Långsam viktuppgång

Nu har jag legat på ett kaloriöverskott i ungefär tre månader. Imorse vägde jag 87 kg och jag har gått upp 3-4 kilo typ. Personligen tycker jag att det inte finns någon anledning att grisbulka utan att det är bättre att ligga på ett litet överskott. Jag äter bra mat i grunden med mycket protein över hela dagen, rätt mkt kolhydrater men där stor del av mängden kolhydrater läggs runt tträningen, precis som jag gör på diet. Utöver den bra kosten så blir det en del godsaker men i måttlig mängd. 3 kg uppgång innebär 21000 kcal och det på 90 dagar (3 månader) innebär drygt 200 kcal överskott om dagen. Nu har jag gått upp lite mer än så vilket innebär ett överskott på cirka 300 kcal per dag. I snitt alltså. I teorin. Teorin och praktiken stämmer inte alltid helt men.: ni förstår nog ungefär vad jag menar. Eftersom min kropp oftast trivs på 7-8% så kommer min viktuppgång att vara långsammare om jag äter som jag gjort men eftersom det är muskelmassa jag vill öka i så gör det inget. Det är inte svårt att öka flera kilo i vikt i månaden, eller i veckan för den delen (dock skulle jag få gå proppmätt HELA tiden) men ökar man så snabbt i vikt så är det mestadels fett och vätska man ökar i. 
I förrgår spelade vi fotboll på jobbet, igår tränade jag bröst och axlar med Jens, nu ska jag köra rygg och ikväll och/eller imorgon så kan det bli fotboll på jobbet 💪 . 
 
Mörk choklad är som ni säkert vet nyttigt, men som de mesta annat, i måttlig mängd. 
 

Hälsoscanning

En helg full med jobb som vanligt. I lördags körde jag ett köttigt bröstpass med matte innan jobbet och igår fick jag till ett stretchpass på jobbet samt en timme fotboll. Idag har jag var på återbesök på hälsoscanning som jag gjorde i somras. Då var vissa värden lite sämre än de bör vara och jag blev uppmanad att börja med msm bland annat . Nu har jag stressat mindre under hösten, trots mkt jobb har det inte varit lika mkt stress nu samt att jag användt msm och även "lärt mig andas bättre" . Jag hade för ytlig andning innan vilket gör att kroppen inte syresätts som den ska. Msn som jag tänkt skriva mer om någon gång fungerar bland annat avgiftande för kroppen och gör att musklerna får bättre näringstillförsel. Msn gör även att kroppen blir mer basisk vilket är bra då många är försurade i kroppen. Jag har även varit på massage idag på Bergqvists som är specialiserade på massage för att lindra/bota tinnitus. Det kändes bra men kan inte svara på än om det hjälpt. Jag ska dit på måndag igen. Sen hade vi en ny uppstart för militärträningen ikväll. Avslutningsvis så blev det ett skönt ryggpass 💪
2014-11-17 @ 21:48:03 Permalink Min tr�ning Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dags att kötta på riktigt igen!

Som jag skrev på Facebook igår, nu under hösten har jag jobbat väldigt mycket. Det har jag gjort i perioder tidigare också men skillnaden nu är att träningen faktiskt blivit lite lidande. Eller vissa muskelgrupper iaf eftersom de muskler jag tycker är viktigast har jag ändå kunnat träna men jag har "missat" ett par pass i veckan men nu ska det alltså bli ändring på det ☺️ Igår fyllde jag på lagret med kosttillskott också!
Aminosyror av bästa kvalite. Framtagna från vassleprotein . De aminosyrorna av sämre kvalitet är framtagna från sämre källor. De är visserligen lite godare men för mig är det viktigast att de gynnar träningen så mycket som möjligt. Jag köpte även glutamin som bland annat hjälper till med återhämtningen vilket är extra viktigt nu när jag kommer att träna extra hårt. Glutamin, som även det är en aminosyra, stärker även immunförsvaret.
Jag köpte även diverse andra kosttillskott som ni ser på bilden. Nu ska jag iväg och träna ben men måste fortfarande hålla igen lite där på grund av ryggen. Det blir lite striktare och lättare vikter men räknar med att få till ett grymt pass iaf. Ikväll är sista passet på militärträningen. Jag jobbar ikväll så mina kollegor tar passet. På måndag börjar en ny camp och de finns platser kvar så in och boka! Det blir fem veckor, fram till jul alltså. Istället för att börja julledigheten ifrån träningen nu eller om ett par veckor så kör den här campen och kanske var i bästa julformen nånsin? ☺️

Frånvaro

Dåligt med bloggande nu som ni märkt.. Förra helgen var jag på kryssning, det var fantastiskt skoj! Sen på måndagen fick jag ruggskott och låg hemma några dagar och kunde knappt röra mig. Det var riktig kaos. Jag fick krypa till toan men som tur var så var Tina hemma och kunde fixa mat och hjälpa mig att krypa om jag skulle nånstans (!) . I Fredags kunde jag träna axlar vilket var riktigt skönt! Sen jobbade jag från 15 på fredagen till 23,30 lördag och sen hela söndagen. Idag hade jag sett fram emot att träna och att hålla i sista veckans Militärträning men mår värdelöst idag. Är slö, ont i huvet och mer tinnitus än vanligt 😞 så ligger hemma och deppar. Men egentligen är de inte synd om mig eftersom jag har Tina, fina vänner och familj och jobb som jag trivs med. Jag kommer att försöka uppdatera bloggen oftare och skriva lite vettigare men nu vet ni trogna läsare (jag vet inte exakt villa ni är men jag vet hur många som låser min blogg. Läser ) varför jag inte skrivit på länge iaf.

RSS 2.0