Semester

Dåligt med bloggande nu som ni kanske märkt.. Jag har jobbat mycket sen haft lite idétorka om vad jag ska skriva om. Idag inleder jag en deff så kommer förmodligen att skriva om det nu ett tag. Som vanligt. Med risk att bli tjatig../ jag uppskattar önskemål om vad ja ska skriva om. Sitter just nu och smuttar på en Pwo på balkongen och svettas. Inte optimalt att sitta och svettas innan ett pass men jag är en riktg sol-lover så kan inte låta bli att vara ute i solen när de är fint väder. 
För övrigt så jobbade jag sista dagen innan semester Igår :) har dock inte helt semester, ja har ett par kostschemaN som ska fixas i helgen sen har jag fortfarande mina stödkompisar som jag träffar varje (nästan) vecka. 
 
dagens tips : ta hand om dina nära och kära och ge varandra kärlek! 

Projekt?

På lördag är det dags Att börja resan mot den här formen igen ☺️ Eller det blir deff iaf. Kanske inte kommer ner i den här formen riktigt men ska iaf skala av lite fett vilket jag ser fram emot. Eventuellt har jag ett projekt på gång. Jag står i valet och kvalet nu om jag ska köra "chokladkakediet" eller inte. Om jag gör det kommer jag under tio dagar äta en 200 grams chokladkaka varje dag, det innebär över 1000 kcal skräp ! Tycker ni läsare att jag ska försöka mig på denna sjuka grej? 
 
 Sen behöver ni inte kommentera om det handlar om att det går att gå ner så länge man ligger på kalorieunderskott oavsett vad man äter.: det går men är svårare.. Så om någon tänk skriva nåt om det så vill jag hellre att ni provar det här själva istället ✌️

Jobb och gym

 
Igår tränade jag på förmiddagen med Tina. Mage ihop sen hon på crosstrainern och jag baksida lår och lite vader. 
 
 
Sen jobb från 12 igår till 14,30 idag.. Sov jouren och får normalt då sova till strax innan åtta men tvingades idag gå upp halv fem redan.. En stor eloge till er som gör det varje dag! Dock har dagen gått bra ändå. Men en sån här dag är de skönt att de finns hjälpmedel som black amp...  Vann till och med på settlers idag för första gången! 
 http://muskelbygget.se/20.0.0.0/2532/cache/2532_b4ac65ba47e3566216a3f0721b7bb3ab.png
 
Lite mys, fika och tuppis på innergården med fina efter jobbet sen tränade vi axlar ihop. Jag körde även övre bröst och framsida lår. Fantastiskt trött nu så räknar med en god natts sömn innan en dagstur på jobbet imorn igen. 8-16. 
ring inte mig mer...
 
Ny bra fettförbrännare från muskelbygget
 

Sommar

Underbar dag igår i solen med massa godsaker , Jens och självklart ett träningspass! 
Dagsform. Gårdagsform
 
Och idag skulle jag jobba men de blev ibte så... Lite sol idag med och ryggpass med Jens på actic. 
 
Dagens tips: ät jordgubbar! Det är fantastiskt gott, gör dig somrig och ger dig massor bra antioxidanter! 

Duktiga tjejer

När jag var i Västervik på bio igår så hann jag med att mäta fett på Anna och Thess. http://momscandoit.blogg.se
Båda har varit grymt duktiga med sin deff. In och  läs deras blogg. Så här skriver Thess, som jag har hjälpt med kostschema under våren. MEN det är hon som tränat, lagat maten, ätit den osv. 
 
Starkt jobbat! 

Horse

Sist jag bloggade så skrev jag om hur bra jobbet är. Det är väldigt bra, men inte alltid.. Inte igår t.ex så det var skönt vara ledig idag. eller inte ledig men att träffa stödkompisar istället och imorn ska jag vara helt ledig och träna med Jens ☺️ Vi är sugna på beachvolley med om nägon är intresserad? På eftermiddagen/kvällen. 
 
 Idag skulle jag tränat ben på morgonen men var helt enkelt för trött och kände inte för det så jag sov lite längre istället sen solade. jag vet att det inte gör något att jag hoppar över ett pass ibland. Inför tävling så "måste " allt skötas och då hoppas inga pass över men nu gör det inget. 

Trevlig kväll!

 
Riktigt trevligt igår! Bakis idag, lite förnedrande faktiskt men värt det! 
asgott! 
 
Idag har jag bara jazzat.. Och fixat matlådor till Tina som är på diet. En matlåda till mig också som jag tar med till jobbet och äter ifall det är dålig mat där men oftast är det bra mat. Guld värt att få äta alla måltider på jobbet . Ska jobba ihjäl mig i veckan som kommer. 70 timmar på jobbet samt mina stödkompisar. Men bara två veckor till sen tror jag att jag ska vara ledig nån månad eller bara jobba nån dag då och då. 
broccoli-lover... 
 

Bästa jobbet

Igår tränade jag axlar vid halv åtta på morgonen. Sen jobb 9-23,30. Låter jobbigt att jobba så länge. Det är de på sätt och vis men när det är en så bra dag som igår så älskar jag verkligen mitt jobb! Dagen och kvällen igår: 
* såg nyhetsmorgon 
* spelade sällskapsspelet settlers och lite pingis hela förmiddagen. 
* tittade på film med grabbarna på eftermiddagen
* åkte till stan och åt thaimat och gick ett varv på stan med en kille
* spelade fotboll, tre mot tre. Gräspremiär. 
* såg en film till
* spelade några matcher FIFA. 
 
dessutom bra stämning på avdelningen, sköna kollegor och fri mat och fika hela dagen ☺️
 
smygfotograferade lite på Tina ... 
 
Idag är jag ledig och ska "unna mig" . Vid stångån och ska snart öppna en breezer, de blir första gången på fyra månader som jag dricker alkohol. Sen kommer mina barndomsvänner från horn och vi ska till någon uteservering, vidare till strandgatan och äta, hem till mig sedan ut ☺️
Förmodligen lagom runda under fötterna (vilket fantastiskt uttryck! )

Sov mer

Idag har jag jobbat 9-21 och har mestdels varit stillasittande. Film och FIFA. Så det var en skön kvällspromenad nyss med Danne och Jens där jag även gjorde ett par ruscher! Hade en del spring i benen faktiskt 😃
 
kvällens viktiga kom ihåg: tänk på att sova tillräckligt för att få maximala testosteronnivåer som maximerar din muskelutveckling och även fettförbränning! 
 
Ring inte mig mer... 

Cardio utan deff

Morgoncardion på actic med bästa Jens och Tina. 
Det går att röra på sig lite ibland även att man inte deffar :) 
Sen en stor frukost på humlegatan! 
 
Sen en lugn eftermiddag och ett axelpass på kvällen med Tina. Jag körde lite mage också och hon cardio. 
 
 

Tina

Tina har under många år tränat, både gym och kondition men det var först i höstas som hon började träna gym på allvar. Istället för massa morgonpromenader så blev det mer fokus på gymträningen. Jag har tränat flera pass ihop med Tina och framförallt ben/rumpa som hon prioriterat. Det är inga jazzpass kan jag lova. Hon tränar tungt och pressar sig själv rejält och det har gett synliga resultat. Både hon och jag har sett utveckling under hösten och vintern men blev ändå lite chockade över att det hänt så här mycket 
Fler träningsbilder och andra bilder på instagram: tinasandstrom 
 
Tung styrketräning alltså. I övrigt så äter hon bra lagad mat (som jag lagar ;)  ) . Jag har även fått henne att våga äta en del kolhydrater, speciellt runt träningen eftersom hon varit precis som de flesta tjejer när det gäller det innan, alltså rädd för kolhydrater.
 
Hon tar aminosyror när hon vaknar sedan frukost någon timme senare, lunch, mellanmål, middag , kvällsmål. Maten består av i stort sätt av samma saker som jag äter men i mindre mängder och mindre godsaker... 
 
Tina använder såklart kosttillskott från http://muskelbygget.se .
 
* Protein till frukost och efter träning
* aminosyror direkt på morgon och innan träning.
* omega 3 och vitaminer på morgonen
* bars till mellanmål ibland 
* ZMA innan läggdags 
 
Tinas tips på rumpövningar: knäböj, utfall, sittande benpress med ett ben i taget för att få bättre kontakt med rumpan. 
Baksida lår: liggande legcurl och raka marklyft 
Träna tungt men se till att få kontakt med musklerna. Tänk rumpa! 
 
Jag är inte bara sjukt kär i henne, jag är även sjukt stolt över henne! 
 
 
 
 

Skön helg

En riktigt skön helg utan massa saker som måste göras. Tina är också ledig. Så vi bara jazzar :) och tränar. Jag körde ben på actic förut, skönt pass men tog ut mig så jag nästan svamm (svimmade ) . Imorn är jag också ledig men då är det diverse saker att fixa med. Vi ska fixa nya pass bland annat. Hitta en bild från när jag tävlade på ahlstömmer 2012 och jämförde den med battle of scandinavia 2014. 
 
 
 
 

Kaffe

Vad var det som saknades imorse då innan passet? Jo kaffe! Varför? Två anledningar, dels håller jag på med tandblekning som jag beställt hem som förvisso inte verkar ge så mycket men den bör ge lite mer om jag avstår från kaffe ett par dagar. Sen så har jag druckit väldigt mycket kaffe nu på dieten, speciellt de dagar då jag jobbat och det finns kaffe tillgängligt hela tiden. Kaffe är inget negativt i rätt dos men för mycket kaffe lär ha mer negativa egenskaper än positiva. nu kommer det här inlägget mest att handla om kaffe och träning men vad jag läst innan så finns de flera positiva egenskaper med kaffe om man dricker "måttligt" (kanske 2-3 koppar per dag?)
 
koffein och träning 

Som jag nämnt flera gånger tidigare så blir man piggare av koffeinet har så både träningspass och andra aktiviteter blir lättare att genomföra. När det gäller träningen har koffein dessutom visat sig öka frisättningen av fett från fettcellerna, något som i sin tur ökar tillgången på energi för musklerna och både uthålligheten och fettförbränningen förbättras. Nya studier visar även att koffein ökar testosteronutsöndringen i samband med träning.

 

För att utnyttja koffeinets positiva egenskaper på förbränningen gäller det att dricka det vid rätt tidpunkt och det är: 30-60 minuter innan träning eller cardio. 15-30 innan måltid. Att dricka kaffe efter maten är inte bara äckligt, det hämmar både fettförbränningen och upptaget av vissa vitaminer. 

Faktum är att leverns energiförbrukning också ökar av koffeinet och man kan därmed säga att det höjer "förbränningen" vilket delvis förklarar varför kaffedrickare i genomsnitt väger mindre än de som inte konsumerar drycken.

En annan möjlig orsak till deras lägre kroppsvikt är frisättningen av just dopamin. Det är något vi alla strävar efter för att må bra och det kan nås på en lång rad sätt. Att äta mat, godis, glass, kakor och annat vi tycker smakar gott är några sätt. Att dricka alkohol är ett annat. Troligen kan kaffe genom sitt fristättande av dopamin ta udden av suget efter andra stimulerande medel och kan ersätta mer kaloristinna alternativ utan att konsumenten tänker på det. 


Nya studier visar på att kaffe sänker insulinkänsligheten och detta är negativt för fettförbränningen. Sänkt insulinkänslighet innebär att kroppen behöver utsöndra mer insulin för att sänka blodsockret och eftersom insulin är fettbildande är detta alltså negativt för fettförbränningen.

Men de fettförbrännande egenskaper kaffe har tycks överväga de negativa egenskaper det har för förbränningen!

 

Kaffe sänker som sagt insulinkänsligheten men för att istället höja den är styrketräning och cardio det bästa man kan göra! Övrigt som höjer insulinkänsligheten är:
* R-ALA (Används bl.a. i Tyskland som alternativ medicinering vid typ-2 diabetes).
* Omega-3
* Krom
* Linfröolja
* Kanel

 Är du en av de som blir pigg på koffein så var glad för det. Själv blir jag inte det minsta pigg på kaffe men jag är beroende och känner av i huvudet idag när jag inte druckit det. Trots att jag använt koffeintabletter istället. 

Jag säger som de gamla sa där jag jobbade på ett äldreboende för många år sedan.. "Kaffetåren är den bästa tåren"

Det blir två kaffefria sen kommer jag att börja dricka kaffe som vanligt folk igen :) 


Ryggpass

Tränade rygg och lite biceps nu på förmiddagen. Skönt men det var något som fattades..: mer om det i senare inlägg. "Det är lite hemligt " än så länge så att säga... 

:)

Jobb 8-23,30 idag. Vilodag från gymmet. en sammanfattning av dagen: två filmer, massa FIFA, en promenad, lite pingis och bra kollegor. 
Imorn blir det en skön sovmorgon sen ryggpass 
 

Tandblekning

Så här ser de ut förEsten. Chokladbollarna jag skrev om alltså :)
Och så här ser jag ut just nu när jag gör tandblekning... 
Måste vara tyst i en halvtimme men det är skönt för Tina. Speciellt eftersom hon är så hes så hon ändå knappt kan prata... 

Oundvikligt att tappa formen...

 
 
En riktigt skön dag då jag är helt ledig. Inga kostscheman, inga PT-timmar, inga stödkompisar och inget jobb på Folåsa. Extra skönt att vara ledig idag då jag jobbade 8-22,30 både igår och tisdag. Ligger i sängen och dricker kaffe och äter Tinas goda och nyttiga chokladbollar :) Har precis bloggat på Allinsomlivsstil.com där jag skrev ett inlägg om kalorier. Om kaloriöverskott och underskott. Kika gärna på det. http://fightingfitness.allinsomlivsstil.com/#home
 
Jag måste erkänna att jag tycker det är lite jobbigt att tappa formen nu och att jag dessutom bli blekare för varje dag (spraytanfärgen försvinner) . Jag vet att det inte går att vara i tävlingsform hela tiden och att kroppen behöver ett överskott nu. Jag behöver dessutom att äta mer för att bygga muskelmassa. Men ändå, jag har varit i bra form så länge och trivs med det men som sagt, det går inte och det är nog fler än jag som måste acceptera det. Dock kommer jag ändå att se till att hålla en bra offseasonform i sommar :) Det går! Gäller bara att hålla fingrarna borta ifrån kakburken eller vad man säger...
 
 
Kanske rent utav måste ta till så här drastiska åtgärder snart!? 
 
En sak som är känns bra när man tappar formen något är att då vet man att man bygger muskelmassa, så länge man tränar bra och äter bra såklart sen när det är dags att deffa igen så finns det mer därunder och känslan att komma i bra form är ännu bättre när man varit ur form ett tag. Tänk på det ;)
 
 
Tinas chokladbollar:
(ungefärlig mängd)
 
* 40 gram Milk and whey (http://muskelbygget.se/sv/protein-menu/protein/milk-and-whey-choklad/)
* 30 gram kakor
* 100 gram havregryn
* 275 gram kvarg
* 10 gram stevia
 
 

Jobb

Jobb idag hela dagen. Tränade mage på förmiddagen. Imorn jobb igen hela dagen men tar nog vilodag då sen längtar jag efter torsdag så jag ska träna axlar :)
 ps. det spökar i vår lägenhet. Vad ska man göra åt det??

Jobb

Jobb idag hela dagen. Tränade mage på förmiddagen. Imorn jobb igen hela dagen men tar nog vilodag då sen längtar jag efter torsdag så jag ska träna axlar :)
 ps. det spökar i vår lägenhet. Vad ska man göra åt det??

Tack till er!

 
 Flera av läste de nog på FB eller instagram men iaf, jag kom sexa i lördags och kom hem en aning besviken. Tina gav mig då den här pokalen och medaljen och berättade att för henne är jag alltid en vinnare. Jag blev så glad och tyckte det var så fint att jag grät lite... 
 
Ett stort tack till Tina såklart som stått ut att bo och leva med mig under dessa tre månader på diet. Visst , jag blir inte hungrig knappt och håller ett bra humör när jag är på diet men det är ändå påfrestande. Eftersom jag börjat jobba under våren och jobbat väldigt mycket både där , haft mina alla kontaktpersoner samt en del PTpass och kostscheman,  så har det varit mycket för mig och stundtals har jag varit stressad. Hon har stöttat mig på ett bra sätt och gett mig det som är allra viktigast i livet, det som är mycket viktigare än alla tävlingar och all träning, nämligen kärlek. 
 
 
En annan person som gjort ett jättejobb under den här tiden är min nära vän och Coach Kim Lindman. Utan honom hade jag inte klarat det här och det hade inte varit lika kul. Att deffa ner mig klarar jag bra själv, jag har gjort det så många gånger men Kim har ändå varit delaktig i dieten också. All posering har jag lärt mig av honom och det är många timmar som han haft ett otroligt tålamod med mig då jag är rätt dålig på att posera, men det har tack vare honom blivit bättre. Vi har även tränat en del ihop. Sen är det sista veckorna innan tävling som hans hjälp behövs extra mycket då det är de sista förberedelserna med tömning, fyllning, vätska hit och dit. Sen är han ett grymt stöd för mig på tävlingsdagen. Han är en Coach som har förmågan att både berömma och att ge konstruktiv kritik på rätt sätt. Tack Kim! 
 
Sen ett stort tack till er som stöttat mig här, på instagram, Facebook och i det verkliga livet. Alla lyckönskningar betyder jättemycket för mig. Och alla värmande ord efter tävlingen när jag var besviken gjorde mig riktigt glad. Att få höra att man inspirerar någon är väldigt stort. 
Jättekul att mina nära vänner Martin och Johan (bränna) följde med upp på tävlingen för att stötta mig. 
 
 
Slutligen ett tack till min sponsor muskelbygget.se och Freddy Omme som har muskelbygget. 
 
 
Jag tycker väldigt mycket om att deffa som ni vet och att visa upp mig så att tävla passar mig bra. Det är kul och det var kul i helgen också men jag blev som sagt lite besviken på min placering. Mens physique är en svårbedömd gren. Man ska se hälsosam ut. Mage är extra viktigt och utstrålningen. Man får inte vara i FÖR bra form , inte vara för torr eller vara för stor. Nu lyckades vi få till torrheten på rätt sätt känns det som och jag lyckades deffa ner mig till vad jag tyckte var rätt form men kanske var de så att domarna tyckte jag var för stor för MP. Eller om det var något annat. Det är trots allt landet lagom vi bor i. I alla andra länder så är de som tävlar i MP större än här i Sverige. 
 
Att tävla i classic bodybuilding som jag brukar är  lättare på det sättet att man vet lite mer vad som bedöms. Så mycket muskelmssa som möjligt men så symmetrin ändå hålls och att man håller viktgränsen, sen så torr och hård som möjligt samt att kunna posera så bra som möjligt. Det krävs dock mer tid att ta sig till den formen och mer jobbigare förberedelser. 
 
Om jag kommer att prova MP igen eller köra CBB (classic ) återstår att se. Eller om jag inte tävlar alls. Om jag ska tävla så kommer det iaf inte att bli förän tidigast i höst. Nu kommer jag att fortsätta att träna men ligga på ett kalorieöverskott vilket kroppen kommer att må bra av. Jag kommer att äta godsaker men mestadels bra lagad mat. Jag kommer förmodligen ta nån vecka helt utan träning och säkert nån eller någon vecka i sommar då jag tränar lite mindre. 
 
Att tävla är kul, jag rekommenderar er som tränar att någon gång prova det. Det kanske inte är något för er eller så får ni blodad tand och fortsätter. Det är ett äventyr med alla förberedelser och själva tävlingsdagen. Det är en utmaning att kliva upp på scenen och gör man det så är det en härlig känsla och man ska känna sig stolt över sig själv! 
 
Avslutar med att bjuda på den här bilden från 2000 :)
 
 

Gästträning

Bra ryggpass på http://www.tjustrehab.se .
Ett trevligt gym med bra personal, skön stämning och bra grejer. Och bra ljus som är så viktigt :)
Glada tjejer som både minskat i fettprocent och som fick fina muskelbyggetlinnen av mig :) 
http://momscandoit.blogg.se
 
körde liggande sälrodd idag för första gången på flera år! Skön övning. 
 
Allinsomlivsstil.com

Dagen efter

Dagen efter tävlingen..ett inlägg om tävlingen och känslor kommer ikväll. Nu är jag på väg till västervik där jag ska mäta fett samt träna rygg med Anna och Thess. http://momscandoit.blogg.se 
Träningsväskan är packad! Kaffepaus om en stund sen några mil innan Västervik ska jag gå lös på skumgodiset och doppa det i nutellan :) det blir även en Pwo och precis innan passet aminsyror som vanligt. Efter passet blir det gainer sen bär det av till Vimmerby för lite jobb. Har saknat den goda och grymt bra gainern. Mer om den senarE. Ska fokusera på att köra bilen nu kanske... 

Tävlingsdag

Igår fick jag mejl från Filippa som hjälpte mig med spray tan, väldigt gullig och hjälpsam tjej . Hon skrev bland annat att jag och mina bloggläsare (ni) får detta : 
 
50% rabatt på valfri nivå/färg av Spray Tan.
priser mm hittas på vår hemsida:  http://www.nr88.se/
 
 Poserade på rummet igår inför kim, Johan och Martin. Kul att alla hängde med upp ! 
 
 Började fylla med riskakor igår och är lite mer fyllig nu. Trots god form igårkväll så var jag rätt trycklös. Nu är det mens physique jag tävlar i och ska därför intr vara lika "köttig" men vill ju ändå ha bra tryck i bitarna! 
Fyra timmar kvar till start. Nervöst så klart men det känns bra! 
Morgonmage
 
kommer uppdatering efter tävlingen :)

Ett dygn kvar

Ett dygn kvar till tävling... Har ägnat dagen åt att raka bort allt jävla hår... 
Tränat mage... 

handlat riskakor till innan tävlingen och godis till efter :) nu är varken förberedelserna eller godissuget så extremt men några paket riskakor lär det bli och några hekto godis efter. Eller kilo...
Igår fick jag en leverans med massa kläder från min sponsor muskelbygget :) 
Och nu ska jag gå och spraytana mig på nr88.se  innan vi drar till Solna ! 

RSS 2.0