ao nang - mer träning!

 
Idag åkte vi tillbaka till ao nang igen efter åtta, nio dagar på phiphi med en del festande,  tre dagar närmare bestämt för mig. De andra dagarna har kosten sköts hyfsat.  (med en 'vanlig ' persons mått har den sköts mkt bra) det underlättar väldigt mkt att ha med sig de bästa kosttillskotten iifrån http://www.muskelbygget.se/ . Tränade ben idag på Push fitness center och fick till ett riktigt bra pass :) pwo : 
Kaffe och glass på McDonald's!  Samt BlueAMP Stack  och en påse Monster PAK  och BCAA 6000  aminosyror i tablettform precis innan (smidigt med tablettform när man är iväg så här) 
 
På kvällen, morgonen och efter passet kör jag med ett grymt bra protein - Nitroprogen . Det är ett väldigt "allsidigt protiein" som innehåller många olika typer av protein vilket gör att det får ett väldigt högt proteinvärde och upptaget på det är både snabbt, medelsnabbt och långsamt. Dessutom är det tillsatt vissa vitaminer vilket är extra viktigt nu när jag inte kan äta lika bra. Smaken är riktigt bra dessutom! Nitroprogen 2500g Chocolate DelightNitroprogen
Inledde passet med benspark sen knäböj i smithen,  raka marklyft,  benpress,  liggande leg curl och stående vadpress med stång. Tänkte köra utfall med men tänkte för mycket på Tina då och blev sentimental så hoppa över det...  (ok,  jag erkänner, det var lite på grund av lathet med då utfall är den jobbigaste övning jag vet)  för övrigt så kan jag rekommendera alla att åka till Thailand,  det är ett fantastiskt land på många sätt men jag rekommenderar ingen som är så kär som jag att åka ifrån er pojk eller flickvän en hel månad...  nu blir det eventuellt en liten kvällspromenad innan läggdags,  det är en tuff dag imorgon med träning,  åka till nån ö sen kanske ett par breezer på kvällen :)      
 
 
 Och kom ihåg,  ju mer ni slarvar,  både de gäller träning,  kosten,  sömnen och festande,  desto sämre resultat. Inga konstigheter. Men personligen så tycker jag ändå det är värt att,  ursäkta det sopiga uttrycket,  unnar sig lite ibland. Alla gör som de vill,  dock tycker jag fler borde förstå just de jag skrev,  ju bättre man sköter sig,  ju fler dagar i veckan,  om året,  desto bättre resultat.  Träna hårt,  ät bra,  älska dig själv och dina nära och må väl!  
Jag kommer under dessa veckor som är kvar träna en del till och sköta kosten hyfsat men även festa en del. Snart ska vi ju till Bali och då kommer Leo oxå :) När jag kommer hem härifrån så väntas 10 veckor SUPERSTRIKT diet inför Battle of Scandinavia som är den 29e mars. Kom GÄRNA och titta då, jag uppskattar allt stöd jag kan få från er :)
 
Som gammal avdankad fotbollsspelare som man trots allt är i grund åt botten och ränderna går ju aldrig riktigt ur, så blev det en del "bolltrollande" i vattnet på Phiphi ;)
 
Sen blir det ju extra mycket trixande när min reskamrat är aktivt fotbollsspelare. I princip fotbollsproffs kan man säga. Grymt långa ben och rörlighet som synes men även seriens snabbaste spelare med en farlig vänsterfot!
 

träning i Thailand!

Igår blev det ett pass rygg och mage på "fingymmet" . Kändes fantastisk med lite pump efter några dagars slarv och efter en julafton med feber. Idag har det deffats en del då jag,  Marjan (göteb)och nicola (Italien ) "powerwalka" några vändor på stranden.  Blev ytterligare ett gympass idag.  Robin,  en av de sköna Stockholmsbusgrabbar vi hänger med var med och körde bröst och armar idag.  Tyvärr bloggar jag från mobilen idag igen och det tar ett år  att ladda upp en bild :( imorgon åker vi till ao nang igen och hoppas på blogg ifrån datorn igen. 

phi phi

Jag gillar som sagt inte att blogga med mobilen men gör ett tappert försök nu igen. Nu har vi varit på phiphi fem eller sex dagar tror jag. Vi har festat varannan dag :) det är kul att festa. Såklart. Men det är inte lika kul längre så efter de här resan blir de inget festande på länge,  dels för att jag ska tävla under våren och dels för att de blir så mycket nu.  Igår var vi på de här lilla gymmet och körde bröst,  axlar och mage. Skönt att få lite pump i musklerna!  Häromdagen  simmade vi några längder och för ett par dagar sedan gick vi upp till viewpoint vilket var lite småjobbigt och faktum är att jag fick träningsvärk av det!  Imorgon funderar jag på att gå till öns "rätta" gym och kötta lite. 
View point
 

dåligt med bloggande

Tyvärr så kommer jag inte in på internet på datorn och klänning således inte blogga. Eller jag kan men förnedrande att skriva från mobilen. Kommer dock försöka göra nögot inlägg närmsta dagarna ändå och berätta lite vad som händer :) vi har bra iaf :) 

Vackra Thailand

Fantastiskt fina Prahnang, Railay - Ao nang.
 
 
 
Det är finare i verkligenheten än på bild...

Bergsklättring!

Idag och igår har vi bott i Ao nang. Igår tränade jag bröst och axlar och framsida lår. Idag åkte vi till Railay som är känt för sin bergklättring. Först körde jag 12 meter sen en "sträcka" på 30 meter sen slutligen en lite klurigare som var 20 meter. Det var riktigt skoj och jobbigt!  Sen ett gympass på kvällen. Rygg, mage och baksida lår.
Imorgon åker vi till Phiphi :)
 
 
 

 
 
Martin in action!
 
 
Jag ute på promenad....
 
Jag på god väg upp mot 30 meters höjd. Nöjdhet.
 

Sterotyper

Vem är DU?
 
Kommentera gärna :)
 
Åkte från Patong till Ao nang imorse, nu jazza på rummet sen ner till beachen lite sen ikväll blir det gym. Hade tänkt att köra rygg men ska eventuellt klättra i berg imorgon och vill inte vara trött i ryggen då ska blir nog bröst och axlar idag :)

Fotografering på gymmet

 
Igår på eftermiddagen fick jag SMS från min coach Kim Lindman som tyckte att jag skulle köra en liten uttorkning/påfyllning. Med hjälp av massa kolhydrater, en del kalium och minimalt med vätska o natrium få bunden vätska att släppa från under huden och istället fylla upp musklerna. Jag fick äta 5 paket riskakor under eftermiddagen, kvällen och morgonen innan passet samt försöka att dricka så lite som möjligt. Det lilla vattnet jag drack var fantastiskt gott kan jag säga ;)
 
PWO, aminosyror och kreatin från muskelbygget innan passet sen ett crossfit-pass med bröst och axlar sen lite extra pump på gymmet innan bilderna. Blev några riktigt bra bilder och med tanke på att jag ändå har så mycket som cirka 7 % (mycket om man jämför med tävlnigsform) så är vi riktigt nöjda :)

Inatt åker vi till Thailand så lördagen är resdag men återkommer om några dagar med mer bloggande såklart.

Ett par dagar kvar...

 
Tro på dig själv. Du klarar mer än du tror!
 
Igår blev det flera småpromenader och ett magpass i Vimmerby. Idag lite småpromenader på förmiddagen sen blir det ett ryggpass. Häromdagen var jag VÄLDIGT nära att klara en muscle up så ska göra ett seriöst försök att klara det idag :)
 
På lördagmorgon åker vi till Thailand så nu är det sista dagarna på deffen. Eller jag ska försöka deffa några dagar där också fram till onsdag iaf. Höjer dosen av Raspberry Ketone  sista dagarna nu. Passa på att köpa den nu i december när det är 3 för 2! Kör på med BlueAMP Stack  också.
 
Dagens tips på övning: Utsida axel halvliggande på bänk: Halvligg på bänken som jag gör på bilden. Håll trapsen sänkta och armen lätt böjd. Tänk på att det är utsida axlen som ska göra jobbet.
 
Rörelsen blir detsamma som hantellyft åt sidan men det blir en annan vinkel vilket kan vara bra för att chocka muskeln lite. En fördel med att träna en i taget är att du kan hjälpa till med andra armen samt kan fokusera på arbetande muskel ännu mer.
 
 

Heldag i Stockholm och 4 månaders utveckling

Igår åkte jag, Jens och Tina till Stockholm för att julhandla och de lyckades vi riktigt bra med ;)
På vägen hem stannade vi i Norrköping och gästtränade på Acitc. Bröst, axlar och triceps blev det för oss alla.
Både på kvällen och på morgonen gick jag en promenad. 30-40 minuter vardera.
 
Mina nya fina träningsskor som jag fick av Tina :) och halsduk som jag också fick av henne! Sen köpte jag en tröja och ett par mössor.
Jens Leth. Ett monster. Underbar men inte undernärd.. Som jag precis sa.
4 månaders utveckling. Hårda träningspass, bra mat, kosttillskott ifrån http://muskelbygget.se/ , sunt förnuft och kärlek till träningen.
 
Jens:
 
* Träna hårt men se till att ha kontakt med den muskel du tränar
 
* Cyclo-Creation  innan träning (och riskakor med nutella oftast)
 
* jumbo Professional  direkt efter träningen.
 
* Se till att få i dig protein och kolhydrater med jämna mellanrum (cirka var 3e timme) . Minst 2 lagade mål mat om dagen sen havredrinken som mellanmål (havregryn, mjölk, bär och 100% Whey Protein Professional )
 
* Kvarg eller Milk and Whey  innan läggdags
 
* Stressa inte, oroa dig inte och njut av träning och livet!
Tina som blir störd i träningen av mig som hela tiden vill ta kort på henne. Men hon verkade ju inte lessen för det. Även Tina gör stora framsteg och utvecklas hela tiden. Även att jag säger åt henne att äta mer (eftersom hon kommer att göra en ordentlig deff i vår) så lyckas hon både bygga muskler och tappa fett!
 
 
 
 
 
 

Ha tålamod...

“Istället för att bestiga berg, kan man ta en kulle i taget”
 
Jag vet att det här låter tjatig men det gäller att ha tålamod när det gäller träningen och se det långsiktigt. ALLA vill ha snabba resultat. Är man nybörjare så går det att få relativt snabba resultat. Om man tränat en längre tid så tar det tid att både bygga muskelmassa och att bränna fett.
 
Det är inte svårt att gå upp flera kilo på en vecka eller att tappa många kilo på en vecka men när man går upp så fort så är det bara en liten del som är muskelmassa. Samma sak med att tappa vikt, den största delen är inte fett man tappar.
 
Det går att bygga 6 gram torr muskelmassa per dag. Det innebär 20 gram med vätska. Det här gäller under PERFEKTA förhållanden och det finns i stort sett aldrig några sådana förhållanden.
 
Hur mycket fett man kan tappa per dag beror på hur mycket fett man har från början. Ju mer fett desto mer går att tappa. Det går att gå ner 70 kcal (10 gram) per kilo underhudsfett man har på kroppen. Väger du 80 kg och har 10 % så innebär det att du kan gå ner 80 gram fett per dag.
 
"Rom byggdes inte på en dag"
 
Första bilden är från 1999. Andra bilden 2002, tredje 2005, fjärde 2007 (typ) femte 2009 och sista ifrån i somras.
 
 
 
 
Nu är jag fullt medveten om att alla inte har samma ideal som jag men alla kan ändå se utvecklingen. Första åren ökad jag säkert lite mer i muskelmassa men sedan har jag ökat 1 kg, max 2 per år. Om jag hade haft mer kunskap tidigare, inte spelat massa fotboll, inte festat så mycket och låtit bli att deffa så hade jag varit större idag men det är inget jag ångrat. Jag tycker om att festa och att deffa så det har varit värt det ;)
 
"Även de längsta resan börjar med ETT steg"
 

Sätt gärna upp mål med träningen på kort sikt men se det även långsiktigt också. När man sätter upp mål som att gå ner 5 kg på en månad, vad händer sen då? Livet fortsätter och det är väl bättre att ha en kropp man är nöjd med även efter den månaden?
 
Så snälla, se allt långsiktigt och gör träningen/bra mat till en livsstil som du trivs med!
 
 
 
 
 
 

Vad är problemet!?


En vecka kvar. En "normal" dag på deffen.

Idag är det en vecka kvar tills vi åker till Thailand :) Deffen går bra, jag ser skillnad från dag till dagen trots att jag inte sköter mig perfekt. Jag äter olika varje dag men en dag (idag) kan se ut så här:
Tiderna är cirka, det spelar ingen större roll exakt när jag äter så länge det inte går för lång tid emellan.
Skriver inte med alla kosttillskott idag...
 
07,00: (Vakna första gången) cirka 20 gram 100% Whey Protein Professional
 
10,00: Havredrink - 2 dl havregryn, cirka 20 gram 100% Whey Protein Professional + lite bär. Blandat i vatten. Normalt sett i mjölk men blev vatten idag.
 
11,15: Aminosyror BCAA Hypertrophy +
 
11,15-12,15 : Rygg och mage.
 
12,15: 30 gram 100% Whey Protein Professional + 6-7 skumtomtar
 
13,30: Ris+blandning av tonfisk och äggvita. "normalstor portion" grönsaker till och en liten chokladbit!
 
15,00: Förmodligen cardio på gymmet - 1 timme promenad
 
16,30: Tacogratäng - rester från igår. Och en liten chokladbit!
 
18,00: Liten havredrink - 1 dl havregryn osv... eller bara protein, det beror på lite hur mycket jag äter av tacogratängen ;)
 
20,30: 3-4 dl äggvita
 
Eventuellt en liten promenad
 
23,30: Kvarg+ 100% Whey Protein Professional
 
Högt proteinintag utspritt under dagen. Den största delen av kolisarna runt träning. Lågt med fett. Inga konstigheter egentligen...
 
 
Thailand i Januari. Den här gången kommer jag ha lite mer muskelmassa och vara i lite bättre form. Det är nog ingen annan som ser någon skillnad men det spelar ingen roll.
 
 
 

fredagsmys/fys

Gick upp 7,45, tog en PWO och aminosyror BCAA Powder 12000 , morgonmys med underbaraste Tina <3 , lite skumtomtar och testohöjare (Dibencozide, DAA , Tribulon Black )sen iväg till World Class med Kim. Vi tränade bröst och axlar. Riktigt skön pump! Sen avnjöt vi frukostbuffén som finns där på fredagar, sen bastu. Riktigt mysigt fredagmorgon/förmiddag :)
 
 

Stärk immunförsvaret

Immunförsvaret

De flesta av oss tänker nog att man ska äta massa c-vitamin, vitlök och ingefära om man blir sjuk. Dricka te med honung och sånt brukar vara populärt oxå. Det är inget fel, allt detta är bra för immunförsvaret men det är så mycket mer. Det bästa är att "sköta sig" så man slipper förkylningar. Och man blir inte sjuk på grund av att man är ute och fryser lite. Visst, immunförsvaret sätts ner när man fryser men det man blir förkyld av är när man blir smittad av någon. Så det absolut viktigaste är att undvika de som är förkylda
 
Många brukar bli sjuka när det sätter igång och tränar efter ett längre uppehåll och det beror oftast på att de äter för dåligt i förhållande till hur hårt det tränar. Kroppen är inte van vid hård träning då så immunförsvarets utsätts hårt och tyvärr äter många för dåligt. Mitt tips är att börja lite lugnare och att ÄTA MYCKET BÄTTRE!
 
"Vad fan ska man äta då, en ärta eller!?"
 
Antioxidanter
 
Antioxidanter är ämnen med en kemisk struktur som har förmågan att motverka oxidation, skadeverkan från vissa syre- och kväveformer. Levande varelsers användning av syre för andning och energiförbränning är ofrånkomligt förenat med bildning av destruktiva fria radikaler.
 
Vitaminer och mineraler som stärker immunförsvaret
 
C-vitamin: Är antioxiderande och hjälper därför till att skydda cellerna och hålla oss friska. Det främjar också upptaget av andra näringsämnen
 
D-vitamin: Är antioxiderande och hjälper därför till att skydda cellerna och hålla oss friska. Det främjar också upptaget av andra näringsämnen
 
E-vitamin: Är fettlösligt och innehåller flera olika antioxidanter som skyddar cellerna och hjälper till i läkningsprocesser.
 
A-vitamin: Stärker bland annat immunceller i mag-tarmkanalen, vilket innebär att immunförsvaret stärks.
 
B-6 och B-12: Vattenlösliga vitaminer som bland annat är viktiga för ämnesomsättningen och immunförsvaret.
 
 B1 och B2 förstärker faktiskt inte immunförsvaret även om man lätt kan tro det. Det är bara två dumma bananer i pyjamas. 
 
B-9: (Folat/folsyra) Vitaminet hjälper
till i kemiska processer i cellerna och vid matspjälkningen.
 
Karotener: Är en grupp av fettlösliga antioxidanter, till exempel ingår betakaroten och lykopen.
 
Polyfenoler: Är en stor grupp av växtantioxidanter som kan hjälpa till att förebygga sjukdomar.
 
Flavonoider: Flavonoider är en grupp kemiska föreningar som bland annat fungerar som antioxidanter
 
Selen: Är en antioxidant som skyddar mot fria radikaler och är bra för ämnesomsättningen.
 
Zink: Mineralet zink är en viktig antioxidant
som stärker immunförsvaret.
 
 
Naturen är full av nyttigheter.

 

Frukt, grönsaker och bär är bra för immunförsvaret. 
 
Mat
 
Ja självklart bör ni äta mat som innehåller sånt jag nämnt här ovan. Men för er som är lite lata kan jag göra en liten * lista på livsmedel som är bra. Förutom dessa näringsämnen så är ett högt proteinintag viktigt för immunförsvaret. Även kolhydraterna är viktiga och det är delvis därför som immunförsvaret blir mer utsatt vid diet. Tänk på att det är viktigt att få i sig kolhydrater direkt efter träningen även vid deff för att förstärka immunförsvaret. Snabba kolisar i form av kolhydratspulver, gainer eller godis (åh va jag längtar!) 
 
* Fet fisk, Ingefära, Vitlök, Acaibär, Broccoli, Te, Mandlar, Frukt, Grönsaker, Probiotika och Bär. Tänk dock på att frukt innehåller en hel del kolhydrater och när du deffar så bör du begränsa ditt intag av frukt. 
 
De nyttiga bakterierna i syrade livsmedel anses stötta immunförsvaret och hjälpa mag- och tarmsystemet till hälsa. Det finns många olika typer av bakterier och de samsas under samlingsnamnet probiotika.
 
Jag tar alltid en bärblandning i min frukost/mellanmålsdrink och den består av: Blåbär, hallon, gojibär, havtorn och björnbär.
 
Acaibär klassas som "superfood". Acai är mörkt blålila till färgen, vilket visar att det innehåller mycket antioxidanter av sorten antocyaniner. Antioxidanter kan hjälpa din kropp att bekämpa åldrande och sjukdomar
 
Träningen
 
Att vara vältränad innebär bättre immunförsvar men vid hård träning så försvagas immunförsvaret. Speciellt utsatt är det timmarna direkt efter träning och det är då extra viktigt att äta rätt, inte stressa och undvika folk som är förkylda. 
 
Undvik
 
Personer som är sjuka som jag nämnde tidigare. Att frysa sänker immunförsvaret. Rökning, alkohol, dålig mat (halvfabrikat och socker) sänker också immunförsvaret. Undvik stress oxå! 
 
Sömn
 
Att sova tillräckligt är väldigt viktigt för immunförsvaret. Helst ska man självklart sova bra jämt men någon natt med dålig sömn är inte så farligt men flera nätter på raken med för lite sömn /dålig sömn sänker immunförsvaret.
Hur mycket sömn man behöver är individuellt men generellt behöver 7-8 timmar. Hård träning ökar behovet av sömn.
 
 Att vara förkyld förstör inte bara träningen utan det är jävligt förnedrande tycker Per Ekbjörn! 
 
 
Kosttillskott 
 
Daily Strength Superfruit - ett komplett tillskott av vitaminer & Mineraler
 
ALA Extreme - En superantioxidant som även hjälper de andra antioxidanterna. ALA ökar även insulinkänsligheten (indirekt fettförbrännande) samt ökar effekten av kreatin. Grymt bra (och underskattat?!) kosttillskott
 
Omega 3 - Strength - Behöver väl ingen närmare presentation egentligen. Bra för typ allt! Idiotiskt att inte ta tillskott av omega -3, ifall du inte äter fet fisk varje dag. 
 
 L-Glutamine 500gr- Den aminosyran som finns mest i muskulaturen och brist på den sänker immunförsvaret. 
 
 Att äta bra är viktigt för immunförsvaret men ett bra vitamin och mineraltillskott ifall man tränar hårt behövs oftast. 
 
 
Sammanfattning: Mycket upprepning men det behövs nog ibland... Gör någonting åt ditt immunförsvar innan du blir sjuk. Undvik förkylda människor. Ät bra. Frukt, grönsaker, bär, vitlök, ingefära, te, fet fisk och så vidare. Undvik skräpmat, socker, rökning, alkohol och stress. Var extra noga under deff med att få i dig bra mat och ta alltid kolhydrater efter träning. Ta kosttillskott som stärker immunförsvaret. Se till att sova bra och tillräckligt länge. Och gör som jag säger! Det räcker tyvärr inte bara att läsa det jag skriver...

Mellanmålstips!

100% Whey Protein Professional 5kg100% Whey Protein Professional
 
+
 
Smidigt, gott och proteinrikt mellanmål!
 
Om man blandar kvarg och proteinpulver (vassle) så får du i dig både snabbt och långsamt protein.
 

Använd de bästa kosttillskotten!

Ge dina muskler vad de mår bäst av. Bra mat och bra kosttillskott!
 
Jumbo ProfessionalJumbo Professional 
 
 Nitroprogen 2500gNitroprogen 2500g 
 
Var och handlade lite kosttillskott idag. Eller mycket. Köpte bland annat dessa produkter. En gainer och en protein. Dessa produkter kostar kanske lite mer än skitprotein som whey 80 men är SÅ mycket bättre. Är det inte värt att lägga några extra kronor för att få ut maximalt av träningen!? #dumsnålhet
 
"Innehåller de 4 bästa proteinkällorna med en stor dos av L-Glutaminpeptid "
 
"Snabbt upptagbara vassleproteinkoncentrat och hydrolysat garanterar omedelbar tillförsel av aminosyror som ökar proteinsyntesen. Långverkande äggproteiner och kasein hjälper behålla processens intensitet och skyddar muskler mot katabolismen i många timmar."
 
Köpte även aminosyror i tablettform som är smidigt att ta med till Thailand. BCAA 6000
 
Sen får ni kolla Alexandras nöjdiga blogg: Www.daanselivet.blogg.se
 
Idag så gick jag promenad med Jens på förmiddagen sen tränade jag bröst och axlar på Träningshuset i Vimmerby ihop med en stödkompis. Nu ikväll blir det nog en kortare promenad.

Mörk choklad

Mörk choklad - supergodiset

Ett problem med vanligt godis är att det nästan alltid har högt GI vilket leder till blodsockersvängningar och ökat sötsug. Dessutom frigörs mycket insulin vilket är fettbildande.

Mörk choklad har dock ett betydligt lägre GI, vilket är en stor fördel både för formen och hälsan. Det har högst innehåll av antioxidanter och lite mindre socker än ljusare alternativ. Dessutom brukar de flesta känna sig nöjda efter 2-3 rutor mörk choklad när de lätt skulle kunna äta en hel 100 grams-kaka mjölkchoklad.
Anledningen till den mörka chokladens egenskaper är att den kombinerar den söta och den bittra smaken. Den söta smaken är i naturen alltid bra att äta eftersom den signalerar att livsmedlet är energirikt och ogiftigt. Vi har därför dragits till frukt, bär, honung, söta växtdelar och annat med den magiska söta smaken genom hela vår evolution.

Bitterheten signalerar något helt annat. Bittert i naturen är ofta förknippat med giftighet och därför uppstår en dragkamp i hjärnan när vi låter en bit mörk choklad smälta på tungan. Hjärnan velar och kan inte bedöma om det är helt säkert att äta och därför nöjer vi oss oftast med 2-3 rutor.

Få godissorter innehåller dessutom vitaminer och mineraler i nämnvärda mängder. Mörk choklad innehåller cirka 15 mg järn, 175 mg magnesium, 55 mg kalcium, 230 mg fosfor, 650 mg kalium, 5 mikrogram selen och nästan 3 mg zink per 100 gram. Dessutom ger den en del B-vitaminer.


Chokladens medicinska effekter
Förutom alla de potenta antioxidanterna finns det stora mängder medicinskt aktiva ämnen i choklad

Måbra-ämne
Kakao är även rikt på aminosyran tryptofan vilket är utgångsmaterialet för kroppens produktion av serotonin. Det är en signalsubstans som gör oss lugna, välmående och lyckliga och det är kanske därför många tar till choklad när de känner sig nere.

För mycket aldrig bra... Trots att mörk choklad alltså kan anses relativt nyttig är det aldrig bra att äta för mycket av det, 100 gram ger 600 kcal och ett kaloriöverskott lagras som fett.

mjölkchoklad då? mjölkchoklad tycker många är onyttigt och "farligt" men faktum är att även det innehåller antioxidanter men inte i samma mänga som mörk choklad. Men i små mängder är mjölkchoklad helt ok :)

Tänk på att man alltid måste se helhelten, vad och hur mycket man äter i övrigt och hur mycket man rör på sig och hur ofta man tränar och så vidare...


2 veckor deff...

2 veckors "jazzdeff" . Jag har legat på ett kalorieunderskott och ätit bättre men inte skött mig perfekt. I Början är det relativt lätt att gå ner ändå men ju mer man minskar i fett desto bättre måste man sköta sig :)
 
Raspberry Ketone Raspberry Ketone
Tips på bra fettförbrännare!
 
Fetare och blekare på vänstra bilden men ser ändå rätt nöjd ut ;)
 
Skön träningsvärk i rygg från igår. Blev en kvällspromenad också igår. Idag tränade jag ben med Kim på WC.
 

Våga äta mer

I Lördags körde jag, Anton och Kim ett crossfitpass på WC. Det var lite annorlunda emot det jag gjorde veckan innan. Nu hade vi 6 olika stationer: Axelpress med stång, frivändningar, dips, rodd i ringar, armgång samt upphopp. Vi gjorde 10 reps på varje sen direkt till nästa. Sen vila när de andra två körde. 5 varv. Låter kanske inte så jobbigt men det var det! Inte lika jobbigt dock för Anton som är ett konditionsfreak ;)
 
Kolla film på Instagram: Oakbear
 
Sen blev de FIFA och på kvällen en utgång. Igår tränade jag och Jens mage samt spelade Squash. Idag har jag deffat i två veckor så Tina tog några bilder på mig för att jämföra. Det syns skillnad men jag hade kunnat sköta mig bättre men har ju trots allt två veckor till på mig innan Thailand.
 
Tänk på att det är inte är bra, eller inte ens möjligt för de flesta, att gå runt och vara i asbra form hela tiden. Det är en stress för kroppen att ständigt vara på kaloriunderskott och resultaten uteblir då. Kroppen ställer in sig på svält. Våga ta vintern till att äta lite extra. Man behöver inte lägga på sig massa fett för det. Det kan snarare vara tvärtom för er som ständigt äter för lite och försöker gå ner. Om ni vågar att äta bra så kommer ni förmodligen att få bättre resultat. Sen så får ni tänka på att det krävs ett litet överskott för att bygga muskelmassa
"Men jag vill inte få jättestora muskler"
 
Det får du inte heller. Inte på kort sikt. Det tar flera år med bra mat och hård träning för att bygga stora muskler!
Sen så är det så att ju mer muskler man har desto högre förbränning har man. Muskler är aktiv massa som bränner fett, även i vila!
 
Som ni ser så tar fettet mer plats än muskler. Man brukar säga att muskler väger mer än fett. 1 kg muskler väger självklart lika mycket som ett kilo fett MEN per kvadratcentimeter (densitet) så väger muskler mer.
 
När ni väl deffar (förslagsvis i vår) så ser det bättre ut om ni byggt upp en viss mängd muskelmassa. De flesta som säger att de inte vill ha muskler tycker också det.

RSS 2.0