Gästträning i Västervik

 
Igår var jag och gästtränade på Atlet i Västervik. Det blev rygg och lite biceps ihop med Ahmed. Tack för tipsen och ett bra pass :) Bra pass, jag behöver någon som pushar mig lite extra ibland!
 
Idag benpass på Träningshuset. Snart ska jag iväg igen i några dagar så blir tränings och bloggledigt nu fram till söndag.
 
 

Vanligaste myten??

 
En vanigt fråga som jag får (och säkert många andra som tränar) är vad som händer när vi slutar att träna. Vad händer undrar jag då? "Ja blir inte dina muskler fett" brukar man få höra då. Jag vet att ja skrivit om det här innan flera gånger men eftersom de tycks vara en av de vanligaste myterna så känner ja att måste ta upp det igen.
 
NEEEEEJ muskler blir aldrig fett. Och samma sak tvärtom. Många tror att feta människor bygger muskler lättare för att de har mycket att "omvandla" men nej, fett blir aldrig muskler heller.
 
Förmodligen är chansen att en muskelcell ska "förvandlas" till en fettcell lika stor som att en muskelcell skulle "förvandlas" till en hjärncell t.ex.
 
Det som händer när man slutar träna och inte längre aktiverar musklerna är att de blir mindre. Äter man "normalt" så tappar man inte allt man byggt upp men i början tappar man mycket som många av er förmodligen märkt när ni haft en längre träningsuppehåll. Dock finns det som tur är något som kallas muskelminne vilket gör att man lättare bygger upp det man tappat när man väl sätter gång igen. Om man fortsätter att äta som man gjorde när man tränade (och förbrukade mer) så lägger man på sig fett.
 
 
 
 
Kan även passa på att ta upp en till av de vanligaste myterna men det här tror jag de flesta lärt sig nu?
Man kan inte punkförbränna fett. Det hjälper inte att göra tusentals situps för att bränna bort fettet på magen t.ex. När du bränner fett tas det från hela kroppen och på vissa ställen på kroppen tas fettet fortare ifrån än andra.
 
Tyvärr sitter fettet oftast kvar längst just där vi vll ha bort det... Men med rätt träning, cardio, kost och tålamod så går det få bort de mesta av det.
 
 
 

Nästa mål 8e December

Köttigare rygg, bättre posering och bättre "fria programmet" är det som framförallt behöver förbättras till nästa gång. 8e december är det Luciapokalen som jag funderar på att vara med i. Och redan har planeringen börjat! Hur jag ska lägga upp träningen, när jag ska börja deffen, hur mycket poseringsträning jag behöver, att jag ska börja stretcha, vilka kosttillskott jag ska köra. Ja det är mycket men det är ju underbart :)
 
Inför förra tävlingen så deffade jag 7,5 vecka ifrån jag började min "pizzadeff" fram til tävlingsdagen. Då gick jag ner från 8,3 % till 4,2 % som jag hade dagen innan tävlingen. Möjligtvis 4,0 % på tävlingsdagen då jag hade fått bort ännu mer vätska. Jag är nöjd med deffen men de finns flera saker som kan göras bättre. Visst nu gick jag ner de 10 dagarna jag åt pizza men de är ju inte optimal deffmat. Sen var det helgen 3 veckor innan där jag slarvade en del.
 
Görs allt rätt kan jag få samma resultat på 6 veckor, det är jag nästan säker på. Dock är det bra att vara i tävlingsform någon vecka innan. Egentligen skulle ja vilja hålla grym form hela tiden men tyvärr går det inte bygga då. Man behöver inte grisbulka men de är oundvikligt att inte lägga på sig en viss mängd fett. Jag tror dock inte jag kommer behöva gå över 8 % i höst.
 
Förutom att jag kommer träna rygg lite mer och lite annorlunda kommer jag att börja träna biceps regelbundet vilket jag ser fram emot :) Även vaderna kommer tränas mer och så funderar jag på att börja träna trapsen oxå, något som jag aldrig gjort.
 
Det kommer slarvas en del i sommar. Det är dumt kan tyckas, men även att träningen är jätteviktigt för mig så finns det annat kul i livet oxå. Jag kommer träna regelbundet och alltid se till att få i mig tillräckligt protein men utöver det en del slarv. Det är några veckor till och på så kort tid hinner inte hända så mycket ändå men sedan ska jag försöka att göra allt så opitmalt som möjligt. Jag hoppas på att kunna pressa mig själv hårdare i gymmet för att få bättre resultat. Det ska bli en spännande "resa" nu igen :)
 
 
 

Ett sätt att gå ner i vikt.

Snälla lär er det här och sprid det vidare innan jag blir galen!
 
Det finns ETT sätt att gå ner i vikt. Det är enkelt. Ät MINDRE än du förbrukar. Det är inga konstigheter. Man äter mindre eller rör sig mer eller äter mindre och rör sig mer. Det är inga konstigheter! Det går att äta pizza och cola varje dag (som jag gjorde på min "pizzadeff") och ändå gå ner i vikt. Sen är det självklart bättre att äta nyttigt om du ska gå ner i vikt. Det är även bättre för hälsan att äta nyttigt. Undvika skräpmat, godis mm, ja ni vet ungefär vad man inte bör äta så mycket av. Så länge du äter mindre mängd kalorier än du förbrukar i dig så går du ner i vikt. Förstå det. Äter du lika mycket ungefär så håller du vikten.
 
Så nu vill jag aldrig mer höra "Blir jag tjock av det?" Nej de man blir tjock av är att äta fler kalorier än du förbrukar. Och återigen, kalorier är ingen farigt. Det är energi. 1 gram protein = 4 kcal. 1 gram kolhydrater = 4 kcal. 1 gram fett = 9 kcal. 1 gram alkohol = 7 kalorier.
 
Det är även viktigt att inte äta för lite heller eftersom då tappar du muskelmassa. Om man tappar muskelmassa så tappar man även förbränning. Det är det som händer vid de flesta lustiga dieter som finns. Man går ner i vikt av dom ja men när du sedan börja äta normalt går du upp alla igen och lite till...
 
Ät ungefär 500 kalorier mindre än du förbrukar om du vill gå ner i vikt  (nej du behöver inte räkna allt du äter exakt men man har stor nytta att lär sig ungefär hur mycket kcal det är i det du stoppar i dig) och ät tillräckligt med protein för att behålla muskelmassa.
 
Äter du mer än du förbrukat går du upp i vikt. Om du tränar och äter lite mer än du förbrukar så lägger du mest på dig muskelmassa. Om du tränar och äter mycket mer så lägger du på dig muskler och fett.
 
 

Bra midsommarhelg

 bra "soltryck"
 
Nu är har jag ju faktiskt gjort min blogg lite mer seriös sista tiden men vill ju vara ärlig så får väl erkänna att jag varit iväg på busresa och festat både fredag och lördag. Jag, kim och Bränna åkte till Öland. Träffat härligt folk och haft kul men blev ingen hälsoresa direkt. Har i princip bara ätit pizza, glass, kexchoklad och lösgodis. Ok, de slank ner en och annan proteindrink och några vitamintabletter och så men de kompenserar ju inte upp det andra precis.
 
På fredagen hade jag en riktig "Känner-inget-fylla" ;)
Var och handlade idag och då blev det liite nyttigare saker. Kommer äta vettigt nu fram till onsdag då jag återigen ska iväg på lite äventyr. Sen veckan efter det skärpning igen. Ska köra lite deff nu ett par dagar oxå. Sipper väl fortfarande vassen men ändå tappat formen lite nu. Kanske uppe på 5 % nu.
 
Kycklingsallad utan pasta. Eftersom jag inte hade pasta så "fick" jag äta vitlöksbröd till. Inte helt äckligt.
 
 

Dubbla pass lite

 
Igår körde jag dubbla pass. Först rygg/baksida axlar och mage på Träningshuset.
 
Och eftersom jag blivit en gottegris så blev det proteindrink och skumbananer med nutella efter! Men nu är nutellan och jag ska försöka låta bli att köpa nytt... Kanske en burk till bara. Eller två...
 
På eftermiddagen körde vi golf men det är töntigt med golf så jag ska sluta med det.. (ja de gick dåligt!)
 
På kvällen ett pass med Kim. Triceps och axlar. Nu blir det midsommarledigt ifrån träningen och bloggen.
 
Nu ska bilen packas med bland annat den här stolen, lite kosttillskott, kläder och lite annat så åker vi iväg nånstans någon dag. Eller två...
 
Trevlig midsommar!

Inte lätt!

 
http://www.youtube.com/watch?v=msOLNOEAZbI
 
Så här är det un när man är bodybuilder "på riktigt" ;)

Bra frukost

Igår blev vilodag och idag är en sån där skön dag. Vaknade tidigt imorse och tog en liten havredrink sen sov jag till 9, tog aminosyror och kaffe sen gick ner till ÖB och köpte en brödrost. Min andra gick ju upp i rök typ...
 
 Gott!
 
Och nu sitter jag och solar. Älskart. Det är skönt, man får färg och ådrorna kommer fram bättre ;)
Utanför mina föräldrars hus häromdagen.
 
Nu balkongen igen och kaffe sen på stan och äta. Kycklingsallad. Och sen måste jag nog ta en after eight till eller två efter :) Sedan promenad och BAD med stödkompis. Fika med nästa stödkompis och sedan benpass med den tredje stödkompisen. Ska åka till Horn med en sväng ikväll och kanske lite mer bloggande senare.
 
Dom är små farligt goda rackarna är ofta ingen "fara" att äta några stycken av men ät inte för många... Så länge man sköter kost och träning i övrigt och inte är på extremdiet så "kan" / "får" man äta några stycken :)

Galna ätardagar!

Fram till förra helgen typ åt jag runt 200 gram kolisar om dagen sedan sänkte jag till 100 gram och i torsdags sänkte jag ytterligare. Då åt jag väldigt lite. Frukostdrink med 1 d havregryn, 2 dl mjölk, 20 gram proteinpulver, lite kesella och bär. Sen en burk kesella och ett ägg och en burk till kesella och ett ägg. Matsäck på vägen till Göteborg var 6 äggvitor... Men jag blev aldrig hungrig konstigt nog! Kändes mig slö på grund av lite kolisar men gick bättre än väntat :) Sent på kvällen åt jag mitt första mål med potatis

På fredagen åt jag det här, 1,5 kilo potatis och utöver det lite kvarg och äggvita...


På lördagen laddade jag med potatis på morgonen och förmiddagen... sen var det dags för riskakor och skumbananer! Och lite nutella på riskakorna :) MEN inget vatten knappt och de kändes lite i huvet, dock inte så mycket som jag trodde de skulle göra!
Riskaka med nutella i bilen timmarna före jag skulle upp på scenen...

Direkt efter tävlingen åt jag chokladkaka och kexchoklad som jag längtat efter länge! Sen var vi ute med ett stort gäng byggare och åt pizza. Blev nån cola oxå. Och lite fler skumbananer med nutella :)

Söndagens frukost nummer 1: Kaffe, stekt ägg och mjölkchoklad cookies

Frukost nummer 2: Oboy och mackor !



Efter träningen buffé och glass!Matsäck på vägen hem, cola och chips...

Och lite fler skummisar :p

Idag har de blivit lite godsaker med, inte lika mycket dock. Men sen blir det lite mer "ordning" på kosten. Nån chokladbit här och där slinker nog ner och lite skumbananer och nutella direkt efter träningen istället för gainer :) Ja så kan man göra!


Har jag tappat formen nu då?

Från idag. Nej jag har inte tappat formen...


Ska försöka sova tidigt idag för imorgon ska jag upp tidigt och ut och åka lite :)




Tack coachen!

Skulle vilja tacka alla som stöttat mig i det här, alla som berömt, peppat och gett tips, alla "likes" och alla gratulationer, det betyder oerhört mycket för mig!

Jag kan inte namnge er alla men någon som hjälpt mig extra mycket är min coach och vän Kim Lindman. Utan honom hade jag inte klarat det här. Själva deffen har jag klarat mer eller mindre själv men allt annat har han hjälpt mig med. Han har lärt mig posera och lagt ner många timmar på att träna posering med mig och haft tålamod med mig när jag från början var riktigt dålig på det :p Han hjälpte mig med tömning och fyllning av kolisar sista dagarna och "saltladdning" och utdrivning av salt. Och på tävlingsdagen var han min Coach och var lika nervös som jag, lika nöjd och lika lättad när det var över :)

För någon månads sedan typ när jag tvivlade på själv ifall jag skulle tävla eller inte så övertalad Kim mig att göra det och det är jag självklart väldigt tacksam för! Han har hela tiden peppat och berömt och sådant behöver jag mycket av. Dagen innan var det rakning av kroppshår och då rakade coachen håret på baksida lår typ enda upp i skrevet, bara en sån sak :)

Riktigt roligt att vi gjort den här "resan" tillsammans och lyckats så bra. Jag hoppas jag kan hjälpa honom så mycket jag kan när det är dax för honom att kliva upp på scenen. Ett stort tack Kim!

Ett coachande atletsvin.


En lyckad tävlningsdebut

Jag har stått nästan naken inför 450 personer på en scen och tyckt det varit roligt, hur sjukt är inte det då!?

Nu är jag hemkommen från Göteborg och Alingsås. Är riktigt nöjd med helgen :) Jag har hur mycket som helst att skriva om tävlingen, om förberedelserna, om hur tacksam jag är för allt Kim hjälpt till med, hur vi tajmade in allt med salt, vätska o kolisar mm,  maten innan och efter, Exhale- en väldigt bra gym.. och massor bilder men det blir mer om det imorgon för nu hinner jag inte skriva så mycket.

Men måste väl ändå berätta lite såklart! Jag tävlade i något som heter Classic bodybuilding och hamnade i medellånga klassen. CBB som de kallas var sammanslagt med Bodybuilding och totalt var vi 8 pers i vår klass.

Vi var där redan 09,30 och registrerades. Men först tävlade juniorerna och damerna så jag var inte uppe på scen förän vid fem första gången. Då gjorde vi de 4 så kallade line up-poserna sedan de 7 obligatoriska poserna. Sedan lite paus sen var de dax för det fria programmet där man är själv och visar upp ett eget komponerat poseringsprogram på ca en minut. Men de startade min låt en minut in i låten istället för från början så blev jag lite ställd.. Jag körde på ändå men de kostade mig nog en placering. Sedan körde vi alla de obligatoriska poserna igen.  Jag kom ändå 4 och är grymt nöjd med det! Min Coach Kim Lindman var oxå nöjd!

Dagen innan mätte vi min fettprocent och den visade 4,2%. På tävlingsdagen var jag ännu hårdare och förmodligen var jag i bäst form av alla i min klass men eftersom de tre som kom före tävlande i BB och var mycket större så var de lite svårt att vinna över dom..



Mage-ben-posering.

Fixade lite bra pump innan jag gick upp på scen!

Lats-spred bakifrån. Ryggen är en av mina sämsta muskelgrupper har vi kommit fram till. Jag trodde mina lår "släpade" mycket men de har faktiskt kommit ifatt övriga kroppen ganska bra och även axlarna som släpat. Men visst, jag behöver mer muskelmassa överallt men mest ryggen som sagt.

Nu ska jag dricka protein. Det blir det enda "nyttiga" idag för jävlar vad jag grisat idag :p mer om det oxå imorgon!


Dagen innan

Sitter i Kims kompis lägenhet nu och är lite smånervös. Äter potatis och äggvita och poserar, äter och poserar :)
Ni tänker nog att det är väl bara att stå och spänna sig men det är så mycket mer. Det är jättesvårt att göra det bra och jag skulle behöver måånga fler timmars träning. Alla muskler ska spännas samtidigt. Armarna ska vara rätt, axlarna rätt, benen osv och något ska vinklas ut och något vinklas in, luta sig åt den ena eller andra håller osv. Sen är det övergången melllan poserna som ska se bra ut. Det är mycket! Men jag är betydligt mycket bättre på att posera nu än för en månad sen tack vare att Kim övat mycket med mig.

Igår var jobbigt när jag inte fick äta något knappt. På kvällen var vi på Exhale och jag poseringstränade där. De har speciella speglar där man kan se sig själv bakifrån vilket är väldigt bra! På kvällen började jag min fyllning och idag fortsätter den. Jag äter mest potatis nu som sagt sen när Kim kommer från jobbet så ska vi åka och handla så får vi se vad jag får äta ikväll och imorgon. Tror det blir mycket riskakor med nutella imorgon :) Det som är jobbigt idag, förutom nervositeten ,är att jag inte får dricka så mycket. Helst max en liter på hela dagen. Men vätskan börjar släppa lite, har fått fram konturer idag som inte fanns igår :) Blir inga bilder idag men det lär komma upp imorgon.

Tuppis nu, sen posa och äta. Handla. Sola. Posera.





2 dagar kvar...

Opumpad...

Idag blir en riktigt tuff dag. Jag klagar inte för jag har själv valt det här men måste ju ändå berätta det :) Idag ska jag ner på ca 50 gram kolisar och 30 av dem blev det till frukosten! Och typ 10 gram nu till mellanmål (1 burk lättkesella, en liten morot och ett ägg). Alltså bra 10 fucking jävla gram kvar att äta på hela dagen! 200 gram protein och ca 30 gram fett. Jag får alltså inte kompensera det låga kolhydratsintaget med extra fett som man får göra när man äter LCHF. Tror det är så va??

Kommer äta ett helt ägg till, en burk lättkesella till och en morot. Resten blir äggvitor har jag tänkt mig! Äggvita innehåller BARA protein och vatten. Blir för övrigt mycket vatten idag med men INGET salt. Därför kan jag inte äta t.ex tonfisk eller kyckling idag. Vätskan under huden ska bort nu, eller in i musklerna. Något som hjälper till med det är kalium. Potatis och broccoli innehåller mycket kalium så därför kommer jag äta mycket potatis och broccoli imorgon, dels för kaliumet och dels för att lagra in kolisar(glykogen) in i musklerna. Känner mig "trycklös" och "tom" nu när det knappt finns något glykogen i musklerna. Gick en promenad förut och nu vila. Sedan blir de solariet igen och packa grejer och i eftermiddag åker jag till Göteborg. Räknar med att ta en kvällspromenad där. Imorgon blir det kanske bara någon liten promenad, poseringsträning och äta potatis :p

Låter det sjukt? Det är sjuk men jävligt roligt oxå :)

Lite posering innan jag la mig på jobbet igår. Trycklös som sagt och lite vätska under huden. Ser ändå hyfsat ut.

Line-up

Ge mig lördag!

Klarat av en jobbkväll utan problem trots väldigt lite kolisar. Tack! Ge mig lördag nu så jag kan visa publiken och domarna en grymt fit kropp och så jag efteråt kan äta massa godsaker!!!!!! Posering nu sen sova på jobbet...

Perfekt fysik

http://www.youtube.com/watch?v=X6pT5IbeL0U&feature=related

Andreas Fotiadis "den grekiska muskelguden" ! Har tittat mycket på honom nu o hämtade inspriation från honom. Sjukt bra Classic BB - kropp! Såg honom live när vi var i Lund i höstas och tittade på Nordiska mästerskapen och det är fan så man blir lite käär (Är inte gay men ändå!)

Sol idag och precis vad jag behövde! Och alla andra med... Man blir på bättre humör direkt! Hungrig lite men brukar släppa när jag kommer iväg på morgonpromenaden som idag beräknas till en timme :) Sedan hem och njuta av havredrinken som nu i slutet av diet bestsår av endast 1 dl havregryn, bär, 2 dl mjölk, 20 gram protein och lite kvarg.


Posering i poseringsbyxor!

Igår hämtade jag ut mina poseringsbyxor. Ja man måste ha sånna och ja dom är små!! Men de är inte string som vissa tycks tro :p
Det är lite speciell känsla att ha sånna här jävla byxor men man vänjer sig och man måste ju...

Hade inte tänkt att lägga ut bilder när jag posar i dom men när jag ska stå inför flera hundra personer i dom på lördag så måste jag väl våga lägga ut några här med :)

Jag vet, de ser jättelustigt ut :D  Om man inte är insatt i bodybuilding...



Får inte till benen och vaden riktigt här men överkroppen blev rätt bra. Om ni undrar varför ja ser lite retard ut när ja poserar så ska ja säga er att det är grymt ansträngande att spänna alla muskler samtidigt!

Saltet får ut vätskan under huden

 
Hur jävla gott vore det inte!? Eller chokladkaka, eller rostade frökusar eller kexchoklad!? Lördagkväll, undra om jag ska "unna mig" då? Ja då ska ja fan unna ihjäl mig :)

Vatten med salt är inte riktigt lika gott... Det förstör min form oxå! Men om det går som det ska, ett steg bakåt nu för att sedan ta två steg framåt i formen!

Vägde 83,5 förut på gymmet, häromdagen vägde jag 81,5 kg och det är alltså vätska jag lagt på mig vilket gör att jag ser mindre fit ut.

Nu börjad inte jag två veckor innan som de flesta tycks göra. Det är är en liten förklaring och ett vanligt upplägg som mång kör.

2 veckor innan tävling, börja ladda med natrium

För att få en så bra effekt som möjligt när det är dags att strypa natriumet börjar vi ladda med natrium två veckor innan tävlingsdagen. Detta gör du enklast genom att salta alla måltider du äter. Använd gärna soja om du inte är allergisk. Detta upplägg kommer att hjälpa till med att hålla dina nivåer med hormonet aldosteron så låga som möjligt (aldosteron håller kvar natrium i kroppen). Detta gör att när du väl utesluter natrium helt två dagar innan tävlingen kommer dina aldosteronnivåer inte att öka lika mycket som för de som stryper saltet tidigare. Därmed får du en bra hormonell miljö för att snabbt bli av med vätskan från de rätta ställena (under huden och inte i musklerna). Risken att binda vätska under tävlingsdagen blir därmed minimerad.

Under dessa två veckor och fram till dagen innan tävlingen ska du dricka ordentligt med vatten under hela dagarna. Du bör sikta på närmare 10 liter beroende på kroppsvikt. Du kommer att vara frestad över att strypa vattnet tidigare, men det gäller att tänka logiskt. För att en kolhydratladdning ska fungera krävs det tillräckliga nivåer med natrium och vatten i kroppen. Utan natrium kan du inte lagra vätska och glykogen i musklerna. Tänk på att glukos transporteras tillsammans med natrium till muskelcellerna och med denna transport följer vattnet (in i cellerna och INTE under huden).

Det stora intaget av vatten motverkar i sin tur aldosteronnivåerna genom den ökade blodvolymen och dess inverkan på stretchcellerna i blodådrorna

Syftet med saltet är alltså att bli av med vätska under huden vilket gör att man ser mer "torr ut" och mer fit!

Nu ska jag äta tonfisk+äggvitor (stekt ihop) och chili, cayenpeppar(hur fan stavas det!?) och självklart salt ;) till det blir det broccoli... Senare kommer lite nya poseringsbilder

45 minuter promenad på förmiddagen, förut 20 min cykling+30 minuter promenad och ikväll en timme promenad.


Extremt

Morgonform. Vägde mig imorse oxå och vågen visa den FÖGA imponerande vikten 81 kg...



Min nyrakade arm. Utan pump! Ådrorna syns bättre utan hår och strax åker håret på benen bort oxå :)

Latsspread bakifrån.
För de av er läsare, de flesta förmodligen, som inte är så intresserad av bodybuilding så tycker ni säkert mest de här ser töntigt ut. Men det är ju det här jag ska täva i och vissa av er tycker säkert det är intressant :)

Mage-ben-pose

Igår tränade jag igenom överkroppen och idag körde jag ben och mage. Sista passet innan tävlingen.
Sista gympasset alltså, blir mycket mer cardio och mer poseringsträning!

Tonfisk, äggvitor, ett helt ägg, broccoli, massa salt, cayenpeppar, chili och lite ingefära som förrätt :p Efterrätten är den lilla chokladbit som ligger där ijämte. Jag vet, det är sjuk men nu är det sista veckan inför tävlingen är saker väldigt extrema...

Har tidigare legat på runt 250 gram protein om dagen, cirka 200 gram kolisar och kanske 40-50 gram fett. Fram till den här veckan har jag i stort sett kunna tränat nästan lika hårt som normalt och bara varit hungrig några gånger. Nu har jag sänkt kolhydratsintaget till ca 100 gram och fettet tilll runt 20 gram. Det känns.

Mer om varför jag saltar massor i ett annat inlägg...

Måste bara tillägga att det här är inget hälsosamt. Vid sån här hård deff stressas kroppen mycket och det är viktigt att man vet vad man gör. Ju längre och ju hårdare du deffar desto sämre för kroppen egentligen. Bara för att man är superfit så betyder inte det att det är nyttigt. Å andra sidan undviks dåliga saker som socker, transfetter, alkohol osv vilket "väger upp" . Extra viktigt med sömnen, vila och att äta närningsrikt och att komplitera med kosttillskott. Och att äta lite mer sedan efter dieten. Man behöver inte lägga på sig massor fett direkt efter en tävling men att vara tävlingshård hela tiden är i stort sett omöjligt och ohälsosamt.

En "normal" deff där man bara ligger på ca 500 kcal underskott och inte så lång period så är det ingen större fara så länge man äter bra.

Mycket förberedelser... Lovely!

Igår blev det två poseingspass. Här på WAHK på förmiddagen.
Sidechest på två olika sätt. Små förflyttningar gör stor skillnad. Det här är en av mina favoritposer.



Sen ett poseringspass här hemma på kvällen. Det blev även 3 promenader, ett gympass, solning (måste var brun inför tävlningen!), rakning av hår på ryggen(!) Nej jag har inte mycket hår på ryggen men det som finns där ska ändå bort! Jag rakade även armarna. Och resten ska bort idag! Blev  även ett PT-pass med en av de två duktiga jag hjälper på Träningshuset. Efter det gav jag Jennifer (http://www.bloglovin.com/m/328123/476034485/fb) lite tips på övningar och jag måste säga att hon var grym på Bamsecurl ;)

Tiden imellan spenderades med att dricka vatten(blir inga 10 liter vatten riktigt om dagen men försöker ändå dricka mycket mer än vanligt och idag ska jag dricka ändå mer och dessutom salta maten mer och även dricka saltvatten ett par gånger(!)  och planera mat/kosttillskott typ... Det tar tid det här! Visst, jag borde lärt mig posera tidigare men ändå.

Det är få förunnnat att kunna vara lediga eller jobba så lite som jag gör nu inför tävling. Tänk de som jobbar 100 % och dietar sista veckorna innan tävling, DET är imponerande! Nu har jag inte 0a kolisarna helt som vissa gör. Jag kommer inte tömma mig helt på kolisar men ligger ändå lågt nu, cirka 100 gram om dagen och det känns kan jag säga er. Man blir mer lättirriterad! Men är ledig som sagt förutom mina småjobb och att jag ska jobba på onsdagkväll och då är det bara att "bita ihop" :)

Nu är det visst några som vill gå ut ser det ut som :)

Sedan åker jag till Lotta på massage :) http://www.ljuvligtnaturlig.se/kontakt

I Eftermiddag bir det promenad (Jasså!?) ett sista gympass innan tävlningn (ben och mage) och ikväll posering och senare en promenad. Blev ingen morgonpromenad idag förutom lite kort me hundarna då så de andra blir längre...

Posering

50 minuter morgonpromenad. Lite posering och fotografering ihop med Alf o Pernilla på Wahk. Promenad med stödkompis 40 minuter. 20 minuter promenad till. 1.5 timme posering med Kim och Pernilla på WAHK. Sen 30 minuter kvällspromenad. Poseringen är kräver att man spänner ALLA muskler typ samtidigt och förbränner en hel del även det! Har inte gillat att posera innan men börjar lära mig en del nu så de är roligt nu :) Tack Kim för hjälpen och Pernilla som tog korten och gav en del tips även hon: "Stäng mun och ta fram nöjdheten"

Man ska le när man poserar men ser lite dumt ut när jag ler för mycket så vi bestämde att jag ska köra mer "nöjdhetsmin" istället :p

En latsspread som jag sätter fint men flinar lite för mycket!

En bild från förmiddagen där poseringen är sämre men pumpen bättre :) Leende är aningen sämre oxå ;)


En vecka kvar...



Från och med idag måste ja sluta med yellow amp eftersom den innehåller dmaa som är förbjudet på tävlning. Det är dock fortfarande tillåtet att ta när man tränar och man kan inte bli avstängd från gym om man tar dmaa.

Först ut en sväng med de små gullhundarna som är här på besök i helgen, sen nu kaffe och sedan en timme promenad! Sedan blir det poseringsträning idag. Och promenad... Inget gym. Kommer sänka kolhydraterna något idag och ytterligare lite imorgon och sedan från måndag försöka hamna under 40 gram om dagen.

Jag tycker deffen har gått bra, som jag skrivit innan så ser jag skillnad i princip från dag till dag. Tycker dock fortfarande jag har rätt "mycket" fett på ryggen men sitter och klämmer lite där nu och känns som det lossnat lite :) Kanske blir en fettmätning sedan  men nu promenad så jag får komma hem och njuuuuta av min havredrink! Den sista på en vecka?

Har kommit på att mina lats behöver bli större till nästa gång så mer fokus på lats efter tävlingen. Allt behöver förbättras förvisso men vissa muskelgrupper släpar mer än andra. Jag kommer aldrig bli något "massamonster" men en perfekt symmetri tänker jag sträva efter.
Men "julgranen" syns bra på den här bilden iaf :D

Katt åt stol... satt i halsen?

Körde ben idag och således ingen pump i överkroppen här

 Normal?

Katt åt engelsk hund... dog!


Veckan innan tävling...

Fram till 6-12 veckor innan tävling, beroende på hur länge man behöver deffa, handlar det mest "bara" om att lägga på sig muskelmassa. På rätt ställen så man har symmetri mellan de olika muskelgrupperna. Sedan gäller det att lära sig posera. Och att få bort underhudsfett samtidigt som man bibehåller så mycket muskelmassa som möjligt. 2 veckor innan tävling blir det mer komplicerat. I mitt fall blir det en vecka innan eftersom det är första gången jag gör det här så vet vi inte riktigt hur jag reagerar på tömning och fyllning. Jag kan inte så mycket om det här men får hjälp av Kim Lindman som säger precis vad jag ska göra. Tack, det uppskattas väldigt mycket!

Nu handlar det om att först tömma kroppen på kolisar för att sedan fylla på. Kolhydraterna lagras i musklerna i form av glykogen och om man har mycket kolisar i musklerna ser musklerna större ut. Sedan handlar det om att få bort vätska mellan huden och musklerna för att musklerna ska synas så tydligt som möjligt. Dessutom behöver jag sola mycket för ju brunare jag är desto bättre kommer det se ut.

Från och med söndag kommer jag börja salta all mat, dricka salt med vatten några gånger om dagen och dricka 10(!) liter vatten om dagen! Jag kommer samla på mig massa vatten och bli i sämre form än innan. Men detta är för att sedan kunna få bort så mycket vätska som möjligt. Från och med söndag kommer jag även att ta bort kolhdraterna i maten i storta sett helt. Under 40 gram om dagen kommer jag ligga och det är vääääldigt lågt! Blir tungt att träna söndag och måndag... tisdag och onsdag blir inget gym utan bara cardioträning. Proteinintaget kommer vara ca 200 gram om dagen. Nu är det cirka 250 gram. Fettet däremot får jag höja en aning och kommer ligga på ca 100 gram fett drygt om dagen. På torsdag åker jag till Göteborg och när jag kommer fram dit får jag börja fylla på med kolisar :) Massor med kolisar torsdagkväll, hela fredagen och lördag fram till tävling! Kommer bli mycket potatis eftersom det innehåller mycket kalium som ger bra tryck!

Kommer nog fan tröttna på vatten.. Men efter tävlingen då jag inte druckit nåt på ett dygn typ kommer jag nog vara sugen på det igen :)

Viridex - testohöjare

Sov rätt gott inatt vilket var riktigt skönt! Sovit lite dåligt ett tag nu.

Började med nytt kosttillskott idag. Det är första kosttillskott jag använder, jag har aldrig tagit något kosttillskott alls innan. Eller?

Nej mina ben är inte olika stora även att de ser ut så, jag har bara vinklat dom olika!

En timme morgonpromenad nyss, sen benpass vid 17,00 och promenad ikväll igen...

Och ikväll kommer Tez hit! Pernilla och hundarna kommer ner på besök i helgen.

Linköping igen

I tisdags åkte jag till Linköping och tränade på World Class. RIKTIGT bra ljus där! Tog inga bilder dock eftersom jag var själv. Alltså de gör väldigt stor skillnad om man har bra ljus. Skönt pass med axlar, övre bröst och lite triceps. Äter fortfarande tillräckligt med kolisar för att kunna träna utan att det känns för jobbigt. Blir skillnad från och med Söndag dock då jag kommer NOLLA KOLISARNA fram till torsdag!

På kvällen körde jag, Jens, Danne och Jonas FIFA-turnering. Jag har varit urusel på FIFA och förlorat sista förton gångerna typ men de gick riktigt bra för mig den här gången :) Jag erkänner, jag är NÖJD

Onsdag: Morgonpromenad och köpa matsäck! Sen spelade jag, Jens och Danne golf. 9 hål och en fikapaus med fantastiskt goda äggmackor och kaffe.

 Mycket kottar i år. Det är en kotte som tagit kortet till och med...

Medans de andra gick och letade bollar både här och där så höll jag mig på fairway :) Wairfay

Mat på stan i solen.

Sen spelade jag, Anna, Isabelle och Jens beachvolley. Vi utmanade ett gäng på en match och eftersom vi inte spelade vårt bästa så förlorade vi lite... Efteråt årets först jordgubbar. Satan vad gott!

Sen mage och underarmar på Friskis och Svettis!


Hammercurl. Tar på både biceps och utsida underarm

Insida underarm.

FIFA igen på kvällen och det är grymt skoj (när det går bra!)


Och lite poseringsträning :)


Imorse morgonpromenad runt Stångån. Inte runt hela men...

 Här kan man... Var rätt hungrig imorse faktiskt så när jag kom tillbaka så njööt jag av den här drinken -


2 dl havregryn, 3 dl minimjölk, 20 gram proteinpulver som för dagen var med hallonsmak. Blåbär och hallon. Sen en hel del kosttillskott och ingefära till :)

30 min promenad med stödkompis. Sen gick Maria och jag 30 min cirka förut. Funderar på om jag "behöver" gå en liten bit till sen...

På söndag och fram till tävlingen kommer hända en hel del grejer med min kost osv, men mer om det imorgon :)



Härligt!

Sovmorgon, morgonpromenad och nu frukost i solen på balkongen! Är lite molnigt idag tyvärr men just nu asskönt iaf. Fyller på med lite extra kolisar idag när jag ska träna axlar och bröst, sen sänker ja något imorgon när det "bara" är mage och underarmar. Lågt även torsdag då jag har vilodag eller lite cardio bara. Fredag är den ben och då får jag fylla på lite extra igen :)



Delningen finns där men de skulle behövas mer massa. Om jag får blodad tand nästa vecka och vill fortsätta tävla så lovar jag er större lår till nästa tävlning!

 Triceps tränar jag sällan men idag tänkte jag kör lite triccar oxå :)

Imorgon blir det morgonpromenad, golfrunda, mage och underarmar och, om de är ok väder, beachvolleyboll :D

Nu ska jag studera lite posering på datorn sen träna lite själv på det..


Drömmen om ständig pump...

 Bra ryggpass förut idag, grym pump! (den här bilden är dock tagen nyss och pumpen har försvunnit för läänge sen :(
Lite poseringsträning efter passet blev det oxå.

Tänk vad underbart de vore med ständig pump :D

Lyssna på vad Arnold tycker om att ha pump ;)

http://www.youtube.com/watch?v=kUXV3ANiFGA&feature=related

40 min kvällspromenad förut. Animal PM nu, sen kvarg och några nötter. . Sovmorgon imorn men ska försöka komma upp skapligt och självklart gå en promenad. Sedan blir det bröst och axlar på World Class sedan FIFA-kväll i Linköping. Spelade lite FIFA förut ikväll och fan vad jag hatar det spelet när det går dåligt!!
Och kvällspromenad imorgon oxå, såklart...

Väger förut 83 kg nu och är nu i bättre form än någonsin. Älskar att vara i form, är dock lite jobbigt när man känner sig lite tunnare än innan. Vägde 90 kg som mest i vintras. Visst, det är fett, glykogen och vätska mest jag tappat. Minimalt med muskelmassa, men det känns ändå lite jobbigt.

 Gary wood arm!

Är för övrigt ledig hela den här veckan. Och nästa. Synd ju...


Sovmorgon var skönt



En timme morgonpromenad idag. Ska försöka med lite längre promenader nu sista tiden innan tävlning som är NÄSTA VECKA! Eller förmiddagspromenad blev de ju eftersom jag sov länge. Vaknade vid 6-tiden och tog en portion aminosyror sen somnade om och vakna lite efter 9. Gick upp och tog en yellow amp och drog på kaffet, sov en stund till och gick upp och drack kaffe, grönt te och åt 6 äggvitor SEN promenad :)

Lite hemmasysslor idag. Sedan ryggpass vid 17-tiiden!

Musm

Blev lite mage, vader och totalt 20 minuter på stepmaskin. Inget monsterpass direkt! Ingen kvällspromenad heller men imorgon morgonpromenad som vanligt men först ska jag sova så länge ja kan :)
Måndagmorgon är härligt, eller hur ;)

Lax, färskpotatis, PERsilja, sallad med majs, paprika, rödlök och lite annan bröte och kvarg med lite vitlök till. Asmumsigt lite! Och BRA mat. Drack vallkatten till med citrion, även de både gott och nyttigt.

vader+cardiopass!


Nu blir det lite vader och lite cardio! Stepmaskinen tror jag. Fortfarande träningsvärk i magen(!) men kör nog lite mage oxå. Sen hemma och laga lax och ladda för en ny atletisk vecka :)

Det är jäävligt kallt... http://www.sistaminuten.se/ ? Har en tävling att tänka på men ska det vara sånt här väder MÅSTE jag åka

2 veckor kvar!!!

 Varför träna i flera år för att få bra resultat när man kan läsa expressen och följa tipsen och de räcker med två veckor!?

Alltså...



Igår blev en riktig lågkolhydratsdag. Här tonfisk, ägg och "wokisar"

Idag däremot hade jag lite ätardag/påfyllningsdag. Eftersom jag tränade ben idag så passade det bra att fylla på med lite extra kolisar idag. Skönt benpass för övrigt.

Jävigt smaskig PWO-fika. Några piller till är ju aldrig fel heller :p

Fyllde på med gainer efter passet idag. Lite konstigt under deff kan tyckas. Men eftersom jag förbrukar mer på benpasset o eftersom benen är mina sämsta muskelgrupper så passade de bra. Dessuom "drar de igång" förbränningen lite om man tar en dag då man äter lite mer om man ätit lite mindre under en tid. En annan fördel med kolisar direkt efter träningen är för immunförsvaret. Men generellt tycker jag man bör avstå från gainer under deff under "normala" omständigheter. Ha gärna en äterdag ibland  men överdriv den inte.. Fy fan för fläsk!

Nu blir det promenad sen sova. Imorgon ska jag upp vid sex och gå en promenad innan jobbet (07,30). På eftermiddagen blir det en promenad med stödkompis sen kör jag nog ett cardiopass/vadpass på kvällen. Jag älskar det här :)


Frisk?




Vart är mina ponnyhästar ikväll månne!?

Både C-vitamin och ingefära lindrar förkyldning och ökar fettförbränningen. Väldigt lite förvisso, men ändå! Mycket av dessa nu alltså! Hoppas jag mår bättre imorgon så jag kan träna ben för då jävlar ska det köttas och så "får" jag fylla på med lite extra kolisar imorgon :D

Anmäld!

Anmälde mig igår lite...
http://www.trofen.se/index.php/tavlande?id=5


Står sist på den listan men efter tävlningen kommer jag vara långt ifrån sist!

Varför är jag suddig!?

Men vakande upp med halsont idag, riktigt förnedrande och störande! Skjuter upp benpasset till imorgon och kör promenader idag bara. Börjar jobba 15,00 idag och jobbar till 15,30 imorgon.


Tack föresten till alla er som följer bloggen och som tycker den är bra och ni som berömmer mig för min form, jag blir jätteglad och inspirerad att fortsätta skriva och att fortsätta att kämpa för det här!

RSS 2.0