Alkohol


Passar så här dagen efter juldagen ;) 
 
Modern forskning visar att kalorierna från alkohol har mindre förmåga att göra dig fet än kalorier från exempelvis fett eller kolhydrater. Man är inte helt säker på vad det beror på men en teori är att alkoholen ökar kroppstemperaturen och att en del av alkoholens kalorier försvinner som värme. I motsats till vad de flesta tror innehåller vin och ren sprit få kolhydrater (till skillnad från öl, söta likörer och förstås läsken och juicerna som man ofta blandar spriten med). Förbränningen av alkohol i levern prioriteras framför andra ämnen. Detta gör att förbränningen av bland annat fett skjuts upp.  Om man vill gå ner i vikt bör man alltså inte dricka alkohol, oavsett om man räknar kalorier eller kolhydrater i sin kost.
 
Alkohol bryter ned muskelmassa! 

När du dricker alkohol minskar din testosteronproduktion och mer testosteron omvandlas till östrogen i levern. Det sker framför allt om man har ett kontinuerligt drickande under en längre tid, men även efter en tillfällig fylla. Eftersom testosteronet är ett muskelbyggande hormon leder detta till sämre muskeltillväxt och återhämtning. Särskilt skadligt är det om du blir så onykter att du somnar och vaknar upp i exakt samma ställning åtta timmar senare. Normalt sett flyttar man på sig även under sömnen, men alkoholen kan motverka detta.

 

Man lägger alltså både på sig fett och bryter ner musklerna av alkohol och ändå drack jag igår! Ångest för det? Absout inte, det är kul att festa så det var värt det :)

Ingen träning idag. Ska bara vila och kanske packa ner lite grejer till flytten...

 Ska försöka ta tjuren vid hornen och fixa lite med flytten...
 
Det är väl nu bina firar jul. Nu när julen är förbi... :D

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Sophia

Vilken sorts träning funkar bäst att köra dagen efter en festkväll med alkoholintag? Eller bör man vila en dag då? Frågar för jag tränar alltid dagen efter men har fått höra att man inte bör göra det.

Svar: Jag tycker du bör vila dagen efter. Men om du "måste" träna så gör det så sent som möjligt på dagen och kör isåfall kondition. Det känns som att det är mer ok med kondition än gym om du druckit :)
Per Ekbjörn

2012-12-26 @ 18:08:52
Postat av: The

Tur att man har humor ;) - förbi haha

Svar: Haha ja det är ju olika det där vad man har för humör :p
Per Ekbjörn

2013-01-04 @ 18:37:24
URL: http://nattstad.se/the%20true%20story%20of
Postat av: the

Dålig som i bra humor ;) lättsam

Svar: :)
Per Ekbjörn

2013-01-05 @ 00:01:05
URL: http://nattstad.se/the%20true%20story%20of

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0