Tina förändring

Jobb hela dagen. Ett skönt pass med vader, biceps/underarmar och lite mage samt en hel del pingis ✌️
La ut den här på instagram precis. Där förklarade jag också att Tina åt alldeles för lite mat innan men när hon sedan började äta mer bra mat , och på grund av det minskade sitt godisätande, samt började träna mer gym istället för massa cardio så föndrades hennes kropp och hon mådde även bättre ☺️
 
Muskelbygget.se 

mörk choklad

Ett problem med vanligt godis är att det nästan alltid har högt GI vilket leder till blodsockersvängningar och ökat sötsug. Dessutom frigörs mycket insulin vilket är fettbildande

Mörk choklad har dock ett betydligt lägre GI, vilket är en stor fördel både för formen och hälsan. Det har högst innehåll av antioxidanter och lite mindre socker än ljusare alternativ. Dessutom brukar de flesta känna sig nöjda efter 2-3 rutor mörk choklad när de lätt skulle kunna äta en hel 100 grams-kaka mjölkchoklad.
Anledningen till den mörka chokladens egenskaper är att den kombinerar den söta och den bittra smaken. Den söta smaken är i naturen alltid bra att äta eftersom den signalerar att livsmedlet är energirikt och ogiftigt. Vi har därför dragits till frukt, bär, honung, söta växtdelar och annat med den magiska söta smaken genom hela vår evolution.

Bitterheten signalerar något helt annat. Bittert i naturen är ofta förknippat med giftighet och därför uppstår en dragkamp i hjärnan när vi låter en bit mörk choklad smälta på tungan. Hjärnan velar och kan inte bedöma om det är helt säkert att äta och därför nöjer vi oss oftast med 2-3 rutor.

Få godissorter innehåller dessutom vitaminer och mineraler i nämnvärda mängder. Mörk choklad innehåller cirka 15 mg järn, 175 mg magnesium, 55 mg kalcium, 230 mg fosfor, 650 mg kalium, 5 mikrogram selen och nästan 3 mg zink per 100 gram. Dessutom ger den en del B-vitaminer.


Chokladens medicinska effekter 
Förutom alla de potenta antioxidanterna finns det stora mängder medicinskt aktiva ämnen i choklad

Måbra-ämne
Kakao är även rikt på aminosyran tryptofan vilket är utgångsmaterialet för kroppens produktion av serotonin. Det är en signalsubstans som gör oss lugna, välmående och lyckliga och det är kanske därför många tar till choklad när de känner sig nere. 

För mycket aldrig bra... Trots att mörk choklad alltså kan anses relativt nyttig är det aldrig bra att äta för mycket av det, 100gram ger 600kcal och ett kaloriöverskott lagras som fett.

mjölkchoklad då? mjölkchoklad tycker många är onyttigt och "farligt" men faktum är att även det innehåller antioxidanter men inte i samma mänga som mörk choklad. Men i små mängder är mjölkchoklad helt ok :)

Tänk på att man alltid måste se helhelten, vad och hur mycket man äter i övrigt och hur mycket man rör på sig och hur ofta man tränar och så vidare...


Stressa inte!

Lång sovmorgon, mat på hälsofreak, ett ptpass och nu en lugn skön pwo-stund innan passet. Perfekt uppladdning💪
!
 
Noterbart är att jag skrev i lugn och ro. Tänk på att det är extra viktigt just runt träning att inte stressa. Vi bör aldrig stressa egentligen men har du mkt stress så försök åtminstone att inte stress runt passet. Du kommer garanterat att få ut mer av passet om du låter bli att stressa. Avsätt några minuter extra innan och efter passet. 
För övrigt så tycker jag att ni som bor i Västervik ska kika i tidningen "Mera" idag☺️ Och ni som bor i Vimmerby och Hultsfred bör ha tillgång till tidningen imorgon. 
 
Nu är det färdigbloggat och dags att börja dricka aminosyror+kreatin+glutamin och sedan kötta axlarna! 

lätta vikter...

Lätta vikter ger långa och slanka muskler...

Inte rikitgt, lätta vikter som lyfts många gånger förbättrar musklerna uthållighet, men påverkar inte deras utseende så att de blir längre. Träningen kommer att öka musklernas omfång lite men ökningen blir inte lika stor som vid traditionell styrketräning. Sen kan man köra lättare vikter ibland för att få varition och för att chocka musklerna, men för att få ut maximalt av träningen ska man träna tungt! Och tjejer, ni behöver inte vara rädda för att få för stora muskler, man får inte jättestora muskler över en natt, det krävs år och träning och bra mat ;)

Alla mina jobb

Imorgon ska jag först jobba på Folåsa (Och när jag är där kommer jag mäta fett och snacka kostupplägg, om det finns tid, med en kollega som jag coachar ) sen åker jag till muskelbyggets butik och jobbar några timmar sen tränar med stödkompisar. På onsdag har jag ett pt-pass, ska äta med en stödkompis sen justera en tjejs kostschema lite. Torsdag heldag på Folåsa. Som ni vet så har jag många olika jobb och en vecka är aldrig den andra lik. Varför vill jag ha det så då? 
Variation och frihet!
Att få pengar för de jobbet man utför är sjävklart viktigt men det är även viktigt att trivas med det man gör. 
 
 Många undrar varför jag inte jobbar som "vanligt folk" , måndsg-fredag 7-16 (eller 8,9-16-17 eller vad som är normalt? Alla veckor på året förutom fem sen ett par ynka klämdagar nån gång ibland. Varför skulle jag göra det undrar jag då? Att bara vara ledig fem veckor när jag som nu är mer eller mindre ledig 15 veckor eller mer på ett år. Att behöva jobba bestämda tider när jag kan välja själv (typ) när jag ska jobba. På Folåsa blir jag erbjuden tider några veckor, eller nån månad framåt och jag får välja de jag vill ha. Eftersom jag trivs där och inte har något emot att jobba långa pass så kör jag på rätt många timmar vissa veckor för att sedan vara ledig en tid. Ibland jobbat jag "normalmycket" också. Det beror på hur jag känner för att jobba helt enkelt. Jag är tacksam för att ha det så.
 
Sen alla mina stödkompisar, det är jag som föreslår när vi ska ses och vi kommer överens om vad vi ska göra ihop. Ptpassen bestämmer jag när vi ska köra. Militärträningen är vissa kvällar och där är det så bra att oftast när jag inte kan så tar Jim passet. hos Freddy på muskelbygget kommer jag att jobba de dagar/den dagen då jag ändå är i Vimmerby. 
Mitt senast jobb. Att jobba i butik.
 
Sen det här med variation, jag tycker det är bra att de finns dom som vill ha fasta rutiner i sin vardag, jag kanske också vill det i framtiden men nu vill jag göra så mycket olika saker som möjligt. Jag trivs med att vara aktiv och ha många bollar i luften och att kunna hjälpa människor på olika sätt (vilket jag gör på alla mina jobb) och att få betalt för det är fantastiskt. Nu vet jag inte om det där lät dumt, jag hjälper gärna folk utan att få betalt också för jag är grymt snäll men allt i livet kan jag inte göra gratis☺️

Bra helg i butiken

En bra helg i muskelbyggets nya butik! Vi hade nog hoppats på lite mer folk igår men tyvärr blir många alldeles för bakis då de festat.. Hoppas på att de kommer idag och imorgon istället ☺️ Idag är jag hemma och är helt ledig men imorgon jobbar jag i butiken idag. Att jobba i en butik så är helt nytt för mig och jag gillar nya saker, att träffa folk och att hjälpa folk att lyckas med träningen så det här passar mig perfekt! 
Det svåra blir nu att locka "äldre" till affären, de som fortfarande tror att alla kosttillskott är farliga.. Faktum är att de äldre har stor nytta av kosttillskott både för träningen och för hälsan. 
"Det är bara sånt där anabola" ja vissa kosttillskott fungerar anabolt, vilket betyder uppbyggande👍
 
Idag är jag som sagt helt ledig så har sovit skönt och länge. Är fortfarande lite förnedrande men ska köra ett ryggpass nu iaf. Har varit på Tinas jobb och lämnat mat och nu sitter jag på actic och dricker pwo.
 
Imorgon ska jag jobba på Folåsa på dagen, har inte varit där på en vecka nu så de blir nog kul sen till vby för att jobba på muskelbygget samt träna med ett par stödkompisar. 

muskelbygget

Idag var jag i butiken vid 10 och hjälpte till att fixa det sista sen vid 12 öppnade vi! Allt har gått bra. Jag har mestadels varit ute i butiken och hjälpt folk. Kul att få träffa folk och att hjälpa dom att hitta produkter de behöver för att lyckas med träningen. 
Imorgon har vi också öppet 12-16 och då hoppas jag verkligen att de kommer lika mycket folk, så ni som läser och ännu inte varit inne hos oss så hoppas jag att vi ses imorgon ☺️
Jag är fortfarande specialförkyld och känner mig sliten så idag är vilodag och jag sover i horn ikväll. Jobbigt att vara ifrån fina så mycket eftersom hon ÄR världens bästa men imorgn får jag träffa henne igen och inatt när jag slutat jobbet åkte jag hem till henne istället för att sova i horn 🙉
 
Imorgon fortsätter vi med en del öppningserbjudande så kom in till oss då! bland annat en platta Celsius för 399 , vad sägs om det?🙈
 
 

Dagen innan öppning!

Igår började jag mitt nya jobb vid 17. Förberedelser i muskelbyggets butik innan vi öppnar imorgon. Plocka upp varor, prismärka, lägga in i datorn, lära mig kassan osv. Jobbade till 1 inatt och idag är jag här igen och kör på så länge de behövs idag för imorgon öppnar vi! 
Celsiustokig som jag är

Militärträning

Idag var jag på hälsofreak och drack en proteindrink med stödkompis sen ett ptpass på actic. På kväll höll Jim ( ardellkwarnstrmfitness.blogg.se ) och jag årets första prova-på-pass här i Linköping. 16 duktiga deltagare kämpade på i snön! 
Jobbiga x-upphopp! 
Att kräla upp i backen i snön med benen stilla var inte det lättaste! 
 
Kom ihåg att lika militärträning Linköping och Vimmerby på Facebook 💪

tankens kraft

Tankens kraft... 
 
Tanken på en läcker kaka gör oss hungriga och skapar en lust att sätta tänderna i godbiten. Om man däremot föreställer sig att man äter den ena biten efter den andra, får man enligt ny forskning känslan av att vara mätt och forlorar lusten att äta. Amerikanske forskare lät en grupp försökspersoner föreställa sig att de åt 30 små Non-stop medan en annan grupp skulle föreställa sig att de kastade 30 mynt i en tvättmaskin i en tvättomat (Normalt?! Ja så var det iaf..) Efteråt visade det sig att den grupp som i tankarna hade ätit godis, bara tog hälften så många Non-stop från en skål jämfört med dem som hade varit på den mentala tvättomaten. Ett efterföljande försök visade emellertid att tanken bara stillar hungern om man verkligen föreställer sig att man stoppar godsakerna i munnen, tuggar, smakar o sväljer. Om försökspersonerna istället föreställde sig att de la 30 Non-stop i en skål utan att äta dem blev de ännu mer godissugna och åt dubbelt så många av den läckra chokladbitarna. Det är också viktigt att tänka på rätt livsmedel, ett tankemässigt intag av godis stillar inte sugen efter till exempel ost

Sjuk lite...

Igår mådde jag inte bra men klarade ändå av att jobba hela dagen. Starkt av mig men det tog krafterna ur mig så idag är jag hemma och tar de väldigt lugnt. Jag försöker kurera mig så gott det går med ingefära och allt det där. Jag tror anledningen till att jag blev sjuk var att jag var i fjällen i helgen och åt dåligt, sov dåligt och inte intog mina specialdrinkar med ingefära och det där. Jag kanske bara inbillar mig men sist jag blev sjuk, i somras, var också när jag var iväg på semester och slarvade. Nog om detta, jag ska bli frisk snart. 
 
I helgen ska jag som sagt hjälpa Freddy igång med nya muskelbyggetbutiken. Jag skrev till honom nu och frågade om jag kunde göra något redan nu. Fundera ut säljknep skrev han då. Shit tänkte jag, jag ska bli säljare! Det är något helt nytt för mig! Eller jag har sålt ptpass och kostschema innan men det här är något annat. Det ska bli riktigt spännande! 
Butiken ligger på stora torget 7 i Vimmerby och öppettider i helgen är, lördag 12-16 och söndag 13-16. Välkomna! 

mycket i veckan!

En härlig skön heldag med fina idag ☺️ Nästa vecka blir händelserik och intensiv: 
Måndag och tisdag 9-22,30 på folåsa. Onsdag träffa stödkompis, fixa lite med kostschema, ett PtPass samt prova-på-pass militärträning i Linköping. Torsdagen åker jag till Vimmerby för att träffa stödkompisar, mäta lite fett och lära mig muskelbyggets butik som öppnar till helgen😃 fredagen är jag i Vimmerby för att lära upp mig sen öppnar vi butiken på lördag så jag jobbar där då och söndag. Välkomna in i butiken😃 
 
*Behandlingsassistent, kontaktperson, PT, onlinecoach, instruktör för militärträning och butikssäljare. Så olika det där hur många jobb man har... 

bra resultat !

Här är en av mina duktiga tjejer som på kört ett kostschema som tina och jag gjort åt henne. En månad mellan bilderna. 
"Men överlag känns det bra och jag är så jävla glad att gjorde detta, tog hjälp av dig. Det har verkligen hjälpt till att komma igång 😊" 

ORAC

ORAC

ORAC, (oxygen radical absorption capacity)är ett värde för hur mycket antioxidanter ett visst livsmedel innehåller. Det finns flera olika metoder att mäta detta på och ingen av dem är riktigt att lita på. ORAC har dock visat sig vara den mest använda och med dessa värden får du en bra fingervisning på hur mycket antioxidanter ett livsmedel innehåller. Inga värden är helt exakta. I genomsnitt behöver vi få i oss antioxidanter som motsvarar ca. 3000 ORAC per dag.
 
Men tänk på att denna tabell bara visar hur mycket antioxidanter olika livsmedel innehåller. Mörk choklad ligger väldigt högt som ni ser men 100 gram mörk choklad innehåller typ 500 kcal vilket är mycket för att vara 100 gram av något. ÅTERIGEN, hur nyttigt man än äter så går man ändå upp i vikt om man hamnar på kaloriöverskott. 


Livsmedel ORAC värde per 100 g.
Gojibär, torkade 20000-30000
Acaibär, torkade 18400
Mörk choklad 13120
Mangostan 12000
Granatäpplejuice 10500
Mjölkchoklad 6740
Katrinplommon 5770
Pekannöt 5770
Yerba Mate 5102
Blåbär 4460
Granatäpple 3307
Rooibos Te 3132
Svart Te 2947
Russin 2830
Grönt Te 2701
Björnbär 2036
Grönkål 1770
Tranbär 1750
Vitlök 1662
Jordgubbar 1540
Spenat 1260
Hallon 1220
Gul squash 1150
Brysselkål 980
Plommon 949
Ångkokt spenat 909
Broccoli 890
Rödbetor 840
Avocado 782
Apelsin 750
Blåa vindruvor 739
Röd paprika 710
Körsbär 670
Kiwi 610
Baked Beans 503
Blodgrape 495
Grapefrukt 460
Kidneybönor 460
Gul lök 450
Majs 400
Aubergine 390
Blomkål 385
Frusna ärtor 375
Potatis 300
Sötpotatis 295
Kål 295
Sallad 265
Nätmelon 250
Äpple 218
Morot 210
Banan 210
Tofu 205
Tomat 195
Zucchini 176
Aprikos 175
Persika 170
Päron 134
Vattenmelon 100
Gurka 60

 
Vinnaren
 
 
Gojibär innehåller cirka 500 gångrer så mycket antioxidanter som gurka. Tänk på det nästa gång ni varit "duktiga" och " Jag åt ju sallad till så de blev nyttigt" 
 
Dessutom så spelar de ingen roll hur mycket sallad eller hur nyttiga grönsaker ni än äter, i viktminskningssynpunkt, om ni utöver det äter massa skräp och dessutom hamnar på kaloriöverskott. Grönsaker ger väldigt lite kalorier förvisso men de "reducerar" inga kalorier. 
 
 
Då undrar jag.. Vad fan ska jag äta då? En ärta eller!?
 
 
 
Detta inlägg handlade bara om hur mycket antioxidanter vissa livsmedel innehåller. Ni förstår säkert själv att när det gäller att båda bygga muskler och när de gäller att deffa går det inte äta bara sånt från den här listan. Protein, kolhydrater och fett i rätt mängder är viktigt då oxå.
 

Kaka till frukost!

En stor frukost med en LITEN kaka kan faktiskt hjälpa dig att hålla vikten eller gå ner i vikt. Den lilla överraskande slutsatsen har forskare kommit fram till efter att de har testat två grupper frukostätare. Den ena åt frukost som innehöll 300 kalorier, den andra gruppen fick det dubbla PLUS en kaka. Kakgruppen gick ner 18 kilo sammanlagt på nio månader. Det beror förmodligen på att den goda frukosten med en liten läckerbit höll sötsuget (söt sug!?) på avstånd resten av dagen. 
 
 

äggvita och "kostnad" för ett kilo muskelmassa

Äggvita är bra protein, det allra bästa rent utan av! Äggulan är också grymt bra, den innehåller dessutom bra fetter och näringsämnen. Om det är på diet är gulan fortfarande bra men då får antalet minskas en aning så man klarar "kaloribudgeten " . Ibland är mina mellanmål bara äggvita när jag deffar och för några åt sedan då det inte fanns äggvita i dunk så kunde ett mål se ut så här... 
 
Ni vet väl att ju mer muskelmassa man har desto högre förbränning har man i vila? Hur mycket då? 
Varje kilo muskler kostar 13 kcal per dygn att "underhålla" i vila alltså. 

Alltså om du ökar ett kilo i muskelmassa så ökar din förbränning över ett dygn med 13 kcal. Ju mer muskler desto högre förbränning även i vila, men de är inte så mycket. 

Fettvävnad kostar 4.5 kcal/kilo och dygn.

Sex!

Att ha sex är inte bara fantastiskt skönt, det har även andra fördelar 
 

SEX skäl att stärka din sexlust!

* Sex ökar - precis som träning - prodkuktionen av endorfiner, vilket dämpar stress och gör dig på gott humör

* Sex utlöser antikropparna immunoglobin A, som stärker ditt immunförsvar

* Sex ökar blodgenomströmningen i kroppen. Det ger huden glöd och får dig att se yngre ut

* Sex har en smärtdämpande effekt eftersom det sätter igång kroppens produktion av naturliga smärtdämpande ämnen.

* Sex utlöser hormonet oxytocin, som får dig att känna tid tryck och nära din partner

* Sex främjar sömnen eftersom hormonet oxytocin gör oss mer sömniga.

Sammanfattning: Ligg mer!


Fördel med benträning

Idag jobbade jag 9-15. Jättekonstigt att bara åka till jobbet och umgås lite med grabbarna sen åka hem. Kort dag!  ingen träning på jobbet men ett bra benpass på acitc på kvällen 💪 
Mellan jobbet och gymmet gjorde jag något som jag tycker är lite töntigt. Men ändå vettigt. 
Tandblekning ! Först blev jag besviken direkt efteråt då jag inte såg nån skillnad men nu några timmar efter så syns det skillnad så jag känner mig nöjd ☺️ 
 
Tränade ben idag som sagt. Det slarvas fortfarande en del med benträning runt om i landet har jag förstått men många kämpar på flitig med ben/rumpa. Det finns en mänga fördelar att lägga lite extra energi på benträningen
 
 
* Förbrukar mer energi /kalorier. 
* Högre EPOC - efterförbränning. Din förbränning är förhöjd upp till ett dygn efter ett hårt benpass.
* här är en egen teori som jag inte vet till hundra procent om den stämmer? Men högre utsöndring av må-bra-ämnen - endorfiner
* Snyggt! Vältränade lår och rumpa är snyggt på både killar och tjejer! 
* Skadeförebygganade. Om man håller på med olika idrotter så har man fördel av att träna upp benen på gymmet dels för minska skaderisken 
* Ökad prestation . I många idrotter har du nytta av att träna upp benmusklerna eftersom det kan öka prestationen. Tex så kan du skjuta hårdare om du tränar benspark i och med att du lär kroppen att använda fler av muskelfibrerna när du utför den rörelsen. Dock är det viktigt att träna mer baksida lår än framsida ifall du spelar fotboll för att undvika knäskador. 

Militärträning

Onsdag nästa vecka så kör vi första prova-på-passet här i stan sen kommer det att bli ett i Vimmerby senare men inget datum bestämt än men kom ihåg att gilla militärträning Vimmerby på Facebook. 
 
Många som börjat deffa nu, kämpa på nu och även sen när de börjar bli jobbigt! 
Ett vanligt misstag är att sänka kaloriinyhet för mycket i början. Egentligen räcker det oftast med att ta bort godsakerna, röra sig lite och minska LITE på kolhydraterna. I början går man ner lättare och ifall du inte drar ner för mycket så har du "något att ta till " när de sedan efter några veckor blir svårare att gå ner. Sänk då intaget med några hundra kalorier och du kommer att fortsätta att tappa fett. 
om du minskar för mycket på en gång så tappar du styrka och muskelmassa vilket leder till minskad fettförbränning... 
Lycka till☺️

Häst

Jag vill ligga och sola på en strand! Jag har varit i sverige alldeles för länge nu egentligen. 
 Myter.. Ja benstommen väger olika mycket men om det är två lika långa personer så skiljer inte vikten på deras benstomme åt mycket alls. Något kilo bara. 
 
Sen en passande bild till inlägget häromdagen🙉
 

jobbhelg

Igår på förmiddagen så tränade jag axlar och övre bröst och fick en enorm pump. Jag dropsetade mer än nånsin och blodet fyllde axlarna så de höll på att sprängas ! Fantastiskt! Sen har jag jobbat från 12 till nyss... Igår blev det en bra badmintonmatch och idag var jag och tränade fotboll med horn/hycklinge.
 
Att komma hem till världens finaste tjej efter en sån här helg måste vara det bästa som finns i hela världen. Tjejen som jag älskar mest, som är så söt så jag blir chockad varje gång jag ser henne.på riktigt alltså, jag fattar inte att det är sant.. men det här är ingen kärleksblogg så nog om detta. #fyi☺️
 
Imorgon ska jag till Vimmerby och träffa stödkompisar. För er som inte gillat Militärträning i Vimmerby eller Linköping för er som bor här så gör det. Det kommer att köras bootcamps i båda städerna till våren✌️ 

Unna sig

"Man måste ju unna sig lite också" 
Det har ni säkert hört många gånger. Kom igen nu, unna dig lite, det är ju fredag! Amen unna dig lite då, jag fyller ju år snart. Varför unnar du dig inte lite? Du äter ju så bra jämt annars! Unna dig lite nu, det är ju semester! Unna dig, det är ju snart jul! Osv...  Ja, det går oftast att unna sig men kom ihåg en ska, man MÅSTE aldrig unna sig.
 
Strävans åsikter om att unna sig, den här måste ni se! https://m.youtube.com/watch?v=3slYTflBdU4
 
 
Sen det här att man måste smaka lite eftersom man är otrevlig annars. What the fuc
k?!  Jag kan förstå att folk vill att man ska smaka när de stått och gjort en tårta till exempel men det är väl bättre att de som tycker om tårta äter av det än jag som inte gillar tårta?! Om jag inte är på nån deff så kan jag absolut smaka en liten bit men skulle jag deffa så skulle jag aldrig smaka en bit för att vara trevlig! Visst, det påverkar deffen minimalt men här är det "många Bäckar små" som gäller. 
 
 
En kanelbulle, säg 500 kalorier. 
Om man ska hålla på att unna dig för det är lördag, för det är fredagsmys, för det är födelsedagsfika, för det är semester blablabla , säg att det blir 120 dagar om året och du unnar dig en kanelbulle eller något av motsvarande mängd kalorier så är du upp i 60000 kcal av unnade. Det innebär drygt 8 kilo fett. Av unnande...
 
"Kan" man unna sig då? Som strävan säger i den filmen, allt handlar om frekvensen. Hur ofta du unnar dig och hur mycket. Når jag deffade inför lucia så unnade jag mig så ofta som varannan dag MEN då handlade det om en chokladbit på 2 gram samt att jag åt perfekt resten av dagen.  Dock är en tävlingsdiet väldigt extrem och inget som gemene man håller på med, det vet jag också. 
Du kan unna dig men ju mer du unnar dig desto sämre resultat /form. 
 
Om du är på diet/deff och känner att du måste unna dig så är det fördel att göra det efter ett hårt pass eftersom din förbränning är högre då. 
Eller strax innan ett pass eftersom sockret och insulinpåslaget faktiskt kan öka prestationen , om det är gymträning Vid pratar om och noterbart ät att det ska vara inom cirka en halvtimme innan passet då. 
 
Och det här med att man inte hinner att laga bra mat är snicksnack... 
 
Slutligen, det här är viktigt: När ni väl unnar er så gör det med gott samvete! jag vill inte få någon att få dåligt samvete, bara tänka över det här med unnandet... 

Militärträning Vimmerby

Ett par långa men bra jobbdagar. Började 09 i tisdags och slutade 22,30 igårkväll. Blev ett lugnt konditonspass bara i tisdags och igår simhallen på förmiddagen samt ett armpass på eftermiddagen. Eftersom jag inte tränar armar så jätteofta så har jag skön Träningsvärk idag 💪
 
Idag var Tina och jag på andra ultraljudet och tittade på vårt lilla underverk ☺️ Sen har jag tränat ben med stödkompis på actic. Köttigt pass. Hatkärlek att träna ben. Man (vem är den där mannen?!) vet att det kommer att bli jobbigt. Väldigt jobbigt, men även skönt. Sen när man tränar så känns det i hela kroppen Och musklerna värker. Det går alltid att pressa sig ytterligare men risken att spy eller svimma ökar för varje reps... En upplevelse med blandade känslor! 
 
Idag startade vi upp "Militärträning Vimmerby " på Facebook så in och gilla och bjud in folk att gilla. Tanken är att köra igång någon gång till våren och att köra två pass i veckan. om jag får tag på någon som kan hjälpa mig i Vimmerby då kan de bli tre pass i veckan men mer information om det kommer längre fram på sidan. 

Beta-alanin

Beta-Alanin är en icke essentiell aminosyra, och är den enda naturligt förekommande beta aminosyran. För dig som tränar är Beta-Alanin fördelaktigt att använda eftersom det är den begränsade faktorn av mängden karnosin i muskeln. En ökad tillgång av Beta-Alanin ger alltså en större buffert av Karnosin för dina muskler.
 
http://muskelbygget.se/sv/aminosyror/produktvisning/?item=prod_prod-s1%2F2215 
 
 
 
Med en ökad tillgång av Karnosin så ökar muskelns aeroba och anaeroba träningskapacitet. Karnosin har en buffertkapacitet i muskelcellen och minskar försurning av musklerna genom att buffra vätejonerna som uppkommer vid hård träning.Beta Alanin är en superprodukt, för vilka är det bra?Det har gjorts ett antal studier om Beta-Alanins användningsområden. Därför vet forskarna idag mycket om de positiva egenskaper Beta-Alanin har för dig som tränar. 
 
  • Beta-Alanin förbättrar sprint/ spurt förmågan vilket gör den är perfekt för dig som spelar fotboll, hockey eller är sprinter/ medeldistanslöpare mm.
  • Beta-Alanin + Creatine är en kanon bra kombination för styrketränande eftersom den ger både en ökad muskelmassa samt minskad fettmassa. **
Vad är det som kliar/sticker när jag äter Beta-Alanin? 
Stickningarna som kan uppkomma är helt ofarliga. Det är något som på svenska heter Paresti (känsla av stickningar). Det beror på höga halter av Beta-Alanin i blodet och kommer efter ca 20min och brukar hålla i sig ca 1,5h.
 
Det är väldigt olika hur man reagerar på Beta-Alanin, men ”stickningarna” har ingenting med inlagringen att göra. Du har alltså lika bra effekt av Beta-Alanin oavsett det kliar eller inte.
 
 
 
 

Stark!

En ledig dag, skönt förutom att jag har huvudvärk vilket beror på att jag tränade för mycket igår tror jag. Ont i foten och lite i knät också men ingen fara. Pwo -fika och FIFA hos Jens innan passet. Bröst och axlar. Riktigt bra tryck och jag känner mig stark. För första gången på länge kände jag en märkbar skillnad i styrka då jag körde bänkpress. Jag körde inte mycket tyngre eller många fler reps än vanligt utan det var mest att vikterna kändes mycket lättare. Nya pwon? En längre tid med kaloriöverskott? Placeboeffekt? Att jag mår bra fysiskt och psyksikt? 
Förmodligen en komination av allt☺️
 
Brösten slaktades med bänkpress, hantelpress sen den här: 
I dropset som ni ser..
 
sen lite cablecross.
Avslutade med att mörda utsida axlar i maskin. Sen några minuter avslappning på mattan vilket är oerhört skönt efter ett hårt pass. Det lär gynna träningen också att avsätta några minuter efter passet och bara slappna av istället för att stressa iväg... 
 

Aktiv dag på jobbet

Antal läsare går uppåt nu när jag "anstränger " mig och bloggar mer. 594 unika på hela veckan. Målet var att komma över 600. När jag var som mest aktiv och folk hjälpte mig att dela bloggen så hade jag lite över 1000 på en vecka: det är alltid roligare att blogga ju mer läsare jag har så jag uppskattar alla som marknadsför min blogg på ett eller annat sätt ☺️
 
 
Idag har jag jobbat från 10 till 22,30. Först spelade vi fotboll en timme sen tränade jag vader. På kvällen spelade vi en timme till. Kul men sliten.. Har även ett angenämt problem när det blir så mycket träning och jag är på "bulk " , jag har svårt att äta tillräckligt men som tur är får jag äta alla mål på jobbet och idag har jag förmodligen druckit en liter oboy vilket är ett smidigt sätt att få i sig de extra kalorierna. Dessutom en gainer. Annars har jag ätit lite av varje, bland annat 10 ägg💪 och de som säger "blir du inte dåligt av magen av så många ägg?" Nej verkligen inte, jag fattar inte varför nån skulle bli det? Äter ju inte alla samtidigt heller. Snicksnack. Ägg är de bästa man kan äta. Protein av högsta kvalite, bra fetter och en hel del näringsämnen. äggstremt bra. På riktigt alltså. 
 

Ryggpasset💪

Ryggpasset var grymt. Nackdelen när man kör ett så hårt pass är att man blir helt slut efteråt och att det sitter i heela dagen! 
Efter att ha tränat ryggens alla delar på olika sätt så avslutade vi med 60 reps i form av dropset i latsmaskinen. Brutalt. 
Den här maskinen tar främst på Latsen men då man kan flytta handtagen lite så går det att påverka vart på ryggen det ska ta.
 
och så här mådde vi efter passet.. (Jag hade fått vila några minuter här på bilden under när Jens körde sitt sista set ) 
Och så här såg formen ut efter passet. 
 
Jag vet att jag ser lite tunn ut men det är något i actic 2 omklädningsrum. Det är inte bara speglarna där som är dåliga utan korten man tar också. På riktigt alltså. 

Rygg

"i slutet av ryggpasset, pwon var grym: trycket är enormt och det värker som satan men vi nöjer oss inte. Det gäller att chocka och med inspiration från min Arnoldbok så kommer vi avsluta med dropaet i lastmaskinen tills musklerna skriker. Det kommer att skrika att de vill växa och växa kommer de få göra"

Pwo-fika💪

Med inspiration från min bok om Arnolds liv (läser just nu om när han vann mr universe) , inspiration från min egna blogg samt att jag igår köpte en ny Pwo på muskelbygget.se OCH att jag ska träna med Jens så ser jag väldigt mycket fram emot dagens pass 💪 
 
Det här är kanske lite i överkant men eftersom Jens kommer på Pwo-fika så ska det finnas uppdukat så vi kan välja pwo, väöka vilka snabba kolisar vi ska ha innan passet och om vi ska ta något extra kreatin och aminosyror. Det ser ju mäktigt (eller överdrivet eller sjukt ? ) ut iaf ☺️

2014

2014 var ett grymt bra och händelserikt år som jag tänkt sammanfatta i ett blogginlägg ☺️
 
* Bali och Thailand. Året började med att jag, Martin och Leo var på Bali (efter två veckor i Thailand) sen åkte vi tillbaka till Thailand och umgicks med Anton, Anna och Andreas. Vi hade några seriösa dagar i aonang och några festdagar på Phiphi med de thaitokiga grabbarna Niclas och Robin. 
Utflyter, sköna dagar på stranden, dagsfyllor och roliga utekvällar! 
Riktig bra resa förutom att det var sjukt jobbigt att vara ifrån Tina en hel månad...
 
*Sambo med Tina 
Men när jag kom hem till Sverige så hade Tina hittat en perfekt lägenhet till oss så vi flyttade ihop i februari☺️
 
*Nytt jobb 
Några dagar senare så började jag ett nytt jobb. Behandlingsassistent på folåsa ungdomshem. mycket nytt i början och en omställning att börja jobba igen efter en länere ledighet men jag trivdes från början och trivs allt mer. Jättebra kollegor och jag får göra massor skoj på jobbet som att träna, spela fotboll, titta på film och spela tv-spel, bättre kan det inte bli! Visst, det är självklart jobbigt ibland men oftast trivs jag. 
 
*Två tävlingar
Våren innehöll även två tävlingsdieter. I slutet på mars tävlande jag i cbb på Battle of scandinavia. Det var svårt att göra deffen lika bra som när jag körde lucia, dels eftersom jag jobbade mycket på ett nytt jobb och dels för att jag precis flyttat ihop med Tina vilket innebar en stor förändring. 
Formen såg ut så här men hade kunnat vara bättre. 
Efter tävlingen fick jag äta normalt ett par dagar innan det var dags för nästa tävling som var i Solna. Förutom med duktiga coach Kim som alltid är med på tävlingarna så följde Martin och Johan med som stöd. Den här gången provade jag mens physique för första gången. Jag blev något besviken på resultatet men jag hade kunnat förbereda mig bättre genom att träna mer posering bland annat. 
 
*Rhodos med Tina. I juni hade jag semester hela månaden och då åkte jag med Tina till Rhodos en fantastisk vecka på all-inclusive.
En skön vecka med sol, bad, god mat , god glass . Lite träning och lite tokigheter som de här , vattengympa med bikiniöverdel... 
 
Under juli jobbade jag men hade även en del sköna lediga dagar. Vi hängde en del vid bergs slussar bland annat. 
 
 
*Mallorca med Johan, Leo och Barre
i Augusti tog jag lite mer semester och åkte iväg med grabbarna i en vecka. Sol, bad och fest☺️
 
 
 
*Militärträning
När jag kom hem därifrån började jag årets andra jobb. Instrutör för militärträning här i Linköping. Riktigt kul uppdrag där jag under hösten träffat mycket nytt folk. 
 
 
*Befruktning av Tina
någon gång i september gjorde Tina och jag ett barn ☺️ 
 
Egentligen har årets bjudit på ännu mer men det här är i stora drag vad som har hänt☺️
Och självklart är inte allt så här bra hela tiden som jag beskriver här men det gäller att fokusera på det som är bra!

Komma igång på rätt sätt!

(Börja på andra stycket om du inte orkar läsa blablabla om mig) 
Syftet med min blogg är att inspirera och hjälpa folk med sin träning och kost. Jag trivs med att kunna hjälpa människor. Visst, jag har även använt bloggen genom åren för att visa upp mig själv lite, det erkänner jag. Jag vill absolut inte framstå som skrytsam men med 15 års erfarenhet på gymmet, en bra PT-utbildning, ha läst mycket själv och ha hjälpt flera hundra på olika sätt så kan jag mycket. Vissa har jag hlpt genom att ge lite träningstips bara, vissa genom ptpass, vissa med kost och stöttning. Jag är absolut inte fullärd inom varken träning, kost eller hälsa i övrigt , det blir man aldrig men jag är bra på det här.
 
Nu till min point, så här efter jul och nyår vill i stort sett alla antingen komma igång att träna, komma igång igen efter uppehåll eller komma igång och träna ännu hårdare. Det är bra men jag vet att många är alldeles för ivriga och vill för mycket så mitt första råd är: TA DET LUGNT! 
 
Rom byggdes inte på en dag... 
 
Vadå ska jag inte träna sex pass i veckan och äta perfekt?! (Sexpass kan du "träna" varje dag, det är bra med sex faktiskt ☺️ )
Ja kanske ifall du tidigare tränat fem pass och ätit "nästan perfekt" . 
 
Vad händer om du går ut för hårt då? Ja du som läser det här och inte tar till dig vad jag skriver kan svara på det om några veckor eller i bästa fall om några månader... 
 
1. Du blir sjuk (förkyld och så) eftersom du anstränger kroppen alldeles för hårt i förhållande till vad den är van vid. 
 
2. Du blir skadad. Av samma anledning
 
3. Du kommer att tröttna. 
 
Vad ska du göra då? Ta ett steg i taget! 
 
 
Om du inte tränar så är steg ett att börja direkt men med lugnare pass några veckor. När det gäller kosten så kan du börja med att ta bort sockret eller begränsa det till en dag i veckan. Nästa steg kan vara att träna 3-4 dagar i veckan istället för 2 och när det gäller kosten att äta mer protein till exempel. 
 
Om du redan tränar men haft uppehåll, då är steg 1 att ta sig till gymmet (eller om du tränar något annat) . Äter du "ok" så kolla över din kost och se vad du kan göra bättre. Du kanske slarvar med frukosten? Ta en vecka där du äter bra frukost tex, nästa vecka tar du steg 2 där du lägger till mer grönsaker och bär i din kost. 
 
Och kom ihåg, det du tror är bra kost kanske inte är det alla gånger ... Nu tänker jag mest på er tjeje som oftast äter alldeles för lite i förhållande till hur de tränar. Det är varken bra för era muskler, hälsa eller att för att förbränna ert fett. 
 
En annan sak som är viktigt att tänka på, speciellt nu när alla skriver "2015 kommer att bli mitt år blablabla " jag hoppas att det blir det för er alla men inget sker automatisk utan vi får jobba för det, både när det gäller träningen och livet i övrigt. 
 
(Tina jag har ju inte tjatat så mycket om det här idag ju☺️) 
 
Om du nu redan tränar hårt och äter väldigt bra då? Träna hårdare! Men framförallt smartare, ät ännu bättre, kanske sov mer och skaffa mer kosttillskott. Det går alltid att göra saker bättre. 
 
Slutligen, kom ihåg att må bra och ha kul på vägen. Beach 2015 är inte allt. Livet kommer inte att vara perfekt på något sätt om ni nu skulle lyckas komma i den där formen ni drömmer om, kom ihåg att det är resan som räknas och inte målet.
 
Ät och träna för att må bra och gör annat i livet som du trivs med! 

RSS 2.0