Havregrynsdrinken.. igen!

 Dom veckorna jag inte hade internet var jag tvungen att göra nåt annat på datorn så då gjorde jag om lite bilder, astöntigt jag vet men vafan...

Nu är den här jobbhelgen slut, varit riktigt bra helg på jobbet men alltid skönt att komma hem på söndagkvällen!
Imorgon blir bröst, axlar mage på förmiddagen sen rygg baksida axlar och ev underarmar vid 18...
Jag är jävligt laddad!

Jag ska återigen slå ett slag för havregrynsdrinken(atlasdrink), kom hem 20,30 och orkade helt enkelt inte laga någon mat, istället tog jag cirka 3 dl havregryn, 2 ägg, mjölk och blåbär+hallon och drack det... inte direkt asgott men helt ok och allt jag behöver få i mig: Rätt kolhdrater, en hel hyfsat bra fett, fibrer, protein och massor vitaminer, mineral och anitoxidanter!

Det går ju självklart variera mängderna av allt i drinken och att lägga till andra saker, tex äckliga bananer eller linfrön och bröte.. Förslagsvis minska mängden med gryn under deff och öka mängden bär...

Uppfriskande promenad i värmen!

Jobbar 7-23 idag, lite kortare pass... Gick en kvart på min rast sen när jag kom tillbaka blev det en timmes promenad med klienter, det är fan ingen ökenhetta ute vilket dom flesta noterat, men det är riktigt uppfriskande att gå, dessutom är det sol ute och det gillar jag :)
Ikväll blir de eventuellt lite mer cardio på jobbet i form av innebandy!

Idag och imorgon är det vila från gymmet för mig, tror det är första gången på över en månad som jag har 2 dagar efter varandra vila... Så det är välbehövligt! Det är under vilan som musklerna växer...(om man tränat såklart och så länge man äter vettigt!)

Nästa vecka blir det dubbla pass måndag, gym tisdag, onsdag, torsdag och kanske en liten joggingtur!

Nu ska jag gå och äta mackor med ost igen för jag är kär i att äta mackor :P
Ponnyuppfödare

Fortfarande lite träningsvärk i bröstet från onsdag och känner lite i ryggen från igår men inte så mycket som jag vill,men bättre med för lite träningsvärk än för mycket va? :)

Benpass om 40minuter.. laddar! Lite speciell känsla så här innan ett pass, man är förväntansfull på något konsigt sätt!!
Sen blir det jobb 11.45-21.30 och imorgon 7-23! Lite kortare pass ehh !!
Det blir skillnad om ett par veckor :D Mindre jobb och mer tid för träning och annat skoj!

 Min lilla underbara systerdotter Emme när jag träffade henne första gången :) Hon kommer ner nästa helg! Inte själv, utan med mamma ST och pappa Rasmus :)

Bra kondition?

 Var i Horn och sprang med fotbollslaget, det var katastrofalt från min sida, vi sprang drygt 2kilometer ute och jag lufsade fram som en sinnesslö gammal flodhäst kändes det som! Vi sprang som sagt drygt 2 km och dom andra löpstarka fotbollsgrabbarna kom typ 8 kilometer före mig! Men jag vet ju att jag inte tränat så mycket kondition och då får man ingen tokfreakig kondition heller...


Sen spelade vi fotbollstennis inomhus och även då var jag urusel, men det var mest på grund av att jag halkade runt på strumporna!

"Svag" i ryggen...

Körde rygg förut som sagt, blev lats, mitten av rygg, baksida axlar och lite underarmar... Nedre del rygg ska jag träna imorgon ihop med ben tänkte jag.. Asladdad idag, tänkte klara 20 chins, eller iaf 19.. Gick det bra? Inte direkt... Klarade 17 bara! Störande.. Har ökat bra i styrka på framsida och i ben under dom här veckorna, dock inte lika mycket i rygg av nån anledning, men det viktigaste (för mig) är inte hur stark jag är utan hur kroppen ser ut :)
 Är relativt nöjd med ryggen iaf, men lite större lats skulle inte skada va? (något år gammal bild)

Dagens pass:

* 2 set chins, blev sur för jag var så svag så blev bara 2 set!
* 2 set latsdrag, blev sur igen för att jag var så svag...
* 1 set chins med semisupinerat(knogarna utåt) grepp
* 2 set latsdrag med smalt grepp sittande på knä

* 5 set sälrodd, skön övning som även denna gång!
* 2-3 set "serratuspress över huvet"
* 4 set baksida axlar i maskin
* 2 set baksida axlar i Cable

* 3-4 set insida underarmar i cable

Vid 18,30 ska jag träna fotboll, eller jag ska vara med och löpa ute lite.. löpa amok :P


Planera vardagen så träning hinns med!

 Det här är från när jag skulle till Sthlm ett par dagar och var tvungen att fixa och trixa med allt mitt pulver :) Men har man förton shakers så går det bra!

Sitter och laddar för mitt ryggpass som blir cirka halv 12 idag! Hittade den här bilden och kom o tänka på hur viktigt det är med planerning för att kunna träna och leva ett vettigt atletliv . Nu är ju jag lite överdriven med alla mina jävla drinkar hit och dit, preworkout, gainer, kvällsprotte, morgondrink blablabla..

Men även för er "normala" så är det planering bra, det kan handla om att ta med sig matlåda eller mellanmål till jobbet, handla hem mat i tid,  eller att planera träningen så det inte krockar med annat man har inplanerat..
 
"jag har inte tid att träna" Har vi hört det någon gång? Jo det har hänt.. i vissa fall kanske det är sant men jag tror nog de flesta skulle hinna träna om man bara planera lite mer! Och när det gäller träningen så behöver man inte vara på gymmet i timtals om man inte har tid med det, det går att köra ett vettigt intensivpass på 30minuter!


Sen är det viktigt att inte bli helt kär i att planera så man måste träna exakt en viss tid och äta exakt en viss tid osv.. Som allt annat, planering är bra men det ska inte gå till överdrift heller :)

 Mor och dotter tar igen sig efter att ha busat en hel del.. Dom var på besök för 2 helger sen :)

"mens sana in corpore sano" - en sund själ i en sund kropp

ÄNTLIGEN internet hemma :)
Jobbade 7-13,15 idag, skönt... Åkte hem och tog en tuppis, sen drack jag något som nästan är i klass med bumbibärssaft eller dunderhonung  - Rage limited edition! 14,45 åkte Jag och Danne ner och körde bröst+axlar! Blev även en fettmätning, Viktor som hade 6,6% BF, det får anses bra :D

 Nej jag skulle aldrig ta kort på mig själv i gymmet, det är bara som det ser ut :)

Började med lutande bänk i smithen, "andra lutningen" istället för tredje jag jag brukar ha.. alltså en lutning lägre
Körde först 90kg*15reps (cirka), 100kg*9reps, 110kg*5reps(?)

Sen blev det hantelpress, först 1 set på tredje lutningen, 2 set på andra och 1 set på första lutningen
Sista set gjorde jag en 4a på 46kg, känner mig riktigt stark (Har inte kört hantelpress så mycket sista tiden och är därför nöjd med en 4a på 46kg i 7e set) Nu blir det nog att börja med hantelpress igen och köra det först i passet, kan bli en liten tävling mellan danne och mig vem som klarar en 4a på 52orna först :)


* 3 set hantellyft framåt
* 5-6 set utsida axlar

Mycket snack idag så "hann inte" mage... skönt :P

Blir mer bloggande nu när jag har internet, kommer snart att skriva ett inlägg om att bygga muskler -basic och likaså med att bränna fett - basic sen blir det lite om ett mineral som har riktigt bra egenskaper...

 Min lilla råttfamilj har fått tillökning av den här svarta monsterråttan som hotar dom andra med sina grymma framtänder, men dom andra råttorna blir inte rädda, dom tycker bara att han är en fåntratt och skrattar bakom ryggen på honom :)


Snart kommer bilder...

Fortfarande inte internet :( Rolig jag är som alltid börjar varje inlägg med det... not!

I söndags tränade jag fotboll  på konstgräs, det är riktigt skoj med fotboll faktiskt! Även fast mitt knä är bra nu så känns det att det sliter en del på kroppen.. Nu vill jag inte låta för nöjd men som en läkare sa sist jag var inne för någon skada "Du är för stark för din mjukdelar i kroppen" Därför sliter det lite.. Men jag tycker som sagt det är väldigt skoj så om jag får vara relativt skadefri ska jag fortsätta att lira i år!

Sen blev det ett pass utsida axlar och mage på kvällen.. Provade hantellyft åt sidan med lite tyngre vikter och gick inte hela vägen upp (gick så långt jag klarade typ).. Kändes mycket i utsida och så kopplade jag ur trapsen mer tycker jag!

Igår blev det ett benpass, började med baksida sen superset lite i de båda tjejmaskinerna och avslutade med några köttiga set i bensparken...

Idag: Massage av Ann-Cathrine http://www.abyfriskvard.se/ 
Skönt och välbehövligt!

Imorgon: Övre bröst och axlar! 14,30 börjar passet och jag längtar...


Gästträning!

Är i Södertälje hos Jocke, blev ett brutalt ryggpass på friskis och svettis förut! Vi inledde passet med en ny övning för mig: Sälrodd! Orkar inte förklara den men den tar mest på mitten av ryggen iaf!

* 4 set Sälrodd
* 2 set "vanlig" rodd

* 3 set latsdrag
* 3 set chins
* 1 set latsmaskin

* 3 set rygglyft
* 4 set baksida axlar, framåtlutad med hantlar
* 1 set baksida axlar i maskin

* 2 set biceps med stång
* 2 set biceps i kabel

Måste ge lille Jocke beröm då han och jag körde på samma vikt i sälrodden! Dessutom har Jocke tokfreakiga baksida axlar utan att träna dom ens! (Baksida axlar används förvisso som synergist i de flesta ryggövningar) Kolla gärna: Joakims Blogg

Eftersom Jocke grisbulkar så ska vi äta bullar nu :)
Imorgon blir det fotbollsträning och på kvällen eventuellt ett utsida axlarpass...

Dagens tips: Ät ingefära, det sägs minska risken för förkyldningar OCH även ökar fettförbränningen :)

Blir snart stark kanske :P

Har fortfarande inte internet men är i Horn och hälsar på och lånar mammas dator :) Mycket att skriva men ingen som orkar läsa om jag skriver för långt så försöker fatta mig kort!
Min träning går riktigt bra nu, ökat massor sista 3 veckorna och det är av flera anledningar:

* Äter lite mer än innan
* Börjat med Preworkout, först v.12 magnum och nu nya Rage och Hemotropin som jag tar på kvällen
* Har inte festat något
* Inte spelat så mycket fotboll eller annan konditionträning

Vad är det för fantastiska ökningar då?
Jo i smithen(ca 45grader lutning) där jag för 4 veckor(?) sen körde: 80kg*12reps, 90kg*8reps, 95kg*5 reps, 100kg*4reps och 80kg*11reps
Idag körde jag: 90kg*14 reps, 100kg*7 reps, 105kg*3reps, 110kg*4reps (mindre lutning=lite lättare!), 90kg*10 reps...

Chins gjorde jag 18 stycken häromdagen, målet är 20stycken inom 2 veckor så är en bit kvar fortfarande...
Hacklift körde jag för ett par månader på 120kg tror jag och igår kötta jag på med 200kg! (Men lugna, jag är inget monster än, kör fortfarande bara till ca 90grader!)

Den här veckan har jag och ska träna:
* Måndag vilade jag, kände mig seg
*Tisdag gick jag upp 5,45 och var på gymmet 06,45 för att träna UTSIDA axlar (prioriteringsträning!)
* Tisdagkväll: rygg+baksida axlar
* Onsdag: ben
* Torsdag: Övre bröst, axlar och mage, sen lite löpning med fotbollslaget, 5min jogg+5 min intervall, ca 5 min jogg sen fotbolltennis :)
* Fredag vila
* Lördag: Rygg+baksida axlar
* Söndag: Fotbollsträning på konstgräs, ev utsida axlar kvällen

Imorgon åker jag till Maria i Södertälje och sedan till Jocke på lördag, trevlig helg !

Inget internet :(

Anledningen till att jag inte skrivit något på länge är att jag inte har internet hemma men räknar med att få det i veckan och då jävlar ska jag skriva massor intressant, roligt, töntigt och lägga upp nya bilder :D
Återigen, läs gärna gamla inlägg så länge :)

Och kort: träningen går bra! Återkommer som sagt...

Gästträning i Solna

Skrev ett inlägg innan som försvann, inte så farligt störande iaf @¤!"!
Har varit och tränat med Mathias på ICAs gym i Solna, övre bröst och axlar blev det! Köttigt pass
Sen fyllde vi på med pizza så nu är det fest för mina muskler, bra byggarmat :)

* 6 set i smithmaskin, lutande bänk, 1 set cablecross, 4 set axelpress i smithen, 3-4 lyft åt sidan i cabel, 3 set hantellyft åt sidan!

Började med en liten ordlista oxå men orkar inte skriva om igen så håll till godo med orden i förra inlägget istället...


Träningsord!

* EPOC = Efter ett träningspass har man förhöjd förbränning, ibland upp till ett helt dygn efter passet, på svenska kan kallar man det efterbränning

* Quads = Framsida lår (Quadiceps=fyrahuvdad muskel)
* Lats = Den breda ryggmuskeln som ger ryggen dess V-form
* Preworkout = Drink man tar innan träning för ökad prestation

* Superset = När man tränar två muskelgrupp tillsammans utan vila imellan, tex biceps+triceps
* Triccar = Triceps
* Biccar = Biceps

* Maxa = När man ser hur tungt man klarar att göra 1 repetion på en viss övning
* Maskar = Ryggradslös små kräldjur, det gör inte till gymvärlden egentligen utan kom med här bara för det nästan låter som maxar :)
* Kcal = Kilocalorier (Oftast säger man Calorier men det är Kilocalorier man menar)

* Deffa = Göra sig av med underhudsfett men bibehålla muskelmassa i möjligaste mån
* Rippad = Väldigt nerdeffad
* Slicad = Väldigt nerdeffad

* BF = Body fat, underhudsfettet mäts i % med en calipermätare
* Hypertrofi =
Muskeltillväxt
* Bulka = Period då man bygger muskler och samtidigt lägger på sig lite fett
* Grisbulk = Period då man bygger muskler och samtdigt lägger på sig mycket fett

Nu ska jag pussa Emme, krama mamma och spöa Rasmus i Mario cart :)


Bra vecka på gång :)

Idag jobbar jag till 21, träningsledigt alltså och en chans för dom viktigtaste musklerna, utsida axlar, att växa!
Tyvärr har jag inte internet hemma nu och så kommer jag vara borta några dagar så dåligt med bloggande, men läs gärna gamla inlägg, vissa är riktigt bra måste jag säga själv :D
Och kommentera gärna :)

Imorgon åker jag till Sthlm för att träffa ST, Rasmus och lilla Emme! Emme är min systerdotter som fyller 3veckor imorn, ska bli jätteroligt att träffa henne! och dom andra med såklart lite :P Åker bil upp med mamma så får även umgås med hene en del oxå :)

Även ett gympass inplanerat med Mathias, bröst axlar blir det! Och på tisdag stannar jag i Lkpg och gästtränar där, blir ett ryggpass med AC på Nautilus! Sen jobb onsdag, torsdag sen kommer P och hundarna på besök i helgen, ska bli jättekul att träffa dom oxå :) Blir en del gulligull men även träning.. Räknar med benpass på torsdag och ett axel+magpass på fredagen innan jag ska slarva LITE på fredagkvällen ;)
Och nästa söndag har jag tänkt att träna fotboll, på konstgräns i Rimforsa.. Om knät är bra!
Några fikor inplanerad oxå och det är ju alltid trevligt!!

Men nu ska jag göra lite nytta på jobbet, fixa frukost, äta frukost sen skotta snö (cardiopass tänker jag då!)


3kg upp! Prioriteringsträning...

Hade tänkt att skriva massa här på bloggen och bilder och grejer på förmiddagen men då funkade inte internet hemma :( så blir ett kort inlägg här på jobbet istället...

Vägning imorse igen: 84,1kg = 3kg på 6dagar, det får anses bra :D Fortsätter jag så här väger jag 100 om en månad :P Nej men nu borde jag faktiskt inte gå upp så mycket mer...

Känner mig köttig idag, träningsvärk i mitten av ryggen mest! Visst är det så, man känner sig mer biffig när man har träningsvärk och när man har pump? Vid riktigt bra pump är man ju hur jävla atletisk som helst!
Lite träningsvärk i latsen oxå så går man armarna "Whätt ut" ! Ser lite halvtöntigt ut kan tyckas...

Prioriteringsträning
Idag är vila och imorgon ska jag köra BARA utsida axlar vid 07,30 på morgonen (jobbar sen). Vilket innebär att jag måste gå upp redan vid 06,00 när jag egentligen kunde sova till 08,00... Hej överseriös?
 
Söndag vila, alltså prioriteringsträning av utsida axlar i helgen. Om någon muskel ska prioriteringsträna är det smart att ha en vilodag både innan och efter träning av just den muskeln

Njutningen!

Vägde mig imorse igen: 83,6kg! 2,5kg viktuppgång på 5 dagar, det får anses bra :)  3hg är ju fett, sen är det mest vätska och glykogen, och liiite muskler kanske :) Men nu är uppladdningsfasen av kreatin klar och förmodligen så kommer jag bara lägga på mig ett par hg fett till så blir intressant att se hur den fortsatta, eventuella, viktuppgången kommer se ut!

Var nere och körde ben förut: Liggande lårcurl 4set, baksida lår i cable 2 set, sittande 3 set, sen benspark 4set, benspark med ett ben i taget 2 set och avslutning med enbenknäböj på balansplatta 2 set...

Nästan 1 timme njutning i form av brutal pump i hela låren, känlsan av alla endorfiner och tillväxthormon kroppen utsöndrar och känslan av totalt utmattning i musklerna, det är nästan lika skönt som... ;) Går väl inte riktigt att jämföra kanske men ändå :)

 Den här bilden är inte på riktigt, ingen kan vara så korkad att man står och spänner sig som en tönt på en balkong, dessutom i november månad! :P

Hemotropin! Kaffe+Grönt te - bra blandning!

Ett nytt kosttillskott för mig, hemotropin som jag började med i måndags måste jag nu höja till skyarna :)
Hemotropin ökar utsöndringen av det egna tillväxthormonet - Är INTE detsamma som AAS (steroider)
(Jag beställer det på gymgrossisten.com och det är laglagligt och ofarligt)

Hemotropin ska även påverka sömnen vilket jag fick erfara både igårnatt och inatt, igårnatt vaknade jag 04,30 och var PIGG! Skulle upp vid 6 så jag somnade ju om efter ett tag och då var jag inte lika pigg men brukar ju vara så tycker jag, när man vaknar och ligger vaken sen somnar om så blir man slö.. Samma sak idag, vaknade 07,00 PIGG! Nästa gång ska jag gå upp när jag vakna första gången, verkar ju riktigt bra om piggheten bara håller i sig!

Tänkte skriva lite kort hur man kan göra innan träning för ökad förbränning och prestation om du inte vill köra med kosttillskott:
Drick kaffe och grönt te ihop 30-60minuter innan träning! Som jag skrivit om innan så ökar koffeinet prestationsnivån på olika sätt och dessutom fettförbränningen. Grönt te ökar termogenesen (värmeproduktionen) och lipolysen (frisättningen av fettsyror).

(Grönt te innehåller fyra derivat av catechiner, varav den ena och mest verksamma heter EGCG)

Dessutom så fungerar koffein och EGCG synergistiskt, samarbetar alltså! Så tillsammans blir 1+1=3 när du blandar dessa :)

Egentligen krävs rätt stora mängder grönt te för att få bästa effekt, dock ger det effekt om du dricker en kopp oxå! Man ska inte behöva tvinga i sig flera liter för att öka fettförbränningen några %, då är det bättre att promenera lite längre eller göra någon annan förändring!


Styrkeökning och ärtdieten

Styrkeökning! Träna med CZ och Gizmo idag, övre bröst, axlar och mage.. Fettmätning med såklart :)
Jag hade gått upp från 7,4 till 7,8% på en vecka.. onödigt mycket men tar jag bort dom kolhydratsdrinkar (60-90gram kolisar om dagen,) så kommer jag nog ligga på ett lagom kcal-intag.. Notera att jag fortfarande inte räknar exakt kcal men vet ungefär hur mycket jag får i mig på en dag!
 Saknar min form på 6,5% men mycket svårt att ligga "därnere" om jag ska bygga och nu är det ju byggartider :P


Deff-freaket :) http://czamorano.blogg.se hade gått ner från 7,7 till 7,2%! Han fortsätter att göra imponerande framsteg i sin träning, det bevisar att det lönar sig att verkligen gå in för något och att vara strikt och kämpa hårt!

Gizmo hade 5,5%, det får anses bra :D

Började med smithmaskin ca 45 grader lutning, för 2 veckor sen cirka gjorde jag:
80kg*13, 90kg*8, 95kg*5, 100kg*4, 80kg*11reps

Idag gjorde jag:
85kg*14, 95kg*8, 100*5, 105kg*4, 80kg*15 reps

Alltså ungefär lika många reps med 5kg tyngre vikt :)

Jag har gått upp cirka 50gram fett/dygn på en vecka, det innebär 350kcal/dygn. 60-90gram kolisar extra om dagen innebär 240-360kcal/dygn.. Om jag tar bort dessa kolisar hamnar jag på 0-100kcal överskott vilket i teorin räcker som överskott för att bygga muskler, dock är det lättare att lägga sig på ett överskott på några hundra kcal om dagen eftersom det är svårt att räkna exakt hur många kcal man behöver! Mina möss har fått för sig om att köra ärtdieten tillsammans, dom ska dela på en ärta om dagen! Dom är hungriga och griniga hela tiden men är jättenöjda för dom går ju ner i vikt.. Men jag förklarar för dom att dom kommer gå upp i vikt sen när dom slutar med ärtdieten, det är alltid så med sånna konstiga dieter, det fungerar kortsiktigt men sen går man upp allt igen, och lite till.. tyvärr förstår dom inte det! Men jag får väl tänka på att dom bara är möss och inte så brighta :P

Vikten på väg åt rätt håll!

Idag tog jag sovmorgon och sov enda till 10, på grund av vissa omständigheter :) Fick skjuta upp träningen en timmme men det gick bra, börjar inte föräns 15,30 idag så det är gut!

Vägde mig ju i lördags morse och vägde då 81,1kg sen vägde jag mig igår: 82,0kg sen idag 82,5kg...
Det mesta är ju vätska som kreatinet binder så viktuppgången kommer ju självklart stanna av snart men det är ju skönt att inte väga 81 längre, det är den töntigaste vikten jag någonsin haft!

Ser på mig själv att jag är mer "slät" redan men det gör ju inte så mycket, deffar bort överflödet jag lägger på mig nu rätt snabbt sen när det är dax för deff igen :)

Körde rygg idag, klarade 17 chins i första.. en bra bit kvar till mina 20 som jag ska klara! Körde 7 set lats idag iställlet för 5 och 5 set rygglfyt istället för 4, och mitten av rygg och baksida axlar typ som vanligt, på torsdagkväll lägger jag mer fokus på baksida axlar och mitten av rygg!

Nu blir det feed the machine sen fixa alla kosttillskott som ska med till jobbet! Sover där inatt oxå så blir ju en hel del.. Kvällsprotte, morgondrink, kreatin+kolhydratspulver, omega 3, ala, hemotropin, vitamintablett...


Kreatin

Eftersom Kreatin är på tapeten nu igen, jag tjatar ju en hel del om det så att säga :) så tänkte jag presentera ett inlägg som jag skrev i höstas någon gång, hoppas ni ursäktar upprepningen ni som läste bloggen redan då!

Kreatin (Cr) finns naturligt i kroppen varav det mesta i skelettmuskulaturen. En man på 70kg har cirka 120gram kreatin i kroppen. Man får i sig kreatin genom maten och främst då genom kött. Kroppen produceras även eget kreatin. Genom kött får vi i oss cirka 1gram om dagen och lika mycket produceras kroppen själv.

När man tillför kreatin som tillskott brukar man normalt köra en uppladdningsfas på 5 dagar då man varje dag intar cirka 20gram/dagen. Detta leder till att totalmängden i musklerna ökar med 20-30%.
På påsen rekommenderas att ta kreatin 4gånger/dag men vissa studier tyder på ännu bättre höjning av kreatinnivåerna om det intas fler gånger än så, själv brukar jag ta det 6-8gånger under uppladdningsfasen.  

Jag skulle kunna skriva flera sidor om kreatin men eftersom ingen skulle orka läsa så försöker jag skriva så kortfattat som möjligt!

För att få bästa effekt av kreatin bör man tar det tillsammans med snabba kolisar för att insulinpåslaget hjälper inlagringen av kreatin. Även kosttillskottet ALA ökar inlagringen av kreatin. Intag ihop med träning är också bra. 

Cirka 20% är non responders och får ingen effekt av kreatin. De som får effekt av kreatin känner av det olika mycket, men när det gäller träning på gym kan du förvänta dig en styrkeökning, lite snabbare återhämtning, bättre pump och en viktuppgång på 1-2kg som beror på ökad mängd vätska i kroppen.

Det har gjort många studier på kreatin och dess prestationshöjande effekter. Kreatin är ett ofarligt tillskott och används att miljontals atleter världen över. Kreatin inverkar även positvit på sprintförmågan men då främst i på kortare distanser. Man kan läsa i Body om nya studier som kommer hela tiden och de visar också på positiva effekter utav kreatin.

Kreatin är en viktig del i så kallad pre-workout-produkter och jag tycker att det är kreatinet som ger mest effekt, de andra ämnena gör sitt men kreatinet är nummer 1 :) Men det är min personliga uppfattning..

Om du tränat en tid och vill prestera bättre på gymmet tycker jag verkligen det är läge att prova kreatin om du inte gjort det innan! Men fortfarande, kom ihåg att det är balansen mellan kost, träning och återhämtning som är det viktigaste :)

Brutalt benpass!

Vilka är det mest synd om i skogen? ..................... Myrstackarna :)
På tal om det, tränade ett BRUTALT BENPASS förut! Känner att kreatinet och v12 redan ger effekt, trots att det bara är 3e dagen.. brukar ta nån vecka innan man känner full effekt!

Orkade träna mer intensivt idag, lite tyngre kändes det som och blev klar redan på 45min, det som normalt sett tar ca 55 min! Så jag la till några set vader oxå :D

Idag fick jag inte bara grym pump, en puls på 270 och massa synliga ådror och bröte, idag såg jag stjärnor, fick krampkänning och skakande ben efter träningen :D  Det är ju fantastiskt! Passet såg ut så här:
 Det har INGET med träningen att göra men nästa helg får jag träffa mina föredetta hundar :)

* 3 set hacklift
*5 set, varav sista 2 direkt efter varann (då såg jag stjärnorna :P )
* 3 set liggande legcurl (krampkänningen!)
*4-5 set sittande legcurl
* 3 set tjejmaskin insida lår
* 3-4 set vader, först sittande sen stående direkt efter

Om någon undrar hur tungt jag körde så var det brutaltunga vikter som gällde hela passet igenom ;)


får INTE bli sjuk, då blir jag galen

Träningsvärk i biccarna idag, härligt :)

Tänkte träna idag men varit lite slö och känner att jag är på väg att bli sjuk, men det tänker jag inte bli, får inte blir det! Så idag har det blivit vitlök, ingefära, citron och bröte! Allt för att inte bli sjuk...
Blir kort inlägg, måste sova nu, skriver mer imorgon men kolla gärna dessa atleters bloggar: http://timejoakim.blogg.se och http://czamorano.blogg.se
Båda gör stora framsteg i sin träning :)

Börja med nytt kosttillskott nu ikväll, hemotropin, det ska intas innnan läggdags och det ska höja utsöndringen av tillväxthormon under sömnen, får se om jag märker nån skillnad!

God natt!

Intensivpass armar!

Åkte till hfred på förmiddagen för att träna med http://czamorano.blogg.se
Armar stod på schemat och det blev intensivt pass så fick riktigt bra pump och fick upp pulsen!

* Först superseta dips och skivstångscurl - dips och curl direkt efter sen 60 sek vila * 3 set
2 minuter vila
* Superseta pushdows med hantelcurl - samma sak där


6 set biceps, 6 set triceps och ett par armar som höll på att sprängas :D

Sen blev det mage oxå!

Sen kom Pierre dit så blev en fettmätning och träningssnack :) Prat om instruktös och PT-utbildning oxå... Kan bli att jag börjar jobba som PT vad det lider, är riktigt sugen på det.. nån intressent? Hör av dig isåfall ;)

oVIKTigt?

Jag brukar  säga till dom som försöker gå ner i vikt att dom inte ska bry sig så mycket om vikten och titta i sgegeln på resultat istället.. Själv var jag lite viktfixerad förr när jag ville väga så mycket som möjligt och vägde mig alltid efter en stor måltid och drack även gärna mycket innan vägning(FUSK!), skulle aldrig vågat väga mig på morgonen då, men nu har jag inte brytt mig så mycket om vikten.. Föräns idag då jag vägde mig på morgonen och vägde 81,1kg! YNKA 81,1kg!! Kvällsvikten igår var: 82,1kg..  Jag vill väga minst 83-84 på morgonen!
 

Hade det varit för några år sen hade jag bara kunnat äta massor och lägga på mig fett och gå upp i vikt.. Men idag är tänket på ett annat sätt, jag vill hålla mig fit.. och ska försöka att inte tänka på att jag bara väger 81,1kg, men räknar nu med att gå upp cirka 1,5-2 kg tills mitten av februari (cirka 6 veckor)
Började med kreatin idag och kreatin binder vätska, oftast 1-2kg men tror att jag brukar bara lägga på mig cirka 1kg högst.. Dessa 2 kg viktuppgång kommer, uppskattningsvis, bestå av:

* 1kg vätska - kreatinet binder som sagt vätska
* 2-4 hg fett - Eftersom jag kommer att ligga på lite högre kcalintag kommer jag öka bf% med någon halv %
* 2-3 hg muskler - svårt att uppskatta hur mycket muskler det blir men tror 2-3 hg är rimligt om jag sköter mig
* 1-2 hg glykogen - kommer äta lite mer kolisar och dom lagras som glykogen

Tipset till er som vill gå ner i vikt är fortfarande: Bry er inte om vikten för mycket, titta på hur ni ser ut istället! Och även, vara nöjda med hur ni ser ut, men helt nöjd blir man aldrig tyvärr (eller kanske bra det?)

Nu blir det tuppis, sen mysfika med kaffe, knäckebröd och rån med ost och titta på bee movie :)Atletbesök och planeringar!

Micke kom hit förut för fettmätning och blev kvar några timmar, mycket att snacka om nu när det ska storsatsas med träning och kost både för honom och mig närmsta tiden!

Han trodde han låg på 12% men hade bara 9,5% så det var ju positivt! Nu kommer han bygga ett tag men ska försöka hålla hyfsad form utan att lägga på sig för mycket fett (samma tänk som jag!) sen ska han deffa ner sig till 5-6% (!)

Skrev med Chris Harnell - atleten med i stort sett perfekt fysik som syns mycket i Body, han berättade att han ligger på 4% bf på bilderna i tidningen, det är sjuukt bra! Och det fick mig att ändra min målsättning i sommar, att deffa ner mig till 5,5% istället för 6%.. låter inte som så stor skillnad men det är ett stort steg där...

Men nu först, BYGGA muskelmassa!

ARMAR imorgon :)

Träningsvärk efter gårdagens pass, sköönt! Kom i säng vid 2 inatt sen upp vid 6 idag, jobb.. sov dessutom dåligt dom där timmarna så ikväll blir det i säng tidigt så jag är utvilad imorgon då jag åker till Hfred och kör ett brutalt armpass med CZ! Har faktiskt inte tränat armar sen urminnes tider nu typ! Lagt in något set biccar eller triccar ibland bara för skojs skull men flera år sedan jag körde ett riktigt armpass..

Det händer att folk berömmer mina armar att dom är stora, men nu är det ju upp till bevis om det finns någon styrka i dom här monstrena :P (överarmar är nog mina bästa muskelgrupper så jag får vara lite nöjd va?)
Har 43cm i omkrets när jag spänner biccarna, för några år sen när jag hade lite mer "fetttryck" så hade jag 45cm opumpat..


RSS 2.0