http://muskelbygget.se

http://www.youtube.com/watch?v=tg00YEETFzg&ob=av3e

Playa del Inglés <3 vill tillbaka.. eller ska säga "att åka utomlands" <3
I måndags beställde Jens och jag resa till Thailand! 2 veckor blir det denna gång... Det är 7 veckor kvar och passar perfekt in i min träningsplanering!

Nu 3 veckor med testohöjarna mass fx + tst sen den brutala http://muskelbygget.se/arimidexhd-p-358.html i 4 veckor... Båda dessa produkter är riktigt grymma!Sista veckorna kommer jag även köra Sportlab DAA

Kommer förmodligen att gå upp till ca 87-88 kg och drygt 7% i BF någon vecka innan vi åker och då deffar jag ner mig så jag känner mig fit igen, dvs till 6% :)Innan läggdax kommer jag ta Animal PM men inte alla dagar i veckan. För den som inte orkar läsa massor på engelska (men gör det gärna för man bli kär i den här när man läser :p ) kan jag kort berätta att den på flera sätt leder till bättre och djupare sömn vilket är positivt för träningen. Återhämtningen förbättras och den gör även att GH-hormonet ökar och att immunförsvaret blir bättre. Eftersom man inte tar den här i samband med träning så är det svårt att märka vad den gör men som sagt det här är en riktigt bra produkt på flera olika sätt och rekommenderas starkt!

Men kom ihåg, det är klok och hård träning, bra kost och vila/återhämtning som är det viktigaste! Att inte stressa är väldigt viktigt oxå, både när det gäller att bygga muskler och att bränna fett.

Om du är nybörjare eller ung och tränar kommer du få bra resultat utan alla dessa kosttillskott så länge du sköter de övrigt bitarna...

Imorgon blir det axlar/övre bröst och mage på förmiddagen. Fan va härligt!

Sanslöst rolig resa!

Tillbaka till verkligheten igen, väldigt många roliga minnen rikare, lite brunare, lite fattigare, lite mindre tryck i kroppen, samma form och lite mer träningssugen :D

Har varit en grymt kul resa! Det har varit mycket fest men eftersom den här bloggen är så seriös så ska jag inte skriva så mycket om det ;)

Tränade axlar och mage idag. Kände mig tunn innan passet men med lite pump så kändes de bra igen! Vägde mig på gymmet och trodde jag skulle väga typ 82, brukar gå ner flera kilo när jag åker iväg men vägde 84,1 kg och det var på förmiddagen (väger mer senare på dagen när man ätit några gånger)

 <3 inför en av tävlingarna vi var med på.. "Gick ju bra"

En seriös dag på stranden med mycket bus!

Seriös igen...  Säxus...

Har mycket lustig bilder som jag inte vågar lägga upp här ;)

Såg hur är formen efter en resa med festande och dålig mat: 

Jobbade lite igår men en lugn dag idag... Imorgon däremot är det mycket: Tandläkare, något möte, äta ute, fika, stödkompis 1, stödkompis 2, stödkompis 3... och två av dem ska jag träna med vilket innebär dubbla pass! Tror ena passet blir rygg och andra ben men lite lättare eftersom jag kör ben igen på torsdag tror jag.
Har mycket att skriva men ingen jävel som orkar läsa om jag skriver för mycket så.. hejdå!

Handla idag och det är bra mat som gäller till skillnad från förra veckan :
 Nyttig dricka bara....  och bara bra mat...

 Jo lite bra mat blev det faktiskt, kokade ägg varje dag och drack faktiskt någon portion aminosyror lite då och då!

Det är så himla värt!

Slutade jobb 08,15 imorse och nu är det semester till söndag 27/11 :)

Deffat en vecka nu och är nöjd med min form. Låter töntigt kanske men viktigt för mig att vara i bra form om jag ska utomlands. (Älskar som bekant att visa upp mig lite... ) Blir ett sista pass nu vid 15,00. Axlar (såklart!) och övre bröst. Baksida axlar oxå och kanske lite mage. Om jag tränar mage idag så ser magen mer fit ut imorn. Samma sak med alla muskler, dagen efter du tränat en muskel och har träningsvärk så är den muskeln lite större, tänk på det killar, om ni ska "Discoträna" så är det inte timmarna före ni går ut ni ska pumpa ut discomusklerna, det är dagen/kvällen innan ;)

Jag packade ner lite kosttillskott faktiskt, bars, aminosyror och laddade dosetten med omega 3, vitaminer mm. Lite överdrivet kan tyckas, men så är jag...
Kommer ändå tappa lite på den här veckan eftersom jag inte kommer äta som jag ska, sova som jag ska och dessutom dricka en hel del annat än proteindrinkar där nere ;)
Men på en vecka hinner inte så mycket förstöras som tur är och det är så värt det.

Ett litet, litet steg bakåt i träningen men ett väldigt stort steg framåt i att ha kul!

Något gram muskler emot att komma iväg till värmen, att slippa jobba på en vecka, att festa och bara ha roligt och att kunna vara hur lustig jag vill :D Och dessutom komma tillbaka och vara ännu mer träningssugen då jag inte tränat på en hel vecka...


Fettmätning

 Calipermätare, även kallad fett-tången. Det är med en sådan man mäter underhudsfett. Man "klämmer tag i fettet" på 4 olika punkter, mitt på biceps, på triceps, på sidan av magen samt på ryggen. Man får fram ett visst antal millimeter sedan tittar man i en tabell och får fram en %. Det är alltså % underhudsfett man har. Väger man 90 kg och har 10 % underhudsfett har man 9 kg underhudsfett.
Och det är inte farligt att mäta ;) Det kan kännas lite men gör inte jätteont...

Idag har jag spelat tennis med en av mina stödkompisar. Sen köttade jag rygg och avslutade med 10 minuter jogging (O shit!) Sedan var jag för 5e och sista gång i Hultsfred och instruerade på Swedwood. Det har varit kul att vara där, har lyckats få igång några av dem att börja träna iaf :)

Sedan blev de en kvällspromenad med Maria, skönt att de är så varmt ute på kvällarna så man slipper frysa.. Fyfan jävla kyla :S  Men, 3 dagar kvar...

Beachvolley i somras. Nästa vecka blir de förhoppningsvis lite beachvolley oxå :)

Chili ökar fettförbränningen men satan vad jobbigt det är om man äter en för stor bit vilket jag råkat göra ett par gånger... Då är det nästan bättre att promenera ett par minuter extra när man är ute och går när man ska deffa :) Allt sånt, tex chili, grönt te osv som ökar fettförbränningen gör väldigt lite var för sig men när man lägger ihop alltså sånt ger det effekt.. "många bäckar små"

Imorgon blir det en promenad på förmiddagen, sen ett gympass med vader, mage och underarmar...sen jobb vid 13 där vi förhoppningsvis tar någon promenad och så blir det bad i varmvattensbassängen :)

 Ärligt, finns det något godare? Nej jag tror inte det faktiskt...

"Man blir tjock av godis"  Ja och Nej. Ja, om man äter mycket godis ofta och inte tränar blir man förmodligen det. Nej om man äter mindre mängder godis och äter bra i övrigt och tränar så blir man förmodligen inte det. Faktum är att man kan äta godis varje dag och ändå gå ner i fett. Äter man mindre än man förbrukar går man ner i vikt. Äter man mer än man förbrukar (kaloriöverskott) så går man upp i vikt. En chokladkaka på 100 gram är nästan 600 kalorier (tror jag?) så den ger rätt mycket kalorier.

Är självklart inte opimalt att dra i sig en hel chokladkaka varje dag som ni säkert förstår, men en eller två bitar efter maten är jävligt gott och som sagt, äter ni bra i övrigt och tränar, så är det inga problem att göra det! Titta alltid till helheten hur ni äter och hur mycket ni tränar.

Ring inte mig mer...

Utlandsresa, fitnessfestival och deff

Idag bokade jag äntligen min resa. Åker från Malmö till Playa del Inglés på Lördagmorgon. Åker ner till Malmö på fredag redan för att träffa Jens och gå på fest hos Julia :)
 Mitt hotell :)

 Ska försöka hitta nåt gym där nere och köra nåt pass annars blir det lite löpträning i den lilla öknen som finns där!

 Helgen efter jag kommer hem blir det Göteborg ett par dagar för att gå på Fitnessfestivalen.

Igår trände jag ben, alltid skönt men kunna inte ge 100% för jag provade en ny PWO som jag inte gillade så mycket och mådde lite illa (Tog för mycket?)

Idag ska jag in och träna axlar och övre bröst. Kanske några set triccar med :)

Lite deff och jag är lite skadad i huvet!?

Deffar lite nu en vecka typ. De är fantastiskt tycker jag. Sjukt tycker nog de flesta, men känslan av att varje dag se skillnad på sin kropp. Hur musklerna (framförallt magmusklerna) syns tydligare, fler och fler ådror blir synliga för varje dag och delningarna i musklarna syns mer och mer. Det är kanske 50-100 gram fett som försvinner på en dag och det är fördelat över hela kroppen, det är väldigt lite alltså men det syns ändå skillnad och det är en härlig känsla :)Sen är det allt runt omkring, att planera träning, promenader och vad man ska äta och sen fxa med alla kosttillskott :) http://muskelbygget.se

Det är en härlig känsla att bygga muskler oxå men det syns inte på kroppen från dag till dag och då lägger man samtidigt på sig fett.


Hemorage

 Provade en av mina favorit-PWOs idag, Hemorage. Det var länge sen jag körde den men det är fortfarande en av mina absolut favoriter, det är tveklöst den mest uppiggande PWO jag provat! Och den finns självklart på http://muskelbygget.se :)

Fettmätning i onsdags: 6,8 % och en gymvikt på 86,1 kg. Högsta vikten på länge!

Tränade ben då, både fram och baksida. Jag har märkt att om jag tränar framsida lår först och sedan baksida efter så får jag grym kontakt och tryck i baksida lår så kommer nog träna fram och baksida ihop i fortsättningen. Sen har jag en ny favoritövning nu, knäböj i smithmaskin. Fördelen att köra i smith blir att man kan ha knäna längre fram och således använda sig mer att framsida lår. Blir även stabilare att träna knäböj i smithen.

Torsdag blev rygg och baksida axlar. Baksida axlar lyckades jag tydligen riktigt bra med eftersom jag har riktigt skön träningsvärk där idag :)

Idag vader, mage och underarmar. Vader tränar jag nästan aldrig och sist körde jag 3 set och fick träningsvärk, idag blev det 5 set. 3 set stående vadpress i smithmaskin, upp med båda benen sedan den exentriska/negativa delen med ett ben i taget... sen 2 set i sittande vadmaskinen.

Om man vill ha träningsvärk är det ett bra tips att träna på det sättet då det är den excentriska fasen (Då man håller emot) som ger träningsvärk.
Vad?

Anledningen till att jag inte tränar vader är INTE för att dom är för stora utan att låren är för små. Samma sak med överarmar, de är inte för stora, det är axlarna som fortfarande är för små...

Jobbar väldigt mycket nu, dels 100% som personlig assistent, sen mina 4 stödkompisar, instruktörsjobbet i Hultsfred och lite extra på Stenbäcken. Eller mycket extra.. Imorgon 8-16 och söndag 08,00 - 08,00 måndag...

Mycket jobb nu = Fler resor, mer ledigt i vår och ännu mer ledigt i sommar :D

Bodypump

Bodypump i måndags! Lätta vikter i grupp, så långt ifrån coola grejer som till exempel tungt marklyft eller knäböj och sånt vi bodybuilders egentligen ska köra :)  Körde ju förvisso knäböj men med ynka 15 kg på stången.. så det är knappt jag vågar erkänna det, men gör det ändå, att jag fick lite träningsvärk i benen... När vi tränade mindre muskelgrupper hade jag 10(!) kg på stången men lyckades ändå få träningsvärk i biceps!!! Det jobbigaste var dock triceps där jag var nära att ge upp men de hade varit väldigt förnedrande så jag kämpade på...

När man tränar bodypump gör man många fler repetioner än när man tränar "vanlig" styrkträning. De är främst de uthålliga muskelfibertyperna som aktiveras då och dessa har inte samma tillväxtmöjlighet som de lite snabbare som aktiveras vid vanlig styrketräning. Om någon relativt otränad börjar träna bodypump kommer den personen att se resultat men om någon som tränat vanlig styrketräning en längre tid slutar med det och istället börjar med bodypump kommer den personen förmodligen att tappa en del av sin muskelmassa, men kommer ändå att bli starkare på bodypumppassen (om han/hon tränar det regelbundet)

Och kom ihåg, lätta vikter ger inte långa och slanka muskler!!! Man kan inte förändra på längden på muskeln om man inte går in och flyttar på muskelfästena som sitter fast i skelettet och det är väl inte det lättaste att göra antar jag!? Och vad menas med slanka? Att man har lite fett runt omkring antar jag. Det innebär att man är deffad och för att bli deffad är det inte optimalt att träna med lätta vikter, det är fortfarande tung träning som gäller och i kombination med någon form av cardioträning (förbränning) och bra mat i rätt mängd. Och gärna lite bra kosttillskott ;) http://muskelbygget.se

Nu menar jag inte att man inte ska träna bodypump om man nu tycker det är kul, det är viktigt att träna sånt man gillar och bodypump är en bra träningsform så kör på om ni nu gillar det :) Och det går fortforande bra att deffa även om man kör bodypump...
Man tränar i princip igenom hela kroppens muskler när man tränar bodypump.

Om man gör som jag, tränar normal styrkträning vanligtvis och tränar bodypump någon gång ibland så kommer man inte märka någon skillnad direkt. Man märker skillnad att det är jobbigt att träna så många reps när man inte är van vid det och man får träningsvärk eftersom man inte är van vid det, men när de gäller att bygga muskler så tillför eller förstör inte något enstaka bodypumppass något.


 Igår - lite lek i simhallen med en av min stödkompisar! Sedan handlade vi lite.. en bra dag i Linköping!

Bra tryck efter axel. och övre bröst -passet!
Återhämtning av musklerna.

Som nybörjare tränar man oftast hela kroppen på ett pass. Sedan börjar man dela upp kroppen, vanligt är att man delar upp kroppen på två pass först, sen 3 och sen kanske 4. Många tränar varje muskel en gång i veckan. Sen hör man oftast att en muskel behöver 48-72 timmar för att återhämta sig. En vecka har 168 timmar.

Det jag försöker få fram som ni säkert förstår är att man kan (normalt) träna varje muskel mer än en gång i veckan! Men det är många som tränar varje muskel en gång i veckan och får bra resultat. Det är indiviuellt hur man ska träna för bästa resultat. Det gäller att prova sig fram!

Återhämtningen påverkas av flera olika faktorer. Hur hårt tränar du? Ju hårdare desto längre återhämting. Hur bra äter du? Äter du bra återhämtar du dig fortare. Hur bra/mycket sover du? Bra sömn ger mycket bättre återhämtning. Hur fysiskt krävande jobb har du? Använder du musklerna mycket på jobbet så blir återhämtningen längre. Hur stressad är du? All negativ stress påverkar träningen och återhämtningen.

* Träna hårt men smart!

* Ät bra!

* Sov tillräckligt mycket och ta gärna en tuppis ibland ;)

* Försök att stressa så lite som möjligt (Lättare sagt än gjort)

* Ha inte ett fysiskt ansträngande jobb, om du har de så anpassa träningen efter det.

En annan grej som är viktig att att inte "träna sönder" en muskel, man ska träna hårt såklart men förnuftigt. Det jag tänker på nu är att många tränar små muskler (biceps, triceps framförallt) alldeles för mycket. Att träna biceps i en timme med förton set får dom förmodligen inte att växa så speciellt mycket. Här är oxå individuellt men generellt tror jag att man ska träna armar lite mindre.

Tänk på att biceps används en hel del när man tränar rygg och triceps används vid bröst och axelträning.

Skriv gärna om ni har några synpunkter, allt jag skriver är ingen absolut sanning, det finns mycket inom träningsvärlden som finns olika åsikter om och där det ena eller andra varken är fel eller rätt. Men ni kan tro på NÄSTAN allt jag skriver iaf ;)


Kalle anka har blivit mördad, Fantomen har blivit mördat, Musse Pigg har blivit mördad... Det är en seriemördare i farten!
Säg inte att de va dåligt för de är underbart kul :D

Arnold

Slutade jobbade 08,15 imorse, blev ca 75 timmars jobb totalt förra veckan, men då sov jag jour 3 nätter. Personlig assistent, Strandhagen, instruktör i Hultsfred samt 4 olika stödkompisar.. Gillar alla mina jobb så det känns bra men ändå skönt nu när det är måndag och det förmodligen blir en relativt lugn jobbvecka igen :)

http://www.youtube.com/watch?v=cOQ4bO8yCB4 

Helt fantastik film med Arnold! Han var bäst på sin tid och har gett bodybuilding ett ansikte. Riktigt bra fysik hade han men idag skulle han inte klara sig så bra bland de bästa bodybuilders. Men han är grym iaf tycker jag!
"The greatest feeling you can get in the pump or the most satisfying feeling you can get in the gym is the pump... " Underbart <3

Idag åker jag till Linköping och hälsar på Anna. Vi ska träna bodypump (Lätta vikter i grupp) sen imorgon blir det lite shopping och bad! På eftermiddagen blir det ett benpass på Träningshuset i Vimmerby. Sen blir det även en sväng till Freddy för att handla lite godsaker.. igen!  www.muskelbygget.se/


Lura dig att bli snabb

Efter en veckas svacka så känns de bättre nu :) Jobbade till 09,00 imorse sen var jag på ALV med systerdotter! Sen ett underbart axlar/övre bröst och magpass!  Är lite social med familjen ikväll <3
blablabla, inte så spännande kanske men här något intressant iaf:

Lura dig att bli snabb

Tankens kraft kan vara större än man tror, det framkommer i en ny studie på cyklister. Forskarna lät cyklisterna köra lopp på fyra km vid två olika tillfällen. Gång nummer två matchades de mot sina första tider. Men för den ena gruppen cyklister mixtrade forskarna med utrustningen så deras första tider verkade snabbare än de själva verket var. Det visade sig att gruppen vars tider mixtrades med cyklade snabbare gång nummer två, eftersom de trodde sig ha varit snabbare gången innan.

Morgon arbeiten die ganze tag.

onöjd

Man kan inte alltid vara på topp... Tack alla vänner och familj för att ni finns, både när man inte mår jättebra och när man mär bra :) Inget speciellt som hänt men bara lite nere just nu..

Styrka innan kondition

Det här är inget nytt egentligen men en nya studie gjord på roddare som kombinerar styrketräning och konditionsträning visar samma sak. Konditionsträningen innan styrketräning inverkar mer negativt på styrketräningen än tvärtom. Men allra bäst är om du träna styrka och kondition vid olika tillfällen.

Muskeluthålligheten minskar mycket mer än maxstyrkan vid träningsuppehåll

 maskstyrka eller maxstyrka!?

4 % minskade maxstyrkan hos försökspersonerna i en studie som efter tolv veckors träning fick ha ett träningsuppehåll på ett år. Muskeluthålligheten minskade däremot med 17 %. Det hade dock varit mer intressant att veta hur mycket det minskat hos personer som tränat längre än 12 veckor...

 

Aminosyror

EAA - de essestiella aminosyrorna

EAA är ett bra kosttillskott om du vill lägga på dig muskelmassa men även om du vill skydda dina muskler från nedbrytning när du deffar. Det finns flertalet studier som publicerats på senare tid som visar att intag av EAA ökar proteinsyntesen, dvs. bildandet av muskler med upp till 350% och även att intaget av EAA innan träning ökar transporten av aminosyror in i musklerna med 650%.

Men för att denna ökning ska ske så krävs det dock ett antal omständigheter: Man måste inta EAA på tom mage, d.v.s. tidigast två timmar efter en måltid innehållandes protein. Du måste även ta EAA separat från andra aminosyror eller helprotein, t.ex. mjölk, kött, eller kyckling. Om du då har helprotein eller andra fria aminosyror i magen så bromsas upptaget av EAA vilket leder till att den proteinsynteshöjande effekten till viss del uteblir p.g.a. att ökningen av aminosyror inte sker tillräckligt snabbt och koncentrerat för att stimulera proteinsyntesen maximalt.

För att den proteinsynteshöjande effekten ska infinna sig är det viktigt att styrketräna efter att du tagit ditt EAA, om inte så är risken stor att den 350%iga proteinsyntesökningen uteblir.

Slutsatsen är alltså att man för bästa effekt bör ta EAA precis innan träningen på tom mage utan protein eller andra aminosyror. Detta ger enligt studier den överlägset bästa ökningen av proteinsyntesen och mångdubbelt bättre resultat än t.ex. vassleprotein i detta avseende.

http://muskelbygget.se/aminosyror-c-72.html?osCsid=b295485beb92186833458433042da6a4BCAA då?

EAA består av alla essentiella aminosyror medan BCAA enbart består av tre. Enligt studier på området så är det framför allt aminosyran leucin som står för den proteinsynteshöjande effekten och denna återfinns i både EAA och BCAA. Det är dock inte helt klargjort om det enbart är leucinet eller kombinationen av andra aminosyror som ger den fullständiga proteinsyntesökningen. Men förmodligen fungerar BCAA och EAA ungefär lika bra.

Ta EAA eller BCAA precis innan träningen eller direkt på morgonen ca 30 minuter innan frukost för bästa effekt


RSS 2.0