8 dagar kvar

Morgonpromenad imorse och nyss bröst, axlar och triceps. Fortsätter att gå ner i fett% :) Nya ådror och delningar som kommer fram för varje dag! 
 
Det går fortfarande bra. Jag mår bättre än jag räknat med faktiskt. Jag är allmänt trött hela tiden och lite låg ibland. Väldigt sötsugen ibland men inte hela tiden. Om en vecka vid den här tiden kommer jag proppa i mig kolisar! Det är dock inga godsaker det handlar om då. Det får jag vänta med till efter tävlingen :) Eventuellt lite skumbananer under tävlingen! (Snabba kolisar)
 
Måndag-torsdag lär bli jobbigare då jag kommer sänka kolhydratsintaget till runt 80 gram om dagen. Istället höjs proteinet en aning då och även fettintaget kommer höjas lite då. 
 
Från gårdagens fotografering. Där står jag och gapar. Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket vet ni va?
 
Där står jag och känner mig lite hästtokig bara....
 
Förste advent och jag har inte fixat nån julgran.. Eller jo, jag har ju en på ryggen ;) 
 
Nu ska jag ner och gå på bandet en timme. Det är för kallt att gå ute anser jag. Imorgon promenad på förmiddagen, jobbar från 12 till typ 18. Utflykt på någon jukmarknad! Sen benpass på kvällen...
 
För er som inte bokat biljett till fitnessfestivalen så gör det! http://fitnessfestivalen.se/
 
 
 

3,9 % kroppsfett

Fettmätning på morgonen och den visade 3,9 % :) Dagen innan Ahlströmmer hade jag 4,2 % och nu är det ändå över en vecka kvar. Det är svårare att gå ner ju lägre man kommer men några hekto till borde jag kunna skala bort :) Sedan är det en del vätska som ska bort oxå. 
Jag ligger utanför tabellen. Ligger. Ligga är inte så dumt faktiskt :) 
 
 
Imorse tog vi lite spännbilder på gymmet. När ingen var där kan tilläggas. Jag vet att man inte ska gå runt halvnaken på gymmet...Fixade lite pump i överkroppen och poserade en del så de blev som ett cardiopass! Kommer bilder därifrån imorgon. En del blev rätt bra. Kim är inte bara en bra coach, han är även en bra fotograf "mm" 
 
På eftermiddag var vi i Västervik och tränade på Atlet. Jag körde rygg själv och Kim tränade ihop med Julia som tränar riktigt hårt! Det är kul att se, tyvärr tränar oftast tjejer för lätt. "Jag vill ju inte ha jättestora muskler" 
 
Och då säger jag som så många gånger innan: Det tar lång tid att bygga muskelmassa!
 
 
Nu ska jag till Freddy: http://www.muskelbygget.se/ för att handla lite smått och gott sedan 40-50 minuter promenad. 
 
 

Stockholm ett par dagar

IMG_5902
Igår tränade jag axlar med en duktig, nyutbildad och vältränad PT och vän, Ivona.http://ivona.myshowroom.se/  Vi tränade på SATS Odenplan. Bra gym men satan vad mycket folk! 
 
Idag tränade jag mage och armar på SATS Zenit i centrala Stockholm. Även det ett bra gym med busiga armmaskiner :)
 
Bicepsmaskin lite...
 
Idag blev det en tidig morgonpromenad. Gick vid klockan 6 redan och när jag kom tillbaka var frukosten serverad (Emma du skämmer bort mig!) Oboy, mackor och frallor med ost! 
Jag fick ha en "ätardag" idag. Men det blev inget onödigt frossande utan jag åt lite mer och lite mindre strikt idag. På eftermiddagen var jag med en av mina stödkompisar på inomhusfotbollsträning i typ 40 minter så fick min cardioträning där. Efter blev det skumbananer <3 sen jobbade jag 18-22 och då åt jag mackor med ost igen :D Fantastiskt gott! Men nu blir det superstrikt igen fram till tävlingen. 
 
Imorgon fettmätning och korttagning sen på eftermiddagen gästträning i Västervik. Då blir det rygg och eftersom jag fyllt på med kolisar idag bör jag orka träna lite hårdare.
Jävlar vilken tung vikt tänkte jag när jag såg den här. Den lär ju väga ett ton eller två. Minst...
 
Men...
Den vägde endast föga imponerande 5 kg. Det var inte ens i närheten av ett ton. Eller två...
 
Tänk på det, saker och ting är inte alltid som de ser ut... 
 
 

Benbilder.

Bilder från gårdagens benpass. Cardion igår bestod av 30 minuter promenad och 20 minuter crosstrainer. 
Benspark. Spenbark. 
 
 
Flex
 
Halvfreakigt
 
Vad! Vad? Vad?!
 
Dagens cardio blir promenad på bandet nu. Sen i eftermiddag ett pass axlar och triceps med Ivona på PT-school i Stockholm :) Imorgon mage och biceps på något gym nånstans i Solna förmodligen... Det är så olika det där vart man tränar. 
 
Om ni inte läste mitt inlägg igår om immunförsvaret så gör det! Eftersom det är så värdelöst att vara förkyld så önskar jag er alla att ni håller friska och skulle vara jätteglad om jag lyckas "rädda" en och annan från det :D
 
 
 

Immunförsvaret

De flesta av oss tänker nog att man ska äta massa c-vitamin, vitlök och ingefära om man blir sjuk. Dricka te med honung och sånt brukar vara populärt oxå. Det är inget fel, allt detta är bra för immunförsvaret men det är så mycket mer. Det bästa är att "sköta sig" så man slipper förkylningar. Och man blir inte sjuk på grund av att man är ute och fryser lite. Visst, immunförsvaret sätts ner när man fryser men det man blir förkyld av är när man blir smittad av någon. Så det absolut viktigaste är att undvika de som är förkylda
 
Många brukar bli sjuka när det sätter igång och tränar efter ett längre uppehåll och det beror oftast på att de äter för dåligt i förhållande till hur hårt det tränar. Kroppen är inte van vid hård träning då så immunförsvarets utsätts hårt och tyvärr äter många för dåligt. Mitt tips är att börja lite lugnare och att ÄTA MYCKET BÄTTRE!
 
"Vad fan ska man äta då, en ärta eller!?"
 
Antioxidanter
 
Antioxidanter är ämnen med en kemisk struktur som har förmågan att motverka oxidation, skadeverkan från vissa syre- och kväveformer. Levande varelsers användning av syre för andning och energiförbränning är ofrånkomligt förenat med bildning av destruktiva fria radikaler.
 
Vitaminer och mineraler som stärker immunförsvaret
 
C-vitamin: Är antioxiderande och hjälper därför till att skydda cellerna och hålla oss friska. Det främjar också upptaget av andra näringsämnen
 
D-vitamin: Är antioxiderande och hjälper därför till att skydda cellerna och hålla oss friska. Det främjar också upptaget av andra näringsämnen
 
E-vitamin: Är fettlösligt och innehåller flera olika antioxidanter som skyddar cellerna och hjälper till i läkningsprocesser.
 
A-vitamin: Stärker bland annat immunceller i mag-tarmkanalen, vilket innebär att immunförsvaret stärks.
 
B-6 och B-12: Vattenlösliga vitaminer som bland annat är viktiga för ämnesomsättningen och immunförsvaret.
 
 B1 och B2 förstärker faktiskt inte immunförsvaret även om man lätt kan tro det. Det är bara två dumma bananer i pyjamas. 
 
B-9: (Folat/folsyra) Vitaminet hjälper
till i kemiska processer i cellerna och vid matspjälkningen.
 
Karotener: Är en grupp av fettlösliga antioxidanter, till exempel ingår betakaroten och lykopen.
 
Polyfenoler: Är en stor grupp av växtantioxidanter som kan hjälpa till att förebygga sjukdomar.
 
Flavonoider: Flavonoider är en grupp kemiska föreningar som bland annat fungerar som antioxidanter
 
Selen: Är en antioxidant som skyddar mot fria radikaler och är bra för ämnesomsättningen.
 
Zink: Mineralet zink är en viktig antioxidant
som stärker immunförsvaret.
 
 
<p>Naturen &auml;r full av nyttigheter.</p>
Frukt, grönsaker och bär är bra för immunförsvaret. 
 
Mat
 
Ja självklart bör ni äta mat som innehåller sånt jag nämnt här ovan. Men för er som är lite lata kan jag göra en liten * lista på livsmedel som är bra. Förutom dessa näringsämnen så är ett högt proteinintag viktigt för immunförsvaret. Även kolhydraterna är viktiga och det är delvis därför som immunförsvaret blir mer utsatt vid diet. Tänk på att det är viktigt att få i sig kolhydrater direkt efter träningen även vid deff för att förstärka immunförsvaret. Snabba kolisar i form av kolhydratspulver, gainer eller godis (åh va jag längtar!) 
 
* Fet fisk, Ingefära, Vitlök, Acaibär, Broccoli, Te, Mandlar, Frukt, Grönsaker, Probiotika och Bär. Tänk dock på att frukt innehåller en hel del kolhydrater och när du deffar så bör du begränsa ditt intag av frukt. 
 
De nyttiga bakterierna i syrade livsmedel anses stötta immunförsvaret och hjälpa mag- och tarmsystemet till hälsa. Det finns många olika typer av bakterier och de samsas under samlingsnamnet probiotika.
 
Jag tar alltid en bärblandning i min frukost/mellanmålsdrink och den består av: Blåbär, hallon, gojibär, havtorn och björnbär. Sen tar jag i lite extra Acaibär i pulverform. 

 
Acaibär klassas som "superfood". Acai är mörkt blålila till färgen, vilket visar att det innehåller mycket antioxidanter av sorten antocyaniner. Antioxidanter kan hjälpa din kropp att bekämpa åldrande och sjukdomar
 
Träningen
 
Att vara vältränad innebär bättre immunförsvar men vid hård träning så försvagas immunförsvaret. Speciellt utsatt är det timmarna direkt efter träning och det är då extra viktigt att äta rätt, inte stressa och undvika folk som är förkylda. 
 
Undvik
 
Personer som är sjuka som jag nämnde tidigare. Att frysa sänker immunförsvaret. Rökning, alkohol, dålig mat (halvfabrikat och socker) sänker också immunförsvaret. Undvik stress oxå! 
 
Sömn
 
Att sova tillräckligt är väldigt viktigt för immunförsvaret. Helst ska man självklart sova bra jämt men någon natt med dålig sömn är inte så farligt men flera nätter på raken med för lite sömn /dålig sömn sänker immunförsvaret.
Hur mycket sömn man behöver är individuellt men generellt behöver 7-8 timmar. Hård träning ökar behovet av sömn.
 
 Att vara förkyld förstör inte bara träningen utan det är jävligt förnedrande tycker Per Ekbjörn! 
 
 
Kosttillskott 
 
Daily Strength Superfruit - ett komplett tillskott av vitaminer & Mineraler
 
ALA Extreme - En superantioxidant som även hjälper de andra antioxidanterna. ALA ökar även insulinkänsligheten (indirekt fettförbrännande) samt ökar effekten av kreatin. Grymt bra (och underskattat?!) kosttillskott
 
Omega 3 - Strength - Behöver väl ingen närmare presentation egentligen. Bra för typ allt! Idiotiskt att inte ta tillskott av omega -3, ifall du inte äter fet fisk varje dag. 
 
 L-Glutamine 500gr- Den aminosyran som finns mest i muskulaturen och brist på den sänker immunförsvaret. 
 
 Att äta bra är viktigt för immunförsvaret men ett bra vitamin och mineraltillskott ifall man tränar hårt behövs oftast. 
 
 
Sammanfattning: Mycket upprepning men det behövs nog ibland... Gör någonting åt ditt immunförsvar innan du blir sjuk. Undvik förkylda människor. Ät bra. Frukt, grönsaker, bär, vitlök, ingefära, te, fet fisk och så vidare. Undvik skräpmat, socker, rökning, alkohol och stress. Var extra noga under deff med att få i dig bra mat och ta alltid kolhydrater efter träning. Ta kosttillskott som stärker immunförsvaret. Se till att sova bra och tillräckligt länge. Och gör som jag säger! Det räcker tyvärr inte bara att läsa det jag skriver... 
 
 
 Den här spänntönten lever som han lär. Oftast iaf ;)
 

Ny vecka :)

Måndag och ny vecka :) "Fan va jobbigt, långt kvar till helgen blablabla" Nej, tänk positivt.. Se fram emot en bra träningsvecka. Tänk på hur bra du har det och tänk på något roligt du ska göra. Om du inte ska göra något roligt så tänk iaf på något roligt du gjort!
 
 
 Bara att göra det...
 
 
 

Jobbhelg och frestelser...

 
Vilodag igår och idag. Eller ska jogga med stödkompis nu om 1 timme typ men blir bara ett par km. Sen tar jag nog en promenad efter det. Sen jobba 14-22. Sen promenad. Jobbade igår för första gången på över en vecka. Kändes rätt bra att "göra lite nytta" så att säga :p
 
Fall icke för frestelser / Bibeln
 
Blev utatt för väldigt mycket frestelser på jobbet igår och då tänker jag mest på godsaker. Stod ett fat med chokladbollar framme. De andra åt kexchoklad när vi hade rapport. Var inne i en affär och gick förbi den där jävla lösgodishyllan. Serverades hamburgare på kvällen. Eller när vi pratade om pepparkakasdeg! Och så vidare.. Satans sötsug!  Men satans bra att kunna motstå... 
 
"It´s all worth it" 
 
"Det är bara B som i arbete" / En vän till mig
 
Även att det är skönare att vara ledig så trivs jag bra på jobbet. Nästa vecka har jag inget inbokat men jobbar gärna ett par dagar. Sista vecka inför tävlingen tänker jag vara ledig sen efter tävlingen hoppas jag på att få jobba lite mer. Fram till den 18e Januari. Sen kan jag visst inte jobba på en månad ;)
 
I veckan som kommer ska jag minska kalorierna ytterligare något men det blir inte mycket nu. 
 
Jag hade faktiskt räknat med ännu mindre portioner så jag hade förberett mig med den här matlådan... 
 
Har inte riktigt planera veckans träning men imorgon blir det ben iaf sen kanske någon gästträning nånstans senare i veckan oxå...Kommer även att få äta en "fuskmåltid" som jag ser fram emot! 
 
 
 
Ibland kan det vara bra att "ha en morot" . Då kan man äta den. Men då har man ingen morot kvar. Samma sak med kakan, man kan inte äta kakan och fortfarande ha den kvar.
 
Nej men seriöst.. Att "ha en morot" för att motivera sig att träna är klokt!
 
Det rätta tillskotten: http://www.muskelbygget.se/

Tryck. Truck. Trick.

Nu har jag inte jobbat sen i fredags på mitt vanliga jobb. Bara med stödkompisarna. Ska jobba söndag men fick frågan idag om att jobba 9-18 imorn och jag hade faktiskt inget inplanerat förutom mina promenader så det passade ju perfekt :) Gått 50 minuter nu och går 50-60 minuter innan jobbet imorgon. 
Bröst och axlar förut. Sen tog vi lite kort efter. Rätt bra tryck om jag får säga det själv
 

Tankens kraft

Sitter och läser i min bok (Jag läser en bok!!!!!!) "Träna mentalt och förbättra ditt liv" - Handbok i mental träning och stresshantering
 
 Så här är det att ha "deffhjärna"  Man är inte direkt brightast i världen.. Huvet på skaft och goddag yxskaft och blablabla... 
 
http://perekbjorn.blogg.se
 
I ett försök så delades 24 personer in i tre grupper vardera åtta personer. Grupperna testades först för att man skulle kunna fastställa utgångsläget när det gällde träffsäkerheten vid straffkast. En grupp blev därefter kontrollgrupp och fick inte träna alls under två veckors tid. De andra grupperna var experimentgrupper. Den ena gruppen fick träna genom att försökspersonerna en gång om dagen fick komm till en sporthall och kasta 30 kast mot korgen. Den andra gruppen fick föreställa sig att man stod vid straffpunkten och kastade 30 kast, där bollen gick i korgen varje gång. 
 
När grupperna testades 14 dagar senare, hade båda grupperna förbättrat sina resultat i förhållande till kontrollgruppen, som låg kvar på samma nivå som förut. Båda experimentgrupperna hade förbättrats lika mycket. Den mentala träningen var lika effektiv som den fysiska träningen. 
 
Nu räcker det förmodligen inte med att ligga hemma och tänka att man är på gymmet och köttar och att man sedan tänker sig att man äter bra mat för att vinna mister Olympia, men tankens kraft är stor. Förmodligen mycket större än många av oss tror. 
 
Tankens kraft kan ses som en av våra största resurser. Om vi utnyttjar tankens kraft på rätt sätt kan de ge oanade resultat. Det handlar om att överskrida våra självskapade begränsningar och istället fokusera på våra möjligheter och förutsättningar. 
 
 
 
 

Lite låg idag..

 Sluta rök. 
 
Idag har varit jobbigt. Jag har varit väldigt trött och seg. Rätt som sugen på godsaker oxå. Men, jag klagar absolut inte för jag har de så bra annars och det är värt det. Allt stöd jag får från folk runt omkring betyder jättemycket. 
 
Körde 15 min step och 15 minuter vader på dagen. Gick nästan en timmes promenad när vi var i Västervik sen tränade jag rygg på Atlet. 
 
Baksida axel såg lite halvfreakig ut när jag hade pump där. 
 
Jag jävlas rätt mycket med mig själv genom att ha sådant här hemma. Men jag lyckas motstå det. 
 
Imorn är det fredag och folk är sjukt nöjda för att det är fredag. För mig spelar det ingen större roll vilken dag det är just nu när jag knappt jobbar och när jag lever på de här sättet. Men det är bra när folk är nöjda. Det gillar jag. 
 
Kanske vi borde vara mer nöjda och njuta av livet? Uppskatta småsaker mer i livet. Tänk på hur bra vi har det och ta inte livet för seriöst. Försök att inte oroa er för saker så mycket och älta inte sånt som har hänt, det går ändå inte att ändra på...Lev här och nu och ta hand om de ni tycker om <3 

Little cat...

Igår blev det morgonpromenad som vanligt, gym på kvällen sen kvälls/nattpromenad. Idag tog jag sovmorgon. Drack frukosten vid 7-7,30-tiden när ja ändå var vaken sen somnade om till lite efter 10. Skönt! Nu ska jag ner om en stund och köra vader/cardio. Jag steppar och kör en halv minut på tå och en halvminut vanligt, sen på tå, osv... 
 
Kanske en vanlig promenad någon gång på dagen. Sen ikväll gästträning i Västervik på Atlet där vi ska kötta ryggen!   
 
Juni 2006. Gissa fettprocenten? Svaret kommer längst ner på sidan ;)
 
November 2012. Någon dag innan vi mätte 4,6 så kanske 4,7% här då...
 
Nu till något helt annat - kolla den här! Så fantastiskt sött!  http://www.youtube.com/watch?v=Vw4KVoEVcr0&feature=youtube_gdata_player
Funkar tydligen inte? Sök på "Cat mom hugs baby kitten" ! 
Jag vet att det är äckligt med fötter men titta inte på foten, titta på tattueringen. Little cat gjorde jag i Thailand i januari och anledning var att det var "en grej vi körde med" då :) Men jag vill ju faktiskt katter så helt tokigt är det ju trots allt inte... Eller!?
 
fett% på den övre bilden är ca 11,5 %...

Vi är alla atleter och bodybuilders!

"Everybody is an athlete. Even if you don’t go to the gym or play any sport you compete every day in the game of life. In order to succeed you need a strategy to build and maintain the necessary strength and energy to accomplish your goal"
 
Mitt tjat om mycket protein och att ni ska träna tungt har ni nog inte missat. Det här gäller tjejer oxå. Träna tungt och ät mycket protein. "Men jag är ju ingen bodybuilder" Jasså?
 
Alla som tränar för att förändra sin kropp (vilken de flesta av oss gör) kan anses som bodybuilder. Kroppsbyggare på svenska. Man bygger sin kropp. "Men jag vill ju inte ha jättestora muskler" Nej men det får du inte heller! Det tar lång tid att bygga muskelmassa... Det handlar om att bygga några GRAM om dagen även om allt görs rätt.
 
Kompleterande bild till gårdagens hästinlägg. Detta visar väl min kärlek till hästar ytterligare? Min underbara systerdotter Emma i bakgrunden <3 

Bra blogg!

Fortläsa läsa min blogg. Nu bryter jag mot jantelagen men min blogg är riktigt bra just nu om jag får säga de själv? Ja de får jag faktiskt göra. Jag skriver två inlägg nästan varje dag nu och även fast jag inte skriver ut på FB varje gång så bloggar jag. Och även om ni inte tror det så läggs det en del tid på varje inlägg. Jag kan inte bara skriva vad som helst, hur som helst. Jo de kan jag faktiskt men jag vill göra det bra :)
 
Jag bloggar för att inspirera andra, jag vill hjälpa andra att lyckas med sin träning och må bra. Och visst, jag ska inte sticka under stolen med att jag gärna vill "visa upp" mig själv lite oxå ;)  (Jantelagsbrott igen...) 
 
Jag uppskattar väldigt mycket om rekommenderar bloggen till andra, länkar den på era bloggar eller på er Facebook. Jag länkar gärna till era bloggar om ni vill ha flera läsare. Jag har mycket tankar om kommande inlägg. Mycket kommer självklart handla om mina tävlingsförberedelser men har även en hel del annat intressant på gång. Dels kommer det ett inlägg om träning och immunförsvar. Varför blir man ofta sjuk när man börjar träna? Det kommer även ett inlägg om en tjej som lyckas komma i bra form, och ska bli i ännu bättre form, där jag ska berätta hur hon gjort och hur hon kommer fortsätta för att lyckas komma i ännu bättre form. Jag kommer bjuda er på flera gamla bilder på mig och det kommer säkert ett och annat oseriöst blogginlägg till. Har även tänkt på att blogginlägg om tränings/kostmyter igen. Det var länge sen nu. 
 
Sen uppskattar jag även om ni säger till om de är något jag ska ändra på och så. Sen ber jag om ursäkt ifall de fattas bokstäver ibland, de beror helt enkelt på att tangenterna är lite tröga och jag uppbarligen inte är tillräckligt stark för att trycka ner dom :p och ibland kan felskrivningar bero på att jag är för ivrig att skriva! 
 
Ikväll blir det mage, vader och biceps! 

Nytt kostschema

Nytt kostschema från och med igår. Eller de är i stort sett likadant men minskar mängden kolisar en aning och proteinet lite med. 
 
08,00: 1 kopp kaffe + grönt te och en  Blue AMP Stack 10 gram BCAA * , 5 gram l-leucin, 5 gram L-glutamin
ca 1 timmes promenad
 
09,30: 35 gram havrgryn (1 dl istället för 1,5 dl) , 20 gram vassleisolat(protein), 40 gram bärblandning
 
11,00: 300 gram äggvita + En verve
 
13,30: 125 gram kycklingfilé, 40 gram ris (50 innan) och 40 gram broccoli
 
16,30: 20 gram vassleisolat, 30 (35 innnan) gram havregryn och 40 gram bär
 
17,30;  Rezerk - PWO
 
18,00: 10 gram BCAA, 5 gram L-leucin, 10 gram glutamin. Hälften precis innan passet och hälften under passet
 
Träna
 
19,30: 25 (35 innan) gram vassleisolat + 35 gram malto (snabba kolisar)
 
20,30: 125 gram kycklingfilé + 50 (55 innan) gram ris + 40 gram broccoli
 
22,30: 300 gram äggvita
 
00,00: 250 lättkesella
 
På natten när jag vaknar: 10 gram  BCAA Hypertrophy
 
Under dagen 3  Omega 3 - Strength och 2 Strength CLA
 
3 gånger om dagen  Scitec Anti Cortisol som minskar kortisolnivåerna. 
 
Promenad någon gång på kvällen
 
Små förändringar som ni ser men de kommer nog kännas.. Dock är det vad som krävs för att fortsätta att tappa fett. Ju lägre fett% man har, desto svårare är det att gå ner.
 
Nu vill jag absolut inte framstå som bättre än någon annan på nåt sätt men för er som har "normal" fett% så räcker det oftast med att ni drar ner på godsaker, äter mindre portioner, mer protein och rör mer på er!
Det finns INGEN MAGISK LÖSNING ! Inte ens jag har någon sådan. Det är bra mat och hård träning som gäller.
Förstå det, annars tvingas jag skriva det på en planka och slå in det i pannan på er...
 
 
 
 Blue AMP Stack började jag med häromdagen och kan verkligen rekommendera! Den är mer än bara fettförbrännande. 
 
 

Häst!

Ok ni som är med i den där gruppen "Hästar finns inte" på Facebook, läs det här och titta på bilderna!
Det här är fakta från min kära bok "Hästar" 
 
Det har funnits hästar i över 50 miljoner år. Ja de ser ni, nu fick jag allt vatten på min kvarg ! Eller vatten på min kvarn kanske man säger?
 
Under den långa tiden har hästens storlek, form och utseende förändrats avsevärt. Också hjärnan har hela tiden vuxit i storklek! (Vilket den inte tycks gjort på mig!?) 
 
 Bildbevis. Ridtur på en Islandshäst i april 2008. 
 
Så här arg kan en häst bli när man påstår att de inte finns. Jävla Facebookpåhopp! 
 
Hej häst. Vilken fin man du har. 
 
Mina favoriter är ju ponnyhästen. Ponnyuppfödare som man är...
Hästar som är högst 148 cm över manken räknas som ponnyer. Den mest kända brittiska ponnyrasen är shetlandsponnyn. 
 
Jag sitter inne med mycket fakta om hästar så att säga, mer kommer någon annan gång och nu de slutgiltiga beviset på att hästar finns:
 
Lilla gubben. Den apelkastade skimmeln tillhör Pippi och bor med henne i Villa Villekulla. Det vet ALLA!
 
 

Kvarg!

 Efter att ha ätit Lidls kvarg i någon månad nu så fick jag lyxa till det inatt och äta arlas kvarg som är godare :) Näringsinnehållet är i princip samma men lidls kvarg är betydligt billigare. Inte för att jag är snål men ekonomisk är jag. Kvarg/lättkesella är ett perfekt kvällsmål. En burk sånt här innehåller 32 gram långsamt protein som tas upp under natten när du sover och fungerar anitikataboliskt. Det innebär att du hindrar musklerna från nedbrytning. 
 
Även att jag åt upp en burk nu så har jag flera kvar(g) i kylskåpet ;) Inte lika många som det (k)var(g) innan dock! 
 
 

8% till 4,6% på 4 veckor

Försöker se avslappnad ut även att jag spänner ihjäl axlarna lite :p
 
Började min deff på söndagen för 4 veckor sedan. Alltså 29 dagar sedan idag. Tyvärr gjorde jag ingen fettmätning då men uppskattningsvis låg jag på ca 8% då. Idag innan morgonpromenaden gjorde jag en ny fettmätning och då var jag nere på 4,6% vilket vi är väldligt nöjda med! Detta innebär ca 2,9 kg fett, dvs 1 hekto om dagen. I fett. Det får anses bra men som ni förstått så har allt gjorts nästintill perfekt. Och när man knappt jobbar så är allt lättare. Bättre sömn, jag kan köra cardio när jag vill, träna när jag vill och äta när jag vill. Och mindre stress. Inte för att mitt jobb är direkt stressigt men ändå, en liten stressfaktor är det trots allt. 

Ett stort tack till ER!

 Var och köpte en fettförbrännare samt en PWO idag: http://muskelbygget.se/rezerk-p-406.html?cPath=64
 
Rezerk var grym, den kan jag rekommendera starkt! Fokuset på träningen blev riktigt bra :) 
"+ Oöverträffad Fokus
+ Koncentrerad formula utan onödiga tillsatser
+ Massiv pump med rent tillsatt NO
+ Efterföljaren till succén BERZERK "
 
Den är billig dessutom!
 
Kyckling och ris, 2 gånger om dagen, varje dag :) Cayenepeppar (hur fan stavas det!?) lite broccoli, lite rödlök (gott!) och lite chili. Starka kryddor ökar förbränningen en aning. Inte mycket men många bäckar små...
 
Vill passa på att tacka er alla som stöttar mig i det här och som ger mig komplimanger och beröm! Det betyder väldigt mycket för mig! Och självklart ett extra stort tack till min duktiga coach Kim. Han var här nyss med 5 kg kyckling, snackade lite om hur veckan innan tävlingen kommer se ut, berömde mig lite och hjälpte mig med posring. Imorgon tar vi morgonpromenad ihop, mäter fett, fixar kostschemat för nästa vecka sen tränar ben på kvällen. 
 
 
 

Från dagens pass där vi tränade bröst, axlar och triceps
 
Skön övning för framsida- och utsida axel. 
 
Från kvällens poseringsträning
 
 
 
Och nu kanske det är dags att tänka på refrängen eller att gå och knyta sig kanske? 
 
Jävla fula uttryck måste jag säga.. Men innan jag gör något av dom där konstiga sakerna så blir det en halvtimmes promenad :)
 
 
 

Atletlivet

Inatt åt jag 300 gram äggvita vid 00 typ innan jag åkte från Västervik sen 30 minuter promenad när jag kom hem. 250 gram lättkesella innan läggdags. Vakna inatt och tog 20 gram protein,(http://muskelbygget.se/100wheygoldstandard-p-379.html?cPath=65)
vaknade vid ca 07,30 och tog min frukostdrink med 1,5 havregryn, lite blåbär och 25 gram proteinpulver. Somnade om till 09,30, kaffe, grönt te och 10 gram aminosyror och 10 gram glutamin sedan 80 minuters promenad i högt tempo! Jävla Amanda som alltid ska gå så fort..
 
Sen hem för att äta dagens BÄSTA måltid: 300 gram äggvita och en verve - en oslagbar vitamin- och mineraldryck. Fantastiskt god oxå!
 
Om ett par timmar kyckling och ris. Poseringsträna lite. Tuppis. Havredrink några timmar senare. Någon gång i eftermiddag ska jag till http://muskelbygget.se/index.php och handla kosttillskott. PWO någon halvtimme innan träning. Aminosyror och glutamin precis innan träning och lite under passet. Träna bröst och armar (sa vi va?) med Julia. Protein och kolhydratspulver direkt efter. Hem och fixa kyckling och ris. Sen kommer coachen hit och vi ska gå igenom nästa veckas kost. Kanske lite posering. Några timmar senare 300 gram äggtvita. Kvällspromenad. (Någon som ska med?) sen kesella innan läggdags.
 
Inga genvägar. Nu handlar det här förvisso inte bara om att bli fit utan att komma i tävlingsform och lyckas bra där men det går åt mycket tid... Ibland undrar man vad man håller på med egentligen men då tänker man efter lite och kommer fram till att det är så jävla värt det :D  
 
Speciellt eftersom det ska bli så gott med godis och sånt efter tävlingen ;) 

Skumbananer och nutella efter träningen <3 
 
 
Från igår lite. 
 
4 veckor sedan. 
 
 
 

Rygg maj 2012 vs rygg november 2012

 
 29e maj 2012. 2,5 vecka före tävling. Vet inte om jag hade pump eller inte där...
 
17 november 2012. 3 veckor före tävling. Lärt mig posera och prioriteringstränat rygg. Har pump här och bättre färg vilket gör att det ser bättre ut. Ljuset och avståndet är inte samma helller som ni ser vilket gör jämförelsen lite "orättvis" Dock kan man tyda en viss förbättring?
 
 
 
 
 
 
 

Tre veckor kvar...

Lite poseringsträning igår på gymmet. Benen här då. Lite svårt att posera rätt med överkroppen samtidigt som jag tar kort...
 
Sovit längre inatt och känner mig piggare än igår! Sömnbehovet ökar ju självklart när man deffar så här hårt men inte jämt man har tid att sova tillräckligt sen vill jag inte sova bort halva dagen heller. 
 
 
Tränade vader igår. Det är en av de muskelgrupper som jag förbättrat sedan förra tävlingen och anledningen till det är ganska enkel. Innan tränade jag knappt vader och nu har jag börjat träna dom. Anledningen till att jag inte tränade dom innan var att jag tyckte de var hyfsade medans låren var för små. Symmetri. Men låren visades sig ändå var ok och vaderna inte så bra trots allt?  Allt är inte alltid som man tror... Lär er det, det gäller andra saker i livet med. Man ska inte tro så jävla mycket om allt och alla. Det är sällan precis som man tror ändå. 
 
3 veckor kvar till tävling. Det närmar sig. Eller det har ju närmat sig hela tiden förvisso men det är ännu närmare än det varit innan. Eller så har de ju oxå varit innan men eeh ja, tre veckor kvar är det idag iaf :) 
Det är ju så olika det där hur flummig man är när man skriver blogg...
 
Imorgon genomgång av kostschema med min fantastiska Coach Kim. Nästa vecka kommer vi dra ner på kalorierna ytterligare något. Dessutom en fettmätning imorgon. Det blir intressant. Hoppas jag har så lågt jag hoppas på bara, annrs skyller jag bara på att det är fel på tången. Det är lätt att skylla på olika saker... Eller hur?!?! 
 
 Slut med bortförklaringarna nu kanske? 
 
Dagens kosttillskottstips. Kost till skotts tips? http://muskelbygget.se/daatag3betalafor2-p-363.html?cPath=61
 
Och nu morgonpromenad... 
 

TRÖTT!

Gick upp tidigt idag. Inget DMAA. Hård deff. Sinnessjukt trött! Var länge sen jag var så här trött. Jag gnäller inte för ja vet att de är självförvållat och "hör till" men ni ska veta att så här extrem deff inte är direkt hälsosamt. Det sliter på kroppen. Dock är det ju en begränsad period och således "inte farligt" . Formen blir fortfarande bättre och bättre för varje dag och det är underbart! Jag är vädigt glad för allt stöd jag får av alla oxå.
 
Varit sjukt trött hela dagen men tog mig ändå till gymmet. Det är bara att göra det. Att ta sig dit alltså. 15 minuter på stepmaskinen, en halvminut på tå och en halvminut vanligt. Sen lite sittande vadpress. Skön.. t!
Tog lite bilder på gymmet, de lägger jag upp imorn... 
 

INGA GODSAKER!

Jag har som jag skrivit innan inget större problem med hungern. Alltså jag blir inte hungrig så lätt och det är en stor fördel. Men nu börjar jag bli mer och mer sugen på godsaker. Oboy med ostmackor, chokladkaka, after eight mm.. Fan vad gott men tre veckor till helt utan¨sånt. Sedan kan jag äta godsaker. MED GOTT SAMVETE! I måttligt mängd och inte för ofta då givetvis.Om jag klarar att vara utan så länge så klarar ni och som sagt, sedan "får" ni äta med gott samvete ;)

Bra sagt Arnold!

Photo: med detta säger jag godnatt... Arnold <3
 
40 minuter morgonpromenad och nu jobb till 16. Promenad med stödkompis 17,30 sen vader/cardio på gymmet.
 
Ta till er det här: Det finns inga genvägar! För att fixa en bra kropp krävs hård träning, bra kost och tålamod!
Och även om ni har ett träningskort, ett kostscehma eller ett träningsscehma så gör ingen jobbet åt er.
 
 

Pump <3

Efter förra bröst och axelpasset.
 
Idag tränade jag axlar och mage med John. Blev ett set övre bröst oxå. Känslan av pump är underbar och när man kommer i bättre och bättre form är känslan ännu bättre! 
 
Blir ju extra godissugen nu när jag deffar men löste det på ett bra sätt igår ;)
 
Nu blir det promenad sen ska jag försöka komma i säng vid 00 för imorn ska jag upp vid 06,00 och ut och gå innan jobbet 07,30. Jobbar till 16, promenad med stödis 17,30 sen ett pass vader/cardio på gymmet. Stepmaskin på tå, kombinerat vad- och cardiopass :D 
 
 Träningsvärk får man när man gjort något musklerna inte är vana vid kan man säga. Om man inte tränat på länge får man oftast träningsvärk men även vi som tränar ihjäl oss förton gånger i veckan kan få träningsvärk. Då krävs det oftast att man gör någon ny övning, att man tränar annorlunda (färre eller fler reps, andra vinklar osv). 
Det är den negativa rörelsen som ger träningsvärk. T.ex i bänkpress när för stången ner mot bröstet. 
 
Det är skönt med träningsvärk men träningsvärk är inget kvitto på att passet varit givande. Det kan ha gett lika mycket men utan att man får träningsvärk. Trainingswork på engelska va? :p 
 

Protein av hög kvalité

Igår tränade jag ben och då sover jag alltid lite sämre på natten (övertrött) så idag tog jag min havredrink vid typ halv 8 när jag var vaken sen sov till 10 och tog aminosyrorna och glutaminet då istället. Kaffe+grönt te sen promenad!
 
Borde verkligen träna på att posera mer. Tänk om man var så här duktig och kunde göra en så här kul grej av det : 
 
http://www.youtube.com/watch?v=_9Jt9hfN-Ws
 
Ska snart ner til Freddy och handla protein som är grymt bra! http://muskelbygget.se/100wheygoldstandard-p-379.html?cPath=65 
 
 
 http://www.muskelbygget.se/  Extrapris på det här proteinet månaden ut så passa på att handla!
 
Visst vill man få ut maximalt av sin träning? Då är det värt att lägga pengar på ett riktigt bra protein som kanske kostar nån hundring mer än nåt billigt protein av mycket sämre kvalité. En hundrig i månaden är INGENTING. Eller jo det är det. 0 är ingenting ju men 100 kr är inte mycket iaf!
 
 
Nu i eftermiddag ska jag till Horn till mina underbara föräldrar sen vid 18 ska jag träna bröst och axlar. Eftersom jag tyckrer att brösten köttat till sig rätt bra på sista tiden så kommer jag köra mest axlar idag. Just det ja, mage ska jag träna oxå!
 
Har du problem med sötsuget? Många har det... Och då kan Krom hjälpa lite faktiskt så släng med en burk http://muskelbygget.se/chromiumpicolinate-p-444.html när ni ändå beställer proteinet! 
 
 
 
 

Ägg!

Kom ihåg att boka era biljetter! http://www.ticnet.se/search.php?tm_link=tm_header_search&language=sv-se&keyword=luciapokalen
 
Jag brukar inte bry mig så mycket om vad som händer på TV, när det gäller nyheter och sportgrejer osv men såg faktiskt Sverigematchen idag mot England och det var coolt :) Zlatan 4 mål och de var grymma mål! Det sista var sjukt! 
 
Var i affären och blev väldigt sugen på det här...
 
5 liter äggvita. 90 gram högkvalitativt protein i varje. Ägg har faktiskt högre BV (biologiskt värde) än både kyckling och kött.
 
"Biologiskt värde (BV) anger hur väl ett livsmedel tillfredsställer människans behov av aminosyror. Ett livsmedel med värdet 100 kan man äta hälften så mycket av jämfört med ett med värdet 50, och ändå få lika många av de viktigaste byggstenarna till kroppen."
 
* Sojaproteinpulver 45
* Kött, fisk och fågel 80-90
* Mjölk 88
* Ägg (helt) 100
* Vassle 104
 
En äggvita innehåller ungefär 3 gram protein och en ägggula ungefär 4 gram protein. 
 
Är ägggulan dålig eller?
 
Äggvitan innehåller i princip BARA protein. Ägggulan innehåller protein och fett. Fettet i ägggulan är ok. Ägggulan innehåller dessutom rätt mycket närningsämnen. Vad kul det är för övrigt att skriva ägggula eftersom det är tre g efter varandra och det är fel så egentligen ska man skriva äggula, men ägggula är roligare så jag fortsätter med det :p
 
Är det bra, är det dåligt av är ibland svårt att svara på. Man måste alltid se helheten vad man äter under en hel dag i övrigt och hur mycket man rör på sig. Generellt kan man säga att det är bra att äta några hela ägg. Jag underviker ägggulan helt men som jag skrivit om innan så är det så extremt nu när jag deffar. Under en "normal" deff kan du säkert äta flera ägg och lyckas bra. 
 
Du skulle kunna äta 20 ägg om dagen och gå ner i vikt om du hamnar på kaloriunderskott och du skulle kunna äta 0 ägg om dagen och gå upp i vikt om du hamnar på kaloriöverskott. (Kolla min pizzadeff i April)
 
Ägg är hur som helst en bra proteinkälla som ni nu förstått iaf :) 
 
 
 
 

Känslan att vara i bra form

Återigen dags för morgonpromenad. Många undrar "hur orkar du hålla på me det här?" Och "det är ju sjukt" att hålla på så här! De flesta menar väl inget illa direkt. Vissa gör det och stör sig såklart (och det gillar jag :p ) . Men det här är jag något som ja tycker är kul och trivs med som ni förstår. Jag undrar då tillbaka, hur orkar man gå dag ut och dag in, vecka efter vecka och kanske år efter år och vantrivas med sin kropp!?  Nu menar jag absolut inte att vara elak mot någon. Men många trivs inte med sin kropp. En de bryr sig inte om hur det ser ut och är nöjda ändå och det är ju jättebra isåfall. Men de som inte trivs med sin kropp, varför inte göra något åt det?  Jo för att det är för jobbigt... 
 
Det är jobbigt för många. Man kanske får sluta med godsaker, eller iaf dra ner mycket på dom. Man kanske måste börja träna och/eller ta promenad. Det tar extra tid som man inte har. Men är det ändå inte värt det? Är det verkligen SÅ jobbigt så det inte är värt det? Det är ju så olika det där men fundera på det...
 
 
"Att äta en godispåse är kanske 10 minuter njutning, oftast följt av timmars dåligt sambete. Att vara i bra form är njutning dygnet runt, följt av gott samvete" / Per Ekbjörn
 
 

Hyfsad pump

Bra tryck i armarna på dagens pass! Gick ner till gymmet ikväll och gick ca 30 minuter där sen hem. Totalt 45 minuter promenad. Imorn får jag sovmorgon en halvtimme så morgonpromenaden är vid 9 ;) 
 
Lite jobb imorgon. Ska åka och bada med en stödkompis ett par timmr sen träffa en annan och hänga med honom och träna fotboll. Hinner nog med någon fika på 48an därimellan oxå ;)
Vid 18 cirka blir det ben på Träningshuset. Sedan kvällspromenad. Såklart! Imorgon "måste" jag hinna med lite stretching samt lite posering oxå. Ska handla hem några liter äggvita oxå <3
 
Havregryn är positiva för minnet. De är rika på B-vitaminer som bryter ner homocystein, som är en aminosyra som är ett gift för nervcellerna. Om det inte finns tillräckligt med B-vitamin i kosten kommer homocystein att påverka minnet negativt. B-vitamin hjälper också till med produktionen av röda blodceller, som transporterar syre till hjärnan och håller den frisk. 

Ut och åka lite för ovanligheten skull..

 
Kom hem från morgonpromenad precis och nu fixar jag matlådor för sen ska jag iväg till Kisa och sen vidare till Linköping för att träffa vänner. Blir även ett pass på Friskis med nöjd-Danne ;)
 
Kommer träna vid 15 redan vilket innebär att eftermiddagens havredrink kommer jag ta senare. Äter mat ca 17 sen tar jag den vid 19-tiden typ. Jag ska köra armar "bara" idag vilket innebär att jag inte behöver äta lika mycket så drar ner något på kolisarna idag och kör 45+45 gram ris istället för 50+55 gram. Tar 30 gram malto istället för 35 efter träningen. 
 
 

Hungrig? Inte direkt...

 Tränade rygg förut. Inte här hemma dock utan på sånt där gym eller vad det heter :p Sen nyss 50 minuter promenad. 
 
Första dagen med nya dietschemat. Hungrig och orkeslös? Inte direkt! Jag har inte varit hungrig på hela dagen och de gick väldigt bra att träna! Varit extra trött på kvällen bara men de beror nog på att jag trappar ner på PWO (uppiggande drink innan passet). Från och med nästa vecka kommer jag sänka kaloriintaget ytterligare något men som det känns nu så kommer det inte att vara några problem :) 
 
Nya ådror för varje dag och nu börjar "delningen" på framsida axel att synas mer och mer. Det innebär att jag är under 6 % ;) Förmodligen iaf. "Fått" lite nya ådror på låren idag med :)
 
 
 
Och så den här bilden från 2003 som lite jämförelse :p 
 
Kvällens tips: Gör träningen och en bra till en livstil. Och som jag sagt flera gånger innan, man behöver inte vara så här extrem för att "bara" komma i form. Jag vet att det inte är lätt om man inte kunskapen och om man har svårt att stå emot godsaker. Dessutom är vi människor lata av naturen. Men det är ingen annan än du själv som tränar åt dig eller äter åt dig eller hoppar över godsakerna åt dig.. Du kan få hjälp med mycket men till syvende och sist (fantastiskt uttryck för övrigt) så är det DU som gör jobbet! Så... gör det! Det är så värt det... 

Frizon

I lördags blev de vilodag och igår tränade jag mage och lite vader. 10 minuter på stepmaskinen. 30 sekunder på tå, 30 sekunder "vanligt" osv. 10 set vader alltså.
 
Idag 50 minuter morgonpromenad. Jazzardagar i övrigt med fika(kaffe) film och så. Snart ryggpass på Träningshuset sen ikväll promenad. 
 
''When you want to succed as bad as you want to breath, then you'll be succesfull''
 
Kom visst med i tidningen Frizon. Trevligt. 

Kostschema

För att komma i form krävs oftast "bara" att man hoppar över godsaker och alkohol och kanske rör lite mer på sig. För att komma i riktigt bra form så behöver man anstränga sig ytterligare lite till men de går fortfarande att slarva ibland. För att komma i tävlingsform som jag gjorde i juni så krävs att man äter riktigt strikt. Dock åt jag inte perfekt.
 
Nu vill jag komma i GRYM tävlingsform och då krävs det att ALLT är perfekt. Hårda träningspass, flera timmar cardioträning om dagen, de bästa kosttillskotten (http://muskelbygget.se) , perfekt kost som är noga planerad och saker som ökar fettförbränningen som kaffe, grönt te, starka kryddor och så vidare. Att jag inte ens "får" äta lax nu säger en hel del. Lax är jättenyttigt men som sagt, nu är det extremt. Och om ni inte ska komma i tävlingsform så behöver man som sagt inte vara riktigt så här galen. 
 
Tiderna som jag äter/dricker är inte exakta men de kommer se ut ungefär såhär: 
 
 
08,00: 1 kopp kaffe + grönt te. 10 gram BCAA * , 5 gram l-leucin, 5 gram L-glutamin
ca 1 timmes promenad
 
09,30: 50 gram havrgryn, 20 gram vassleisolat(protein), 40 gram bärblandning
 
11,00: 300 gram äggvita + En verve
 
13,30: 125 gram kycklingfilé, 50 gram ris och 40 gram broccoli
 
16,30: 20 gram vassleisolat, 35 gram havregryn och 40 gram bär
 
18,00: 10 gram BCAA, 5 gram L-leucin, 15 gram glutamin. Hälften precis innan passet och hälften under passet
 
Träna
 
19,30: 35 gram vassleisolat + 35 gram malto (snabba kolisar)
 
20,30: 125 gram kycklingfilé + 55 gram ris + 40 gram broccoli
 
22,30: 300 gram äggvita
 
00,00: 250 lättkesella
 
På natten när jag vaknar: 20 gram vassleisolat
 
Promenad någon gång på kvällen
 
* http://muskelbygget.se/bcaahypertrophy-p-269.html?cPath=72
 
 
 
 
 

Kanel

Kanel har en blodsockerrstabiliserande effekt och förefaller även kunna påverka insulinkänsligheten positivt. Mindre insulinutsöndring är gynnsam vid deff eftersom insulin ökar inlagringen av fett.

Dock innehåller kanel ämnet kumarin som kan skada levern vid hög konsumtion. Och den konsumtionen är inte sinnessjuka mängder heller, stora mängder krävs men jag kan helt klart tänka mig att flera personer som kanelbombar gröten får i sig rätt höga mängder. Mer än ca 1 msk per dag anses vara en riskkonsumtion.

 Kamel. Kamin
 
Kanin
 
Det är så jävla olika det här hur man bloggar...
 

Bodybuildarlivet

Den första känslan när jag vaknade idag på morgonen var träningsvärk i underarmarna. Tränade biceps, triceps och underarmar igår och avslutade med lite hoppREP (!) Ja det är sant. På träningshuset. Hopprepstävling lite.
 
Den andra tanken på morgonen var att jag idag är lite mer fit än igår. Fantastiskt känsla även det. Sen tänkte jag på att jag får träna bröst och axlar i eftermiddag. Man är rätt skadad när man lever den här bodybuildarlivet men jag trivs med det riktigt mycket. Att folk tittar snett (snittar tett) på en för man är lite konstig med sin "extrema kost" och alla kosttillskott hör till. Det känns ändå som det är mer accepterat nu än för några år sedan. Är inte lika ofta man får höra kommentaren som "Jaha sitter du här och dricker anabola igen" när man sitter och dricker sin proteindrink. Eller att folk tycker man är otacksam för man inte tar en extra kaka när det bjuds. "man måste ju få unna sig ibland!" Måste man? Vill man så gör man det men vill man inte så måste man fan inte unna sig något...
 
Kom ihåg att vilan är viktig!
 
Det är kul att höra när någon kommit igång bra med träningen och tycker det är kul och vill träna varje dag. MEN kom ihåg hur viktigt det är med vilan. Om man inte vilar så hinner inte musklerna återhämtas och "bryts ner" istället. Man kan säga att man förbränner muskelmassa istället för fett då. Dessutom ökar risken att bli sjuk om man tränar för mycket. Speciellt om man tränar för mycket och inte äter tillräckligt bra. Risken att skada sig ökar oxå. Jag vet att det är tråkigt med vilodagar och att man känner sig lat men lyssna på mig, lägg in vilodagar då och då!
 
Ring inte mig mer

Smidigt sätt att tappa vikt!

 Upp på ett berg och tappa vikt!

I ett försök av några tyska jävla forskare så har man lyckats få en grupp överviktiga att gå ner i vikt på ett berg på 2600 meters höjd. Utan att banta eller idrotta! Forskarna skickade upp 20 överviktiga män för en vistelse på en forskningsstation. Där fick deltagarna äta hur mycket de ville. Enda restriktionen var att de inte fick vara fysiskt mer aktiva än normalt, vilket kontrollerades med en stegräknare.

I genomsnitt gick deltagarna ner 1,5 kilo vilket normalt innebär ett kalorieunderskott på cirka 10 000 kcal eller 30 timmars måttlig uthållighet.

I den tunna luften är det mindre syre i blodet och därför ökar pulsen och man måste andas snabbare. Till detta kommer att kroppen avger mer leptin, ett hormon som dämpar hungern och aktiverar fettomsättningen.

Och nu till det mest intressanta, fyra veckor efter försöket hade försöksdeltagarna ännu inte gått upp i vikt -förmodligen för att de var fysiskt aktiverare än tidigare. Precis som idrottsmän före stora tävlingar tränar i tunn luft hade de förbättrat sin kondition

Kostschema från och med måndag...

45 minuter morgonpromenad. Köttigt benpass på Atlet i Västervik och nyss 35 (?) minuter promenad. Äter strikt men från och med måndag blir det striktare. Det kommer att bli sjukt strikt! Gjorde ett matschema tillsammans med coach idag. Kommer skriva ut det imorn. Cardion kommer ökas oxå. 
 
Till alla som vill ha hjälp att gå ner i vikt. Tänk efter lite själva först. Finns det nåt "onödigt" att ta bort? ja förmodligen. Chips, godis, läsk, alkohol, kakor. Börja ta bort det. Går det att träna mer? Förmodligen det med. Träna tunga pass på gymmet till att börja med. Sedan lägg till någon typ av cardioträning, förslagsvis promenader. Kan ni äta bättre mat? Ja det med förmodligen. Börja med det då. 
 
Sedan kan ni fråga mig vad ni kan göra mer för att tappa fett ;) Och det FINNS INGA GENVÄGAR till en snygg och vältränad kropp. Det är hård träning och bra, strikt kost som gäller! 
 
Imorgon jobbar jag (kors i taket) 07,30-16,00 så det blir uppgång vid sex. Alltså jag ska inte gå upp när jag har sex utan klockan sex tänkte jag mest på. Promenad innan frukost sen jobb och på jobbet ska jag ut och jogga med en klient :) Sen på eftermiddagen en lugnt pass bara med biceps och underarmar. Eller jag tränar ju de musklerna hårt men jämfört med rygg som jag tränae igår och ben som jag tränade idag så är småmuskler som biceps och underarmar ett väldigt lugnt pass. 
 

Dax att bli mer strikt...

Sov jour på jobbet inatt och slutade 8 imorse. Vid kvart i nio typ tränade jag mage. Sen var jag på massage hos Lotta i Åby :) http://www.abyfriskvard.se/terapeuter/lotta-lindgren-11940501
 
På dagen har jag mest jazzat. Är fortfarande lite hostig och onödigt trött. Det är lite störande. Annars är det bra!
Tränade rygg med Kim på WAHK förut. Grymt bra pass! Tog lite bilder. Hoppas på att få dom snart. 
 
Deffen går bra men måste bli ännu mer strikt nu. Coachen sa till mig " Jag tror inte de andra sitter hemma och äter chokladbitar" så sant... Ännu striktare kost och mer cardio nu! 
Blir en promenad lite senare ikväll..
 
Idag när jag tränat två pass och ett av dom var rygg så har jag "fått" äta lite mer. Uppåt 300 gram kolisar. I helgen hade jag lågkolhydratsdagar och hamnade då på ca 150 gram. Proteinintaget ligger fortfarande på runt 300 gram. 
 
 

Återhämtning

Återhämtning av musklerna.

Hittade ett inlägg från 7/11 förra året som jag tyckte var bra lite :)
 
Som nybörjare tränar man oftast hela kroppen på ett pass. Sedan börjar man dela upp kroppen, vanligt är att man delar upp kroppen på två pass först, sen 3 och sen kanske 4. Många tränar varje muskel en gång i veckan. Sen hör man oftast att en muskel behöver 48-72 timmar för att återhämta sig. En vecka har 168 timmar. 

Det jag försöker få fram som ni säkert förstår är att man kan (normalt) träna varje muskel mer än en gång i veckan! Men det är många som tränar varje muskel en gång i veckan och får bra resultat. Det är indiviuellt hur man ska träna för bästa resultat. Det gäller att prova sig fram! 

Återhämtningen påverkas av flera olika faktorer. Hur hårt tränar du? Ju hårdare desto längre återhämting. Hur bra äter du? Äter du bra återhämtar du dig fortare. Hur bra/mycket sover du? Bra sömn ger mycket bättre återhämtning. Hur fysiskt krävande jobb har du? Använder du musklerna mycket på jobbet så blir återhämtningen längre. Hur stressad är du? All negativ stress påverkar träningen och återhämtningen. 

* Träna hårt men smart!

* Ät bra!

* Sov tillräckligt mycket och ta gärna en tuppis ibland ;)

* Försök att stressa så lite som möjligt (Lättare sagt än gjort)

* Ha inte ett fysiskt ansträngande jobb, om du har de så anpassa träningen efter det. 

En annan grej som är viktig att att inte "träna sönder" en muskel, man ska träna hårt såklart men förnuftigt. Det jag tänker på nu är att många tränar små muskler (biceps, triceps framförallt) alldeles för mycket. Att träna biceps i en timme med förton set får dom förmodligen inte att växa så speciellt mycket. Här är oxå individuellt men generellt tror jag att man ska träna armar lite mindre. 

Tänk på att biceps används en hel del när man tränar rygg och triceps används vid bröst och axelträning. 

Skriv gärna om ni har några synpunkter, allt jag skriver är ingen absolut sanning, det finns mycket inom träningsvärlden som finns olika åsikter om och där det ena eller andra varken är fel eller rätt. Men ni kan tro på NÄSTAN allt jag skriver iaf ;)


Kalle anka har blivit mördad, Fantomen har blivit mördat, Musse Pigg har blivit mördad... Det är en seriemördare i farten! 
Säg inte att de va dåligt för de är underbart kul :D

Sluta gnäll Per Ekbjörn...

Istället för att gnälla så ska jag göra mitt bästa för att få upp läsarantalet igen :) Men är väldigt tacksam om jag får lite hjälp! Ska skriva oftare och försöka skriva vettiga saker. Och kom ihåg, även om jag inte skriva ut på FB  varje gång så skriver jag ändå i bloggen.
 
I fredags tränade jag ben  och lite utsida axlar på Friskis och svettis i Hallstavik. Cardioträningen blev bus med barnen, flytta lite grejer och en promenad. Lördag och söndagen var träningsfria. Cardio på lördagen var flytthjälp. På söndagen var cardio ca 1,5 timme promenad.
 
Idag gick jag 30 minuter i Norrköping på vägen hem från Stockholm. Tränade bröst och axlar vid 14 och nu på kvällen har jag inte kunnat ta någon promenad eftersom jag är på jobbet och sover här.
Vad "händer" de dagarna jag inte kan ta någon promenad då? Jo, jag äter mindre. Det går att deffa ner sig utan någon cardioträning överhuvudtaget, skillnaden är helt enkelt att man får äta mindre. Men jag föredrar och tror att det är bättre om man både äter lite mindre och rör lite mer på sig.
 
För femtielfte gången: För att deffa, dvs bli av med fett, så krävs det att man äter MINDRE mängd kalorier än man förbrukar. Det, och att äta tillräckligt med protein och att fortsätta att träna hårt, är grunden för en bra deff!
 
Imorgon ska jag träna mage på morgonen ifall jag sover skapligt inatt (sover sämre på jobbet) sen ska jag till Lotta på massage! På kvällen ska jag träna rygg med Kim och eventuellt köra lite poseringsträning. Ska ta lite formbilder oxå.
 
Ska till Freddy och handla bland annat http://muskelbygget.se/daatag3betalafor2-p-363.html?cPath=61 i veckan.

Inga läsare kvar knappt!?

Nu har jag varit iväg hela helgen och varit dålig på att uppdatera bloggen. Men så lite läsare som jag haft nu sista dagarna har jag inte haft ens när jag varit iväg på semester en vecka eller flera veckor utan att skriva alls :(
WTF! Visst, jag skulle skriva bloggen även om jag inte hade någon läsare alls men självklart är det roligare med många läsare. Så snälla, hjälp mig tack :)

'gör jobbet'

vill du komma i form? de finns inga genvägar. strunta i den där godsaken.  Ta i lite extra på passet. gå den där promenaden. hoppa över alkoholen.  inga ursäkter, bara gör det! det är så värt! du kan fuska men ju mer fusk desto sämre resultat, de är inga konstigheter! det är däremot jävla myckrt konstigheter att göra blogginlägg med mobilen så därför avslutar jag där... 

"Känslan att vara i bra form överväger känslan att få äta vad man vill"

Promenad till gymmet sen 30 minuter på gångbandet sen promenad hem. Sen nyss ryggpass. Helt fantastiskt!
 
Chins med vikt
Markyft + "liggande rodd på bänk med rep"
Baksida axlar i maskin + serratuspress
Baksida axlar enarm
Latsdrag i CC. 
 
Jag älskar att deffa. Känslan när man ser från dag till dag hur musklerna syns tydligare. Detaljer och delningar kommer fram. Ådror kommer fram. Det är underbart.
 
"Känslan att vara i bra form överväger känslan att få äta vad man vill"
 
Så jävla sant! Förvisso äter jag nästan vad jag vill, men kanske i mindre mängder ibland.. 
 

Nu packa ihop det sista sedan iväg till Stockholm/Hallstavik några dagar!
 
Kläder, kosttillskott -  http://www.muskelbygget.se/, 1 kg kyckling, 1,5 kg kvarg, 350 gram proteinpulver, 1 liter äggvita, 10 bars... 

RSS 2.0