90 timmmar jobb i veckan...

Nu har jag inte bloggat på fyra dagar såg jag! Anledning till det är .. JOBB. Massor av jobb! På en vecka kommer jag att vara på mitt nya jobb 87 timmar och utöver det är det mina stödkompisar och lite PT-jobb. Håller på att hjälpa ett par killar med kostschema också.
 
Men hinner självklart med att träna även att jag jobbar så mycket och jag har fördelen som oftast kan gymma med grabbarna på jobbet :) Blir även cardio på jobbet, oftast i form av pingis men även basket och promenader ibland.
 
Här är efter Kims och mitt bröstpass i måndags. På jobbet sen tränade jag armar. Igår blev det mage och lite cykling på jobbet och idag tränade jag ben med Jens på Actic. Har även haft en "fyllningsdag" idag då jag ätit lite extra kolhydrater. Jag har inte grisat på något sätt eller ätit direkt onyttigt. Bara ätit lite mindre nyttigt (lite bröd) och lite mer kolisar. Det var gott och skönt att få fylla på lite extra!
 
Körde även lite utsida axlar idag.. Viktigaste musklerna ;)
 
Imorgonbitti ska jag träna rygg sen åker jag till Vimmerby på eftermiddagen för att hänga med stödisarna. Eventuellt cardio i form av hinderbana om jag lyckas att hyra gymnastiksalen imorgon.
 
 
Nu blir det Omega-3 och ZMA Sportlab . ZMA innehåller zink och magnesium som är bra för återhämtningen och gör att man sover bättre samt ökar utsöndring av tillväxthormon som gör att man både bygger muskler bättre och bränner mer fett!
 
Uppge mitt namn första gången du beställer från http://muskelbygget.se/ så kan Freddy vara snäll och skicka med en shaker och någon provpåse med protein :)
 
 
 
 
 
 
 

Sahil på besök!

Igår tränade jag mage med Kim på World class på morgonen. Det blev även lite posering inne i spinningsalen :)

Skymmer en mindre spinningsal med ryggen numera! Haha RÖVEN ser jättekonstig ut men det är ju en annan femma :P
 
 
 
På eftermiddagen kom Sahil på besök. Alltid lika kul att träffa den fantastiska killen! Det är få som tränar lika hårt som honom och han är bara 19 år. Fortsätter han att träna lika hårt och att äta bra så kommer han komma långt inom träningen.
 
Hantelrodd
Han är 19 år som sagt och bara tränat i 2 år. Imponerande!
T-bar rowing. Skön övning främst för mitten delen av ryggen. Det går att välja lite själv vilka muskeler i ryggen man ska aktivera beroende på hur mycket man böjer sig framåt.
 
Idag gick jag en promenad på morgonen, i övrigt vilodag.
 
Optinoja del 2: När jag tar med mig en bit ingefära i bilen för att sitta och tugga på lite för att öka fettförbränningen. Ingefära ökar fettförbränningen men marginellt...
 
 

Tinas och min diet.


Mat för Tina och mig till helgen. Både Tina och jag är på diet. Nu äter varken jag eller Tina samma mat hela tiden men den här maten är grunden: Frukost baserad på havregryn, bär (oftast hallon) samt proteinpulver 100% Whey Protein Professional. Matlådorna består av kyckling, ris (eller bulgur)och broccoli eller spenat. Riset blandas med gurkmeja för att få finare färg samt för att det är fettförbrännande och bra för hälsan. Maten är oftast stark och det är för att öka fettförbränningen ytterligare.
 
Matlådorna närmast är mina, enda skillnaden är att de innehåller lite mer mat. I övrigt är vår kost rätt lika också men självklart äter jag lite mer. 2 lagade mat mål om dagen. Mellanmål kan vara t.ex en havredrink eller 100% Whey Protein Professional, fun lgiht och kvarg. Innan träning, under träning, innan promenad samt direkt när vi vaknar på morgonen dricker vi de goda aminosyrorna: BCAA Powder 12000
 
Innan och under passet dricker jag även Vitargo Electro Energy som är supersnabba kolhydrater för snabb energi,tryck och återhämtning.  Den innehåller även elektrolyter.
 
Tina dricker Whey Protein Professional efter passet sam äter några riskakor (snabba kolhydrater)
Som kvällsmål/nattmål äter vi kvarg blandat med proteinpulver och fun light. Ibland lite mandlar för att få i oss lite bra fetter.
 
För er som tror att dietmat är äcklig och tråkig så kan jag säga att den inte är den även fast man ibland kan längta efter annan mat. Blev lite sugen igår på jobbet när jag åkte och köpte pizza till både grabbarna och personalen och när de satt och åt pizza och drack cola satt jag med min matlåda med lax och potatis...
It´s all worth it...
 
Och även om den skulle vara äcklig så är det värt det.
"Känslan att vara i form överväger känslan att få äta vad man vill"
(Kan förvisso fortfarande äta vad jag vill men inte så ofta och inte så mycket... )
Även avokado och vitlök med på bilden och det för att vi ofta gör sås av avokado, vitlök och kvarg :)
 
I övrigt så lägger vi till antingen promenader eller lite cardio efter gympasset och självklart fortsätter med hårda gympass. Sen att vi inte äter godis (bara ibland ;) ) och annat skräp förstår ni säkert...
 
Inga konstigheter.
 
Formen häromdagen. Strax under 5 % bf. 5 veckor kvar till tävling. Battle of scandinavia
 
Längre fram kommer bilder på den där fantastiska människan som jag bor med och som börjat den här dieten riktigt bra än så länge...

4,9 % BF...

Idag tränade jag rygg på Actic. Om en stund blir det ett pass till. Vader och cardio.
Igår åt vi hotellfrukost igen :) Vi gjorde även ny fettmätning och deffen går bättre än förväntat. 4,9 % visade tången igår. Förutom de två gånger jag tävlat (Ahlströmmer och lucia) så är det det lägsta jag haft. Eftersom jag bara deffat knappt tre veckor så känns det extra bra.
 
Imorgon börjar Tina sin diet. Det ska bli kul att följa henne utveckling. Jag kommer att skriva mer om hennes diet i senare inlägg. För mig innebär det högre tempo på promenaderna (de promenader jag går ihop med henne) och således lite högre fettförbränning då såklart.
 

Från dagens pass. Jag tränade bara rygg men "var tvungen" att köra ett set biceps för att ta ett bra kort ;)
 
När man tränar seriöst blir man lätt lite skadad och tänker och gör saker för att maximera effekten av träningen. Det handlar om saker som påverkar träningen VÄLDIGT marginellt. Det kanske handlar om att man istället för att bygga 1 gram muskelmassa bygger 1,001 gram. Typ. Här börjar iaf "serien" Optinoja"
 
Optinoja del 1: När man vaknar på morgonen och rusar upp för att dricka aminosyror för att man är så katabol (katabol fas - nedbrytande. När man inte får i sig protein på en viss tid så börjar musklerna brytas ner och aminosyror gör istället att man stimulerar proteinsyntesen för att det istället ska börja byggas upp)
 
 
 

Snabbt och långsamt protein

Milk and whey  består till 40% av ultrafiltrerat vassleprotein vilket är det protein med det högsta biologiska värdet
Den andra delen av Sport Milk and Whey består av ultrafiltrerat mjölkprotein som är rikt på kasein


Vassledrink = 100% vassle

Mjölk = 80% kaseinprotein, 20% vassleprotein

Kvarg = 100% kasein

Ost = 100% kasein

Kasein bildar en klump i magen vilket medför att frisättningen av aminosyror från tunntarmen till blodet sker under en längre period. Under natten ökar utsöndringen av det katabola (muskelnedbrytande) hormonet kortisol. Det är därför lämpligt att ta ett kaseinprotein( Milk and whey  eller Night Charge )
 för att motverka denna muskelnedbrytning.
 Kvarg+funlight = gott och smidigt sätt att få i sig långsamt protein!

Kasein har visats stimulera frisättningen av det anabola hormonet IGF-1, vilket även det är fördelaktigt i samband med nattens långa fasta. Kasein har dock främst visats hämma muskelnedbrytningen, till skillnad från vassleprotein som i större utsträckning stimulerar muskeltillväxten.
 
Nitroprogen Nitroprogen 2500g Chocolate Delightinnehåller de 4 bästa proteinkällorna och har dessutom extra tillsatta vitaminer

Proteinrikt mellanmål

 
 Jag bloggar även på http://www.allinsomlivsstil.com/  . Besök oss gärna där :)
Nån gång ibland, som nu, blir det att jag bloggar om ungefär samma där som här.
 
Godaste mellanmålet!
* En skopa protein (100 % whey protein professional ifrån http://muskelbygget.se/ )
* cirka 200 gram kvarg
* Lite funlight (jordgubb)
* Bland och ät :)

Totalt: 247 kcal - 48 gram protein - 12 gram kolhydrater - 2 gram fett

Nästan bara protein alltså och fördelen är att det är både snabbt (från pulver) och långsamt kasein (från kesellan)
 
 

6,5 vecka kvar...

 
Inatt sov jag hos mina föräldrar. Förmiddagspromenad i Horn, annars haft en trevlig dag med mamma Eva :)
Promenad med stödkompis i Vimmerby sen rygg på träningshuset. En liten kvällspromenad med Jens och lite posering med Tina. Jag är på tok för dålig på att posera så måste bli mycket mer posering nu!
Imorgonbitti ska jag och Kim träna bröst och axlar. igen :)
 
 

Tredje veckan på diet...


Ifrån dagens bröst och axelpass. Blev även lite triccar. Tränade med Jens på Actic idag.
I lördags blev en fuskdag sen igår hann jag ingen cardio för jag jobbade heeela dagen. Idag sovmorgon så inget promenad då men sen gym och nu en kvällspromenad :)
 
Blev bänkpress idag följt av hantelpress på lutande bänk. Lätta vikter? Ja kanske det men jag "gör en lätt vikt tung" och tränar väldigt strikt och får sjukt bra kontakt :)
 
 
 
När jag tränade förr så körde jag mycket armar och bröst. Jag hade även lätt för att bygga just armar och bröst så de muskler var relativt välutvecklade redan då. Mina axlar var för tok för små för mina armar och bröst. Även restan av kroppen låg långt efter. De sista året har jag inte tränat armar mycket alls, endast något pass ibland. Men i vintar har jag ägnat dom lite mer tid och de tar tacka för det och växt :)
 
Kom ihåg att träna hela kroppen, även om ni inte ska tävla i BB eller fitness så är det snyggt med en bra symmetri och det kan förebygga skador att ha balans mellan musklerna.
 
Gå gärna in och kolla på mina coach Kims Instagram: kimlindman . Där finns inspirerande träningsbilder på honom, hans klienter samt bilder och träningsfilmer på mig :)

Jag heter Oakbear på Instagram om någon vill följa mig :p
 
Imorgon blir det promenad, lite fixande på dagen sen till Vby för att jobba och träna sen på kvällen ska jag föreläsa om kost, träning och visa lite på gymmet i Gullringen simhall.
 
I slutet på förra veckan så började jag med testohöjare Androgenic Testo Growth Androgenic Testo Growth som jag kör ihop med DAA .
 
 

5,5 % - 7 veckor kvar

Idag var det frukostbuffé med Kim och Ralle! Så fantastiskt gott!
Jag åt ihjäl mig på bröd mest och lite annat gott.
 
 
Första portionen...
 
Sedan mätte vi fett... 5,5 % :) innan benpasset på World class som blev brutalt! Bubbelpool efter. Skönt.
 

Nyttig sås!

Svårt att komma på någon god sås under diet? Eller någon god sås under bulk som är nyttig?
Testa den här, det är enkelt, gott och nyttigt :)
 
Avokado - massa nyttigt fett och antioxidanter
 
 
Kvarg - nästan bara protein
 
Vitlök - white leak(som jag precis sa) massa nyttiga ämnen i, både bra för fettförbränningen och hälsan.
 
 
Valfri krydda, jag föredrar den här..
 
Liten skvätt vatten också om man vill, det beror självklart på vilket konsistens man vill ha.
 

Apelsin

En apelsin innehåller 10 gram kolisar på 100 gram och 2 gram fibrer. En apelsin fyller dagsbehovet av C-vitamin, stärker immunförsvaret, lindrar vid förkylning. Apelsin föryngrar huden, stärker kollagenet.
 
Föryngrar huden visste jag faktiskt inte men det kan ju vara intressant för "en annan" som börjar komma upp i åren nu ;) 

Apelsin är en god antioxidant. Apelsin innehåller mer än 170 olika fytokemikalier. Apelsin innehåller bl.a. flavonoiden hesperidin som har antiinflammatoriska egenskaper, bra mot reumatism och astma bl.a. Hesperidin är även blodtryckssänkande samt sänkerkolesterolet, därtill har bl.a. ämnet hesperidin i apelsin visat sig stabilisera blodsockret (med ca 20 %)


 
Apelsin mot ångest

Om man är orolig inför något ska man skala en apelsin och andas in aromen. I Sverige där de flesta är oroliga för det mesta, landet oro, så borde det var mycket inandning av apelsin!  I en undersökning så blev patienter med tandläkarskräck lugnare och gladare av doften.

Öka sexlusten(!)

Doften av gurka, pumpa och lavendel ökar sexlusten. Speciellt doften av pumpa får kvinnor att känna sig extra sensuella :)

Intervallträning

Intervallträning

Man kan utföra intervallträning på olika sätt. Ett exempel är att springa med högt tempo i 30 sekunder sedan antingen gå i 30 sekunder eller vila helt 30 sekunder. Man kan annars springa en minut och vila en minut. Man bestämmer själv och gör det som passar en själv bäst.

En stor fördel med sånna intervallpass är att det är väldigt tidseffektiva och att det ger hög EPOC (excess post-exercise oxygen consumption). Man kan översätta det med "efterförbränning" . Ett intervallpass förbränner mycket men ger även extra "gratis" förbränning en lång tid även efter passet. 

En annan bidragande faktor till de positiva resultaten som noterats efter intervallträning kan vara den träningsstimulerade utsöndringen av tillväxthormon som sker, vilken visats öka i takt med intensiteten.

Tillväxthormon stimulerar frisättningen av fett från fettcellerna, lipolys, vilket är en förutsättning för att fettet över huvud taget ska kunna förbrännas. Notera att lipolys dock inte är detsamma som fettförbränning, utan snarare ett förstadie. Denna utsöndring har även visats vara omvänt associerad med förlust av fettmassa. Alltså, ju mer utsöndring av tillväxthormon desto mer fettförbränning

 
Om du gillar att gå så funkar det utmärkt för att bränna fett. På luciapokalen 2012 kom jag ner till en fett% på 2,8 % vilket innebär att jag hade drygt 2 kg underhudsfett kvar på kroppen och det var genom promenader och gym.

Sammanfattningsvis så finns det många anledningar till varför intervallträning är att föredra framför traditionell jogg eller promenader

  • Intervallträning stimulerar ämnesomsättningen 24-48 timmar efter avslutat intervallpass
  • Den förhöjda förbränningen verkar i stor utsträckning bero på fördelaktigt hormonell respons, såsom ökad utsöndring av tillväxthormon.
  • Intervallträning medför en rad cellulära anpassningar som är gynnsamma för din fettförbränning, såsom ökad intransport av fett till muskelcellerna och ökad förbränning
Tänk dock på att ett intervallpass sliter mer på kroppen än en vanlig promenad eller joggingtur. Det kräver mer återhämtning och du bör inte köra det i samband med gymträningen. Träna helst intervallpass och gym på olika dagar eller åtminstone ha ett antal timmar emellan så du hinner äta ett några gånger emellan för att återhämta kroppen. 
 
För mycket högintensiv träning är negativt för muskeluppbyggnaden, dock lär 2-3 korta intensiva intervallpass på kanske 20 minuter inte vara några problem förutsatt att man äter bra och tar sina kosttillskott. Kom ihåg att värma upp några minuter innan och gärna varva ner med lätt jogg eller promenad. Totalt kanske passet tar 30 minuter. 
 
En annan fördel är att man tränar konditionen när man tränar intervallträning och som ni vet finns det många fördelar med att förbättra sin kondition.

Jens deff

I fredags fick vi lägenhetsnyckeln äntligen! På fredagen hjälpte vi Martin lite att flytta sen var Jens och jag på IKEA sen på kvällen lite plock.Vi tog en paus från allt styr och körde rygg på Actic med.
Lördagen blev den stora flyttdagen då jag flyttade mina grejer till nya lägenheten, vi flyttade Tinas grejer hit och vi flyttade Jens grejer till Tinas gamla. Det tog hela dagen så vi inte ens hann träna (!)
Igår lite pyssel i nya, lite mer flytt osv och ett bröst- och axelpass på Actic. Idag vet jag inte vad vi gjort hela dagen, myst i lägenheten mest, morgonpromenad och ett pass mage och armar.
 
Jag går in på andra deffveckan nu och Jens började sin deff idag. Han har köttat på sig bra sen han började träna i Augusti. Han har gjort riktigt bra ökningar. Det kommer före och efterbilder på honom nu på deffen oxå. Jag har tidigare lagt upp förändringsbilder från när han började träna.
 
Hur kommer hans deff att se ut?
 
Vi mättade Jens BF till 14,5 % idag.
 
Jens har innan ätit bra, ofta och mycket. Han har ätit bra mat och även en del godsaker utöver det. Frukost bestående av en havredrink: 3-4 dl havregryn,mjölk, bär och proteinpulver 100% Whey Protein Professional.
Alltid två lagade mål mat, lite olika men ofta ris, kyckling och en kesellasås. Jumbo Professional  efter träning.
Mellanmål ibland havredrinken och innan träning riskakor. Kvällsmål kesella. Inga konstigheter egentligen, högst 3 timmar mellan måltiderna och protein under hela dagen.
 
 
Skilladen han ska göra nu i början är att minska ner på havregrynen i drinkarna en aning, byta ut lite av mjölken med vatten, minska mängden gainer, minska portionerna mat en aning och lägga till lite promenader. Givetvis ta bort alla godsaker med.
Inga konstigheter där heller egentligen. Han ska även börja med BCAA Powder 12000  innan träning och innan promenaderna.
 
Jo vi solade lite på balkongen oxå och tog lite bilder. Per <3 Tina . Världens lyckligaste man!
 
Det här är vad jag tar innan passet.. Ökat tryck, ökad prestation och ökad styrka!
 Noterbart är att den här bilden (den över) är från mitt gamla kök!
Jag är nöjd bara jag får bo med Tina men hade två krav på nya lägenheten: Balkong där solen kommer åt och att jag skulle få ett bra skåp till mina kosttillskott :)
Sen att det är mycket bättre bänkytor är ett stort plus! Matlagningen blir mycket enklare.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0