Första veckan i Thailand!

Lördag 20/11: Flyg från Arlanda 13,40. Flygresan självklart lite seg men gick helt ok ändå!

Söndag 21/11: Landar på morgonen i Bangkok, klockan framflyttad 6 timmar.. Där väntar vi några timmar innan vi flyger ner till Phuket. Sedan båt ut till en Ö där vi blev väldigt bra omhändertagna, första dygnet var vi de enda turisterna där(!) Riktigt fin strand.. Tog en massage på kvällen sen ett par öl :)


Måndag 22/11: Kvar på Ön, lugn dag vid stranden.. jazzade mest! Spelade spel(!) på kvällen! På natten var vi med om ett sjukt åskväder, blixtrar som lös upp himlen med några sekunders mellanrum och åskknallar så marken skakade! Intressant :)
Lite spännande djurliv oxå, mycket ödlor sen mycket luriga småkryp...

Railay

Tisdag 23/11: Lämnade vår Ö på morgonen och åkte norrut med bil några timmar till Railay beach där det var lite mer turister och mer att göra. GRYMT fin natur och underbart vatten...

Onsdag 24/11: Mest på stranden på dagen, tog en massage igen.. på eftermiddagen klättrade Pernilla och jag i berg! Pernilla har klättrat en hel del innan men aldrig jag. Det var sjukt jobbigt och riktigt skoj :D drygt 20 meter.. första två "lederna" klarade jag av, dom var lagom svåra. 3e leden var lite svårare så då faila jag med typ 5 meter kvar, även Pernilla gjorde det! Dom som höll i klättringen var imponerade av mig, men det säger dom säkert till alla ;)
På kvällen var vi och tittade på en Thaiboxningmatch!

Torsdag 24/11: Ut på båttur, Pernilla dök, Jakob och Carro snorklade och jag låg och flexade lite på båten! Fotmassage på kvällen, riktigt skönt!

Fredag 25/11: Paddlade kajak eller vad det heter? på förmiddagen sen åkte vi därifrån med bussen norrut, 11 timmar.. till Cha-am!

Lördag 26/11: Kom till Cha-am. Vi bor i ett hus som vi lånar av ett svenska par, det ligger någon mil utanför Cha-am i en svenskby. Riktigt fint hus med poolen en bit bort. Om vi vill åka nånstans säger vi till Mister Yodt bara, han kör dit vill vill när vi vill och väntar på oss om vi ska göra något :) Inne i Cha-am en sväng på dagen och sydde upp kläder och kollade runt lite.

Söndag 27/11: Maria, Pontus och Anna kom till stugan och bor med oss där nu. Lugn dag vid poolen. Jag simmade 600(!) meter och tränade mage vid poolen.. Första träningspasset på förton typ! Har dock stretchat lite varje dag så nu är jag vig som en kattjävel nästan :)

Vädret? SOL alla dagar fram till eftermiddagen, lite mulet vissa eftermiddagar och lite regn vissa kvällar och nätter. Temperatur 30-33 grader tror jag.

Mat? Bra!

Priser?
Hahaha!
Semester...Idag är det en hel vecka sen jag tränade.. Saknar det! Känslan innan man tränar, känslan under passet när man har pump, känslan efter passet när man är trött i musklerna och känslan dagen efter när man har träningsvärk :D Underbart! Har varit sjuk, är fortfarande lite töntig men är bättre så imorgon blir det ett ett pass ihop med Mattias på Balance i Frösunda! Åker upp till min syster imorgon...

Sedan blir det förmodligen en vecka till träningsuppehåll för på lördag åker jag till Thailand i 2 veckor (eller två :p )Och första veckan kommer vi åka runt och göra mycket sen andra veckan blir mer lugnt och då har jag tänkt att träna några pass (eller två)

Thailandsresan innebär även att bloggen tar semester några veckor men sen när jag kommer hem lär jag vara träningssugen som satan och även bloggsugen!

Jag önskar er alla två härliga veckor i Sverige ;)


Äta!?

Lite mer om fitness five!

Man har 75 sekunder på sig att göra så många repetitioner som möjligt i varje gren!

Vem vinner? Man adderar alla resultat och den som fått ihop flest repetitioner vinner. Vid samma antal repetitioner så vinner den som fått flest grensegrar. Vid lika resultat i en gren så vinner den som väger mest den grenen. Vid samma antal repetitioner och lika många grensegrar så vinner den som väger mest.

Fitness five!

Ledig den här veckan så hade sett fram emot att träna riktigt hårt nu innan lördag då jag åker till Thailand men är sjuk :( äckelbögförkyld! Hatart.. har ingen feber direkt men är allmänt sopig.. Försöker så gott jag kan som vanligt med ingefära, vemma, c-vitamin, äta så bra som möjligt, grönt te blablabla...
"Så jävla synd om mig då" Nej det är ju inte det egentligen så vafan sitter jag och gnäller om!?

När jag kände mig som mest nere förut så skrev RS på facebook och undrade om jag ville vara med och tävla i Fitness five 25e december, det är en tävlning i Västervik som han och Björn är anmälda till och jag tacka ja, varför inte prova?  Tyvärr klarar jag inte av knäböj som är en av grenarna.. Vad är fitness five då?
Jag är inte helt 100 på alla regler och så men lite kort om det bara:

5 olika tävlingsmoment:

* Knäböj - max antal godkända knäböj på 1,5gånger kroppsvikt
* Dips - max antal godkända dips på sin egen kroppsvikt
* Bänkpress -egen kroppsvikt...
* Bicepscurl med stång på halva kroppsvikten
* Chins på kroppsvikten...

Tyvärr klarar jag inte knäböj som sagt, sen dips kör jag aldrig, inte heller vanlig bänkpress eller bicepscurl med stång haha men när jag kommer hem från Thailand är det 3 veckor kvar till tävlingen så får väl öva på de olika tävlingsmomenten då :)
Måste oxå lära mig lite mer om regler osv...


Nu ska jag sova sen kommer Jens och Robin hit, dom brukar kunna pigga upp :) Sen kommer älskling ikväll och tar hand om mig :)


Kärlek <3

Det här är som ni vet ingen kärleksblogg så bara lite kort: Det har varit rörigt den här veckan, men nu är det bra igen.. riktigt bra :) Jag är jätteglad för allt stöd jag fått den här veckan! Tack till er mina vänner och familj!  Och till er som var glada för det var slut mellan oss och började stöta på Ida och snacka skit om mig till henne - Synd för er ;) Ida älskar mig och jag älskar henne! och nu, TRÄNINGSBLOGG :)


I torsdags var jag i Linköping och tränade med Martin och CM på friskis och svettis! Blev övrebröst, axlar och triceps.. körde hela 5-6 set triceps och det var länge sen jag körde så många(!) set så fick härligt träningsvärk :D
Sen blev det lite fifa innan jag tog min ULX och åkte hemåt.. Igår var sista dagen för den här gången på Ekbacken (varit där 2 veckor) lite tråkigt för trivs bra där! Men blir ju lite inhopp där då och då!

Började bli lite sjuk igår och hade därför tänkt att följa med ut nykter men som kom Jens Leth en atlet ner och övertalde mig att dricka lite.. "Bra karaktär" är väl kommentaren jag får nu? :)
Så det blev lite jäger, ett par cider och några öl.. inte jättefull men hade jättekul :) Blev mycket bus och tokigheter!
Vila idag, ska på årsfesten med fotbollen ikväll och då blir det lugnt sen tar jag nog vilodag imorn och hoppas på att kunnna träna på måndag igen!

Jobbigt...

Som de flesta vet(?) är det slut mellan mig och Ida... Det är jättejobbigt, men jag kommer inte skriva någonting om det här..

Det påverkar självklart träningen eftersom det ibland är svårt att äta, sova osv.. Men jag försöker köra på som vanligt.. kanske inte kommer blogga så mycket nu heller eftersom det inte är lika kul om jag inte mår bra.. Blev ett magpass och underarmar idag iaf och Robin Anton var här på fettmätning och jag hade 6,0% nu vilket jag är väldigt nöjd med :)


SerRatUs

Jobbade hela dagen igår, åt mycket.. en hel del mackor, halv pizza och godis! Men fortfarande bra form... Tror plasmajet gör sitt??
En del kanske tänker att jag äter för lite men faktum är att jag äter mer än jag brukar (även fast jag inte grisbulkar) Jag ligger på kalorieöverskott eftersom jag fortfarande ökar i styrka!


Ryggpass idag! Som jag förklarat innan delar jag upp ryggen i fyra delar: Lats, mitten av ryggen, baksida axel samt nedre del rygg. 4-6 set för varje del brukar det bli ungefär! Ibland kör jag några set för serratus oxå (Cool muskel ju!)

 

Serratus anterior, främre sågmuskeln eller boxarmuskeln, är en muskel som täcker bröstkorgens laterala parti. Denna muskel tar hand om axelns positionering uppåt och snett uppåt framåt och dess antagonist (muskel som gör motsatt rörelse) är trapezius. Den har sin övre infästning i axeln och de nedre i revben 1 - 9. Det finns ett antal överlappande synergister (Synergist kallas muskler som i båda ändar drar åtminstone delvis i samma skelettdelar, så att de kan sägas samarbeta.) till serratus anterior och dessa är pectoralis minor (lilla bröstmuskeln) och pectoralis major (stora bröstmuskeln)


Lite mer tjat om mitt jävla gröna te och ingefära :P

* Grönt te ger bättre tandhälsa

* Ingefära kan lindra illamående, i studien användes 0,5-1 gram 2 gånger /dag.


Kött...

Axlar, övre bröst, baksida axlar och mage! Härligt pass :)
Hittade även på en ny lurig övning som tog typ utsida-baksida axel och rotatorcuffen :p

Ikväll blev det tacos, cola och en del godis! Imorgon är en sån där vilodag.. tråkigt men tänker man bara på att musklerna växer lite extra då så känns det genast bättre :)

 

Lite dåligt med kommentarer på vad jag skriver? Några frågor? Nåt förslag vad jag ska skriva om?

NU blir det sova och utsöndra lite tllväxthormon :P Har för mig att man gör det när man sover?


Jobb...

Bra dag på jobbet igår.. lugnt och skönt :) En dag med älskling idag, till mina föräldrar, träna, kanske bio och mys :) Sen jobb hela dagen imorn till måndagmorgon då jag åker till nästa jobb... Mycket jobb nu alltså, känns bra för om 2 veckor åker jag till Thailand!

Idag blir det axlar och övre bröst, lite baksida axlar med tror jag :)
 

Shaker

85,5kg på gymmet idag!

Shakers <3

Vad skulle jag göra utan min kära shakrar? Nu jobbar jag ett dygn från och med imorgonbitti och har fixat allt ikväll, gick åt inte mindre än 6 stycken! En havregrynsdrink till frukost , mat mitt på dagen ersätter jag med en havregrynsdrink eftersom jag inte orkar stå o laga nån mat nu.. men why not, får ju i mig allt jag behöver i en havregrynsdrink :D Sen mellanmål en havregrynsdrink haha! En keselladrink på kvällen sen en shaker med nightpro sen lördagmorgon när jag vaknar på jobbet, en portion aminosyror... (Äter frukost hemma sen)

Bra benpass förut för övrig, körde benpress på 200kg.. gick lite sen när jag kom tillbaka la jag på 40kg till sen när jag skulle köra igång kändes det tungt och då märkte jag att det var 290kg på.. jag hade alltså lagt på 50kg utan att jag kom ihåg det, riktigt smart ju... Riktigt bra tryck i hela benen, underbart!!!
2 års utveckling

Augusti 08 - Hittade den här bilden på kolozzeum.com/forum, jag la upp den för drygt 2 år sedan...
        Lite "orättvist" mot den gamla bilden eftersom den är längre ifrån men syns ändå lite skillnad, mer muskler, mindre fett (6% vs 8%), mindre hår(!)... den största skillnaden är nog axlarna?

  
Oktober 10

De 5 kandidaterna...

http://www.body.se/artiklar/artiklar/20101101/bodys-omslagsmodelltavling-lagg-din-rost-pa-killarna

Kolla in de 5 som "slog mig" i omslagsmodelltävlingen... Önskar er lycka till!


Vad? Ben!

 

Jazzar på jobbet... Och laddar för benpass i eftermiddag! Känns som sagt bättre och bättre med knät så idag åker det nog på en 25kg till på varje sida i benpressen :)

Sugen på att börja träna vader oxå, men dom är fortfarande hyfsade och för symmetrins skull (för små lår) så väntar jag nog lite till med vaderna!

Imorgon blir det träningsledigt då jag jobbar 08,00-13,00 och 13,00-09,00 lördagmorgon...
Alltså en extra bra dag för mina ben att växa! Eller två  :p

Om man vill prioriteringsträna någon muskel extra mycket är det en bra idé att ha vilodag dagen efter för att muskeln ska få bästa återhämtningsmöjlighet! Om man vill prioritera extra, extra mycket kan man även ha vilodag dagen innan för att ha extra mycket power till den specifika muskeln! Och som alltid annars, bra sömn och bra kost både innan och efter passet för att optimera maximal muskeltillväxt...Normal dag...

 Normal?

Jobbar dagtid den här vecka och nästa så blir lite "normala" rutiner nu eller vad man ska säga :) Jobbar även extra i helgen.. Men iaf, en vanlig dag ser ut ungefär såhär:

* Frukost 7,30 - 3dl havregryn, 17gram whey tech, 1 ägg, 3-4dl mjölk, blåbär/hallon
Övriga tillskott: Omega 3, CLA, tablett för lederna, rosenrot samt vitamin+mineraltillskott

* Börjar jobbet 08,00

* Fika 09,00 - Kaffe + 2 eller 3 mackor med smör och ost

* Mat 12,00 - Olika såklart men igår - 1 dl ris, 1 halv burk tonfisk i vatten och en halv tonfisk i olja + wokgrönsaker

* Fika 14,30 - en verve + en kaka

* 15,30 slutar jobb - hem tuppis

* 16,15 kaffe, 2 rostade med ost, 2 kokta ägg (eller en havregrynsdrink)

* 17,30 PWO+plasmajet

* 18,00 Träning - under träningen drink med det sista från PWOn + 20gram kolisar

* 19,00 - Gainer+protein -cirka 60gram kolisar och 40gram protte och kreatin

* 20,00 - Mat - igår 5 potatis, en laxfilé, ett knäckebröd med ost och grönsaker och någon chokladbit :P

* Eventuellt lite keselladrink (älskling brukar dricka det och jag smakar)

* 23,30 - Kvällsdrink 40gram night pro + lite whey tech och en näve mandlar

Har höjt kolhydratsintaget en aning, hamnar nu på runt 400gram istället för runt 350 som jag låg på innan.
Håller fortfarande bra form och med tanke på hur synliga ådrorna är ligger jag runt 6% i BF. Vikten idag på gymmet var 84,7 kg.. alltså gainat en del vikt men samma form :)Ryck!Rygg och baksida axel idag.. tränade tungt idag och passet såg ut ungefär såhär:

* 4 set latsdrag (110kg*6reps, 110*5 reps, 115*5reps, 120kg*4 reps)

* 1 set latsdrag bakom nacken

* 3 set rodd (110-125kg)

* 3 set hantelrodd liggande på bänk (41kg hantlar)

* 3 set baksida axel med hantel liggande på bänk (21kg hantlar)

* 3 set baksida axel i cable

* 4 set rygglyft (20-45kg(

* 3 set "serratuspress" (Kommer förklara serratus någon annan gång ;) )


Mörk choklad!

Mörk choklad - supergodiset

Ett problem med vanligt godis är att det nästan alltid har högt GI vilket leder till blodsockersvängningar och ökat sötsug. Dessutom frigörs mycket insulin vilket är fettbildande.

Mörk choklad har dock ett betydligt lägre GI, vilket är en stor fördel både för formen och hälsan. Det har högst innehåll av antioxidanter och lite mindre socker än ljusare alternativ. Dessutom brukar de flesta känna sig nöjda efter 2-3 rutor mörk choklad när de lätt skulle kunna äta en hel 100 grams-kaka mjölkchoklad.
Anledningen till den mörka chokladens egenskaper är att den kombinerar den söta och den bittra smaken. Den söta smaken är i naturen alltid bra att äta eftersom den signalerar att livsmedlet är energirikt och ogiftigt. Vi har därför dragits till frukt, bär, honung, söta växtdelar och annat med den magiska söta smaken genom hela vår evolution.

Bitterheten signalerar något helt annat. Bittert i naturen är ofta förknippat med giftighet och därför uppstår en dragkamp i hjärnan när vi låter en bit mörk choklad smälta på tungan. Hjärnan velar och kan inte bedöma om det är helt säkert att äta och därför nöjer vi oss oftast med 2-3 rutor.

Få godissorter innehåller dessutom vitaminer och mineraler i nämnvärda mängder. Mörk choklad innehåller cirka 15 mg järn, 175 mg magnesium, 55 mg kalcium, 230 mg fosfor, 650 mg kalium, 5 mikrogram selen och nästan 3 mg zink per 100 gram. Dessutom ger den en del B-vitaminer.

 Chokladätande jävel! Dock i små mängder ;)

Chokladens medicinska effekter
Förutom alla de potenta antioxidanterna finns det stora mängder medicinskt aktiva ämnen i choklad

Måbra-ämne
Kakao är även rikt på aminosyran tryptofan vilket är utgångsmaterialet för kroppens produktion av serotonin. Det är en signalsubstans som gör oss lugna, välmående och lyckliga och det är kanske därför många tar till choklad när de känner sig nere.

För mycket aldrig bra... Trots att mörk choklad alltså kan anses relativt nyttig är det aldrig bra att äta för mycket av det, 100gram ger 600kcal och ett kaloriöverskott lagras som fett.

mjölkchoklad då? mjölkchoklad tycker många är onyttigt och "farligt" men faktum är att även det innehåller antioxidanter men inte i samma mänga som mörk choklad. Men i små mängder är mjölkchoklad helt ok :)

Tänk på att man alltid måste se helhelten, vad och hur mycket man äter i övrigt och hur mycket man rör på sig och hur ofta man tränar och så vidare...


Kort.. igen!

 Tog lite kort på gymmet... igen! Tänkte passa på medans jag fortfarande är i bra form.. Kommer nog hålla samma form nu fram till Thailand sedan kommer jag nog gå upp till 7-8% i vinter...

Tränade sent för att kunna ta bilderna och var färdig med träningen typ halv 22, lite för sent när jag tänkt att lägga mig halv 12 helst... svårt att sova när man tränat så sent (puls på cirka 80 nu klockan 23)
På tal om sömn kände jag av idag att jag sov riktigt dåligt inatt... Inget jättebra pass direkt, men nu laddar jag om för ett ryggpass imorgon :)

Jag har frågat ett förtontal gånger innan, men är det ingen som behöver en PT??

Eller två

Dåligt med bloggande i helgen.. var ju ute o slarvade i fredags och sedan varit riktigt slö hela helgen... Brukar tycka det är kul att festa men den här gången var det inte värt det så nu blir det inget festande på länge, länge... går kanske ut nykter nångång istället :)Tränade ben igår så har skön träningsvärk idag! Jobbat på Ekbacken idag, måndag, tisdag onsdag den här veckan.. nu ska jag till Horn sen blir det en sväng till Omme http://muskelbygget.se för att köpa protein! Sen blir det övrebröst+axlar och ev lite mage ikväll :)

"Eller två" :D


RSS 2.0