Minska din stress

Det är inte stress att ha mycket att göra utan det är när vi börjar tänka på allt vi har att göra och framför allt när vi oroar oss som det blir stress.
 
 
Stress fuckar oss. Det förstör våra liv. Stress gör oss utbrända, deprimerade, ökar risken att göra oss feta, ökar risk för diabetes 2, hjärt-kärlsjukdomar osv osv. 
 
Nu är inte jag någon stressexpert, bara en klok kille som har jobbat med sin personliga utveckling sista tiden och har haft fler bollar i luften än nånsin sista tiden. Jag upplever stress ibland, men den största delen av stressen är positiv stress och det är något jag mår bra av. 
Det är inte farligt att ha mycket en period så länge vi har tid för återhämtning när det sedan behövs. 
 
 
Stress leder till att man sover dåligt, då blir man på sämre humör, orkar inte träna, blir mer stressad, blir lättare sjuk, äter dåligt, blir mer stressad över det osv. Det blir en ond cirkel.
 
Är du stressad så går inte det över på en natt. Inte ens om du läser min blogg🙈 Men det går att bli mindre stressad även nu vid juletider då folk är specialstressade för det är så mycket att göra. 
 
Gör mindre då? Nej men det är så mycket jag "måste" göra! Måste du verkligen är frågan... 
 
Enligt mig har du två val, gör mindre om du känner dig stressad över de du gör eller lär dig tycka om det du gör och oroa dig inte för det som ska göras! 
 
 
All tid folk lägger på att oroa sig i förväg är så satans bortkastat tid anser jag. Visst, en viss oro kan vara berättigad ibland men oftast inte!
 
Några handfasta råd då till er så ni slipper bli mer irriterade och oroliga för det jag skrivit hittills (?)
 
• En viktig sak jag lärt mig under hösten genom att lyssna på Ola Wallström på ljudbok (ingår i en av utbildningarna jag går) är "SÄTT IGÅNG" och de innebär här främst att sätta ingång med företaget men jag har applicerat det på annat i min vardag också. Om jag t.ex ska ringa nåt sopigt samtal så skjuter jag normalt på det, oftast går jag och tänker på de flera gånger innan jag ringer. Ring direkt! Du får det överstökat och du slipper all tid då du grubblar på det! Ni som jag är onlinecoach åt har säkert märkt att jag oftast svarar på frågor väldigt fort, dels vill jag ge er bra service men det är även för att annars läggs mycket på hög och det kan skapa stress. Så, vad det än gäller, skjut inte på det. 
 
• Om du har mycket att göra och tänker på det hela tiden och inte kan följa punkt ett, att göra det direkt, skriv då upp det, och allt annat du måste göra, på ett papper. 
 
• Släpp oron! Tänk efter, de flesta småsaker vi går och oroar oss för är bara helt onödigt. Försök få bukt med ditt katastroftänk och ta det lugnt! 
 
• Stanna upp. Få för vana att stanna upp när du är stressad. Tänk, måste jag stressa? Tänk på att du nu har dina traps (axlar) uppe vid öronen, släpp ner dom och stretcha dom nån minut. Tänk på din andning, ta några djupa andetag. Ett tips, andas in tre sekunder, håll tre, andas ut tre, håll tre och upprepa några gånger. 
 
 
• Le. Skratta. Umgås med människor du tycker om, gör kul saker. Ta inte allt så seriöst hela tiden, busa, lek. Läs/lyssna på böcker med personlig utveckling. Jag har som sagt lyssnat på Olas böcker som är riktigt bra, jag har tidigare lyssnat på bland annat bättre självkänsla och atm lyssnar jag på "Det blir alltid som man tänker". Tro på dig själv. 
 
Hitta ditt sätt att få bukt med stressen och oron och få ett bättre liv. Lycka till☺️
 

babysim och fitnessfestivalen

I fredags var vi på babysim och jag fick vara med i vattnet🙉 Kul också att morfar Agne och Anethe var med! 
På kvällen tränade jag ben med min träningspartner nummer ett, Jens. Alldeles för få pass ihop sista tiden men hoppas på att få ordning på det. Igår åkte han och jag till Stockholm på fitnessfestivalen / hälsomässan.
Inspiration med föreläsningar, tävlingar, kosttillskott och träningsmänniskor!
Föreläsning med Roddy, hos många mer känd som Hero i gladiatorerna. Han pratade bland annat om maten betydelse för träningen. Vill man bli stor och stark så måste man äta mycket. 
Vid Celsius monter hade man chans att få en celsius om man deltog, eller vinna en platta om man gjorde först chins eller stod plankan längst. 
Med massor Celsius i kroppen, och aminosyror och från alla provsmakningar och massor adrenalin så gjorde jag ett försök! Tyvärr har jag iner kört så mycket chins sist tiden men lyckades ändå med 24 stycken , dock inte specialstrikta men ändå godkända i denna tävlingen. När jag var där sist och kollade låg jag delade etta men kom säkert något litet atletsvin och slog 24.. Vi får se om jag får hem nån platta🙉
 
När vi var nöjda med att vara där åkte vi till Sats och gästtränade. Bröst och axlar såklart..
 

Träningstips - tävling

För er som inte gillar Ekbjörn onlinecoach på Facebook så berättar jag för er att jag har en tävling där: Du skickar in ditt bästa "träningstips" och hashtagar #ekbjörnonlinecoach på en träningsbild (eller annan bild) på instagram. Vinnaren lottas fram i slutet av nästa vecka och priset är "Kostschema med uppföljning" i januari. (Värde 1495 kr) 
 
Träningstips är ett vett begrepp och kan t.ex vara att ta en viss Pwo innan, att lyssna på nån speciell musik, att tänka på hästar när man tränar, att köra superset bröst och vader Eller vad som helst som du anses är viktigt för din träning. 
 
Mitt bästa träningstips (om jag måste välja en sak) är kontakt ☝️
Vad är det för konstigt tips?!
 
Kontakt med muskeln. I början brukar det vara svårt att känna på rätt ställe. De som kört ett ptpass med mig vet hur viktigt jag tycker det här är. Jag tjatar mycket om det. Att tänka på den muskeln som jobbar i en övning är en förutsättning för att skapa kontakt. Kontakt med muskeln innebär att det känns i den muskeln. Träningen blir roligare när man känner den och resultaten blir också bättre.
 
Vissa muskler är svårare att "hitta" och då gäller det att fokusera ännu mer. Vissa övningar kan vara svårare att få kontakt med musklerna. Det är individuellt. Men det viktiga är att tänka den muskeln där de ska kännas och att gärna flexa den muskeln samt att hålla en kontrollerad rörelse.
 
Ett ptpass med vältränade Sissela. Här tränar hon baksida axlar och jag har förodlingen tjatat om kontakt ett antal gånger när bilden togs. När de gäller småmuskler som baksida axlar anser jag att kontakt är ännu viktare. 
Ibland väljer jag tyngre vikter och bara "köttar på" utan nån direkt kontakt. De leder till ett annat träningstips, nämligen variation men mer om det en annan gång ☺️
 
Om du tränar för ett bli stark i något så gäller inte riktigt detta. Då vill du "bara" lyfta så mycket vikt som möjligt, vare sig det känns i muskeln eller inte. En annan grej med att lyfta tungt är att då vill man gärna att hjälpande muskler också ska lyfta så man orkar mer. 
 

Licens

Idag fick jag det rättade provet. 32 av 33 vilket får anses bra ☺️
 
Har jobbat från 8 till 23, de har gått trots dålig sömn. Jag är inte så trött som jag normalt är den här årstiden. En orsak kan vara d-vitamin, andra orsaker är att jag gör så mycket saker jag tycker om och i och med utbildningen på lillsved så har min inställning till de mesta blivit mer positiv. Att jag tränar både gym och fått lite konditon från bland annat beachvolley kan också påverka en aning. Tillskott av msn kan oxå vara en bidragande orsak. Nu spikmatta och hålla tummarna att Levi sover bra inatt.😗

Stress?

Ikväll hade jag tänkt att skriva ett inlägg om stress men helt ärlig så skulle de bli för stressigt så gör det en annan dag.. Jag lever mer och mer som jag lär☝️

Ekbjorn.se

ekbjorn.se - här ser nu hur upplägget för onlinecoaching kan se ut ☺️
Kolla även hur instruktionsfilmerna ser ut (provsmak på en av dom) , instgrambilder från #ekbjörnonlinecoach, uttalande från nöjda kunder, mina samarbetspartners mm ☺️

Gillar mina jobb

Lite nattbloggande här. Levi ville inte sova så tog honom nån timme innan Tina matade honom och nu låter de som han sover igen ☺️ Dock har jag lite svårt att somna om när jag varit vaken så men lite blogg, spikmattan och en Propod så somnar jag nog snart 🙉
Igår jobbade jag på Folåsa för första gången på två veckor. Det kändes bra! Trots att jag startat företag så kommer jag att jobba kvar både där och med mina stödkompisar. Går företaget bra så blir det lite mindre men kommer ändå jobba där ibland. Fick träna rygg på jobbet ☺️
Jobbet som onlinecoach trivs jag väldigt bra med Också. Att hjälpa människor nå dina mål och att må bättre mår jag väldigt bra av också. att få meddelande som dessa tex, flera gånger i veckan, gör mig glad:
 
#ekbjörnonlinecoach
www.ekbjorn.se ☝️

En dag i Vimmerby

Det var Konstig belysning på gymmet idag tydligen. 
 
En heldag i Vimmerby idag . Var ute och åt med robin och anton sen träning med kurre på Wahk. Bröst, axlar och triceps. Grymt pass💪
Bänkpress, bröstmaskin, cablecross (instagram) och den här övningen: 
 
 
Övre bröst och axlar. 
Blir lite ditt och datt för axlar och triceps. 
Sen åkte jag till muskelbygget och köpte kosttilskott. Zma - zink och magnesium - för sömn och återhämtning. Tryptofan - en aminosyra som höjer serotoninnivån i kroppen och ger bätrre sömn. Sen kaseinprotein för bakning av proteinbars och som nattprotein sen några Celsius för att det är så gott🙉
Sen har jag träffat två stödisar och snart bär de av till Horn där jag ska äta en ärta med Rackolina 🙈

😸

En ny nästan helt ledig dag. Skönt! Träffade revisor imorse sen har jag tränat ben och satan vad skönt det är att träna ben! Vilken kaskad av endorfiner🙉 
På kvällen var vi hos syrran och hennes underbara ungar. Sen filmade jag och Micke instruktionsfilmer på Friskis. Jag hann även med ett specialkort men intensivt ryggpass💪
 
" you miss 100 percent of the shots you don't take" #ekbjörn onlinecoach - www.ekbjorn.se - boka nu och kör igång när du vill i januari ☺️ 

Ekbjörn onlinecoach

 Stor dag idag, jag "gick ut med" uppstarten av företag ☺️ är så tacksam för alla som hjälper till att dela och som pratar gott om mig. Tack 😘
Hemsidan hittar ni på: Ekbjorn.se och Facebooksidan är Ekbjörn onlinecoach ☝️
 
Idag var jag på Nyföretagarcentrum och imorgon ska jag träffa revisor igen. Fortfarande en del att fixa med men det går bra att boka "mina tjänster" redan nu. Kom ihåg hashtagen Ekbjörnonlinecoach och hälsofit oxå☝️

Levi ❤️

En till dag hemma med Levi och Tina ☺️ Var iväg på kvällen dock och spelar beachvolley i beach arena. 
Vi har tvättat ihjäl oss idag. Typ förton plagg! Det är sjukt tråkigt men det livar upp lite med det här goset 🙈
 
Vi har börjat ge honom lite vanlig mat nu med. Alltså typ en tesked av något när vi äter.  Idag kokade jag morötter, hade lax i ugnen (utan kryddor☝️) mixade det och blandade i lite mandelmjölk/kokosmjölk. Massor nyttigheter alltså och Levi verkade tycka om det! När han fick smaka på "burkbarnmat" så äcklades han något fruktansvärt. 
mums! Lite..
 
Specialsöt som han är
Frös in små portioner, så små så det får plats i isbitsfacken🙉
Bra mat till Levi så att han blir ett litet atletbarn 💪
 
Kom ihåg att kolla Idas blogg ☝️
Www.idasander.devote.se


Ekbjörn proteinbars

 
Idag gjorde jag något som jag tänkt göra länge, baka proteinbars☺️ Jag är så fräck så jag döper dom till Ekbjörn proteinbars🙊
 
Jag hittade ett grundrecept på nätet som jag gjorde av efter egen smak och tycke🙉
 
Både Agne och Anethe som var här och fikade förut och Hanna Och Micke som jag var hos förut har smakat och sagt att de är goda ☺️
 
Receptet då:
* 4 dl / 140 g havregryn
* 2 dl casein complex - belgisk choklad *
* 1 dl mackade handlar (hackade mandlar)
* 2 msk riven kokos 
* 2 msk kokosmjöl 
* 0,5 dl osötad äpplemos
* 1 msk honung 
* 0,5 dl mandelsmör
* "en skvätt cacao"
* 1 dl mandelmjölk 
(Msk står för matsked, inte för mask..)
 
Blanda torrvaror för sig och de andra för sig. Häll över det andra och bakad ihop allt och lägg i en form. Lägg den i kylskåpet eller frysen så länge du tycker det är lämpligt. Dela upp den i åtta bitar. 
Kaloriinnehåll per bar (om de är lika stora bitar) 195 kcal. Cirka- 13 g kolhydrater, 12 g protein, 10 g fett. Inget socker förutom något enstaka gram från proteinpulver. Honungen är fruktsocker men det är bra fruktsocker och alla fetterna är bra fettter. De flesta av ingredienserna innehåller många nyttiga näringsämnen. 
 
 
 
*http://muskelbygget.se/sv/protein/produktvisning/?item=prod_prod-s1%2F2228

Sömn

Sömnen alltså. Så viktig! Inatt vaknde Levi vid 03,30, han var på bra humör och vi var relativt pigga. Ett par timmar senare när han skulle sövas så var han lite sur och somnade bara till en stund. Jag sov från 8 till 9,30 typ. Jaa det är så att ha småbarn och det är värt det, men om ni på något sätt kan göra så att ni sover bättre så gör det☝️
 Jag har tidigare skrivit långa inlägg om sömnen så blir inget långt den här gången. Strssa mindre och är det "mycket att tänka på" så skriv ner sånt på en lista och släpp det till dagen efter. Ett annat tips är att börja varva ner i tid och att inte ha tv i sovrummet.. Spikmatta är också ett bra tips☺️ Att ligga på alltså 🙉

Bara en tanke

Jag funderar på att sluta blogga och börja knyppla istället. Vad tror ni? 

Näst sista dagen

Viktigt att tänka på när man ska hjälpa någon.
Näst sista dagen på den här utbildningen. Imorgon är det prov sen fokus på min andra utbildning och snart på att ta om pt-licensen . Och starta föetsget ☝️ #ekbjörnonlinecoach 

Fettmätning och slut På deff..

Idag har vi gått igenom lite mer om kost för prestation. Vi hade om det första veckan också. Vi gjorde även fettmätning idag igen. Jag hade minskat från 10,5 till 9,4 (tror jag?) i bodpoden. Det blir lite andra värden där jämfört med caliper då den här även mäter det inre fettet.
Sjävklart köptes det godis efter mätningen.. Som gjorde sitt för trycket när det vankades rygg💪
Jag tränade ihop med Erika. 
Som även hon lyckats väldigt bra med sin Deff.. Efter ryggpasset körde jag, Eriks, Agneta och vår lärare Martin lite cykelintervaller
På kvällen gick jag till City gross för förtonde gången och köpte sallad . Och hur Många ärtor?
 
 En såklart!
 
Nu på kvällen lite plugg och jobb. Och hemlängtan... 
 

Må bra genom att vara snäll mot dina magbakterier!

Idag har vi pratat om coachingprocessen. Vi har fått övat på vissa metoder bland annat. Läser på om probiotika nu. Mer och mer forskning visar hur bra det är. 
Definitonen är "kulturer av levande bakterier och andra Mikroorganismer som man intar för att påverka tarmens och vissa andra organs bakterieflora i positiv riktning och på så sätt nå hälsomässiga fördelar" 
"Pehle et pooja - phir kaam dooja" Ta hand om din mage - Sen kommer allt annat! (Indiskt ordspråk) 
 
Kroppens immunförsvar återfinns 70-80% o mage/tarm. Denna del har också effekt på hela kroppen☝️
Att hjärnan är viktigt (hos de flesta🙊) visste ni nog men att det faktiskt kan vara så att mage och tarm är lika viktigt... 
 
Vad gör man för att missgynna magbakterierna då och sabba? 
Ät socker, mjöl och fel fetter...
och för att magbakterierna ska må bra?
Ät lösliga fibrer (frön, bär,  grönsaker, havregryn,  och frukt) antioxidanter och omega 3 ☺️ 
Dessa saker är även bra för mycket annat☝️

Andra veckan kostrådgivning

Så här såg det ut i fredags (men utan filter🙊)
 
 
Ha höga tankar om dig själv ☝️
 
Idag började andra veckan på kostrådgivareutbildning i Stockholm. Under dagen pratade vi oss stress, mat vid nattarbete och kommunikation med klienter/kunder.
nattjobb är inte bra för kroppen, men för att göra det bästa av situationen så är det viktigt att du äter rätt på natten.
 
Efter skoldagen tränade jag axlar. Skönt, de var länge sen jag var på gymmet nu.
skön pump💪 Även om jag ser tunn ut här. 
 
Nu har vi haft webseminarium här.. Sen fotbollsgalan där vimmerbys "fotboll för alla" är med ☺️

En familjedag

Lite lägre antal läsare nu ett tag. Kanske borde ägna mer tid åt intressanta inlägg? Jag har lite på gång. Imorgon åker jag till Stockholm och vecka 2 på kostrådgivareutbildningen och det innebär även mer tid åt bloggande☺️
Igår jobbade jag hela dagen och idag har varit en skön fars dag. Levi lät oss sova till 09,45 vilket är rekord 🙉 Sen har jag pluggat lite, haft lite "kundkontakt" och varit på Ikea. 
 
Det blev även ett kärt återseende med en trogen läsare och vän. "Kan ju gå runt och runt med barnvagnen om vi ses" 🙈 
Sista timmarna nu har jag förberett matlådor till Tina och packat ner allt jag ska ha med mig. Det blir ju en del trots allt.. Diverse ting som ska med så att säga☝️🙃 #ekbjörnonlinecoach - instgram 

möten, babysim och modevisning

Vilken dag! (Eh fredag☝️)
imorse var jag på möte med en revior, är en del att lära sig inför uppstart av föetsget sen var jag på möte med marknadsbyrån. Har lite grejer där på gång. Vid 17 var vi på babysim med Levi 🙉
Sen på kvällen var sosso och jag på beach arena och gick modevisning på tjejkvällen där🙈
En helt ny upplevelse kan jag säga. Det var kul!
fixade lite pump i omklädningsrummet. Även om det inte var nån fitnesstävling så känns de bätre med pump. Killar, ni vet ju hur det är.. 
Sen på kvällen gjorde jag (med lite hjälp från Tina) klart två kostscheman ☺️ #ekbjörnonlinecoach

lev i nuet

Älta inte sånt som varit, oroa dig inte för det som kommer - det blir sällan som du tror ändå. Lev i nuet. Levi-nuet☺️
 
Ikväll har vi spelat beachvolley vilket är fantastiskt roligt! Bra träning är det också☝️
Kom ihåg hashtagen: #ekbjörnonlinecoach

Frebaco kvarn

Nu har även Levi förstått hur bra frebacos produkter är☝️🙉
 
* Enkelt, snabbt, prisvärt, svenskt, näringsrikt, 100 % fullkorn, fritt från arenik, låg miljöbelastning - fördelarna med dessa produkter är många! 
 
http://www.frebaco.se
 
Idag har jag suttit på balkongen och solat Och pluggat. Läser om fetter. Jag har skrivit om omega 3 och dess alla positiva egenskaper tidigare men kommer nog snart ett inlägg till om det. 
Nu ska jag jogga till affären, Tina blev sugen på cola light så det ska inköpas såklart🙈

happy halloween !

Hoppas ni haft en bra halloween med utklädnad, vänner och fest ☺️
Jag jobbade från 12 i fredags till 23,30 igår.. i fredags blev ingen träning tyvårr men bio iaf så ändå helt ok kväll. Igår ett axelpass samt en intensiv fotbollsmatch 
 
Idag har vi varit en sväng hos syrran sen tränade jag rygg med stödkompis här i stan och nu på kvällen en promenad runt halva ån med Tina. Och Levi såklart ☝️
 
Hos syrran så tog vi några bilder till hemsidan (som snart är klar...)
Jag kommer att ha en instgram-funktion på hemsidan vilket innebär att två olika hashtags på instgram gör att den bilden syns på hemsidan. Hashtagarna är Ekbjörnonlinecoach och hälsofit. Välkomna att börja använda dessa redan nu☺️

RSS 2.0