Ben+fotboll

En riktigt bra dag igår med mycket aktiviteter! Ett bra uppvaknande, godisstund och sen ett köttigt benpass. Godisstund. Efter det fika på 48an, promenad i solen och sen mat på "Kinan". Handla lite grejer på stan (Vimmerby) Vid tre hade jag ett PT-pass. Godisstund. sen var jag med min stödkompis och spelade fotboll vilket var väldigt skoj! Sen åkte jag till Horn och hade hemmaträning med en stödkompis.Godstund IGEN. och sen på kvällen var jag hemma hos Martin "lillebror" som jag inte träffat på länge. Fantastisk dag! Dessutom vårväder :)
 
 
Jag fattar inte varför folk klagar över att det är dyra bensinpriser. 0,00 är väl typ ingenting?
 
Benpasset igår: 
 
* 4 set lårspark
* 3 set knäböj i smithen
* 4 set hacklift
* 3-4 set benpress med brett benfattning (insida lår)
* 4 set liggande lårcurl
 
Riktigt skönt pass, bra kontakt i alla övningar och speciellt i liggande lårcurl där jag fick specialbra kontakt!
 
Idag vaknade jag upp och var lite förkyld. Riktigt förnedrande :/
Ska packa ihop lite grejer nu som ska flyttas sen i eftermiddag ska jag till mitt nya jobb i Linköping
 
Prata gärna med varandra när ni vilar mellan seten men när du utför en övning så ska det var fokus på träningen. Som jag skrev igår, håll emot i den excentriska fasen, försök få kontakt med muskeln sen bara kötta!
 
 
 
 
 

Excentriskt

 
Jag har mer och mer tänkt på sista tiden hur jävla fort alla tränar på gymmet! Hur fort de utför sina reps alltså. Slänger upp vikten och släpper ner. Varför!?
 
Det finns faktiskt en anledning att "fuska" med att släppa ner vikten och det är för att man då orkar lyfta mer. Vill man vara stark i något så är det alltså bättre att släppa ner vikten. Tänk dock på att skaderisken ökar då.
 
Den delen av rörelsen när man lyfter vikten, tänk från bröst och upp til raka armar i bänken, kallas den koncentriska delen. Den delen där man håller emot och för stången ner kallas för den excentriska delen. Det är den excentriska delen som många slarvar med eller helt "hoppar över" eftersom de bara släpper ner vikten. Det är dumt eftersom den ger 60 % av träningen! Det är även den delen som ger uthov till träningsvärken.
 
Det har forskats mycket om excentrisk träning och det jag kommer skriva om är mer eller mindre uppbyggda antaganden om excentrisk, även kallad negativ träning (den är inte negativ alltså men jaaa är den delen då man sänker vikten, eller håller emot)

Det är BARA den excentriska delen som ger träningsvärk så är du ute efter träningsvärk så håll emot lite extra då du sänker vikten (även i andra övningar då såklart)

Det jag ska skriva nu är en aning svårbegripligt som vissa andra saker jag skriver om är men jag försöker så gott jag kan att förklara :)

* Det är den extrema längdförändringen vid excentrisk träning som antas påfresta cellskelettet och starta inflammatoriska (läkande) processer som leder till att satellitceller aktiveras =muskeltillväxt

* Den hypertrofi (större muskelfibrer på grund av ökat antal paralella fibriller) som uppnås av bara excentrisk träning bibehålls längre vid träningsuppehåll än den som uppnås av bara koncentrisk träning. Alltså om du håller emot lite extra på vägen ner när du tränar så har du nytta av det om du tar träningsuppehåll!

* Det här är rena grekiskan men: otränade individer har en neuronal inhiberingsmekanism som gör att aktiveringen av motorenheter begränsas vid en maximal viljemässig kontraktion. Denna inhibering kan minska av intensiv tung excentrisk styrketräning. Översatt till svenska och lite förenklat: Om man är nybörjare så aktiverar man inte lika stor del av muskeln men tränar med tung excentrisk träning så kan man lyckas aktivera större del av muskeln!

* Excentrisk träning kan minska den stelhet som uppstår i senor vid ökad ålder. Även bentätheten ökar lokalt mer vid excentrisk träning än vid koncentrisk. Dessa faktorer kan kanske resultera i minskad skaderisk.

* För att få alla ovanstående effekter bör excentrisk träning innehålla övningar som utförs med långa rörelsebanor så att muskelfiberförlängningen blir stor

* Excentrisk träning utgör en större påfrestning på muskeln och bör därför kombineras med längre återhämtningstid

Men kom ihåg att det är kombinationen koncentrisk/excentrisk träning som ger bäst resultat, men det många skulle ha glädje av (även jag) är att hålla emot lite extra på vägen ner!
 
Håll emot på nervägen och få ut mer av träningen samt få mer träningsvärk!
 

Inflyttad

Igår flyttade jag in i min lägenhet i Linköping! Till min hjälp hade jag Jens som jag inte träffat på länge. Efteråt var vi och tränade bröst, axlar och mage på Actic. Sen blev det lite FIFA. Kul att umgås lite med han som jag har intatuerde på benet :p (Det är alltså inte little cat som heter Jens som jag råkat säga till vissa)
 
 
Mitt pass såg ut ungefär så här:
 
4 set bänkpress på 100, 100, 100 och 80. 4, 4, 4, 7 reps. Alltså 4 reps på 100 kg. Det är INTE BRA men räknar med att göra en riktigt bra ökning fram till sommaren!
 
5-6 set utsida axlar med lätta hantlar. Mellan seten.
 
4-5 set i pecdecen
 
4-5 set utsida axlar i maskin. Även det mellan seten.
 
2-3 set i axelpressmaskin
 
Typ nåt sånt tror jag?
 
Mage: 4 set sittande på knä och böj framåt
 
4 set maghjulet
 
Träningvärk  i både bröst och mage. Igår hade jag i rygg och ben! Det är inte så konstigt kanske eftersom de inte blev så extremt hårda pass i Thailand...
 
Nu är jag hemma hos mina föräldrar och jazzar lite. Ska fixa lite läskeblask sen bestående av morot, apelsin och ingefära. För övrigt så äter jag "de jag behöver" och utöver det så blir det en hel del godsaker. Onyttigt mycket kanske men kalorieöverskottet blir inte så extremt ändå. Jag kommer lägga på mig fett och måste lägga på mig fett för att bygga.
 
"För varje hekto fett du lägger på dig så ökar du förhoppningsvis några gram muskelmassa"
Det är när du ska bygga och när du ska deffa så gäller:
"För varje hekto fett du deffar bort så behåller du några gram extra värdefull muskelmassa så länge du får i dig tillräckigt med protein"
 
 
Men om du ska deffa och gå ner i fett% så får du låta bli godsakerna. Det kan många gånger vara svårt men det är så värt det!
 
"Känslan att komma i form överväger känslan att få äta vad man vill"
 
 
 
Ikväll ska jag jogga nån kilometer eller två på träningshuset samt träna vader. Sen imorgonbitti/förmiddag ska jag kötta ben! Imornkväll blir det lite fotboll ihop med fotboll för alla (jobb)
 
 
Magträning
 
 
ALLA har magmuskler. Anledningen till att de inte syns hos många är för att de täcks av underhudsfett. Även om man så gärna vill det så går det inte att punktförbränna fett genom att träna mage. Det går heller inte träna antingen nedre eller övre delen av magen. Du tränar hela magen. Som ni ser på bilden så fäster de raka magmusklerna uppe vid bröstet och sedan ner mot underlivet(!)  Ser man bilden så kanske de är lättare att förstå att de inte går att träna bara nedre delen?
 
En sak till angående magträningen: Magmuskulaturen behöver, precis som alla andra muskler, vila minst 2 dygn. Det finns ingen anleding att träna mage varje dag. 1-2 gånger  veckan är lagom och då ska den tränas, precis som alla andra muskler, TUNGT! Magen är, om man jämför med rygg och ben, relativt små muskler så personligen tycker jag att det räcker att träna mage ungefär 30 minuter varje gång.
 
För att fixa fram en bra mage så krävs det alltså att både träna magen hårt men inte för ofta och att få bort fettet som finns på magen. Det gör man genom att äta bra mat, träna tungt på gymmet och gärna lägga in lite cardio (fettförbränning) samt att ha TÅLAMOD! För att få bort det sista fettet som är svårast så är det en bra idé att använda sig av någon bra fettförbrännare:
http://muskelbygget.se/fettforbranning-c-59.html?osCsid=0fcb7d991aed61e8049cb9c23e42b333

Tjejer- Träna tungt och ät ordentligt!

Det här är min vän Julia. Första bilden är för 11 veckor sedan. Andra är för 4 veckor sedan och den sista är en vecka sedan. Innan jag åkte till Thailand gjorde vi en fettmätning som visade 19,4 %. Idag, fem veckor senare, mätte vi igen och den visade 16,1 %. Det är grymt bra resultat! 
 
Dessutom har hon ökat i styrka! Nu är Julia fortfarande nybörjare och då är de lättare att bygga muskelmassa. Man kan både bränna fett och bygga muskelmassa då men det är ändå riktigt bra jobbat. Jag har hjälpt henne lite med träningstips och kost men det är hon som gjort jobbet. Till sin hjälp har hon använt kosttillskott från http://www.muskelbygget.se/
 
Och tjejer kom ihåg, man blir inte jättebiffig snabbt bara för att man tränar hårt eller för att man tar kosttillskott! Det är några gram muskelmassa om dagen man lägger på sig även om allt görs rätt!
 

Vad har Julia gjort då för att få de här bra resultaten
? Är det svältkost och massor långa "PWs" ?!
Inte direkt! Det är TUNG styrketräning, några promenader i veckan och en bra kost med mycket protein. Hon har även ätit godis ibland och då har hon gjort det utan att få dåligt samvete! 
 
Att ständigt bekymra sig över hur man äter är stressande och stress ökar nivåerna av kortisol som ökar fettinlagringen och även bryter ner musklerna. Undvik därför stress i möjligaste mån!
 
Om man äter alldeles för lite i förhållande till hur mycket man tränar så sparar kroppen på fettet och bränner muskelmassa istället och det leder till ännu lägre förbränningen. Ett stort kaloriunderskott gör även att man lättare blir sjuk och lättare får skador. Tänk på att äta/dricka protein flera gånger under dagen och att kolhydrater behövs för att orka träna tungt för det är, som ni ser, tung träning som ger de bästa resultaten! Efter träning är proteindrink att föredra. Proteindrink kan även användas som mellanmål men ska inte ersätta nån måltid. 
 
Julia "jag hatar allt larv som har med lchf att göra och att det inte är kolhydraterna som gör oss tjocka" 
 
Och återigen, var inte rädda för att få jättestora muskler för det tar tid att bygga muskler och speciellt för tjejer som bara har en tiondel så mycket testosteron i kroppen som vi killar!
 
 
Snälla tjejer, ta till er detta!
 
 

Gojibär

Det unika med Gojibäret är bland annat att det innehåller hela 18 olika aminosyror (i små mängder så klart, äter man gojibär är det ju inte direkt för att få i sig massa protte, det finns mycket bättre livsmedel att äta för det...)  varav 7 av 8 är bland de essentiella (livsnödvändiga). 

Bäret är fullproppat med viktiga mineraler såsom järn, kalcium, zink, selen, samt hela 21 spårämnen däriblandgermanium ett spårämne som har lovordats för dess effekter. Antioxidantaktiviteten i Gojibär är extremt hög med en mycket hög ORAC-poäng

Det ögonfrämjande ämnet zeaxanthin finns också i Gojibär. Väldigt höga halter av betakaroten och C-vitamin har visats i bäret, dessutom innehåller det E-vitamin, betasistosterol (sänker kolesterol), solaventivon (kraftigt antibakteriell) och polysackarider (ökar virus- och bakteriemotståndskraft) samt många andra för kroppen välgörande ämnen.
 

Styrketester

Tränade ben idag med Amanda. Skönt med ett "riktigt" benpass för första gången på 5 veckor! Benpassen i Thailand blev bara jazzpass... Tränade ett pass till idag med stödkompis men bara en kvart underarmar. 
 
Den stora testdagen igår :) och här är resultaten: 
 
Morgonvikt: 83,2 kg 
Klockan 07,15
 

Fettprocent: 7,0 %
Biceps: 2,4 cm
Triceps: 3,8 cm
Mage: 3,8 cm
Rygg: 8,1 cm
 
Gissade innan att jag hade 7,0 och mycket riktigt :) 

Vilopuls: 58 
5 minuter stilla i sängen
 
Olika mått
Böjd vad 42 cm
Biceps vänster spänd 43 cm
Lår 61 cm 
Mage avslappnad 85,5 cm
Axlar 126 cm
Lats spänd 115
Underarm rak 32 cm
 
Styrka

Bänkpress maxning: 122,5 kg - Träningsvärk i axlar och inte tränat bänkpress regelbundet på många år.
Dips med 25 kg - 12 reps - Tränar i stort sett aldrig dipa
Chins 19 stycken - länge sen jag tränade chins
Marklyft 8 reps -140 kg - Inte tränat marklyft heller regelbundet på många år
Knäböj i smithmaskin 8 reps 140 kg - Djup - ner till bänken
Biceps med stång - "fitness five-stil" 7 reps med 40 kg 
 
Mål om 3 månader: Pass.. Ska fjune påt lite :)
Bör kunna göra rätt bra ökningar eftersom jag tappa en del muskelmassa under Thailandsresan och eftersom jag kommer äta lite mer nu samt köra en hel del bra kosttillskott från http://muskelbygget.se/index.php
 
Kommer göra styrketester typ varje månad och vikten ska jag kolla varje vecka så jag ökar. Finns ingen anledningen att "grisbulka" men kommer ligga på kaloriöverskott så jag bygger muskelmassa och kommer således att lägga på mig lite fett oxå. Om 3 månader kommer jag förmodligen väga 3-4 kg mer än nu och ha en fettprocent på 8,5 %. Allså nåt kilo fettmassa och resten av vikten kommer tyvärr inte vara bara muskelmassa utan vätska och glykogen men något halvkilo muskelmassa borde jag kunna öka :)
 
För att öka i muskelmassa så krävs det att äta tillräckligt med protein och ligga på kaloriöverskott
 
Var hos Freddy igår och handla lite nya godsaker! Bland annat en ny form av kreatin som verkar grymt bra http://muskelbygget.se/cyclocreation455g-p-464.html?cPath=64
 
 

Beta-alanin

 http://muskelbygget.se/betaalanine-p-297.html?cPath=72
 
Beta-Alanin är en icke essentiell aminosyra, och är den enda naturligt förekommande beta aminosyran. För dig som tränar är Beta-Alanin fördelaktigt att använda eftersom det är den begränsade faktorn av mängden karnosin i muskeln. En ökad tillgång av Beta-Alanin ger alltså en större buffert av Karnosin för dina muskler.
 
Med en ökad tillgång av Karnosin så ökar muskelns aeroba och anaeroba träningskapacitet. Karnosin har en buffertkapacitet i muskelcellen och minskar försurning av musklerna genom att buffra vätejonerna som uppkommer vid hård träning.Beta Alanin är en superprodukt, för vilka är det bra?Det har gjorts ett antal studier om Beta-Alanins användningsområden. Därför vet forskarna idag mycket om de positiva egenskaper Beta-Alanin har för dig som tränar. 
 
  • Beta-Alanin förbättrar sprint/ spurt förmågan vilket gör den är perfekt för dig som spelar fotboll, hockey eller är sprinter/ medeldistanslöpare mm.
  • Beta-Alanin + Creatine är en kanon bra kombination för styrketränande eftersom den ger både en ökad muskelmassa samt minskad fettmassa. **
Vad är det som kliar/sticker när jag äter Beta-Alanin? 
Stickningarna som kan uppkomma är helt ofarliga. Det är något som på svenska heter Paresti (känsla av stickningar). Det beror på höga halter av Beta-Alanin i blodet och kommer efter ca 20min och brukar hålla i sig ca 1,5h.
 
Det är väldigt olika hur man reagerar på Beta-Alanin, men ”stickningarna” har ingenting med inlagringen att göra. Du har alltså lika bra effekt av Beta-Alanin oavsett det kliar eller inte.
 
 
 
 

Andra dagen i Sverige.

Åkte från Stockholm idag och stannde till i Linköping för att träna axlar på Friskis och Svettis med Danne. Blev lite mage oxå. Saknar Thailand men ändå skönt att vara hemma och träffa de jag tycker om och att vara seriös med träningen igen. Lite till Thailandsbilder kanske jag ändå "får" lägga upp?
 
Dagens pass: 
 
* Utsida axlar med hantlar
* Militärpress med stång, dropset i sista
* Baksida axlar i maskin
* Utsida axlar i maskin
* Baksida axlar i "roddmaskin" Svårt att förklara, ska ta ett kort och visa nångång men riktigt skön övning!
* Hantellyft framåt
 
 
Inte så äckligt vatten direkt.. Nöjt vatten
 
 
Fläskkotlett
 
Underbara Thailand <3
 
 
Ingen tid att pass, värme, glädje, gå utan tröja, göra vad man vill när man vill, äta ute varje dag, slippa städa, slippa diska, njutning , jazza, busa osv osv... 
 
Nu är det en del att ta tag i. Kommer flytta i början av nästa vecka och kommer förmodligen få besöka mitt nya jobb i början av nästa vecka med. Nu i helgen ska jag träffa alla stödkompisar och fixa med lite annat. Imorn är det en del "tester" som sagt. Jag börjar redan på morgonen med att kolla vilopuls och morgonvikt. Sedan är det fettmätning och mätning av armar, mage och lår. 
 
Saknar redan... Niclas på flygplatsen i Bangkok, han undrar om han har nåt i ansiktet? Nej det är borta nu...
 
Ett kilo morot och ett kilo apelsin. Tog ett tag att fixa men känns extra nyttigt när man fixat de själv. mm
 
 
 

Hemma igen...

I förrgår var sista dagen på Phiphi och den spenderades vid poolen lite. 
 
Nej jag kan inte flyga på riktigt . Det är bara som det ser ut...
 
Sen på kvällen åkte vi till Patong där jag tränade rygg och baksida axlar. Igår var vi i Karon på dagen sen flög vi till Bangkok sen inatt hem till Sverige. Flygresan gick fantastiskt smidigt och de var delvis för vi åkte lyx :)
 
Sov nån timme mellan Phuket och Bangkok sen sov jag 8(!) timmar på raken hem till Sverige! 
Varmt mottagande av Malin och Emma på flygplatsen imorse sedan frukostbuffé, godis lax och godis hos Emma idag!
Varit och hämtat min nya bil idag med! Jag vet inte vad de är för märke på den eller något men den är liten och söt och drar inte så mycket bensin, det räcker att jag vet det...LFO
 
Skulle tränat idag men sovit lite för mycket så hann inte. Imorn blir det nog ett pass på Friskis i Tannefors på vägen hem. Sen på fredag är det dags för alla mina tester! 
Maxa i bänkpress, maxa i chins, kolla vilopuls, vikt, fett%, jogga 2 km sen eventuellt lite annat med. Mäta lår, arm och mage.
Blir även ett besök hos http://www.muskelbygget.se/ för att köpa lite nya kosttillskott
 
Hejdå ett härligt semesterliv och hej ett seriöst träninsliv igen.. Älskar både delarna!
http://www.muskelbygget.se/
 
 
Angående färgen rosa : "Rosa har inte alltid varit ”tjejfärgen”. Före 1950 var rosa, om den alls var könskodad, snarare en manlig färg, en variant på rött som stod för styrka och blod. Blått, Jungfru Marias färg, var för flickor. I ett amerikanskt veckomagasin från 1918 som Fanny Ambjörnsson citerar i sin bok står det: ”Den allmänt accepterade regeln är rosa för pojkar och blått för flickor. Anledningen är att rosa, som är en starkare och mer bestämd färg, passar bättre för pojkar, medan blått, som är mer skör och spröd är vackrare på flickor”.
 

Näst sista dagen på Phiphi

Hästar. Das Pferd på tyska. 
 
Tamhäst (Equus ferus caballus) är en domesticerad underart av vildhästen som tillhör släktet hästar. 
Hästtokig som jag är...
 
Igår blev rätt hårt men idag har vi tagit det lugnt. Stranden, jazzat, köpt tavlor, kollat Thaiboxning och snart läggdags
 
Va ädä!?
 
 
På resan har jag mest tränat axlar men även kört igenom resten av kroppen ett par gånger. Men nästa vecka fortsätter projektet att kötta på ryggen :) Ska kötta på resten oxå men ryggen släpar mest. Släptokig som den är ryggen. 
 
Imorgon åker vi till Patong på eftermiddagen och förmodligen blir det ett gympass där igen. Sen på tisdagkväll är de hemfärd. Tror flyget går vid 22 på kvällen. Eller flyger. 
Nu ska jag gå och köpa en sista chokladbit sen är det läggdags
 
 
 

Några slarvdagar...

Inte det största gymmet men det räckte gott och väl för ett jazzpass axlar igår :)
 
Tränade igår men idag och imorn är det vila som gäller. Ätar/drickdagar kanske man kan säga.. Bara några dagar kvar i Thailand och eftersom det blir 100 % seriöst då så blir det 100 % oseriöst nu.. Det är givetvis inte optilamt att dricka alkohol och äta glass och godis hela dagarna men på två dagar hinner man inte förstöra speciellt mycket så länge man sköter sig i övrigt.
Btw, gränsen för fetma är det 100 % bodyfat eller!?
 
Jag ser lite gay ut där faktiskt. Men skenet bedrar.. Även solen har sina fläckar. Det ska vi inte sticka under stolen med..
 
 
 
Inte ok att stå och ta bilder när de är annat folk på gymmet.. Det är regelvidrigt men ingen regel utan undantag. Undantagstokig som jag är!
 
 
Nu en glass och en breezer och stranden :)
 
 
 
 

<3 Thailand

En härlig dag som började med att jag vände mig om i sängen och såg Niclas ligga och skratta i sömnen!
 
Vad ä dä?!
 
Nu är det svårt att välja.. Bränna, du skulle varit med nu och hjälpt oss ;) En sista... 
 
Och nu är funkar inte Wifi så bra.. som vanligt! Så blir ingen mer bilder.. Annrs har vi kastat boll, busat och träffat folk på stranden idag och nu dricker jag en breezer.. Det är sista ;)
 
Är för övrigt riktigt träningssugen! Och då menar jag träningen och allt runt omkring med bra mat och bra kosttillskott men första några riktigt slarvigt fantastiska dagar på Phiphi!
 
 
 

Patong några dagar

Igår flög vi från Koh Samui till Phuket sen vidare till Patong. Det blev en lugn kväll. Flygplatsen på Koh Samui var något utöver det vanliga så här kommer lite bilder från en vacker flygplats :)
 
 
Det är så olika det där hur en flygplats ser ut... 
 
 Det är svårt att tro det men det är väntsalen som syns där borta.. 
 
 
Gratis fika oxå fanns i en liten hörna. Saknar för övrigt fika hemma med riktigt kaffe och mackor med riktigt ost! Osttokig som jag är... 
  Små söta vagnar som tog oss till flygplanet
Maten på planet är inte mycket att hurra för men när kakan är rosa är det ändå rätt bra. Rosatokig som jag är!
 
 
 
Idag blev en jazzdag till där vi tagit det lugnt. Jag åkte till Karon en sväng och solade/badade där. Idag kom första regnet sen vi kom hit. Det regnade en kvart typ sen var det bra väder igen! På kvällen var jag och tränade. Jag kom dit 21,30 och det stängde 22 så de blev ett intensivpass axlar, lite mage och lite bröst! 
 
 
Vi sitter inte i vassen direkt?
   
Semesterform. Håller hyfsat bra form och delvis beror det på de bästa kosttillskotten som ni hittar på http://www.muskelbygget.se/
 
Säger gonatt och ser fram emot att åka till Phiphi imorgon :)
 
 

Träning 5 dagar på raken

Tränade igår för 5e dagen på raken :) Idag kanske jag springer på stranden (skriver söndag och får se hur jag känner imorgon)  Men sedan blir det förmodligen ingen mer träning på den här resan om jag inte kör något dagen innan vi åker hem för på Phiphi är det allt annat än träningsliv som gäller...
 
Sista passet blev rygg och baksida axlar och lite lätt på utsida och framsida axlar, mest för att få pump.
 
Worlds gym
 
Bilder på alla Mister Olympia-vinnarna på väggarna :)
 
Planerar träningen lite hur jag ska köra när jag kommer hem. Det blir inte exakt som jag planerar ändå men ändå kul att tänka på träning och planering. Gillar ju att vara i form men kommer få stå ut med att tappa formen en aning under iaf tre månader så jag hinner bygga lite. Sen kanske jag kommer träna lite fotboll vilket inte direkt gynnar byggandet, dock blir det max två fotbollspass i veckan och det förstör inte så myccket. I och med det kommer jag bara kunna träna ben en gång i veckan. Fokus kommer ligga främst på utsida axlar. Jag ska även försöka fortsätta fokusera på ryggen och främst latsen då.
 
I övrigt är det bra mat som gäller och att ligga på kalorieöverskott, festa högst en gång i månaden, försöka sova bra/tillräckligt och köra kosttillskott ifrån http://www.muskelbygget.se/ och stressa så lite som möjligt. 
 
 N'Gorge® NOS, 270 g En ny PWO från muskelbygget som lär vara grym! 
 
 

7 rules of life


Lamai beach lite

Idag åkte vi till den andra stranden som heter Lamai. Det var inte direkt badvänligt där. Satans stora vågor som jag lekte lite i :) Dock slutade jag leka när det kom en riktigt stor våg som slängde runt mig så jag fick ont i ryggen och slog i huvet i golvet lite. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Så olika det där hur man gör när man ska krama en våg...
 
Lite sjuka bilder.. Sen bjuder jag även på lite naturbilder :)
 
!
 
 
 
 
 Och så lite bilder på de Thaitokiga...
 
Nöjdheten! 
 
 
Fruktstund mm.. 

Godisdeff vs normal deff!

Nu funkade de bara för det :) Hoppas jag kan skriva färdigt de här bara..
 
Igår tränade jag framsida lår, axlar och lite bröst. Jag har aldrig svettats så mycket under ett gympass faktiskt! Men är ju lite varmare här och så körde jag ändå rätt intensivt. Idag tränade jag armar och mage sen imorgn blir det ett sista pass på en vecka typ.
 
De här dagarna då jag inte festat har jag faktiskt lyckats att deffa ner mig några hekto. Detta trots mycket godsaker. Tänkte lägga upp en jämförelse hur jag deffade inför tävlingen och hur jag deffar nu :) Tänk på att inför tävlingen gjordes allt perfekt och jag skulle tappa så mycket fett som möjligt och behålla så mycket massa som möjligt. Nu är jag inte här för att deffa eller för att bygga muskler utan vill bara hålla formen. Det är ingen annan än mig som ser skillnad på om jag har 7 eller 6,5% fett men jag trivs mycket bättre när jag kommer ner på 6,5 och vissa ådror och konturer kommer fram. Som ni förstår är det inte optimalt att äta som jag gör här men vill ändå visa att de går att gå ner i fett trots en hel del godsaker... 
 
En dag inför tävlingen: 
 
08,00: 1 kopp kaffe + grönt te och en  Blue AMP Stack 10 gram BCAA * , 5 gram l-leucin, 5 gram L-glutamin
ca 1 timmes promenad
 
09,30: 35 gram havrgryn (1 dl istället för 1,5 dl) , 20 gram vassleisolat(protein), 40 gram bärblandning
 
11,00: 300 gram äggvita + En verve
 
13,30: 125 gram kycklingfilé, 40 gram ris (50 innan) och 40 gram broccoli
 
16,30: 20 gram vassleisolat, 30 (35 innnan) gram havregryn och 40 gram bär
 
17,30;  Rezerk - PWO
 
18,00: 10 gram BCAA, 5 gram L-leucin, 10 gram glutamin. Hälften precis innan passet och hälften under passet
 
Träna
 
19,30: 25 (35 innan) gram vassleisolat + 35 gram malto (snabba kolisar)
 
20,30: 125 gram kycklingfilé + 50 (55 innan) gram ris + 40 gram broccoli
 
22,30: 300 gram äggvita
 
00,00: 250 lättkesella
 
På natten när jag vaknar: 10 gram  BCAA Hypertrophy
 
Under dagen 3  Omega 3 - Strength och 2 Strength CLA
 
3 gånger om dagen  Scitec Anti Cortisol som minskar kortisolnivåerna. 
 
Promenad någon gång på kvällen
 
 
Har ingen koll på tiderna direkt men skriver ungefär...
 
En dag här: ca 09,00: Lite aminosyror, kort promenad. 
 
10,00: En vädigt god ost och skinkbaguette. 
 
 
13,00: En cola och en liten påse M&M
 
14,00: En Magnum på stranden 
 
15,30: En proteindrink
 
17,00: En glass på Mcdonals och en proteindrink
 
19,00: Aminosyror + gym
 
20,00: Aminosyror + en liten Kitkat 
 
21,00: Vitlöksbröd och Pork Steak med pommes
 
00,00: En pannkaka med nutella
 
00,30: En Proteindrink
 
Korta jazzpromenader under dagen.. Inga PWs direkt :p
 
Det är ju så olika det här hur man deffar...
 
 
O nu börjar de krångla igen så lägger ut den här sen går och lägger mig.. en tuff dag imorn igen ;)
 
 
 
 

en dag på stranden..

Värdelöst mobilblogg igen bara för att Wifi kukar sig! Så störande! Annrs är allt bra här. En heldag på stranden med Cola, godis o glass sen en glass till innan gymmet där jag tränade lite armar o mage. Gått en hel del under dagen. Korta promenader. Orkar inte ligga still hela tiden. Ikväll har vi varit nere på stranden men helt nyktra. Haren del bilder men funkar som sagt intw från datorn... 

ännu en härlig dag

De får bli ett koer inlägg eftersom ja skriver från mobilen. Idag var vi o golfare på förmiddagen. Gick dåligt för båda men ändå kul! Sen jazzat på stranden, glass på McDonalds. Massage, en lång tuppis sen gym! Lite framsida lår o axlar. Sen ute o tog några öl o de blev faktiskt bara några smiley. Riktigt bra strandfest där vi satt o chillade med Emil o gren från västervik. Nu läggdags. Älskar Thailand massor och vill vara här länge men ändå myclet bra att se fram emot hemma smiley

Fördom

Vi dömer folk för mycket efter hur de ser ut. Vi som är lite tränade blir ofta dömda. Många tror att man är dryg och tror att "man är något" bara för man är tränad. De finns även de som trott att jag är farlig! Jag är väl så ofarlig man bara kan bli!? Jag är inte heller dryg, inte de minsta faktiskt och jag tror verkligen inte att jag "är något" 
Jag älskar att träna och vara i form och jag är bra på det. Jag har lyckats bra med det. Andra är bra på annat och jag är dålig på annat. Det är mycket saker som jag är värdelös på :)
 
Som ja skrev igår, mycket blickar och så när man går utan tröja. Förhoppningsvis är några imponerande men många "tittar snett" och tänker så som jag skrev innan. Jag beger inte att alla ska tycka om mig eller vara imponerade men folk kanske borde tänka lite mer på att inte döma någon efter hur man ser ut. Jag har själv gjort det många gånger oxå tyvärr. När jag sett någon har jag tänkt "Vilken dryg idiot" sen när jag pratat med henne eller honom har personen varit jättevettig. 
 
Jag personligen bryr mig nog inte så mycket längre om folk dömer mig även om jag tycker det är lite tråkigt. 
 
Ett 100 % seriöst blogginlägg, tro det eller ej :)
 
Slutligen en film i repris från veckan innan tävlingen: http://www.youtube.com/watch?v=xQomogsDG78
 
Nu ska jag sova för imorgon vankas det golf! pick up time 8,45, 9 hål, egen caddie och "fri klädsel" vilket innebär att jag får spela utan tröja och folk får störa sig ännu mer :)

Thaitokiga!

Sitter utanför receptionen nu som ligger precis ijämte en ladyboyshow... specialfräscha!?

"den här" såg ändå ok ut för att vara ladyboy... Är värre med vissa andra som springer omkring. Sitter här skräckslagen!

Bloggabstinens nu och bloggångest. Alltså lite dåligt samvete för att jag inte bloggat på länge. Bloggtokig som jag är! Det är dels för att internet inte funkar alltid och dels har jag inte haft tid. Det låter sjukt kanske eftersom vi mest bara jazzar om dagarna men det är mycket man ska hinna med varje dag: Sovmorgon, stranden, gå och jazza, äta thaimat, vara thaitokig, ta en tuppis, eventuellt träna, umgås, massage.. och ibland göra någon utflykt eller gå ut och dricka en sista öl ;)

Posetokig

Tänkte skriva i stora drag vad som hänt sista dagarna. I lördags åkte vi tll Ao nang och tog det lugnt. Jag sliten efter en hård och sjukt thaitokig vecka på Phiphi. Söndag och måndag tränade jag på gymmet där jag sökt jobb. Vi var även ute på vackra Chicken Island. Igår åkte Bränna hem tyvärr och Niclas och jag flög till Ko samui. Det blev en förnedringsdag faktiskt eftersom flyget var försenat flera timmar. Dessutom var det propellerplan och hur förnedrande är inte det!? Igår kväll var vi ute en sväng med några killar från Västervik, blev rätt lugnt men sent. Idag har vi varit på stranden sen var jag och tränade på World Gym. Skönt hardcore gym, bra musik, bra stämning! Självklart axlar, lite bröst och mage.Sen massage såklart! Niclas är ute på thaitokeri i afton och jag är hemma på hotellet och tar det lugnt och ska sova tidigt. Imorgonbitti blir antingen promenad eller gym.

Chicken på Chicken Island lite

Att vara här är helt fantastiskt, livsnjutare/jazzare som vi är. Solen och värmen. Friheten, inga måsten, vi gör vad vi vill. Allt härligt thaitokigt folk man träffar. Man kan, till skillnad från hemma, prata med vem man vill, när man vill, vart man vill, hur man vill utan att uppfattas konstigt. Både med thailändare och med turister. All god mat. Inga tider att passa förutom när vi ska åka nånstans. Massage varje dag. Sen en sak som jag inte får skriva egentligen eftersom de bryter mot jantelagen.. Men jag skriver det ändå.. Att få gå med bar överkropp varje dag och få visa upp sig är fantastiskt! Alla blickar och alla kommentarer. Många stör sig givetvis, även om det inte säger det så vet jag det. Men det bara är så, jag gillar att visa upp mig.

Beskriv oss med ett ord? Ja precis, thaitokiga! Sjukt nöjda oxå mm...

Vi har fortfarande lång tid kvar här och det känns jättebra. Jag saknar vänner och familj hemma och att träna och äta bra. Visst, ja tränar här med och äter hyfsat men bir inte detsamma. Dessutom en del festande som förstör. Nu är tanken att jag ska träna imorn och så kanske vi ska ut ett gäng och snorkla, jag hoppas det blir av bara. Sen på fredag ska Niclas och jag spela golf. På lördag åker vi nog vidare till ko pang yang och stannar där några dagar. Får se vad vi hittar på där, det brukar lösa sig så att säga J  Sen på tisdag flyger vi tillbaka till Phuket. Eller om det är måndag kanske? Stannar någon natt i Patong sedan finalveckan på underbara festparadiset Phihpi!

 

Tog en liten kvällspromenad på stranden förut. Tyvärr har jag dålig kamera men det är väldigt beautiful här!
 
 

 O Shit nu sitter de o pekar på mig och fnittrar, bäst jag lägger benen på ryggen...Ring inte mig mer!

 


Phiphitokiga som vi är...

Haft en riktig Thaitokig vecka på Phiphi :) Har haft så kul och fullt upp med festande så inte tänkt på att blogga. Eftersom de här är en seriös träningsblogg så vågar jag inte skriva hur mycket vi festat ;) Festtokiga som vi är. 
Idag är det lugnt dock. Imorgon åker vi tillbaka till Aonang igen och stannar där några dagar. 
 
Formen efter en vecka på Phiphi.. Eller ;)

RSS 2.0