Myt!

För er som inte gillar min sida: Ekbjörn onlinecoach på Facebook så skrev jag de här igår: 

Myt-måndag! "Musklerna blir fett när du slutar att träna" NEJ! Risken att en muskelcell "förvandlas" till en fettcell är lika stor som att en muskelcell blir en hjärncell eller nån annan cell! Musklerna kommer att bli mindre när du slutar att träna helt enkelt eftersom kroppen inte tycker att de behöver vara lika starka när det inte används. Musklerna anpassas efter den belastning de utsätts för. Det är därför vi behöver en viss progression i träningen efter en tid för att fortsätta att bygga muskelmassa.

Vissa tycks tro att det sker så fort de inte tränar på ett par dagar, riktigt så är det inte. Att ta nån vecka vila då och då kan vara klokt men tar du längre tid så börjar de sakta att bli mindre (Det som sker hos 90% av alla tränade under sommaren när de tar uppehåll...) . Att vi lägger på oss mer fett när vi slutar träna beror ofta på att vi äter lika mycket då som vi gjorde när vi tränade, det är rätt självklart att vi inte behöver lika mycket energi (kalorier) när vi inte tränar.

Att vi lägger på oss flera kilo fett eftersom exempelvis en "slarvhelg" är också många som tror. Men det mesta av den här vikten är VÄTSKA. För att lägga på dig 1 kg fett så krävs 7000 kalorier överskott. Mer om VIKT i kommande inlägg :)

 Levi bryr sig inte om sin vikt. Han oroar sig inte för massa onödigt eller stressar. Han är oftast glad och kärleksfull. Han bryr sig om att han får kärlek, mat och sömn. Nu Funkar de inte riktigt likadant för oss andra men vi har ändå en del att lära av de här små söta. Något att tänka på... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0