Sparris

Sparris är både nyttig och kalorisnål Sparris. Spar ris. rarspis..
 
Sparris innehåller mängder med nyttiga vitaminer. Du får bland annat i dig folsyra, K-vitamin, C- och E-vitamin. Bland hälsofördelarna kan nämnas bättre hjärt- och kärlhälsa, mindre baksmälla, detoxeffekt och en hälsosam tarmflora.
Värt att prova en dag som denna då många är bakis? :)
 
 
Utöver folsyra innehåller sparris gott om K-vitamin, E-vitamin, C- och A-vitamin. Sparris innehåller även mineralerna zink, kalium och gott om fibrer.
 
Sparris, precis som avokado och valnötter, innehåller aminosyran glutation. Enligt forskare så anses glutation vara den antioxidant som skyddar våra celler och DNA från att förstöras och åldras. Man tror även att glutation kan skydda mot hjärtsjukdomar, för tidigt åldrande, autoimmuna sjukdomar och skador från läkemedel.
 
 
Sparris innehåller också gott om fibrer av sorten inulin. Inulin tillför kroppen sunda bakterier som hjälper till att upprätthålla en sund tarmflora. Genom att det finns gott om sunda bakterier i mage och tarm så ökar vårt immunförsvar och vi håller oss lättare friska.
 
 
 Sparris har även en bakteriedödande effekt.

2 busgrabbsdagar på Bråvalla

De här shortsen sydde jag när jag gick i femman. De är SÅ olika de där vad man har för shorts. Odä. 
 
Imorse kom jag hem från två dagar på Bråvalla. Det har varit roligt men nu ska det bli skönt att åka till Alanya och vila upp sig lite :) Jag kommer att ta med datorn och förmodligen ha lite tid att blogga. Det tar ju lite tid att hinna med allt annat oxå. Sola, bada, jazza...
 
Nu ska jag kolla min lackpista och se till så att resväskan bli pullfackad... Snälla, skriv eller säg "Då kan ju du ta med mig i resväskan" för det har jag ALDRIG hört något säga!
 
 
Min överseriösa sida. 
 
Tack alla inblandade för en härlig festival! Festivaltokiga som vi var. Odä. 
 KlarværKlarværKlarvær

Behåll formen på semestern

Många som lägger träningskläderna på hyllan så här års. Även den bra maten och kosttillskotten läggs på hyllan. Eller maten kanske inte läggs där men.. Och kosttillskotten ligger väl redan där? Ja men ni fattar... 
Själv tränar jag inte lika mycket och jag äter sämre och jag festar mer. Dock lever jag efter "sköter man sig i veckorna "kan" man slarva i helgerna"
 
Nu slarvar jag i och för sig lite i veckorna med men försöker träna iaf 3 pass och äta bra förutom när jag slarvar :p Äta näringsrikt och högt med protein och köra mina kosttillskott http://www.muskelbygget.se/
, dels för att behålla muskelmasa och dels för att hålla formen. Även för hälsan. 
 
Istället för att ta tio steg framåt under året och gå 5 tillbaka så försök att sköta träningen, maten, sömnen och kosttillskotten i veckorna sedan slarva i helgen, och istället bara ta ett steg tillbaka, eller till och med behåll muskelmassa och form. Jag vet att man lätt bli lat, men försök att ta dig i kragen, klarar du det inte själv så be någon att tjata på dig :) Eller läs vad jag skriver och ta till dig det... 
 
Jazzdeff
 
Förra veckan tränade jag tre pass och "jazzdeffade" . Jag räknar inga kalorier och jag äter inte perfekt men försöker hamna på kaloriunderskott trots att de slinker ner en hel del godsaker. Jag vet att det är lätt för mig att skriva de här eftersom jag dels älskar att deffa, jag har kunskapen, jag har lätt att komma i form samt att jag har tiden. Men bara ni ger er fan på det så klarar ni mer än ni tror. 
 
* Fortsätt träna hårt på gymmet. Även om ni kanske inte kör lika många pass som vanligt så se till att iaf få 2-3 pass i veckan. Ni kommer må bättre, ni kommer kunna slarva med bättre samvete och det kommer vara mycket lättare i höst när ni sedan kör igång igen. 
 
* Hitta någon cardioträning ni gillar. Promenader är att föredra men gillar ni att jogga t.ex så gör det. Det går även att hålla formen / deffa utan cardio, skillnaden är bara att man får äta mindre. 
 
* Se till att få i er mycket protein, både genom kosten och från bra proteinpulver: http://muskelbygget.se/protein-c-65.html?osCsid=a2bc851fe6d84b007443c974ccccf9bd
 
* Ät bra, näringsrik lagad mat men "unna er" gärna nu när det är sommar. Ha dock i åtanke att ju mer ni unnar er desto svårare är det att hålla formen.. Men de går att slarva ibland som sagt!
 
* Se till att få tillräckligt med sömn
 
* Stressa mindre. Jag vet att det är mycket som "ska" hinnas med på semestern men måste ni verkligen hinna med allt? Prioritera och tänk på er själva i första hand. 
Efter tre dagars slarvande. Igår efter ett jazzpass bröst och axlar. Jazzpass eftersom jag festat flera dagar och eftersom jag är sjuk lite. 
 
 
 
Torsdag, fredag och lördag festade jag på Öland med härliga människor (mer bilder därifrån senare om jag hinner) sen nu jazzdeffar jag några dagar igen sedan blir det Bråvalla torsdag, fredag och halva lördagen. Det kommer slarvas mycket där. Jag vet att många kan undra varför jag är ute och festar när jag är så seriös annars. Anledningen är enkel. Jag tycker det är så roligt :)
Rosa keps och midsommarkrans. Det är så olika det där.. 
 
 
 
Sen lördagkväll åker jag och Tina till Alanya. Vi kommer bo på All Inclusive: Det blir ingen festresa men det kommer slarvas även där, men även den veckan blir det några gympass. Inte för att jag känner att jag måste men för att gillar det. 
 
Lite slarv förstör inte en hel dag. Se ALLTID till helheten 
 
En sak som jag och min syster diskuterade är att många tänker att om de ätit t.ex en godispåse eller några kakor som är den dagen "förstörd" . Det behöver den inte vara. Visst, det är inte optimalt ur ett hälsopersektiv just när du äter godiset men du kan ändå hamna på kaloriunderskott och gå ner i vikt eller kaloribalans och hålla vikten om du tränar och äter bra i övrigt den dagen. Bara för att du slarvar lite så behöver du inte fortsätta att slarva ihjäl dig den dagen?
 
Ett tips är att träna på morgonen eller ta långpromenad eller något. Då förbränner du kalorier samt att du har högre förbränning under dagen och kan på så sätt "unna dig" med gott samvete. Eller om du äter massa gott under dagen och tränar på kvällen så kommer du förmodligen känna dig starkare eftersom du fyllt på med mycket kolisar. Kolisar lagras som energi i form av glykogen och används som bränsle när du tränar. De kolisar du äter idag används både idag och imorgon som bränsle under passet. 
 
Ett sätt att göra det lättare att hålla formen är att använda sig av fettförbrännare: http://muskelbygget.se/fettforbranning-c-59.html . Ett hett tips är hallonketoner Raspberry Ketone . De kommer du inte känna av eftersom de inte är uppiggande eller så men det gör ändå stor nytta. Tips på kosttillskott som är både uppiggande och fettförbrännande är  Red Stack AMP 50 kapslar ,  Revex-16 (även bra för hälsan) , Blue AMP Stack eller fettförbränningspaketet som attackerar fettet från flera håll så att säga :) http://muskelbygget.se/fatburnerkit-p-475.html?cPath=59
 

 Red Stack AMP 50 kapslar
 
Tänk på att även om man missköter sig mycket några dagar så hinner det inte hända så mycket även om det känns så. På samma sätt som att man inte kan lägga på sig mer än några gram muskelmassa på några dagar, eller förbränna mer än några hekto fett, så går det inte att lägga på sig så mycket fett på några dagar. Återigen, ju mindre slarv desto sämre resultat, men tycker man fortfarande det är värt det så slarva med gott samvete, så länge du ändå tränar, äter bra mellan slarvande osv, nu när är semster :)
 
Jag vill inte ge någon dåligt samvete, jag vill bara hjälpa er :)
 
 
 
 
 

Sov! Vad är Whoosh-effekten?

"Minst 7 timmar sömn per (!) natt är effektivt skydd mot förkylningsvirus. 153 personer utsattes för virus, de som sov mindre än 7 timmar hade tre gånger större risk att bli sjuka."
 
När man deffar är det vanligt att man stagnerar på vågen och undrar vad som egentligen händer!
Men det behöver inte betyda att du inte förlorar kroppsfett: Det kan lika gärna handla om att fettet tillfälligt ersätts av lika mycket vatten. (Inget händer på vågen, trots minskad fettmängd på kroppen.) Om fettet är sladdrigare och lösare än vanligt är det antagligen det som har hänt. Gnid på bara så släpper det (vätskan), oftast över en natt. (Whoosh-effekten.)
 
 
Vad är deffinitionen av en kalori? 

En kalori är den mängd energi det krävs för att värma upp ett gram vatten från 14,5 till 15,5 grader.
 
 
 
 
Jag hoppas att ni haft en trevlig midsommar och att ni inte har dåligt samvete.. 
 
 
 

Jättegärna?


Spenat

Spenat!Spenat är en supergrönsak för musklerna.

En ny undersökning visar att en skål spenat om dagen gör musklerna mycket mer effektiva. Forskarna upptäckte att om man äter 300 gram spenat reducerar det syreförbrukningen av muskler i träning med så mycket som 5 procent. Effekten är så kraftfull att den uppnås redan efter tre dagar. Hemligheten är inte järnet i spenaten, utan nitrat som finns i spenat i överflöd.

Nitrat kan öka bildningen av NO (kvävemonoxid). Detta ämne har kärlvidgande effekter och därmed positivt för immunförsvaret, blodtrycket och cellomsättningen. Nitrat ökar mitokondriernas effektivitet.  


Så olika de där hur länge man sover

Sista tiden har ja sovit så sjukt bra. Tre nätter har ja sovit enda till elva och det händer väldigt sällan annars. Är dock alltid  vaken någon gång på morgonen sen somnar om och vaknar nån gång på förmiddagen sen somnar om igen. I dag blev det inte någon sömn till elva. Jag vaknade 05 och kunde inte somna om så nu sitter jag i sängen med mitt kaffe och gröna te med citron, ingefära och gurkmeja i och så vankas det en promenad. Sista på ett tag för sedan bär det av till Ökland för några dagars slarv :)
 
Igår tog jag  Blue AMP Stack +  Red Stack AMP innan min promenad på kvällen och jag ville typ inte sluta gå! Man får sån energi av dessa, speciellt om man tar dom ihop! Är man inte van vid stimulanter bör man dock inte ta båda ihop utan ta en av dom bara. När man har kört ett tag kan man prova att ta dom ihop men i början får man bra effekt av bara en av dom. Båda är fettförbrännande oxå, samt ökar fokus och pigghet. 
 
Igår tränade jag rygg men även lite vader och axlar eftersom jag inte kommer kunna träna förän måndag nu eller eventuellt söndagkväll. Träna ALDRIG dagen efter du druckit. Om du inte druckit bara lite... 
Det är heller inte så smart att träna samma dag som du ska dricka. Lite förenklat, när du tränar bryter du ner muskelmassa och när du sedan vilar och äter bra så byggs den upp. Tiden närmast efter passet är viktigst. Om man då tillhör alkohol så förstår ni själva att återhämtningen inte blir så bra. När man har alkohol i kroppen så är testosteronproduktionen mycket lägre. 
 
 
Följ mig på instagram: Oakbear
Nu ska jag som sagt iväg några dagar men det kommer att komma ett par inlägg närsta dagarna som jag har fixat nu men inte publicerat förän imorgon och lördag :)
 
 
 
 
 
Gårdagens frukost. Det blir en sån idag med efter morgonpromenaden! Sen ska jag nog sova ett par timmar innan jag ska gå en sväng med Tina. 
 
* Blåbär/hallon
* Mango
* Kvarg
* Mjölk
 
Mixa. Drick. Njut. Var nöjd. Må bra. Ring inte mig mer. 
 
 
 
 

Jazzdeff

Har varit iväg ett par dagar på tränings OCH jazzresa :) Har tränat, gått promenader och deffat men ändå ätit gott. Jag har ätit pizza, hamburgare, en del godis och bröd. Det går att äta en del onyttigt även om man deffar, men det är ju självklart inte opitmalt. Det är inget som skulle funka på en tävlingsdiet t.ex.
 
Och kom ihåg, om du tränar och äter bra i övrigt så är det "ok" att "unna" sig lite ibland. Om du hamnar på kaloriunderskott så går du ner i vikt. Tänk på att inte fokusera så mycket på just en sak du äter utan se ALLTID helheten. Vad äter du under en dag eller en vecka och hur mycket rör du på dig?
 
"Känslan att vara i form övervägre känslan att äta vad du vill men känslan att vara i form och kunna äta vad du vill är ännu bättre" /Oakbear
 
I söndags tränade jag ben med Carolina på SATS Odenplan. 
Riktigt skönt benpass. Först benspark sen en variant av benpress i smithen. Man ligger på golvet och pressar stången uppåt med benen. Sen hacklift men åt fel håll så att säga. Alltså ansikten emot maskinen sen avslutade vi med liggande legcurls. 
 
Någon som har liiiite freakiga vader!? 
 
 
Följ henne på Instagram där hon lägger upp och skriver mycket inspirerande: BETTERSORETHANSORRY
 
 
 
I måndags gick Pernilla och jag och hundarna långpromenad i skogen sedan tränade vi axlar och bröst på Friskis. 
 
 
 
Armhävningar med TRX-band. Har aldrig kört innan men skön övning onekligen! Tar framförallt på pecsen (bröst) men även en del på framsida axlar och tricep. Även serratus aktiveras. 
Blev kär i de söta rosa enkilos-hantlarna lite :)
 
Promenad med Emma på kvällen sen igår morse armar och mage med Kaiza på SATS. Igår eftermiddag promenad med Louling runt ån i Norrköping sen med Tina runt ån här i Linköping. Imorse, eller vid halv tolv eftersom jag tog lång sovmorgon IGEN, promenad runt ån. Nu ett litet fint PWO-meal: 
 
+ lite godis hehe... Men sen idag så blir det bara protein i stort sett, förutom mealet efter träningen som blir lax+potatis och kvarg+avokado. En promenad till i afton oxå. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm

 
Nu lite morgonpromenad sen iväg till Årsta och Jens. Tror vi ska spela lite golf idag. Första gången igår på bana. Sen blir det benpass med Carolina på SATS Odenplan. Vi skulle egentligen träna rygg men blev ändrade planer. Tänk på det ni som alltid kör efter ett visst scehema, t.ex alltid bröst på måndagar osv, man måste inte alltid köra en viss muskelgrupp en viss dag... Huvudsaken är att det inte går för lång tid emellan ni tränar en muskelgrupp och att det inte heller blir för tätt. Det är lite olika hur fort musklerna återhämtar sig men mer än var tredje dag bör inte en muskel tränas. 
 
Imorn ska jag träna bröst och axlar med Pernilla sen blir det nog ett antal promenader. 
 
Träna för att må bra, ät för att må bra och njut av livet mina vänner :) 
 
 

Sommar och lite slarv...

Maj 2012. Syrran tog med en bra kamera. 
Från igår. Juni 2013. Jocke tog med en bra kamera. Olika avstånd mm men ändå en liten förbättring?
Tack Bänkpressjocke för fotograferingen igår :)
 
 
Idag är det Ahlströmmertrofén och således ett år sedan jag gjorde min första tävlingen. Det är en nybörjartävlning som skiljer sig lite ifrån vanliga tävlingar. Bland annat så har man ingen tävlingsfärg där.
 
 
Så här såg det ut då
 
 
Nu är målet inställt på Battle of Scandinavia som är i April nästa år. Nu har kommer jag ha några veckor där jag slarvar en del. Jag kommer resa runt en hel del i sommar och festa en del. Dock kommer jag träna i veckorna, minst 3 pass varje vecka iaf. När jag säger att jag slarvar med kosten så äter jag nog fortfarande bättre än många men jämfört med hur jag brukar äta, i stort sett perfekt, så är det slarv :)
 
I mitten av juli börjar jag mina tävlingsförberedelser lite smått. Först handlar det om en sensommar och höst där jag ska bygga och framförallt de muskelgrupper som ligger efter. Jag ska också börja poseringsträna tidigt. Jag har mycket att lära mig där och det kan göra stor skillnad på tävlingen. Jag ska köra igång med flera intressenta testohöjare från http://www.muskelbygget.se/ och ska försöka att inte deffa. Älskar ju att vara i form... 
 
Nu har jag haft två dagar då jag ätit massa godis. Nu ska jag köra på med lite "halvdeff" till midsommar då jag kommer sabba formen något :p (Jaa det är fortfarande värt det!)
Imorgon eller ikväll åker jag till Stockholm några dagar så blir lite dålig uppdatering av bloggen oxå men lovar att ändå uppdatera så gott jag kan i sommar. 
 
 

Ryggpass och ätardag eler ryggdag och ätarpass?

 
Ryggpass med Julia idag sen träffat lite stödkompisar i Vimmerby och tittat på studenten.
 
 
 
 
bästa kreatinet!  Cyclo-Creation . 
 
 
<3
 
 

Ätardag!

Bröd och massa godis idag :) Det är gott men orkar ändå inte äta så mycket. Inte van och så gillar jag inte att bli för mätt heller. Katt åt elskåp, blev proppmätt...
 
Bra tryck på dagens pass där jag körde axlar, bröst och mage
 
 
 
 
 
Morgonformen
 
Nu ska jag äta bröd igen sen iväg och jobba på 55an med Kim. Imorn blir det en heldag i Vimmerby, först rygg med Julia sen stödkompisar sen på kvällen träffa Jocke.W och ta lite köttiga bilder!
 
 
 
 
 

Det ni ;)


Hård sista deff

Från häromdagen.
 
Slutet på min deff nu och sista dagarna tycker jag de hänt mycket. Magen börjar se helt ok ut och delningarna i axlarna är mer tydliga. Igår gick jag nästan tre timmar promenad och tränade gym en timme. Idag trettio min promenad på morgonen och nu 75 minuter på kvällen. Har sänkt kolhydraterna lite nu sista dagarna med men från torsdag em ska jag börja fylla på och sen fredagkväll ska jag ta lite kort och då ska jag ha fyllt på för att se lite köttigare ut :)
 
Blir lite som inför tävling men inte lika extremt. Tänk på att om man äter en liten mängd kolisar under en tid så tappar man "trycket" lite eftersom kolisarna lagras i musklerna i form av glykogen. När jag nu börjar äta mer kolisar så fylls musklerna på och man ser som sagt lite köttigare ut. Och formen förstörs inte på någon eller några dagar, snarare tvärtom. 
 
 
Unnade mig lite förut ;) Så olika det där..                  Jag brukar inte rösta men nästa gång ska jag rösta på axelpartiet...
 
 
 
 
 

4 veckor deff

Igår gick vi en timme på jobbet sen tränade jag rygg med Kim och Kalle på World Class. På kvällen blev det en timme promenad och idag gick jag upp 04,45 (!) och gick en halvtimme med Emma. Nu har jag hela dagen där jag kan promenera, sola och träna :) Om det blir fortsatt fint väder. Känns ännu skönare att vara ledig nu när jag jobbat över 30 timmar på 3 dagar.
 
Morgonpromenad runt Stångån är härligt när det är sol. 
 
Nu har jag deffat i fyra veckor och jag är rätt nöjd med resultatet:
 
Dag 0                                                                   Dag 16
Dag 28. Bättre ljus samt pump förvisso men ändå... http://muskelbygget.se/fatburnerkit-p-475.html?cPath=59
 
 
 

Jobbhelg lite

I onsdags tränade jag lite armar och mage med Anna på Träningshuset. Jag valde att köra den här "tjejövningen" som faktiskt tar riktigt bra. Trots att den är en tjejövning ;) 
Det här är en bra övning som man kan göra hemma om man väljer att träna hemma. (Jackline)
 
 
Tack alla mina vänner för att ni finns, både i med- och i motgång!
 
I torsdags gick jag en timme med syrran sen lite beachvolley på eftermiddagen sen skulle jag träna ben. Eller jag tränade ben men  bara typ en kvart innan jag fick ont i knät :S 
 
Igår jobbade jag ihjäl mig lite sen var jag ute en sväng med mina kollegor men gick hem skapligt. Blev dock dåligt med sömn inatt eftersom jag började 06,45 så valde att inte träna idag men gick 75 minuter iaf. Imorn jobbar jag oxå dag sen vankas det ryggpass! Jasså så pass? Pass på! Passiv? Passar det? Passkontroll. Passa bollen. Passa dig! Pasta? 
 
Igår unna jag mig eller par popcorn och ett par klunkar öl och idag två knäckebröd med ost... Annars superstrikt kost. Eller super strikt? Det är så olika det där hur mycket man unnar sig...
 
 
 
 

Extrem kost?

Imorn ska jag jobba från 7 till 21,30. Det var länge sen jag jobbade så länge men känns helt ok eftersom jag inte jobbat "vanligt" på över en vecka. Jobbar även lördag och söndag. Nu är det en vecka kvar på deffen (om jag är nöjd då) så kommer försöka ännu bättre nu. Hitills har de slarvats en del. Men nu har jag fixat maten inför imorgon och på en "perfekt" deffdag där jag inte tränar så ser matintaget ut så här: 
 
En portion aminosyror och kreatin, havredrinken, två portioner med kyckling, ris, chili och broccoli, 5 dl äggvita, 500 gram kvarg och en proteindrink. Mer utförligt här:
 
Cirka 06,30: 12 gram  BCAA Powder 12000 + 5 gram  Cyclo-Creation +  + 2  Revex-16 (Adipokill) + 2  Exchange
 
Grönt te med citron, ingefära, gurkmeja och cayenepeppar. 
 
Cirka 06,50: 2 dl havregryn, 1 dl mjölk, lite bär, lite vatten och 20 gram  100% Whey Protein Professional 
1  Strength CLA + 1  Daily Strength Superfruit +  Omega 3 - Strength + Raspberry Ketone +  3 DAA 
 
Cirka 09,00: 2,5 dl äggvita. 
 
Förmiddag: Förmodligen en promenad med jobbet, kanske 30 minuter. 
 
Cirka 12,00: Nu har jag inte vägt något men typ 125 gram kyckling, kanske 40 gram ris och 100 gram broccoli
 
Cirka 15,00: 20 gram  100% Whey Protein Professional 

Eftermiddag: Förhoppningsvis en promenad igen. Blue AMP Stack innan promenaden. 
 
Cirka 17,15:  2  Revex-16 (Adipokill) + 2  Exchange
 
Cirka 17,30: Kyckling, ris, broccoli och chili. Starkt kryddat + Omega 3 - Strength + Raspberry Ketone +  3 DAA + 1  Strength CLA
 
Eventuellt en Red Stack AMP 
 
Cirka 20,00: 2,5 dl äggvita
 
Kanske en liten promenad 
 
Cirka 22,30: 3  ZMA, Sportlab
 
Cirka 23,00: 250 gram kvarg + Omega 3 - Strength + 1  Strength CLA
 
Någon som vill och orkar räkna kalorier här? 1500-1600? 
 
För att komma i "bra form" så behöver man inte vara så här extrem men för att bränna maximalt med fett och behålla maximalt med muskelmassa så... Och kom ihåg, många bäckar små ;)
 
Det här är alltså en dag då jag inte tränar och äter "perfekt" . Kan dock tillåta mig själv nån godisbit eller någon öl eftersom vi ska ut med jobbet en sväng ;) 
 

Mellanmål

Mellanmålstips från http://muskelbygget.se : http://muskelbygget.se/barsnotter-c-58.html
 
 Swebar: 209 kcal. 19 gram protte, 23 gram kolisar och 4 gram fett. 
 
Mellanmålstips från mig: 2 kokta ägg och 2 äggvitor: Ger cirka 20 gram protein och 10 gram fett och massor bra närningsämnen.  1 helt ägg 85 kcal. En äggvita 17 kcal och nästan bara RENT PROTTE!
 
Tips nummer två: 250 gram kvarg mixat med ett glas fun light. Drick! Lite olika beroende på märke men cirka: 190 kcal. ca 30-32 gram protein. cirka 8-10 gram kolisar och cirka 1-3 gram fett. 
 
Blanda med fun light eller ät den som den är. Bra mellamål men passar allra bäst som kvällsmål eftersom kvarg innehåller kasein som är ett långsamt protein och passar därför bäst att ta innan man lägger sig så att proteinet "gör nytta" medans man sover. 

Nyttiga chokladbollar

Ett gott och nyttigt mellanmålstips från Tina!
 
* 1 banan 
* 30 gram  100% Whey Protein Professional banansmak
* 120 gram kvarg
* 25 gram kakao
* 20 gram pofiber
* 20 gram kokosmjöl
 
66 kalorier styck. 7 gram protein, 6 gram kolisar och 1 gram fett. 
 

En annan dag på deffen...

Dag 23 på deffen... Tog sovmorgon idag (igen) så det blev ingen morgonpromenad. 
 
Frukost ca 10,00: Havredrink med ca 2 dl havregryn, 2 dl mjölk typ, lite vatten, bär och 20 gram proteinpulver. 
http://muskelbygget.se/100wheyproteinprofessional5kg-p-476.html?cPath=65
Promenad till stan och fika. Kaffe och lite aminosyror :)
 
13,15: Kyckling och grönsaker
 
15,15: Proteindrink med kreatin i och 5 riskakor med lite nutella :) Plasmajet
 
16,30: Axlar och bröst
 
Efter träning Proteindrink och 6 riskakor utan nutella...
 
18,15: Kyckling och ris 
 
21,00: 7 äggvitor
 
50 minuter promenad
 
23,30 typ: 250 gram kvarg och kanske några mandlar
 
Grönt te ett antal gånger oxå samt alla fettförbrännare och övriga kosttillskott. 
 
Som ni kanske förstått så ser alla dagar lite olika ut men upplägget är ungefär samma. Alltid havredrink till frukost. Alltid 2 lagade mål mat, oftast kyckling och ris. Mellanmål bestående av nästan bara protein. Alltid protein och lite kolisar efter träning, antingen kolisar i pulverform, skumbananer eller riskakor. Kvarg innan läggdags. Aminosyror innan träning eller något mål med protein och kolisar något timme innan. Ibland aminosyror mellan måltiderna oxå för att stimulera proteinsyntesen lite extra. 
 
På frågan: "Hur mycket av varje SKA jag ha i havredrinken" så är svaret:
Det beror på hur du äter i övrigt, vad du vill ha i drinken, hur mycket muskelmassa du har, vad du har för mål, bygga eller deffa? Och så vidare... 
Tyvärr är det många frågor inom träning och kost som det inte finns några enkla svar på.
 
Cyklade för övrigt till gymmet idag. Första gången på flera år som jag cyklar! 
Har varit och slagit på rangen med Danne idag med, gick rätt bra för att vara första gången i år. Förutom när vi spelade i Thailand men det räknas inte va?
 
Under den här deffen så har jag inte varit så jättesötsugen faktiskt men det beror kanske på att jag oftast äter en chokladbit efter maten och skummisar ibland efter träning och att jag ändå inte ligger jättelågt på kaloriintaget. Dock är jag väldigt sötsugen nu och skulle gärna äta en godispåse eller två. Men jag låter bli...
 
Balkongsformstokig som jag är...
 
Nu ska jag fixa matlådor och kosttillskott inför imorn för då blir det en heldag i Vimmerby med träning, promenader, golf och bio! 
 
 
 
 

Bilder mot särskrivning

Bästa sidan på hela facebook är : Bilder i kampen mot särskrivning! Gå med där om ni inte redan är det :)
Och följ mig på Instagram oxå! Oakbear
 
Finns massor sån här roliga bilder! Så fel det kan bli när man särskriver...

Ingen promenad = äta lite mindre

Igår spelade jag match i Horn. Jag spelade hela första och typ andra halvlek. Det kändes lite i knäna och så men inget speciellt och inget direkt efter men efter några timmar...
 
Sjukt ont igårkväll när jag kom hem men lite bättre idag iaf. Hoppar dock över morgonpromenaden idag men det kompenserar jag bara genom att äta lite mindre. Tänk på det, man kan alltså deffa utan att gå promenader osv, skillnaden är att man får äta mindre. Förmodligen är det nog ändå bättre om man kan köra promenader oxå men som sagt idag så äter ja mindre. Lite mindre havregryn i drinken, vatten istället för mjölk och nu till maten så blir det kyckling och grönsaker utan ris. Innan och efter träningen sen blir det dock kolisar. ALLTID kolisar runt träningen tycker jag! 
 
Deffat tre veckorna och de kommer fram konturer mer och mer för varje dag fortfarande. Magen börjar se rätt bra ut. Triceps syns mer tydligen och delningarna i axlarna som jag gillar började komma fram förra veckan. I Lördags när jag tränade axlar och bröst kom "nya" ådror fram på brösten.
 
Man är lite skadad men det är ett intresse och även om det låter lite sjukt när man skriver så här så älskar jag det :D 

Kryssning

Kryssning med stödkompis torsdagkväll-lördagmorgon. Blev lite slarv med maten. Svårt när det serveras buffé. Jag är långt ifrån snål men när buffén kostar 335 kr så ville jag ändå kunna "unna mig" lite :) Åt dock inga jättestora mängder ändå.. På fredagen var vi i land i Kiel och gick hela dagen så blev förmodligen kaloriunderskott den dagen trots det här: 
 
 
 
 
Fredag och lördag blev promenad innan frukost på däck på båten... Folk undrar väl vad fan man håller på med men...
 
 
 
 
 
 
Seriös som vanligt
 
Igår tränade jag axlar och bröst på World Class sen kom Martin hit och vi drack några öl sen var på 55an och drack några öl. 3 öl totalt.. Slarvande fortsatte alltså även igår lite men från och med idag är det superstrikt som gäller igen :) Morgonpromenad idag och vid 17 fotbollsmatch i Horn. 
 
 
De flesta proteinpulver innehåller alltid några gram kolisar PER hundra gram och även något eller några gram fett. Det är inga stora mängder men om du absolut inte vill ha några kolisar eller fett så finns 
 Zero Iso Best  som innehåller 0 gram kolisar och 0 gram fett...
 
 
 

RSS 2.0