En sväng i skogen

Imorse så joggade jag till affären och handlade lite gott sen lyxfrukost i sängen som vanligt 🙉
Mums! 
 
Sen dagens aktivitet: En sväng till Rydskogen, tanken var en promenad men eftersom jag har en hel del spring i benen nu för tiden så klättrade jag lite och körde "hinderbanan" 
 
 
Tina varken klättrade eller hoppade men gick ändå en promenad på 2,5 km vilket ändå är starkt med tanke på hur höggravid hon är. Riktigt specialhöggravid är hon nu.
Kvällsfika. Ni ska inte tro att det är några nyttiga proteinchokladbollar, nej det är vanliga chokladbollar och det smakade helt fantastiskt 🙉

Msm - mirakelmedlet

Msm är inget mirakelmedel men så nära som mirakelmedel som går att komma...
 
Innan ni slutar att läsa för att ni tycker att det antingen låter för bra eller för att ni tycker det låter farligt så ska jag berätta det här: Msm är lika toxiskt (giftigt) som vatten! Och en av anledningar till att många inte hört talas om msm är för att det inte finns några pengar för läkemedelsföretagen att tjäna på msm (Inte heller jag tjänar några pengar på att berätta för er om msm, jag vill bara hjälpa så många som möjligt att må bättre☺️) 

Svavel utgör 0,25% av människans totala kroppsvikt. Svavel finns i alla vävnader, speciellt proteinrika sådana. 
 
MSM (Metylsulfonylmetan) har alltid varit en naturlig del i näringskedjan och finns i grönsaker, frukt och kött. MSM finns i alla våra celler, men utsöndras och behöver som andra mineraler och vitaminer fyllas på.
 

Allt slags kött (speciellt nötkött), fisk, ägg, vassle och mjölk innehåller proteiner och är därför svavelrika. De grönsaker som är rikast på svavel är vitkål, brysselkål, broccoli, ärtor, torkade bönor, lök, vitlök och vete .

MSM rekommenderas som kosttillskott för att det är värmekänsliga och ej tål uttorkning. En stor del av det naturliga MSM:et i maten blir förstört när vi lagar och förvarar maten.
 
 
 
Dessutom avtar MSM-halten i kroppen med åldern och behöver fyllas på. Människokroppen har minst svavelreservoar av alla däggdjur.
 
MSM minskar trycket i cellen och fungerar som en cellmjukgörare som gör cellmembran mer genomträngliga, vilket gör att cellerna bättre tar upp näring och syre. Det innebär också att cellen mer effektivt kan lämna ifrån sig de slaggprodukter som uppstår vid själva cellförbränningen
 
De finns hur många fördelar som helst med msm men att näringstillförseln till celler blir bättre brukar vara ett av mina favoritargument att använda msm. Tänk bara på att kroppen består av miljontals celler... (50 miljoner celler per sekund byts kontinuerligt ut i människokroppen)
 
Det här med att syre tas upp bättre och att slaggprodukter försvinner lättare gör att man blir piggare och det är en av de positiva effekterna jag märkte av när jag började med msm i höstas. Jag blev "sopigt slö" ofta och det blir mycket bättre när jag började med msm☺️

MSM används i flera hundra olika kemiska processer där många av dessa syftar till att avgifta kroppen. 
MSM används för att skapa dopamin, endorfiner, B-vitaminer, enzymer, hormoner och immunoglobu­liner. Det gör att vid brist på svavel och metylgrupper kan ett tillskott av MSM påverka kroppen positivt i en mängd sammanhang. 
 
Här kommer en lista över fördelarna med msm:
 
Förbättrar ledernas flexibilitet
• Minskar smärta och svullnad
• Minskar stelhet
• Förbättrar cirkulationen
• Förbättrar cellvitalitet
 
  • Kan lindra astma
  • Kan lindra allergier
  • Hjälper att upprätthålla en god pH-balans
  • Hjälper gastrointestinala frågor såsom diarré, illamående och förstoppning
  • Minskar snarkning
  • Hjälper med kramper, huvudvärk och muskelsmärtor, särskilt orsakade av hormonell obalans
  • Läker karpaltunnelsyndrom
  • Hjälper till att balansera blodsockernivån
  • Minskar övergripande stressnivåer
 
 
Dessutom så förbättrar det många hudproblem.
Tina började oxå med msm i somras och hon märkte framförallt att hennes hud, hår och naglar blev bättre. Här hittar ni en bra msm-gel:
 
http://foreverliving.se/shop/category/beauty/product/aloe_msm_gel
 
När jag hade ryggskott i höstas höjde jag min dos av msm och ryggskottet gick förmodligen över fortare än det skulle gjort annars!
 
Nu när jag tränar väldigt mycket så har jag känt mig lite sliten ibland och då höjer jag oxå dosen msm. Även när jag känner mig hängig/att jag håller på att bli sjuk så höjer jag dosen Msm.
 
 
MSM används även i produktionen av hormoner och immunoglobuliner, de beståndsdelar som immunförsvaret bygger på. Många upplever att de får ett starkare och bättre fungerande immunförsvar med MSM.
 
Ta ert msm ihop med askorbinsyra/ c-vitamin för bästa effekt. Om man har känslig mage så börja med en liten dos och höj upp den till några gram. Vid vissa besvär kan det krävas mer än några gram för att bli av med / för att de ska bli bättre. Tas gärna i samband med måltid om du har känslig mage.
 Att hästar har nytta av msm tycks var fler som vet om än att vi människor mår bra av det.
 
Eftersom msm fungera avgiftande så kan du må lite dåligt först när du börjar använda det och det är alltså något bra eftersom det är kroppen som gör sig av med gifter. 
 
Själv tar jag msm nästan varje dag, då tar jag några gram sen om jag känner mig sliten så höjer jag dosen som sagt.  
 
Slutligen, självklart är msm även bra för träningen ☺️
 
Tar man MSM kommer kroppen inte att drabbas av mjölksyranhopning på samma sätt som annars. Detta leder till att man orkar träna mycket längre och hårdare än vanligt. Dessutom slipper man drabbas av träningsvärk på samma sätt som då man inte tog MSM. Ett tillskott av MSM ser även till att hålla kroppens leder rörliga, vilket är en stor fördel då man tränar ☝️
 
 Att spela beachvolley i två timmar och avsluta med löpning hade aldrig mer ländrygg klarat av innan, den hade varit fuckad då..
 
Jag är fortfarande lite stel men tidigare kunde jag vara så stel på morgonen efter att jag spelat fotboll eller kört ett hårt benpass att jag hade svårt att ta på mig strumporna , så stel är jag aldrig nu. Det är guld värt!
 
Skulle kunna fortsätta att skriva mer, tex hur bra msm är för hjärnan men avslutar med att msm gör kroppen mer basisk. Många av oss är försurade i kroppen vilket ger många negativa effekter..
 
Ge msm en chans, de kostar inte mycket och förmodligen kommer ni märka av nån eller flera positiva effekter av det, låt mig få reda på det då☺️
 
 
 

de underbara små grynen

Havregryn är positiva för minnet. De är rika på B-vitaminer som bryter ner homocystein, som är en aminosyra som är ett gift för nervcellerna. Om det inte finns tillräckligt med B-vitamin i kosten kommer homocystein att påverka minnet negativt. B-vitamin hjälper också till med produktionen av röda blodceller, som transporterar syre till hjärnan och håller den frisk. 
 
Havregryn är fantastiska på fler sätt, de innehåller bra kolhydrater, mycket fibrer, många näringsämnen , relativt mycket protein (mer än kvarg per 100 gram faktiskt) och är billigt och smidigt☝️
 
Utan havredrinken (havregryn, proteinpulver och bär) så skulle de här med kosten bli mycket svårare. En perfekt frukost som går fort, lätt att få i sig och som ger kroppen precis vad den behöver ☝️
 
Idag blev det återigen en rejält lyxig frukost:
 
Sen var jag på Friskis och Svettis och tränade axlar och triceps och mage. Gick lite armgång oxå samt hängde lite. 
Hängde lite på gymmet bokstavligt talat🙈
 
Ni kommer väl ihåg att njuta av livet och inte bara stirra er blint på träningen och allt runt omkring den? Träningen kan oxå vara njutning; det är ett intresse och en livsstil men kom ihåg att inte bli besatta och kom ihåg att träningens viktigaste syfte är att det ska vara roligt och ni ska må bra av den ☺️
 

Ryggpass på actic

Upp tidigt (08,45🙉) för att dricka kaffe och ta pwo. Sen ett ryggpass med Sissela. Vi började med en maxning i dips. Jag klarade 45. De är strikta men kanske inte tävligsstrikta, jag är dock nöjd med 45 stycken med tanke på att jag ändå inte kört jättemycket dips. 
 
Sissela har gjort riktigt bra framsteg i sin träning under våren och hon är väldigt duktig, intresserad och strikt så extra kul att hjälpa henne☺️ 
vi gjorde även en Maxning i chins, även där strikt men kanske inte tillräckligt strikt för tävling. Jag gjorde 25 iaf. Sen körde vi latsmaskinen, "sälrodd" (bilden) lite hantelrodd, serratus och baksida axlar (bilden under) 
Kolla konturerna på axlarna och runt om. Grymt💪
 
Resten av dagen: jazza🙈 tog en tuppis förut, nu sola på balkongen, en sväng till Norrköping sen hemma och se film eller på vänner. 
 
Så är det ☝️
 
Påminner er om min youtube där beachvolleyfilmen samt några andra filmer finns :
https://m.youtube.com/channel/UC7aDr0y17IGZcVqhiw3Vveg

jazzdag

Idag tog jag en promenad innan frukost! Till affären och köpte frukost. Eller jag drack ju självklart min tidiga frukost vid 5-tiden som vanligt men promenad innan rätta frukosten så att säga 🙉
 
vid 17 spelade vi seriematch i beachvolley, vinst idag! Efter matchen körde jag lite burpees (jättetöntigt) . 15*4 . Jobbigt! 
 
Annars en lugn och skön dag med Tina.
Snart behöver vi en sån här🙈
 
igår tränade jag ben. 
 
Åt precis mitt kvällsmellanmål , proteinglass från muskelbygget. Belgisk choklad. Grymt gott! Hade dock lite chokladsås på men lär vara gott även utan. 
 
Nu blir de stretching och en stund på min nya kärlek, spikmattan ☝️
 

https://www.youtube.com/watch?v=oTEBt83tXHo

För er som inte har mig på Facebook så måste (nej ni måste inte men jag tycker att ni ska) se den här filmen :) https://www.youtube.com/watch?v=oTEBt83tXHo Så kan ni passa på att kolla min andra filmer jag lagt upp där :)

Semesterträning

Nu går det mot semestertider. Det innebär ledighet från allt, inklusive träning och bra mat för många. ”Jag förstår inte hur man kan träna på sin semester” är det många som säger. Men varför skulle man inte träna på semestern? Då har man ju mer tid och ork att träna. Du kan oftast sova längre och stressa mindre vilket gör att du kan träna hårdare och få bättre resultat än annars.
En annan fördel med att träna på semestern är att du kan träna utomhus mer och inte kunna skylla på att det är för fint väder för att träna på gym. Sen om det regnar och du inte vill vara ute så kan du med gott samvete gå till gymmet och träna istället. Om du har ett par hantlar kan du träna precis hela kroppen utomhus, kanske på tomten eller kanske vid en sjö?
Njut av god och nyttig proteinglass efter ditt pass i sommar☺️ Om du inte har några hantlar går det ändå att göra mycket, du kan köra utfallssteg och köra olika typer av knäböj för ben och rumpa, du kan köra mage genom att hänga och dra upp benen eller köra chrunches, du kan träna rygg genom att köra chins i någon stång eller en gren. Axlar, bröst och triceps kan du träna genom olika typer av armhävningar. Simning ger bra träning på din uthållighet, rörlighet och baksida axlar samt triceps får sig en omgång. Att ta en cykeltur förbättrar din kondition och aktiverar ben, rumpa och vader på ett effektivt sätt. Samla ihop ett gäng och spela beachvolleyboll, där får du riktigt bra konditionsträning, vaderna får sig en omgång, du tränar din spänst och även rumpa tränas. Du har dessutom roligt ihop med dina vänner. Eller varför inte spela lite badminton, tennis eller åk iväg och klättra? Kom ihåg att all typ av fysisk ansträngning bränner fett och dessutom utsöndrar du många må-bra-hormoner av fysisk aktivitet.
Om du använder din fantasi så finns det hur mycket träning som helst du kan göra utomhus, samtidigt som du tränar kan du sola och sedan efter passet kan du njuta lite extra av din ledighet. Ytterligare en bra anledning att fortsätta att träna på semestern är för att du ska slippa att börja om från början sen på hösten. Väldigt många har ångest på hösten och tvingar igång sig själva att träna, det är svårt att ta sig dit i början, det går tungt och risken att gå ut för hårt och därför bli förkyld är stor. Om du istället håller igång och tränar även på semestern så slipper du dessa problem. Du behöver inte slaviskt köra dina 5 stenhårda (eller hur mycket du nu tränar) pass i veckan för att underhållsträna, så länge du kör ett par pass i veckan så räcker det för att inte tappa. Varför inte ta semestern till att prova nya träningsformer?
Sommaren innebär slarv med maten för de flesta, man behöver inte alltid äta perfekt, så länge du ändå håller igång och tränar så kan du fuska lite mer med kosten men ändå behålla formen. ”Du som tränar så mycket får väl inte äta det där? ”Det är jag som tränar så mycket som kan äta det där med gott samvete…

Planering

Inlägget om det där pulvret kommer en annan dag. Sorry. Idag har jag kört intervaller i den här trappen ☝️ Nere vid stångån Jag joggade dit sen körde lite ruscher av olika slag där
På eftermiddagen fixade jag min ansökan till superior race som är i slutet på juni i Stockholm ☺️
Imorgon ska jag äntligen kolla på mitt fotbollslag Horn/Hycklinge IF ☺️ På kvällen var jag och klättrade. Idag fokuserade jag extra mycket på att klättra med fingrarna så mycket som möjligt. Riktigt jobbigt..
Imorgon är det en Fullspäckad dag som kräver en hel del planering: Vaken nångång mellan 05-06 och tar en havredrink, somnar om till lite efter 8, går upp och dricker kaffe i sängen, dricker en Celsius på vägen till Vimmerby, tar några riskakor med nutella samt alla Pwo-tabletter cirka en halvtimme innan passet. Precis innan passet vid tio tar jag aminosyror och vitargo, tränar ben med stödkompis, tar aminosyror och vitargo igen efter passet, äter matlåda (kyckling och bulgur) sen jobbar på muskelbygget vid 12-15 där jag nog dricker en Celsius till och äter en bar som mellanmål, 15,30 ptpass en timme sen hem till en stödkompis där jag passar På att äta andra matlådan (kycklingsallad) sen ptpass igen 17,30, sen träffar ytterligare en stödkompis innan jag åker till horn för att titta på fotboll. På vägen dit mellanmål (havredrink) sen hem till Tina den fina och innan Läggdags kvarg eller kaseinprotein

💪

Idag tränade jag axlar och bröst med Jens på actic 💪 egentligen tränade jag de i lördags och hade lite träningsvärk, jag rekommenderar ingen att träna samma muskler så nära inpå MEN ☝️ Nu låter jag dessa muskler få vila några dagar extra för att återhämta sig.
Jag körde även lite mage. Resten av dagen blev vila. Förutom en riktigt storhandling på city gross🙉 Där jag var riktigt handlingstokig idag. Bra mat som lax, kyckling, torsk, potatis, havregryn, grönsaker mm och en del godis som jag njöt av till den animerad filmen pirater! Sugen på detox? Kontakta min vän Anna:
Sugen på att bli pigg och bränna fett? Kontakta muskelbygget ☝️
Sugen på träningsinspiration på instagram? Följ @oakbear 🙈 Sugen på en annan bra blogg? Kolla in träningstrions blogg: http://traningstrion.devote.se Imorogn (förmodligen) så kommer det ett inlägget om ett pulver som verkar för bra för att vara sant ☝️ Håll u tkik.

Sköna dagar

Lugna sköna dagar ihop med Tina nu. Men snart är det dags☝️ Självklart en hel del träning. Idag beachvolley och lite löpning. Men först frukost (frukost nummer två) i sängen:
Sen sol på balkongen på eftermiddagen
Självklart en Celsius apelsin ☝️ (2 för 38 kr på muskelbygget ☝️) Sen var jag hos syrran och lekte med barnen innan det var dags för seriematch i beach arena. Och lite löp med motstånd. Jag vet inte vad bandet heter? Motståndsband? Det var grymt jobbigt iaf.
Nu lite fix med kostschema och försök att välja film att se på men det är ju lättare sagt än gjort🙈

Jazzdag

Tränade bröst och axlar med Sissela på actic på förmiddagen, annars har det blivit en riktig jazzdag där jag mest legat på balkongen och haft det skönt.
Riktigt specialskön övning för att komma åt övre pecsen 💪 Avslutade passet med att hänga i fingrarna. Jag kör ju ingen deff nu utan försöker bara hålla den här formen men nu hade jag gått upp i vikt till 84 men det mesta är förmodligen glykogen (lagrade kolhydrater i musklerna) eftersom jag äter mer. Tycker ändå formen känns rätt bra fortfarande .
Nu ska vi snart ut och äta, det är sällan vi gör det så Det blir trevligt. Noterbart är att jag inte skrev det med stort d nyss utan min mobil ändrade till det automatiskt av någon anledning. Istället för att ändra tillbaka som hade varit lättare skriver jag massa onödigt här🙊 så olika det där

Benpass på x-force

Sovmorgon och morgongos men det är mer regel än undantag numera ☝️ Tills vårt barn kommer vilken dag som helst sen kanske det blir lite annat 🙉 Pwo-fika med Jim och Ida sen ett benpass med hela gänget på x-force💪
http://traningstrion.devote.se Kolla gärna in tjejernas inspirerande träningsblogg ☝️ Vi körde bland annat benpress och raka marklyft med hantlar
Vi avslutade benpasset med benspark i deras specialmaskiner som gör att det blir 30(?) procent tyngre i den excentriska (negativa) delen av rörelsen.
Sedan klättrade vi lite 🙈 Armgång och sånt. Avslutade självklart med lite posering ☝️

Blodomloppet

Igår var det blomomloppet och folkfest ☺️ (Säger man så? ) jag har nog aldrig använt det ordet innan🙊 jag sprang med jobbet, flera av oss gick men jag Micke och Anna sprang 5 km. Jag hade med varsin D.A.M.P som jag bjöd dom på innan loppet 🙉
Sist jag sprang blodomloppet för två år sen var även sist jag sprang överhuvudtaget förutom intervallpasset förra veckan och då sprang jag på drygt trettio minuter. Igår lyckade jag komma ner på 23,55 vilket jag är jättenöjd med! Den som var snabbast på fem kilometer sprang på 14 nånting och det är heeeelt sinnesjukt! Efter loppet hade vi en trevlig picknick i gräset☺️
Idag känner jag av loppet i vaderna och lite stelhet i ryggen. Igår hade jag ont i lats och armar på grund av mkt träning (beachvolley, klättring, rygg) så jag höjde dosen omega 3 och msm igår, idag känns det bättre. Jag vet inte hur mycket omega 3 och msm bidrog men det påverkar absolut nånting. Idag är det städdag här hemma tydligen😳 men tog en välförtjänt kaffe- och bloggpaus nu🙈 Hittade en film på mig när jag är sju år och "jobbar" i min skrot jag hade då. Jag körde lite marklyft men något som faktiskt liknar en skivstång.
Nu är det bäst att fortsätta att städa här, speciellt eftersom jag lovat Tina att hjälpa till ännu mer nu när jag är ledig... 😜

Dubbla pass varje dag ☝️

I tisdags jobbade jag min sista dag sen var vi och klättrade och det är riktigt skoj🙈
 
Igår tränade jag rygg och lite triceps med Jens. 
Efter passet körde jag några burpees, lite halvtöntigt kan tyckas men det är träning inför 14e då det eventuellt kan vara sånna grejer jag ska göra på uttagningen till ninja. 
 
På eftermiddagen var på Massage sen på kvällen hade vi match i beachvolley i beach Arena. 
 
Idag spelade vi oxå beachvolley, tyvärr loosade vi men det var en rolig och jobbg Match. 
Nu på eftermiddagen var vi i Norrköping och fixade med bilderna vi tog där för några veckor sen
Och nu mental förberedelser inför blodomloppet som är ikväll. Jag ska springa ihop mina kollegor. Fem kilometer. Jag gillar inte att springa så långt egentligen och har, förutom vårt intervallpass förra veckan, inte sprungit så långt på två år. Men jag längtar efter fikat efter loppet 🙈

Vätskig?

Det här med att vi känner oss i mindre bra form vissa dagar, trots att man ändå är i rätt bra form och kanske såg bättre ut dagen innan, kan vara lite confusing. Ofta beror det på att vi har mer vätska under huden vilket förstör formen något. Hur benägen man är att binda vätska är individuellt och tjejer får mer vätska vissa perioder  i månaden. 
 
Kom ihåg att om du låter bli att dricka så kommer du INTE att tappa vätska och det kan vara farligt☝️
 
Det är flera olika faktorer som styr det här , jag kan inte allt om det så jag är tacksam att min coach och vän Kim skötte det här när jag tävlade. Något jag vet är att om man äter mycket salt så binder man mer vätska, även stress kan göra att vi håller mer vätska. Inför tävling kan man "vätska upp sig" med flit genom att dricka/äta massa salt (natrium) för att sedan helt sluta med salt och dra ner på vätskan i maten. Samt fylla på med massor riskakor 🙉
Så här såg jag ut vid 10 på morgonen då:
 
Sen på kvällen Vid 20, när jag drivit ut en hel del vätska (inte allt dock) samt fått lite mer färg på kroppen så såg jag ut såhär:
Det är sjukt vad man kan göra med kroppen på så kort tid. Det är intressant men kan även vara farligt om man inte vet vad man gör så prova inte det här och är man inte i riktigt bra form så blir inte skillnaden lika stor heller. 
 
Sen ett dygn efter första bilden, ytterligare lite torrare, mer fylld med glykogen (kolhydrater i musklerna) och ett lager färg till:
 
 
Det man kan göra däremot är att salta maten lite mindre och att undvika skärp som innehåller massa salt. Att undvika stress är ju en annan bra grej sen att dricka grönt te och citronvatten som både har en liten vätskedrivande effekt kan vara vettigt. 
Men tänk på att om du blir uttorkad, vilket man blir rejält vid tävling, så hämmas fettförbränningen och kroppen mår inte bra av det. Även muskelbyggendet hämmas av dehydrering (uttorkning) Ska man torka ut sig så ska det var en kort tid, tex inför tävling eller om du ska ta kort och som sagt, man ska veta vad man håller på med ☝️
 
Sen finns det kosttillskott som fungerar vätskedrivande men prata med någon som är duktiga på det här innan du använder dig av sånt. http://muskelbygget.se/sv/fettförbraenning/produktvisning/?item=prod_prod-s1%2F613
 

Semester!

Jobbade 9-15 idag. En lugn och skön dag på jobbet. Kommer att vara ledig därifrån i två månader nu skönt men helt ärligt (och inte bara för att jag vet/hoppas att några kollegot läser det här) så kommer jag att sakna mina kollegor ☺️
 
Just nu så är jag ensam hemma och läser body och dricker Celsius. Köpte en platta igår på muskelbygget 🙉
På framsidan syns Sveriges hetaste fitnessprofil Linus Carlén som jag har turen att träffa och även fått tävla mot ☺️
Grym kille med en fantastisk fysik, personlighet och posering!
 
igår fick jag en roligt besked:
 
Jag ska på första uttagningen till ninja warrior ☺️ Dock kommer jag inte köra i Stockholm utan det blir i Karlstad istället 14e juni om allt går som det ska med bebis och så🙉
 
Nu blir det mycket fokus på träning inför det, det blir till och med så mycket fokus så jag kommer få "offra" lite muskelmassa. Som jag skrivit om tidigare så är för mycket annan träning än gym något negativt för gymträningen. Dock så är konditionsträning i rätt mängd bra för musklerna: men som sagt nu blir det mycket klättring, intervall, spänst osv och när jag även ligger relatvit lågt i kalorintaget för att hålla formen så kan musklerna blir lite lidande men Det är en begränsad period så det kan jag träna upp sen igen☺️
ikväll blir det klättring i hangaren med Micke och Jim 💪

Vilodag /

Idag jobbade jag hela dagen och var i simhallen så dagens träning blev några längder simning bara. En vilodag i princip. Veckan som kommer bjuder dock på en hel del träning OM jag inte blir Pappa den här veckan🙈
Imorgon har butiken stängt men jag ska dit Och köpa lite Celsius som jag haft uppehåll ifrån nu flera dagar 🙈 samt aminosyror och kaseinprotein. Kaseinprotein är långsamt Protein som lämpligen intas på kvällen för att man inte "ska bli katabol" under natten ☺️
 
Imorgon blir det förmodligen ett benpass på träningshuset. På jobbet idag löste jag tidningen hälsa (hejhej!) och det var en intressant studie: 
 
 
Ps: när det står Löste så ska det oftast stå läste men det är fel på mobilen tydligen och jag orkar inte förnedra mig själv att ändra varje gång...

Viktigt inlägg igår ☝️

Om ni inte läste mitt inlägg från igår så gör det och om ni läst det så ha det i bakhuvudet när ni läser min blogg i fortsättningen. Jag kommer att fortsätta att blogga som vanligt men det jag skrev Igår är väldigt viktigt ☝️
 
Igår hade jag en rejäl ätardag och då passade jag på att träna axlar och mage, eftersom axlar är det viktigaste så är det klokt att lägga det i samband med en ätardag. På eftermiddagen åkte vi till mina föräldrar i Horn och syrran var där oxå med barnen så det blev ett andra pass där jag sprang med dom i skrindan och som vanligt lyfte dom hit Och dit. 
(om ni undrar ifall vissa ord får stor bokstav ibland eller att vissa ord blir konstigt så beror det på att autokorrekten ibland är fucked up) 
 
 
Walter klättrar
 
 Och morbror Per klättrar 🙈
 
Morgonvikt igår var endast 81 kg och omkretsen kring midjan 79 cm. Fettprocent vill jag inte mäta eftersom jag oftast blir så besviken då. Jag vet att jag har lågt men tror oftast att jag har lägre än jag har.. Idag var morgonvikten 82,5 efter gårdagens ätardag. 
 
Idag har jag haft en härlig Tinadag. Vi har även tvättat och jag gäspade totalt elva gånger i tvättstugan idag. Det är ju fruktansvärt tråkigt! Tur att Tina tvättar och jag mest hjälper till🙈
Dock var det lite roligare idag då vi tvättade vår ofödda bebis kläder ☺️
 
Jag hann även med ett tufft intervallpass med Micke i Vidingsjöskogen. Först jogg ca 2 km sen intervaller på 30 sekunder, få 30 sen intervaller. Totalt åtta stycken. Grymt jobbigt men bra träning och de som är intresserade av fettförbränning: Förbränningen är hög under ett sånt pass och dessutom är efterförbränningen väldigt hög ☝️
 
Jag fick även iväg min ansökan till ninja warrior, vi får se vad de tycker om den och om filmen jag skickade med. Filmen som Micke har gjort är riktigt bra gjord ☺️ 

Allt handlar inte om att vara fit..

Det här inlägget kommer skilja sig rätt mycket från typ alla andra inlägg jag gjort. Det kommer inte handla om min träning eller några kost- och träningstips. Det kommer inte heller vara något oseriöst inlägg med humor, det är istället ett väldigt seriöst inlägg som jag vill att ni ta er tid att läsa och tar till er.
 
Jag är en person som inte gillar att skriva eller prata om att samhället är så sjukt nu för tiden, det och det är så dåligt osv. Men idag gör jag ett undantag. Dagens hets kring träning, kost och att vara fit får oss att må dåligt. Jag tror många uttrycker sig att det är samhällets fel och sociala mediers fel, det stämmer ju men dom sociala medierna är ju du och jag. Det är jag och alla andra som lägger upp bilder på oss själva, matbilder osv. Jag bidrar ytterligare genom att blogga om sånt här, jag lägger upp bilder på mig själv där självklart tanken är att inspirera andra men tyvärr får det många att må dåligt oxå.
 
Jag har en vältränad kropp som många (långt ifrån alla) tycker ser bra ut. Jag har jobbat hårt för att nå hit. Men, jag har även under alla dessa år, hur seriös jag än varit med träning och kost under perioder, haft annat viktigt i mitt liv. Det är en av dom viktiga sakerna jag vill få fram, att ha annat i livet än träningen och allt runt den är jätteviktigt. Att ha bra människor som man tycker om i sitt liv och att umgås med de man tycker om är bland det viktigaste som finns. Att ha andra intressen tror jag också kan vara viktigt. För mig har det varit - och är - att resa. Även festa (om det räknas som ett intresse🙊)  
 
Det här med att sociala medier påverkar oss är förmodligen inte mycket vi kan göra åt just nu, folk kommer att fortsätta att lägga upp bilder. Det vi kan göra något åt är hur dessa påverkar oss. Vi kan jobba på att lära oss att det viktigaste är inte att att ha en perfekt kropp. Vi måste lära oss att vara nöjda med oss själva oavsett hur vi ser ut. Nu låter det väldigt mycket som att jag säger emot mig själv. Jag tycker själv om att vara i form, jag trivs med det men jag har även lärt mig att det inte är det viktigaste här i livet och jag vet även att hur fit jag än är så är det inte säkert att man mår bra för det. Alla dessa vältränade människor ni ser på instagram osv, ni vet inte ett dugg om hur de mår, kom ihåg det. 
 
Att lära sig att älska sig själv och stärka sin självkänsla låter rätt töntigt, jag vet men det är ändå viktigt men det är inget man gör på en dag eller två. En viktig egenskap som ibland är jobbig, eller nästan alltid är jobbig är att ha tålamod. Många av oss har dålig självkänsla och den dåliga självkänslan bidrar mycket till hur vi påverkas av andra människors snygga bilder. Genom att arbeta med sig själv går det att stärka sin självkänsla. Fokusera på sånt du är bra på, ge dig själv beröm. Var stolt över dig själv, tänk positiva tankar om dig själv och ditt liv. Ett väldigt bra tips är att läsa, eller lyssna på "Självkänsla nu" och andra boken som heter "Mera självkänsla"
 
 
Avslutningsvis, glöm inte bort det roliga med att träna, gör det inte för att ni måste eller för att ni känner press på er att gå ner i vikt. Gör den träning du tycker om och njut av den och av endorfinerna du får i samband med träningen ☺️
 
 

Beachvolley igen☝️

Ett bra Ryggpass på jobbet idag där jag fick sjukligt bra pump.
Efter jobbet så spelade vi beachvolley igen☝️
Två timmar brachvolley med Eva, Micke, David och Matte. Bra gäng ☺️ Sen avslutade vi led några sandlöp.
Bra min där. Specialsnygg
Bra rygg där faktiskt ☝️
 
Imorgon och/eller lördag så har jag Några intressanta inlägg på gång så läs bloggen då☺️
 
Nu ska jag gå till affären och köpa bröd och godis till morgondagens ätardag 🙈
 
På torsdag ska jag springa blodomloppet. Lite halvtöntigt men kul grej. För er som inte ska springa det tycker jag ska ta er hit:
 
☝️
 

Beachvolley

Idag var på massage på förmiddagen sen hade David och jag tredje seriematchen i beachvolley ☝️
Det finns mycket att utveckla i spelet men det blir iaf bättre och bättre och det är riktigt skoj! Speciellt när jag får slänga mig🙉
Fokuserat ☝️
Laddar för smash typ?
Lägg upp till David för smash☝️
Ber till beachvolleygudarna! 
 
Jobbade eftermiddag och kväll...
 

🙈

 

Beachvolleyvinst, superjuice, bra pump och förberedelser inför barnafödande 🙉

Igår körde vi andra beachvolleymatchen och vann ☺️
I övrigt så var jag med Tina och vi gjorde bland annat lite specialjuice: ingefära, citron, apelsin, morot och broccoli. Fantastiskt nyttig!
 
Mycket c-vitamin och betakaroten och något mer tänker nog de fledra men faktum är att det är tusentals (de flesta mindre kända såklart) bra näringsämnen i dessa grönsaker☝️
Blev massor juice så vi hade igår, idag och imorgon. 
 
Idag var varit en heldag med förberedande inför förlossningen. Hos barnmorska på fm sen på profylax sen föreläsning. Det låter lite töntigt men nu när det bara är några veckor kvar så är det bra att bli lite förberedd.
 
 
Men jag hann även med att träna. Axlar och bröst på acitc med Jens. Trots att jag deffat rätt länge nu (dock ätit mer normalt sista dagarna) och en morgonvikt på ynka 82 kg så tycker jag ändå att jag förhållandevis stark. 
 
För att få fram ådrorna bättre så krävs det att man tappar underhudsfett men om du använder arginine eller liknande kosttillskott så kommer ådrorna också fram lättare ☝️
 
Jag använder mig bland annat av 
 
http://muskelbygget.se/sv/muskelökning/produktvisning/?item=prod_prod-s1%2F2205&group=prod_prod_grp-s1%2F49

Dopdag

Skönt att magen ser helt ok ut nu utan att jag spänner den💪 
Känns dock inte som om den kommet att fortsätta att göra det om jag äter som idag 🙉 gick lös på mina chokladkakor samt nutellaburken förut🙊  jag har fuskat några dagar nu faktiskt men det hinner inte hända så mycket när man fuskar så här, speciellt inte om det görs efter en deff. Imorgon kommer jag att äta mer strikt igen. Kanske inget diet men ändå försöka äta bra clean mat. 
Idag blev en vilodag. På förmiddagen blev det lite hemmajobb..
fokuserad på att göra kostscheman så bra som möjligt ☝️
Och det verkar ju gå, kollade igenom och samlade ihop lite av den positiva respons som vi fått sista tiden😃
Att få besked från de vi hjälper, i stort sett varje dag att de är nöjda med vår hjälp och sina resultat gör mig/oss väldigt glad🙈
 
 
Kolla gärna in träningstrions blogg , http://traningstrion.devote.se/blogs/29943978/vecka-5.htm . Där hjälper jag Ida och Ellinor. Sen kan ni ta en titt på Sisselas instagram: sissela82, även hon har kämpat på riktigt bra! 
Idag var vi på dop i Pelarne, det var lilla Benjamin som döptes. Han döptes till Benjamin. Han hette Benjamin innan oxå.. Och döptes till Benjamin🙉 
Världens finaste flickvän som snart är mamma till MITT barn! 

första matchen

Idag hade vi vår först match i beachvolley🙉 David och jag. Först setet vann vi sen förlorade vi två tyvärr men våra motståndet hade betydligt mer rutin än oss och det var andra gången vi spelade ihop.
 
Sen jobbade jag från 15 till 23,30. Jag var iväg med en kille nästan hela passet, fikade, åt och såg på bio. 
 
Laxtrappa.. Ninja warrior 💪
 
Johans specialövning lite: 
Flyes i ringar 
 

bra dag på jobbet

Johan laddar upp för en eftermiddag:kväll på muskelbygget 💪
En trevlig dag i butiken ihop med Johan, Robban och Josefine. Bra jobbat av alla. En hel del folk nere men hade hoppats på ännu fler såklart. 
Varsågoda att smaka 🙉
 
Nu är jag hemma igen hos mitt underverk. Jag köpte med mig lite kosttillskott oxå såklart. En ny hestotöjare bland annat men den kommer jag vänta lite med. 
 
Ska sova nu och ladda upp för morgondagen då vi har vår första seriematch i beachvolley 🙉 sen jobb och förmodligen fotboll eller gym då. 
 
/ @oakbear (instagram)

Tjejkväll

Nu åker jag och Johan till Vimmerby för att jobba på muskelbygget ☺️
Välkomna in på ladiies night i butiken ☝️

Fyra olika gym plus klättring plus beachvolley...

I söndags tränade jag rygg med PG på träningshuset i Vimmerby, i måndags tränade jag ben med Jens på actic.
Varken Jens eller jag är viktkåta, jag är faktiskt inte speciellt starkt i nåt längre eftersom jag prioriterar kontakt med musklerna och byter ofta övningar men här körde vi ändå rätt tungt. 400 kg.
Igår tränade jag med micke på Friskis och Svettis i Tannefors. Först klätrrade jag lite, sen körde mage och hjälpte Micke med några axelövningar sen åkte vi och Jim till hangaren och klättrade 🙉 fantastiskt roligt och jobbigt! 
Vi körde mest här på den låga väggen som lutar ut och det är madrass under sen avslutade vi på den höga väggen. 
 
 
jims blogg ☝️ http://ardellkwarnstrmfitness.blogg.se
 
Idag tränade jag med Johan (bränna) på x-force. Axlar, en brutal bröstövning och lite ninja warrior - träning.
 
Bilder från passet kommer imorgon ☝️
 
Ikväll blir det beachvolley igen och imorgon åker jag till Vimmerby för att jobba i muskelbyggets butik. Det blir en lite annorlunda dag på jobbet imorgon🙉
 

Tränings- och kostmyter del 2

Det verkade som att inlägget om tränings- och kostmyter var uppskattat så ska nu försöka få till  en bra del 2 på det oxå☝️
 
"Man måste stretcha efter passet för att inte få så mycket träningsvärk"
 
Nej verkligen inte, stretching påverkar inte träningsvärken. När du har tränat en muskel så bildas små microskador på muskeln, du "bryter ner" muskeln. Dagen efter, eller ibland två dagar efter känner du träningsvärk och det är en lokal inflammation (läkande process) i muskeln som ger träningsvärken. 
Om du tänker efter lite nu när du vet vad träningsvärk är så förstår du säkert att det inte hjälper att sträcka ut (stretcha) muskeln för att minska träningsvärken.
 
Dock kan vissa personer, om man har försämrad rörlighet, ha nytta av att stretcha vissa muskler vid ett annat tillfälle än efter träning. Om du tex stressar mycket så kan du ha nytta av att stretcha trapsen som automatiskt spänns vid stress. Har du ett stillasittande jobb till exempel så kan du ha nytta av att stretcha iliopsoas, höftböjarmuskeln, eftersom den jobbar mycket statiskt vid stillasittande.
Eller om du vill träna upp din smidighet för att bli bra i någon idrottsgren så kan du behöva stretcha vissa muskler. Eller om.. Ja listan kan göras lång men min point och träningsmyten är iallafall att du inte får mindre träningsvärk genom att stretcha ☝️
 
Nästa myt har jag tagit upp flera gånger men är värd att nämnas igen. 
 
"Kalorier och kolhydrater är farliga och gör oss tjocka" 
 
Kalorier är energi och livsnödvändigt. Kolhydrater är inte livsnödvändiga men de behövs för att vi ska orka träna och för att klara vardagen på bästa sätt. Det finns de som knappt äter några kolhydrater och de trivs med det men kom ihåg att kolhydrater i rätt mängd, och kalorier i rätt mängd är inget farligt.
 
Kalorier är samma sak som energi. Ett gram kolhydrater är 4 kalorier (egentligen kilokalorier kcal men vi förkortar det oftast till kalorier) 
 
Vad är det då som gör att vi blir tjocka? Jo det är när vi under en längre tid får i oss för mycket kalorier i förhållande till hur mycket vi förbrukar. Ett kalorieöverskott alltså. Ett litet överskott en dag eller ett par dagar påverkar marginellt men en längre tid med överskott av energi gör att kroppen lagrar energi i form av underhudsfett. Fett är alltså energi även det. Ett gram fett är 9 kcal. 
 
 
Viktigt att komma ihåg är att det är stor skillnad på kolhydrater och kolhydrater. Men jag antar att de flesta förstår att kolhydrater från frukt, potatis och havregryn tex är bättre än de från godis och chips? 
Om det är någon gång det ändå är "ok" med med sämre kolhydrater , och då helst rent socker i form av skumgodis så är det runt träning då de snabba och "tomma" kalorierna bidrar med snabb energi till träningen eller efter träningen för återhämtning☝️ Att få i sig kolhydrater efter passet gör att musklerna återhämtar sig och musklerna växer så om du nu trots allt vill hålla nere på kolhydrater så se iaf att få i dig dom runt träningen💪

Svensexa!

I lördags hade vi svensexa för en barndomsvän, Calle. Det blev en heldag med massa kul! 
Hela gänget som kom och hämtade honom vid 10 på morgonen. 
 
 
Dagens utstyrsel delades ut.. 
Och det blev (ganska självklart för oss som känner Calle sen vi var barn) Heman ☺️
 
Först åkte vi iväg och körde gocart ☝️
I Bruzaholm. Sen åkte vi till Vimmerby och åt samt gick in på Ica. Kolla min instagram (oakbear) för en fantastiskt rolig film! Den finns även på Facebook. 
 
Sen åkte vi till Åby (där han är uppväxt) för att köra paintball! 
 
Först två lag sen alla mot Calle! 
 
Sen åkte vi till en trevlig festlokal utanför HoRN (Sandviken) där vi åt gott och drack (jag nykter ☝️) 
 

Fantastiskt gott! 
 
Oturligt nog så drog Tonna axeln ur led men det var I slutet av kvällen så ändå tur i oturen så blev en sväng till akuten..:
 
 Han hade sjukt ont men med lite lustgas så blev allt så mycket bättre ☺️
 
Förutom incidenten med axeln så blev det en riktigt lyckas dag🙉

RSS 2.0