sjuk lite...

 Bra lår som vissa redan noterat ;) Riktigt katastrofalt! Men 11e oktober får jag träffa ortoped sen blir det förhoppningsvis operation och en kortare tids rehab innan dom där små jävla tunna benen ska köttas på rejält :D

Blev ingen träning igår, var sjuk lite och idag lite bättre men fortfarande lite dåligt, mest slö... Tur att jag var världens underbaraste tjej som tagit hand om mig!

Som vanligt när jag är sjuk, kang jang, ingefära, grönt te, blåbär, extra vemma, c-vitamin och en stark tro på att det ska gå över fortare! Räknar med att kunna träna rygg imorgon förmiddag innan jag börjar jobba 13,00 till 17,30 lördag... sen jobb hela söndag.. Men känns helt ok att jobba lite nu när jag varit ledig i 2 veckor :)

Blev en fettmätning här ikväll och jag har bättre än jag trodde, hade gissat på 7,3-7,4% men hade 6,9% (snällt mätning?) Mätte även biceps och den var 45 cm...

Grattis till kosttillskottsexperten Robin Stolt som gjort comeback igen och idag tog 110kg i bänk :D  Och grattis till honom att han återigen har mer fett än mig ;)

skön träningsvärk!

Underbar träningsvärk i frontdelta+övre pecs idag :)
Om en timme cirka ska jag och Ida ner och träna, jag känner lite i halsen idag så blir inte riktigt 100% idag men ska försöka kötta på hyfsat iaf! Rygg och baksida lår...

 Idas linne var lite för stort för mig...

Nu blir det uppladdning på balkongen, sola, läsa body och dricka en verve :)

Bloggen ett år!

Idag är det ett år sedan jag startade min töntblogg :) och det första inlägget såg ut sådär:

"

"mens sana in corpore sano" - en sund själ i en sund kropp

Jag heter Per Ekbjörn och är 27 år. Jag har styrketränat i nästan år 10 och spelat fotboll sen ja var 7 år! Jag är utbildad personlig tränare på pt-school i Stockholm, där jag gått både steg 1 och 2. Jag har inte jobbat som PT (inte än) men hjälpt många vänner med kost och träning.

Träning och allt vad det innebär är en stor del av mitt liv. Jag Älskar träning och tanken med den här bloggen är att sprida lite träningskärlek till er läsare :)

I den här bloggen kommer jag både skriva om min egen träning men även ge tips och idéer om både kost och träning för Dig som läsare. Du får gärna fråga om träning och kost eller ge förslag på vad du vill läsa om på bloggen. Jag är väldigt tacksam om jag får kommentarer om vad du tycker om min blogg !"


Skönt att träna igen!

Skönt att vara igång med träningen igen! Körde ett axel+övrebröstpass ihop med Ida, som idag köpte halvårskort! Blev ett kvällspass med mage och underarmar oxå... Härligt att få tryck igen, det har jag saknat :DFick hem nya body idag, alltid kul! Men nu "måste" jag nog köra ett par veckor deff igen... Är omslagsmodelltävling nu igen (varje höst) och bilden ska vara inne 24e oktober så då måste jag vara i bra form :)


Nästa vecka ska jag köra igång med Novedex, östrogenblockare, vilket gör att jag förmodligen tappar lite utan att direkt deffar. Jag tänkte även prova Stimulant X http://muskelbygget.se/stimulantx-p-293.html?cPath=59 så om jag äter strikt så bör jag inte behöva dra ner så mycket på kalorierna för att deffa ner mig hyffsat...

Alltså bygga lite men samtidigt deffa - Det omöjliga eller??

Blir dessutom en del promenader sen grönt te, ingefära, stark mat, hallon, Omega 3, CLA osv... alla dessa gör effekt på fettförbränningen, varje enskild väldigt lite men många bäckar små... :P
En skön vilovecka...

TIllbaka igen efter en härlig vilovecka på Cypern med min Älskling Ida.. Har ätit dåligt (självklart) hela veckan och inte tänkt något på vad och när jag äter, rätt skönt att inte bry sig om det ibland och ändå inte få dåligt samvete.
 fläta mig först era jävlar ;)

Det enda var att jag hade med mig lite kosttillskott, tog Anticatabolan tre gånger om dagen  i antikatabolt syfte (muskelsparande)
http://muskelbygget.se/anticatabolan120caps-p-222.html?cPath=72
Blev Anticatabolan morgon, någon gång på dagen samt innan läggdags.. dessutom tog jag 1 kapsel CLA och Omega 3 vid samma tillfällen samt en Zinktablett på kvällen.

Har inget tryck alls i kroppen nu och känns alltid som man tappat mycket muskler, men så är inte fallet då man på en vecka inte hinner tappa så mycket muskelmassa (om det inte är ett extremfall)
Det är bra för kroppen att vila helt en vecka ibland för att återhämta sig och vara redo för en ny hård träningsperiod.

Denna träningsperiod börjar med ett lite halvlugnt pass idag (lite seg idag) bröst och axlar vid tolv sen ett pass mage underarmar ikväll. Imorgon blir det rygg sen är atletlivet igång igen :D


Cypern!


Imorgon blir det axlar, sista passet på en vecka för imorgon åker jag och Ida till Cypern :)
Ring inte mig mer ;)


grönt te+kaffe

Tänkte skriva lite kort hur man kan göra innan träning för ökad förbränning och prestation om du inte vill köra med kosttillskott:

Drick kaffe (eller koffeintablett) och grönt te ihop 30-60minuter innan träning! Som jag skrivit om innan så ökar koffeinet prestationsnivån på olika sätt och dessutom fettförbränningen. Grönt te ökar termogenesen (värmeproduktionen) och lipolysen (frisättningen av fettsyror).

(Grönt te innehåller fyra derivat av catechiner, varav den ena och mest verksamma heter EGCG)

Dessutom så fungerar koffein och EGCG synergistiskt, samarbetar alltså! Så tillsammans blir 1+1=3 när du blandar dessa :)

Egentligen krävs rätt stora mängder grönt te för att få bästa effekt, dock ger det effekt om du dricker en kopp oxå! Man ska inte behöva tvinga i sig flera liter för att öka fettförbränningen några %, då är det bättre att promenera lite längre eller göra någon annan förändring!

 kaffe?

Kortdeff.. var ju tvungen..

Hade bestämt mig för att inte deffa något förän i November men så bestämde Ida och jag att vi ska åka utomlands nu i veckan :D
så "var tvungen" att köra en liten kortdeff... Så i onsdags började jag dra ner lite på kolisarna samt började med promenader. Från cirka 350-400 gram kolisar om dagen till cirka 150-200 gram och 30-60minter promenad om dagen har det blivit och har tappat uppskattningsvis något halvkilo fett iaf...

Igår tränade jag rygg och blev lite slö, kanske pga av att jag dragit ner på kolisarna?

För att träna hårt och tungt behöver man äta mycket kolhydrater (exakt hur mycket är givetvis individuellt)


Idag körde jag mage, underarmar och båda tjejmaskinerna. Var stark i hammercurl där jag körde på 36kg-hantlarna, ganska ostrikt dock...
Lyckade även träna sönder den ena tjejmaskinen idag haha :)
Avslutade med 5 minuter stepmaskin, 1 minut på tå, 1 vanligt, 1 min på tå, 1 min vanligt, 1 min på tå...

 

Efter sex får man inte äta...Klockan sex alltså.. Det är en myt att allt man äter efter 18,00 hamnar i fettcellerna! Mot natten sjunker visserligen ämnesomsättningen men det är inte så att kroppen stänger klockan sex! Man kan absolut äta senare, speciellt om man tränat på kvällen. Man ska ALLTID äta efter träning (hur mycket beror på vad man tränar, hur länge och hårt man tränar och vem som gör det!) Däremot bör man äta lite mindre måltider sent på kvällen...

och även efter sex kan man behöva lite extra energi - beroende på intensiteten i älskogen ;)

Ingefära!

Dagens tips: Ät ingefära! Det ökar fettförbränningen, det skyddar mot förkyldning och är bra för lederna! Dessutom är det rätt äckligt om man äter mycket av det :P Har hört att man kan ha det i maten med va?


Vilodag...

 Julgran ;)

Vilodag idag sen blir det hård träning lördag, söndag, måndag tisdag sen vila en vecka... :)
Men vart är träningsvärken från igår då?

Träning Norrköping

Blev gästträning på World class i Norrköping idag ihop med Robin!
Riktigt bra gym med luriga maskiner och bra speglar :P
Köttade Axlar och övre bröst idag och just eftersom det var en hel del luriga maskiner så körde jag mage idag igen :)

 Maskin för övre bröst... jag är mycket för fria vikter, men tror det är kan vara bra att köra maskiner oxå ibland! Roligt om inte annat :)

 Per baklänges blir snöre? Eller är det Rep?

Blev även ett besök i Gymgrossistens butik, alltid kul att kolla på lite kosttillskott, köpte med mig en påse (en portion bara) Massacra, en PWO.

Nu handlar jag mina kosttillskott hos Freddy Omme http://www.muskelbygget.se/ och är mycket nöjd med det :)


Åka o plaska lite..

Många läsare igår, det är bra :)

Blev ryggpass ihop med atletjonte igår! Jag klarade 11 chins med 25kg som jag hade planerat :)

Knät kändes ovanligt bra igår så i slutet av passet när jag körde baksida lår kunde jag lägga på hyfsat med vikt så idag har jag faktiskt lite träningsvärk där!

Nu ska vi åka till Jönköping och bada, blir nog mest mysa i bubbelbadet tror jag.. sen gästträna om vi hittar något gym, för mig blir det mage och underarmar idag..

 Om 3 veckor cirka blir det Novedex :)

i Ärtbilden, alltid lika kul :P

:D

 Jag behöver mer underarmar... eller större underarmar hm...

Fick precis reda på att jag får träffa ortopeden 11e oktober, om det blir operation får jag vänta upp till en månad efter det, men sen finns det hopp om att kunna börja kötta ben på riktigt igen! och det behövs verkligen :)

Dricker min PWO nu och snart blir det ryggträning, ska försöka klara 11chins med 25kgs... blir nog lite baksida lår idag oxå... sen i morgon kanske det blir gästträning i Jönköping när jag ska dit med Älsklingen och hennes familj till relaxen och bada :)

Torsdag räknar jag med gästträning i Linköping när jag ska upp dit och hälsa på busgrabbsmartin! 

Nästa vecka kanske det bara blir ett eller två pass, har lite annat lurigt på gång då istället ;)

Liten ändring i kosten den här veckan, drar ner lite på godsakerna (blivit lite mycket sånt nu ett tag), fyller på med lite extra kolisar på morgonen, börjar med CLA samt ska dricka grönt te ett par gånger om dagen..

Idag

* Frukost - 3,5dl havregryn, 30gram kolhydratspulver, 15gram whey, 1 ägg, blåbär+hallon, 4dl mjölk

* Innan träning - 3 skopor NO-xplode

* Efter träning - 2 dl gainer

* Mat 1 - halvburk tonfisk i vatten + halvburk tonfisk i olja + 1 dl ris + majs och rödlök

* Mellanmål 20gram protein + hallon mixat

* Förmodligen en promenad på någon timme (jobbar idag)

* Mellanmål 2 - En verve

* Mat 2 - samma som mat 1 (!) Kul kille ;)

* Kvällsmål - 40gram Night PRO + en näve mandlar

Övriga kosttillskott: Omega 3, CLA samt Zink på kvällen


Starkare.. och CLA

  Spänntönt.com

Blev ett sent axelpass idag, kände mig stark idag men känner mig "slät" och  har tappat lite former pga ökat fetttryck.. Är inte så ofit kanske men märker direkt när jag går upp några hekto bara... 

Men ytterligare i styrkeökning, en 11a på 39kg axelpress med hantlar och en 6a på 41kg i 3e set :)
blev 2 vanliga set axelpress sen 1 set axelpress+axelpress med stång, sen axelpress med stång+hantellyft framåt och axelpress+hantellyft framåt igen... totalt 8 set

Utsida axlar hantellyft åt sidan 16kg+10kg, 16kg+10kg, i cable 25kg+15kg, 25kg+10kg (totalt 8 set)
Körde även 4-5 set sittande tåhäv - vader


CLA

Börde idag med ett nytt kosttillskott CLA. Jag har 3 burkar och tänkte prova CLA nu i 3 månader, jag har aldrig kört CLA innan och förmodligen kommer jag inte märka så jättemycket, men liten effekt bör den ha på fettförbränningen.

"Studier visar att ett Clarinol™ CLA förbättrar kroppssammansättningen genom att hjälpa kroppen att frigöra och bränna underhudsfett, framförallt ohälsosamt bukfett, minska nyinlagring av fett i fettcellerna och öka mängden fettfri muskelmassa.

Genom en förbättrad kroppssammansättning upprätthålls kroppens basala ämnesomsättning (BMR) och fler kalorier förbränns varje dygn. Clarinol™ CLA är inte bara effektivt för fettreduktion utan även för bevarande av vikten efter en viktreduktion. Särskiltgoda effekter ses hos hos dem som samtidigt tränar och äter en balanserad kost. CLA kan med fördel kombineras med Omega-3 för optimal kärlhälsa.

CLA är en helt naturlig fettsyra som finns i små mängder livsmedel såsom kött och mjölk. Clarinol™ CLA framställs ur tistel med hjälp av en patenterad process där de verksamma CLA isomererna (c9, t11 och t10, c12) koncentrerats till sin maximala nivå. "

Ny vecka :)

Måndag och en ny härlig vecka med träning och annat kul :)

Morgonvikt idag: 83,2 kg, fett %: 7,4 (8,2% sist var en elak mäting?? ;)  )

Sen träning ikväll, vid 20-tiden då det blir axlar, övre bröst och kanske lite mage... Ska eventuellt prova 43kg-hantlarna i axelpress om det känns bra! Återkommer i afton...

Mage


 Jag får ofta frågan hur man tränar nedre delen av magen. Man kan inte träna bara nedre eller bara övre delen. Dom raka magmusklerna går ifrån precis under pecsen som syns på bilden till precis under magen eh ja, syns även det på bilden :) När man gör en magövning tränas således hela magen, MEN det kan kännas mer i övre eller nedre delen av magen och det beror på att det kan "dra" mer i antingen övre eller nedre muskelfästet. 

Alltså finns det ingen övning som bara tränar nedre del mage eller bara övre mage och det finns fortfarande ingen övning som förbränner fett på magen eftersom punktförbränning inte är möjlig... tyvärr ju!

muskel

Tränade baksida lår och insida lår igår. Blev även några set vader, de känns idag.. Vader har oxå blivit mycket mindre pga knäskadan :( Men gick bra att träna vader, kändes inget i knät!
Tränade mage och underarmar oxå..

 Magträning igår, förra kändes det mindre kul att träna mage men nu tycker jag om det!

Precis avnjtutet min frukostdrink som idag bestod av: 3,5dl havregryn, 15-20gram proteinpulver, blåbär och 3-4dl mjölk! kaffe, mackor ägg mm till frukost i all ära, men vad smidigt att blanda ihop en drink istället :)


Idag blir träningsledigt...

Chins med vikt osv...

Ryggpass idag(igår) med bara superset!

Inledde med chins med 25kg vikt, 10reps

Chins med 25kg igen, sen chins med 25kg+chins utan vikt

Chins utan vikt - 18 reps+ latsdrag i cable+latsdrag i cable (trippel set)

Sedan blev det baksida axel, superset

Sedan mitten rygg i superset och slutligen nedre del rygg i superset!

Blev lite fin "muskelvård" på jobbet i eftermiddag när vi badad i sjukhusets varmvattensbassäng, det är nyttigt för musklerna :) Funderar på att gå på massage nån dag nästa vecka, det är oxå "nyttigt" för musklerna!

Imorgon (läs idag, skriver torsdag på jobbet men lägger ut det här i bloggen fredag) blir det ett pass med baksida/insida lår, mage och underarmar... Förmodligen ska Ida <3 med och träna oxå!

I slutet av den här månaden har jag haft den här bloggen i ett år, det är säkert en del av er som läser som inte varit med från början och vissa inlägg är jag extra nöjd med (!) så en del kommer jag använda igen..

Lite dåligt med kommentarer här tycker jag, skriv vad ni vill läsa om tack :) Katt

 


Träningsmyt/fördom

2 timmar kvar till ryggpass...laddar!

Kom och tänka på en vanlig träningsmyt/fördom man ofta hör ""Bodybuilders är inte starka, dom är bara uppumpade" 

Fakta: En stor muskel är en stark muskel!

Visst kan två lika stora personer vara olika stark och så blir man bra på det man gör så kör man tex mycket bänkpress blir man självklart stark i bänkpress..
Sedan kan man vara stark på olika sätt, det finns olika muskelfibertyper och har man mest långsamma är man mest uthålligt stark.

Men att bodybuilders bara har uppumpade muskler och inte är starka är alltså helt fel :P


 Per Ekbjörn för 11 år sedan, varken uppumpad eller stark!

Bättre form...

 Eftersom jag tydligen är "tjock" på förra ryggbilden måste jag, töntig som jag är, lägga upp en bild där jag är i lite bättre form :)

suPERset :)

 Posering är inte min starka sida men det är iaf en pose som är såhär. nästan...
Igår blev det baksida lår, tjejmaskinerna och mage!

Idag var jag nere och körde axlar, övre bröst och lite triccar :D
Ökat lite i styrka sen jag börjde me No-explode, körde en 6a med 41or i 3e set i axelpress (jag är inte stark) men en liten ökning har skett iaf dom senast veckorna! Jag kör lite bakåtlutat för att koppla in övre pecs lite...

Dagens pass blev lite annorlunda och jag tror det är bra att köra lite annorlunda för att chocka ibland!
Först 4 set axelpress med hantel sen ett set på 90kg i snedbänk sen blev det ett lurigt superset med först 90kg*max, 70kg*max, 40kg*max sen 20kg(stången bara!) * max... ser ju lite retard ut när man knappt orkar stången men man får en grym pump :D
Sen körde jag några set utsida axlar sen ett suuuperset utsida axlar, 16kg, 11kg, 9kg, 6kg, 3kg... Brutalt!
Några set framsida axlar sen avsluta med 4 sköna set triceps...

Dagsform: Fett% cirka 8%, morgonvikt cirka 83kg, dagsvikt cirka 84kg... Lår: Världens minsta nästan...


8,2% BF!

 

Tränade rygg ihop med Jocke i lördags som sagt, samt några set biccar... inledde passet med 26 chins :) sen efter latsen blev det hantelrodd, jag gjorde 14 reps med 52orna och Jocke var tvungen att vara värre och gjorde därför 15 reps och jag var ju självklart tvungen att vara ännu värre och gjorde 16! Riktigt slut blev vi båda två, härligt!
Bicepsträningen var 4 set bicepscurl med EZ-stång, riktigt skönt att träna biccar :D

Blev en fettmätning i lördags oxå och den var mindre rolig haha, 8,2% är jag tydligen upp i nu... 8,2% är bra form men för mig är det högsta jag haft sedan i februari.. Jag ska fortsätta att äta mycket men kanske inte måste äta kexchoklad och likande varje dag längre :P Det funkar när man samtidigt tränar fotboll och förbränner mer samt har bättre kondtion = högre förbränning i vila samt högre EPOC = efterbränning. Dessutom kan jag inte träna ben ordentligt nu vilket oxå bränner mycket samt ger hög efterbränning.

Igår och idag har jag jobbat 09,00 igår till 16,00 idag... och vilat från gymträningen så nu är jag riktigt sugen på att träna imorgon :)

Lagad mat bättre än raffinerad mat (färdigpackad)

En komponent som avgör vår dagliga ämnesomsättning är TEF (Thermic effect of food) dvs den mängd energi som krävs för att smälta maten. I ett experiment undersökte man TEF för oraffinerad (lagad mat) och raffinerad mat och det visade att ämnesomsättningen ökade med 10,2% för de som åt raffinerad mat och 19,9% för de som åt oraffinerad mat... Detta blev att den raffinerade maten "kostade" 137 kalorier att smälta och den oraffinerade bara "kostade" 73 kcal.

Lagad mat är alltså bättre ur fettförbränningssynpunkt, dessutom innehåller den mer fibrer och närningsämnen samt oftast smakar bättre :)

hårt ryggpass!

 Chins med vikt, 200 kilo! eller var det 20 kanske??

Jocke på besök idag, blev en golfrunda sen ett riktigt hårt ryggpass, lite för hårt kanske.. körde även lite biceps, det är förjävla härligt :)
Återkommer på måndag.. jobbar från 09,00 imorgn till måndag 16,00... Cirka förton timmar men jag trivs med mitt jobb så jag är inte lessen :)

Vill ha mer kondition...

Är inte direkt asfit i benen märkte jag igår, kändes i benen när jag gick i trapporna på Liseberg! Känns även att jag har lite dålig kondition.. Tanken är inte att ha någon tokfreakig kondition men vill ändå ha hyfsad och funderar på att lägga in ett eller ett par konditionspass i veckan, inga monsterpass men något kortare pass ett par dagar i veckan iaf... När jag förhoppningsvis längre fram kan träna ben TUNGT är det skönt att ha lite mer ork!
Idag eller i början av veckan bör jag få besked om knät.. Operation eller vad som händer!

Nu laddar jag för ett övrebröst+axelpass samt mage på träningshuset om en stund sen imorgon kommer Jocke Wång, ett riktigt atletsvin som bor i Gnesta, hit för att köra ett ryggpass ihop!

 2

Nästa vecka har jag tänkt att börja skriva om lite annat än min egen träning. Det blir en del om träning, kost och likande :)
Skriv gärna i gästboken om DU vill att jag ska skriva om något speciellt eller om du har någon/några frågor...

Träna, ät, vila och väx... och framförallt, ring inte mig mer ;)
En ny atlet på gång? :)

 Igår tränade Ricky för första gången, ett blivande atletsvin månne? Det hoppas vi på! Jag körde rygg igår och Ricky körde lite av varje.. första gångerna man är på gymmet är det bra att prova på lite olika maskiner och övningar för att efter någon vecka lägga upp något träningsprogram. 
Notera att det är en proteindrink han dricker på bilden, den har bara lite ovanlig färg...

Började passet igår med chins och klarade 25... inte 100% godkända dock, men nästan :)

Nu har jag druckit med PWO och ska snart ner till gymmet och köra in- och baksida lår samt underarmar sen åker jag och min underbara Ida till Liseberg!

:)

I måndags var jag i Jönköping för att gästträna.. Ida skulle dit så jag hängde med, gick till första gymmet jag hittade och sa att jag ville träna en gång.. 195kr(!) tack så mycket hej då, ring inte mig mer blablabla... Sen gick jag vidare för att leta efter något annat gym men eftersom jag hatar att leta, det borde vara förbjudet att leta efter som det är så tråkigt, så gav jag upp efter ett tag...

Sen på kvällen blev det lite "PT-jobb" då jag var hemma hos en för att snacka träning och kost :) Det är en man som har fått en mer och mer osund livstil som behöver hjälp för att komma igång och träna och äta bättre. Jag förslog att han ska börja med att äta en bra frukost, gå 15 minuter om dagen, dricka någon kopp kaffe mindre på kvällen (han dricker mycket kaffe) samt skriva upp allt han äter under några dagar.

När man ska gå från helt oaktiv och dålig kosthållning och börja med en mer sund livsstil är det viktigt att ändra på några saker i taget annars blir det lätt att man ger upp och faller tillbaka till den dåliga livsstilen.
 

Igår däremot blev det gästträning men i Västervik på ett gym där jag varit ett par gånger innan, Atlet!
Gjorde magnetröntgen i Vvik igår så PG hängde med och det blev alltså ett träningspass där! Jag körde övre bröst axlar och mage, sköna maskiner där och ett trevligt gym :)
Känner faktiskt lite träningsvärk idag, både axlar och mage!

Slutade jobba 08,15 idag så nu fikar jag sen blir det fika igen med Ricky och Jonte sedan blir det ett ryggpass på träningshuset! Jobb igen vid 13,00 till 08,15 imorgon då jag och min underbara flickvän kör ett gympass innan vi tar ULXen och åkter till Liseberg och busar :)RSS 2.0