Kaffe+grönt te

Seg, hängig och lite nere idag.. Skulle åkt till stan idag för att träna egentligen men blev ingen träning alls. Blir ett litet fuskinlägg idag oxå, kopierar ett gammalt inlägg :)

grönt te+kaffe

Tänkte skriva lite kort hur man kan göra innan träning för ökad förbränning och prestation om du inte vill köra med kosttillskott:

Drick kaffe (eller koffeintablett) och grönt te ihop 30-60minuter innan träning! Som jag skrivit om innan så ökar koffeinet prestationsnivån på olika sätt och dessutom fettförbränningen. Grönt te ökar termogenesen (värmeproduktionen) och lipolysen (frisättningen av fettsyror).

(Grönt te innehåller fyra derivat av catechiner, varav den ena och mest verksamma heter EGCG)

Dessutom så fungerar koffein och EGCG synergistiskt, samarbetar alltså! Så tillsammans blir 1+1=3 när du blandar dessa :)

Om du dessutom äter en bit ingefära och/eller en bit chili eller liknande ökar du förbränningen med ytterligare någon %.

Egentligen krävs rätt stora mängder grönt te för att få bästa effekt, dock ger det effekt om du dricker en kopp oxå! Man ska inte behöva tvinga i sig flera liter för att öka fettförbränningen några %, då är det bättre att promenera lite längre eller göra någon annan förändring!

 kaffe?

Om det är någon mer som ska beställa resa snart så klicka gärna in på fritidsresor här till höger och beställ ( Så tjänar jag några kronor på er om ni beställer resa ;) )

Nu ska jag sova och förhoppningsvis vakna upp och må bättre imorgon.

ResaBra ryggpass förut! Chins, marklyft mm...

En lugn hemmakväll med film bara och lite gos med katten. Kollat lite sista minuten-resor igen. Ska åka 19e november till Grand Canaria, men det ser inte ut att bli så billigt... Ovanligt dyra resor!? Men jag ska iaf, hoppas dom går ner lite...
Kanariöarna är bra, varit där 6 gånger innan och på Playa del Ingles som jag ska nu 3 gånger innan.

 En bild från Marocko.. 1998, bra köttig och bra färg :)

Hej jag ska bli grönsaksodlare nuTill Vimmerby snart för att träna rygg bland annat. Tänkte köra lite marklyft idag så jag får med benen lite oxå för sen blir det vila enda till måndag då jag ska köra ben. Kanske lite utsida axlar idag med. Utsida axlar är fortfarande den viktigaste muskeln för mig.

Jobba dag på SB imorgon sen årsfest med laget, vidare till palladium sen jobba SB 15,00-08,00.. träna? Sen upp till stan för att hjälpa Anna och flytta och träna med Tom. Hem en sväng tisdag fm, träna, jobba 13,00-08,15, sen till Hfred och instruera, träna? Jobba på Strandhagen 13-18, innebandy kvällen...

NU tuppis, sedan fika med Alf och ladda för träningen med kaffe, plasma jet och superpump+extra l-arginin!

 Kvällstabletterna, ser lurigt ut :)

Antal reps?


Hur många reps ska man köra!?

"Normalt" brukar man säga att 8-12 reps mest bygger muskler, och då bör man ha lite kortare vila mellan seten, cirka en minut.. Men kör man en riktigt tung övning som benpress t.ex är det i princip en fysisk omöjlighet att ha så kort vila, om man inte vill avlida! De flesta set kör jag 8-12 reps, men ibland fler och ibland färre!

4-6 reps sägs vara det bästa för att öka styrkan och då har man i regel lite längre vila mellan seten.
Färre reps än så kör man om man vill bli stark i att "maxa" något, och då krävs ännu längre vila. Viktigt att vara extra bra uppvärmd då för det sliter mycket på kroppen. Så tunga lyft kräver oxå lite längre återhämtning.

Fler än 12 reps ökar mest muskeluthålligheten och används även när man "banar in" en övning, dvs lär sig en ny övning! Eller om man varit borta från träningen en längre tid och börjar igen, viktigt att börja lugnt då!
Och återigen, många reps formar inte muskeln på något sätt, eller punktförbränner fett, man bygger muskler även vid många reps men inte lika effektivt.

Vissa delar upp träningen i tyngre och lättare träningsperioder då de i den tyngre kör just tyngre vikter med färre reps, det passar en del, men själv varierar jag från pass till pass! Prova dig fram vad som passar dig bäst :)

Kom ihåg att lyfta rätt, speciellt om du tränar tungt!

Lyfttekniken är viktig och det är då de är bra med personlig tränare ;)


 Reps!? Det är ju jag som är Rep!

Träna, äta och vila!

Ta lite benbilder igår faktiskt men benen ser jättekonstiga ut tydligen så vågar inte lägga upp dom här....

I förrgår tränade jag rygg och sen blev det en löptur på 2,5 km. Igår tränade jag först nedre del rygg + baksida lår sen framsida lår och mage. Idag tränade jag axlar och  bröst sen spelade jag innebandy typ 45 min. kjæmpe gøy! Mycket träning nu :D Imorgon blir vila dock.. ska vara vara hemma och ta de lugnt! Sova länge, fika mycket, ta tuppisar och läsa träningstidningar :p
Sen på fredag blir det nog dubbla pass igen!

Tänk på att om ni tränar dubbla pass på en dag så måste man äta därefter och vila därefter.. För mycket träning och för lite mat och vila bryter ner musklerna istället. Det handlar alltid om en balans mellan träning, kost och vila/återhämtning.

Körde bänkpress idag för en gångs skull, brukar bli nån gång varannan månad. Gjorde en 6a på 110 kg i andra set och en 3 på 120 kg i 3e set. Inte speciellt stark i bänk. Vi körde hantelpress oxå, de var oxå länge sen. Både jag och Alf avslutade med att maxa i dips, riktigt jobbigt.. Gjorde typ förton ;)

Återigen, PlasmaJet 160 kapslar är ett grymt kosttillskott som ger sjuk pump! Styrka dessutom!

Fika, fek, har fekt

Jag uttryckte mig lite otydligt på ett ställe i gårdagens inlägg, men det är nu ordnat!

Skrev typ: Man kan minska i fett och öka i muskelmassa om man är nybörjare, om man tar steroider och om man varit ifrån träningen ett tag och börjar träna igen. Det jag menade var att man kan göra det om man är nybörjare ELLER om man använder anabola steroider ELLER om man varit ifrån träningen ett tag och börjar träna igen.

Eftersom jag har lite dåligt med kosttillskott hemma ;)  så köpte jag lite till i lördags! Men nu ska jag inte handla på länge... det är sant!

 Bars o samples och en rosa shaker :)  Protein, 30 gram pulver färdigt i flaskan, bara att hälla i vatten och skaka. Blir dyrare protein men jag tar en sån ibland då jag är iväg eftersom det är så smidigt.

 På löpsedeln i lördags. Det är ju helt otroligt... What the fuck!

 

Skön träningsvärk i övre bröst igår :)
Tränade rygg igår. Blev ett set biceps med faktiskt. Körde bicepscurl på det sättet man kör i fitness-five. Hörde att det förmodligen blir fitness-five tävlning i vår igen så tänkte börja smygträna lite inför det. Men säg inte det till nån ;) Kör ju i normala fall inte någon av de grenarna förutom chins. Bicepscurl, knäböj, chins, dips och bänkpress är de 5 grenarna.

 Bicepscurl i fitness five. Rygg och rumpa emot och även huvudet emot men bara när man lyfter upp stången. Nudda hakan och släpp ner till raka armar. Tränar du på 60 kg i normala fall får du gå ner på ungefär 40 kg om du kör så här strikt. Och även om du minskar vikten så mycket så kommer du förmodligen att känna ännu mer i biceps... Grymt jobbigt! På tävling tränar man på halva sin kroppsvikt och gör då så många reps man orkar.


Kalorier

Kalori är en energienhet, Enhetssymbolen är cal. Ofta används även kilokalori, som förkortas kcal.

En kalori definierades ursprungligen som den nödvändiga energin för att höja temperaturen i ett gram vatten med en grad Celsius

En kalorie är inget farligt (tjejer!) Vi behöver få i oss energi för att kunna leva ett bra liv, för att orka klara vardagen och för att orka träna. Det som är mindre bra om man försöker hålla formen är ett kaloriöverskott. Dock är ett kalorieöverskott nödvändigt för att bygga muskler. Lurigt?

Det går inte att bränna fett och bygga muskler samtidigt under normala omständigheter!

Det går om man är nybörjare ELLER  om man använda steroider ELLER om man varit ifrån träningen en tid och sedan börjar träna igen


Kaloriebalans = Så mycket kalorier man behöver få i sig för att varken gå upp eller ner i vikt. Här är många faktorer som spelar in, hur mycket muskelmassa du har, hur bra kondition du har och hur mycket du rör dig på en dag. All form av aktivitet förbrukar kalorier.

Mer muskelmassa = Högre förbrukning av kalorier både på träningen och i vila.
Bättre kondition = Högre förbrukning av kalorier både på träningen och i vila.


Men det går att hålla rätt bra form men ändå bygga muskler men då måste man vara extra noga med hur mycket man äter. Om man äter några hundra kalorier över kaloribalans så bygger man muskler men ändå inte lägger på sig fett, eller väldigt lite fett. Det är så jag äter, jag vill ju lägga på mig muskelmassa men ändå hålla formen, det som är lite "vanskligt" här är att man kanske inte ökar i muskelmassa maximalt, det är svårt att veta om man ligger några hundra kalorier över balans varje dag.

 En pizza innehåller mycket kalorier men sålänge man inte hamnar på ett kalorieöverskott så är det ingen fara att äta lite onyttigt ibland!
  Lax är väldigt nyttigt men även nyttig mat kan  i för stor mängd göra att man får i sig för mycket kalorier.

Stort kalorieöverskott + träning = Ökning av muskelmassa och ökning av fett

Litet kalorieöverskott + träning = Ökning av muskelmassa och samma mängd fett eller liten ökning av fett

Litet kalorieunderskott + träning (ca 500 kcal) = Bibehållning av muskelmassa och minsking av fett = En bra deff!

Stort kalorierunderskott + träning = Minskning av främst muskelmassa, kroppen sparar fettet vid svält.
Om man tappar muskelmassa tappar man alltså lite förbränning oxå så det är dumt...

 Ett kalorieöverskott för att bygga musklerna, sedan ett kalorieunderskott för att bli av med fettet...

1 gram fett innehåller 9 kcal

1 gram kolhydrater innehåller 4 kcal

1 gram protein innehåller 4 kcal (men nettot blir egentligen 3 kcal)

1 gram alkohol innehåller 7 kcal (nettot här är 5 kcal - tror jag? )


Sen är det ju bättre att få i sig kalorier från BRA mat istället från godsaker.
Jag skulle kunna skriva mycket mer om det här, det här är inget lätt men om jag skriver mer krånglar jag nog till det för mycket. Skriv gärna och fråga om det är något oklart!

Sammafattning: Kalorier är energi, det är inget farligt! Ett kalorieöverskott leder till att man lägger på sig fett men är nödvändigt för att bygga muskler. Ett kalorieunderskott krävs för att gå ner i vikt men ett för stort kalorieunderskott gör att man tappar muskelmassa och det gör att fettförbränningen minskar.

Och slutligen, börjar inte räkna varje kalorie i allt ni äter!  Kalorierna ska vara era vänner, inte era fiender...


Lund

 Chris Harnell, sjukt snygg
 fysik! Kom 2a i långa klassen i Classic Bodybuilding. Typ så vill jag se ut...

Igår åkte jag, Björn, Kim och Maria till Lund vid halv 6. Först var de body fitness damer, sen var vi och åt sen tittade vi på Classic bodybuilding -180 cm och +180 cm sen BB -70, -80, -90, -100 och +100kg.

Har dessvärre glömt namnet på den här köttig atleten. Men vissa var riktigt köttiga :)

Blev en heldag i Lund. Intressant och inspirerande!

Idag var jag och fikade med Jens, sen träna axlar+övre bröst och lite triccar. Sen var vi och åt. Sen blev de en promenad och sedan hockeymatch! 5-1 till VH :)

* 3 set sned bänkpress, sista set ett trippelset (90, 70, 50kg)

* 3 set axelpress smal "specialstång" , sista set trippelset

* Trippelset hantelflyes

* 2 dubbelset hantellyft åt sidan

* dubbelset hantellyft åt sidan lutande på bänk

Vikt på gymmet: 85,2 kg

God thaimat och en portion plasma jet, kan de bli så mycket bättre uppladdning inför ett gympass? I torsdags.

Idag blev det kaffe+ostfralla, superpump och plasma jet och den uppladdningen var inte heller så dum :)Nordiska mäterskapen!

Köttigt benpass idag! Framsida+baksida lår. Först hacklift, benspark, frontböjd i smith+knäböj i smith, sittande legcurl+raka marklyft. Har ont i mitt knä men körde på ändå, brukar inte bli värre av att träna iaf.
Ikväll ska jag lägga mig tidigt, har en väldigt lugn kväll hemma, äter godis och klappar lite på katten bara :)
Känns lustigt att inte festa, det är ju fredag haha...

Imorn ska vi till Lund för att titta på atletsvin! Då kommer man nog inte känna sig katig.. Tunn och dålig form typ! Blek oxå. Dagens tips (igen) : Ät ingefära! Det är fettförbrännande och skyddar mot förkylningar. Det finns annat bra med oxå men kommer inte ihåg vad faktiskt... Det är dessutom riktigt coolt att äta ingefära ;) Eller?

Trevlig helg!


Konditionsträning?!

Jag har visst en tendens att slippa undan cardiopassen jag tänkt mig! Är ingen deff nu men har ändå tänkt köra någon form av konditionsträning ibland. I onsdag skulle jag spelat innebandy men vågade inte på grund av knät. Igår var Anna och jag i simhallen i Linköping och skulle simma men när vi kom dit tänkte vi att det var roligare att börja med att åka vattenruschbana (den man sitter 2 på en grej är väldigt skoj :p)  och bubbelpool och avsluta med att simma. När vi hade simmat två längder kom jag på att jag inte lagt i pengar för parkeringen och var tvungen att gå upp så slapp simma mer :p Idag skulle jag sprungit 3,6 men min löparpartner fick jobb idag så blev inget med det och själv har jag inte disciplin nog att ge mig ut och springa...
Tränade axlar och mage med Tom igår på Citygymmet. Tom ska tävla i CBB på luciapokalen och är 7 veckor in i sin diet och har 7 veckor kvar. Han är sjukt strikt och äter mindre än 100 gram kolisar om dagen och tränar stenhårda pass och dessutom kör en timmes promenad varje dag. Disciplin!! Tom är redan i riktigt bra form och har bra massa så det kommer bli riktigt kul att se honom på scenen i Göteborg i början av december! 

Jag har ju själv haft lite funderingar på att tävla men inser hur mycket som fattas, dels behöver jag mer massa och så undrar jag om jag har den disciplinen som krävs...

Bra pass för övrigt, axelpress med hantel, utsida axlar i maskin, baksida axlar med hantlar, axelpressmaskin och lyft åt sidan i cable. Sen mage.. abs!

 Idag ska jag träna ben i Vimmerby ihop med stödkompis. Eller han tränar sitt och jag hjälper honom och jag tränar mitt.

En månads hårdsatsning!

++ = Fanastiskt träningsresultat, brutala gympass med en en sjuk pump!

http://muskelbygget.se

Jag har inte provat dessa tillsammans än men kommer göra det ikväll för första gången då jag ska träna med Tom (och Anna?) på Citygymmet.

Superpump MAX är en av de bästa PWOs jag kört, riktigt bra pump framförallt.


PlasmaJet 160 kapslar har jag skrivt mycket bra om tidigare, klicka in o läsa själva :)Plasma L-Arginine har jag inte kört med förut i ren form men tex plasma jet innehåller L-arginine, dock inte i så stor mängd och därför kommer jag ta lite extra för att förhoppningsvis få ännu bättre effekt! Klicka in o läs om denna aminosyra.


I övrigt kommer jag köra mina vanliga kosttillskott, Milk and whey - kvällsprotein,
Whey Tech 3kg - högkvalitativt vassleprotein (80% whey och 20% kasein), Big Mass Gainer - en riktigt bra gainer. BCAA Hypertrophy - de grenade aminosyrorna, väldigt gott aminosyratillskott.
Amino Liquid Xtreeme - aminosyror i flytande form, väldigt smidigt att ha med sig då det är färdigblanat redan. Vitamin/mineraltillskott, omega 3, CLA, ZMA...

Sjukt mycket kosttillskott.. "Det är inte ens snyggt" ;)
Kommer köra riktigt seriöst med träningen nu en månad. Jag kör alltid seriöst iåfs men nu extra seriös. Jag vet att för att få ut maximalt av träningen ska man vara 100% seriös hela tiden, men eftersom det finns så mycket annat roligt i livet så är inte jag 100% seriös hela tiden, men som sagt, en månad nu men extra mycket kosttillskott, extra hårda pass och ännu bättre kost (går inte förbättra så mycket men kanske lite), extra noga med sömnen och inget festande! (förmodligen inte iaf ;).. )

Kosttillskotten är bra, men kom ihåg att det är hur man sköter kosten, träningen och vila/återhämtningen som är viktigast för träningsresultaten. Andra saker som hur man mår psykiskt spelar oxå roll.

Kom även ihåg att hur bra man än sköter sig med alla dessa bitar så går det inte öka i muskelmassa fort, även om man kan gå upp flera kilo i vikt på en månad så är det bara några hekto kvalitativ muskelmassa det handlar om. Ha tålamod, både när de gäller att gå ner i fett och när de gäller att bygga muskler...Mörk choklad!

Ekologisk mjölk innehåller 50-80% fler antioxidanter än vanlig mjölk visar en mycket stor studie i England! Åfan...

45 gram mörk choklad -85% - om dagen motverkar kronisk trötthetsyndrom på grund av högt innehåll av polyfenoler som ökar hjärnans innehåll av signalämnet serotonin

 Mörk choklad, tyvärr inte lika god som ljus men uppiggande och bra innehåll av antioxidanter som på olika sätt skyddar kroppen.


 Var på Swedwood idag och instruera och försökte få dem att börja träna... detta är väl bra?

Hjälp till tjejer/kvinnor och lite till er andra med då ;)

Det här är inget påhopp, de här skriver jag för er tjejer för att hjälpa er :)

Man kan inte forma en muskel på annat sätt än att man bygger muskler eller bränner fett! Man kan inte träna så muskeln blir längre eller något liknande. Om man bränner fett så syns musklerna bättre. För att bränna fett gäller det att äta rätt och att gärna träna någon form av cardioträning - promenad, jogga, cykla, dansa, stepmaskin eller något annan form av träning man tycker är kul.

 

Om man bygger muskler så blir musklerna större helt enkelt. Att träna med lättare vikter bygger muskler, men inte lika effektivt som att träna med tyngre vikter. Dessutom så bränner du mer kalorier om du tränar tungt och hårt än om du tränar lätt. Och återigen tjejer, ni behöver inte vara rädda för att få för stora muskler, de tar tid att bygga muskler och ni kommer märka om de börjar bli för stora...

* Träna tungt på gymmet . Men viktigt att träna rätt så du inte skadar dig eller blir övertränad.. då är det bra att ha en PT ;)

 En PT kan vara bra att ha :)   (Jag fick nog inte jobbet på World Class i Lkpg och vill gärna ha några klienter att träna)

* Träna någon form av cardioträning. Promenader är bra för fettförbränningen men om du även ska få kondition så krävs träning där du får upp pulsen lite högre. Hitta den träningsform du trivs bäst med!

* Ät bra - Här är jättesvårt att skriva något kort om hur man ska äta. Men ska försöka med några grundläggande tips.

* Dra ner på godsaker som kakor, godis, chips, alkohol mm - självklart för de flesta. Men i små mängder ibland om ni sköter er i övrigt så kan ni gott unna er ibland och gör de då med gott samvete!

* Ät mycket protein. Viktigt både när de gäller att bygga muskler och bränna fett. Kött, fisk, kyckling, ägg, skaldjur, keso, lättkesella och proteinpulver.

* Ät bra fetter. Fet fisk, rapsolja, nötter, mandlar, avokado

* Ät rätt kolhydrater. Även om ni ska ner i vikt behöver ni inte ta bort ris, pasta och potatis mm helt men förmodligen dra ner på sånt. Mängden kolhydrater man behöver äta är väldigt individuell. Det beror bland annat på hur mycket muskler man har, hur mycket man rör på sig i övrigt, gener, hur mycket du tränar osv. Ät största delen av kolisarna tidigt på dagen och runt träning och minska på dem så mycket som möjligt på kvällen.

* Ät grönsaker, bär och frukt. Tänk dock på att vissa frukter innehåller rätt mycket kolhydrater.

* Ät inte för lite för då sjunker fettförbränningen, dessutom orkar du inte träna och blir lättare sjuk.


Tänk även på att de är helheten som räknas, allt du äter och allt du rör på dig under hela dygnet.

Och slutligen, låt de ta tid! Du behöver inte gå ner dom där 5 kg på 1 månad. Stressa inte, som jag skrev förra veckan, stressen förstör både hälsan och formen. Ta de lugnt och krångla inte till det. Banta inte, hitta en sundare livstil istället...

Mens sana in corpore sano – "En sund själ i en sund kropp" är inget man får över en dag direkt

blub blub blub...

Dåligt med bloggande nu igen, ber om ursäkt för det.. Eller de behöver jag inte göra kanske för de är jag själv som väljer när jag ska skriva :) Ska försöka skriva lite oftare men svårt att hinna ibland.. alltid mycket annat! Måste dock säga att jag tycker det är kul att ni läser bloggen och tycker de är kul att höra när någon gillar det jag skriver. Kul med er som läser för att ni stör er på bloggen oxå ;)
Kommentera gärna och skriv gärna om ni vill att jag ska skriva om något speciellt så ska jag försöka göra det.

Har väldigt mycket att skriva om just nu men ska försöka begränsa mig lite för att långa inlägg är ingen som orkar läsa... Och idag skriver jag mest om mig själv, men kommer snart inlägg om träning, kost och kosttillskott igen.

 Normal.

Förra veckan

Deffade lite men blev väldigt halvhjärtat :p Åt pizza 3 gånger, åt massor underbart goda after eight, gick INGEN promenad eller annat typ av cardioträning, festade både fredag och lördag (knappt jag vågar erkänna de här på min seriösa bloggjävel men så är det iaf, men nu blir de lite lugnare ett tag)
Sköter man sig i veckorna kan man slarva på helgerna, men de är självklart inte optimalt...

MEN har ändå gått ner lite fett. Det optimala är självklart att äta bra, undvika godsaker, gå promenader och inte dricka men det är ändå möjligt att gå ner i fett% om man bara äter mindre än man förbrukar och tränar gym. I lördags var jag på hockey, sen har jag umgåtts i helgen en del sen igår jobbade jag 09,00 till 08,15 imorse som personlig assistent (gör de någon gång ibland) och de var en bra dag, var i Hultsfred hos en kompis till honom och åt sen var vi på bio och såg Svensson Svensson. Sen på kvällen blev de lite slappande.

Den här veckan

Åkte till Västervik idag för att klättra klättervägg men de va inte öppet tydligen. Skönt så slapp vi det och åkte till Actic istället och tränade :)  (Tack Liam)
Utsida och baksida axlar, övre bröst och mage blev det idag. Imorn ska jag för en gångs skull va hemma nästan hela dagen sen åka in o träna med stödkompis. Onsdag ska ja instruera på gymmet på Swedwood igen sen träna med stödkompis igen och på kvällen funderar jag på att vara med på Innebandy men vet inte än om jag vågar...
Torsdag blir det kanske Linköping och träna med Tom på Citygymmet. Lördag kanske till Lund för att titta på Nordiska mäterskapen i Bodybuilding. Söndag jobba. En del annat kul på gång i veckan oxå :) Våfflan. Det är en katt.http://muskelbygget.se/pinkmagic-p-345.html?cPath=61

En grym testohöjare som jag ännu inte testat men kommer göra snart. Namnet påminner väldigt mycket om någon oxå ;)Sol för fettförbränning

D-vitamin som solen bilder i huden är nödvändigt för upptaget av kalciym som i sin tur är viktigt för fettförbränningen. Om kroppen har brist på D-vitamin är den fettförbrännande effekten av kalcium inte optimal. Så ut i solen med er, även om de nu är så kallt att man nästan fryser ihjäl...
What the fuck?!

Stressa? Nej gör inte det!

Stress bildar kortisol i kroppen som ökar aptiten på socker o fettrika godsaker. Kortisol håller oxå kvar fettet så att det blir svårare att få ut det ur fettdepåerna, främst kring midjan.
 
Mycket negativt med stress, helt ärligt så orkade jag inte skriva allt men om ni orkar läsa på engelska och ser vad de står så varsågoda :)


Stress? Nej stretch var de visst, och de kan vara bra och gör INTE så att musklerna blir svagare :)


Det är vanligt med stress och det är inte så konstigt. Att vara stressad ibland är inget farligt men att ständigt vara stressad är väldigt negativt, både för formen och för hälsan. Vissa saker i livet som leder till stress kan man inte påverka men vissa saker kan man göra nånting åt, även om det ibland är svårt. Jag tror mycket handlar om att prioritera i livet, vi har en miljon saker som vi MÅSTE göra. Men frågan är om vi verkligen måste göra allt? Är alla saker viktigare än att vi mår bra? Vi ska vara så duktiga och hinna så mycket. Vissa saker måste vi göra, till exempel gå till jobbet, skola osv men vissa saker tycker vi att vi måste göra, men behöver vi verkligen det?Jag är ingen stressexpert och skriver kanske bara massa blablabla nu men slutligen, tänk efter på vad du vill och
 kan göra i livet för att må bra och vad du inte måste göra! Det viktigaste är att DU mår bra och det gör man inte om man stressar för mycket...

Malmö i helgen och ny deff...

 Här tränade jag i fredags. Lite utsida axlar (för att få lite pump bara... ) framsida lår och mage! Riktigt skön sittande benpress faktiskt, de är egentligen en "tjejmaskin" enligt mig och lite töntig men bra var de iaf ;)
 Jens och Neas katt Sessan.. missnöjd? Gullig som satan iaf!

 Brukar som sagt dricka en havredrink till frukost men ibland är det gott med lite annat :)

I Lördags blev de återigen gästträning. Ryggpass på Actic i Malmö! På lördagen var de inflyttningsfest hos Jens och Nea, trevligt :) Söndagen blev vilodag. Vi spelade bara lite basket.

Idag har jag jobbat dag sen träna övre bröst och axlar på Träningshuset. Fick lite jobb oxå, ska vara instrukör på Swedwoods gym i Hultsfred 5 onsdagar framöver, de ska bli kul :)


Börjar känna mig lite ur form så tänkte deffa lite en vecka eller två nu. Är inte i dålig form direkt men trivs bättre om jag går ner lite och tycker som ni vet att det är kul att deffa! Tycker själv de är väldigt stor skillnad på när jag ligger på ca 7,5% och 6,5% i BF. Kommer snart bildbevis på det ;) Gör bara lite småförändringar i kosten, inga konstigheter alls faktiskt.. mer om det en annan dag!

Kom ihåg att om du vill lägga på dig maximalt med muskelmassa ska du inte deffa så ofta som jag. Det är möjligt att inte tappa någon muskelmassa under deff men de är, under normala omständigheter, omöjligt att bygga muskler under deff! Men för mig känns de viktigare att känna sig fit än att lägga på sig maximalt med muskelmassa. Visst vill ja självklart lägga på mig muskler, de gör jag oxå även om de tar längre tid när jag deffar så pass ofta. Samma sak med festandet egentligen, men de förstår nog alla ändå att det inte är optimalt när de gäller att bygga muskler, men de är fortfarande värt det tycker jag.

"Det finns bara en känsla som är bättre än att vara i riktigt bra form, det är att komma i riktigt bra form efter att har varit i sämre form"
Ja, man är nog inte helt frisk men så är det iaf :P  Nästan...

.

 Vm i Os i ponnyuppfödning? Nej de var de inte tydligen...

Sämsta passet på välidgt länge idag, var och tränade med min stödkompis och jag körde baksida lår. Drog ut en tandjävel tidagre idag så hade satans ont så de gick knappt träna :( Legat hemma och var sur hela eftermiddagen typ... moget

Imorgon åker jag till Malmö och hälsa på Jens och Nea :) Ska träna på friskis imorgon. På lördag blir de oxå gästträning, vet inte vart dock men någonstans i Malmö! Jag väntar även på att de ska höra av sig från World Class imorgon..

Nu ska jag sova men skriver antingen ett kort inlägg i helgen eller på måndag när jag kommit hem. Ska berätta lite mer om den fantastiskt havredrinken bland annat :)
Lite kort bara, går att bland i så mycket eller lite av varje man vill men min "normaldrink" ser ut så här :

3 dl havregryn
10 gram whey tech (http://muskelbygget.se )
lite blåbär/hallon
1 ägg
4 dl mjölk
lite rapsolja

Mixa, drick och väx :) och var nöjd, så jävla nöjd du bara kan!

Viktkåthet?

 Bra pump. Mindre bra kamera. What the fuck. Har gått upp lite i vikt nu, och tappat formen lite. Håller ändå rätt ok form.

En portion Berzerk innan träningen för ökad prestation! Uppiggande, mer fokus och ökad pump! Dessutom sticker det i fingrarna eller i öronen :p det är beta-alaninet som gör att de blir så, det är inget farligt även om man kan tro det..

Dagens pass:

* 5 set axelpress med hantlar + 5 set hantellyft åt sidan

* 3 set axelpress med Z-stång, smalt och omvänt grepp + 3 set drag till hakan

* 2 set + 2 set Cable Cross 
 
 Finfin fisk flämtade förfan, fick faktiskt flest fel?

Dagens kloka ord: Var inte så viktkåt!

För de flesta av oss som tränar på gym handlar det om att bygga en så bra kropp som möjligt. Alltså att lägga på oss muskler. Vi vill oxå vara så starka som möjligt, men jag tror ändå att de viktigaste är att bygga muskler så effektivt som möjligt. För att bygga muskler effektivt ska vi träna tungt, men många av oss skulle få bättre resultat av att sänka vikterna lite - jag vet, det ser inte lika coolt ut :( men det är bättre att använda en vikt som man kan kontrollera och kan träna med så man får maximal kontakt med de muskler som tränas.

Jag har tränat tölv år och är fortfarande viktkåt ibland. Inte lika mycket som förr dock. I axelpress med hantlar tex brukar jag tränar på 41 eller 44 kg (brukar nöjt skriva på bloggen hur tungt jag tränar i just den övningen)
Idag hade jag 34 kg. Men körde övningen mer kontrollerat och fick bättre kontakt vilket förmodligen innebär att de gav mer... :)

Slutsats: Vill du vara så stark som möjligt ska du självklart använda riktigt tunga vikter och "fuska" lite med gott samvete (bara tänk på att skaderisken ökar om du tränar riktigt tungt) Vill du bygga muskler så effekitvt som möjligt så bör du förmodligen sänka vikterna något så du får bättre kontakt. Du ska fortfarande träna tungt men kunnna kontrollerna vikten. Det är inte fel att fuska lite ibland eller ha perioder då du har tyngre vikter, men jag tror att de är bäst att mestadels träna så du får maximal kontakt.

För er tjejer gäller oftast de omvända, ni tränar med för lätta vikter och de beror oftast på att ni är för rädda för att få för stora muskler och att ni tror att ni formar musklerna mer om ni tränar lätt. Nu menar jag inte att de är något fel att tro de, är fan inte så lätt att veta och jag trodde precis likadant förr. Men tänk på, det tar lång tid att bygga muskler och ni kommer märka om ni är på väg att få för mycket muskler. Visst, de ger att träna lätt oxå men tar mycket längre tid att få samma resultat som när ni tränar tungt :)

Killar/män - träna med lättare vikter!
Tjejer/kvinnor - tränar med tyngre vikter!


 " Men hur fan ska jag träna då!? "Citron

 Inget bloggat på några dagar nu igen men inte varit hemma sen i fredags...Riktigt bra helg :)  Varit i Vby på fest, tv-spelskväll och lite annat trevligt :) Igår jobbade jag och sov på jobbet sen jobbat idag.

Tränade ben förut! Skön... t!
 Imorgon mage och rygg.. eller rygg och mage. Kanske mage och rygg. eller rygg bara. mage? Rygg.

 

Citrusfrukter ökar fettförbränningen!

Ämnet naringenin som finns i citrusfrukt har i försök på möss visat sig få levern att förbränna extra mycket fett. Vilken dos som behöver vet man dock inte än. Men vi vet ju sen tidigare att citrusfrukter bland annat innehåller nyttigheter som c-vitamin.

RSS 2.0