Banan?

 
"En banan räcker gott och v'l att ta efter träning" Ja tjena! En banan innehåller typ 2 gram protein och du bör få i dig minst det tiodubbla! 
 
Näringsinnehåll per 100 gram banan (tror en banan väger typ 200 gram) : 1 gram protein, 1,7 gram fibrer, 22 gram kolisar, 74 gram vatten, 0,5 gram fett och 0,8 gram aska (!) 
 
Så visst om du tar bananen TILLSAMMANS med en proteindrink så är det ok. Kolhydraterna från en banan är inte opitmalt efter träning men bättre än inget. Bästa alternativet är kolhydratspulver/gainer eller skumgodis faktiskt. Det är snabba kolisar. Riskakor funkar med ok, utan smak då dock...
 
Men frukt är ju nyttigt? Ja, säg att en hel banan innehåller cirka 200 kcal. Om du tar en banan istället för 200 kalorier ifrån chips eller godis så är bananen bättre men annars är den är ju så jättenyttig. Kolhydrater är bra och behövs när man tränar men är du på diet och ska minska på kolisarna så får du ha i åtanke att en banan ger dig ungfär 40 gram kolisar. Men som alltid annars ska man se till HELHETEN hur du äter och tränar under en dag. Du skulle kunna äta 10 bananer om dagen och gå ner i vikt om du rör på dig tillräckligt mycket. Du skulle även kunna äta 0 bananer om dagen och gå upp i vikt. 
 
Totalt 3 näringsämnen av 19 i banan uppnår minst en tiondel av rekommenderat dagligt intag (RDI). 
 
Se alltid till helheten hur du äter/dricker under en dag och hur mycket du rör på dig och tränar
 

Men en banan är ju jättebra mellanmål! Eller? Som ja skrev innan, en banan inehåller endast några gram protein och det är på tok för lite även som mellanmål så nej jag tycker inte det är ett jättbra mellanmål...
 
 Blanda inte ihop bananer med hästar efter allt ni läser på Facebook. Det här är hästar och de finns...
 
 
Skulle det nu vara så att du tycker om banan så ska du givetvis fortsätta äta banan men tänk på att det ger en hel den kolisar och inte mycket närningsämnen. Själv skulle jag aldrig äta banan men det är mest för att det glafsar så förbannat när man äter dom och de är riktigt äckliga... Men det är ju så olika det där vad man tycker! 
 
 
 
 Det här är bananer i pyjamas. Det finns inte på riktigt. Tror jag inte iaf. Det är säkert påhittad men om de fanns skulle det vara ganska roligt ;) 


Kommentarer
Postat av: Sophia

Asså äter alltid banan under min träning eller efteråt för att jag är idiothungrig då men kanske bör satsa på något helt annat då. Tycker dock att det är väldigt gott...

Svar: Om du gillar banan så fortsätt ät det :) Och runt träningen så behövs kolhdrater, banan är inte optimalt eftersom det är medelsnabba kolhydrater men funkar ändå helt ok :)
Per Ekbjörn

2012-12-22 @ 19:24:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0