Mål och planering!

Blev dubbla pass idag + en pingsmatch :)
Körde ju axlar mage vid 11tiden sen 18 typ rygg och baksida axlar, sen direkt efter spelade jag och Jens pingis, en 5 setare och vem vann? Jo det gjorde ju Rep såklart hehe 3-2 i en tuff och rolig match! Riktigt kul med pingis ju!

Jo tänkte skriva om mitt mål/planering: Den här veckan då så ska jag deffa bort ett par hekto till sen utomlands på fredag, träningsfritt och en hel del slarvande kommer leda till att jag tappar en del muskler, så närmsta veckorna går åt till att träna upp det igen!

I början av januari ska jag köra en "köttarperiod" med kreatin och någon preworkoutprodukt och försöka att inte festa så mycket..då blir det 4-5 gympass i veckan,  blir cirka 6-7veckor sen är det ju det här med fotbollen som jag tycker om men som sabbar lite med träningen, men ska försöka att ta nån månad och träna upp kondtion och köra 3 pass / veckan (fotboll eller konditionsträning på annat sätt) under en tid för att få upp kondition som sagt sen under resten av vår/sommar bibehålla kondition med 1-2 pass fotboll/vecka..

Vill helst spela mer men då kan jag inte träna ben som jag vill och behöver! Ett dilemma... i våras och somras tränade jag inte ben alls men ska alltså försöka träna ben regelbundet hela tiden nu och räknar med att öka på omkretsen runt låren med någon cm till sommaren!

I mitten/slutet av mars kanske börjar jag en ny "kur" med kreatin och riktar återigen in mig på gymmandet till 100%! Kommer att försöka ligga på 7,5% eller under i kroppsfett hela tiden och sedan i maj typ deffa ner mig till 6% (vilket är lite lägre än jag någonsin haft) sen under sommaren hålla en bra form på 6,5% eller under vilket inte är det lättaste...
Tanken är att till sommaren gå upp 0,5-1kg muskler, främst axlar och ben då som jag behöver mer av!

Sen i höst är målet att komma med på bodys tävlning där man får skicka in bild och sedan tas 5 kandidater ut och den som får flest röster av dem kommer med på framsidan på tidningen Body.

Detta är alltså min planering men det kommer förmodligen inte bli exakt så här, finns saker som kan ändra på planeringen, tex att man blir sjuk, utomlandsresa :P, skada osv...Olika grejer för att variera träningen och chocka kroppen!

Var o tränade axlar, övre bröst och mage förut på gymmet, riktigt gut! Började med bänkpress/axelpress (har så mycket lutning så det blir något mellanting) i smithmaskinen, först 3 set sen en "trippel" dvs först på 90kg sen plocka av vikter och direkt efter 50 kg, sen plocka av vikter och 30 kg, ser givitvis lite löjligt ut att träna på så lätta vikter men det är jobbigt!

Syfte? Bra att göra lite annorlunda grejer ibland för att chocka kroppen lite, dessutom får man upp pulsen lite extra vilket ger lite högre förbränningen sen är det kul oxå :)

Ofta avslutar jag övningar med "dubbelset" men idag blev det alltså en trippel! Finns många andra grejer man kan göra för att variera sig, träna lättare ibland med många reps, träna så man håller emot lite extra på vägen ner (excentriskt), man kan dubbelseta flera muskler, tex träna biceps först sen direkt efter tricps sen vila och gör likadant, ge GRYM pump i armarna så dom känns dubbelt så stora typ :D

Man kan även lägga till lite "cheating" ibland, dvs att man kör till failure (tills man inte orkar fler) sen kör man ett par reps till med hjälp av någon eller att man hjälper till själv, tex om man kör biceps med ena armen i taget så hjälper man till med andra lite...
Finns även andra metoder man kan lägga till i sin träning ibland för att variera sig men återkommer om det om någon är intresserad!

 Här gör jag oxå en lite annorlunda grej, åker med huvet först nedför ledstången i trappen på kryssningen, men syfte är inte att chocka kroppen eller öka förbränningen, utan mest för jag tyckte det var kul och för jag är en busgrabb :)

Ha tålamod, både vid byggning och deff!

 Jag trivs bra med livet men ska inte sticka under stolen med att jag ibland kan sakna dom här...

Ska snart gå o träna, ta lite kafffe och 2 knäckebröd (med ost såklart) nu bara innan och animal pump.. skriver mer sen, men först en grej jag läste i Body: "Enligt vissa beräkningar så verkar inte fettföråden kunna släppa ifrån sig mer än cirka 70-100kcal per kg fett och dygn (10-15 gram fett) så ett större energiunderskott än så kan öka muskelförlusten. Därför bör man ta det lite lugnare med dieten när fettföråden börjar bli små och inte äta för lite eller träna för mycket" Alltså, precis som när man ska bygga muskler så gäller det även vid deff att ha tålamod vilket är lättare sagt än gjort...

"Rom byggdes inte på en dag"   Per Ekbjörn byggdes inte heller på en dag :P

För mig innebär det: Vikt cirka 84kg, fett % cirka 7% = 6kg fett.. 10-15gram*6 = 60-90 gram fett om dagen

Nu ska jag kötta på deltoids och abs såå inne i helvete! (axlar och mage)

Min dag - vad jag gör och äter!

Har varit en bra jobbhelg, promenader, gocart, titta på el classico, trevliga kollegor (läser du susanne? :) )
men skönt ändå att vara ledig från till onsdag nu! Idag har jag varit strikt och ätit:

Cirkatider
* 06,15: 2 havregryn, 2-3dl mjölk, 15gram whey 80, 1 ägg, blåbär och hallon

* 09,15: 2 små mackor me ost och 2 stekta ägg

* 11,00: 25 gram whey 80+blåbär och hallon

* 13,15: "normalportion" Köttgryta, ris och grönsaker

* 15,00: Liten räkmacka (sista kolisarna för dagen nästan, förutom negerbollen då)

* 17,00: Keselladrink

* 18,00: en negerboll, kunde fan inte låta bli :P

* 19,00: en optinut (bars med nötter)

* 21,00 keselladrink

* 00,00 Night pro+mandlar

Och dagens cardio (Fettförbränning)

* 20min promenad med klienter

* 30 minuter promenad på rasten

* gocart (eftersom man inte är så sexig på att köra så spänner man sig massor och förbrukar energi!)

* lite pingis med en klient

* 55 minuter promenad på kvällen

Gjorde fettmätning innan promenaden men en till som inte kunde mäta ;) hehe nejdå men nåt fel på tången eller nåt :D


Sova nu, dubbla pass imorgon :D och en del bloggande med!


Drinkar!

När jag kom hem från jobbet igår blev det en promenad till ICA för att köpa grönt te sen hem och fixa drinkarna, en kvällsproteindrink, en frukostdrink, en prottedrink till förmiddagen, en keselladrink cirka halv 4 idag, en keselladrink vid ca 20 idag... Sen la jag mig innan 23 för jag började jobba 07,00 idag... Idag kommer jag äta under 150gram kolisar vilket för mig är väldigt lite, hoppas jag klarar av det utan att bli hungrig och slö! Och arg, för en arg Oakbear är ingen som vill ha att göra med :P

Nu ska jag fixa frukost till våra klienter och även äta lite själv, ska försöka att inte äta ihjäl mig bara, är väldigt sugen på mackor nu :)

Ha inte ångest

07,00, koffein, uppstigning 07,15 och dom vanliga tillskotten sen promenad 45minuter sen frukost på jobbet vilket var riktigt gott eftersom jag var hungrig då! Kafffe, 3 mackor med ost och 2 ägg! Sen blev det en 20minuters promenad med några klienter på förmiddagen, i solen dessutom vilket var skönt!
Nu vid 14 när jag har rast blir det lite cardio i form av pingis då jag ska spöa Jens :)

Vill inte ge er som var ute och festade igår och sover hela dagen idag och äter massa skräpmat ångest, för ångest ska man undvika... med risk för lite déja ecouté, men "Sköter man sig i veckorna så får man slarva i helgerna"
Nu har jag förvisso en överseriös period, men annars lever jag oftast efter det också...

Har gått och tänkt lite på hur jag ska lägga upp träningen i fram till sommaren, återkommer mer om det senare!
Kommer oxå ett inlägg om ryggproblem i sinom tid eftersom många drabbas av det.. "Det finns två olika sorters människor, dom som har ont i ryggen och dom som kommer att få ont i ryggen"


PT-utbildning och framgång i deffandet!

Fick frågan om min PT-utbildning, ni kan läsa om den på http://www.pt-school.com/
Jag gick steg 1 hösten 04 och steg 2 våren 05 så utbildningen ser lite annorlunda ut idag men är i princip samma.

"Personal Training Schools utbildning Licensierad Personlig Tränare (LPT) är den mest omfattande och heltäckande utbildningen för dig som vill jobba som Personlig Tränare. Det är också en av de första och mest kända utbildningarna i världen för Personliga Tränare, och högt ansedd även långt utanför Sveriges gränser."

Fick min "kvällscardio" när jag hjälpte Alf att flytta förut, bar lådor! Hade tänkt att gå med men blir så sent, ska nämligen upp vid 7 imorgon och ut och gå innan jobbet vid 9... sen ska jag gå en halvtimme på rasten imorgon..

Nu ska jag steka grönsaker som jag ska äta ihop med kycklingen imorgon, kycklingen som förövrigt var riktigt starkt kryddat med cayenepeppar (stavas det så?) starka kryddor höjer ju som ni vet termogenesen och således förbränningen en aning... Sen ska jag fixa kvällsdrink, aminosyror till imorgon och kvargdrink till jobbet... Det är ett jäva styr med det här men "It´s all worth it"

Körde axlar och mage idag på förmiddagen, märker av att jag kommit under 7% nu för linjerna på axlarna börjar komma fram och den där ådern på magen :D dessutom sitter byxorna lite slappare i midjan.. Tänk att jag märker så mycket skillnad på bara några hekto, men träningsfreakfaktorn är vädligt hög och då är det väl så antar jag :)


Min dag - vad jag gör och äter!

Uppstigning vid 08,00, var ett par busgrabbar här och lämnade sina grejer, dom ska tydligen ha förfest här i afton, utan mig! Kul för dom att få låna min lägis :)

Dagen ser ut såhär: Träning vid halv tio cirka, axlar, övre bröst och mage, åker till jobbet 11,15, 30 min promenad på rasten innan jag äter (jag offrar min tuppis för att gå alltså, shit!) slutar 21,30, hem och hjälpa Alf med flytten sen en promenad sen sova så snart jag kan, helst innan tolv...

Maten:
* Frukost - 2,5dl havregryn, 3dl mjölk, 20gram whey 80, blåbär+hallon

* Efter träning - 10 gram aminosyror+ 30 gram kolhydratspulver

* cirka 12,30 - 2,5dl havregryn, 10gram whey 80, 2 ägg, blåbär+hallon

* cirka 16,00 efter promenad - cirka 200 gram kyckling + grönsaker

* cirka 18,00 mat på jobbet, liten portion

* cirka 20,30 - Lättkeselladrink (en burk lättkessella+fun light+linfrön)

* cirka 23,30 - 45gram Night pro-mandlar

 Under dagen dricker jag en del kaffe, helst ca30 minuter innan träning och promenader, blir nog grönt te ett par gånger oxå...
Notera att idag äter jag lite mindre mängd kolisar än igår eftersom idag är det "bara" axlar+mage och jag inte kommer kunna promena lika mycket!

Ha en trevlig fredag :)


Så har jag ätit idag

Kom tillbaka från en promenad med Linda nu, 40 minuter blev det! Totalt promenader idag: 50min på morgon, 25min i Horn, 15min till och från gymmet och 40 minuter nu och sen ett köttigt benpass på det :D
 Frågan är ju fortfarande.. vad fan ska jag äta då? En ärta eller :D

Vad jag ätit idag:
* Aminorsyror 10gram innan promenad

* Frukost cirka 10,00: 2,5dl havregryn, 2dl mjölk, 15gram proteinpulver, blåbär+hallon

* Mat 13,00: spagetti+köttfärssås "normalportion"

* Prottedrink 15,30: 25gram whey 80+blåbär+hallon

* 17,00: 1,5 havregryn, 2dl mjölk, 15 gram whey 80+hallon och en knäckebröd med ost

* Efter träning cirka 19,30: 10 gram aminosyror + 50 gram kolhydratpulver

* Mat 21,00: 1 laxfilé, wokgrönsaker, "vanliga grönsaker", 1 helt ägg, 2 äggvitor och 2 knäckebröd med ost

* Protte 23,30: 40 gram Night pro + en näve mandlar

Lite överslagsräkning:
Protein: 10+30+40+25+25+10+40+40= cirka 220 gram

Kolhydrater: 60+50+50+50+30= cirka 240 gram ( relativt mycket för en deffdag, men kan äta så mycket pga över 2 timmmars promenad och benpass som förbrukar mer än ett "vanligt" gympass)

Fett: 5+10+10+20+5 = cirka 50 gram (Fett är svårt att räkna på, men kan nog stämma ungefär!)

Totalt kcal: 220*4 = 880kcal, 240*4=960 kcal, 50*9= 450 kcal... = 2290 kcal


(Sorry, blev inget om att bygga muskler idag, men jag återkommer garanterat till det längre fram!)

Men ett litet tips iaf: Se till att äta ofta, helst cirka var 3e timme för att inte bli katabol. Många tror att dom äter mycket, men det blir inte så mycket för de äter kanske stora portioner men så sällan att totalt blir det inte så mycket...

*katabol =musklerna bryts ner (vilket mer eller mindre händer om du inte äter på lång tid) Låter hemskt va? Ja det är förfärligt för oss byggare :P Som tur är försvinner inte allt på en gång utan det är gram vi pratar om nu men ändå...Känslor :)

Fick känslor för en ny idag.. hackliften! (töntig jag är!) Hackliften är den mittemot benpressen, den är nästan som benpress men tvärtom.. Tyckte den tog ännu mer på quadsen (framsida lår) än benpress.. så jag köttade på 6 set i den, man kan inte ha alls lika mycket vikt i hackliften av olika anledningar.. i sista hade jag 160kg tror jag, sen blev det ett par set benspark, liggande och sittande bencurl, ett par set tjejmaskin sen blev det lite mer ny kärlek:

Utfall, varannat ben med bara stången OCH tåhäv i slutet av rörelsen! Syftet var att få lite extra EPOC (Excess post-exercise oxygen consumption) Alltså efterbränning på svenska :)

Varje pass ger en viss EPOC som kan hålla i sig i uppe till ett dygn (eller ännu längre??) efter passet, tränar man stora muskler som ben får man högre epoc och om man kör intervallträning eller något annat i "ryckigt" tempo får man högre epoc vilket är bra för förbränningen.. Epoc är ju "gratis förbränning" kan man säga :)
Det gillar vi!


Mina råttar gillar inte alls att träna ben, dom är diskobyggare och får nog stå i vassen nästa sommar...


Fick oxå riktigt bra tryck i vaderna (för mycket!?) som fick jobba i en lite annorlunda position! Om det blev för mycket blir jag ju varse imorgonbitti...


Kosttillskottberoende?

Nu sitter jag o laddar för ett benpass som blir om en timme typ! Var i Horn förut och hämtade ut ännu mer kosttillskott.. så nu måste jag ha 2 skåp med tillskott :P Det ni ser är bland annat: Gainer, proteinpulver, kvällsprotein, två olika sorter kolhydratspulver, aminosyror, kreatin, preworkout-produkter, vitamin/mineraltabletter, koffein, ala, omega-3, rosenrot, olika sorters bars, färdigblandat protein mm  

Behövs allt detta när man tränar? Absolut inte, MEN det mesta av det behövs om man vill få ut maximalt av sin träning på ett smidigt sätt! Kom ihåg att kosten alltid är nummer ett och kosttillskott är, just det kostTILLSKOTT :)

 Rätta tillskottskåpet :)

Träning, kost och vila är det viktigaste när det gäller att bygga muskler eller bränna fett, för att få ut det sista är kosttillskott bra, men om du ska använda något så bör du veta vad det är och vad det gör i kroppen :)

 Extraskåpet med grejer :)

Blev lite sugen på ett ny preworkoutprodukt som kommer till Sverige nu i december, men väntar nog ett tag med den.. känns som jag har grejer ändå nu!

Besatthet?

Vaknade 08,06, upp och ta koffeinet sen snooza lite, gick upp kvart i 9 och drack aminosyror, grönt te och en omega-3 kapsel sen vid 9 en promenad, 50minuter idag och slapp att bli hungrig så det var riktigt skönt :) Havregrynsdrink när jag kom tillbaka: 2,5dl havregryn istället för 3dl och lite mindre mjölk än vanligt - som sagt, lite hårdare deff nu då :)

Är ledig från jobbet idag men en del att styra med ändå: plocka in kläder, diska och betala räkningar och sånt värdelöst nu på förmiddagen.. Till Horn och träffa mina underbara föräldrar vid 13 sen plocka ur förådet sen 15 promenad med killen jag är stödkompis åt i Horn, tillbaka till Vimmerby för träffa killen här som jag är stödkompis åt! Sen blir det nog lite gästträning på Vimargymmet med RS.. Ikväll blir det självklart en promenad igen och förmodligen behöver jag inte gå själv då :) Blir även ett blogginlägg om något någon gång idag, håll ögonen öppna! Annars ser ni ingenting...

Obsession?  "Obsession is a word that lazy people use for those how are dedicated"

Jag ska inte sticka under stol med att jag just nu är lite extrem med tjat om deff hela tiden, men det är under en begränsad tid (till torsdag nästa vecka)

Motgång i deffen kräver hårdare jobb...

Jobbat dag idag så ingen promenad på morgonen men lite innebandy förut idag(cirka en timme) Gjorde fettmätning förut men Jens måste mätt fel, hade en miljon i fett % nästan.. Nu ska ja försöka vara lite mer strikt sista vecka, "strypa kolisarna" lite till och öka på promenaderna en aning, nu har jag jazzdeffat en vecka så nu blir det überseriös deff :) MEN bakas det kanelbullar på avdelningen igen så kan jag fan inte låta bli, så gott det var idag!
 Träningsvärk i ryggen idag, fruktansvärt fantastiskt feeling :)

Har lovat att skriva om något inom idrottsfysiologin och även skriva lite om att bygga muskler och jag ska försöka hinna med det imorgon eller evetuellt senare i afton!

Lite kort så länge, om man har svårt att öka i muskler: Träna hårt men förnuftigt, ät bra mat och flera mellanmål, ta gärna gainer efter träningen för att få i dig extra mycket kalorier på ett smidigt sätt. Och kom ihåg att vila/sömn är viktigt, det är när man vilar och äter bra som musklerna byggs upp :D

Ingen vet allt... inte ens Oakbear!

Åt nästan som planerat på eftermiddagen/kvällen, men blev ett extra ägg ihop med kvargdrinken, och så smakde jag liite kladdkaka som ett par klienter gjorde :) Blev även en promenad när jag kom hem ihop med Jesn, cirka en halvtimme..
Imorgon jobbar jag 8-16,30, sen blir det innebandy på kvällen, det är bra cardio (fettförbränning!) Gör nog en fettmätning imorn och räknar med att vara nere på 7%, helst under...

En grej jag tänkte på när jag ser diskussionen som skapats på mitt inlägg om ägg, trots att jag har en gedigen PT-utbildning, har tränat(och "levt bodybuilding) i 10 år och läst mycket själv så är inte allt jag skriver någon absolut sanning, jag ljuger inte för er MEN vissa saker inom träning och kost finns olika teorier om och jag skriver ju självklart det JAG tror på!

Jag är inte allmighty, ingen är det, och som Jocke skriver är det bra att snappa upp lite från olika håll och inte bara lyssna på en.. men väljer ni ändå att lyssna på EN så är det ju mig ni ska tro på ;)

Så tro på det mesta jag skriver men inte allt :)

Sov gott, det tänkte jag göra!

Jämförelse hur jag äter "on" och "off"

Tränade vid cirka 11 förut och passet inleddes ånyo med chins :) Skulle se hur mycket jag tappat i styrka, gjorde 18reps för några veckor sen.. idag blev det 17 så helt ok :) Sen blev det lite chins, latsdrag i cable, baksida axlar, rodd och LITE raka markisar samt ett par set underarmar.. Skönt att träna, dock vissa omständigheter som sänkte kvalitén på passet:

Lite slö efter att jag gick innan frukost (?), känner av lite att jag äter mindre (prestationshämmande att deffa), känner fortfarande av lite att jag varit sjuk och så tänkte jag för mycket på annat (yes, finns annat än träning i huvet på rep :D )

 Bra freakfaktor med ådrorna på pecsen? (precis läst i body och snappat upp ett nytt kul uttryck!)

Tänkte jämför hur jag äter en sån här deffdag med hur jag skulle ätit om jag inte deffat och vi antar att jag skulle tränat samma tid, notera att jag avrundar och uppskattar ungfär hur mky kcal saker innehåller, då jag inte orkar räkna exakt!

* Promenad (-300 kcal) sen frukost - samma som jag skulle ätit annars (3dl havregryn, 3-4dl mjölk,15 gram protte, blåbär)

* om jag INTE skulle deffat skulle jag förmodligen tagit 2 knäcke+smör+ost innan träningen ( -200 kcal)

* Efter träning idag: ca 10 gram aminosyror+60 gram kolisar, annars hade det bliviit cirka 30 gram protte och 80 gram kolisar (skillnad: - 160 kcal)

* Mat som vanligt "normalportion" kyckling, ris grönsaker och knäckebröd+ost (yes, "knäckebröd med ost-lover" är jag!)

* Mellanmål idag: Prottedrink, 25gram whey med blåbär+hallon - om jag inte deffat skulle den kanske bestå av havregrynsdrink: 2 dl havregryn´15 gram whey+ 3dl mjölk + blåbär ( skillnad - 250 kcal)

* Mat på jobbet, blir samma som vid icke deff! (Tror det var typ köttbullar idag)

* Kvällen cirka 20,00: Kvargdrink - om annars hade det blivit 2 mackor med smör och ost ( - 150 kcal)

* Promenad kväll cirka 30 min ( - 150 kcal)

* Innan läggdags: Night pro + mandlar - samma som annars!

Om jag lägger ihop hur mycket mindre jag äter nu vid deff blir det alltså: 1200 kcal (CIRKA!)

Men jag brukar jag säga att man ska äta cirka 500 kcal mindre ju? Jo sant, men när jag inte deffar ligger jag normalt på några hundra kcal ÖVER kaloribalans (just för att jag bygger muskler)  + att när man kommer ner så pass låg i kroppsfett (7,5% och under är rätt lågt) krävs lite mer för att gå ner ytterligare, kroppen vill så gärna behålla det där sista fettet... Och ligger jag så mycket i "underskott" gör det inget om det skulle slinka ner nån kaka eller annan godsak om jag blir sugen :)


Deffwalk in the morning

Vaknade 06,23, tog en koffeintablett.. somnade om och vaknade sedan cirka 07,15, gick upp och tog 1 omega-3 tablett, en portion aminosyror, drack vatten och grönt te! Sen blev det promenad :) Jag gick som du sa Angelica ;) gick lite längre dock och gick förbi ICA nere vid station och handlade: mjölk, 4 kvarg (lättkesella), 1 citron, gurka, paprika, hallon, lurjopök och havregyn!  Gick förbi godishyllan oxå, mest för att jävlas med mig själv, såg riktigt gott ut men hej självdiciplin :)


Varorna vägde ca 4kg och jag räknade ut att 4kg extra innebär 0,2kcal/min extra i förbränning och det blev 10 minuter med dom där 4kg extra vilket innebär 2 kcal extra förbrända (7000 kcal = 1 kg fett) alltså: 0,3 gram fett :D ""Många bäckar små" (Igen Ivona :) )Sjukt att jag ens räknar på det men är man tränings och matematiktokig så :P

 "Hej jag bor på gymmet, sitter annars bara hemma och dricker proteindrinkar, har inget socialt liv, tänker bara på vad jag är, är dum i huvet, har bara upppumpade muskler" (Fördomar mot bodybuilders :P )

Totalt blev det 45 minuter promenad och jag tror ja förbrände cirka 6,5 kcal / min = 292 kcal
(jag väger 85kg = 4,75 kcal/min, innan frukost + 10 %, koffein 10 %, inte plant underlag 10 %, grönt te och omega 3= 5%(??) jaa det blir 6,5 kcal på en höft, eller över hela kroppen kanske ja ska skriva... )

Sen havregrynsdrink i samma mängd som vanligt och nu uppladdning inför gymmet som blir om någon timme drygt :)
Ha en trevlig tisdag! Veckans töntigaste dag?

Jag ska gå med stavar!!!

Ja ljög, jag kommer aldrig gå med stavar, MEN det lockar ju lite när jag vet att det ökar förbränningen hmm..

Blev en 22 minuters promenad till Tony, spelat lite töntigt tvspel sen 25 minuter tillbaka.. Skönt att gå faktiskt! Nu är det snart läggdags så jag får återkomma imorn.. ska försöka gå upp 7 halv 8 för att ut och gå innan frukost sen gymmet nångång på förmiddagen!

Såg på mejlen nu att jag fått mitt "tjockiskort" o shit.. lägger upp det tillsammans me nästa veckas förhoppningsvis "i form" kort!

Det här blev väldigt kort, men kan passa på att tacka er som läsare bloggen, jättekul tycker jag :)

Nu blir det en nightpro, en näve mandlar och lite ingefära :P


ÄGG är äggstremt nyttigt :)

Åt nyss några ägg och igår la vi ägg i salladen och jag tänkte jag kunde skriva lite om ägg eftersom ägg är riiktigt bra :) Det är kinderägg jag pratar om alltså, dom är ju så bra för det är ju alltid någon överaskning i :P

Ägg innehåller mycket protein, proteinet finns i både gulan och vitan och ett normalstort ägg innehåller cirka 7 gram protte!

Ett ägg, ger massor av vitaminer, såsom A, D, B2, B12 och folat och en hel del andra nyttigheter såsom selen. I gulan finns fett, vitamin A, olika B-vitaminer, vitamin D, E och K, samt järn och jod. Vitan innehåller det mesta av äggets vitamin B2. Selen,magnesium, kalium och niacin finns både i vitan och i gulan

Ett ägg innehåller ca 5 g fett. Drygt hälften av fettet 2,9 g är nyttiga omättade fettsyror. Resten är alltså mättat fett som egentligen inte är onyttigt, men bör inte konsumeras i lika stor mängd...

Ägg har tyvärr fått onödigt dåligt rykte, det påstås att det ska höja kolesterolet om man åt ägg men NIX! Ät ägg med gott samvete, det är som sagt väldigt nyttigt och dessutom är det GOTT :) 
Går ju variera mycket oxå, koka ägg, steka ägg, i sallad, på mackan, i atletdrinken blablabla... Det går även att äta dom med skalet på men det skulle ju vara jättetokigt

En myt oxå:  "att dricka råa ägg är asbra" (typ) Hmm jo det är ju bra, nyttigt med ägg som sagt, MEN närningsvärdet på äggen är i princip samma om dom är råa, stekta eller kokta!
 Så här ser ett ägg ut men det visste jag redan...
En höna värPER (Per är ju jag) äggen...


Jag saknar...

Jag saknar att träna på gymmet, var flera år sen jag tränade nu eller en vecka drygt iaf! Jag tränar ALDRIG gym dagen efter jag druckit men funderar på att göra att undantag idag och gå dit och köra en extremt lugnt jazzpass och bara dutta lite, bara så jag får PUMP i musklerna! Men jag får se, tränade fotboll förut idag oxå, det var skoj idag, en aning bättre träning än förra söndagen eller vad säger ni busgrabbar? :)  Men jag fick ont i ländryggen.. har asont, hoppas jag kommer ur sängen imorn!

Jag behöver massage ikväll igen, please någon ? :)  Jag bjuder på en timmes PT-träning!

Igår blev det en promenad i solskenet med Martin på förmiddagen sen en ner till ICA med Ivona på eftermiddagen. Firade Mamma igår som föll år, det var trevligt och så fick jag reda på en läsare, min moster Anja :) Jag blir alltid glad när jag hör att någon läser min blogg men det kändes extra kul, fortsätt att läsa Anja!

Vi lagade kycklingsallad igår, jag tyckte vi skulle ta en ärta och resten kyckling men det blev inte så... Blev massa olika grejer i, gott blev det! Vi hade något jättekonstigt i oxå, alfagroddar (heter det så?) och det tyckte jag var kul :P

På kvällen blev det lite festande, först här sedan pumpen.. och som ni vet förstör alkohol fettförbränningen lite men jag kom på en smart grej: Om man är full så rör man sig ju mer (gör man väl?) och då förbränner man ju mer :D Kompenserar ju inte riktigt men ändå...
 Jag vet, jag är inte frisk för fem öre...

7,5% bf ska bli 6,5% innan jag åker...

7,5 % fett har jag nu, mätte idag på förmiddagen, det låter lite, det är lite men känns INTE lite för mig.. Tog en bild idag som jag förhoppningsvis får imorn! Hur konstigt det än låter som känner jag STOR skillnad på 7,5 och 6,5%... Blev en promenad till idag på dagen med Ivona och Martin i solen, asskönt! Sen tog jag en kort promenad ikväll.. skönt att vara igång med deffen men känns inte helt rätt då jag inte kan träna än.. Men på måndag hoppas jag kunna köra på som vanligt igen, då blir det en überseriös vecka! Jobbar helg då oxå vilket innebär nykterhet som självklart gagnar träningen :)

Imorgon blir nog en promenad med Martin på förmiddagen i Horn, sen en på eftermiddagen med Ivona i Vimmerby sedan är det ju fest på kvällen och då finns det inget deff för stunden :P


Trevlig fredagkväll! Ja det tycker jag Under deffen kan det vara svårt att hålla fingrarna borta från kakburken men trots deff kan man unna sig lite :) En ärta till exempel :P Nej men ärligt, ingen fara med lite godsaker :)

Kaloriförbrukning

Vet att jag skrivit om det tidigare men kaloriförbrukning när man går kan man väl aldrig skriva för mycket om :P

Normal promenadtempo deffineras tydligen som 4,8 km / timmen, går man fortare förbrukar man självklart lite mer MEN skillnaden om man går fort är inte så stor som många tror "man måste gå fort för att det ska ge något" NIX!

*  Promenad innan frukost ökar fettförbränningen med cirka 10 %

* Koffein innan promenad ökar fettförbränningen med cirka 10 %

* Stavgång eller sväng extra med armarna (ja det ser jättesnyggt ut!) ökar förbränningen

* Gå där det är backar (svårt att unvika oftast?) ökar förbränningen

* Grönt te och omega-3 innan ökar förbränningen med några %

* Ökat tempo ökar som sagt förbränningen oxå, jag vet dock inte hur mycket

Förbränningen är indiviuell och beror på gener, muskelmassa och kondition men generellt gäller: (vid 4,8km/timme på plant underlag)

* Om man väger 50 kg = 3 kcal / minut

* 70 kg = 4 kcal / minut

* 90 kg = 5 kcal / minut

Exempel: Väger du 70 kg och går en timme så förbrukar du alltså: 4*60 = 240 kcal!

Omräknat till FETT (1kg fett = 7000 kcal) blir det: 0,034 kg = 34 gram fett, det låter väldigt lite antar jag för en hel timme promenad? Men man inte riktigt räkna så heller på grund av att man hela tiden har förbränning och att det hela beror på hur många kcal man får i sig i förhållande till hur många man förbrukar!

Ska man deffa är 500 kcal minus / dag (0,5 kg/fett / vecka) lagom och då är det bästa att både äta lite mindre och röra sig lite mer!

Exempel: Ponera att någon vill gå ner i vikt och har inte tidigare promenerat.  Om den här personen väger 70 kg och börjar gå en timme om dagen förbränner han som sagt 240 kcal / dag. Om han även äter 260 kcal mindre varje dag blir summan av kardimumman (haha töntigt uttryck!) alltså 500 kcal vilket innebär 0,5kg fettminskning / vecka! och kom ihåg, det behöver inte vara exakt 500 kcal men det är lagom att sikta på...
 Köttig och kåt jävel som ligger på latsidan och bara äter gräs och ändå har riktigt mycket muskler far till minst 50 "barn". :P


MYT ! och min dag..

Dax att avliva ett par träningmyter igen, det var länge sen nu!

Om man tar på sig extra kläder vid träning och således svettas mer så förbrännar man INTE mer fett! Man svettas mer och går ner i vikt JA, men det är bara vatten och uttorkning (dehydrering) hämmar både fettförbränningen, muskelbyggande och prestationsförmågan!

Om man svettas mycket vid träning (vid normal klädsel) så har man INTE sämre kondion, faktum är att det är tvärtom, ju mer vältränad du är desto mer svettas du men sedan är det ju naturligtvis individuellt hur mycket man svettas!

Svettning kan ske med maximalt 30 gram / minut. Det innebär cirka 2 liter på en timme!

Om vätskenivån sjunker i kroppen minskar svettningen och kroppstemperaturen ökar. Blodvolymen minskar och dessutom förkjuts blodet från musklerna till huden för avskylning. Det resulterar i nedgång av hjärtats pumpförmåga och försämrad prestationsförmåga.

Vi ska till pumpen imorgon ju, frågan är om det finns nån pumpförmåga där?
så dumt...

Vid 11 kommer Martin (Ja Martin Larsson, Horns fotbollstalang!) hit och fikar sen kommer RS ner och hjälper mig med fettmätning, sen kommer Ivona och tar lite bilder sen ska jag till Horn och kanske till Vånga och träffa Anna, det var länge sen nu! Hon läser idrottsfysiologi vilket jag med gjort men det var ett tag sen så ska plugga på lite här nu :) Sen ikväll kommmer ST och Masrus hem, syrran och hennes man och så har syrran en bebis i sin magen :) Så ikväll blir det en lugn och familjär afton med dom och mina föräldrar och katterna :D 
 mammas ena katt, Selma men jag kallar henne för Slemma och det tycker jag är jätteskoj :D

Kan bli en promenad i eftermiddag igen, ser på vädet är det ska vara SOL och det gillar jag!
Eventuellt ett blogginlägg om "förbränning vid promenad" senare i eftermiddag eller kväll :)Excentrisk träning!

Det har forskats mycket om excentrisk träning och det jag kommer skriva om är mer eller mindre uppbyggda antaganden om excentrisk, även kallad negativ träning (den är inte negativ alltså men jaaa är den delen då man sänker vikten, eller håller emot)

Vid bänkpress kallas den fas när du lyfter upp stången för koncentrisk träning och den delen då du sänker stången för excentrisk träning. Det är BARA den excentriska delen som ger träningsvärk så är du ute efter träningsvärk så håll emot lite extra då du sänker vikten (även i andra övningar då såklart)
 serratus och grejer!

Det jag ska skriva nu är en aning svårbegripligt som vissa andra saker jag skriver om är men jag försöker så gott jag kan att förklara :)

* Det är den extrema längdförändringen vid excentrisk träning som antas påfresta cellskelettet och starta inflammatoriska (läkande) processer som leder till att satellitceller aktiveras =muskeltillväxt

* Den hypertrofi (större muskelfibrer på grund av ökat antal paralella fibriller) som uppnås av bara excentrisk träning bibehålls längre vid träningsuppehåll än den som uppnås av bara koncentrisk träning. Alltså om du håller emot lite extra på vägen ner när du tränar så har du nytta av det om du tar träningsuppehåll!

* Det här är rena grekiskan men: otränade individer har en neuronal inhiberingsmekanism som gör att aktiveringen av motorenheter begränsas vid en maximal viljemässig kontraktion. Denna inhibering kan minska av intensiv tung excentrisk styrketräning. Översatt till svenska och lite förenklat: Om man är nybörjare så aktiverar man inte lika stor del av muskeln men tränar med tung excentrisk träning så kan man lyckas aktivera större del av muskeln!

* Excentrisk träning kan minska den stelhet som uppstår i senor vid ökad ålder. Även bentätheten ökar lokalt mer vid excentrisk träning än vid koncentrisk. Dessa faktorer kan kanske resultera i minskad skaderisk.

* För att få alla ovanstående effekter bör excentrisk träning innehålla övningar som utförs med långa rörelsebanor så att muskelfiberförlängningen blir stor

* Excentrisk träning utgör en större påfrestning på muskeln och bör därför kombineras med längre återhämtningstid

Men kom ihåg att det är kombinationen koncentrisk/excentrisk träning som ger bäst resultat, men det många skulle ha glädje av (även jag) är att hålla emot lite extra på vägen ner!


Funderingar, jobb osv...

Ett inlägg som INTE handlar om träning så du vet det nu när du börjar läsa :)

Sov till typ 11 idag, fortfarande sjuk som fan (charlakansfeber säkert :P ) nej men inte frisk än iaf.. Mamma och Pappa kom hit på besök, trevligt sen var vi och åt! Sen suttit vid datorn mycket.. sen var Jens förbi en sväng, kul, det är INTE han på bilden trots att han också kommer från Kolmården :)


Har självklart blivit en hel del träningssnack på msn, alltid intressant! Och nu har jag börjat fundera IGEN på att jobba som Personlig tränare på riktigt, fan det vore rätt nice, får jag 500+ kr i timmen behöver man ju inte jobba 40 timmar / veckan för att få hyfsad lön... MEN det gäller att ta steget att börja jobba sen är det frågan hur många som är villiga att betala 500kr (minst, helst 600kr) i timmen för att få hjälp...

Fick reda på idag att jag kommer få fortsätta med min provanställning på 6 månader, sen vet dom inte om jag ska vara kvar eller inte. Och om jag vill vara kvar? Jag trivs ju bra men det kan vara riktigt tufft ibland och frågan är om jag som person klarar av det i längden.. På grund av min tystnadsplikt så kan jag inte nämna så mycket om jobbet här, men det är långt ifrån en dans på rosor när det är som värst! Men som sagt, jag kör på 6 månader så får vi se sedan :)


Har försökt att äta hyfsat idag, ska laga lax nu innan FOTBOLLEN Italien-Sverige halv 9... sen efter det kanske det blir ett blogginlägg till, fundera på att skriva om excentrisk träning.

En polare från kolmården var förbi förut och snacka lite :)

Står i valet och kvalet om jag ska jobba imorgon eller inte (11,45-21,30) känns sopigt att vara sjuk men vafan är man sjuk så är man ju!

Lax och wokgrönsaker nu, lite tjuvstart på deffen nu när jag är sjuk, men iåfs så behöver jag inte äta lika mycket den här veckan då jag inte rör på mig något knappt, varken tränar eller för övrigt!Triceps - en underbar muskel

Om muskeln Triceps Brachii

Först lite anatomi, hoppa över om du inte orkar läsa...

 M. triceps brachii (latin för den trehuvade muskeln) är en muskel som sitter på överarmens baksida och som i huvudsak har som funktion att extendera armen (sträcka på armen från böjt läge) i armbågsleden och axelleden. Triceps är biceps antagonist (de skapar rörelser i motsatt riktning).

( Triceps består av tre muskelbukar (tri=tre) som urspringer från tre olika ställen för att gå ihop och bilda ett gemensamt fäste.

  • Långa huvudet urspringer från tuberculum infraglenoidale på scapula (benutskott på skulderbladet)
  • Laterala huvudet urspringer från posteriora delen av humerus (överarmsbenet) något lateralt (åt sidan) och superiort (ovanför) radiala sulcus (en fåra för radialisnerven)
  • Mediala huvudet urspringer också från posteriora delen av humerus men medialt och inferiort (under) från radiala sulcus

Musklerna fäster tillsammans på olecranon (armbågen). )

tricep  triceps uttalas triceps och inte triKEPS som man hör ibland! (tror jag iaf, eller hoppas för hur fan låter det, trikeps!??!)

Triceps tar upp ungefär 60 procent av överarmens muskelmassa och en liten lustig notis är att när man hör om folk som har mätt sina biceps och påstår att dessa är si och så stora så har de självfallet också mätt sina triceps då man slänger måttbandet runt hela armen. (Jag säger även jag att jag mätt BICEPS!)

 Om man vill ha en större omkrets på överarmen gör man därför bäst i att även träna triceps då den har större verkan för armstorleken. Det är viktigt för symetrin oxå att ha vältränade triccar om man har vältränade biccar :)

Triceps är även en av kroppens ”snabbaste” muskler, dvs den består till stor del av snabba muskelfibrer och brukar därför svara bra på styrketräning. En teori till fiberfördelningen är att man behöver kunna kontrahera muskeln snabbt vid ev fall för att inte landa på huvudet. Triceps används också mycket vid kast och när man ska putta iväg något/någon.
 Jag har rätt bra triccar och det är bara för att jag inte ska landa på huvet då :P 

Kom ihåg att triceps används som synergist (hjälpmuskel) när du tränar bröst och axlar och faktiskt används triceps långa muskelbuk, caput långum, liite när du kör rodd (eller liknande övningar)

Själv tränar jag inte tricps alls knappt (då jag fortfarande har för små axlar!) men jag har 2 favoritövningar för triceps: "Pushdowns" med rep eller stång, går även kör med en hand med omvänt grepp för variation! "Frenshpress" med EZ-stång eller med hantlar...Se bara till att vara ordentligt uppvärmd i armbågsleden om du ska träna tungt.

Lycka till med triccarna :D


Imponerande resultat och kommande deff planerad :)

Varit hemma idag HELA dagen, känns väldigt konstigt.. störande att vara sjuk som sagt men kan vara skönt att ta det lugnt ibland oxå!

Tänkte berömma min träningskompis från Hultsfred CZ - http://czamorano.blogg.se/ som gjort riktigt fina framsteg i sin träning! Kolla hans blogg på för och efterbilderna!! Det lönar sig att vara strikt och kämpa med träningen och kosten :) Morgonpromenader, bra lagad mat i rätt mängd och välplanerade gympass och så lite hjälp från mig då :) har gett grymt resultat!

På fredag (förmodligen) ska vi ta lite förebilder på mig, eh inte förebilder men bilder före eller jaa ni vet :P
Sen lördag ska jag börja min deff fram till onsdagen 2e dec då jag ska "fylla på" med kolisar för att få bättre tryck i musklerna sen den 3e blir det lite bilder då jag förhoppningsvis kommer vara i rätt bra form :) upppumpad med såklart! "Bodybuilders är inte starka, dom har bara upppumpade muskler" hehe, den kommentaren gillar jag som fan :D Upppumpade med luft då eller!?

 det här är en av min gamla hund tess valp,papillion/chihuahua mest 50/44 och cirka 6% tibbe, den ska säljas nu typ om någon är intressad??

Det blir alltså bara typ 12 dagar deff men JAG kommer att se stor skillnad (om allt går som det ska) vi får se vad ni tycker...

Jag hoppas bara att jag kommer bli frisk nu så snart som möjligt och att jag kan träna axlar, känner fortfarande av rotatorcuffenjäveln lite..

Kommer att skriva en del om hur jag äter under deffen, och jämföra med hur jag äter när jag inte deffar...
Men lite kort redan nu: Jag äter ungefär likadant, men jag drar ner på kolisarna mest och äter cirka 150-250 gram kolisar om dagen istället för 300-400 gram om dagen som jag gör nu.. fettintaget är svårt att räkna på men det minskar jag oxå på, inte så mycket dock! Notera att jag aldrig räknar exakt hur många kcal jag äter utan kör mest på känn, men är noga att alltid få i mig minst 200gram protte om dagen, oftast lite mer än så...
 Sen lägger jag till lite cardio, mest promenader..

Men återkommer som sagt lite mer ingående på vad, när och hur mycket jag äter :)


Vad fan är en kalori då?

Kalori är en äldre energienhet, motsvarande 4,19 joule. Enhetssymbolen är cal. I dagligt tal används kalori ofta som förkortning av kilokarori, som förkortas kcal

1 gram kolhydrat = ca 4 kcal, 1 gram protein = ca 4 kcal, 1 gram fett = ca 9 kcal och ett gram alkohol = cirka 7 kcal.

Allt vi äter och dricker (förutom vatten) innehåller alltså energi i olika mängder, kalorier brukar oftast förknippas med något negativt när man pratar om viktnedgång, men det är det alltså inte. Däremot är kalorieröverskott mindre bra när du ska gå ner i vikt! Men nödvändigt om du ska bygga muskler, då räcker det att ligga några hundra kcal i överskott (annars blir det grisbulk :P )

1 kg mänsklig fettvävnad motsvarar ca 7000 kcal, det vill säga att för att gå ner 1 kg i vikt behöver man under en viss tidsperiod förbränna ca 7000 kcal mer än man äter - hitta något bra kaloritabell och kolla upp under en dag hur mycket du äter, bra att få ett hum om hur mycket man äter men viktigt att inte bli för besatt av kaloriräkning!

Med enkel mattematik ser du att om du äter ca 500 kcal mindre än du förbrukar varje dag så går du ner ca 0,5kg i veckan vilket är lagom vid viktnedgång! Går du ner mer än så tappar du muskler och går lätt upp det du gått ner efter din deff.

Detta låter ganska lätt i teorin men är lite svårare i praktiken eftersom som jag tidigare nämnt så spelar det roll vartifrån Kcal kommer, äter du tex 2000 kcal ifrån protein istället för 2000 kcal ifrån kolhydrater om dagen (då 2500 är kaloribalans) så kommer du förmodligen går ner lite mer.. " "Det är skillnad på Kcal och Kcal"

Krångligt? Fråga gärna :)

 Här väger jag ca 83 kg och har cirka 6,5% bf vilket innebär: 5,4kg fett=37 800 kcal lagrat kroppsfett :)
Lite "överkurs"  här under:

(En kalori definierades ursprungligen som den nödvändiga energin för att höja temperaturen i ett gram vatten med en grad Celsius. Definitionen ger lite olika värden på en kalori beroende på vilken ursprungstemperatur vattnet har. Därför har man med nyare termodynamik omdefinierat en kalori som den mängd energi det krävs för att värma ett gram vatten från 14,5 till 15,5 grader Celsius under ett tryck av en atmosfär.)

Sammafattning: En Kalori (Kcal) är ett mått på energi och allt vi äter och dricker (förutom vatten) innehåller Kcal. För att gå ner i vikt ska du äta färre kcal än du förbrukar och för att gå upp i vikt ska du äta fler kcal än du förbrukar. 1 kg kroppsfett innehåller 7000 kcal. Räkna gärna lite på hur många kcal det du äter innehåller och titta i en kaloritabell, det är svårt att räkna ut exakt hur många kcal man får i sig men man kan få ett hum om det iaf!


Hemma från jobbet.. min förebild?

Hemma från jobbet idag, sjuk.. Är ju inte dödssjuk direkt men störande att inte kunna träna och inte kunna va på jobbet! Men jag gör så gott jag kan för att bli frisk så fort som möjligt: Äter vitlök, ingefära, dricker grönt the, kan jang , c-vitamin sen ska ja försöka äta lite vettig mat sen oxå även om jag inte är så sugen på det.. Blir nog lite godsaker oxå, funderar på att köpa glass och chokladsås :) Jag tror det hjälper till lite att bli frisk fortare!

Svårt att säga hur mycket allt detta hjälper men det gör mig säkert frisk nån dag fortare, tror jag iaf! Believe to achieve! Sen är det ju vila som gäller såklart, ska sova nu snart...

Beställde kosttillskott från gymgrossisten nyss, lite över 1500kr blev det.. låter lite sjukt egentligen men det är det värt!
Chris harnell, riktigt fin fysik! Han är modell för betterbodies och på gymgrossisten.com. Min förebild? Mnja, lite kanske!

 Jämför, trots att jag har hyfsad fysik fattas det en hel del... Men kul att ha något att sikta efter :)
Sträva efter perfektion :)

  Grymt fit fanskapet :)

SJUK!

Hade tänkt att skriva nåt vettigt idag men är sjuk så jag håller på att bli galen! Men ska försöka skriva nåt imorn då jag är hemma från jobbet..
Krya på mig! Tack

"it´s all worth it"

Det här har varit en väldigt icketräningsrelaterad helg kan man säga! Jag tränade fotboll idag iaf men det var många som var på fest igår och det märktes tydligt...
I fredags hade jag förfest här innan harrys, vi var ett 20tal pers, kul! Igår var jag och Alf i O-hamn och badade sen blev det lite festligheter på kvällen igår igen och det var roligt även då :) La mig 5 och vakna halv 8 och inte kunde sova mer, sen fotbollsträning och tömning av lägisen i Horn sen var vi o kollade hockey och nu har jag städat lite här, det behövdes!

Har inte ätit optimalt direkt men ändå hyfsat tycker jag! Blev lite protte mellan vinglasen i fredags och mellan groggarna igår :)
Imorn kan det bli träning på förmiddagen men förmodligen inte.. tisdag gym, onsdag bandy tror jag sen torsdag gym!
 appropå festligheter så kommer dessa båda busgrabbar befinna sig på grand fucking canaria om 3 veckor och göra det vi är allra bäst på, att vara busgrabbar :D

Om alkohol: När man har alkohol i kroppen stängs kroppens produktion av testosteron av vilket givetvis är negativt för den som vill bygga muskler!

Imorgon eller tisdag kommer det ett vettigt inlägg och inte bara massa tjafs om vad jag håller på med, vem bryr sig om det menar jag?! Har dock inte bestämt vad jag ska skriva om men ska fjune lite påt :) Nu ska kolla på gymgrossisten om det är något jag behöver beställa sen blir det sova! Gonatt :)


Långledig, viktuppgång mm :)

Slutade halv 4 idag, ledig till måndag 11,45 = skönt!
Trevligt fikabesök idag igen, Matte och Jennie och deras lilla Vendela som är ett halvår och jättesöt!!

Tränade ben idag igen, trots att det bara var 2 dagar sen, brukar ha 3 dagar imellan iaf men det gick bra ändå :)
Vilar axlarna den här veckan...Körde mage idag oxå, en ny övning som var ASBRA, tack Jocke på jobbet för tipset! Cruchens på bänk med rep, kan inte förklara riktigt men ni fattar? Tog riktigt bra och la på rätt mycket sista set så jag orka bara typ 8 reps...

Nu blir det kassler med chilipaprika cremefresh (stavas det så?) ris och grönsaker! Lagade massa mat så jag kan äta det imorgon oxå och på lördag då jag inte kommer ha lust att laga  mat :)
Imorgon ska jag till Horn, ska bland annat hjälpa pappa ta ner flaggstången, dom har vattnat den i 23 år utan att knoppen slagit ut så nu har dom kommit på att det är något fel så dom ska ta ner den och undersöka den...

Sen blir det MASSAGE :D

Kollade blodtrycket idag på jobbet 120/67, det får anses bra va? Och vikten var 86kg med kläder, alltså typ 85 utan vilket innebär att jag gått upp nåt kg under hösten :) Det är mest låren och det är delvis "muskler jag redan haft" som jag tränat upp igen, bra muskelminne :)

Men nu Feed the machine sen åka och spöa Tonna i fifa, han tror han kan slå mig för han ska vara Real madrid, haha hur dum får man va!?


Lär dig om anatomi för att underlätta din träning!

RS min granne var nere på fettmätning idag på förmiddagen, han är i riktigt bra form, 6,8% vilket är mycket bra!
Nu blev jag peppad att deffa själv men väntar nån vecka till tror jag!

Dagens tips: Lär dig mer om anatomi för att underlätta träningen!
Om man vet vart musklerna har sitt ursprung respektive fäste så vet man vilken funktion den muskeln har. En muskel jobbar när dess fäste närmar sig sitt ursprung.

Biceps tex har sitt ursprung typ på framsidan av axeln och fästet en bit ner på underarmen, när du tränar biceps så närmar sig ju fästet ursprunget. Om man vet det så kan man räkna ut att biceps faktiskt hjälper till lite när du lyfter armen rakt ut framåt, men det är framsida axel som gör huvudjobbet då!

Den muskeln som gör huvudjobbet i en övning, tex bröst i bänkpress, kallas för agonist

De muskler som hjälper till, framsida axel, triceps och serratus i bänkpress, kallas för synergister

Muskel som gör motsatt rörelse kallas antagonist, biceps antagontist är triceps och vice versa

Om man ska stretcha en muskel gäller det omvända: Muskelns fäste fjärmar (ja det heter så!) sig från ursprunget!

 Jag försöker slappna av, det är sant, men det går bara inte...

ALLA ni som läser min blogg är välkomna på inflyttningsförfest hos mig på fredag :)

Nu ska ja sova, jobbar 7-15,30 imorn istället för 8-16,30 skönt ju lite !

Bra sömn!

Träningsfritt idag.. känner av mina baksida axel så jag hoppas på massage i veckan! Gick bara en kort promenad med Ivona idag sen har jag jobbat, bra kvällen men en tung eftermiddag.. är lite kämpigt jobb ibland!

Läste i tidingen idag om SÖMN: * Om man försöker vara ute lite på dagarna och få dagsljus så aktiveras ett hormon melatonin som gör att man sover bättre.

*Viktigaste orsak till dålig sömn är att man rör för lite på sig

* Mjölk, banan, kakao, night pro innehåller aminosyran tryptofan som är lugnande vilket underlättar sömnen om man äter det på kvällen

* Regelbunda sovtider gör att man sover bättre

Bättre sömn = Piggare på dagen (jasså?!)

Igår hände en dråplig grej som jag egentligen inte tänkt berätta för jag hatar när man är klantig, men bara för att många gillar skadeglädje :P Jag fick bensinstopp! (diesel för jag hade pappas bil) Sist jag fick det för typ 8 år sen kom pappa på cykel med en dunk bensin, den här gången komma Tony och CM komma och knuffa ner mig till Hydro :) Jag tror man ska tanka bilen ibland för att man ska kunna köra, kan det stämma?


Benpass.. minska på fett eller kolisar?

Blev ett benpass förut och debut med V12 magnum, kändes bra! Tycker jag återhämta mig snabbare mellan seten men jag vet inte? Liggande legcurl, sittande legcurl, raka marklyft, benspark, båda tjejmaskinerna sen 3 min stepmaskin på TÅ, brände fint i vaderna :)

Dubbla pass idag alltså vilket innebär att jag får äta massor, faktiskt svårt att få i mig tillräckligt en sådan här dag.. återkommer om det en annan dag!

Kom nyss hem från Tonna, kolla på UP, jävligt tydlig film! Tror den är verklighetsbaserad oxå... :P

Jo, det jag nämnde tidigare idag (igår) angånde fett och kolhydrater, dom sa att de som drar ner på fett istället för kolhydrater behåller humöret bättre och jag tror det är för att hjärnan behöver cirka 120 gram kolhydrater om dagen för att fungera normalt! Sänk gärna intaget av kolisar, och fett, men jag tycker inte man ska sänka kolhydraterna för mycket, delvis på grund av att hjärnan som sagt behöver 120 gram!

Vilka är då bäst för att minska i vikt? Egentligen finns det bara ETT sätt att minska i vikt och det är att äta färre kcal är man förbrukar, i teorin är det så enkelt!
Egentligen skulle man kunna äta BARA chips och godis varje dag och ändå gå ner i vikt, så länge man äter färre kcal än man förbrukar, jag skulle dock inte rekommendera någon den dieten :) Man får inte i sig tillräckligt med närningsämnen (förstod ni nog va? :P)

 Shit, jag hittade en spännbild! OMG!

Ett litet exempel: En som förbrukar 3000 kcal om dagen äter 2500 kcal om dagen och dessa kcal får han i sig ifrån bara protein, bra fetter, lite kolisar och grönsaker = Han går ner i vikt och får i sig allt han behöver
Om han äter 2500 kcal från godis och chips skulle han i teorin ändå gå ner, dock inte lika fort som om han äter bra mat och så får han näringsbrist vilket leder till olika sjukdomar, minskad ork och allt möjligt...

Men för er som tagit bort kolisarna helt och orkar leva som vanligt är det bara att gratulera :)

Sammanfattning: För att gå ner i vikt tycker jag personligen att du bör minska på fett OCH kolisar och hålla proteinintaget högt!


Koffein

Trots närmare 30 års forskning är det dock fortfarande inte helt utrett hur koffeinet verkar i kroppen och vilka mekanismer som ligger bakom prestationsökningarna.

Tydligast effekter av koffein har man sett på uthållighetsaktiviteter. Men även under intensivare och kortare aktiviteter har man sett prestationshöjande effekter av koffein. Vissa studier tyder på att koffein ska vara prestationshöjande i samband med styrketräning, men det finns relativt svagt stöd i litteraturen för det.

De finns olika teorier om hur koffein verkar i kroppen, den troligaste är att koffeinet ökar fettförbränningen och därmed sparar glykogen i musklerna (kolhydrater som är lagrade i musklerna som används vid träning)
Men detta är alltså lite oklart. Det är dock vedertaget att koffein ökar frisättningen av fettsyror till blodet i vila.

Koffein påverkar även CNS (Centrala nervsystemet). Det är dock omtvistat på vilket sätt. Men vad man vet är att koffein stimulerar CNS vilket leder till ökad vakenhet och uppmärksamhet vilket är prestationshöjande i sig. Koffein har förmågan att sänka den subjektiva uppfattningen om ansträngningsgrad, alltså orkar man lite extra för att man inte känner sig lika ansträngd. Detta verkar bero på att koffein sänker tröskeln för utsöndring av endorfiner och kortisol. Båda dessa substanser är smärtstillande och tanken är att om de utsöndras som svar på lägre stimuli så fördröjs smärtupplevelsen som i sin tur minskar uppfattningen om hur ansträngande aktiviteten är.

Precis som jag konstaterade i förra inlägget så är ökade doser av koffein stimulerande medan väldigt höga doser är hämmande!

Sammanfattningsvis gäller att koffeinets prestationshöjande effekter beror på väldigt många olika mekanismer varav ingen enskild har kunnat säkerställas som den dominerande mekanismen.


Dos:
Förut skrev jag att över 5mg/kg kroppsvikt inte var bra, men jag ändrar mig lite (sorry) En effektiv dos för ökad prestation och termogenes kan tänkas vara 5-6 mg/kg

Biverkningar vid för hög dos kan vara: Yrsel, huvudvärk, sömnproblem och magproblem. Jag kände mest illamående och yrsel!Gästträning i Hfred och överdosering av koffein!!

Tränade med CZ och Andy i Hfred idag vid 10,00, hade med calipermätarn och gjorde en fettmätning på CZ, tången visade 10,7% bf vilket är bra. Det lönar sig att träna hårt och äta rätt :) Vi satte upp ett mål att han ska vara under 9% om en månad! (http://czamorano.blogg.se/)

Vi tränade rygg+baksida axlar och lite underarmar idag, inledde med chins och klarade 18 vilket är en ökning igen! Ska klara 20 innan jag åker utomlands och tappar alla muskler jag har :P (Riktigt så illa är det inte, men kommer nog inte bli starkare den veckan!)

Sen när vi körde rodd börja ja känna mig lite skakig och illamående och listade då ut att jag fått i mig för mycket koffein innan träningen!! 1 mugg kaffe, 1,5portion creatine complete och animal pump, jag vet inte exakt hur mycket koffein animal pump innehåller men totalt blev det för mycket för mig!

Rekommenderad dos är högst 5mg koffein/kg kroppsvikt, dvs om du väger 80kg kan du ta 400mg koffein som mest! Men notera att det är individuellt hur mycket koffein man tål...

 Nu spelar jag på mina muskler igen då :)

Kul träningspass i övrigt, men nu hoppas jag att jag lärt mig att inte överdosera...

Sen skulle jag bjuda mamma på mat på björkbacken men hon hade några matkuponger över sa hon så hon bjöd mig istället :) Tack! Blev kyckling med ris och grönsaker och självklart EN ärta :D

Nu ska jag ta en tuppis sen kommer Firda hit och fikar! Senare får jag hjälp av Alf och Leo att få hit bordet jag köpt av Alf så det blir spännande att se hur det passar :)

Och i afton (17,18tiden) vankas det benträning! Dubbla pass idag.. återkommer om det i senare inlägg idag!


Busy, busy...

Jobbade hela helgen, skulle slutat 21 i söndags men blev tvungen att jobba till 1 på natten, blev ett besök till psykakuten med en klient! Resan gick bra men man är på helspänn en sådan resan så jag sov gott på natten sen!

Sov länge igår sen åkte jag till IKEA och handlade ihop med AC, skulle köpt tvbänk men det visade sig att den kartongen var för stor för bilen så det blev lite annat grimskrams istället :) Riktigt krävande att vara på IKEA, fick åka hem till AC och sova på hennes spikmatta efteråt :) Speciell känsla att sova på en sån, men tror det kan vara bra för kroppen!

En sväng till Horn på kvällen, hälsa på min föräldrar och förbi gamla lägisen.. sedan till Tony och spela FIFA med honom och CM! Idag blir det gästträning i Hfred med CZ, hoppas det går bra att träna idag, jag känner fortfarande av rotatorcuffen/baksida axel...

Hörde precis på TV att dom som drar ner på fettet istället för kolhydrater på diet håller sig på bättre humör, tänkte kommentera vad jag tror om det i kommenade inlägg!

Nu blir det kaffe och tillskotten innan jag åker iväg, have a nice day!

Undvik skador!

Tränade axlar igår, gör ju det två gånger i regel, det brukar gå bra men idag känner jag av lite i rotatorcuffen (ett antal småmuskler som sitter utanpå skuldran + en som sitter innanför skuldran) Rotatorcuffen stabiliserar när man kör tex hantelpress och axelpress och får jobba en hel del statiskt. Så nu tänkte jag inte träna axlar eller bröst förän torsdag och så ska jag försöka få in en massage i veckan..
 Rotatorcuffen är markerad med en svart ring på bilden :P Egentligen skulle jag inte haft nån spännbild idag för jag fick reda på igår att jag bara "spelar på mina muskler" ;) hehe fan så bra :)

Några tips för att undvika skador i rotatorcuffen: * Gör övningen RÄTT, tex är det viktigt att handen är över armbågen i hantel och axelpress annars frestar man rotatorcuffen extra mycket

* Träna inte för mycket axlar och bröst (vilken jag uppenbarligen råkat gör nu då) och OM du gör det så VILA!

* Försök få bra balans mellan musklerna på framsida och baksidan av kroppen för att undvika skador, man undviker även ryggproblem lättare då.

* Om du har problem med rotatorcuffen kan du träna den LÄTT men då ska den tränas på rätt sätt. Kan även vara bra att stretcha den ibland.

Trevlig lördagkväll, hoppas ni gör något skoj :D Jag har jobbat hela dagen så måste dessvärre sova snart..

Träning, kost och vila/återhämtning - balansen mellan dessa avgör dina resultat!

BMR - ökad muskelmassa ger ökad energiförbrukning

Ska snart GÅ (skönt att bara ha 5min att gå istället för åka bil!)till gymmet och köra veckans sista pass, blir axlar och mage idag! Tänkte prova att köra på 70 i stående axelpress, får se om jag "wher ut ett" !
Sen blir det jobb hela helgen: 11,45-21,30 idag, 7-21 imorgon och 9-21 söndag!

Hittade en tabell över BMR här (hur mkt man förbränner i vila) och den visar hur många kcal man förbrukar på en dag utifrån FFV (fettfri vikt). Alltså hur mycket allt på kroppen, förutom fettet, väger. Hur vet man då hur mycket man väger utan sitt fett!? JO då hör man av sig till MIG så kommer jag med fetttången och mäter mur många % fett du har :)

FFV 30kg = 1166 Kcal / dygn
FFV 40kg = 1411 kcal / dygn
FFV 50kg = 1642 kcal / dygn
FFV 60kg = 1858 kcal / dygn
FFV 70kg = 2059 kcal / dygn
FFV 80kg = 2246 kcal / dygn
FFV 90kg(då är man BIG!) = 2434 kcal / dygn

Med detta vill jag visa att om man ökar i muskelmassa så ökar även BMR och du får således gratis förbränning i vila! Muskelmassa är "aktiv massa" och förbrukar alltså energi även i vila.

Några kloka(?) ord inför helgen: Krångla inte till saker för mycket! Det är förvisso bra om man kan vara strikt och så men överdriv inte. Om du råkar ta din prottedrink en halvtimme försent så gör det inget, om du råkar köra 3 set istället för 4 i bänkpress så gör det inte nåt!  

Försök hitta en bra balans mellan träningen och livet i övrigt, trevlig helg :D


Min träning, vilopuls och maxpuls!

Lyckat benpass idag igen :) Tränade med Tom och Alf idag. Jag körde utfall i början, skön övning som tar riktigt bra på glutsen och quadsen! Blev 4 set på 101kg (nån busgrabb som satt dit 0,5kg vikterna;)  ) Sedan körde jag baksida lår i först liggande sen sittande leg curl, känner att jag blivit lite starkare i hamstrings!(baksida lår) Nu har jag tränat ben regelbundet typ 3 månader tror jag så det är inte så konstigt att det händer en del nu :)

Skönt, man vill ju alltid bli starkare, även fast det är det som syns som är viktigast!
Blev några set i tjejmaskinen och fick grym pump i adductorerna (insida lår) sen avslutade med ett par set benspark, NICE!

Just det, körde några set vader oxå, tåhäv med stången på ryggen, ett ben i taget!

 Trötta på alla dessa sommarkort? Om 4 veckor när jag deffat ner mig nåt kg så hoppas jag någon av "mina" fotografer vill hjälpa mig att ta några krallkort :)

Har funderat lite på kondition sista dagarna, finns mycket att skriva om men tänkte börja med vilopuls och maxpuls!
Kondition är ett mer vardagligt begrepp på aerob förmåga, dvs förmågan att ta upp och utnyttja syre i arbetande muskler med hjälp av en aerob energiprocess.

Men i konditionsbegreppet ingår flera andra uthållighetsfaktorer vilka är specifika för varje enskild situation.

Vilopulsen skiljer sig från person till person, normal vilopuls är 40-70 slag/min. Generellt sett har vältränade lägre vilopuls. Om man börjar träna kondition kan man sänka sin vilopuls och vilopulsen är således ett bra verktyg att mäta sin kondition med :)

Maxpulsen kan man mäta i tex cykeltest, annars så ligger den på ungefär: 220-ålder (män) och 226-ålder för kvinnor! På sätt och vis påverkar ändå maxpulsen av träning då din förmåga att nå upp till maxpuls förbättras.

Någon som vill veta något speciellt om kondition? Lycka till och tänk på att hjärtat är kroppens viktigaste muskel! (Det är inte utsida axlar som är, det är bara att den är cool :D )

Kontakt!

Lite tankar som kom upp i mitt förra inlägg: "Få kontakt" med en muskel innebär att man ska känna i den muskeln man tränar. Det är inte så lätt som det låter. Vissa muskler får man lättare kontakt med än andra. Även jag som tränat länge har svårt att få kontakt med vissa muskler. Det man ska tänka på är att göra övningen rätt och våga prova andra övningar om man har svårt att få kontakt med en muskel. En annan grej som är viktig är att "tänka" den muskeln man tränar. Tränar man bröst så tänk bröst :P

Man kan även prova att göra övningen med lite annan vinkling eller annat grepp, det kan göra att man lättare får kontakt. Lättare vikter ger också bättre kontakt generellt sätt. Så prova att gå ner att köra med lättare vikter tills du hittar rätt kontakt!

Lycka till att hitta kontakten :)


 Här har jag bra kontakt med mig själv tydligen...

Händelserik och härlig dag!

Har mycket att skriva känner jag men ska försöka begränsa mig! Har varit 2 annorlunda dagar på jobbet igår och idag, ska inte gå in så mycket på det, men det är ett väldigt varierande jobb jag har och det är kul! Idag har ja åkt runt neråt i Småland med en klient på olika ärenden :) Sedan hem och ta en tuppis sen blev det gymmet, rygg/baksida axlar så jag började som vanligt (3e el 4e gången) med chins och idag tänkte jag klara 17 och det gjorde jag (ok, 16 och 3/4 då) sen blev det lite fler chins med olika grepp, baksida axlar, ryggresningar och sen några övningar jag inte kan nåt namn på! Hjälpte även sångaren i "From This Moment" (http://www.youtube.com/watch?v=X0nuXNJnKNg) att "få kontakt" med baksida axlar. Återkommer om att "få kontakt" senare :)
 Det lär nog bli lite badande v.49, här är från visfestivalen förra året då jag badade i en liten barnpool vi hade med så jag till slut blev grön i ansiktet. otäckt. det är alltså inte hulken ni ser på bilden...

Sedan hem en sväng, vidare till Horn där Acke och jag bokade utomlandsresa fredag 4e dec :D Grand Canaria såklart! Blir deff från och med Måndag veckan innan! Sen åkte jag till gympasalen och lirade innebandy med grabbarna, det är riktigt skoj och riktigt jobbigt! Tyvärr är inte min kondition så sexig, men jag ska försöka vara med och spela innebandy eller fotboll minst 1 gånger i veckan iaf! (förbättrar förvisso inte konditionen så mycket med hjälp av ett konditionspass i veckan, men lite gör det iaf!)
Sen åkte jag till gamla lägisen och hämta lite bröte igen.. sen hem och åt ihjäl mig, dubbla träningspass kräver extra mycket mat!
 I somras när tog jag med Enzo hem till Anna och dom där Enzo fick leka med Elsa (leka=försöka sätta på!)

Skriver nog senare igen...


Uppvärmning! Tonfisk är guld

Jobbar 15,30-23,00 idag (udda tur som jag har var 6e vecka) Så idag tränade jag och Ivona vid 11, jag värmde faktiskt upp med 5 min löpband(!). Normalt värmer jag upp med 2 el 3 lätta set på den övning jag ska börja med. Till exempel om jag ska köra sned bänkpress som idag så körde jag ett set på 30kg sen ett på 50kg. Om jag ska träna benpress tex kör jag oftast 3 uppvärmningsset. Ska man träna bröst tex så anses jag att man inte behöver gå på löpband, cykla eller stepmaskin i förton minuter för att värma upp, det är absolut inget fel att göra det, men just i uppvärmningssyfte tycker jag att 2-3 lätta set på den muskelgrupp som ska tränas räcker!

Ska man träna fotboll el liknande är det dock viktigt att värma upp genom att jogga innan och gärna stretcha!


om jag lutar mig lite mer åt sidan så välter jag snart, det skulle nog se jätteroligt ut :)

Dagens pass: 5 set med mycket lutning i smithmaskin (övre bröst+axlar):80kg*12reps, 90kg*8reps, 100kg*4reps, 90kg*6reps, 80kg*10reps. Lyft åt sidan i cable och lyft med hantel halvliggande på bänk! Skulle tränat mage egentligen oxå men det slapp jag :) Faktum är att TUNG benträning (som igår) aktiverar magmuskulaturen ganska mycket eftersom magen står för mycket av stabiliteten i tunga övningar.

Åt precis kycklingsallad och tittade på sunes jul, det är jävligt tydligt :) Lite larvigt kan tyckas, men för en annan som växte upp med det så är det roligt :)

Tänkte passa på att "berömma" tonfisk! Det är inte så jättegott(?), men det är så smidigt! Om man inte har tagit upp nån mat och inte har tid att steka kyckling, kött etc så öppnar man en tonfiskburk bara så har man en perfekt proteinkälla! (protein är som jag nämnt tidigare viktigt både för dig som bygger och vill gå ner i vikt!) Tror tonfisk innehåller något gram omega-3 oxå och även en del närningsämnen! Den är även billig (euroshopper)och lätt att förvara!

Nu blir det en tuppis sen fixa alla havregryns och prottedrinkar som ska med till jobbet (sover där inatt)

Ha en bra dag och njut :)

Deff och bulk

 Benträning!?

Tränade ben idag, underbart som vanligt :) Benpress förton kilo typ, ett par set vader i benpressen, liggande legcurl, raka markisar, sittande legcurl och avslutningsvis några sinnesjukt jobbiga set utfall!
Trodde det skulle vara jobbigt idag eftersom jag spelade fotboll igår, eller det var givetvis jobbigt med trodde det skulle vara värre...

Några begrepp vi "gymråttor" använder oss av är bulk och deff och offseason och onseason, men vad menas egentligen med allt detta?
Bulk: Det är den träningsperiod då man "bygger" och är nästan det samma som offseason. Förutsättningen för att bygga är att ligga på kcalöverskott, dvs äta MER än man förbrukar. Det bästa är om man kan äta några hundra kcal mer än´man förbrukar, men eftersom gemene man inte räknar alla kcal man äter så det bästa är att köra på känn och lära sig ungefär hur mycket man ska äta.

Ökar man i styrka och muskelmassa och inte lägger på sig för mycket fett är lagom :) Lägger man på sig för mycket fett kallas det grisbulk och vissa bryr sig inte om det, men det är inget måste att grisbulka för att lägga på sig muskelmassa!

Deff: Det är den period då man ska bli av med fettet men samtidigt behålla så mycket muskler som möjligt.(nästan samma som banta, men banta är ett sämre alternativ då man i regel även tappar muskelmassa vilket leder till att man efter bantningen går upp all fettvikt + lite till) Då måste man ligga på kcalunderskott, cirka 500kcal är lagom och det leder till en viktnedgång på cirka 0,5kg i veckan. Om man går smabbare än så tenderar man att tappa muskelmassa. När en bodybuilder är nerdeffad inför en tävling brukar man kalla det för onseason.

Hur är det med gymråttan Ekbjörn då? (Kul uttryck som ja hörde idag :P ) Jo han brukar oxå deffa ner sig lite då och då, men eftersom jag inte lägger på mig fett så lätt (har desto svårare att lägga på mig muskler) så behöver jag normalt bara högst 2 veckor för att komma i vad jag tycker bra form, dvs cirka 6,5% bf (bodyfat). "offseason" ligger jag på cirka 7-7,5% bf.

Bra form är ju självklart individuellt vad man tycker det är. För några år sedan låg jag på 16% bf en vinter och deffade ner mig till 12% och tyckte jag hade bra form då, men eftersom man hela tiden strävar efter att bli bättre och bättre så får man hela tiden nya mål med sin träning. Och eftersom jag tränat sedan urminnes tider nästan så har jag hela tiden satt upp högre och högre mål med träningen. Något jag tror är viktigt är att inte jämföra med andra utan att tävla mot sig själv!

Blablabla eller intressant?? Kommentera gärna :)

Flytt och fotbollshelg!

Skrev nyss ett inlägg som försvann, riktigt störande! Så jag får skriva om det...
Flyttade igår, Tack Peter, mamma, pappa, Martin och Alf för hjälpen :) sen körde jag en vända till och sen var Alf här och hjälpte till igen! Sen lirade jag lite fotboll med Florim och Jens, skulle träna inför dagens match :)
På kvällen blev det lugnt men det var nära att vi åkte till Lkpg, saknade mina kompisar som var där och festade...

Dagens fakta: Jogging förbränner cirka 1 kalori (kcal) / kroppsvikt / kilometer, dvs väger du 80kg och springer en km så har du förbränt 80 kcal. Förbränner man inte mer om man springer fortare? Jo, men då springer du en km under kortare tid!

Spelade inomhusfotboll mot kisa juniorer idag, gick bättre än förväntat med tanke på att jag bara spelat en gång sen i Aug, blev förvisso en och annan felpass och drällande med boll, men gjorde ett mål, en fin assist, ett par dribblingar och några köttiga tacklingar :) Det var riktigt skoj idag!

Sen åkte jag till Danne och såg, tillsammans med CM och Danne, AIK ta SM-guld :D Åkte vidare till Horn och fikade hos mina föräldrar, åkte till gamla lägisen och tog med några lådor, sen till Tony, fikade och spelade en match FIFA2010, slutade lika sen blev det förlängning och det är helt oviktigt hur det gick då...

Dagens fakta: Om man väger 50kg förbränner man 3kcal/min om man går normalt tempo (typ 4,5km/h), 70kg förbränner 4 kcal /min och 90 kg cirka 5 kcal/min! Stavgång vilket ser väldigt tufft ut(PYM!) påstås öka förbränningen med upp till 20%!


 Det här är en stark kille, han är även smart, det är han som räknat ut att man förbränner 0 kcal om man väger 0 kg och springer som ett as 0 meter, riktigt bright ju :)

Planering!

Sitter och planerar lite, bestämmer aldrig något exakt i förväg men vet ungefär en vecka framöver hur jag ska träna och ungefär hur jag kommer äta (!) Låter lite sjukt kan tyckas, men kommer man in i det här så är det fullständigt normalt! (?) Blir 5 el kanske till och med 6 pass den här veckan och kanske innebandy på onsdag :)
 Vid klockan 8 ska jag äta en ärta då, vad tror ni? Blir jag köttig då? :P Kan blir en grötbit med någon gång under dagen.

När och vilka tider jag ska äta och när jag ska ta mina tillskott och när jag ska träna imorgon vet jag i huvet redan nu, nästan exakt.. skulle det bli någon ändring är det absolut ingen katastrof, men jag tror det kan vara bra att planera lite iaf, och som jag sagt förut: Man behöver inte vara lika extrem som träningsnörden Ekbjörn :P

Det viktigaste när det gäller träningsresultat är: Träningen (såklart), kosten och vila/återhämtning, sedan hjälper kosttillskott till lite men dom ska man inte förlita sig för mycket på. Även fast jag köper kosttillskott för cirka 1500kr i månaden (ja, jag är ju skadad) så är det alltid kosten som är vikigast! Tillskott är precis som det heter just tillskott!

RSS 2.0