Gott nytt år!

Gott nytt år och träningsår alla mina bloggläsare 😃 
jag kommer att skriva ett inlägg senare om hur du som haft en litet, eller stort uppehåll, ska gå till väga för att komma igång på bästa sätt. 
Men det här är viktigt att tänka på.. Både när det gäller träningen och övrigt i livet du vill förändra. Allt är upp till dig! 
Om du vill komma igång att deffa redan nu så finns det ett riktigt bra paketerbjudande på muskelbygget.se . Alla dessa ämnen kommer att attackera dina fettdepåer från olika håll. Revexen innehåller flera olika ämnen som påverkar fettförbränningen och dessutom ämnen som är bra för hälsan. 
 

Axelträning

 
Igår tränade jag rygg, baksida axlar och lite biceps med Tonie på actic 1. Just baksida axel är en något bortglömd muskel, eller åtminstone en muskel som tränas för lite och ofta fel. Det är en liten muskel som är relativt svårt att "hitta" . Vid träningen av små muskler som baksida axlar så är kontakt extra viktigt för att träffa rätt. En av mina favoriter är den här övningen: 
 
 
Jag väljer att träna baksida axlar ihop med rygg eftersom baksida axel är synergist, dvs hjälper till, vid många ryggövningar. 
 
 
Kom ihåg att axeln består av tre delar. Baksida, framsida och utsida axel. Den del som tenderar att tränas för mycket är framsida axel och anledningen till det är att den aktiveras vid bröstträning och den används extra mycket om man tränar fel. 
Här syns alla delarna 
Baksida axel har flera funktioner, framsida likaså men utsida axel har i princip bara en funktion och det är att lyfta armen ut från sidan. Därför är det här ingen muskel som blir övertränad så lätt. Dock är det viktigt att tänka på att koppla ur traps och andrs muskler när man tränar utsida axlar. Återigen, kontakt! 
 
Den här bilden har inget med axelträning över huvudet taget att göra. Den visar bara när jag börjar ta av mig kläderna för att sedan hoppa i en snöhög. Så olika det där.. för er som missat det så finns filmen på instagram: oakbear 
rätt sjukt men jag tycker om att göra annorlunda saker och bjuda på mig själv. Är dock inte alla som uppskattar det i landet lagom med jantelagen. Man får inte sticka utanför ramarna här så att säga. Töntigt tycker jag men inget att göra åt. 
 
Idag tränade jag axlar och lite triceps med Ardell och Kwarnström som nyligen startat en träningsblogg 
 Www.ardellkwarnstrmfitness.blogg.se
 
Det var ett bra pass där jag fick lära mig en ny övning för fram- och utsida axlar 
 
 
 

Immunförsvar

 
Varie morgon kör jag en drink bestående av: ingefära, MSM, gurkmeja, bikarbonat och askorbinsyra (c-vitamin). Främst för att stärka immunförsvaret men alla dessa ämnen har massor av andra hälsofördelar. 
 
* MSM är en förkortning av Metyl Sulfonyl Metan, och är en organisk svavelförening som finns naturligt i våra kroppar och i våra vanligaste livsmedel. MSN är alltså svavel. Inte nyttigheter det första man tänker på när man hör svavel va? ☺️
 
MSM stärker immunförsvaret. Många upplever att de får ett starkare och bättre fungerande immunförsvar med MSM. Flera B-vitaminer är beroende av organiskt svavel för att kunna tas upp optimalt av kroppen. MSM har både antiinflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. MSN har massor positiva egenskaper på kroppen. Det är något som alla har nytta av och det är helt ofarligt, även i stora doser. Därför kommer jag att ägna ett helt inlägg åt MSN någon gång i framtiden. 
 
  En blandning som inte är speciell god men som är lätt att göra iordning, är billig och som dessutom gör underverk för din kropp! 
 
*bikarbonat. Många människor är försurade i kroppen (för lågt pH-värde) och de beror främst på att vi äter för stor del av den kosten som försurar kroppen. Förmodligen kommer det ett inlägg senare även om det. 

Medicinska behandlingar med natrium bikarbonat är den absolut snabbaste metoden att återfå kroppens pH-nivåer till de normala. Det gör bikarbonat till en av våra mest användbara mediciner –– eftersom det behandlar vår syra-basbalans.

Ju närmare pH är 7.35-7.45, desto högre grad av hälsa och välmående har vi. Det ökar kraftfullt vår förmåga att kämpa bort akuta infektioner som förkylning och influensa, men även cancer och andra sjukdomar. 

 

 

*c-vitamin. (Askorbinsyra ) . Om c-vitamin motverkar förkylning är lite oklart, många hävdar att det är helt verkningslöst och vissa hävdar att det ändå kan lindra en förkylning en aning eller förkorta tiden lite. Oavsett så är det helt ofarligt och om det skulle lindra med någon enstaka procent eller minska tiden med en minut så är det ändå värt att ta det tycker jag. Dessutom är det en fördel att ta MSM:et ihop med c-vitamin.

 

 * Gurkmeja tillhör samma släkte som ingefära. 

Gurkmeja har visat sig ha en rad olika medicinska egenskaper i forskning som gjorts. Curcumin är det ämne i gurkmejan som står för de största medicinska effekterna.

Gurkmeja har antiinflammatoriska egenskaper och starka antioxidanta egenskaper. Det gör den lämplig att använda vid olika inflammatoriska tillstånd som artrit och artros. Gurkmeja kan även ha positiva effekter mot cancer, hjälper matsmältning, är antibakteriellt, kan hjälpa mot hudproblem och mot sår. Gurkmeja har dessutom den egenskapen det här inlägget handlar om, det hjälper mot förkylning ! 

 

 

*Ingefära 

Ingefära bidrar till att stärka ditt immunförsvar genom att ta bort skadliga gifter från din kropp som bryter ner immunförsvare

Studier visar att ingefära innehåller anti-cancer ämnen som kan angripa cancerceller och förstöra dem. Ingefära kan också lindra astma, hjälpa matsmältningen, minska risken för hjärt-kärlsjukdomar och verka antiinflammatoriskt och såldes minska smärta. 

 

Ska jag ta allt det här varje dag?! tänker ni kanske nu. Gör som du vill, jag tycker det är värt det på grund av alla fördelar sen hur mycket varje grej gör är svårt att säga men den lilla tiden och den lilla kostnaden är helt klart värt den förbättrade hälsan vi får. Vill du av någon anledning inte använda dig att allt detta, börja då med en eller ett par saker. Kanske märker du någon positiv effekt 😃  Sen kom ihåg att det är helheten av allt i ert liv som spelar roll☝️

 

 


insida lår

Första benpasset på ett par veckor nyss. Skönt att äntligen få lite tryck i låren igen 🙉 är dock lite snorig (väldigt lite men jag är extra känslig för förkylningar) så kände av det under passet men ändå skönt pass. 
 
Bild från i våras. Har tyvärr inte den formen nu..
 
En tanke jag fick under benpasset, jag kom och tänka på en muskel som de flesta killar förmodligen borde träna mer och många tjejer kanske träna mindre. Kan ni gissa vilken? 
 
De flesta killar vill ha större lår och de flesta tjejer mindre lår men i hopp om att punktförbränna fett så tränas insida lår frenetiskt. Lägg istället fokus på baksida lår och rumpa och var lite mer sparsam med att träna insida och framsida lår. Men är du kille kan du gott träna mer insida lår, visst det är väl inte den viktigare muskelgruppen men om du inte tränat insida lår innan och börjar så kommer omkretsen runt låter att öka 💪
 
 
Insida lår i tjejmaskin. Du kan även komma åt insida lår, eller adductorerna som de musklerna kallas, ifall du håller benen brett isär i benpressen eller när du kör knäböj. 
 

Skön dag

Idag gjorde jag mitt första ordentliga gympass på en vecka. Igår tränade jag rygg på jobbet men blev väldigt lugnt då jag hade spelat badminton ett par Timmar innan. Dagen innan spelade jag också badminton på gymmet och i början på veckan blev det fotboll. Idag blev de bröst och axlar. Såklart 🙉
det har även varit en härlig heldag ihop med Tina. De bästa dagarna. 
imorgon ska jag träna ben och förmodligen skrva ett längre blogginlägg . 

Vill träna!

Nu har jag inte tränat gym sedan i torsdags och börjar bli riktigt gymsugen. Festade i helgen så kunde inte träna och idag påbörjade jag ett bröstpass på jobbet men fick bara köra typ fem minuter innan jag var tvungen att springa till avdelningen på grund av att det var oroligt där. Men jag fick iaf spela lite badminton och fotbollstennis senare på eftermiddagen. Imorgon jobbat jag till 21, om jag inte får köra nägot pass på jobbet så kommer jag köra ett pass direkt efter. Det blir sent men känner att jag vill få ett pass så jag får lite tryck i kroppen iaf💪
God jul 🎄🐴😃

Kolisar ger tryck 💪

Igår spelade jag fotboll i Vimmerby, det var en liten turnering med fyra lag och vi vann såklart, efter det festade vi och idag är jag sinnessjukt bakis. På riktigt alltså.
Idag har jag inte ätit något typ men ska äta lite tacos snart 🙉
 

Kostscheman

att följa ett kostschema behöver inte vara svårt och ta en massa tid, faktum är att du kan spara tid på det genom att göra iordning många matlådor. Det är väldigt smidigt! Kom ihåg att jag anpassat mina kostscheman efter dig så du slipper äta mat du inte gillar och det finns alltid ett par olika måltidsalternativ, tex ett par frukostat, en bra olika luncher osv ✌️☺️

Tävlingsdiet

För två år sedan tävlade jag i Luciapokalen. Jag deffade i sju veckor då. Jag åt samma sak, med några små justeringar varje dag förutom ett par ätartagar under dessa veckor. Vissa dagar "unnade jag mig" en 2-3 gram chokladbit... Kostschemat såg ut så här: 
Extremt? Extrem Kost för extrema resultat. Utöver detta så använde jag mig av de bästa fettförbrännarna från muskelbygget också. 
verve är en nyttig energidryck #fyi
 
 

Ardellkwarnstrmfitness.blogg.se

Kolla in Jims nya träningsblogg! 
Ardellkwarnstrmfitness.blogg.se
samt kom ihåg att köpa era julklappar på muskelbygget.se ☝️
Och så undrar jag? 
🙉🙈🙊

Håll dig frisk!

"Kan" man träna när man är sjuk? 
  • Feber och fysiskt träning är ett tydligt och klart Nej! 
  • Utan feber är det ett så kallat “Neck Check” som gäller. Är symptomen ovanför halsen, t.ex. snuva, halsont, nästäppa, så är det ok att träna. Är symptomen under halsen, hosta, utmattning, muskeltrötthet, så är det bäst att stanna hemma. Tänk dock på att anpassa träningen, känner du dig inte helt hundra så bör du träna lugnare. 
Men det allra bästa är ju givetvis att hålla sig frisk ☺️
 
De flesta av oss tänker nog att man ska äta massa c-vitamin, vitlök och ingefära om man blir sjuk. Dricka te med honung och sånt brukar vara populärt oxå. Det är inget fel, allt detta är bra för immunförsvaret men det är så mycket mer. Det bästa är att "sköta sig" så man slipper förkylningar. 
 
Och man blir inte sjuk på grund av att man är ute och fryser lite. Visst, immunförsvaret sätts ner när man fryser men det man blir förkyld av är när man blir smittad av någon. Så det absolut viktigaste är att undvika de som är förkylda
 
 
Nu vet jag att många kommer att börja träna efter nyår men tänk er för: 
 
Många brukar bli sjuka när de sätter igång och tränar efter ett längre uppehåll och det beror oftast på att de äter för dåligt i förhållande till hur hårt det tränar. Kroppen är inte van vid hård träning då så immunförsvarets utsätts hårt och tyvärr äter många för dåligt. Mitt tips är att börja lite lugnare och att ÄTA MYCKET BÄTTRE!
 
"Vad fan ska man äta då, en ärta eller!?"
 
B1 och B2 har inget med immunförsvaret att göra, det är bara två sinnesslöa bananer i pyjamas , dock så är vitamin 
B-6  och B-12 vattenlösliga vitaminer som bland annat är viktiga för ämnesomsättningen och immunförsvaret. Vitamin A, C, D, E och B9 förstärker också immunförsvaret. Även zink, selen och karotener är bra. 
 
Maten
 
Ett högt proteinintag är inte bara viktigt vid diet och när vi bygger muskelmassa, det är även viktigt för immunförsvaret. Även kolhydraterna är viktiga och det är delvis därför som immunförsvaret blir mer utsatt vid diet. Tänk på att det är viktigt att få i sig kolhydrater direkt efter träningen även vid deff för att förstärka immunförsvaret. Gärna Snabba kolisar i form av kolhydratspulver, gainer, skumgodis eller riskakor. 
 
* Fet fisk, Ingefära, Vitlök, Acaibär, Broccoli, Te, Mandlar, nötter, Frukt, Grönsaker, Probiotika och Bär. 
 
De nyttiga bakterierna i syrade livsmedel anses stötta immunförsvaret och hjälpa mag- och tarmsystemet till hälsa. Det finns många olika typer av bakterier och de samsas under samlingsnamnet probiotika.
 Jag äter ofta den här filen, blandat med lite proteinpulver och granola eller havregryn på samt chiafrön. Chiafrön är för övrigt bland det allra bästa du kan äta, ett väldigt stort innehåll av omega 3 samt massa annat nyttigt! 
 
 Annars kör jag min havredrink och 
Jag tar alltid en bärblandning i den som består av: Blåbär, hallon, gojibär, havtorn och björnbär. massor av antioxidanter som inte bara stärker immunförsvar utan har många andra positiva egenskaper för kroppen. 
 
 
 
Träningen
 
Att vara vältränad innebär bättre immunförsvar men vid hård träning så försvagas immunförsvaret. Speciellt utsatt är det timmarna direkt efter träning och det är då extra viktigt att äta rätt, inte stressa och undvika folk som är förkylda. 
 
Undvik
 
Personer som är sjuka som jag nämnde tidigare. Att frysa sänker immunförsvaret. Rökning, alkohol, dålig mat (halvfabrikat och socker) sänker också immunförsvaret. Undvik stress oxå! 
 
Sömn
 
Att sova tillräckligt är väldigt viktigt för immunförsvaret. Helst ska man självklart sova bra jämt men någon natt med dålig sömn är inte så farligt men flera nätter på raken med för lite sömn /dålig sömn sänker immunförsvaret.
Hur mycket sömn man behöver är individuellt men generellt behöver 7-8 timmar. Hård träning ökar behovet av sömn. 
 
 
Nu vet jag att jag är lite extrem. Eller mycket men jag försöker att dricka en blandning av den här nästan magiska blandning🙉. Känner jag mig dålig så höjer jag dosen. Det är inget som tar lång tid eller kostar mycket, det smaker givetvis inte så gott men jag tror att det förstärker mitt immunförsvar en aning och har dessutom andra fantastiskt egenskaper 😃
 
Mer om den här drycken i kommande inlägg eftersom det här inlägget börjar bli på tok för långt och vissa av er säkert slutat läsa redan... 
 
En sista grej bara som jag kom på, tankens kraft, om ni tänker att ni kommer att bli sjuka så ökar förmodligen risken en aning. Positiva tankar💪
 
 

kämpa

Om du vill få resultat så måste du vara beredd att kämpa, både på gymmet (eller annan träning) och när det gäller att laga bra mat. Tyvärr får man inget gratis när det gäller träningsresultat. Försök att få in träningen och bra mat i din livsstil. Det kan vara jobbigt i början men när man kommer in i det så känns det bra sen när man har en period då det är svårare av någon anledning så är det viktigt att inte strunta i allt, då är det istället bättre att vila från träningen några dagar extra och istället för att helt strunta i att äta bra så biter man ihop och fortsätter att äta bra men kanske inte perfekt. 
Både när du är på diet och offeason så är det bra att äta hälsosamt, alltså inte bara ge musklerna det de vill ha, utan även resten av kroppen. Om du äter hälsosamt så mår du bättre, både fysiskt och psykiskt. 
Vad är hälsosamt då? Mycket protein, grönsaker, bär och nyttiga fetter. Sen kolhydrater i rätt mängd. Alltid kolhydrater runt träning ☝️ .  Undvik alkohol, transfetter och socker. Ska du äta socker så gör det runt träningen då sockret gör nytta ✌️
Sen gärna komplettera med bra kosttillskott : muskelbygget.se 
Rätt kost, hård träning, målmedvetenhet, kunskap, tålamod och glädje. 
Tycker du inte att det är kul att träna så hitta någon annan motionsform som passar dig, dock så är det gymträning som bygger bäst kropp! 
 

Junibarn

Eftersom vi har gått ut med det på Facebook och instagram redan så vet nog många av er om det men om någon av er läsare inte har mig där så ☺️
tina och jag ska få ett litet atletbarn i juni🙉
 
senaste dagarna har blivit väldigt mycket träning och den mesta på jobbet. I torsdags jobbade jag hela dagen och tränade gym på dagen sen fotboll på kvällen. I fredags tränade jag axlar på acitc på fm sen fotboll på jobbet på kvällen. I lördags tänkte jag vila men då blev det fotbollstennis först på jobbet sen fotboll tre mot tre på kvällen på jobbet. Igår tog jag med en av våra ungdomar när jag jobbade och tränade inomhusfotboll i kisa med horn/hYcklinge. Idag är jag ledig och tog en rejäl sovmorgon och bara jazzar med Tina ☺️

pump i musklerna

Många av oss som tränar tycker väldigt mycket om känslan att få bra pump💪 vi känner oss riktigt köttiga när vi har bra pump och det känns fantastiskt!
 
Även känslan att få fram blodådror gillar många utav oss. Hur mycket vi får fram dom beror lite på vår genetik, hur länge vi tränat men framförallt hur vår form är. Det går dessutom att både få bättre pump och få fram ådrorna med rätt kosttillskott. Jag kör just nu med agmatine som jag kör tillsammans med vitargo (en speciell typ av kolhydrat som är väldigt snabb), lite skumgodis och aminsyror innan träningen och pumen jag får är sinnesjuk! Jag får dessutom fram ådrorna riktigt bra med tanken på att formen inte är så bra just nu. För att få riktigt bra pump så är det en fördel att äta mycket kolhydrater innan passet. 
Muskelbygget.se - muskelökare
 

PURE AGMATINE 
Kraftfull Nitro-Oxid höjare och effektiv testobooster.

Sportlab Pure-Agmatine innehåller Agmatinesulfat som är en effektiv nitrooxid-höjare (NO). Agmatin bildas i kroppen efter att 
L-arginin interagerar med enzymet arginin-dekarboxylas.

 

Agmatin modulerar kväveoxid (NO) genom olika tillvägagångssätt, vilket ger en oslagbar pump/ ökad blodtillförsel till musklerna. Detta främjar ökad näringstillförsel till muskelcellerna. 

Agmatin verkar på adrenalin > Noradrenalin > dopamin. Dessa endogena föreningar är en del av nästan varje åtgärd i kroppen. Det kommer att ge dig som idrottare bättre återhämtning och bättre uthållighet.

Agmatin verkar på olika peptidhormoner som LH (Luteiniserande hormon) och GH (Growth hormon). Dessa kommer att ha effekter på andra hormoner som IGF-1. Genom att kontrollera den hormonella miljön så kommer man få ökade testosteron och tillväxthormonsnivåer.

Agmatin ökar insulinproduktionen som leder till bättre insulinsvar. Bättre insulinsvar innebär en hårdare och muskulösare kropp.

Alltså så finns det flera fördelar än ökad pump med agmatine💪 

Träna inte så satans fort!

Excentriskt

 
Jag vet att jag inte borde störa mig på hur folk tränar men jag tänker mycket på hur fort de utför sina reps alltså. Slänger upp vikten och släpper ner. Varför!? 
 
Det finns faktiskt en anledning att "fuska" med att släppa ner vikten och det är för att man då orkar lyfta mer. Vill man vara stark i något så är det alltså bättre att släppa ner vikten. Tänk dock på att skaderisken ökar då.
 
Den delen av rörelsen när man lyfter vikten, tänk från bröst och upp til raka armar i bänken, kallas den koncentriska delen. Den delen där man håller emot och för stången ner kallas för den excentriska delen. Det är den excentriska delen som många slarvar med eller helt "hoppar över" eftersom de bara släpper ner vikten. Det är dumt eftersom den ger 60 % av träningen! Det är även den delen som ger uthov till träningsvärken.
 
Det har forskats mycket om excentrisk träning och det jag kommer skriva om är mer eller mindre uppbyggda antaganden om excentrisk, även kallad negativ träning (den är inte negativ alltså men jaaa är den delen då man sänker vikten, eller håller emot)

Det är BARA den excentriska delen som ger träningsvärk så är du ute efter träningsvärk så håll emot lite extra då du sänker vikten (även i andra övningar då såklart)
 
 

Det jag ska skriva nu är en aning svårbegripligt som vissa andra saker jag skriver om är men jag försöker så gott jag kan att förklara :)

* Det är den extrema längdförändringen vid excentrisk träning som antas påfresta cellskelettet och starta inflammatoriska (läkande) processer som leder till att satellitceller aktiveras =muskeltillväxt

* Den hypertrofi (större muskelfibrer på grund av ökat antal paralella fibriller) som uppnås av bara excentrisk träning bibehålls längre vid träningsuppehåll än den som uppnås av bara koncentrisk träning. Alltså om du håller emot lite extra på vägen ner när du tränar så har du nytta av det om du tar träningsuppehåll!
 

* Det här är rena grekiskan men: otränade individer har en neuronal inhiberingsmekanism som gör att aktiveringen av motorenheter begränsas vid en maximal viljemässig kontraktion. Denna inhibering kan minska av intensiv tung excentrisk styrketräning. Översatt till svenska och lite förenklat: Om man är nybörjare så aktiverar man inte lika stor del av muskeln men tränar med tung excentrisk träning så kan man lyckas aktivera större del av muskeln!

* Excentrisk träning kan minska den stelhet som uppstår i senor vid ökad ålder. Även bentätheten ökar lokalt mer vid excentrisk träning än vid koncentrisk. Dessa faktorer kan kanske resultera i minskad skaderisk.

* För att få alla ovanstående effekter bör excentrisk träning innehålla övningar som utförs med långa rörelsebanor så att muskelfiberförlängningen blir stor

* Excentrisk träning utgör en större påfrestning på muskeln och bör därför kombineras med längre återhämtningstid

Men kom ihåg att det är kombinationen koncentrisk/excentrisk träning som ger bäst resultat, men det många skulle ha glädje av (även jag) är att hålla emot lite extra på vägen ner!
 
 
 
Håll emot på nervägen och få ut mer av träningen samt få mer träningsvärk!
 
Slutligen, något som jag tjatar om ofta: träna med kontakt! Tänk den muskel som ska jobba . Få kontakt med muskeln. När man tränar så man gör förton reps i sekunden så tror jag det är svårt att känna något i den muskeln överhuvdtaget ?

CitronÄmnet naringenin som finns i citrusfrukt har i försök på möss visat sig få levern att förbränna extra mycket fett. Vilken dos som behöver vet man dock inte än. Men vi vet ju sen tidigare att citrusfrukter bland annat innehåller nyttigheter som c-vitamin och mycket annat.

en vecka deff

Blev en veckas deff och nu vet jag inte hur jag ska göra. Jag vet ju att jag behöjer kötta på mig lite men gillar ju att vara i form.. Men kommer nog att lägga mig på ett litet överskott nu igen och när jag känner mig för off så tar jag en vecka deff igen. det här var som hände på en vecka. 
Har spelat en del fotboll på jobbet i veckan sen igår tränade jag ben, idag vilodag och imorgon fm axlar innan jobbet sen blir det säkert fotboll på jobbet sen söndag fotboll med Horn inomhus i kisa sen ett pass på träningshuset i Vimmerby 💪 
igår när jag tränade ben kände jag att jag har förbättrat min kondition lite. För mkt konditionsträning hämmar muskeluppbyggandet men konditionsträning i rätt mängd gynnar träningen, speciellt benträning upplever jag då jag istället för att bli för trött "i kroppen" , alltså att jag inte orkar de sista repsen pga kondition , så tar jag slut när musklerna är slut. Förstår ni hur jag menar?☺️
 
 

Händelserik semestervecka

 
Nu har jag haft en vecka semester. Skönt! Har hunnit med en hel del annat den här veckan. I onsdags var i Stockholm hela dagen med en stödkompis. Vi var på Skansenakvariet, solrummet på Nirvana och på cosmonova.
 
Sen har jag börjat deffa. Jag kände mig onödigt mycket ur form så det blir en veckas deff. Kommer före och efterbilder på det senare i veckan ☺️ Kör en riktigt bra kombination av fettförbrännare : http://muskelbygget.se/sv/fettförbraenning/produktvisning/?item=prod_prod-s1%2F2641
Den bästa fettförbrännaren jag kört, tillsammans med Celsius och en kombination av grönt te och l-carnitin. Från muskelbygget såklart 👍
 
Har hunnit med en sväng till horn och en till Vimmerby också. Dessutom var jag Göteborg på fitnessfestivalen i lördags och sist men inte minst så tränade jag fotboll med Horn/Hycklinge IF i kisa igår☺️ . 
 

RSS 2.0