Tävlingsshorts

 
Fick äntligen hem mina shorts idag som jag ska ha på lördag! Så det blev lite posering här ikväll för Tina så verkar nöjd med det hon såg :) dagens cardio : pingis på jobbet och ett par promenader till ICA. Stort godissug idag men stått emot det hyfsat. Bara några bitar choklad. Tränade biceps och triceps och vader på actic förut. 
 
 
Bra tryck! La upp en film på instagram förut (oakbear) där jag kör supetset triceps och biceps! 
 
 

Fyra dagar kvar

 Skulle gått morgonpromenad imorse men prioriterade att vara kärleksfull mot världens underbarste tjej istället ☺️ På jobbet var kub de närmaste cardio jag kom... 
 
Tränade övre bröst och axlar med jensis på actic idag. Åt lite extra kolisar idag innan träning, det var gott! Har varit väldigt strikt nu annars och formen känns bra! 
 
Fick reda på idag att SVT1 kommer att finnas på plats på lägga och att tävlingen kommer att sändas på TV sen. Stort med tanke på att Sverige aldrig visat fitness eller bodybuilding på TV innan vad jag vet. 
Ska kolla på lite inspiration från andra tävlingar i mens physique nu sen blir det nog en kvällspromenad. 
På förmiddagen, dagen eller eftermiddagen kör jag http://muskelbygget.se/sv/fettförbraenning-menu/fettförbraenning/black-amp-stack/?group=prod_prod_grp-s1%2F81 innan passet eller promenad för att öka fettförbränningen och bli så där skönt pigg men så här sent kan vara lite vanskligt att ta då jag behöver sova innan tolv...

Lördagkväll

Medans de flesta är ute och festar eller gör något annat kul så kom jag hem från jobbet nyss, står pch lagar matlådor tills imorgon och måndag, förbereder mig för träning imorgon vid 9 sen jobbar 12 imorgon till måndagkväll 22,30. Det är ju så olika det där..:
 

Benpass

Köttigt benpass på actic på förmiddagen! Efter fettmätning med en av mina duktiga klienter som hade nått sitt delmål, kul! 
Lears...
Wades... Tokfreakigt lite 
I mens physique gäller de att le så det tränar jag på ;) 
I övrigt så har jag varit i Vimmerby och horn idag och hälsat på stödkompisar samt handlat hos http://muskelbygget.se
Det blev lite aminosyror, protein, zma, en grym film - generation iron. Och ett kosttillskott som jag inte provat innan som ska bli intressant :http://muskelbygget.se/sv/aminosyror/produktvisning/?item=prod_prod-s1%2F2426 

Kostupplägg

Idag fick jag äntligen bekräftelse på att jag är anmäld till body classic nästa helg. Lite förnedrande att gå och vänta på besked och vara osäker på om jag är med eller inte. Igårkväll var jag faktiskt inställd på att strunta i det men nu är jag sugen igen! 
 
Formen är på cirka 4,5 % men har en del vätska. jag är lättdeffad men när jag är nere så här lågt så är de svårt att tappa fett. Ner till den här formen så behöver jag inte räkna några kalorier utan jag kör på känn. Jag har någorlunda koll på kalorier men räknar som sagt inte och jag äter olika från dag till dag. Nu har jag dock beslutat att jag ska köra ett kostschema sista veckan . eller fram till några dagar innan tävlingen för sista dagarna tyckte kim att jag skulle sänka kolhydratsintaget något. Förberedelserna blir inte lika extrema som inför en cbb-tävling men jag ska ändå bli av med lite vätska. 
 
Förut slängde jag ihop några matlådor som jag räknade ut kalorier på också. Jag har inte räknat ut exakt på kalorien, de finns ingen anledning, men de är ändå rätt exakt. Sex matlådor, fixade på tjugo minuter, uträknade kalorier, bra mat för musklerna och för dieten :)
* cirka 400 gram bulgur fördelat på 6 matlådor. 
1200 kcal totalt, 200 kcal från bulgur per matlåda
* 2 burkar tonfisk, 9 ägg, 5 dl äggvita fördelat på 6 matlådor. Här orkar jag inte räkna kalorier, de får nu själva göra ;) men cirka 30 gram protein per matlåda, sen 5 gram till från bulgur. 
* starkt kryddat, ökar fettförbränningen. 
* paprika och rödlök för bra näringsämnen. Chili för att öka fettförbränningen ytterligare. 
Tacosås som sås till, innehåller endast 35 kcal per 100 gram! 
 
PER matlåda: 
* ca 35 gram protein 
* ca 40 gram kolhydrater
* ca 15 gram fett
 
Mitt kostupplägg då för närmsta veckan? Jag ska fundera lite till men de två "huvudmålen " så att säga kommer att bestå av den maten jag beskrev ovan. Kanske kyckling eller lax nån dag istället. Resten av upplägget kommer senare :)

Bästa övningen?

Cyklade några meter på motionscykeln på jobbet idag och körde pingis några minuter sen efter jobbet körde Jens och ja. Golf. Premiärrundan för i år. Mycket kottar i år... Igen! 
 
Sen råkade jag ta nötcreme på mina riskakor, jag har aldrig smakat det innan men det var fantastiskt gott! Sen axlar och bröst med Tina på actic. 
 
En grym skön övning för utsida och baksida axlar. Riktigt bra pump! 
 
Jag får ofta frågor om vad som är bästa övningen för biceps, bröst, ben osv. Svaret är... det är individuellt vilken övning som är bäst. Alla är olika, en övning som någon gillar och får bra kontakt med kanske någon annan hatar. Eller får ont av, eller känner i någon annan muskel av. Vissa hävdar att man måste köra knäböj för att bygga stora lår och bra rumpa. Knäböj är , rätt utförd, onekligen en bra övning men det går att träna lår och rumpa bra utan knäböj. 
Vilket är bäst, hantlar eller skivstång för biceps? Kör den övning du gillar bäst. Det är som sagt olika vilka övningar man gillar bäst. 
 
Sen finns det vissa övningar som jag ser på gymmet som borde förbjudas på grund av den höga skaderisken. Jag tycker tex inte du bör köra pressar bakom nacken eller rotatorcuff med hantlar (kan inte förklara den övningen tyvärr) sen tycker jag det är viktigt att hålla emot i den negativt delen av övningen förutom när du kör marklyft då du bör släppa ner stången lite fortate då de sliter för mycket att hålla emot. 
 
Sen har vi den mest Idiotiska övningen nånsin, när någon ligger på golvet och tar upp benen och de står en idiot där och slänger ner benen! De borde ni fatta själva att de inte är någon bra övning? Ser man nånsin någon köra bänkpress där någon kastar stången i bröstet på den som kör!? 

Hittade en underbar (inte undernärd) Jens i benpressen. Fin. 
 
Noterade precis att jag skriver "sen.." typ hela tiden, brukar jag göra det eller är det bara idag? Så olika det där hur ofta man skriver "sen"

Bli en vinnare

Tro på dig själv! 
Jag har precis börjar lyssna på min första ljudbok. Riktigt intressant! 
Bli en vinnare! Både i vardagen och inom din idrott. Jag behöver inte skriva så mycket om de. Lyssna på den istället. 
 

Härlig påsk!

Igår tränade jag som sagt med Anna och Thess i Norrköping. Kolla in derss inspirerande träningsblogg där de visar att de mycket väl går att träna och hålla sig fit trots att de är småbarnsföräldrar båda två. http://momscandoit.blogg.se
Mosar lite triccar... Bästa tricepsövningen
 
Idag tränade jag (som sagt igen) med tina på "vårt" actic här i Linköping. Ett skönt ryggpass där jag noterade att Tina fått fram fler konturer på rygg och baksida axlar. Dessutom börjar hennes triceps att synas allt mer. Det har självklart hänt grejer på resten av kroppen också men det har jag sett innan. 
 
Precis som på mig och alla andra tas fettet från hela kroppen när man går ner och på vissa ställen tappar man fett fortare sen märker man att de försvinner mer nånstans på kroppen. Sen kan man ha perioder då det står stilla, då gäller det att ha tålamod och tänka över ifall det är något man kan göra bättre med träningen, kosten eller något annat som tex stressa mindre, sova bättre eller nya kosttillskott. 
Chins i maskin. Snart klarar hon att göra chins utan hjälp. 
 
 
En härlig påsk där jag träffat både min fina familj, fantastiska vänner och framförallt tillbringat mycket tid med underbara ❤️

Måndag

Linepose från i lördags... 
 
Morogonpromenad med tina idag sen har min fina syster och hennes familj varit här på besök :) sen gick vi ner till ån och solade. Nu är de Pwo-time sen actic och ryggträning! Ikväll ska vi skriva ihop lite kostschema samt justera ett annat kostschema sen kanske baka nyttiga chokladbollar! Jag ska även beställa mina shorts som jag ska ha på tävlingen. På lördag nästa vecka är det dags och till er som inte köpt biljett än så gör det snarast...http://www.bodyclassic.se

Sockersjuk

Ätardag igår och när jag skulle gå och lägga mig var jag rejält uppblåst och "sockersjuk" somnade i soffan,vaknade och sa till tina att jag blivit sjuk. Hon sa att de var på grund av allt socker och det var de förmodligen.. Godis är inte bra i stor mängd... Mådde faktiskt inte helt ok när jag vaknade heller...  Dock var formen bättre. Nu är jag avslappnad på ena och flexa. Magen på andra för att skillnaden ska se större ut ;)nu är jag i Norrköping, skulle skjutsa Tina till jobbet men hade punka så tog taxi hit.. Kaffe i solen nu, snart en Pwo och sen ett pass mage och armar på actic med Anna och thess som kommer upp hit från Västervik idag. Sen äta något gott oc ladda om för ett benpass med Tina. Allt godis kommer väl till pass idag när de är dubbla pass men som sagt, godis i stora mängder är INTE bra! 

Påskkärringar

Kolla in hampus blogg http://muskelhamps.blo.gg , en skön kille från vimmerby som skriver om träning, men även annat, på ett roligt sätt :)
 
 
 Tina kom hem från jobbet och hade med sig ett STORT påskägg! åskpägg. Förstår ni hur mkt jag älskar den här tjejen? Dock så utsatte hon oss för diverse pinsamheter förut... Jag skäms sällan för saker och tycker nästan aldrig nåt är pinsamt. Det är töntigt att tycka saker är pinsamt MEN jag erkänner, det var lite pinsamt förut.. Hon tyckte (helt plötsligt från ingenstans) att vi skulle klä ut oss till påskkärrningar...Vi hade precis målat oss, som synes på bilden då de ringer på dörren. Det var vår granne som skulle berätta att de skulle ha fest. De dröjde dock några sekunder innan hon sa något till oss. Hon stod mest och tittade på Tina och mig som kände oss rätt dumma där i vårt påskkärrning-smink.. Hon frågade om vi skulle vara hemma ikväll. Vi sa att vi skulle iväg, det kanske räddade upp situationen något. Det är så olika det där hur man spökar ut sig en påskafton... 
 
För övrigt så äter jag ihjäl mig på godis just nu. Tidigare åt jag glass och imorse åt kim och jag frukostbuffe . Proppmätt. 

4,8 %

I måndags förra veckan när jag återigen började dieta så mätte jag 6,0 % bf. Idag, 11 dagar senare hade jag 4,8 % och imorn är de två veckor kvar till min debut i mens physique. Två saker som jag måste träna extra på nu, saker som jag inte behöver göra när jag kör cbb, elle som inte är lika viktiga iaf och de är , dels flexa även vänster sida på magen (min dåliga sida) och dels le :) 
 
 Svårt med vänster sida... 
 
var på gymbolaget förut och körde lite cardio. Joggade totalt ca 5 km. En km uppvärmning på sen en lite fortare, en till lite fortare och sista km på gymmet på 3,34 men de tog tio sekunder innan jag kom upp i hastighet så jag räknar på 3,24 :) sen joggade jag hem för jag var ivrig att komma hem till min underbara Tina <3
 
bra pump i vaderna efter det!
 

Det tar tid...

Alla vill ha snabba resultat. Det är inget konstigt men tyvärr tar det tid att bygga muskler. Jag har tränat i 14 år typ. Jag hade förmodligen kunnat bygga lika mycket muskler på "bara" halva tiden eller lite mer om jag gjort allt rätt med kosten från början, om jag inte spelat massa fotboll, om jag inte deffat så många gånger och om jag inte festat. Men nu har jag gjort allt det och det är saker jag tyckt varit kul så det är inget jag ångrar. Det jag vill komma fram till är att det tar tid att bygga muskler. 
 
Om allt görs rätt under perfekta omständigheter (vilket nästan är omöjligt att göra hela tiden året runt) så går de endast att lägga på sig sex gram torr muskelmassa om dagen, vilket innebär 20 gram muskelmassa(muskler innehåller mycket vatten) 
 
jag för tolv år sen. Uppumpad i mitt pojkrum. 
Jag på semester 2005. Förhoppningsvis i början av semestern för jag är skrämande blek där...
Jag 2009
Jag 2011
Jag 2014
 
Nu nu har min form och vikt hela tiden förändrats under åren men i snitt har jag ökat ett par kilo muskelmassa per år. 
 
Nu vill förmodligen 90% av er som läser ha snabba resultat till sommarn. Det är sex veckor kvar till juni. Det går att "fixa till formen" på sex veckor och de ska ni självklart göra om ni vill de men försök ändå att lära er att se träningen på lång sikt. och framförallt gör det till en livsstil. Det är mycket mer hälsosamt än att ni ska hetsa er i form till sommaren och sen strunta i att träna. 
Om ni gör någon idiotdiet nu för att komma i form så kommer ni dels att må dåligt fysisk och psykiskt och ni kommer att tappa muskelmasa och därför gå upp de ni tappa direkt nät ni börja leva "normalt" . Om ni istället tar de lugnt, dra ner på godsaker, äter lite bättre och tränar lite bättre samt har tålamod så kommer ni att få bättre form, må bättre och sen få mer varaktiga resultat. 
 
Tro på dig själv! 
 
Som jag skrivit om massa gånger innan så är stress väldigt negativt för formen. Både när de gäller att bygga muskler och komma i form. 
I sommar är de för många svårt att hålla igång och träna men mitt hetaste tips är att inte sluta helt för att de är sommar. Ta nån vecka uppehåll och "unna er" lite extra men sen kom igång att träna. Ni behöver kanske inte träna lika mycket som ni gör nu men försök ändå att köra några pass i vecKan. Ni kommer att må bättre och ni kommer framförallt att tacka er själva i höst när det är dags att börja träna hårt igen... 
 
Sen finns det hjälp att få med både både kostschema och PTpass av mig :) kom dock ihåg, även att jag är duktig så är det ni som gör jobbet och jag hjälper till... 
 
Muskelbygget.se
 

Tre pass träning

Har precis fått ett nytt uppdrag, kostschema till thess , vilket ska bli intressant :) http://momscandoit.blogg.se/2014/april/i-need-help.html
 
idag tränade jag axlar och övre bröst på world Class på förmiddagen. 
Snygg min... Men grymt tryck i övre bröst! 
På eftermiddagen spelade jag fotboll med stödkompis . 
se hela min dribblingsfilm på instagram :)
på kvällen blev ett andra gympass. Triceps, vader och baksida lår på actic. 
Mycket träning idag alltså vilket innebär att jag ätit mer, även att jag är på diet. Jag räknar inga kalorier nu men har rätt bra koll ändå på vad jag får i mig. tidigt imorse när jag vakande tog jag en portion aminosyror, till frukost en havredrink, innan gym lite skumgodis, vitargo och aminosyror , under passet vitargo och aminosyror, hemma efter passet torsk och potatis och knäckebröd med ost. Innan fotboll aminosyror, efter fotboll protein och riskakor, hemma igen yoghurt med granola och ägg. Innan gym vitargo och aminosyror och efte passet gainer , mat hemma ägg, potatis och bacon sen innan läggdags blir de nog kvarg och kanske nåt mer känckebröd. En sån här dag går de åt att äta lite kolisar nu på kvällen eftersom jag förbrukat så mycket och har hög EPOC (efterförbränning) 
 
imorgon hon blir det jobb från 8-22,30 ovh förmodligen träningsledigt. Kanske cardio i form av fotboll och / eller pingis. Mindre mängd kolhydrater imorgon just eftersom jag inte kommer att träna gym. 

Kaffe och grönt te

Drick kaffe och grönt te ihop 30-60minuter innan träning eller promenad! Som jag skrivit om innan så ökar koffeinet prestationsnivån på olika sätt och dessutom fettförbränningen. Grönt te ökar termogenesen (värmeproduktionen) och lipolysen (frisättningen av fettsyror). (Grönt te innehåller fyra derivat av catechiner, varav den ena och mest verksamma heter EGCG) Dessutom så fungerar koffein och EGCG synergistiskt, samarbetar alltså! Så tillsammans blir 1+1=3 när du blandar dessa :) Egentligen krävs rätt stora mängder grönt te för att få bästa effekt, dock ger det effekt om du dricker en kopp oxå! Man ska inte behöva tvinga i sig flera liter för att öka fettförbränningen några %, då är det bättre att promenera lite längre eller göra någon annan förändring!

Skön jobbdag

 
Kort skön dag på jobbet idag. 9-15. Kolla lite dokumentärfilm, spelat kort och pingis sen läst Zlatanboken på eftermiddagen. Nu sitter jag i solen på balkongen och ser fram emot ett ryggpass på world Class. jag kommer att ta en promenad dit men först Pwo!
 

Chokladbollar lite

Bakade nyttiga chokladbollar igår. Goda var det också ✌️
Tina blandande ihop allt och jag fick äran att rulla dom... 
Riktigt nöjd var jag också kan jag tillägga ;)
 
resultatet och innehållet :
 

Benträning

Benpass med Tina på actic tornet iDag Häromdagen tränade jag på gymbolaget, dagen innan igår på träningshuset, igår på actic 1, imorgon på world Class (tror jag) och snart på actic 2 igen och i veckan blir det nog nåt pass på jobbet . Det är så olika det där hur många gym man tränar på ju... Benpass idag med Tina som sagt och det innebär den här djävulsövmingen.. Utfall
Riktigt bra övning, främst för rumpa! vi körde även knäböj , legcurl och så avslutade jag min benspark medans Tina fortsatte med rumpa med hennes favoritövning. Kolla hennes instagram : tinasandstrom 
Innan passet var det lite Pwo-time... http://muskelbygget.se/ 
Vitargo, beta-alanin, NO extreme, black amp, C4 extreme, kreatin, glutamin och aminosyror... 

Något onyttigt förstör allt?

 
Många av oss är på diet nu på våren. Även om alla inte kallar det diet så försöker många äta bättre nu för att komma i form till "beach 2014" . För vissa går det säkert bättre än andra. En del har svårt att äta bra på grund av stress. Stressen i sig förstör också dieten då du utsöndrar kortisol vid stress som hämmar fettförbränningen. Vissa har dålig självdisciplin.  Ett problem tror jag är att många ser på saker svart eller vitt. Pizza och godis är onyttigt och det blir man tjock av. Kolhydrater blir man tjock av. Sallad är bra. Osv. Det kanske är dags att tänka om lite och framförallt skaffa sig mer kunskap i näringslära. 
 
 
Godis och pizza är mindre bra, det stämmer men inget enskilt som gör att man blir tjock. Man blir tjock av en sak och det är ett kalorieöverskott under en längre tid. Nu stämmer inte alltid teori och praktik ihop men i teorin iaf så går du upp 100 gram om dagen om du ligger på 700 kalorier överskott. Alltså äter 700 kalorier mer än din kropp behöver den dagen. Både pizza och godis bidrar med mycket kalorier och det är kalorier av sämre kvalitet än tex kalorier från bra mat. Men som sagt, det är överskottet som gör er tjocka: att ni äter mer än ni förbrukar. 
 
Samma sak om ni ligger på 700 kalorier underskott så går ni ner 100 gram om dagen men tyvärr stämmer det inte exakt eftersom vi alla är olika och har olika hur fett men det är ett bra riktmärke. Om ni ligger på för stort underskott så kommer ni inte att tappa mer fett utan då sparar istället kroppen på fettet och ni tappar en del muskelmassa.
 
Om man tränar så förbrukar man mer och "får" därför äta mer. Om man styrketränar och ligger på ett kalorieöverskott så lägger man på sig muskelmassa men även en del fett. Hur mycket fett beror på hur stort överskott man ligger på. 
 
Hur många kalorier man behöver på en dag är individuellt och beror på din fettfria vikt. Ju större du är, främst hur mycket muskler du har, desto fler kalorier behöver du. Sen beror det på hur mycket du tränar och rör på dig. All fysisk aktivitet förbrukar energi 
energi = kalorier 
 
Det optimala både när du ska deffa och bygga muskelmassa är självklart att få i dig kalorier från bara bra mat och kosttillskott men de går att deffa(tappa fett) även om du äter något onyttigt. Men ju mer onyttigt desto svårare är det. När du ska bygga och ligga på kalorieöverskott så krävs mer kalorier och så länge grunden är bra mat så spelar lite extra kalorier från onyttigheter ingen större roll.  
 
För år sedan gjorde jag ett experimentet för att visa att det går att tappa fett trots att man äter onyttigt. I 10 dagar åt jag en pizza om dagen och drack Cola till. I övrigt åt jag mest protein de dagarna. Jag gjorde fettmätning innan och efter och minskade min fettprocent de dagar. Det går alltså att äta väldigt onyttigt men ändå tappa i fett men som sagt, det är självklart inte optimalt. 
Pizzadeff? Läs om den i bloggen april 2012. 
 
När någon säger till någon som tränar mycket och oftast äter bra men just då kanske äter en pizza "får du verkligen äta sånt där?" 
Seriöst, de borde vara straffbart för någon att uttala sig på det sättet, speciellt eftersom personen ifråga oftast menar allvar med sitt uttalande. 
 
Nu kanske ni förstår att om ni "råkar" äta något onyttigt nån gång så sabbar inte det hela livet eller hela dagen så ni behöver inte ge upp resten av veckan och börja om på måndagen bara för det... Ät fortsatt bra den dagen istället, men svält er aldrig. En svältdiet gör att ni tappar Muskelmassa och således fettförbränning. Svält medför även att kroppen vill behålla fettet. 
 För lite extra hjälp på traven i att komma i form så finns det flera bra fettförbrännare
 
 http://muskelbygget.se/sv/fettförbraenning/?group=prod_prod_grp-s1%2F10 
 red stack, både uppiggande och flera fettförbrännande ämnen i.
 
Skaffa er mer kunskap, ha koll på kalorierna men bli inte besatta att räkna utan att överslagsräkna räcker oftast. Njut av träningen, maten och livet i övrigt och gör bra, god mat , träningen till en livsstil och kom ihåg att inte grubbla eller oroa ihjäl er för hur ni ska se ut i sommar. Det finns så mycket annat viktigt i livet också. 

Mycket cardio

biceps, underarmar , mage och vader idag på actic 1. 20 minuter cardio efter på step och crosstrainern. Sen nån timme promenad totalt på eftermiddagen. Snart kommer fina hem och då ska vi gå runt ån så det blir en timme cardio till :)  imorogn eller nån annan dag snart kommer ett inlägg om något annat än mig. Varit mycket om mig sista tiden? Inte så mycket kost och träningsbloggande om annat än mig. Men som sagt, det kommer :)

Bra ptpass

igår var jag i Vimmerby och jobbade. Träffade stödkompisar och hade ett par ptpass. 
Verkar som mina Pt-klienter är nöjda med mig :)
 
själv tränade jag rygg igår , körde bland annat marklyft vilket jag känner av idag . Idag blir det en fettmätning, ett ptpass på actic samt lite fixande med ett kostschema. I övrigt är jag ledig idag och ska träna vader, mage och biceps. 
 
Tina och jag pratade precis om folk som lägger upp före och efterbilder där man inte ser någon skillnad. Här kommer mitt bidrag :)
Lite skillnad kanske syns iaf? noterbart är att dET endast är knappt fyra dygn emellan. De till höger är från i måndags då jag inte tränat på flera dagar samt ätit massa godsaker över en vecka. Nu är det hård träning, promenader och bra mat samt fettförbrännare som gäller i tre veckor. Igår var jag hos Freddy och handlade "godsaker " till mig och Tina 
 
Lite allt möjligt. Bland annat de mycket goda Barsen questbar. Sen har de kommit ett ämne som äntligen kan matcha det borttagna dmaa. Burken heter black amp och finns under fettförbrännare på muskelbygget.se 

God och nyttig frukost

jag brukar ofta skriva om min havredrink som jag rekommenderar , den är grymt bra men det finns alternativ som också är bra som man kan äta för att variera sig :) något som jag äter idag är det här:
 
hälsofil och granola. Jag lägger även till en god proteindrink från muskelbygget för extra protein. Granola har inget socker och innehåller bara naturliga ingredienser. Filmen innehåller massa bakterier som stärker immunförsvaret. Jag är inte så mycket för att räkna exakt kalorimängd på saker men tror ni kan landa på 400-500 om ni tar en normalstor portion och en proteindrink till.
 

Igång igen

Igår började jag träna igen. Äntligen! Körde ett pass på jobbet som blev rätt lugnt. Eller de blev hårt med underarmar och lite mage
underarmar är små muskelgrupper och är inte lika ansträngande att träna.. Det blev även lite cardio igår på jobbet i form av "mål -till-mål " med fotboll och lite pingis. Idag blir första "riktiga " passet och de längtar jag till! 

Igång igen

Igår började jag träna igen. Äntligen! Körde ett pass på jobbet som blev rätt lugnt. Eller de blev hårt med underarmar och lite mage
underarmar är små muskelgrupper och är inte lika ansträngande att träna.. Det blev även lite cardio igår på jobbet i form av "mål -till-mål " med fotboll och lite pingis. Idag blir första "riktiga " passet och de längtar jag till! 

http://youtu.be/VztdSGYOhzU

http://youtu.be/VztdSGYOhzU
 
film från förra helgen då jag tränar lite :)
finns även på min instagram : oakbear 
 

Träningsledigt

Jag tycker alltid der är kul att jämför bilder så valde den här som är från sommaren 2009 :)
Och den här från förra veckan...
 
Idag är fjärde träningsfria dagen. Det är tråkigt men välbehövligt.. Fortfarande lite förkyld och sliten. Trött och seg men de känns bättre. Idag är jag ledig från jobbet och kan vila mycket. Jag ska bara med en stödkompis till gymmet men inte träna själv. Ska fixa lite med kostscheman också som jag börjat jobba lite mer med sista veckora och har fler intressanta projekt! Nu kan jag erbjuds både pt-timmar, fettmätning och kostscheman. 
 
som jag skrivit om innan så har jag ätit mkt godsaker sista vecka efte tävlingen och de börjar bli dags att dra ner på det men det är svårt! Speciellt när jag inte får träna... Men imorn blir de skärpning, jag kommer förvisso att äta de som erbjuda på jobbet och de blir säkert några mackor men all oboy och allt chokladbitar får de vara slut på nu. Fram till efter nästa tävling iaf :)

Bilder från tävlingen

sista jobbdagen den här helgen. 10-22,30 idag. Varit en bra helg på jobbet än så länge :) vilar från träningen idag också. Lite fler bilder från tävlingen: 
 
Mage-ben, en av mina bästa poser...
Dubbel biceps framifrån - en av mina sämre poser...
 
Muscle.se som ni ser, där finns alla bilder på mig och på de andra som tävlade :) 
latsspread bakifrån, en av poserna som jag förbättrat sen förra gången. 
idag är sista dagen jag äter "fritt" sen blir de mer strikt, kanske inte någon diet än på några dagar men måste ändå planera mer så nu ska jag tiol jobbet ovh njuta av brunchen med bröd och oboy :)

Dags för vila

Det är viktigt att lyssna på kroppen och vila när det behövs. T.ex ta några extra vilodagar när man är sjuk. Jag blev förnedringsförkyld nån vecka innan tävlingen mwn fortsatte att träna på hårt fram till tävlingen och efter. jag är snorig ibland och känner lite i halsen. Allmänt förnedrad alltså. Men de blir inte bättre. Snarare tvärtom . Därför har jag beslutat att ta några vilodagar. Det borde jag gjort tidigare men ibland lyssnar inte jag heller på min kropp även att jag vet att jag borde det. Att ta några dagar, eller till och med upp till en vecka vila ibland är bara bra för både musklerna och för hälsan.  Det är självklart viktigt att äta bra även dessa dagar. 
  börjar jobba vid 15 nu sen jobb hela helgen... 
 
njut av er träning. Lyssna på kroppen och våga vila ibland!

Jämförelse

nu finns bilder från tävlingen på http://www.muscle.se ! Kul att se. jag jämförde vissa av bilderna med när jag tävlade i luciapokalen 2012. Formen är sämre men har mer massa nu. Jag vet inte om jag sa det men jag vägde in nästan fyra kilo tyngre den här gången :) dock lite sämre form som sagt... 
 
Nu blir der lite orättvis jämförelse eftersom poseringen skiljer sig, avståndet, ljuset och färgen men på bilden till vänster som är från nu så syns iaf att både lår och axlar är större. Om bi tittar noga på låren så ser ni att formen är sämre eftersom jag har fler delningar i låren på högre bilden. 
Igår blev en vilodag. Välbehövligt. Idag mage, armar och lite extra utsida axlar. Sen imornbitti rygg. Om exakt en månad ska jag tävla i Solna på body classic . Jag har inte börjat dieta än men äter bra med ett litet överskott än så länge. även om de inte är inför tävling så äter jag bra i stort sett varje dag hela året. skillnaden "offseason" är att jag förutom den bra maten kan äta lite godsaker också.
 
Kom ihåg det, de spelar ingen roll hur bra ni äter och tränar under en kort period, det är över en längre tid som de verkliga resultaten visar sig. 

Benträning!

Benträning. Vad tänker ni då? De flesta tjejer tänker nog att de vill träna upp sin rumpa och vi killar tänker antingen att det är väldigt jobbigt eller väldigt kul, men jobbigt. Att träna ben ÄR jobbigare än att träna resten av kroppen och de beror på att det är större muskler. Men för er som gillar de vet hur skönt det är, både under passet , efter och dagen efter när man kan njuta av träningsvärken! För er som inte gillar att träna ben så ge det en chans, de kommer att kännas bra när ni kommer in i det och märker resultat. 
Hacklift - en bra övning för framsida lår och rumpa. 
Tjejer har på senare år blivit mycket bättre på att träna rumpa och lår, de har blivit bättre generellt på att träna då de insätt att de tar tid att bygga muskler och att man inte blir för stor så fort man tränar tungt. De krävs att träna tungt för att bygga muskler på bästa sätt och rumpan och låren är muskler även det. Här har vi killar faktiskt en del att lära av tjejerna!
 
Som jag skrev så behöver inte ni tjejer vara rädda för att få för stora muskler men ni kan ändå tänka på att inte pressa framsida och insida lår lika mycket som ni tränar  baksida och rumpa eftersom framsida tränas oftast när du kör rumpa och framsida lår ger mer volym till låren än baksida gör eftersom det är större muskler. Att träna insida i hopp om att bränna fett där funkar tyvärr inte. Det går fortfarande inte att punktbränna fett. Om ni tränar mycket insida lår så växer musklerna som sitter där, så enkelt är det. 
Glöm inte vaderna... 
 
 Rumpan består av kroppens största muskel samt en del småmuskler. Låren kan man dela in i baksida, framsida och insida där varje del består av ett antal olika muskler. Sen får ni inte glömma vaderna heller som består av en inre och en yttre muskel. För att inte krångla till det så kommer jag inte att nämna namnen på alla dessa muskler i det här inlägget och jag kommer inte heller skriva om alla dessa musklers funktion. Bara lite kort. Den inre vadmuskeln aktiveras främst när du kör sittande vadpress och de yttre när du tränar vader med utsträckt ben . Vaden aktiveras även när du tränar baksida lår och en del vid basövningar som marklyft och knäböj. 
 
Något som vi killar generellt behöver bli bättre på är att träna baksida lår. precis som det är viktigt att få balans mellan musklerna på framsidan och baksidan av överkroppen , biceps och triceps så är det även viktigt i låren, både för att det ser bättre ut och för att minska skaderisken. 
 
Måste man träna knäböj för att bygga em bra rumpa och lår då? Nej absolut inte men om man behärskar tekniken och gillar knäböj så tycker jag man ska köra det eftersom det är en väldigt bra övning som aktiverar främst rumpa och framsida lår. bra alternativ är benpress, hacklift och utfall. 
 
Kör hårt men se till att alltid vara ordentligt uppvärmd och att utföra övningar med rätt teknik. Lycka till :)

Love

Träningsvärk i både rygg , bröst och axlar så känner mig extra köttig Idag :) 
en timme promenad på jobbet och nyss halvtimme cykel. Sen ikväll blir det ben med kim på gymbolaget! 
  
kom ihåg att trivas med det du gör, att lära dig tycka om träningen och göra det till något roligt. du ska inte träna för att du måste eller för att någon annns skull. Du ska träna för att du tycker om det och mår bra av det. Hitta balans i livet med träning, hälsosam kost som du tycker om att allt annat i livet. Ta hand och vara rädd om familj, vänner och din kärlek. Ge dom och resten av livet mycket kärlek och du kommer att då kärlek tillbaka . L

RSS 2.0