Lite mycket nu...

Kommer bli dåligt med bloggande nu några dagar igen. Anledningen är att jag dels kommer jobba ihjäl mig och flytta. Men kolla gärna på en annan trevlig blogg http://matholda.blogg.se/ 
Matilda är jättegullig och hjälper mig när det är några problem eller något jag undrar över när de gäller min blogg och hon har dessutom fixat den grymma designen, tack :)


Igår kom Pernilla hit tillsammans med Tezz och Embla, mysigt! Idag har vi varit i Vby och jag tränat ben. När vi kom hem blev jag lite sjuk, typ feber men tänkte bli frisk redan ikväll...
<3

Imorgon börjar jag jobba 08,15 och jobbar till fredag 08,15. Då åker jag hem och packar kärran med de stora grejerna sedan kör ett flyttlass till min nya lägenhet på Storgatan :)  Tack Robin och PG för att ni hjälper mig!

Sen hem till Horn igen, lämna kärran och äta. Promenad med stödkompis. Gym med Ivona, rygg och lite löp? Träffa andra stödkompis. Träffa 3e stödkompis och äta Pizza och gå på bio. Ledig lite fredagkväll sedan jobb 09,00 lördag till 09,00 söndag sen vidare till nästa jobb 09,00 till måndagmorgon 08,00...

Sedan är äntligen min "jobba-ihjäl-mig-period"  över!

 

God nytt år från mig och dessa små underverk!

Bra dofter!

 Apelsin mot ångest

Om man är orolig inför något ska man skala en apelsin och andas in aromen. I en undersökning så blev patienter med tandläkarskräck lugnare och gladare av doften.

Öka sexlusten(!)

Doften av gurka, pumpa (att pumpa på gymmet!?) och lavendel ökar sexlusten. Speciellt doften av pumpa får kvinnor att känna sig extra sensuella :)

Salt

 Vissa av mina blogginlägg får man ta med en nypa salt.. det här till exempel!

 Köpte morötter igår och trodde att dom skulle prata, men jag hade tydligen fattat fel!?

Hemma nu efter mycket jobbande och en väldigt lyckad juldagsfest :)

Återkommer snart med lite "normalt" bloggande igen!

Muskler blir fett?

Sovmorgon och en ledig dag. Tränade bröst ihop med Offe idag. Utsida axlar oxå. Riktigt bra pass. Lärt mig en del nytt och blivit påmind om en del jag vet men inte tänker på. Det är små grejer när det gäller grepp och vinklar som gör att man kopplar ur "onödiga" hjälpmuskler och tränar de muskler som ska tränas. Det innebär lättare vikter men bättre kontakt!

Vill du bygga muskler så bra som möjligt så handlar det om att göra en lätt vikt tung.

Vill du däremot vara så stark som möjligt gäller det att göra en tung vikt lätt.

 !
 !

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, muskler förvandlas aldrig till fett och fett förvändlas aldrig till muskler!
Men det går ju att förbränna fettet och det går att bygga muskler.. såklart. Det som är nästan omöjligt är att bygga muskler och bränna fett samtidigt. Är man nybörjare går det dock!
Fettcell - ingen bra bild

Muskelcell

Att en muskelcell skulle förvandlas till en fettcell är nog ungefär lika troligt att en muskelcell skulle förvandlas till en hjärncell! Och mig veterligen händer inte det så jätteofta...

Det som händer när man slutar tränar (styrketräning) är att musklerna efter en tid blir mindre. Och om man fortsätter att äta som när man tränar så lägger man på sig fett. Men att ta en vecka uppehåll från träningen då och då kan vara bra! Och det säger jag inte BARA som ursäkt för att "få" åka utomlands lite då och då ;) 

Nu tar jag 3 dagars uppehåll men på tisdagförmiddag är det dags att kötta vidare mot Thailandsformen!

Vikt idag: 87,5 kg och fett% 7,5 %

  Thailand!

Köttigt ryggpass!

Extra träningssugen idag efter att haft "ofrivillig" vilodag igår, jobbade hela dagen.. Idag har jag jobbat dag, varit i Stockholm och vänt! Sen blev det ett ryggpass. Skulle kört marklyft men hade lite ont i ländryggen. Fick sjukt tryck i latsen och räknar med träningsvärk imorn. Trainingswork på engelska. Några set underarmar oxå. Sedan avslutade jag med att maxa i chins, 21 stycken blev det. I högt tempo men hyfsat godkända!

Offseason

 Finner inga ord.. PROVA! http://muskelbygget.se

Imorgon är jag ledig hela dagen! Helt fantastiskt! Ska in o träna på eftermiddagen bara.. Eller de är inte så bara, det ser jag fram emot :) Sen blir faktiskt 3 dagar ledig från träningen... = Växa!

<3 Känslan när man tagit beta-alanin och det börjar sticka under huden!

Varit på en härlig behandling!

Bakade lite pepparkakor idag på jobbet :)

Sen har jag varit på en Socker och Lavendelscrub + massage hos en god vän som jobbar på http://www.abyfriskvard.se
Riktigt bra var det! Åk dit :)

Ikväll blir det ett sent benpass, åker till Vimmerby om en timme typ och tränar ben cirka 20,30. Gäller att inte ta för mycket hemorage när jag ska träna så här sent för då går det inte sova. Blir superpump, beta-alanin och bara lite hemorage innan istället :)

Imorgon jobb 08,15-08,15 på torsdag sedan direkt till Stenbäcken för att jobba dag. Sen Ryggpass på em eller kvällen :)

Åt hamburge sist vi var i Västervik. Var länge sen jag åt det, hade för mig om att jag tyckte om men det var inte så gott :S

Nu skriver jag inte det här för att "vara duktig" men jag tycker det här är godare! Kycklingsallad med pasta, ägg, majs, paprika, nåt mer?

Det här är kul. "Vänd" på Raggsocka! Saggrocka!

http://muskelbygget.se/barsnotter-c-58.html

6 gram "torr" muskelmassa, dvs muskelmassa utan vatten, är vad man maximalt kan öka på ett dygn. Detta innebär 20 gram muskelmassa om man räknar med vattnet i musklerna.

Och detta är om alla sköts perfekt! 

"Jag ökade x antal kg i muskler på en månad blablabla" Nej, man kan som sagt öka många kilo i månaden, i veckan till och med, men då består den största delen av glykogen, vätska och fett!

Full på gymmet!? nej men man kan tro det...

Hantellyft framåt, en riktigt skön övning för frontdeltat och även lite för utsida axlar om man vinklar handen som jag gör på bilden. En övning en viss Arnold kör i den fantastiska filmen Pumping Iron. Ett av de absolut bästa klippen från filmen: http://www.youtube.com/watch?v=iMjG2s6UOaw

Bars, bars, bars! Grunden är alltid bra MAT. Jag äter alltid minst 2 lagade mat mål per dag och alltid min havredrink som frukost och även havredrink som mellanmål ibland. Alltid Milk and whey + mandlar/valnötter innan läggdags. Big Mass Gainer eller aminosyror efter träning. Ibland mackor+ägg som mellanmål eller bara ägg. Men ibland, speciellt när jag är iväg nånstans så är det väldigt smidigt med bars. http://muskelbygget.se/barsnotter-c-58.html

<3 Känslan när man får riktigt bra pump

Jobbbbbb

En lördagkväll hemma, fixar mat, kosttillskott och kläder för närmsta dagarna. Åker och jobbar imorgonbitti och jobbar till måndagkväll. Kul liv? Nej inte nu, men det är bara den här månaden ut jag ska jobba så sjukt mycket. Sedan flyttar jag till Vimmerby efter nyår och då blir det lättare när jag ska jobba, träna jobba blabla, då kan jag gå hem imellan! Dessutom ska jag inte jobba lika mycket och så blir det Thailand om en månad :)

Igår var jag hos Freddy och handlade: Strength CLA , Daily Strength Superfruit (nu ännu bättre, innehåller blåbär och nyponextrakt) och Beta-alanine (den som gör så de sticker/kliar under huden!)

Imorgon börjar jag med den här grymma testohöjaren!
http://muskelbygget.se/arimidexhd-p-358.html

Vikt nu hemma: 87,4 kg. Ökat 3,5 kg på 3 veckor. 3,5 kg muskler på 3 veckor? Nej inte direkt. Vi killar tycker alltid (nästan) det är kul att öka i vikt. Dock är det alltid en väldigt liten del av viktökningen som består av ren muskelmassa. Det är några gram muskelmassa det handlar om.

Samma sak för er tjejer, ni vill gå ner i vikt (nästan alltid) och är då glada om ni går ner några kilo kanske på en vecka. Visst, man kan gå ner fortare i vikt än man kan gå upp i muskelmassa, men flera kilo i veckan är omöjligt att minska i fettvikt (under "normala" omständigheter). Sikta på att gå ner 0,5 kg i veckan för då består viktnedgången förhoppningsvis mestadels om fettmassa.

<3 Känslan att börja med något nytt kosttillskott...


Atlet i Västervik

Idag åkte jag och Maria till Västervik och tränade på Atlet. Jag tränade rygg och biceps ihop med en Rafal.

Tvungen att känna lite på den bra pumpen i baksida axel :)

 Efter att ha kört chins och en latsmaskin blev de några tunga set hantelrodd

Maria, som har en grym fysik, tränade armar och axlar idag.


Rafal som bara är 19 år har riktigt bra förutsättningar att komma långt med sin träning. Han planerar att tävla till sommaren.


Det blev 3 set biceps med hantlar sedan 2 set hammercurl med rep. (Rep, det är ju jag :p)


Förövrigt, VM i OS i lite antal läsare igår.. 39 stycken! Det är det lägsta jag haft på hur länge som helst... Har ni tröttnat på mig blogg? ;)


Varje kilo muskler kostar 13 kcal...

Varje kilo muskler kostar 13 kcal per dygn att "underhålla"

Alltså om du ökar ett kilo i muskelmassa så ökar din förbränning över ett dygn med 13 kcal. Ju mer muskler desto högre förbränning äve i vila, men de är inte så mycket.

Fettvävnad kostar 4.5 kcal/kilo och dygn.

Till bakning!? What the fuck, trodde de va mellanmål/kvällsmål för atletsvin? 32 gram kaseinprotein.

 Idag blir det mage, vader och undermar igen. Ïmorgon Ben och på lördag gästträning i Västervik och då vankas de ett köttigt ryggpass...

Torkel i knipa - så sjukt men så roligt :) Nej, nej NEJ!
http://www.youtube.com/watch?v=d9NG7JYr21M&feature=related

4e dagen på kreatinuppladdning och väger nu 87 kg. Min underbara mamma skulle egentligen mätt fett på mig idag på förmiddagen men hon fick åka på barnvaksuppdrag i Stockholm nu på morgonen. Ser lite "fetare" ut pga att magsäcken är större men tror ändå jag ligger på 7% eller strax under.

Alltid lika kul med folk som är nöjda, vissa syns de mer på än andra och här är några sexusar som de syns på riktigt mycket:
Danskar. "Fy fan så nöjd"

Nu ska jag "mixa faten" sen alla kosttillskott för närmaste 2 dagarna. Frukostdrinkar, kvällsprotein, mellanmål, PWOs, gainer mm... Men idag och imorgon jobbar jag på Stenbäcken och vi har förmånen att få äta där så idag behöver jag inte ta med någon mat iaf :)


Bamse

 
 
Tränade armar förra måndagen och tränade dom idag igen! Skulle bara kört ett pass idag men så hade jag turen att ta träningen med jobbet idag och de var bara några timmar innan jag skulle köra axlar och övre bröst så var "tvungen" att köra nåt som inte är så jobbigt. 5 set triceps och 5 set biceps. 2 av dom var bamsecurl :D Lite rolig övning men är inget ja brukar köra..

 Så här ser övningen bamsecurl ut typ :) Bamse är fruktansvärt stark men de är ju bara för han dricker dunderhonung såklart :p

Här är däremot en övning jag börjat köra ganska ofta. Den tar på fram - och utsida axlar. Får grym kontakt av den här övningen. Tänk på att använda en vikt du kan kontrollera och att inte fuska med trapsen.

 Man behöver inte hålla handlederna som en idiot som jag gör på bilden... Och man behöver inte heller se ut som en idiot och ha hål i linnet som jag har men övningen funkar bra iaf :)

Kreatin

Kreatin

Började med kreatinuppladdning i måndags och kör det nu i 5 dagar.  Kör nu förtiden det här


http://muskelbygget.se/krealkalyn-p-284.html?cPath=64

Kreatin (Cr) finns naturligt i kroppen varav det mesta i skelettmuskulaturen. En man på 70 kg har cirka 120 gram kreatin i kroppen. Man får i sig kreatin genom maten och främst då genom kött. Kroppen produceras även eget kreatin. Genom kött får vi i oss cirka 1gram om dagen och lika mycket produceras kroppen själv.

När man tillför kreatin som tillskott brukar man normalt köra en uppladdningsfas på 5 dagar då man varje dag intar cirka 20gram/dagen. Detta leder till att totalmängden i musklerna ökar med 20-30%.
På påsen/burk rekommenderas oftast att ta kreatin 4 gånger/dag men vissa studier tyder på ännu bättre höjning av kreatinnivåerna om det intas fler gånger än så, själv brukar jag ta det 6-8 gånger under uppladdningsfasen.

Jag skulle kunna skriva flera sidor om kreatin men eftersom ingen skulle orka läsa så försöker jag skriva så kortfattat som möjligt!

För att få bästa effekt av kreatin bör man tar det tillsammans med snabba kolisar för att insulinpåslaget hjälper inlagringen av kreatin. Även kosttillskottet ALA ökar inlagringen av kreatin. Intag ihop med träning är också bra.

Cirka 20% är non responders och får ingen effekt av kreatin. De som får effekt av kreatin känner av det olika mycket, men när det gäller träning på gym kan du förvänta dig en styrkeökning, lite snabbare återhämtning, bättre pump och en viktuppgång på 1-2 kg som beror på ökad mängd vätska i kroppen.

Det har gjort många studier på kreatin och dess prestationshöjande effekter. Kreatin är ett ofarligt tillskott och används att miljontals atleter världen över. Kreatin inverkar även positvit på sprintförmågan men då främst i på kortare distanser. Man kan läsa i Body om nya studier som kommer hela tiden och de visar också på positiva effekter utav kreatin.

Kreatin är en viktig del i så kallad pre-workout-produkter och jag tycker att det är kreatinet som ger mest effekt, de andra ämnena gör sitt men kreatinet är nummer 1 :) Men det är min personliga uppfattning..

Om du tränat en tid och vill prestera bättre på gymmet tycker jag verkligen det är läge att prova kreatin om du inte gjort det innan! Men fortfarande, kom ihåg att det är balansen mellan kost, träning och återhämtning som är det viktigaste :)



http://www.muskelbygget.se/

Baksida axlar - viktig muskel!

Idag tränade jag mage, vader och underarmar. Har börjat köra vader varje vecka nu. Innan tränade jag nästan aldrig vader och det är på grund av låren är för små i förhållande till vaderna. Jag har rätt ok vader. Första veckorna har jag bara tränat typ 4 set vader och det har räckt. Om man inte tränat en muskel på en längre tid behövs inte alls lika mycket träning för att stimulera muskeln. Samma sak med armar, jag tränar bara armar cirka en gång i månaden och då kör jag bara cirka 4 set på biceps och 4 set triceps.
Men idag körde jag lite mer vader än jag brukar. 3 set stående vadpress i smithen (stången på axlarna), uppåt med båda benen och ner med ett ben i taget. Sedan 2 min step på tå och avsluta med 2 set i sittande vadpress.

En muskel som jag börjat träna lite mer är baksida axlar. Baksida axlar är jätteviktigt och en snygg muskel. Jag tränar den oftare då jag lägger in lite baksida axlar i framsida/utsida/övrebröst-passet. Dessutom tränar jag lättare och får således bättre kontakt.

En bra övning för baksida axlar. Den är extra bra sen jag började minska på vikterna och bytt till detta grepp. Kopplar ur triceps och vissa ryggmuskler på det här sättet. Kontakt är A och O.


Om man dessutom ser lite nöjd ut går det ännu bättre ;)

De muskler jag tränar mest är axlar och övre bröst, det blir ca var 3e-5e dag.

Rygg: cirka 4-7 dagar

Ben: cirka 4-7 dagar

Mage: cirka 2-5 dagar

Underarmar: cirka 5-7 dagar

Armar: cirka 1 gång i månaden

Nedre bröst: cirka 1 gång i månaden

Traps: Aldrig

Träningen ser alltid olika ut från vecka till vecka men ungefär så här ofta tränar jag varje muskelgrupp.



Söndagmorgon

Lite bilder från dagens tidiga pass ihop med MariaKörde ett tungt set biceps... (Bilderna utan tröja tog vi när ingen såg, så ni vet innan någon stör ihjäl sig)



Atletsvin lite :)

Hantellyft framåt var tydligen roligt att köra idag :)

Längtar till bra form...

Kolla lite bilder igår från förra året. Det här är i slutet av maj när jag var i bäst form. Längtar till att vara i den formen igen men nu måste de byggas lite i vinter så får hålla lite högre fett%, även om jag ändå är i hyfsad form nu med. I sommar tänkte jag deffa ner mig till 5,0%. Tror 5,3 är det lägsta jag haft innan. 0,3% är ingenting!? Jo, jag ser skillnad ;)

Slutade jobbet 09,00 imorse och är ledig både idag och imorgon vilket är riktigt skönt efter så här mycket jobb...
Imorse tog vi lite kort på gymmet, tänkte att de inte skulle vara nåt folk på gymmet en söndagmorgon men det var det men kunde iaf ta några töntiga spännbilder :D  Hemma nu några timmar innan jag ska in o träna rygg ihop med min kollega Robin. Chins med vikt va? :)

Mjölk

Mjölk!

Mjölk är en vätska som produceras av däggdjurshonors mjölkkörtlar och är avsedd som näring till deras ungar i ett tidigt skede i deras liv.[1] Termen avser oftast mjölk från kor, men denna kan även benämnas komjölk för att särskilja från andra sorters mjölk[2] medan människans mjölk brukar kallas bröstmjölk..... Kanske inte vad ni ville läsa om?! Nej men seriöst nu då...

För det första så innehåller mjölk 18 av de 22 näringsämnen vi behöver. (De som inte finns i mjölk är vitamin E, C, järn och koppar)

Mjölk innehåller 3,3 gram protein / dl och 5 gram kolisar / dl och fettmängden varierar beroende på vilken sorts mjölk det är.

Mjölk består till 80% av kasein som är långsamt protein och 20% av vassle som är ett snabbt protein

Det finns många studier på mjölk och dess effekter på styrketräningsresultat och även studier på prestationsförmåga och återhämtningsförmåga vid hård uthållighetsträning.

För styrketräningsresultaten finns tydliga bevis för att mjölk är effektivt. Vid en jämförelse mellan en dryck baserad på sojaprotein och en mjölkbaserad dryck har man kunnat se en bättre muskelproteinbalans från mjölken efter ett styrketräningspass hos regelbundet styrketränande män.




En annan studie som gjordes på kvinnor visade att kvinnor som tränade samt drack mjölk ökade sin fettfria vikt (muskler) minskade sin kroppsfettmängd, ökade sina D-vitaminnivåer och deras skelett påverkades positivt. Effekterna på skeletthälsan och fettreduceringen i denna studie och även i en annan tillskrivs mjölkprodukternas innehåll av kalcium och D-vitamin.

Vassleprotein och kaseinprotein

* Vassleprotein stimulerar proteinsyntesen
(Muskeluppbyggnad). Bäst efter träning eller som mellanmål. Ger hög insulinutsöndring, vilket snabbt skickar ut aminosyror, fett och glukos till våra celler.

* Kaseinprotein stimulerar inte proteinsyntesen men motverkar muskelnedbrytningen i och med att det utsöndras långsamt och ger en kontinuerlig tillförsel av aminosyror till kroppen. Ger inget insulinpåslag men höjer dock nivåerna av insulin-like growth factor 1 (IGF-1), ett hormon som bidrar till en ökad celltillväxt.

Mjölkfett - konjugerad linolsyra (CLA) är en typ av fett som tas som kosttillskott med en del intressanta teorier om bättre fettförbränning bland annat.

CLA (konjugerad linolsyra) minskar kroppens inlagring av fett samtidigt som frisättningen av kroppens eget fett ökar. Detta sker genom att CLA minskar produktionen av vissa katabola hormoner samtidigt som det ökar frisättningen av de hormoner som stimulerar fettförbränningen

Ekologisk mjölk innehåller 50-80% fler antioxidanter än vanlig mjölk visar en stor studie i England.



Mycket tyder alltså på att mjölk påverkar dina träningsresultat positivt, men som allt annat så ska man inte överdriva och dricka förton liter om dagen.

Bättre att vila än ett stressigt pass...

Hade tänkt träna idag på fm innan jobbet men hoppade över det. Dels körde jag dubbla pass igår och så sov jag lite konstigt och så kände jag att jag var tvungen att vara hemma o ta de lite lugnt för en gångs sjkull. obbar väldigt mycket nu, trivs bra på jobbet och gör mycket roliga saker oftast men ändå, man kan inte slappna av helt och de blir ett litet stressmoment att jobba så mycket. Fixa mat, kläder och kosttillskot där imlellan. Det tar tid och kräver mycket planering.

Och om jag vilar idag får musklerna jag tränade igår extra möjlighet att återhämta sig och växa idag och dessutom vilar jag upp mig mer inför morgondagens benpass!

För övrigt har det blivit nåt lustigt med bloggande så jag inte ser vad jag skriver helt :S däDärför det ser lite konstigt ut...

Många som är stressade nu innan jul.. Mitt tips: Ta de lugnt för fan! Man behöver inte köpa en miljon julklappar och städa ihjäl sig, baka förton kakor blablabla eller vad det är nu, tänk på att det viktigaste är att du mår bra! Sluta inte träna nu men gör som jag, kör något pass mindre kanske nu om det är mycket?

Love it

Blev två gympass och ett simpass idag! Eller simmade bara 100 meter men ändå :p
Jobbade på SB idag och fick äran att hålla i träningen, tänkte träna bara mage men så slängde jag med lite armar oxå, 4 set biceps och 4 set triceps. Kör nästan aldrig armar och var väldigt länge sen jag körde både biceps och triceps ihop. Helt fantastisk pump <3 
Bra tryck förra veckan lite...

Sen var jag i Västervik o badade med min stödkompis, blev mest lek men lite sim med :) Sen Gym igen med min andra stödkompis. Övre bröst och axlar. Underbart. Sjukt bra tryck och jag älskart!

Nu: Animal PM
Om cirka en halvtimme: Milk and whey + mandlar och valnötter
Tidigt imorgonbitti när jag vaknar: BCAA Hypertrophy + L-Glutamine 500gr
Sen när jag går upp (ska sova länge imorgon äntligen!) Frukostdrinken och där i de bästa proteinet:
Whey Tech 3kg

Kolla resorna här till höger till Thailand, såå billigt! Klicka på länken och gå in o beställ för fan ;)



little cat...



 Får jag gå ut?


 här?

 Snälla Husse?

 Nej tyvärr Våfflan, husse är upptagen med att spänna sig hela dagarna så jag hinner inte...

Benpass i söndag, sköönt! Vila igår (jobb) och hemma nu lite för att träna rygg i eftermiddag innan jobbet! Imorgon blir det bad i Västervik med en stödkompis sen gym i Vby kvällen!

Mamma matar skatorna! "Fucking skates"

Selma planerar att mörda en skata eller två

Fitnessfestivalen

 Jag och Martin Kjellstöm, Sverige största bodybuilder. Riktigt stor! Dessutom väldigt trevlig.. jag me då :)

Såg massa av Sverige mest kända bodybuilders, Chris Harnell, Binais Begovic, Ahmad Ahmad mm
Sveriges starkast man Johannes Årsjö. Föredetta gryma bodybuilders som Johan "plexus" Oldemark, Roger " Atlas" Zaphe och Roddy.

Dessutom kända kvinnliga atlettjej, här Cicci "amazon" Benjaminsson
 Robin och jag, nöjdast på hela stället förmodligen när vi var bland alla snygga burkar ;)

 Tom Rosengren kom 5a i -180 i CBB mot riktigt bra motstånd, mycket bra jobbat! Tom har en grymt bra fysik!

Nu ska jag fixa kvällsdrink, frukostdrink, mat tills imorn, kvällsdrink samt frukostdrink...

Imorgon Stenbäcken 07,30-13,00, PA 13,00-08,15. Hem och packa om, träna sen Stenbäcken 15,00-15,30 (Nej inte 30 minuter, utan 24 timmar och 30 minuter!) Sen stödkompisarna på Em och kvällen. Torsdag PA 13,00-08,15. Stenbäcken 15,00-07,30. PA 09,00-09,00 - NEJ inte 0 minuter utan 24 timmar ;)
En arbetsvecka på 115 timmar cirka. Hejdå...

Myter

Stod en del vettigt i BODY den här gången tycker jag. Flera typ träningsmyter. Tänkte kopiera dom och skriva några egna oxå :)

"Eftersom armbågen är en gångjärnsled har det ingen betydelse om du använder ett brett eller smalt grepp i din tricepsträning. Det är därför mycket svårt, för att inte säga omöjligt, att medvetet aktivera det inre eller yttre muskelhuvet genom olika grepp" Det går inte heller att forma tricepsmuskeln med någon speciell övning.

Övningar för ökad bicepstopp "Hur din muskler ser ut bestäms av din genetik. Vissa har korta muskelfästen, andra långa. En del har fyra rutor på magen, andra har sex (rutor!) Det är inte möjligt att ändra en muskels anatomiska utseende, däremot kan du med målmedveten träning förändra din fysik genom att öka muskelvolymen"
Det går inte heller att träna bara bredden på biceps genom att köra hammercurl. När du tränar hammercurl tränas biceps men även utsidan av underarmen.



Kan stretching motverka träningsvärk? Man vet inte exakt vad träningsvärk beror på men innan har den vanligaste teorin varit att träningsvärk orsakas av små mikroskador som ger upphov till inflammation med smärta som följd. Nyare forskning har istället visat att värken är ett resultat av förstärkning, där muskelfibern svullnar och skapar ett tryck mot närliggande nervtrådar och artärer. Och hur fan skulle stretching kunna göra så det blir bättre!? :)

 stretchar lite...

"Morgonpromenaderna före frukost var under en tid allmänt ansedda som magiskt fettförbrännande. Det stämmer att man under en period med låga insulin - och blodsockernivåer förbränner mer fett just då, men det finns absolut ingen evidens alla för att man ska förlora mer fett på kroppen över tid bara för att man promenerar före frukost" ... "Men det är iaf tydligt att skillnaden mellan när du skulle förbränna mest fett är relativt obetydlig, även om den skulle finnas"  Men om du tycker om att gå innan frukost så fortsätta med det, men ta aminosyror eller protein innan för att minska muskelförlusten.

Det går INTE att forma en muskel. Man kan träna så att muskeln blir större och man kan förbränna fett så att muskeln syns tydligare. Man kan inte punktförbränna utan fett förbränns från hela kroppen och det tas tyvärr oftast sist från de ställen där man helst vill bli av med fettet...

Man kan inte träna bara övre eller bara undre delen av magen. Ibland känns det mer i övre eller undre delen men man tränar alltid hela.

Fitnessfestivalen

 Eftersom jag ska ha med äggmackor imorn och vi är 5 atletsvin som ska åka så var jag tunvgen att köpa massa ägg idag lite :p

Imorgon åker vi till Göteborg för att titta på Fitnessfestivalen. Det jag är mest intresserad av är att titta på Classic Bodybuilding, dels för att jag kanske kommer tävla i det själv någon gång. I Classic BB är de tävlande inte så stora som i vanliga bodybuilding. Det är en maxvikt utifrån längden. Jag som är 181 cm får väga max 87 eller nåt sånt i tävlningsform. Det ska även bli kul att tittta eftersom en kompis som jag brukar träna med i stan ibland ska vara med, Tom Rosengren.


Kaloriräkning lite...

         

Hela busgrabbsgänget! Jag längtar fortfarande tillbaka...

  Vinkväll lite   Stryk av en tjej på dansgolvet!? ;)

Några "basicgrejer" när det gäller kosten och bygga muskler:

* Ät tillräckligt med protein - minst (helst lite mer) 2 gram protein / kg kroppsvikt. Viktigt med protein direkt på morgonen och direkt efter träningen, resten utspritt under dagen.

* Ät bra fetter - Nötter, mandlar, avokado, ägggula, olivolja, rapsolja, fet fisk mm. Cirka 1 gram / kg kroppsvikt

* Kolhydrater är individuellt hur mycket man behöver, men 3-5 gram / kg kroppsvikt tror jag är en rätt bra siffra när det gäller att bygga muskler.  

Huvudsaken är att du hamnar på kalorieöverskott, dvs att du får i dig fler kalorier än du förbrukar.

Grönsaker och bär är bra att äta oxå för att få i sig vitaminer, mineraler och antioxidanter som på olika sätta skyddar kroppen och behövs för att musklerna ska må bra.

En kalorie(kcal) är energi. Fett 9 kcal , kolhydrater 4 kcal, protein 4 kcal.

Lär dig gärna grunderna i närningslära, vad är kalorier, protein, kolhydrater, fett osv. Ha lite koll på hur mycket de du äter innehåller, utan att bli besatt av att räkna kalorier! Ta någon dag ibland och skriv upp vad du äter och räkna ut ungefär hur mycket av allt du får i dig.

 Rep Oakbear innehåller cirka 50 000 kalorier underhudsfett.  (85 kg, 6,5% underhudsfett. 1 kg = 9000 kcal) Fettet är alltså lagrad energi.
Mina muskler - cirka 50 kg tror jag - innehåller 40 000 kcal. En muskel består av 20 % protein och ca 80 % vatten.

Här får ni lite hjälp med att räkna ut min havredrink:

3 dl havregryn = 105 gram - 380 kcal. 14 gram protein(p). 59 gram kolhydrater(k) 7 gram fett(f)

ca 4 dl mjölk - 160 kcal. 14 gram P. 20 gram K. 2 gram F.

ca 1 cl rapsolja - 90 kcal. 10 gram F.

lite blåbär/hallon. 10 kcal. 2 gram K

1 ägg - 90 kcal. 7 gram P. 6 gram F

15 gram Whey Tech 3kg - 60 kcal. 12 gram P. 2 gram K

Totalt: 790 kcal. 47 gram Protein. 83 gram Kolhydrater. 25 gram Fett. (Cirka, avrundade lite och tar inte exakt de här mängderna men ungefär)

RSS 2.0