2,5 till Thailand!

 
Turkiet för 3 månader sedan, en underbara vecka med världens finaste!  Nu är det 2,5 månad kvar till Thailand. Kommer bli grymt skönt! Självklart kommer jag träna där med.. "Jag fattar inte hur man kan träna på sin semester" Ok och JAG fattar inte hur man kan vara fet på sin semester... Inget emot att vara fet men klanka inte ner på oss som är seriösa med träningen. Tack :)
 
 
 

Gör det som krävs!

"Gör jobbet"
 
Många av er vet oftast ungefär hur ni ska träna och äta men ni gör det ändå inte. Ni letar ständigt efter genvägar. Människan är lat. Jag är också lat, mycket lat MEN ibland måste vi ändå ta oss i kragen och gör det som krävs!
 
När det gäller träningen kanske vi tycker det är tråkigt ett pass och vill bara hemma och jazza. Mage ligger sist i det passet och det blir "Jag tränar mage nästa gång istället" . Så kan man tänka och så kan man göra men istället TYCKER JAG att ni biter ihop och tänker på att det är värt det, träna mage då istället och gör det EXTRA hårt. Ni kommer att tacka er själva efteråt :)
 
En annan grej är det här med maten. "Jag hann inte äta" Det ska inte finnas på världskartan om man är seriös med sin träning. Man ska hinna att äta. Hinner du inte så har du planerat för dåligt eller prioriterar fel saker. Att hoppa över sin proteindrink som mellanmål för att man inte orkar göra iordning ska inte heller finnas. Det kan vara tråkigt att ständigt fixa med mat och protein men gnäll för fan inte sen när ni inte får lika bra resultat. Du kommer inte se nån skillnad på din träning av en proteindrink men varje liten grej påverkar dina träningsresultat...
 
Slutligen så tycker jag att ni alla bör lära era grunderna inom närningslära, det kommer att gynna er väldigt mycket när man förstår vad protein är, vad kalorier är t.ex. Man behöver inte vinna VM i OS i närningslära men just grunderna som sagt.
 
Skärpning, träna hårdare och ät bättre!
 
 
Var positiv. Stör er gärna på mig att jag tjatar om det men var ändå positiv, det kommer också att löna sig...
 
 

6 månader kvar

Idag är det ett halvår till jag ska tävla igen. Jag tränar alltid hårt men nu ska jag försöka träna, om möjligt, ännu hårdare och ännu smartare. Jag ska träffa min coach i veckan och planera tiden fram till tävlingen.
Det är dags att ta tag i poseringsträningen på allvar nu samt att fokusera ännu mer på släpande muskelgrupper.
 
 
Idag fick jag Tinas himla god hembakade proteinmuffins som PWO-fika sen körde jag utsida axlar, mage, underarmar och vader på World Class.
 
"Oro ser sig omkring, rädsla ser bakåt, tro ser uppåt, skuld ser ner, jag ser framåt"
 
Battle of Scandinavia... Här har ni vinnaren!
 
 

 
 

Yra får?

Idag fyller min blogg 4 år lite  :) "Oj vad tiden går fort... "
 
 

"it´s all worth it"


"mens sana in corpore sano" - en sund själ i en sund kropp

Jag heter Per Ekbjörn och är 27 år. Jag har styrketränat i nästan år 10 och spelat fotboll sen ja var 7 år! Jag är utbildad personlig tränare på pt-school i Stockholm, där jag gått både steg 1 och 2. Jag har inte jobbat som PT (inte än) men hjälpt många vänner med kost och träning.

Träning och allt vad det innebär är en stor del av mitt liv. Jag Älskar träning och tanken med den här bloggen är att sprida lite träningskärlek till er läsare :)

I den här bloggen kommer jag både skriva om min egen träning men även ge tips och idéer om både kost och träning för Dig som läsare. Du får gärna fråga om träning och kost eller ge förslag på vad du vill läsa om på bloggen. Jag är väldigt tacksam om jag får kommentarer om vad du tycker om min blogg !

2009-09-28 @ 23:27:31 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks (

Bra mat

 
 
Storhandlat idag. Lax, kycklinge, kött, köttfärs, räkor, kvarg, ägg, äggvita , tonfisk- Proteinkällor
Ris, havregryn, riskakor och lite - Kolhydratskällor
Bär, grönsaker och lite frukt - Vitaminer och antioxidanter
Lite annat - Lite annat.
 
Bra mat helt enkelt, inga konstigheter...
 
Vilodag idag.
 

Äta, träna, vila..

Så här är det.

Träna hårt och smart, ät bra mat i tillräcklig mängd. Mycket protein och kalorieöverskott för att bygga muskler. Vila mellan passen och se till att få bra sömn. Och köp dina kosttillskott ifrån http://muskelbygget.se/
 
För att bygga muskler så gäller det att följa det här hela tiden, inte några dagar i veckan eller i några veckor utan det är varje dag vecka efter vecka, år efter år... Det tar tid att bygga muskler!
Visst, det förstör inte nämnvärt att slarva lite nån dag men ju bättre du sköter dig desto bättre resultat. Det är inga konstigheter egentligen.
 
 
Allt för många fokuserar på små enskilda saker som spelar väldigt liten roll.
 
T.ex: Vilken bröstövning är bäst? Ska jag köra 8 eller 10 reps? Ska jag ta min PWO 60 eller 30 minuter innan träning? Ska jag äta kyckling istället för kött? Vilka träningsupplägg är bäst?
 
Se till att följa grunderna först sen kan ni eventuellt fokusera på det andra. Om du tränar bänkpress eller hantelpress spelar ingen större roll, kör den övning du gillar bäst. 8 eller 10 reps? Återigen, kör så många reps du vill och haka inte upp dig på att räkna så noga hela tiden. Variera. Träna så du tycker det är roligt! Men för att göra några ökningar måste du ändå pressa dig själv.
 
Kött eller kyckling, ris eller pasta? Ät det du tycker bäst om! Bra lagatd mat är grunden men du ska ändå tycka om den mat du äter. Det finns många träningsupplägg, en del sämre och en del bättre men det finns inga magiska upplägg. Ett upplägg funkar bra för någon och ett annat bra för en annan person. De flesta tycks fortfarande träna varje muskelgrupp endast en gång per vecka. Personligen tycker jag, så länge du äter och vilar bra, kan träna varje muskelgrupp var 4-5e dag iaf utan problem. Vänta tills träningsvärken gått upp plus en dag till sen kan du utan problem träna samma muskelgrupp igen.
 
Om du inte vet hur du ska göra så kontakta mig så löser vi det tillsammans ;)
 

Undvika att bli sjuk...

Tränade bröst och axlar idag med Jens på Actic. Blev ett riktigt hårt pass. Så hårt så vi var tvugna att lägga oss och vila efter. Jag vet inte vad som hände men vi tog verkligen ut oss...
 
En anledning till att jag kan ta ut mig extra nu är de fantastiska kostillskotten jag kör nu. Testohöjarna:
 
Grymma ökningar! Självklart under förutsättning att du tränar hårt, äter bra, tar dina övriga kosttillskott samt är noga med sömn och återhämtning.
 
Dagen i övrigt, tvättat bilen, hängt lite med mamma, jazzat lite här hemma.. plugga en stund nu sen ska jag hem till världens finaste tjej som jag inte träffat sen igårmorse. Alldeles för länge sen!
 
Jag vet att man lätt ger upp när det är svårt, när de inte blir som man tänkt sig eller när man inte orkar! Men, försöka att kämpa vidare, vad de är gäller. Det är oftast värt det och du kan tack dig själv efteråt. Och tänk på att ofta klarar du mer än du tror...
 
 
Några rader om att undvika förkylningar. Många som är eller börjar bli det nu.
 
* Undvik folk som är sjuka!
* Stressa inte, det sänker immunförsvaret.
* Tänk på att immunförsvaret är nedsatt när du precis tränat och timmarna efter.
* Ät kolhydrater efter träningen för att stärka immunförsvaret.
* Ät en bra kost med mycket grönsaker och bär.
* Ät gärna ingefära, drick grönt te med citron och gurkmeja. Ät vitlök.
* Se till att få tillräckligt med sömn, det är jätteviktigt för immunförsvaret
 
Varje liten sak har liten effekt men varje liten sak minskar ändå risken att bli sjuk och även om det bara gör lite så är det värt. Vem fan vill vara förkyld och förnedrad!?
 
 
 
 
 

LatsLats!

Musculus Latissimus dorsi - Lats - breda ryggmuskel!

Ryggen består av flera olika muskler, men den största av dem är Musculus Latissimus dorsi eller lats som den kallas. Det är latsen som ger ryggen dess V-form. Köttiga pecs, stora armar, saftiga delta i all ära men inget av det är fränt om man inte har en bred rygg! Det är latsen som gör att en vältränad ser "spännig ut" (släpp tvn!)
OM man har stora lats måste man faktiskt hålla ut armarna en bit från kroppen... dock finns det dom som gör det utan att dom har stora lats, så kallade ILS:are (imaginary lat syndrome)


Och tjejer (även killar såklart) kom ihåg att om ni får bra lats så ser midjan visuellt smalare ut :)

Träna lats

Latsen har många funktioner men dess största funktioner är adduktion i art humeri - tänk latsdrag och extension i art humeri - tänk roddövningar!
 
Latsen används vid alla rörelser där fästet närmar sig ursprunget.

Jag tycker att latsdrag med rak stång framför huvudet samt chins är de bästa huvudövningarna för latsen. Då är det främst latsen som gör jobbet. Latsdrag med smalt grepp är en bra övning men då används biceps mer.
Sen finns det flera sköna latsmaskiner som också tränar latsen på ett bra sätt.

 Latsdrag bakom nacken är en lite överkursövning och passar inte alla men om man vet vad man gör och behärskar den är det ok att köra den som lite extraövning...

Vid roddövningar, stående skivstångsrodd, hantelrodd, roddmaskin osv används latsen men då är det andra muskler som gör mycket av jobbet oxå, främst "rhomberna" och mellersta trapsen, musklerna som sitter imellan skulderbladen. Även om det här inlägget främst handlar om latsen så är det självklart viktigt att träna resten av ryggen och baksida axlar som jag föredrar att träna ihop med resten av ryggen. Latsen har sitt ursprung från kota th6 till ner kota L5 och dess fäste på armen på crista tuberceli via nedre delen av skulderbladet, angulus inferior. 

Latsen används vid alla rörelser där fästet närmar sig ursprunget.


Lats och även resten av ryggen...
 
Tänk på att latsen är stora muskler och bör tränas med flera olika övningar sen är det viktigt att att man tar i med just ryggmusklerna och inte armarna. "Tänk rygg" ! Kontakt med muskeln
 
Personligen behöver jag förbättra mina lats till nästa tävling som är om ett halvår. Tanken är att den ska vara så stora att jag skymmer ett mindre U-land när jag "fäller ut" latsen...
 
 
 
 

Luriga skoluppgifter...

Sitter och försöker plugga lite men det är svårt. Nu har vi ett "case" vi ska lösa. "Gruppuppgift DU1
Gruppen arbetar igenom ”caset” med hjälp av arbetsmodellen nedan, utgå från följande.
Sätt upp en målsättning för personen ni träffar i caset, vilka risk och frisk faktorer finns det och hur ser livssituationen, utgå från Antonovsky, Nordenfeldt eller egen modell. Kan ni arbeta preventivt och promotivt?
Ta hjälp av diskussionerna från onlineseminarie1 och NU 1. I Hälsa och hälsopromotion kan ni utgå från sid 9-37.
 
Det är lurigt.. Tror jag ska ta lite kaffe och frökusar och lite body istället. Det är lättare. Dock kan inte allt vara lätt här i livet.
 
 

Barsbarsbars

http://muskelbygget.se/sv/bars/isolox-protein-bar/
 
Gott och nyttigt mellanmål!
 
Bröst och axlar idag. Ökat bra i styrka och ökat i vikt men segt idag efter helgen men det är ju självförvållat så att säga.. Imorn benpass och mer bloggande.
 
<3
 
 

Jockey

I galopptävlingar handlar det enbart om vem som kommer först i mål utan att hindra någon annan. I teorin är alla gångerarter tillåtna men i praktiken är det galopp som gäller. I Sadlarna på fullbloden sitter yrkesryttare, så kallade jockeyer. De får väga högst 55 kilo och är förför oftast ganska små till växten. Jockeyer som inte kan hålla vikten eller som håller på att bli gamla måste bokstavligen sadla om och byta yrke.
Inga bodybuilders direkt ;)
 
(Vägen till vetande - Hästar)

Fest!

Igår var vi på hockey med jobbet sen på Hästskogatan på förfest sen gick vi ut. Det var asroligt! Jag "slarvade" lite igår men drack ändå lite protein på förfesten och självklart de goda Milk and Whey  innan jag la mig.
 
Alkohol förstår träningen, det är inget nytt. Det är inte nyttigt nånstans. Det förstör muskelbyggandet och fettförbränning och hälsan i allmänhet. Ändå drack jag igår. Vad är anledningen till det? Det är så satans roligt :) Nu blir det dock lugnt nån månad igen. Tänk på att när dricker, om ni nu ändå ska det, så försök att sköta kosten samma dag och dagen efter så förstörs inte lika mycket.
 
Utförsäljning http://muskelbygget.se/
 
Vi har nu beslutat att ta bort Proteinfabrikkens produkter ur vårat sortiment och kommer sluta samarbete med dem helt.
Tyvärr så får vi se dem som ett väldigt oseriöst bolag på denna hårda marknad. Då de under flera månaders tid nu inte kunnat leverera produkter eller stå för saker de lovar. Ej heller kunnat ge oss en bra anledning till varför allt detta skett.
Vi säljer därför ut hela delas sortiment med upp till 40% rabatt på ALLA produkter. Passa på och fynda!

D-vitamin

Sol för fettförbränning

D-vitamin som solen bilder i huden är nödvändigt för upptaget av kalcium som i sin tur är viktigt för fettförbränningen. Om kroppen har brist på D-vitamin är den fettförbrännande effekten av kalcium inte optimal. Så ut i solen med er.
 
Dessutom blir man piggare om man är ute i solen och brunare och känner sig fräshare. Fresh!
 
Sen kan det vara en bra idé att ta tillskott av D-vitamin på vinterhalvåret. Om du inte åker utomlands mycket.
Strength D-Vitamin

Hur mycket fett kan man tappa på EN dag?

Utsida axlar, vader sen typ en halvtimme squash som var kul och bra konditions/fettförbränningsträning!
 
 
 
Hur mycket fett kan man förbränna på EN dag?
 
Det beror på hur mycket fett man har på kroppen. Det går att förbränna 70 kcal /kilo kroppsfett / dag. 70 kcal innebär 10 gram fett. Har du 10 kg kroppsfett så kan du alltså förbränna 100 gram på en dag. Notera att det är om ALLT görs perfekt. Oftast gör det inte det, även om man "gör sitt bästa" .
 
Om du väger 60 kg (vilket är relativt vanligt om du är tjej?) och har 20 % kroppsfett (vilket oxå är vanligt) så har du alltså 12 kg fett och kan förbränna 120 gram fett på en dag.
 
I början av diet så går man ofta ner flera kilo på ett par dagar. Som ni förstår om ni läser det här så är det bara en liten del av det som är fett. Mestadels är vätska, glykogen (lagrade kolisar) och magsäcks/tarminnehåll.
 
 
 
Man kan tappa 70 kcal (10 gram) fett PER kilokroppsfett man har PER dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

http://www.nirvana.se/portfolio/kurs-healing-i/

Lite annorlunda kan tyckas. Eller mycket annorlunda men bokade precis en kurs i Healing :)
http://www.nirvana.se/portfolio/kurs-healing-i/

Life

"Life is all about creating an oasis in a desert because happiness is not a destination but state of mind"
 
 
Blev en morgonpromenad med Tina imorse, trots att jag inte deffar. (Ja man kan gå promenader även att man inte deffar, skillnaden är att man får äta lite mer )
 
 
Kalorier ut vs kalorier in.
 
I övrigt har jag mest jazzat, pluggat lite och varit på World class och tränat rygg. Jag är inte stark i marklyft, eller någon annan övning heller men ändå gjort en liten ökning sista veckorna :) Skön övning som tar på många muskler vilket leder till ett stort hormonpåslag som gynnar muskelbyggandet!
 
Igår var jag klok nog att ta vilodag eftersom jag mådde lite dåligt.
 
Imorgon ska jag och Jens spela squash en stund. 
 
Squash är en racketsport som spelas mellan två spelare, eller två lag med två spelare var, på en bana innesluten av 4 väggar. Spelarna turas om att slå, och varje slag måste träffa frontväggen under en övre begränsningslinje och över en plåt som är monterad längs med golvet innan den når marken. Man får även valla bollen mot sido- och bakväggarna. Bollen är död då den studsat två gånger i golvet, spelare får alltså slå bollen efter en studs i golvet eller direkt på volley. Squash är en mycket konditionskrävande sport, med mycket hög fettförbränning.
 
Även squash går att spela utan att man deffar, samma sak där, bara att äta lite extra :)
 
Imorgon ska jag även på ett möte för att få ytterligare en kille att vara stödkompis/kontaktperson åt, det blir den 7e... Så olika det där. Ett jobb/uppdrag som jag varmt kan rekommendera! Skriva gärna till mig om ni vill veta mer om det.
 
 
Anna och Therese blogg, kolla in den ! http://momscandoit.blogg.se/2013/september/bicep-tricep.html
Hurtig och duktiga tjejer må jag säga!
 
 
 

Kalorier

”En kalori inte är en kalori”. Detta är i precis lika intelligent som att säga att 100 kilo inte är 100 kilo eller att 10 kilometer inte är 10 kilometer.
 
Förstå det här nu, jag har skrivit det flera gånger tidigare men jag vet att är svårt. Dela gärna länken så fler får ta del av kunskapen ;)
 

En kalori är ett mått på energi. För att vara mer precis så är en kalori precis den mängden energi som det krävs för att värma en kubikcentimeter vatten från 14,5 grader Celsius till 15,5 grader Celsius under det tryck som vi normalt lever under.

Normalt när man pratar om kalorier pratar man dock om kilokalorier och det förkortas kcal. Detta är då givetvis den energi som det krävs för att öka temperaturen på en liter vatten från 14,5 grader till 15,5 grader.

Så att säga att ”en kalori inte är en kalori” är inte så smart.


Dock så...

"En kalori har inte alltid samma effekt som en annan kalori"

Ett gram protein = 4 kcal MEN processen att bryta ner protein "kostar" så netto blir det bara 3 kcal. EN av flera anledningar till att äta mycket protein under diet.

 
Ett gram kolisar = 4 kcal
 
Ett gram fett = 9 kcal (ett gram kroppsfett motsvarar 7 kcal)
 
Ett gram alkohol = 7 kcal
 

Att säga att alla kalorier behandlas lika av kroppen är lika korkat som att tro att det är lika lätt att klara 100 kg i bicepscurl som att klara av att lyfta 100 kg i ett marklyft.
 
Kaloriöverskott = Du äter fler kalorier än du gör av med = viktuppgång
 
Kaloribalans = Du äter lika många kalorier som du gör av med = Bibehållen vikt
 
Kaloriunderskott = Du äter färre kalorier än du gör av med = viktnedgång
 
Men tänk på att om du äter FÖR LITE så går kroppen ner på sparlåga och din fettförbränning minskar. Om du ska gå ner i vikt så försök hitta ett kaloriunderskott på CIRKA 500 kcal om dagen)
 
Sen så gör det inget om du skulle ligga på kaloriöverskott en dag (om du försöker gå ner i vikt) , du blir inte tjock för det.
 
Det finns lättare och svårare sätt att ta sig en bestämd sträcka. Så att säga. Ska du gå ner i vikt så tar du dig den sträckan mycket lättare genom att äta rätt...
 
 
Se till att få i dig kalorier från bra mat!
 
Om du äter dina kalorier från en massa bra mat istället för skitmat så kommer det givetvis att påverka din kropp. Mängden energi som du får i dig kan vara den samma men mängden näring kommer att skilja sig. Hur maten absorberas och påverkar en rad olika hormon i din kropp kommer också att påverkas.
 
 
 
Undvik "tomma kalorier" (Eller ät åtminstone mindre av dom)
 
Tomma kalorier är i princip väldigt processat fett, processade kolhydrater eller rena sockerarter. Dessa varor innehåller i princip ingen näring och används dessutom flitigt i produkter som mer eller mindre är framtagna för att du ska äta så mycket så möjligt av produkterna. Det finns även processat protein som ibland tillsätts till mat så som gelatin vars aminosyrasammansättning är totalt värdelös.
 
"Hur ska jag äta då?" Det beror på SÅ mycket faktorer men generellt gäller att äta bra lagad mat, undvika färdigmat, skräp osv (ni vet det där) . Äta mer protein och mer grönsaker, frukt och bär. Förslagsvis lägger ni det största intaget av kolisar runt träningen då kolisarna gör nytta.
 
"Hur många kalorier behöver jag äta?"
 
Här är det också många faktorer som påverkar. Ska du gå upp i vikt eller ner? Hur stor är du? Hur mycket tränar du och hur mycket rör du dig i övrigt?
 
Kalorier ut:
 
* Hur stor är du (hur mycket muskelmassa) ju mer muskelmassa desto högre förbränning även i vila.
 
* Hur mycket du tränar, både gym, konditionspass och promenader.
 
* Hur mycket du rör dig i övrigt. ALLT du gör förbrukar kalorier.
 
Kalorier in:
 
Allt du äter och dricker (vatten innehåller inga kalorier)
 
Vikt cirka 90 kg och fettprocent cirka 9 %. 8,1 kg fett = 56700 kcal kroppsfett
 
Vikt cirka 83 kg. Fettprocent cirka 3 %. Fettvikt cirka 2,5 kg = 17500 kcal kroppsfett
 
Det är alltså 39200 kcal skillnad på dessa bilder. Nu skiljer sig tyvärr praktiken lite ifrån teorin men om vi antar ett kaloriunderskott på 500 kcal om dagen så skulle det ta 78 dagar (39200/500) för den här förändringen
 
Men tänk på att det är alltid lättare att gå ner i början av en deff/diet. Sista kilot fett när man ska ner till tävlingsform är MYCKET svårare att bränna bort än det första kilot i början av deffen...
 
"Ju mer fett man har desto mer fett kan man förbränna"
 
Sen vill jag bara avsluta med, det är bra att hålla lite koll på kalorier men stirra er inte blint på kalorierna. Lär er grunderna i närningslära, lär er om hur ni fungerar, njut av att träna och att äta bra och fokusera inte bara på att gå ner i vikt! Att komma i form är inte allt här i livet. Kom ihåg att umgås med människor du tycker om, ha ett jobb du trivs med och gör andra saker på fritiden. Lär dig älska dig själv och tänka mer positivt. Blablabla....
 
Bloggar jag nåt eller?
 
 
 
 
 
 

Grym PWO!

Ni MÅSTE prova den här nya fantastiska prestationshöjare!
 Passa på nu när det är extrapris :)
 
http://muskelbygget.se/sv/prestationsh%C3%B6jare-pwo-menu/prestationsh%C3%B6jare-pwo/beowulf/?group=prod_prod_grp-s1%2F81
BeowulfBeowulf
 

Beowulf är en renodlad prestationshöjare med fokus på pump och fokus/stim. Den kan användas som en fettförbrännare i och med dess aptitdämpande effekter.

Genom att använda Agmatine, Arginine Nitrat och Citrulline skapas en långvarig och kraftfull stimulering av NO syntesen.
 

Läs min blogg senare ikväll då det kommer ett inlägg om kalorier. Det är fortfarande så mycket okunskap om vad en kalorier är.
 
Sen tycker jag ni ska kika in på Malins blogg som är riktigt bra!

http://malindjupstrom.webblogg.se/

Biffproteinisolat

Dagens kosttillskott-tips:

http://muskelbygget.se/sv/protein-menu/protein/carnivor-liquid-shots/
Carnivor liquid Shots

Carnivor är ett högkvalitativt proteintillskott för dig som vill ha lite mer protein i varje shake!

  • Biffproteinisolat.
  • Naturligt hög kreatinhalt.
  • För explosiv styrka och tillväxt.
  • BCAA.


Träningsbilder...

Söndagens och måndagens pass i bilder:
Armar på Acitc

Kunde inte låta bli att köra liite utsida axlar, en muskelgrupp som fortfarande är högprioriterad!

Vi körde legcurl, knäböj, utfall och hacklift..
Morgonpromenad runt ån i tjejtempo! (högt tempo alltså!) Hurtbulle som jag är lite :)

Grym magövning!

I helgen har jag varit mer Tinatokig än nånsin :) Vi har gått morgonpromenader ihop i helgen (Jaa jag erkänner, jag har smygdeffat lite i en vecka men nu är det bygga som gäller igen!) och vi har tränat ihop både lördag och söndag. I lördags på Studio fitness och igår på Campushallen. Tina är inte bara sjukt underbar, hon är riktigt duktig på att träna oxå!
Hon kör strikt, hon lyssnar på vad jag säger och tar till sig, hon hjälper mig under passet, både rättar till mig och peppar mig och hon har förmågan att ta ut sig rejält. Allra bäst är hon på magträning där hon visade lite nya övningar för mig i lördags.

Nej jag vilar inte, det här är startpositionen!

Ni fattar? Viktigt att övningen utförs på en sån här halvboll (vad heter dom??)

Nu finns det ju tyvärr ingen magisk magövning, det är tung och smart magträning och bra kost som krävs men det här är onekligen en av de jobbigaste magövningarna jag gjort. Den blir inte lättare när Tina står och sparkar på mig när jag inte orkar fler... Prova den gärna och hör av er om vad ni tyckte :)


Det kommer att bli sex olika gym på en vecka för mig nu. Så olika det där..
Gymbolaget (onsdag), Studio fitness (lördag), Campushallen(söndag), Actic(idag), Träningshuset (Imorgon), World Class (onsdag)

Rectus abdominus är den raka magmusklen och på bilden ser ni vart den fäster och ser man den här bilden så förstår man lättare att man genom alla magövningar som man tränar raka magmuskulaturen tränar HELA Rectus abdominus. Det går alltså inte att träna bara nedre eller övre magmuskeln. External Oblique är de sneda magmusklerna och Serratus anterior är musklerna över revbenen som sänker och vrider skulderbladen (depression och rotation), håller skulderbladen på plats mot bröstkorgsväggen.
Magmusklerna bör tränas precis som alla andra muskler för bästa resultat. Tungt och med minst 72 timmars vila för att de ska hinna återhämta sig. Jag hoppas de flesta lärt sig det nu men det går INTE att punktförbränna, dvs att förbränna fett på magen genom att träna magen.Hemmagjord tacokrydda lite

Taco är egentligen rätt bra mat. Om köttfärsen är relativt mager och man inte äter för mycket. Det enda som inte är så bra är tacokryddan. Man tänker nog inte på det men innehåller mycket druvsocker som är mindre bra. I samband med träning kan dock druvsocker vara bra. Tacokryddan innehåller dessutom mycket E-ämnen som är negativa för hälsan.
Därför gjorde Tina och jag egen tacokrydda igår, hälsotokiga som vi är...Det var kul, det blev nyttigare och tacosen blev ännu godare!
Vanlig tacokrydda...
 

Hemmagjord:
 
* 1,5 tsk salt. Tsk står inte för task, det står för tesked...
 
* 2 tsk chilipulver
 
* 2 tsk paprikapulver
 
* 1 tsk vitlökspulver
 
* 1 tsk lökpulver
 
* 1 tsk spiskummin
 
* 2 krm cayennepeppar. Krm står inte för kram, det står för kryddmått...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Liten penis eller stor mage?!

Det är så olika det där... Tragiskt!
 

Världens jobbigast magövning??

Sovmorgon idag sen en morgonpromenad (förmiddags/lunchpromenad) med Tina. Jazzat, övningskört sen ett ryggpass på Studio Fitness som avslutades med den jobbigaste magövningen jag nånsin gjort... Kommer bild på den imorgon :) Kolla min Instagram annars där jag lagt ut en film. Jag heter Oakbear där.
Nu blir det tacos med egengjord tacokrydda. Recept på den kommer också imorgon.

<3

 
Träna för att må bra och inte för att du känner att du måste! Lär dig att äta bra mat, du kommer inte bara att få bättre träningsresultat utan du mår bättre också. Bli inte för besatt av att gå ner i vikt, räkna varje kalori eller att bygga muskler. Gör träningen och bra kost till en livsstil som du mår bra av. Och tänk på att det finns mycket annat i livet som också i viktigt. Älska dig själv och älska dina vänner och familj.

http://momscandoit.blogg.se/

 Kika gärna in på min väns Anna och henne kompis Therese nystartade träningsblogg!
 
 
 http://momscandoit.blogg.se/

http://www.golfakademin.com/

Idag har jag plugga lite på eftermiddagen. Sen ska jag åka och spela lite på Vimmerbys fina golfbana: http://www.golfakademin.com/ 
 
Under eftermiddagen och kvällen ska jag mäta fett på flera personer, ha ett kostuppläggsamtal samt träffa mina stödkompisar. Jag ska även köra några backintervaller sen åker jag hem till Linköping och till min underbara Tina :)
 
Hör av dig om du vill mäta fett, ha hjälp med kosten eller personlig träning...
 
 
 

När "ska" man träna?

 
När på dagen är det bäst att träna?
 
När det passar dig! När du känner för det! När du vill! 
 
De flesta föredrar att träna på eftermiddagen eller kvällen men vissa gillar att träna på morgonen. Att träna gym innan frukost är jag lite skeptisk mot, jag tycker att man ska äta minst en gång innan för att ha energi men vissa klarar av att träna innan frukost men då tycker jag att man åtminstone bör ta aminosyror eller protein för att inte tappa muskelmassa. 
 
http://muskelbygget.se/sv/aminosyror/?group=prod_prod_grp-s1%2F37
 

Grape, ägg och sömn

Hallo dåligt med läsare på bloggen? Skriver jag sämre än vanligt eller vad är det? :( Tacksam för er som hjälper mig att sprida bloggen vidare :)
 
Grapefrukt bränner fett

Orsakerna är flera men en ökad fettförbränning i levern och en aptitdämpande effekt är några.
 
 


Ägg mättar bäst


Ägg, som jag faktiskt skrivet om flera gånger tidigare, mättar bättre per kalori än de flesta andra livsmedel, och äter du till exempel ett par kokta ägg till frukost äter du spontant mindre hela dagen. Det kan vara värt att tänka på för er som är på diet.

Sov

De som sover för lite går upp i vikt. Det finns flera orsaker till detta men en av de avgörande är att aptiten ökar. Dessutom sjunker insulinkänsligheten när man sover för lite och det i sig ger större fettinlagring.

Tävling på Actic

Förra veckan hade de en tävling som Actic som gick ut på att man skulle hänga sådär så lång tid som möjligt. Jag klarade 1 minut och 5 sekunder. När vi var och tränade igår fick jag reda på att jag kom 2a i tävlingen så jag vann lite prylar som handduk, bars, färdigprotein mm :) Tack Actic!
 
Igår biceps/underarmar, mage och vader. Riktigt skön träningsvärk i magen idag!
 
Dagens kosttips: Ät ägg! De innehåller många näringsämnen och mycket protein och det är protein av riktigt hög kvalité! De är goda och kan ätas på olika sätt och de är dessutom smidiga att ta med sig som mellmål.
 
 
 

Proteinglass

Kan man göra glass som både är supernyttig och specialgod? Ja det kan man. Eller Tina kan iaf :)
Jag skulle äta en igårkväll men jag åt upp alla hennes glassar! Eller jag sparade en men det tog jag till frukost. Glasstokig som jag är.
 
Receptet på dessa små söta och underbara glassar är:
 
* Hälsoyoghurt
* Acaipulver (en superantioxidant, typ bland det nyttigaste som finns)
* Strawberry white chocolate-protein (100% Whey Protein Professional )
* Blåbär
* Kvarg (fick inte vara med på bilden för Tina tydligen tyckte att burken var för ful. Det är så olika det där)
 
 
 

Första dagarna på Lillsved


Yoga, en av höjdpunkterna på mina dagar på Lillsved! Jag är inte specialvig direkt så jag var lite orolig att jag inte skulle klara av det men det gick bra! Skön känsla och bra för rörligheten.
 
En annan höjdpunkt var sammarbetsbanan vi gjorde. Olika uppgifter som vi skulle utföra. Kan låta töntigt kanske men det var skoj :) Trevligt oxå att lära känna massa nytt folk och få "klara sig" i helt nytt socialt umgänge utan någon "trygghet" så att säga.
 
I övrigt så gick vi igenom inlärningsstilar, hälsoteorier, fysiologi, introduktion till projektarbetet och BORG-skalan. På torsdagen tränade jag rygg med Pierre.
 
Dagsform lite.
 
 
 

Fettmätning

Fettmätning

 Calipermätare, även kallad fett-tången. Det är med en sådan man mäter underhudsfett. Man "klämmer tag i fettet" på 4 olika punkter, mitt på biceps, på triceps, på sidan av magen samt på ryggen. Man får fram ett visst antal millimeter sedan tittar man i en tabell och får fram en %. Det är alltså % underhudsfett man har. Väger man 90 kg och har 10 % underhudsfett har man 9 kg underhudsfett.
Och det är inte farligt att mäta ;) Det kan kännas lite men gör inte jätteont...

Arnold is the king

 
Tro på dig själv, både när det gäller träningen och annat i livet!

Tillbaka igen

"Ju högre berget är desto jobbigare blir utmaningen, men desto finare blir utsikten"
 
Kom hem från Stockholm i fredags sen har jag umgåtts med "brorsan" Martin i helgen och varit Tinatokig så jag har inte hunnit blogga men nu kommer jag fortsätta att blogga som vanligt, i stort sett varje dag. Är fortfarande tacksam för kommentaren om bloggen och vad ni vill läsa mer om. Eller mindre.
 

lillsved skola

Jag gillar inte att blogga från mobilen men datorn jag har med mig kukar sig så får bli ett kort inlägg med mobilen. Dubbla pass igårnsen bil till lillsved som ligger på värmdö. Kom fram två inatt sen haft svårt att sova sen en hel dag med ny människor. Det är skoj men man blir trött så ska sova nu. Puss

Hestohöjare!

 
 
 
 
 
 
Real Test         +        GRP-HD        +            DAA 
 
Kört det här nu en vecka. Trippla testohöjare. DAA kör jag alltid och de andra 2 ska jag köra nu i 8 veckor och det ska blir riktigt intressant att se vad de gör. Märker redan nu efter en vecka, och då har de inte "kickat igång" riktigt än, stor skillnad. Starkare, hårdare och nöjdare :) 
 
Prova det här om du vill bli starkare och/eller öka i muskelmassa! Även om du är på diet så gynnar dessa tillskott dig eftersom fettförbränningen ökar av de här. 
 
Det är fortfarande viktigt att träna hårt och äta bra såklart men det här är riktigt bra hjälp på vägen! 
 
"Det är så dyrt med alla kosttillskott" KÄFTEN! Säg aldrig, skriv aldrig eller tänk aldrig att något är dyrt om det är något som gynnar er träning och ni är intresserade av träning!
 
 
 

Grymt ryggpass!

Jag tränar alltid hårt. Nästan iaf, ibland är det ok med jazzpass ;) Men ibland lyckas man få till hårdare pass än annars. Idag var en sådan dag när Jens och jag tränade rygg. Dra på trissor vilket jävla köttigt hästpass!
 
 
Nej det är inte ifrån dagens pass. Det här är när jag hade en tredjedel så mycket fett som idag. Det är min coach Kim som tog lite nakenbilder (!) på mig när jag spraytanades dagen innan Luciapokalen :)
 
Dagens pass:
 
* Latsdrag 4-5 set . Dropset sista
 
* Marklyft 3 set.
 
* "Sälrodd" liggande på lutande bänk med hantlar. 4 set. Dropset sista
 
* Baksida axlar i maskin. 3-4 set
 
* Serratuspress 3-4 set. 
 
* Latsdragmaskin. Trippelset. 
 
 
 

Oförskämt bra!

Augusti var den bästa månaden jag upplevt på väldigt länge eller någonsin till och med!
Kärlek som växer hela tiden, det är helt fantastiskt <3 
Semester. Fint väder. Träning, golf, FIFA med sambo och underbar vän Jens. Underbara vänner och familj. 
 
 

RSS 2.0