välbefinnande. Erhålls vid 40-60minuters träning med puls på 100-140
I takt med att syreupptaget ökar förbättras förmågan att förbränna fett.

 För att förbättra sin kondition krävs det mer än en ärta...


Match och massa mätningar!

Match idag vid 14,00 i Gamleby mot Tjust, elit 4 lag, mening att dom skulle ha B-lag men det hade dom inte tydligen... Elit4 lag mot div 6-lag så blev förlust med 5-1(?).. Jag började som mittback men var värdelös och gick och tjurade och töntade mig så fick gå upp som innermitt där det gick bättre! Köttade inte ner så många idag men blev ett par hyfsade dribblingar och några bra pass iaf, dessutom en fin assist till Masrus som gjorde målet!

Går inte lika bra att spela när man hostar och äcklar sig som en idiot men kändes ändå ok.. Vi hade bara en avbytare och saknade en del viktiga spelare så helt ok insats av HHIF, bra grabbar! Kroppen hölll även idag, körde med tejpad fot och det hjälper en del..
 Skulle behöva lite mer kött på underarmarna för att matcha mina hyfsat stora överarmar

Fettmätarfest här i afton

Robin, Vendela, Petta, Anton, Kim och Danne här på kvällen för att mäta fett! Petta hade imponerande 5,9% första mätningen sedan ännu bättre, 5,8%!!! RIKTIGT BRA!  Man ska egentligen köra två mätningar och ta medelvärdet, normalt sett skiljer det bara 0,1 eller 0,2% mellan två mätningar. Jag fick 6,6% igår och 7,1% men känns som jag har 6,8% så vi säger 6,8% :D Nu blir jag sugen på att deffa ner mig under 6% men det blir till sommaren..

Imorgon börjar jag med kreatin (läs om kreatin mitt inlägg 5e januari) Jag börjar även med ALA som bland annat förstärker effekten av kreatin. Dessutom börjar jag med en för mig ny preworkout-produkt: NO SHOTGUN, ska bli intressant!

Kommer förmodligen öka 2-3kg nu på en vecka, kreatin binder vätska och mina glykogendepåer kommer fyllas på nu när jag börjar äta mer kolisar! Tanken är att hålla fett% under 7, eller bara gå strax över 7% innan min rätta deff sedan i maj...

Imorgon promenad vid 10 sen gym typ 14,00, övre bröst och axlar <3

Dagens träningsmyt med sanning: "Ät pasta dagen innan match" Ja det är korrekt, men ris, potatis, bröd osv går lika bra då det oxå innehåller mycket kolisar, anledningen till att man ska äta mycket kolisar dagen innan match/tävling är för att ha välfyllda glykogendepåer för att kunna prestera bättre och kolisarna som används under matchen är dom man fyller på med dagen innan och samma dag :)Gott och nyttigt bröd!

Mår lite bättre idag! Är väl inte helt redo för match men jag ska vara med ändå..

Träna ALDRIG om du har feber, om du däremot är förkyld känner du själv om du kan träna eller ej, men alltid bättre att vila en dag extra och börja lite lugnare om du varit sjuk...


Har ju dragit ner på kolisar rätt mycket senaste dagarna så idag var det riktigt gott med "lyxfrukost", det blev 4 skivor av min nya kärlek, dinkelbrödet Frökusar, jävligt snyggt namn för övrigt :P

"Härligt goda, bakade med rostade pumpafrön, solrosfrön och linfrön"
Brödet innehåller 11,5 gram protte / 100 gram vilket är mycket för ett bröd
35gram kolisar /100gram varav bara 4,5 är sockerarter, det är oxå bra för ett bröd.. dessutom nyttiga fetter i alla frön!

Hade ost, paprika gurka på, sen 2 ägg och kaffe.. och en vemmashot :)

Nu ska jag till Horn en sväng sen match in Oldvillage vs Tjust... Sedan blir det pizza och fettmätning, känns som jag borde vara nere på 6,7 eller 6,6 idag... skymtade nämligen den där ådern på magen lite förut :)

Morgonvikt idag: 81,8 kg

Är några andra riktigt intressant mätningar inbokad i afton oxå...

Sammanfattning angående brödet: Detta är alltså ett nyttigt bröd, men som allt annat, det gäller i måttliga mängder.. även det mest nyttiga kan man äta för mycket av och då är det inte så bra längre...Tränar man till exempel många pass i veckan och är vältränad kan/bör man självklart äta mycket mer än någon som inte tränar alls...

 Om jag ska vara tjatig igen så är det helheten av allt ni äter och dricker och rör på er som räknas!
Får man i sig färre kalorier än man förbrukar går man ner i vikt, får man i sig fler kalorier går man upp i vikt!

halvsjuk...

Tränade fotboll i torsdags och kroppen höll :) Fattade inte början av träningen varför det kändes lite trögt att springa men kom på att jag hade ju träningsvärk i benen :P  Imorgon har vi match men jag är äckelsnorig o töntig så får se om jag kan vara med..

Igår hade jag lite besök så vi snackade kost o träningen, trevligt men det är svårt att ge korta svar på vissa frågor inom kost och träning har jag märkt.. Sen fettmätning på Mr Oakbear: 7,0% och 6,8 till måndag ser rimligt ut!

Återigen, kom ihåg att det är helheten av hur mycket du äter, dricker och rör på dig som räknas när det handlar om att gå ner i vikt!

Igår gick jag några kortare promenader bara, en timme totalt kanske sen jobb på Stenbäcken.. Sov där inatt, sov dåligt för jag är sopigt sjuk men sov ett par timmar till när jag kom hem sen gick ner till gymmet för ett lättare cardiopass, 10 min step och 15min rask promenad på bandet!

Blir mat nu, kassler me chilipaprika creme fresh sen blir det västervik och där köper jag plockasjälvsallad, asbra man får ta vad man vill för 10kr/hg! Sen ikväll FIFAturnering och kvargdrinkar :P Alltså, kolisar nu sedan minimalt med koliar resten av dagen...

 Hade tänkt att träna övre bröst, axlar i afton men måste nog vila tyvärr.. men på måndag blir det ett köttigt pass! Eventuellt gästträning igen :D

Fick precis lite fettmätarbesök , alltid lika kul :) Tror alla 3 var nöjda med sin fett% !

Jag är en fåntratt lite...

 När jag var hos ST sov jag i barnrummet tillsammans med grodan Sucko som vanligt, den här gången läste vi en rikitgt bra bok, lagom lång för mig :D

 Innan deff, bygg snygg rygg tänker jag och gör så gott jag kan :P
 Vem är så idiotisk som tar på sig en rosa handduk som mössa på fotbollsträningen!? Det är Per Ekbjörn

 Jag tyckte iaf att dom här var riktigt snygga!?


Ute och åkt...

Nu är jag hemkommmen igen, nästan.. är i Horn hos mina underbara föräldrar lite idag!
Igår blev det morgonpromenad med ST och Emme en timme innan frukost, Emme som bara är 3 månader gick inte så mycket, inget alls faktiskt utan åkte istället med i en barnvagn hela vägen.. Sen blev det promenad med Pernilla och hundarna, hann även me en "PT-timme" med Pernilla på gymmet vilket tydligen var givande, det ryktas om att hon har en jävla träningsvärk idag! 

 Igår var jag med Emme och ST på BVC, hon väger nu över 5 kg! Jag väger också över 5 kg så det är väl inget att vara nöjd över?!

Sen åkte jag till Södertälje och tränade ben med Jocke, utfall, benspark, sittande benpress med ett ben, sittande legcurl (tyckte den maskinen kändes sopigt först men sen när jag gjorde en justering så tog den riktigt bra!) sen några set vader, enbens tåhäv i smithen...

Lite träningsvärk idag faktiskt vilket känns extra bra nu när jag deffat lite och benen känns mindre än vanligt, eller ja dom blir ju mindre när det försvinner fett! Men idag när jag har träningsvärk är dom någon centimeter större!

Träningsvärk är en inflammatorisk process som ökar vätsketrycket inne i muskeln och gör således att den blir lite större!


På vägen hem idag stannade jag i Lkpg och tränade med CM på Friskis och svettis och idag blev det triceps, mage och lite underarmar! Idag var nog första gången nånsin som jag inte tog några kolisar alls i efterdrinken, det blev istället 50gram whey80, alls bara protte! Jag är och har alltid varit lite "rädd" att minska kolisarna för mycket när jag deffar...

Ikväll blir det fotbollsträning 18,30.. Har gått ner något hekto till och "stryper nu kolisarna" en aning till så hamnar idag på uppskattningsvis 180-200 gram kolisar vilket jag tycker är lågt med tanke på att jag ska köra dubbla pass! 
"Normalt" en sån här dag skulle jag nog ligga över 400 gram kolisar /dag

Nu ska jag fixa kosttillskotten till fotbollsträningen , 10gram aminosyror innan och efter + 4 caps calcium pyrovate  lite koffein och grönt te innan!     

Stockholm

Blev en liten promenad idag bara på förmiddagen sen åkte jag  till ST, Rasmus och Emme! Åt en halv pizza, lite tokigt kan tyckas på deffen, men faktum är att en halv kebabpizza med bara lite sås inte är så "farligt" för deffen, allt handlar om hur man äter i övrigt oxå och hur mycket man rör på sig!
Sen var ju på ett World Class gym på Östermalm och tränade med Axklo. Rygg+ biceps
* 5 set latsdrag maskin
* 4 set hantelrodd
* 3 set latsdrag bakom huvet (Ja jag vet att jag är emot den övningen egentligen :P)
* 3-4 set roddmaskin
* 2 set nedre del rygg-maskin
* 3 set bicepsmaskin
* 3 set annan bicepsmaskin
Skönt pass på ett riktigt nice gym :) Lär kännas i biccarna imorgon, inte van att kötta på dom så mycket....
Latsdrag bakom huvet är jag som sagt emot o rekommenderar ingen den övningen men den tog bra faktiskt, på ett annorlunda sätt!
Imorgon blir det morgonpromenad med ST och Emme innan frukost, sen ska vi åka och väga Emme mm o äta, sen ska jag hälsa på Pernilla och hjälpa henne i gymmet lite innan jag åker till Jocke i Södertälje och kör ett benpass ihop med honom.. sen åker jag till Maria och hälsar på.. På torsdag stannar jag till i Lkpg och tränar ihop med CM, kan nog bli lite mage och triccar då kanske och lite cardio innan jag åker hemåt för att träna fotboll på kvällen!
En fullspäckad dag alltså så nu blir det läggdax snart, sömnen är viktig återhämtningen och även för fettförbränningen faktiskt, dom som sover för lite är generellt "fetare" än de som får tillräckligt med sömn!Sen behöver man ju inte sova ihjäl sig förton timmar om dygnet som vissa gör ;)

Promenader och fettförbränning

Blev 45 minuter promenad sen hem och åt frukost, 2 mackor med ägg på och 1 med ost en dubbla rån och kaffe till, en för mig lite annorlunda frukost men gott med något annat än bara havregrynsdrinkar :P

Jag tänkte på mitt förra inlägg och att jag "krånglar till det" kan tyckas, skillnaden om man går utan massa kosttillskott och innan frukost blablabla, är inte så jättstor ändå.. Om du istället går 1 timme någon annan gång under dagen och utan tillskott så förbränner du säkert ungefär lika mycket som jag gjorde på mina 45 minuter... Återigen alltså, krångla inte till det för mycket om du inte vill det!

Och en grej till när det gäller promenader och fettförbränning, det är ofta man hör folk säga "Det ger inget om jag inte går fort" Jo, man förbränner fett i vilket tempo man än går, man förbränner förvisso lite mer om man går snabbt men samma sak där, om du går 45 min jättefort kanske du förbränner lika mycket som 1 timmes jazzpromenad!

Mitt tips är alltså att gå vid den tiden på dagen du känner för det, hur länge du känner för det och i det tempo du trivs bäst med!

Kcalförbrukning i "normalt tempo" (4,8km/h) på plant underlag

* 50 kg = 3 kcal / min
* 70 kg = 4 kcal / min
* 90 kg = 5 kcal / min

Bra deffvecka uppenbarligen

Fettmätning igår: 7,3%.. skönt, cirka en vecka sen hade jag 8,2%.. Går rätt "lätt" ner till under 7,5 och hyfsat lätt till 7,0 sen blir det svårare! Den här veckan är målet att vara under 7% på fredag och nere på 6,8% till nästa vecka då jag ska bygga igen :D

Är lite konstigt, märker jättestor skillnad när jag kommer under 7,5%, nedre magrutorna kommer fram, detaljerna i frondeltat syns bättre och en åder på armen kommer fram! Under 7,0% kommer ådern på magen fram :)
Lite sjukt snack det här kanske... men jag är ju som jag är :P

Idag tog jag 15gram whey när jag slutade jobbet 07,30, koffein, omega 3, sen hem och åt 4 äggvitor (cirka 12gram protte) och 4 kapslar calcium pyrovate, drack (dricker) grönt te... Och NU blir det morgonpromenad!
Mycket styr innan kan tyckas, men det är för att maximera fettförbr och mininera musklnedbrytningen och så är det ju skoj :D

Ikväll blir det benpass på träningshuset, resten av veckan blir förmodligen gästträning...
 Hammercurl tar på yttre underarmsmuskeln och biceps!

Fotboll och sånt


Fotbollsmatch i Kisa igår mot Slätmon, kände mig inte helt redo för det efter bara en halv grusträning.. Fick spela mittback igår vilket jag bara gjort 2 gånger tidigare, men det gick rätt bra faktiskt, mycket tack vare duktiga lagkamrater omkring mig :) Slätmon hade mest spel men vi gjort en stark kämparinstats och vann med 1-0 efter ett snyggt vänstervolleyskott av vår före detta stormålvakt som tydligen numera är stormålskytt istället, Mats Ericsson :D

Kroppen höll, kändes lite i ben och så men beror på att jag inte tränat så mycket.. Känns dock, utan att låta för nöjd, att jag gainat lite muskelmassa sen förra säsongen !

Igår åkte jag till Lkpg och var med och festade, NYKTER, följde även med ut nykter... drack prottedrinkar istället vilket man gärna får tracka mig för, jag är van vid det nu :)

Snart blir det besök, träningsupplägg och beställning av kosttillskott! Fettmätning på mig oxå, måste vara nere på 7,5% eller under nu... Idag är träningsfri dag, hur hårt och mycket man än tränar tycker jag man alltid ska ha MINST en dag/veckan man vilar helt från träningen!

foto: http://www.christercarlsson.com/

Basalomsättning - "Grundförbränning"

Den mängd energi som krävs för att alla livsnödvändiga processerna i kroppen ska fungera normal kallas för basalomsättning och utgörs av aeroba energiprocesser.

Basalomsättningen distribuerar energi till bland annat hjärnan och nervsystemet, det endokrina systemet (körtlarnas produktion av hormoner), de inre organen samt musklernas arbete för att upprätthålla en kroppstemperatur på 37 grader C. Basalomsättningen per timme är cirka 1 kcal/kg, om man är "normalbyggd" och lite mer om man är vältränad.

Detta innebär att om du väger 80kg och ligger helt still en timme så har du förbrännt 80kcal, varav ungefär hälften är fett :)

 

Basalomsättningen beror som sagt på hur mycket muskelmassa man har och skiljer sig rätt mycket på någon med stor muskelmassa och någon med mindre mängd muskelmassa, tex:

* FFV 30kg (Fettfri vikt): 1166 kcal / dygn
* FFV 50kg : 1642 kcal / dygn
* FFV 80kg : 2246 kcal / dygn ( jag ligger strax där under)
* FFV 95kg : 2520 kcal / dygn ( Coleman och grabbarna ligger en bit över det :P )

Gör det enkelt!

Nu är det många som hårdsatsar inför sommaren, det är kul! Tänkte lägga in några kloka ord för er(oss) som jobbar för att komma i form till sommaren, krångla inte till saker för mycket!
Några enkla grejer om man ska gå ner i fett%

* Ät färre kcal än du förbrukar, sikta på cirka 500 kcal minus = 0,5kg minus i veckan.. sen om du går ner 2hekto en vecka och 8 hekto en vecka så gör inte det nånting!

* Håll proteinintaget högt för att behålla muskelmassa

* Ta bort / skär ner på godsaker

* Minska på kolhydrater och dåliga fetter men se till att få i dig bra fetter såsom fet fisk, nötter, oljor mm

* Fortsätt att träna hårt men förnuftigt på gymmet

* Hitta någon cardioträning som passar dig, tycker du det är tråkigt att gå, så cykla, spring, jogga, dansa, ha sex, steppa eller vad som! All form av aktivitet där du höjer pulsen förbränner fett :D

Överdriv inte saker (om du inte är elit eller strax därunder)
Några exempel...

* Du måste inte äta exakt var 3e timma jämt
* Du behöver inte räkna antalet ärtor du äter (till exempel!)
* Du behöver inte träna exakt efter schemat jämt, känner du för att köra bröst en tisdag istället för måndag så gör det! (Men kom ihåg att alltid ha minst 3 dygn mellan samma muskelgrupp)

"Sträva efter perfektion"


Gästträning i Vvik

Igår blev det en helgdag i Västervik med promenad på förmiddagen sen var jag och Robin och gästtränade på Västervik atletklubb! Bra gym, körde övrebröst, axlar och TRICEPS (för en gångs skull). Riktigt sköna "Snedbänkpressmaskiner" !  Jävligt skönt att träna triccarna faktiskt, synd att jag fortfarande har för små axlar för att träna armar :P

Blev pizza med igår mitt i deffen men gör inget för går åt rätt håll iaf :) Köpte hem 6 kg kvarg nu oxå, 500gram/burk, är smidigt och gott under deffen! Blandar en sån burk med fun light och dricker, räcker till 2 tillfälllen då varje burk innehåller 60gram protte..

Idag blev det 30gram protte+blåbär/hallon, 200mg koffein, 3kapslar omega 3, 4kapslar calcium pyruvate och grönt te sen 45 min morgonpromenad med Kim och PG sedan fettmätning här... Jag ska mäta på mig på söndag tänkte jag.. skönt att gå innan frukost, då uppskattas frukosten extra mycket sen, särskilt om jag ska äta bröd som jag gjorde idag! Dinkelbröd med frön, ost+kalkon på och 2 kokta ägg.. GOTT!

Idag blir det Mage+underarmar och eventuellt en promenad i afton! Imorgon ska jag spela fotbollsmatch om  knän och fötter håller... Sen funderar jag på att ta en vilodag på söndag, passar bra för då ska jag ändå jobba från 14 på Stenbäcken..

 Cablecross, eller CC som vi kroppsbyggarjävlar kallar den är en skön övning som aktiverar främst pecsen... Är bra som avslutningsövning då den inte är en "tung" övning på samma sätt som tex bänkpress och hantelpress!

antioxidanter

 Foto: http://www.christercarlsson.com/

Fria radikaler och antioxidanter

Syre är en mycket reaktiv liten molekyl. En del av syret i muskulaturen släpper en elektron och bilder fria syreradikaler. Eftersom de fria radikalerna får en oparad elektron i det yttersta skalet blir de mycket instabila och åker runt likt minor och kan detonera var som helst. Fria radikaler är mycket skadliga och kan förstöra cellmembran, cellproteiner och själva kromosomerna i cellkärnan.

Svält, rökning, sjukdom, kroppsskador och träning höjer antalet fria radikaler i kroppen och skapar en oxidativ stress. Som skydd mot fria radikaler använder kroppen sig av antioxidanter. Det är ämnen som neutraliserar de fria radikalerna. De mest kända antioxidanterna är: karotener, vitamin C och E, selen, mangan, koppar, zink och järn. Många skulle behöva få i sig fler antioxidanter än de får.

Jag har hittat en riktigt bra produkt för det ;)

deffdagen...

 Så här hård ska jag vara när jag deffat klart, 0% fett :P


Riktig deffdag idag:

* cirka 09,00: 3dl havregryn, 3dl mjölk, blåbär+hallon och 15gram whey80

* kaffe+grönt te

* cirka 11,30 aminosyror+ promenad - lite jazzpromenad på stan bara

* 12,30 mat, "normalstor" portion mat (spagetti+köttfärssås)

* cirka 14,30 aminosyror+vemma Gymmet - ben

* direkt efter 10-12 gram aminosyror+50 gram kolisar

* 17,00 Mat - lite mindre ris än "normalt"

* 18,30 kaffe+grönt te

* cirka 19,00 Löpbandet - får se hur länge jag känner för att springa...

* direkt efter aminosyror + kanske lite kolisar...

* cirka 21,00 - förmodligen 2 mackor "Nyttighetsbröd" med ost, kalkon, 2 hela ägg + 3-4 vitor

* Innan läggdags 40gram night pro + mandlar

Började med calciumpyruvate idag med, har aldrig provat idag, men det lär ha en liten fettförbrännande effekt iaf!
Kanske återkommer om det senare!

Eftersom jag är professionell fettmätare så har jag tystnadsplikt :P Men utan att nämna några namn så är det här dagen då lillebror gick om storebror i fett%... dvs har nu MER i fett%... Men han har även ökat i muskelmassa kan han trösta sig med ;)


Gästträning!

 foto: http://www.christercarlsson.com/

Nere vid 12tiden med danne robin och debutant som ska bli atlet, vikke :) Jag körde mage och 10 min step
Sen på kvällen var jag hos mogge i hans gym! Övre bröst och axlar..  Kul att träna på nytt ställe och snacka lite träning och kosttillskott!

Imorgon tänkte jag skriva lite om mer om min deff sen ska jag försöka klura ut något annat spännande att skriva om!

En träningsmyt: Naturligt smala människor behöver inte träna

Jodå, motion ger många positiva effekter på kroppen förutom viktkontroll, den är en viktig nyckel för att må bra! Bland annat kan man förebygga många av våra välfärdssjukdomar, som ålderdiabetes, benskörhet, hjärt och kärlsjukdomar.. Det är faktiskt bättre att vara lite småfet och aktiv än smal och inaktiv!

Det här är mitt 200e inlägg :D Grattis

7,9% BF

Fettmätning idag: 7,9%.. skönt att va under 8 igen! Nere och körde lite stepmaskin idag, 20 minuter.. inte så mycket men något iaf! Varit lite trött idag.. Men imorgon blir det dubbla pass igen och eventuellt någon promenad!

 Ådror


Nu i veckan blir det en del gästträning, cardiopass och deff.. ska bli kul :)
Ska försöka skriva lite intressanta blogginlägg oxå...

Nya övningar är bra!

Besök från Hultsfred, offe gizmo o annie, fettmätning här sen ryggpass på gymmet! Sen kom danne ner o körde sitt 147e pass den här veckan :)
Offe visade en annan variant på hantelrodd som tog riktigt bra, provande även sälrodd med hantel o lutning typ, oxå bra övning!
Passet så ut typ så här:

* 1 set chins
* 4 set latsdrag
* 2 set chins, smalt grepp

* Hantelrodd 4-5 set
* sälrodd med hantlar 3 set

* Baksida axlar i pecdec 3-4 set
* Ryggres 3 set

Minskar på kcal lite till nu, mindre gainer och mindre ris till maten typ... Tar lite i taget, dom första dagarna är mest för att vänja kroppen vid mindre portioner så jag slipper bli hungrig, ett tillstånd som jag hatar och vill undvik i möjligaste mån!

Körde lose it innan träning idag me.. promenad med sen vad det lider! Det värsta är väl att ikvälll/inatt blir ingen cardiokväll direkt, tänker inte berätta va jag ska göra eftersom det här är en seriös träningsblogg ;)


foto:http://www.christercarlsson.com/

Ring inte mig mer


Bänkpresstävling!

 foto: http://www.christercarlsson.com/

Gått och laddat hela dagen för bänkpresstävlingen :) Först maxa jag och Jerry på 135 och båda klara det :D
(både jag och han har dock tagit 140 innan men för länge sen)

Sen kom Viktor dit och vi körde max antal reps på egna kroppsvikt i bänk, för mig var det 85,0kg och jag klarade 22 reps! Jerry 19 och Viktor 17... sen blev det snedbänk med halvkroppsvikten: 42,5kg.. först 40 reps, vila en minut, 20 reps, vila en minut sen 12 reps... 72 reps totalt :D
Asjobbigt men kul!

Sen körde jag frontdelta i smithen, sen utsida axlar... lite mindre gainer efter och lite mindre ris i maten, deffen är påbörjad lite försiktigt så här första dagarna...

Atletiskt och ZINK - ett viktigt mineral!

Lite skönt att inte jobba så mycket, blir riktigt atletliv då :)
Idag började jag deffen lite smått, eller har ätit normalt men gick morgonpromenad med Kim idag nästan en timme, sen blev det mage på eftermiddagen och en halv fotbollsträning innan jag skadade foten :S Fan så störande!
Har inte riktigt bestämt mig när jag ska börja deffen "på riktigt" men kan bli i helgen... hoppas fotjäveln blir bra bara så jag kan gå normalt

 Imorgon blir det bänkpresstävling! Fick för övrigt reda på idag av atleterna jag tränar med att jag har riktigt dålig teknik i bänk, bra för när jag lär mig tekniken kommer jag göra fina ökningar :P

Zink - en atletmineral?

Vi har mellan 2 och 3 gram Zink i våra kroppar. Det finns över 200 zinkinnehållande enzymer som bland annat deltar i nedbrytning av fett, kh, protein och nukleinsyror. Zink stabiliserar även strukturen hos protein och DNA. Zink är svårt att utveckla brist på, marginell brist kan dock förekomma.
12mg är tillräckligt för kvinnor och 15 mg för män.

Bra zinkkällor: vetegroddar, kött, fågel, lever, ost, nötter och mjölk

Som tillskott: För de som tränar mycket och då tänker jag främst på gym kan ett tillskott vara bra, sömnen påverkas positvit har jag märkt! För män med hög sexuell aktivitet är oxå Zinktillskott motiverat, så ni busgrabbar som ligger mycket kanske behöver mer zink :)

Zink är en viktig antioxidant och viss forskning tyder på att zink kan vara bra mot förkyldningar

kött


jag gillar ju att träna...

 foto: http://www.christercarlsson.com/

Idag när jag kom till gymmet var det en från tidningen där som skulle ta bilder på mig, lite pinsamt och lär ju inte vara mindre pinsamt när det kommer med i tidningen sen... Spännbild i Vimmerbytidning!

Sen tränade jag ben, hacklift, benspark, liggande och sittande legcurl och tjejmaskin.... sen lite reheb för knän, enbens knäböj på balansbräda mm, kändes bra i knät idag så det var skönt! Provade dips idag oxå, äkta dips och klarade 27 stycken.. är väl helt ok antar jag med tanke på att jag inte kört dips nånting knappt!

På fredag ska jag och jerry maxa på 135kg i bänk, både han och jag har nyligen tagit 130... sen ska jag, jerry, viktor och danne köra max på vår egen kroppsvikt i bänk... blir lite tävling alltså :D Sen ska vi köra snedbänk på halva kroppsvikten, vila 1 minut, samma igen, vila en minut sen samma en 3e gång... Kan bli skoj :P

Sen börjar jag nog min 2(cirka) veckors deff! Ska ner till 7% bf iaf har jag tänkt...
Nu ska jag gå o titta på min nya kosttillskott, läsa lite på burkar och tänka på vilka resultat dom ska hjälpa mig till hehe... Sjukt lite :)

Kosttillskott!

Jobbade på Ekbacken idag, kul :) Sen var vi och hämtade ut kosttillskott, ett paket från GG och ett från mmsports och det blev liiite grejer:
Det här är det jag fick hem...

* 4kg gainer
* 2 burkar omega 3
* 1 burk halodrol
* 1shaker
* På köpet: 1 InsuleanK
* På köpet: 1 GG T-shirts (nån som vill ha den!?)
* På köpet: 3 star shake
: 941kr

* 1 burk aminosyror EAA-XX
* VPX Shotgun MHF-1
* VPX Liquid Clenbuterix hardcore
* Zink Caps
* 2 olika bars
* VPX meltdown shot
: 1203kr

Totalt: 2144kr

Vpx Liquid Clenbutrx hardcore Med hjälp av en strik kost, mer cardio och den här produkten ska jag bli rippad som aldrig förr till sommaren :D

Hej idiot som slänger ut pengar på så mycket kosttillskott? Ja det kan ju tyckas lite korkat men det är det värt, är man kroppsbyggarjävel så är man...

Fett bra?

Rygg och baksida axlar
Var nere och tränade förut, blev ånyo(snyggt ord ja!) 20 chins i först set :) Sen chins med vikt, 3 set latsdrag, 5 sälrodd, baksida axlar och lite underarmar...

 foto: http://www.christercarlsson.com/

Drack en havregryndrink nu, är så smidigt, får i mig det jag behöver utan att stå o laga mat i ett år... Blir ju MAGPASS vid 18,30 tiden så lagar jag mat sen ikväll efter det!


Mina råttor höll på här och reta varandra för att dom vara feta och den ena av dom hävdade att man blir fet av fett, men dom andra höll inte med... Blir man fet av fett?

* Man går upp i vikt av ett kaloriöverskott, fett i sig går man inte upp av! Fett i kosten är viktigt, men precis som allt annat i lagom mängd...

Fett i maten

Vi får oftast i oss för mycket mättat i förhållande till enkelomättat och fleromättat fett. I matlagning kan man därför andvända olivolja, rapsolja, äta mycket fisk, helst fet fisk, skaldjur och avokado. Mandlar, nötter och frön innehåller oxå bra fetter och kan vara bra som mellanmål.

Bra att steka i är smör, olivolja och kokosolja men inte i för stark värme. Alla oljor härdar och bildar transfetter om de upphettas för mycket och transfett bör vi undvika helt!

Igång igen!

Tillbaka till verkligenheten igen... Atletlivet! Skönt med några dagars semester ifrån det ibland men skönt att vara igång med träning, normal mat och kosttillskott igen! Idag beställde vi kosttillskott från mmsports.se, ska bli spännande att köra igång med dom sen... Körde axlar och övre bröst idag, gick bättre än jag räknat med men blev lite halvjazzpass ändå!

 foto:http://www.christercarlsson.com/

En sjukt cool träningsvideo med dom rätta muskelmonstrena :D http://www.youtube.com/watch?v=HRMqlyDO3qo&feature=player_embedded#

Imorgon blir det rygg vid 14, 15 tiden sen kanske mage på kvällen! Nu ska jag sova, är fortfarande trött efter helgen... Men it´s all worth it!

Ska försöka skriva om lite annat än min egen träning i veckan, om kosttips eller träning el likande, några förslag??
RSS 2.0