Grymt jobbat av Robban!

I helgen tävlade min vän och kollega (militärträning och muskelbygget ) i mens physique och hans form var grymt bra. Han ser fantastjakt bra ut här! Om jag inte hade jobbat hade jag åkt dit och tittat. 
Han i mitten är det ☝️
 
Jag blir självklart riktigt sugen själv på att tävla igen när jag pratar med honom och ser bilder...
Formen var god där. Specialbra till och med. 
 

Militärträning Vimmerby

Mina duktigare deltagare i Vimmerby på deras första pass på tredje veckan 💪 Här tränar de rumpa/lår i poolen (eller om det är en fontän?) 
 
Militärträning tränar både kondition och styrka men vi får även med en del spänst, rörlighet och balans. Dessutom blir förbränningen väldigt hög då vi tränar så intensivt. Ytterligare en fördel med så intensiva pass är att förbränningen är förhöjd i upp till ett dygn efter passet. 
 
Jag brukar tjata på deltagarna att de ska äta bra och då är de inte bara att undvika godsaker jag tänker på utan främst att de ska äta bra lagad mat och inte vara rädd för kolhydrater.
 
 
Kolhydrater är energi som både vår hjärna och muskler behöver. Speciellt då vi tränar så hårt. Sen är det en bra ide att komplettera med kosttillskott från muskelbygget. Några av våra deltagare lyssnade på mig och gick och köpte proteinpulver som de dricker direkt efter träningen för att maximera effekten av passet 💪
Om ni känner er vilsna här så finns vi personal där och hjälper er, det är ju trots allt vårt jobb 👍
 
Våra pass är tuffa och ibland vill man ge upp men att fokusera på att ju mer man tar i desto bättre resultat så brukar det gå lättare. 
Jag brukar även påminna om att tänka på de resultat man får. Att visulisera sig själv hur man vill se ut i sommar på beachen tex kan göra att man orka ta i lite extra och komma ett steg närmare just den formen☝️
 
Tankens kraft är stor. Mycket större än vi tror... Tro på dig själv och du kommer att lyckas 💪

Planering ☝️

Lördag Folåsa 10-23,30. 
Söndag Folåsa 10-22,30. 
Måndag Folåsa 9-15, pingis, Vimmerby och två pass militärträning (ordinarie plus ett special för Vimmerby dam. Tisdag muskelbygget 13-16, sen träna med stödkompisar sen militärträning. 
Dessutom egna träningspass. Som tur är kan jag oftast träna på jobbet. Jag har det även så bra att jag kan äta med på jobbet men nu på deff tar jag med egen mat och äter bara mellanmålen här (knäckebröd med ost och ägg) . 
 
Dit jag vill komma är att allt detta kräver mycket förberedelser och planering ☝️
igår slängde jag ihop tonfisk, ägg och bulgur. Smidigt och det blev fyra matlådor. 
 Och broccoli som är den mest näringsrika grönsaken som mättar bra i förhållande till hur lite kalorier den bidrar med.
Havredrink till frukost, aminosyror innan pass och gainer efter. Har dessutom alltid med extra aminosyror till jobbet ifall det blir dubbla pass. 
Sen gäller det att ladda dosetten med rätt piller. 
 
 

Lekpass

Igår blev det specialpass med Jim http://ardellkwarnstrmfitness.disciplin.se Och min kollega Micke. Vi körde spänst och klättra . Lite lek☺️ ett set biceps oxå men jag hade redan riktigt bra pump efter klättringen .
Jim hoppade högt, flera meter typ 🙉 spänstig som han är. 
Här med fyra plattor, jag tror att klarade en eller två till sen. Inte illa ändå för en klumpeduns som mig🙉
 
Bra klätterbur. Jag är riktigt klättertokig!
 
Friskis och Svettis i Tannefors. Trevligt gym. 
 

Humma

 

Att humma kan eliminera bihåleinflammation!

Studier gjorda vid Karolinska Institutet visar att ett hummande ljud leder till en dramatisk ökning av luftflödet i bihålorna. Vidare ökar nivåerna av kvävemonoxid (NO) med 15-20 gånger vid hummning jämfört med tyst utandning. NO har både en stark antiviral och antibakteriell effekt.

Vid en försämrad andning försämras luftcirkulationen och trycket i näsan och bihålorna vilket skapar en grogrund för bakterietillväxt och inflammationer. Att humma kan då ha en positiv inverkan vid bihåleinflammation. En studie visade att hummning 60—120 gånger fyra gånger per dag eliminerade kronisk bihåleinflammation på fyra dagar.

 

  1. Stäng munnen och låt tungan vila uppe i gommen på dess naturliga plats.
  2. På utandning säg ”Hmmm…”. Vibrationerna ökar luftcirkulation och produktion av NO i näsa och bihålor.
  3. Vid konstant täppt näsa eller bihåleinflammation upprepa 5-10 minuter 2-4 gånger per dag under några dagar eller tills besvären är borta.
  4. Övningen kan också göras i förebyggande syfte när andan faller på eller när du är på väg att bli förkyld.
Det är lite pajasvarning på det här faktiskt. Riktigt special att humma! Men ☝️ Om man har dessa besvär är det ju lätt värt!

Inga konstigheter


De flesta av oss är väldigt lata och söker efter lätta vägar när det gäller att bygga muskler eller bränna fett. Det finns inga lätta vägar. Det tar tid och kräver hårt jobb. Läs dessa två meningar igen och försök förstå det! 

Hård träning, bra mat och tillräckligt med sömn/vila är grunden. Sedan handlar det även om att undvika stress, att ta rätt kosttillskott, undvika alkohol och "skräpmat" och att må psykiskt bra. Hur man mår psykiskt går inte påverka helt själv tyvärr men allt annat går att påverka. När det gäller kosttillskott behöver man kanske inte så mycket som jag tar men vissa kosttillskott är nödvändiga för att få ut maximalt av sin träning. Muskelbygget.se ☝️ 

"Men man måste ju få unna sig ibland!"Ja unna dig hur j*vla (jag var tvungen att ändra ordet jag skrev här för Tina tycker det låter illa med svordomar) mycket du vill men då tar de mer tid och krävs mer jobb. Det är inga konstigheter alls. Det går att "unna" sig varje dag till och med, men som sagt, då krävs bara ännu mer tid och jobb. 
2002, 2005, 2009, 2012. En tio år lång resa. 

"Hur mycket kan jag festa då om jag tränar?" Ju mer du festar desto mer förstör det, inga konstigheter där heller. 

"Hur ska jag äta och träna för att tappa fett/bygga musker?" Det är inte så lätt att veta, men det är sådant som går att lära sig. Läs bra bloggar, anlita mig som coach, prata med de som kan mycket och lär dig på egen hand. Lär dig grunderna i närings- och träningslära och vad kosttillskott har för funktion. Här finns ingen genväg heller. Det går inte ge något kort svar på den här frågan, jag skulle gärna kunna ge ett kort svar om det gick men tyvärr...  
 En sund själ i en sund kropp, kom ihåg att inte bara kroppen ska må bra, det är även viktigt att må bra på insidan❤️

Militärträning

Idag har jag jobbat hela dagen. Det blev rätt mycket cardio, en promenad på fm sen pingis under dagen. Och f*n vad jag hickar på grund av att jag åt kvarg för fort! Förnedrande . På kvällen var jag med en av grabbarna på militärträningen vilket var riktigt skoj! 
Nöjd lite. 
 
Nu finns platserna ute både till andra campen i Linköping och i Vimmerby 👍
Välkomna att komma och köra en riktigt rolig, utmanande och tuff träningsform med duktig instruktörer ☺️

Katt

En förmiddagspromenad i skogen och i Horn.
Eftersom jag blivit inspirerad av ninja warrior och sugen på att ansöka dit så gick jag runt i skogen och kolla lite om de finns lite olika moment man kan träna där och faktum är att jag hitta en del stenar där jag kunde träna lite genom att hoppa emellan dom 🙉
Sen solade jag lite ihop med mammas katt...
Kolla ögonen på katten! 🙈 specialkatt
 
Sen åkte jag till Vimmerby och körde några timmar på muskelbygget. Vi har fått hem nya kläder, både för killar och tjejer👍
Snygga gorilla wear💪
 
Nu är jag utanför träningshuset där jag ska träna med stödkompis sen blir det militärträning ikväll ✌️

andra veckan på militärträning

Andra veckan är igång och deltagarna är riktigt duktiga!  idag var det fokus på ben och imorgon mage. Inte bara mage alltså men mycket mage 💪 på torsdag håller Robban i passet. 
 
SjäLV är jag på tredje veckan av min deff, förutom slarv fredag och lördag så är jag rätt duktig oxå 🙉
 
Idag blev det ett ryggpass på träningshuset sen en promenad i Horn på kvällen (sover hos mina föräldrar) 
 
Just nu har Tina och jag flera duktiga killar och tjejer som vi hjälper med kosten, träningen osv. Eftersom vi tycker det är väldigt viktigt att göra ett bra jobb så vill vi inte ta på oss för mycket jobb så nu kommer vi bara ta oss an en person till så vill du ha hjälp så passa på. Först till kvarg ☺️
 
 

För mycket cardio är inte bra☝️

Ska man inte gå ner i vikt att ligga på kaloriunderskott? Jo men det är inte allitd så enkelt tyvärr. Man kanske undrar varför det inte händer något när man träna långa cardiopass flera gånger i veckan? Svaret kan vara att det handlar om hormoner, i synnerhet hormonet kortisol.
Folk som kör för mycket cardio kan ha ett så kallat "kortisol-utseende" (lite pluffsig). Mycket cardioträning i "fel" zon (varken lågintensivt eller högintensivt) kan orsaka kroniskt förhöjda kortisolnivåer som i sin tur kan störa vår insulinmetabolism. Och när detta händer så kan både sköldkörteln och binjurarna påverkas.
 
Hur mycket cardio ska man göra då?
 
Problemet med cardio är att ju mer du gör, desto mer måste du fortsätta att göra för att få samma resultat.
Använd styrketräning som primär form av träning, för att bygga muskler, stärka skelettet och forma kroppen. Släng in ett par intensiva cardiopass om du vill träna kondition (vilket är väldigt bra för hälsan) men om du vill bli fit så undvik långa konditionspass.
 

De ständiga tankarna om att bli fit är också stressande och ökar förmodligen dina kortisolnivåer. Försök att inte tänka SÅ mycket på att bli fit utan njut av din träning!

Dag elva

Dag elva på deffen. Det kommer kanske lite bilder på formen vad det lider..
Idag har Tina och jag varit på 3D-ultraljud! Det var riktigt fascinerande att få se vårt lilla barn som vi längtar ännu mer efter nu☺️ Dagens cardio har varit lite småpromenader bara. Vid 17 var jag med Martin och tränade på 24/7. Bröst och axlar 💪 
 
Imorgon kommer jag att gå promenad på fm sen blir resten av dagen en fuskdag då jag och Jens åker iväg till Jönköping för lite bus 🙉
 
 
Bild från förra året då Tina och jag gästträna i Norrköping. Hyfsad form där...
 
Tittade precis på ninja warrior och blev sugen på att vara med! Jag är rätt bra på att klättra sen om jag deffar ner mig rejält, tränar lite rörlighet, lite spänt samt mycket greppstyrka så kanske 💪
 
Bra erbjudande från muskelbygget ☝️
 

Mm

En promenad med pappa på förmiddagen sen jobba på muskelbygget på eftermiddagen. 
Sen på kvällen körde vi militärträningens andra pass. Mycket mage kväll 💪 

Första passet militärträning i Vimmerby

Nöjdbild från lördagens pass. Eller efter passet. Igår blev en vilodag från gym men joggade en sväng på jobbet. Idag tränade jag rygg på träningshuset i Vimmerby sen på kvällen höll jag i årets första "riktiga" militärträningspass i Vimmerby. Har haft pass innan men de här var första passet på Bootcampen. 
Min deff känns bra, men det krävs en hel del planering med mat och kosttillskott. 
 
Idag var jag i Vimmerby under em och då behövs och drink innan och efter gym, nu är jag hos mina föräldrar och här finns ägg som tur är så de behöver jag inte ta med mig🙉 jag sover här sen går promenad med pappa imorgn innan jag åker och jobbar i muskelbyggets butik, fikar med stödkompisar sen håller i militärträning innan jag åker hem igen. 

Första vecka avklarad

Första deffveckan är slut. Skönt att få bort överflödet. Syns stor skillnad redan, speciellt i huvet där jag var alldeles för offsesson innan. Jag följer som bekant inget deffschema eller räknar några kalorier men äter strikt, kör fettförbr samt kör cardio. Veckans cardio har bestått av promenader, tennis, fotboll, pingis samt en joggingtur Idag på jobbet. Vad för cardio du gör spelar ingen stor . Eller spelar inte så stor roll iaf. Gör det du tycker om ☝️
nu är jag hungrig igen, har varit de varje dag den här veckan: många blir hungrig flera gånger om dagen jämt. Jag skulle bli galen. Varför utsätta sig för det när man inte deffar?! Idiot: att vara hungrig är förnedrande. nu blir de kvarg iaf😁 om det är stavfel i de här inlägget är det för att jag är sjukt trätt efter en jobbhelg samt att jag jnte orkar rätta det: jag vet att mobilen varför att skriva trätt istället för trött men som sagt; jag orkar inte rätta.:: godnatt 🙉

x-force

Idag var jag och tränade med engin på x-force factory. Om det var bra? Ja det var bra. Jag kommer att ägna ett senare inlägg åt "är gymmet bra?"  
 
Vi mosade triceps. Jag är van att köra triceps en liten stund då och då. Idag körde vi minst en halvtimme triceps. Stenhårt! (Jag tränar fortfarande inte så mkt armar på grund av att axlarna är för små i förhållande till armarna) 
Triceps funktion är att sträcka ut armarna. Ibland är det svårt att komma på övningar för triceps. Man kan bygga bra triceps endast genom en övning om man gillar den men det är alltid kul med variation så idag lärde jag mig en ny övning. 
Alla muskler som bara jobbar i en led går att träna upp bra genom endast en övning (krävs dock oftast fler än 3-4 set då) men större mer komplexa muskelgrupper kräver ett större antal övningar för att kunna tränas optimalt. 
 
Vi tränade även vader. 
Här sittande. Sedan i benpress och avslutade stående i smithen. För att komma åt hela vaderna på bästa sätt bör man träna både med benen böjda (tar mest på inre vadmuskeln) och med rakt ben (yttre vasmusklerna )
vi körde även lite mage samt fick en rundtur igymmet . Stort 

fjärde deffdagen

Igår tränade jag rygg och baksida lår på studio fitness sen var jag med som instruktör på militärträningen här i Linköping. Det var prova-på-pass, det var några helt nya deltagare sen några av våra mest trogna deltagare. duktiga och vältränade trion Ellinor, Ida och Josefin som tillsammans nyligen startat en blogg som ni borde ta en titt på 👍 http://mobil.traningstrion.devote.se
 
Kom ihåg att boka era platser till campen som börjar på måndag, både här och i Vimmerby kör vi igång på måndag. 
 
Idag är en härlig Per och Tina-dag. Vi har varit på stan och köpt kläder till mig sen blir de nog en promenad runt ån. Och fjärde deffdagen. Vaknade fem inatt och tog en proteindrink då sen havredrink vid 9,30, äggvita ca 11,30, aminosyror efter stan sen nyss kyckling och ris. Alla dagar ser olika ut för mig men de här är en typiskt deffdag hitills ☺️
Kyckling, ris, lite olika grönsaker, chili och fetaost. Efterrätt blev en fantastiskt god chokladbit 🙈

Börjat deff👍

I söndags mätte vi mitt fett: 9,2% och min fettvikt är 8,2 kg. Nu började jag deffen i måndags och målet är att halva mängden fett, alltså gå ner 4,1kg fett. Vilken fettprocent jag hamnar på då beror på vad jag väger då men förmodligen kommer jag att hamna strax under fem. Det är Ingen tävlingsform, dock är de en extremt bra "sommarform" .
 
Till min hjälp har jag tre grymt bra fettförbr från muskelbygget. Nu i veckan kommer det komma ett erbjudande där man kan köpa dessa tre till paketpris. Håll utkik på sidan eller i butiken ☺️
 
Deffen har inletts bra, jag räknar inga kalorier men har tagit bort godis och sen oboy på jobbet samt att jag äter knäckebröd istället för mackor och i lite mindre mängden. Portionen gainer har jag minskat en aning och så rör jag på mig mer. I måndags tränade jag gym, gick 45 min samt spelade pingis på jobbet. Igår spelare jag tennis på jobbet sen efrer jobbet körde jag en tuff 5-senare mot Micke (jag vann🙈). Idag har jag gått typ en timme och nu ska jag träna rygg på studio fitness 💪

Studio fitness

 
Ett ryggpass på studiofitness med Jim 💪
http://ardellkwarnstrmfitness.blogg.se/2015/march/dagens-och-gardagens-pass.html
 
Vi tränade även biceps vilket jag sällan gör. Noterbart är att jag gör pussmun åt mig själv i spelen tydligen. 
Ljuset i studio fitness är fantastiskt vilket innebär att min arm ser riktigt fit ut och det stämmer ju inte riktigt nu...
 

Militärträning Vimmerby

Igår jobbade jag i butiken i Vimmerby samt hade ett prova-på- pass militärträning. 
Enligt kommentarerna på facebooksidan - militärträning Vimmerby - så var det ett bra pass. Kom ihåg att anmäla er till Bootcampen som börjar 16/3. Militartraning.se 👍
 
Idag en skön dag på balkongen i solen innan jag åkte till jobbet 15. Fotboll och vader på jobbet. Imorgn ska jag träna rygg med Jim http://ardellkwarnstrmfitness.blogg.se/2015/march/dagens-och-gardagens-pass.html
 på studio fitness . 

En dag i badhuset

Idag tog jag och Tina med oss barnen (Tinas systrar) och åkte till Örebro och badade! Det har byggt ut på Gustavsvik så nu finns det ännu fler roliga vattenrutschkanorna🙉
 
På vägen stannade vi och fikade. Vi höll även på att frysa ihjäl lite. Ingen ökenhetta ute nu direkt... 
 
 
 
När vi kom hem ikväll var vi fantastiskt trötta men fixade en uppdatering på ett kostschema samt gjorde en specialbra juice! 
apelsin, morot, spenat, ingefära och citron. Specialnyttigt!  Och vad gott det var sen🙉

RSS 2.0