Ett argt(!) inlägg om bilkörning!

Trafikvett! 

Jag ska inte påstå att jag är perfekt i trafiken. Jag kanske skickar nåt sms ibland när jag kör (FY!) eller skrapar rutorna lite slarvigt så jag inte ser eller kör lite halvsexigt uppe i Stockholm när jag ska byta fil så någon tutar.. MEN jag gör inte detta här och jag blir galen på vissa trafikanter!

* Man ska köra försiktigt när det är dåligt väglag, det är bra, men man ska fan inte köra i 70-80 på en 90-väg om det inte är hallt! Och om det är en trafikkamera behöver man inte bromsa ner till 80, du kan gott köra i 90 eller strax över till och med. Samma sak med 50-väg, det är 50 man ska köra där och inte 30!!!

  Den här skylten betyder INTE samma sak som den här..

* Bilen välter inte i en kurva om du kör normalt. Man behöver inte köra så man nästan stannar innan man svänger! Och om man kör på en liten mindre väg som är kurvig behöver man inte åka och bromsa som en idiot vid minsta lilla sväng, släpp gasen lite bara, det räcker!

* Blinka för helvete! I vissa fall underlättar det väldigt mycket och gör att man slipper stå och vänta...

* Åk inte och gasa och sladda massor! Det är kul att sladda osv när man fått körkort så det är klart man ska göra det, men inte där det är massa folk och speciellt inte där jag är!

* Om man ska köra saktare än 110 km/h på en 110-väg, vilken man helst inte ska, men om man nu måste det så kör för fan i höger fil! Den vänstra filen är den snabba och där är det 110+ som gäller!

Tack!

Träningsvärk, många jobb och träningsmyt

 Det är jag på bilden. Det är sant. Jag hade tänkt träna ben ikväll men har fortfarande träningsvärk efter matchen i lördags. Har även träningsvärk i rygg och mage från i söndags och specialmycket i baksida axlar. Fan va skönt! Så ikväll får det bli bröst och axlar igen. Kanske lite triccar oxå :)

8 olika jobb på en vecka!
Är väl inte så normalt, men satt o fjunade lite på det här och kom fram till att jag har jävligt mycket olika jobb! Fredags personlig assistent. Igår och idag Solskenet - har rast nu så därför sitter jag här ;) Igårkväll+inatt Stenbäcken. Onsdag och torsdag Ekbacken. Ikväll stödkompis 1. Imorgon stödkompis 2 och 3 och torsdag stödkompis 4...

Dagens tips:

En träningsmyt med sanning i:

"Ät pasta dagen innan match" eller "pasta är bra när man tränar mycket" Ja det är korrekt, men ris, potatis, bröd osv går lika bra då det oxå innehåller mycket kolisar, anledningen till att man ska äta mycket kolisar dagen innan match/tävling är för att ha välfyllda glykogendepåer för att kunna prestera bättre och kolisarna som används under matchen är dom man fyller på med dagen innan och samma dag :)
Godisar och annat som innehåller socker funkar även det att fylla på glykogendepåerna med men som ni vet så är godis och liknande mindre bra av andra anledningar. Godis i små mängder nångång ibland är ingen större fara dock ;)

Blir jag tjock av att äta en kaka? Ja du blir jättetjock om du äter en kaka........

Kreatin för minnet och isvatten för förbränningen

Kreatin är som ni säkert redan förstått ett bra tillskott för både prestation och för ökad muskelmassa. Det finns naturligt i kött och fisk. Eftersom vegetarianer inte äter dessa livsmedel får de inte i sig tillräckligt med kreatin. I en studie från the university of Sydney kom man fram till att kreatin även ökar minnet hos vegetarianer och reaktionstiden för både vegetarianer och icke-vegetarianer.

http://muskelbygget.se/prestationshojande-c-64.html?osCsid=ad3e0be8cf2802123fa782ca6d884b65

Om man dricker isvatten (4 grader) ökar vilometabolismen och man förbränner fler kalorier. Israeliska forskare gav överviktiga 9åriga barn ett glas med isvatten och kom fram till att vilometabolismen ökade med en kilokalori (kcal) i minuten den närmsta timmen. Den normala vilometabolismen är ungefär 1,5 kcal / min. Isvatten är ingen "magic bullet" mot övervikt men kan alltså hjälpa till lite. Forskarna hittade ungefär samma resultat hos vuxna.

Självklart räcker det inte med att dricka isvatten hela dagarna för att gå ner i vikt, det är fortfarande bra kost och träning som är det viktigaste men något glas isvatten om dagen kan hjälpa till lite under deffen. Samma sak med grönt te, starka kryddor osv, de hjälper lite men många bäckar små...


Vill åka igen..

Laddar upp bilder från Thailand på FB som ni säkert märkt. Längtar tillbaka riktigt mycket och längtar till nästa vinter då vi kommer åka igen! Här en bild när vi var ute och paddla och körde dagsfylla :) Inte jag alltså, jag drack bara proteindrinkar...

Igår spelade jag fotbollsmatch här i Vimmerby på konstgräns med HHIF mot Gullringen. Första halvlek var jag avbytare. Sen kom jag in i andra halvlek och första 25 min gick rätt bra faktiskt. Sedan tröt orken, både i benen och konditionen... Men kände inget i knät iaf!

Sedan axlar och bröstpass på kvällen. Idag är jag specialtrött efter att ha sovigt dåligt men ska ta en tuppis nu snart sedan blir det ryggpass på The traninghouse.. Njuter idag av att vara ledig för nu kommer en tuff jobbvecka: Måndag 07,30- Tisdag 16,00. Onsdag, Torsdag, Fredag 07,30-16 och Lördag 15,00-Söndag 16,00
+ Stödkompisarna

Lite senare idag kommer lite intressant studier från tidningen FitnessRx :) 

Vilodagar och superbär

Ta vilodagar med gott samvete! Så länge du fortfarande äter och sover bra såklart...

Alltid balansen mellan träna, äta, vila/återhämtning och "psykiskt välmående" som är viktigast för resultaten!

Igår hann jag inte träna eftersom jag jobbade sen träffade två stödkompisar, åkte till Horn och var social sen tillbaka till Vimmerby och var mer social :) Idag hade jag tänkt att träna mage och underarmar men var väldigt seg när jag vaknade och sov dessutom längre än jag tänkt så det hade blivit lite stressigt eftersom jag ska jobba vid 13...

Dåligt samvete för att jag inte tränar? Nej tvärtom, en dag vila till gynnar återhämtningen och byggandet av låren som jag tränade i onsdags! Dessutom innebär en vilodag idag att jag kan träna axlar/bröst (och mage?) lite hårdare imorgon!
 Bra tryck förra veckan. Imorgon är det återigen för att träna axlar <3


Som ni vet, eller en del vet, så har jag spelat fotboll i hela mitt liv typ men sista typ 10 åren har jag varit mer eller mindre skadad (Nej inte huvet, knäna!) För två år sedan var jag med hela vårsäsongen innan ena menisken gick åt helvete. Förra året spelad jag 1,5 matcher typ. Igår kom fotbollssuget tillbaka när Martin och jag pratade om att de ska spela träningsmatch här i Vimmerby imorgon och jag sa att jag kunde vara med om det var dåligt med avbytare vilket det tydligen var så imorgon finns en extremt otränad spelare med på bänken...

Brukar ju köra frysta blåbär och hallon i min havredrink men nu har jag börjat köpa en mix av blåbär, hallon, havtorn, gojibär och björnbär. Gojibär ska tydligen vara riktigt jävla specialnyttigt!


 
Det unika med Gojibäret är bland annat att det innehåller hela 18 olika aminosyror (i små mängder så klart, äter man gojibär är det ju inte direkt för att få i sig massa protte, det finns mycket bättre livsmedel att äta för det...)  varav 7 av 8 är bland de essentiella (livsnödvändiga).

Bäret är fullproppat med viktiga mineraler såsom järn, kalcium, zink, selen, samt hela 21 spårämnen däribland germanium ett spårämne som har lovordats för dess effekter. Antioxidantaktiviteten i Gojibär är extremt hög med en mycket hög ORAC-poäng.

Det ögonfrämjande ämnet zeaxanthin finns också i Gojibär. Väldigt höga halter av betakaroten och C-vitamin har visats i bäret, dessutom innehåller det E-vitamin, betasistosterol (sänker kolesterol), solaventivon (kraftigt antibakteriell) och polysackarider (ökar virus- och bakteriemotståndskraft) samt många andra för kroppen välgörande ämnen.

Träningsvärk

 !

Är lika nöjd varje gång jag har träningsvärk, men idag är jag nog fan ännu mer nöjd för det känns fantastiskt! Träningsvärk i benen, typ überall! Gjorde inte så mycket "lustigt" igår egentligen men fick bättre kontakt än vanligt, speciellt i knäböjen som jag börjar lära mig mer och mer
Gårdagens pass såg ut ungefär så här: 

* 3-4 set knäböj

* 2 set fronböj

* 2-3 set hacklift

* 2 set benspark

* 3 set stående legcurl (i bensparken)

* 3-4 set liggande legcurl

* 2-3 set sittande legcurl 

Måste man få träningsvärk för att träningen ska ha givit något? Nej! Men det är skönt och känns bra oftast...

3 tips för att få träningsvärk

* Kontakt med muskeln! Jag tjatar om det igen men det är så viktigt!

* Variation! Byt övningar, byt vinklar, variera antal reps, använd träningsmetoder som superset osv ibland

Tänk på att om ni varit ifrån träningen en längre tid så får man nästan alltid träningsvärk och tänk då på att inte börja första passet för hårt, dels för att du kan få lite för mycket träningsvärk och dels för att man lätt kan bli övertränad/skada sig/bli sjuk om man går ut för hårt efter ett träningsuppehåll. Ett lite lugnare första träningspass ger oxå...

* Håll emot! Om du håller emot i den excentriska/negativa delen av övningen så kommer du att få mer träningsvärk eftersom det är den delen som leder till det "muskelslitage" som ger upphov till träningsvärk!

ALA

  Dagens kosttillskottstips!

http://muskelbygget.se/alaextreme-p-369.html?cPath=59

Liponsyra, eller ALA (Alpha lipoic acid), är inom biologin känd som en kraftfull antioxidant. ALA ökar insulinkänsligheten, vilket innebär ett ökat upptag av näringsämnen till musklerna samt en lägre nivå av insulin vilket i sin tur ger ett lägre fettupptag.

ALA är en “superantioxidant” ALA är en antioxidant som är så stark att den tar en stor del av smällen när du angrips av fria radikaler. Den har också förmågan att reparera trasiga vitaminer som redan har gjort sitt jobb som antioxidant, exempelvis E-vitamine, C-vitamin m. fl. Kroppen förvandlar löpande ALA till dihydrolipoic acid som är en ännu kraftfullare antioxidant.

ALA har även den egenskapen att det kan öka insulinkänsligheten både hos diabetiker och friska människor. Det gör den genom att snabba på upptaget av glukos till muskelcellen, delvis genom att förstärka insulin funktionen samt reducera insulin resistansen. Ökad insulinkänslighet ger en lägre insulinnivå i blodet, vilket ger en högre fettförbränning i kroppen. ALA har visat sig öka glykogenupptaget till musklerna genom att öka rekryteringen av glukos transportören GLUT4.

Ökat kreatin upptag med ALA. Eftersom ALA ökar antalet glukostransportörer ökar upptaget av kreatin

Dagens andra tips: Var nöjd men inte övernöjd... Ring inte mig mer


Hur mycket går att minska i fett på EN dag?

Nu skriver jag INTE det här för att ni ska få dåligt samvete idag på semeldagen! Ät era semlor med gott samvete om ni tycker om dom...

Hur hur fett går det att gå ner på EN DAG då?

70 kcal / kg kroppsfett.

Vad innebär det då?

7000 kcal är 1 kg fett. 70 kcal är alltså 10 gram fett.

 6 kg fett.

På mig som har cirka 7% kroppsfett och väger 87 kg blir det 6 kg fett. Alltså kan jag gå ner 60 gram fett om dagen. Men för att göra det så ska "allt var perfekt" under den dagen. Detta innebär INTE att man inte ska äta nånting och träna ihjäl sig utan lite förenklat räcker det med att få i sig tillräckligt med protein (minst 2 gram protein / kg kroppsvikt) och ligga på ett litet kaloriunderskott...

Hur mycket fett man har kan man mäta med en sån här calipertång som jag har här :)

Normalvärde för män är 12-20 % men många som tränar har lägre än så. Normalvärde för kvinnor är 18-30%

Så vill ni veta hur mycket fett ni kan gå ner på en dag får ni komma hit och mäta, eller får ni ta reda på er fett % på annat sätt och sedan räkna ut hur mycket fett ni har på kroppen... Kom ihåg att fettvågar inte visar lika exakt som calipertänger... en fettvåg kan fela ganska många %

Bodpod är den mätmetod som ger det mest korrekt resultat men eftersom det inte är så många som har en sån här utrustning för flera mljoner hemma så funkar caliper gott och väl :)

Som ni säkert sett på TV så går jättestora personer ner ganska många kilo fort och lite av förklaringen till detta är alltså ju mer fett man har desto mer går att förbränna

Och kom ihåg, bara för att man går ner t.ex 2 kg på en vecka så innebär inte det att man tappar 2 kg fett. Det mesta är förmodligen vätska och glykogen, sen är en del fett och en del muskelmassa...testohöjare...

Bra dag idag.Jobbade 07,30-11,15 typ, fikade, åkt pulka och grillat i solen (mest försökt få bra glöd...) sen ett bröst+axelpass på WAHK! Snart läggdax för imorgon börjar jag redan vid 6 och slutar runt 16 nångång.. Ska ut och åka hela dagen!
Vikt på gymmet idag: 87 kg. Gått upp lite nu när jag börjat med kreatin, brukar bli 1,0-1,5 kg på någon vecka och det beror på vätskan man samlar på sig.

Imorgon ska jag börja med en riktigt bra testohöjare Mass FX The Destroyer +
Sportlab DAA

En naturlig testosteronhöjare. Ska köra dessa i 2 månader. Eller bara en om jag åker utomlands igen...

Skulle kört ben idag men lite småont i ryggen så kör nog ben imorgon istället om det känns bättre


Nytt jobb lite.. utbildning? blablabla...

http://www.studentum.se/Haelsa_livsstil_17576.htm en utbildning som jag funderar på lite till hösten :) Ett år, halvfart och distans.. Perfekt för mig :)

Idag började jag faktiskt ett nytt jobb lite. På solskenet, det tillhör egentligen Stenbäcken men är ändå "ett eget ställe" . Ska jobba där i 3 veckor nu och det känns bra. Har ju inte jobbat ihjäl mig sista tiden direkt...

  Fortfarande för små lår men tycker ändå "lårsvepet" såg ok ut idag och omkretsen på låret på mitt mätställe (som är typ där låret är störst) är idag 63 cm...   och armarna, som är lite bättre, mäter idag 45 cm

Dagens vikt: 86 kg och fett% cirka 7% tror jag...

Har precis fixat sallad som jag tar till maten nu närmsta dagarna.. fixade även citronvatten och riven ingefära+morot :) Hälsofreaktönt? Ja lite faktiskt...

Nu PWO..
 Hot blood! Jag tror jag blir starkare av att bara titta på färgen på den och känna lukten av den ;)  Om jag bara visst hur man gör skulle jag tagit kort även på lukten...

Snart Ryggigt köttpass... eller om det blir ett köttigt ryggpass kanske ;)

Bushelg i Västervik lite!

Hemma efter en riktigt bra helg i Västervik! Varit hos Niclas "är ju käär" Lind. Tränat, kollat film, spelat FIFA, gjort oss lustiga och druckit buckets :) Åkte till leksakasaffären och köpte hinkar... normalt!
I Fredags körde jag mage och underarmar och lördag förmiddag bröst, axlar och lite triccar.
Idag skulle det blivit en tävling på 3 km på träningshuset men vi bestämde oss för att gå på bandet istället och det är jag väldigt glad för! Snart till Freddy för att handla lite bra kosttilskott sen sova...
Lessna lite :) eller?
Ingefära igen

Lite kompleteringe till gårdagens inlägg, tack den läsare som kommenterade!

"Det finns ju mer positiva effekter ingefära har som tex har ingefära ämnen som liknar acetylsalicylcyra,bra mot matsmältningsbesvär, astma, migrän, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, ökar fettförbränningen, leder, illamående, atros ,förstoppning ,diabetes...ja listan kan göra lång:p "Dagens träning: 45 min tennis med stödkompis. Mage och undermar på Actic i Västervik i eftermddagen. Imorgon bröst och axlar där. Och söndag 3 km löpning på träningshuset...

http://www.muskelbygget.se/

Imorgon eller söndag kommer ett inlägg om hur mycket fett man kan förbränna som mest på en dag...


Morot+ingefära

Igår tränade jag rygg på Medley i Linköping. Idag fick jag jobba lite(!) 10-15. Sen blev de ett benpass på kvällen:
* 4 set knäböj i smithmaskin
* 3 set vanlig knäböj
* 2 set frontböj
* 2 set benspark
* 3 set stående legcurl (baksida lår i bensparken)
* 4 set liggade lårcurl


Skönt.

Dagens tips: Rivna morötter+riven ingefära! Något jag börjat med nyligen. Försöker äta mycket morötter för att hålla färgen bättre. Övrigt om morötter "Moroten räknas som en av våra viktigaste rotfrukter och innehåller i genomsnitt 86 - 92 % vatten, 1 - 1,5 % proteiner, 0,2 - 0,26 % fett, 1 - 3 % fibrer, 2 - 4 % socker, 6,4 - 9 % andra kvävefria ämnen och 0,8 % aska. Den gula färgen beror på närvaron av karotin, som innehåller mycket A-vitamin. "


"En vanlig missuppfattning i populärkulturen är att man kan locka en åsna att gå framåt om man hänger en morot på en stång framför djuret" Ok.........


Synd att texten blir jätteliten här och jag stör ihjäl mig på att jag inte kan fixa det :S Men iaf, Ingefära är som jag skrivit om flera gånger tidigare, bra för både fettförbränningen och för att undvika förkyldningar!

Ligga lite...

Fick ett sms imorse från min syster som behövde hjälp med barnvakt mm idag och imorgon så jag tränade på förmiddagen sen åkte upp till Stockholm på eftermiddagen. Stannar här tills imorgon, eller torsdag och hjälper till så gott jag kan :) Har inte träffat min syster eller syskonbarn sen julafton så jättekul att jag blev hitbjuden!
Skulle tränat bröst och axlar idag men när jag värmde upp i snedbänken kände jag att jag hade träningsvärk i bröstet! Efter att ha kört ETT jävla set bänkpress igår!? WTF! Så det blev framsida, utsida och baksida axlar. Fick sjukt tryck i axlarna idag och det är fantastiskt, blir käär lite faktiskt :)
Alla hjärtans dag och då är ju självklart dagens tips: Ligg mycket! Inte bara idag utan annars oxå, det är bra träning, det är skönt och det är bra för hälsan!
!
!
!
Dagens andra tips: Ta hand och bry dig om de du älskar/tycker om!

klen fegis.. fitnessfiveträning!

http://www.youtube.com/watch?v=H-nIBAM1P0s

Fortfarande lika roligt! Underbart :)

Var på WAHK förut och tränade Fitnessfive med Andreas. Det var första fitnessfivepasset sedan tävlingen i Maj förra året. Då vägde jag in på 82,2 kg och gjorde 113 reps. Idag vägde jag in på 85,2 kg och klarade, föga imponerande, 83 reps. Andreas gjorde 87.
Men jag får skylla på att jag aldrig kör de grenarna, förutom chins, när jag tränar. Ska köra om cirka 2 veckor igen och då ska jag göra över 90 iaf...
Idag bänk: 17
biceps: 15
Knäböj: 0 (körde en 6a på 120 kg men ska egentligen köra på 127,5 kg så de räknades inte...)
Varför inte köra på 127,5 kg då!? För att jag är feeg! Rädd för knän, rygg osv.. Men jag ska börja träna mer knäböj nu o övervinna den rädlsan :)

Är både feg...

Chins: 20
Dips: 31
Totalt: 83 reps

och klen... WTF!?

För er som missat det så är fitnessfive en tävling när man tävlar på sin kroppsvikt i grenarna. Bänkpress, bicepscurl (halva kroppsvikten), knäböj (1,5 gånger kroppsvikten), chins och dips. Man räknar ihop totalt antal reps.

Så jäva nöjd!? I bicepscurl måste man stå med rygg och huvud emot "väggen" och upp och nudda hakan med stången samt sträcka ut armarna helt i bottenläget... Sjukt jobbigt!

Förövrigt så började jag med kreatin idag. Eftersom jag skrivit typ förton gånger om min uppladdningsfas blablabla så gör jag inte det men nytt för den här gången är: D-Ribose 150 Kapslar

"Kombinera D-ribose med kreatin. Då kommer du uppnå upp till 50 % förbättring av kreatinffekten. Det beror på att om man saknar eller har för låg nivå av ribose i muskulaturen gör att kreatinet inte kan upptas maximalt effektivt då ribose är den begränsande faktorn i grupperingen av ATP - energin. Kroppen har bara små mängder ribose tillgängligt, så därför upplever dom flesta snabba resultat vid tillskott av ribose. "

Kvarg/keselladrink

Kesella!

  


Nattens proteintips/mellanmålstips/deffdips : Keselladrinken! Även så kallat kvarg...

En burk lättkesella och en glas fun light (utspädd, en kork saft och resten vatten) mixa i shaker!
32 gram långsamt protein, endast några gram kolisar och fett. Bra som kvällsdrink då den innehåller långsamt protein. Funkar även som mellanmål under deff eller bara för att få i sig extra med protte :)

Fun light, onyttiga saker i blablabla, ja det stämmer nog. Jag vet inte så mycket helt ärligt om de ämnena i fun lihgt men tror iaf att det inte är något fara i små mängder och vet att kcal-innehållet är 0!

Mage

Mage!

Vältränade magmuskler, något av det viktigaste hos oss som tränar, både killar och tjejer. Det är två saker det handlar om för att få fram det där jävla sexpacket (eller åttapack hos dom som fått den genetiska gåvan!)
Det gäller självklart att träna magmusklerna men sen måste man få bort det där fettet på magen.

De flesta vet vid det här laget att punktförbränning inte fungerar, man tränar alltså inte bort fettet på magen genom att göra situps... tyvärr, det vore ju smidigt! När man bränner fett tas fettet från hela kroppen och det fettet på nedre delen av magen är bland det svåraste att få bort av någon anledning...

Magens muskler består av flera olika muskler och de viktigaste är :

* Rectus abdominis - det är den stora synliga magmuskeln och den böjer bäckenet och stödjer ryggraden.* Obliques - sneda magmusklerna - sitter i två lagar och ansvarar för att rotera bålen samt att stabilisera den

* Transverse Abdominis - innersta magmuskel - skapar tryck och stabilitet inne i magen. Det är den musklen som jobbar hårdast för att hålla magen platt.


En lite avancerad bild kan tyckas men här ser man hur magmusklerna ligger i 2"olika lager".

"För att träna inre magmuskel måste man köra magträning på boll eller core (heter det så??) blabla"
Nej, alla dessa muskler tränas i olika grad i alla magövningar.

"Den och den övningen tränar övre eller nedre delen på magen" Nej, vissa övningar känns mer i övre eller nedre delen på magen men det är alltid hela raka magmuskeln som jobbar när du gör en magövning.


Många tränar magen för lätt, ligger och köra "förtontals" situps, visst ger det men det är inte optimalt för muskeltillväxten, det tränar mest den uthålliga styrkan i magmusklerna. Försök alltså att träna magen tyngre men ändå använd rätt teknik och se till att ha kontakt med musklera.
Tänk på att magmusklerna även aktiveras en hel del vid tunga övningar som knäböj och marklyft.

Det finns många magövningar, mer eller mindre bra. Vissa magövningar kopplar in iliopsoas, höjtböjaren, ganska mycket o magen tränas inte lika aktivt.
Den magövningen man ligger på golvet och någon puttar ner dina ben tycker jag är en idiotisk övning...

Den här övningen och "maghjulet" (ni vet vad jag menar?) är mina två favoritövningar för magen. Maghjulet kör jag med skivstång istället och det funkar lika bra.

 Även den här övningen tycker jag är bra. Crunches på bänk med vikt. Tänk på att när du gör crunches är det en väldig kort rörelse. Och som i alla andra övningar, kontakt med muskel och håll emot lite på vägen tillbaka...

När du tränar raka magmusklerna aktiveras även sneda lite. Men jag brukar oftast köra en övning för sneda oxå och då kör jag oftast den jag står i cablecrossen och fäster ett handtag däruppe som jag tar tag i och böjer mig snett framåt. Svårt att förklara men ska försöka fixa en bild på den.


Lycka till med magen! Ha roligt, få kontakt, variera träningen och ha tålamod så kommer du snart få bra "abs" :)


why so serious?

Härligt träningsvärk i benen från i onsdags! Känner lite i bröst och axlar från igår.. Avslutade gårdagens pass med en maxning i dips. 30 godkända blev det. Idag ryggpass på WAHK. Skönt! Imorgon mage, vader och underarmar. Söndag blir 3 km löping, hur fan ska jag orka det? Tävling dessutom ;)Helgens "tips" : Var inte för seriös! Jag förstår att många tycker jag är för oseriös, omogen blablabla men faktum är att även jag kan vara seriös.. när det behövs! Och man behöver inte vara seriös hela tiden...
Seriöst, why so serious?!

Ett av mina nya favoritkosttillskott: http://muskelbygget.se/animalpm-p-357.html?cPath=61
Du sover bättre, drömmer bättre(!) , återhämtar dig bättre och ökar utsöndring av tillväxthormon! Det här är ett riktigt superkosttillskott :D


Tänk rätt!

"Att hoppa över en träning gör ingen skillnad, Men att träna en gång gör"

Ikväll blir det ett blogginlägg i repris från mars förra året. 

Minska godissuget genom att tänka att du äter godiset!

Tanken på en läcker kaka gör oss hungriga och skapar en lust att sätta tänderna i godbiten. Om man däremot föreställer sig att man äter den ena biten efter den andra, får man enligt ny forskning känslan av att vara mätt och forlorar lusten att äta.

Amerikanske forskare lät en grupp försökspersoner föreställa sig att de åt 30 små Non-stop medan en annan grupp skulle föreställa sig att de kastade 30 mynt i en tvättmaskin i en tvättomat (Normalt?! Ja så var det iaf..)
Efteråt visade det sig att den grupp som i tankarna hade ätit godis, bara tog hälften så många Non-stop från en skål jämfört med dem som hade varit på den mentala tvättomaten.

Ett efterföljande försök visade emellertid att tanken bara stiller hungern om man verkligen föreställer sig att man stoppar godsakerna i munnen, tuggar, smakar o sväljer. Om försökspersonerna istället föreställde sig att de la 30 Non-stop i en skål utan att äta dem blev de ännu mer godissugna och åt dubbelt så många av den läckra chokladbitarna.

Det är också viktigt att tänka på rätt livsmedel, ett tankemässigt intag av godis stillar inte sugen efter till exempel ost. 


 Det här är jävligt gott, dock inte så bra i för stora mängder... Tänk dig att du äter dessa och du kommer sedan inte äta lika många.. lustigt men så är det tydligen :)

Läste för övrigt samma studie i både Illustrerad Vetenskap OCH i Fitness Rx!

Slutligen ett viktminskningstips från Ida: Raka dig ofta och ha inte för mycket hår!
Min kommentar på det tipset: SMART! 

Ledig igen...

Ännu en lugn o skön dag :) Ska träffa ena stödkompisen vid 16 idag sen bowla med en annan ikväll. Annars inget jobb. Imorgon träna hon jag är PT åt på morgonen en timme sen träna med stödkompis på eftermiddagen. Lagom att antingen vara helt ledig eller jobba några timmar om dagen. Men på söndag blir det en "normal" jobbdag då jag ska vara på Stenbäcken, de ska bli lite kul eftersom jag inte varit där på en månad ungefär.

Nu har jag tränat minst 1 pass om dagen sedan i torsdags och idag blir det ben nu vid elva.
Igår tränade jag biceps, triceps och lite mage på World Class i Linköping. Kom ihåg att det är viktigt med vilodagar, men när man inte jobbar något knappt så kan man träna flera pass och det beror på att om man inte jobbar kan man sova längre (och bättre!), man kan ta en tuppis när som helst på dagen, man kan oftast äta när som helst och det blir ingen stress. Man behöver inte stressa bara för att man jobbar men de är lätt hänt att de blir lite mer stress. Man kan äta och sova bra när man jobbar oxå men riktigt lika bra brukar det inte bli.

Vila - en viktig del i att lyckas med träningen.

 Träna - oxå en viktig del i att lyckas med träningen hörde jag!?

Ska ta lite ny kort nu snart tänkte jag och skriva mer om träning och kosttips. Varit lite mycket om mitt jävla resande nu kanske?Tävla?

Ska jag tävla!?

Jag har funderat på det många gånger sista åren. Jag har kommit fram till att om jag ska tävla så är det i Classic Body Building(CBB). Skillnaden på CBB och vanlig Bodybuilding (BB) är att i CBB är det tävlande mindre. Jag kommer aldrig att bli något "massamonster" så det passar mig bättre med CBB. En del av er tycker säkert att jag är rätt köttig men jämfört med de som tävlar i BB är jag rätt liten...

Skulle jag tävla på en "riktig" tävlning i CBB så gäller "Över 180 cm: max kroppsvikt [kg] = (Längden i cm – 100) + 8 kg" dvs att jag skulle få växa max 89 kg. Som det är nu är jag för liten även här för att kunna lyckas bra.

Men det finns en nybörjartävling som heter Tammerpokalen som är i början av juli och där skulle jag "passa in" rätt bra tror jag "
Classic Bodybuilding +175 cm där du högst får väga det du är lång minus 100 (”Lätt mellanvikt”). Med mina 181(180?) cm skulle jag alltså för väga 81 kg och skulle jag deffa borta det sista och göra en kolhydratstömning så skulle jag kunna hamna nära 81 kg tror jag. Två andra fördelar med den här tävlingen är att det inte krävs någon licens eller att man inte behöver använda någon brunkräm eller olja.

Den stora utmaningen om jag ska tävla är att jag måste lära mig posera. Jag skulle även behöva förbättra min symmetri ytterligare, framförallt större axlar och lår. Normalt när jag deffar går jag ner till ca 6,0%. Jag har varit nere på 5,5% men om jag ska tävla måste jag ner under 4,5% minst. Det låter som att det inte är så stor skillnad men när man är nere så lågt så kämpar kroppen hårt för att behålla det sista fettet så det är riktigt knepigt att få bort det där sista..

Om jag ska tävla kommer jag lägga extra fokus på att få lite mer massa på låren. Det kommer även självklart krävas längre deff än de 2 veckor jag brukar köra. Det kanske kommer att krävas att jag inte festar lika mycket i början av sommaren heller ;)

Vad tycker ni? Värt att prova på att tävla?? Om jag gör det så behöver jag ert stöd!

Chris Harnell, en perfekt CBB-kropp. Något att sträva efter! Grym fysik där jag tycker axlarna och magen är det absolut bästa.

Per Ekbjörn - tävla i CBB?
Sköna dagar...

Vad hände igår!? 278 unika besökare! Brukar ligga mellan 100 och 150 nu... Vem ska ja tacka för det här? :)

Det är kallt och det beror på att vi bor i Sverige och att det är vinter. Inget konstigt med det...

Men skönt med sol idag! Jag tränade min klient mellan 9-10 sedan sprang jag 10 minuter (Ok J, det var 9 minuter...) sen tränade jag lite vader. Sedan fick jag besök av grannens fina hund Zorro som jag var hundvakt åt ett tag. Satt i fotöljen och solade med öppen balkongdörr, ingen ökenhetta direkt men skönt med lite solljus som ändå värmde lite! Läste body, fikade massor och var allmänt nöjd!


Nu mellanlandning i Horn hos mina föräldrar sen vidare mot Linköping snart. Ikväll ska Anna och jag träna på Medley. Jag ska kötta rygg. Imorgon förmiddag kör jag ett pass på World Class och då blir det nog mage och armar. Armar var länge sen jag tränade, blir ju bara nån gång i månaden och anledningen till det är fortfarande att axlarna är för små i förhållande till armarna och att armarna används mycket när man tränar resten av överkroppen. Tänk på det så ni inte tränar för mycket armar. Och armmusklerna är relativt små muskelgrupper och behöver därför inte lika många set som till exempel stora muskler som rygg eller lår.

Det är riktigt skönt att inte jobba så mycket nu. Jag tycker om mina jobb men det är skönare att vara ledig så man kan träna mer och umgås mer :)

Dagens och årets träningstips: Få kontakt med den muskel du tränar! Tränar du till exempel mage ska du tänka mage så de verkligen känns på rätt ställe. Vissa muskler är svårare än andra att få kontakt med men med träning så kan man lära sig att få bra kontakt med alla muskler. Detta gäller när man tränar för att bygga muskelmassa. Vill man bli stark så är det bättre att man "fuskar" och tar i med andra muskler oxå.Dagens andra tips - köp de bästa grejerna på http://www.muskelbygget.se/

Dagens sista tips: Kommentera bloggjäveln mera :)


Thailand del 2

Bungy jump sista dagen i Thailand. Höjd 50 meter. Jag hoppade i Nya Zealand för 12 år sedan men det var riktigt otäckt ändå.. dock en härlig känsla :) Glömde tyvärr att blunda när jag kom under vattnet så de sved satan i ögonen lite :S

Var tvungen att hoppa fram eftersom det är liiite svårt att gå när fötterna är ihopbundna. Ser retard ut på bilden lite men det gör inget, man får det när man ska hoppa bungy jump hörde jag...

Rep hänger i ett rep?

Busgrabbarna stöttade mig...
 Sitter och skakar av rädsla men försöker se "tuff" ut haha!

En annan kul grej vi gjorde i Thailand var Raftning, har inte kort från det tyvärr men grymt skoj!

Klättrade lite på egen hand när vi var på "vart gick dom sen" - ön!

 En av de många mindre seriösa aktiviteterna...

Jobbiga trappor sent på natten, vi tar varuhissen istället då? ok :)

 Vad gör vi när vi slarvat bort nyckeln? Vissa försöker sova på räcket...

Andra har huvet på skaft (äsh så säger du säkert till alla!) och tar fönstervägen in!

Oj vad mycket det blev, har flera bilder jag tänkte lägga upp så blir en Thailand del 3 oxå om ni vill?

Offrat lite muskler...

Thailand del 2 kommer senare...

 Så här är formen efter 2 veckor i Thailand. Eftersom jag försöker vara LITE seriös här med min blogg så vågar jag inte skriva hur mycket vi festat... Lagt på mig nåt hekto fett kanske och tappat cirka 1 kg i vikt men det bör jag gå upp på en vecka om jag bara sköter kost, träning, sömn och kosttillskott vilket jag kommer göra nu.

De första passen efter en sån här resa är lite småjobbiga men gick ändå hyfsat i torsdags då jag körde axlar och bröst. Igår blev det rygg. Avslutade med att maxa i chins och klarade 22 relativt ok chins. Idag har jag tränat mage och snart ska jag ner o köra ben. Imorgon bröst och axlar igen och då räknar jag med att kunna köra lite hårdare än första passet.

Var hos Freddy förut och handlade kvällsprotein  - Fortfarande riktigt gott och riktigt bra kvalité!


Nytt grymt kosttillskott!

Sen handlade ja även dettahttp://muskelbygget.se/ugrow-p-376.html?cPath=61 som är helt nytt, gå gärna in och läs om det. Står överallt om hur bra det är så det ska bli intressant att testa! Bland annat aromatshämmande - minskar nivåerna av östrogen (kvinnliga könshormonet) och är anti-katabolt (minskar muskelnedbrytningen)

När jag var på semester hade jag inte en tanke på varken träningen eller kost. Eller jo, jag gjorde 20 chins en dag och 75 armhävningar en dag och joggade 500 meter nån dag. Klättrade även några meter i berg. Annars inget :)
Och återigen, som ni förstår, så är det negativt för träningen att åka iväg o festa så här. Man tar en litet steg bakåt istället för ett litet steg framåt. Men jag tycker fortfarande det är värt det :)

Och nu tillbaka till vardagen med hård o strikt träning, bra mat i rätt mängd vid rätt tillfällen, bra kosttillskott vid rätt tillfällen och bra sömn och tillräcklig återhämtning och förhoppningsvis så lite stress som möjligt och ett psykiskt och fysisk välmående... Alla bitar som behövs för att utvecklas!

Thailand del 1

Igår kom vi hem från Thailand. Jag har varit på många riktigt bra resor men de här är nog den bästa. Vad jag än skriver så går det inte förklara hur bra vi haft det. Igår när jag kom hem var jag först arg på att de va så kallt sen lessen för jag ville tillbaka! Idag känner jag stress för jag är hemma. Känner mig irriterad på datorn med... Hade aldrig några av dessa känslor på hela resan, det var bara glädje!
Thailandsgänget lite - Niclas, Pontus, Angelica, My, Jag och Jens på golvet.

Jens och Jag träffade Niclas och Pontus på flygplatsen och hängde ihop med dom hela resan. Angelica, My och Matilda var med några dagar. Härliga människor! Träffat väldigt mycket roligt och bra folk :)


En av resans höjdpunkter, paddla kajak. Och en av de få seriösa aktiviteter vi gjorde. Eller vi hade ju iåfs med oss rätt mycket öl som matsäck, men ändå :)

Desto fler oseriösa grejer blev det. Som ni förstår kan jag inte berätta om allt, men det här att tattuera in little cat säger väl en hel del!? 

Eftersom datorn kukar sig och det tar ett år att skriva och för jag inte har alla bilder på min dator än så avslutar jag här och skriver mer om Thailand snart igen. Sedan kommer bloggen återigen att handla mest om träning och kost. Tränade förövrigt första passet idag. Har självklart tappat en del styrka men gick ändå ok!

RSS 2.0