Häst!

Eftersom jag fortfarande är riktigt hästtokig 🙈 :

Tölt är en gångart som endast ett fåtal hästraser behärskar, varav islandshästen torde vara den mest kända. Rörelsemönstret är egentligen en typ av snabb skritt, men istället för att ha tre ben i marken och ett lyft har hästen i tölt ett ben på marken och tre lyfta. Tack vare att tölten inte innehåller något svävmoment blir detta väldigt bekvämt för ryttaren.

Visst är det fascinerande? :)

Personligen så hanterar jag de flesta gåarter relativt bra men just stavgång tycker ja är lite lurigt.


😃

☝️
Vissa saker som är tråkiga måste man göra men ofta gör vi mer tråkiga saker än vi behöver... 

En kaka?

En stor frukost med en LITEN kaka kan faktiskt hjälpa dig att hålla vikten eller gå ner i vikt. Den lilla överraskande slutsatsen har forskare kommit fram till efter att de har testat två grupper frukostätare. Den ena åt frukost som innehöll 300 kalorier, den andra gruppen fick det dubbla PLUS en kaka. Kakgruppen gick ner 18 kilo sammanlagt på nio månader. Det beror förmodligen på att den goda frukosten med en liten läckerbit höll sötsuget (söt sug!?) på avstånd resten av dagen. 

Många aktiviteter ☝️

En fullspäckad dag. Vid tio kom jag till Vimmerby, utan shorts så det blev ett besök på Intersport sen tränade jag med stödkompis på träningshuset. Jag körde övre bröst och axlar. Sen kom Nitin dit och jag pt:ade honom lite. 
Det här är killen ni ska kontakta om ni behöver hjälper att fräscha upp er bil☝️ Nitins rekond (Facebook) 
Sen ptpass med Anki, sen sov jag, lite cardio innan jag åkte till stödkompis för att se film. Tusenbröder, riktigt bra film!
Sen till stan för att träffa nästa stödkompis och fika och besöka muskelbygget 
 
Sen åkte jag hem till stan och uppdaterade några kostscheman samt gjorde en gruppuppgift till skolan. Nu sitter Tina och kollar på paradise hotell, Levi sover och jag ska ta mig an nästa uppgift, studier... Busy as Hell men jag älskart 🙈

Ledig, jobb och beachvolley 🙉

I söndags blev också en lugn dag med familjen men även en hel del hemmajobb. 
Levi är stor ju🙈
 
I helgen har vi ätit massa rotfrukter! Jag har tyckt de varit lite töntigt innan men de var gott Och det är bra mat. Vi tog potatis, sötpotatis, rödbetor (inte gott) jordärtkockor, rödlök, morot och något mer. Lite olika men typ 50-90 kcal per 100 gram och massor bra näringsämnen. Olivolja över vilket innehåller bra fetter. 
Fint. Åt torsk till. Och en dag lax till. Med citron. 
 
Igår jobbade jag heldag. Ett tag verkade som om jag inte skulle få träna något men de löste sig så blev fotboll typ 45 min, bara lite trixande men ändå ett fullgott cardiopass tycker jag ☺️ Sen även ett benpass på ca 40 min. Intensvit och skönt pass. 
 
Idag en promenad på fm sen beachvolley i fantastiska beach arena med ett härlig gäng. Jag och Jens spelade mot Martin, Linus och Petter. 
Kan varmt rekommendera Beach arena. Sommarkänsla, beachvolley som är både riktigt skoj och grymt bra träning. Väldigt trevlig personal, möjlighet till olika pass, bland annat zumba i sanden, tillgång till gym, olika evenemang, nästa fredag är det tjejkväll till exempel ☺️

Skön ledig dag

En härlig dag med familjen ❤️
Först en promenad i solen och lite fika och gungande i lekparken. 
Sen blev det en Långpromenad runt hela ån. Väldigt lång promenad i vårt tyckte då vi inte är vana att gå så långt. Men det var skönt och eftersom det är Deffartider så passar det ju perfekt ☝️
Levi var bebis idag 🙉
 

hur många ärtor?

 sen var det det här med hur många ärtor... Och svaret är alltid en☝️ en ärta!
 

☺️

man ska inte prata i nattmössan sägs det, mig veterligen gör man väl inte det i regel kanske?
 
☝️
I mitt livs form tre för tre år sedan.. 

Pauluns näringscenter

Igår tränade jag axlar och bröst. Jag tränade med Erika, en av de andra kursdeltagarna. Det blev ett bra pass💪
 
 
Specialtunga hantlar här🙈
 
Vissa saker vi går igenom är svårare än andra att förstå.. Enkelt förklarat så ka jag säga att de är flera hormon som styr vår mättnadskänsla. 
Det var länge sen jag längtade efter något/någon:några så mycket som nu men idag får jag äntligen åka hem till dom❤️

Ännu en bra dag på skolan

Ännu en intressant och lärorik dag på pauluns näringscenter och fördjupningskursen i kostrådgivning ☺️
 
Idag har vi pratat om bakterier som finns i mage och tarmar och hur mycket de påverkar oss. Mer än vi trott innan. 
☝️
 
IBS är en vanlig sjukdom i sverige och det går att påverka den i rätt riktning.
 
Vi har även pratat om hormoner och hur dessa stryr våra kroppar. Sen har vi gått igenom nutritionstoxikologi - lära om gifter från matens påverkan på kroppen. Allt är giftigt, i för stor dos. Och allt är ogiltigt i liten dos... 
Botulinumtoxin är dock extremt giftigt då det räcker med 2 mikrogram (miljondels gram) för att dö! Så olika det där hur giftigt det är🙊
 
Slutligen pratade vi om inflammationer i kroppen och hur de får att minska eller öka dessa. 
 
Den här bilden hör till gårdagens inlägg...
 
Och den här bilden hör inte till något egentligen. Häst Bara🙈

Yogabastu, bodpod och fin vän

I tisdags tränade jag rygg sen körde ett yogapass i bastun☺️ En halvtimme svettigt och skönt pass. Det var enkelt, så enkelt att till och med jag klarade av det🙈
Välbehövligt! 
 
Vi fick även provade att mäta fett i den så kallad bodpoden. Intressant! Den visade några procent mer än jag hade fått på calipermätaren. 
 
Igår gick jag en promenad innan hotellfrukosten sen läste vi om fetter och probiotika. Sen tränade jag ben. 
 
Jag vill stolt presentera min duktiga och härliga vän Ida som jag är väldigt tacksam att känna☺️
 
 

Fetter!

För det första, de flesta saker kan vara annat än bra eller dåligt!  Lär er det☝️ det kan vara mindre bra, mindre dåligt, bra i vissa situationer osvosv... 
 
Idag har stor del av dagen handlat om fetter. Det är skillnad på fett och fett. Det fett stor skillnad på fett och fett faktiskt... Vissa fetter fuckar kroppen fullständigt och vissa fetter gör underverk i kroppen. Tyvärr så är det många som inte vet om detta. Man ska inte dra alla över en kam så att säga. Det är samma sak när det gäller kolhdyrater men det här inlägget kommer att handla om fetter.
 följ det här så är ni på väldigt god väg mot en bättre hälsa ☺️
 
Nu ska jag inte gå in så djupt på keminivå som vi gjorde idag utan försöka förklara lite förenklat. Vi har olika typer av fett och den vanligaste indelningen är:
* Mättat fett
* Enkelomättat fett
* Fleromättat fett (Här hittar vi de bra Omega 3-fetterna)
 
Mättat fett: får ofta oförtjänt dåligt rykte. För att krångla till det lite här så finns det olika typer av mättade fetter också. Det som skiljer dom åt är hur långa fettkedjorna är. Jag ska inte gå in på det så mycket mer än att korta och medellånga har många bra egenskaper medands de långa är sämre.
De korta och medellånga hittar man i kokosolja, palmolja och mjölkprodukter. Enkelt förklarat kan man säga att de här är bra fetter. De används enkelt som bränsle och lagras inte gärna i fettcellerna. De långa fettkedjorna finner man främst i animalier (djurfett alltså) och dessa fetter är mindre bra - dock bättre än transfetter som jag kommer till senare.
 
Enkelomättade fetter: Finns i nötter, oliver, avokado, rapsolja. Det här är ett bra fett för kroppen. Skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar och andra sjukdomar.
Avokado innehåller bra fetter MEN hur nyttigt något än är så leder ett kaloriöverskott till viktuppgång, oavsett vad man äter. Se ALLTID till helheten vad du äter och hur mycket du rör på dig.
 
Fleromättade fetter: Här finner vi omega 3-fett och omega-6. Omega-3 har många väldigt bra positiva egenskaper på kroppen. Vissa omega 6-fetter har bra egenskaper och vissa sämre. Vissa minskar inflammationer och vissar ökar. Låter det här krångligt? Det kommer en sammanfattning i slutet ;)
Vi behöver både omega 3 och omega 6. Problemet är att vi oftast får i oss för mycket omega 6 i förhållande till omega 3 (i de flesta länder iaf) En omega 6-fettsyra med bra egenskaper är GLA-nattljusolja (som jag starkt kan rekommendera till de med PMS btw, jag har själv märkt av att den har positva effekter på PMS! Alltså inte märkt av på mig men utan att nämna några namn så har hon jag bor med använt sig om GLA som kosttillskott)
Sämre omega 6-fetter är ister och fett från nötkött.
 
Omega 3-fett minskar inflammationer i kroppen vilken minskar risken för en rad sjukdomar. Dessutom påverkar det hjärnan och allt vad de innebär, minskar risk för depression, förbättra syrerillförsel och ökar kondition, ökar fettförbränningen mm mm. 
 
 
Sen finns det något som heter transfetter. De finns både som konstgjorda och naturligt. Tyvärr så skiljer inte ens livsmedelsverket dessa åt. Konstgjorda/industriella transfetter är väldigt dåligt för vår hälsa på många olika sätt. De här fetterna finns i sådant som är uppenbart dåligt. På förpackningarna står de som härdat eller helvis härdat fett eller delvis hydrogenerat eller hydrogenerat fett. De finns i bakverk, chips, färdigmat osv. Syftet med dessa fetter är att de ska vara väldigt stabila och hållbara. Grejen är bara att de blir hållbara i kroppen också och är svåra för kroppen att bränna bort. Dessutom är det dåliga för hjärnan (faktum är att vi blir dummare av att äta mycket sånt här fett, omega 3-fett fungerar tvärtom), de ökar risk för hjärt-kärlsjukdomar, diabetes osv.
 
Sen finns de naturliga transfetterna, CLA, som finns i idisslande djurs kött och mjölk. CLA verkar vara cancerhämmande, ökar fettförbränning och även ökar muskelmassan (marginellt såklart men ändock)
 
Frågan vi ofta hör är vilket smör vi ska använda. Frågan är väl mer om vi ska använda smör så mycket? För vad har vi det till? Jo bröd och det är mindre bra men gillar du bröd (jag gillar bröd och äter de varje frukost nu när jag bor på hotell🙈) så välj smör som inte innehåller transfett! Bregott tycker jag är bra . 
 
 
En annan fråga är vad vi ska steka i?
rapsolja, olivolja och kokosolja funkar bra men det viktigaste här är att inte steka på för hög värme för då bildas så kallade funny fat som är långt ifrån roliga fetter. Det är riktigt jävliga rackare som vi bör akta oss för! 
 
 En liten sammfattning då: 
Undvik transfetter. Det är bra att få i dig alla de andra typerna av fetter (och de får vi oftast utan problem) men de flesta skulle må bra att få i sig mer av omega 3-fetterna. Dessa finner vi främst i feta fiskar men även i frön, valnötter och rapsolja. Andra bra fettkällor är kokosolja, avokado, olivolja och nötter. Kom även ihåg att inte steka på för hög värme. 

HIIT-camp!

Nu har vi släppt platserna till nästa HIIT-camp uppstart som börjar 9 november‼ Det är begränsat antal platser så säkra din plats redan nu

4 veckors träning
3 dagar i veckan (Mån ons tors)
Passen är 50 minuter

Tider att välja mellan: 18.00 eller 19.00

Kom ihåg att ni kan köpa klippkort 10-pass. Dom kan man använda på våra bokningsbara pass som man kan boka på bokadirekt -->http://www.bokadirekt.se/p…/militärträningse-linköping-12894

Klippkort och din HIIT-camp plats köper du här 👇

http://xn--militrtrning-kcbd.se/produk…/bootcamps/linkoping/

Det går även att boka ett pass på bokadirekt och betala för en gång

Pris: 100 kr

Betalas på plats med antingen kort eller swish. Ni som redan har klippkort kan självklart använda det.

Vi håller på att planera ett prova på pass så håll utkik här på vår Facebooksida. Vill ni inte vänta tills dess så är ni varmt välkomna att boka ett pass i vår bokningskalender💪

Vid frågor kontakta oss på :
📩 info@militartraning.se
📞 070-660 60 26


Kostrådgivare

Imorse åkte jag tidigt till Bromma och till ubildningen - fördjupningskurs kostrådgivare på Pauluns näringscenter. 
Idag var det lite repetion från tidigare kurs, energibalans, om de olika energigivande näringsämnen osv. 
Kursen hålls på Morington hotell i Bromma där jag även bor nu i veckan. Efter utbildningen idag gjorde jag klart en uppgift till min andra utbildning, sen tränade axlar och övre bröst och nu webseminarium. 
Bra ljus lite 🙉
 
De har lite specialmaskiner här. Mage tex. Här stående. 
Bara provade. Imorgonbitti kommer jag nog Köra ett magpass så att jag kan äta hotellfrukost med gott samvete 🙈

Variera Grönsaker

Olika grönsaker innehåller olika näringsämnen, försök att få i dig grönsaker med olika färger då de generellt innehåller olika näringsämnen. Gurka och isbergssallad ger inte så mycket men gillar du det så ät det. Ät de grönsaker du gillar men "lär dig" gärna äta nya grönsaker. Olika näringsämnen behövs för olika funktioner i kroppen och för att du ska må bra och kunna prestera på topp💪

Fusk?

 
Ibland upplever man att det är ”kört” och att man lika gärna kan proppa i sig vad som helst eftersom man ändå har förstört allting. Men måste ingenting är förstört utan det bara är att fortsätta som innan. En bra liknelse är om man råkar slösa bort 100 000 kronor. Inte går man väl då till banken och tar ut resterande pengar och kastar bort dem också.
 
Det går att fuska lite och ändå få bra resultat men ju mer fusk desto svårare är det.. 

Asbra antioxidant!

Jag har skrivit om det flera gånger tidigare, men eftersom det är en speciell antioxidant så skriver jag om den igen nu när den dök upp när jag läste om antioxidanter. Ala, eller liponsyra.
 
Liponsyra är en antioxidant som vi producerar själva, men som också finns i mycket av den mat som vi stoppar i oss. Liponsyran är lite speciell eftersom den är en så otroligt effektiv antioxidant. Den kan nämligen fortfarande fungera som en skyddande antioxidant, även efter en direkt träff av fri radikal. Liponsyra är också effektiv när det gäller effekter på kroppens känslighet för insulin. Detta är något som kroppsbyggare har utnyttjat för att fylla sina muskler med kolhydrater innan tävlingar. Liponsyra har på senare tid kommit i fokus för typ II diabetiker eftersom de har problem med sin insulinkänslighet.
 http://muskelbygget.se/sv/haelsokost-menu/haelsokost/scitec-ala/
 
Dessutom påstås ala öka effekten av kreatin 💪

Studier!

Har spenderat stor del av dagen här. Studier! Idag har jag läst om de olika vitaminerna och mineralerna och just nu läser jag om antioxidanter, det är de snälla som bekämpar de fria radikalerna i kroppen. 
 
"Antioxidanter som begrepp slog igenom ordentligt bland allmänheten i slutet på 1990-talet. Det var i den vevan som forskarna började få upp ögonen för den enorma betydelse dessa ämnen har för hälsa och allmänt välmående. I spåren av dessa upptäckter kom också en aldrig sinande ström av antioxidanttillskott som skulle frälsa oss ifrån ohälsa."
 
I övrigt har jag tränat ben , fika och spelat badminton med kontakperson. Sen såklart lite gos med bebis 🙉
 Imorse kom han (eventuellt var de Tina som bar honom) och la sig hos mig i soffan väldigt tidigt.. lite fuckad sömn men tog igen de hyfsat sen på morgonen då vi sov till tio☺️
Tina är specialsnyggare än nånsin.. 

En vecka deff

En veckas jazzdeff.. äter fortfarande vad som finns på jobbet men har minskat ner på kvällsmackor och tagit bort oboy. Lite mer dietmat hemma men ungefär samma. 
Resultat är inte enastående men ändå en viss skillnad på en vecka: 
 

Köpt lägenhet lite

Idag skrev vi på kontrakt. I Augusti flyttar vi in i vår lägenhet i övre Vasastan. nybyggt ☺️
Det här har vi firat med champagne och godis😃 Alltså en liten fuskdag i deffen. Dock var jag och Tränade axlar och mage förut. Brukar allt som oftast lägga axlar i samband med fuskmål. Godis i det här fallet då. Fantastiskt goda non stop och en del lösgodis. Mums. 

nötter

Lite mer om nötter. Alla nötter innehåller lite olika bra näringsämnen så variera. De innehåller alltid bra fetter och mycket protein 💪
 

Hasselnöt, proteinrik och god. Kan jämföras med mandeln när det gäller näringsinnehållet. 50 gram ger dig 90% av behovet av E-vitamin.

Kolhydrater: 8 gram, Protein: 26 gram, Fett: 49 gram

Pistaschnöt, sänker kolesterolet, mycket rik på antioxidanter och protein, är dessutom naturligt kolesterolsänkande. Bra källa till B-vitaminer, 100 gram ger hela dagsbehovet av vitamin B6.

Kolhydrater: 21 gram, Protein: 21 gram, Fett: 49 gram

Mandel, rik på protein och mättar väldigt bra. Många antioxidanter som finns i mandelns bruna innerskal är identiska med de som finns i frukt och grönsaker. Rik på E-vitamin. 60 gram mandlar ger hela dagsbehovet.

Kolhydrater: 13 gram, Protein: 20 gram, Fett: 52 gram

Cashewnöt, det relativt låga priset och mångsidigheten gör att de har en given plats i skafferiet.

Kolhydrater: 26 gram, Protein: 15 gram, Fett: 47 gram

Paranöt, innehåller höga halter av selen som används när kroppen gör egna antioxidanter. 100 gram paranötter ger hela dagsbehovet av magnesium.

Kolhydrater: 5 gram, Protein: 14 gram, Fett: 66 gram


Studier

Igår tränade jag ben i Vimmerby och efteråt gick en promenad. Det var min jobbdag igår☺️ Jag handlade även kosttillskott på muskelbygget. Idag tränade jag rygg på actic på morgonen. Just nu lite studier, tog en paus från kostrådgivarutbildningen och läser istället gerillaföretagaren - en bok om marknadsföring. Börjar jobba vid 15. 
Trots jobb, studier, jobb, träning och studier så hinner jag med att umgås med de här ❤️
Bra märken från mikspattan🙉
 

benskörhet

 Läser Idag igen. Har läst om diabetes, blodtryck bland annat och nu om benskörhet. Lite om vad jag läst:
 
Livsmedel som grönt te, sojabönor och brysselkål innehåller rikligt med fytoöstrogener och kan genom det motverka utvecklingen av benskörhet. 
Grönt te brukar jag rekommendera på grund av dess alla hälsoegenskaper men även på grund av dess fettförbrännande egenskaper. 
 
D-vitamin
D-vitamin har många viktiga funktioner i våra kroppar. Detta i kombination med att många för i sig för lite av detta värdefulla vitamin gör man verkligen behöver se över sitt intag och kanske även ta ett extra tillskott. För skelettet är vitaminet viktigt eftersom det möjliggör upptaget kalcium från tarmen.
 
 
Jag brukar faktiskt rekommendera d-vitamin till de jag hjälper, inte främst för att de motverkar benskörhet utan för att vi behöver extra d-vitamin under vinterhalvåret och det kan ha flera hälsoeffekter.

Nöt

En handfull nötter om dagen och du kan förlänga livet, visar en en övergripande studie från Dana-Farber Cancer Institut, Brigham and Women’s Hospital och Harvard School of Public Health. I studien deltog över 100 000 och de som dagligen åt ett uns (ungefär 28 gram) nötter hade 20 procent mindre risk att dö under studiens 30 år långa period. Nötätare hade också 29 procent mindre risk att dö på grund av hjärtproblem.

 

Varför nötter är så hälsosamma vet forskarna inte och de kunde inte se någon skillnad på olika nötter. De vi dock vet är att nötter innehåller bra fetter och oftast gott om näringsämnen. 


Mätning av bukfetma

Håller på med mina studier och kom Fram till kapitlet om mätning av kroppssammansättning. Kalipermätning, mätning med måttband, olika vågar och en som jag fann intressant :
Bukhöjd (hukböjd?)

Bukhöjd anses många vara det allra bästa sättet att mäta bukfett eftersom att all fett på magen inte är bukfett. Är magen mjuk och degig är det troligt att man har mycket underhudsfett, vilket inte är lika farligt som magen är hård vilket är en markör för farligt bukfett. En bukhöjdsmätning syftar till att se hur mycket av fettet på magen som är farligt bukfett.
Bukhöjdsmätningen går till på så sätt att testpersonen lägger sig på rygg med böjda knän så att svanken tar i underlaget. Använd linjal eller vattenpass och håll det vinkelrätt ut från naveln. Mät sedan höjden till golvet vid en lätt utandning. Höjden får max vara 22 centimeter för män och 20 för kvinnor. Tanken med bukhöjdsmätningen är att det mjuka underhudsfettet sjunker ut åt sidorna medan det farliga, hårda bukfett ger höjd åt magen. "

 

Nya bootcampcenter

Ikväll hade hade vi öppning på Bootcampcenter i Linköping ☺️ Egentligen tjuvstartade vi förra veckan men officiellt idag då och för mig var de första gången jag var där. 
Lokalen ligger på Hertikarlsgatan, nära priso.
 
Inomhus kommet vi att kunna erbjuda det vi under sensommar/höst kört inomhus. Både hiit-pass och militärträning där vi tränar med kroppen. Ofta både med redskap och utan på samma pass. Nu kör vi en fyraveckor lång camp, tre dagar i veckan. Vi kommer även kunna erbjuda Pt-pass. Längre fram vill vi kunna erbjuda mer, kanske lunchpass - punchlass, om intresset finns. 
Hiptrust och kettlebells är några av de övningar vi kör. 
Hårda pass där alla tränar efter sina förutsättningar.
Tuffa jobbiga pass men ändå plats för lite skratt 😀
☝️
Vår trogna maskot Enzo☺️
 
Och vår spralliga och härliga instruktör Ida ☺️
http://traningstrion.devote.se
 
 

se helheten!

Muskelbygget.se ☝️
 
Idag lämnade jag bilen på service och fick således ta en promenad tillbaka. Jag fick även ta en lång promenad till och form massagen jag var på. Perfekt med lite "naturlig" cardio. 
 
En grej som är väldigt vanligt när de gäller diet och träning är att människor inte ser helheten. Blev du chock av glass? Nej, inte om du äter bra i övrigt och tränar. Du kan inte titta enbart på varje enskilt livsmedel. Anledningen till att jag tänkte på det här nu var att jag gjorde pyttipanna förut och använde bacon, trots diet. Som sagt, massor av promenader idag och förmodligen ett gympass i afton och dessutom bra mat resten av dagen. Helheten, Kaloriunderskott och massor näringsrik mat.
 Allt handlar om en balans mellan kosten, träningen, sömnen. Hur du mår psykiskt spelar också roll. 

Lövstad slott

Idag var vi på lövstad slott och firade pappa, mycket trevligt. 
Fantastisk träningsvärk i ryggen idag. Inget gym idag men väl en kort joggingtur med stödkompis. Fjärde dagen på deffen och Ingen superstrikt kost men ändå helt ok mat. Var och handlade på kvällen och det blev inte mycket godsaker utan bra mat: fisk, ägg, kvarg, grönsaker,nötter, potatis, frukt bär osv. Sen en kanelbulle till Tina såklart 🙈
 
Lite kontakt med de jag hjälper, som varje dag och det är i stort sett varje dag som jag får höra något som de här och det är Alltid jättekul☺️
 
Imorgon inviger vi nya bootcampcenter här i Linköping ☺️
 

Bra dagar ☺️

På stan igår med de här fina
Sen var Jocke wång här med sin fina familj, mycket trevligt och alldeles för länge sen vi sågs. På kvällen åkte jag till actic tornet och tränade övre bröst, axlar och lite vader sen gjorde jag klart ett kostschema ☺️
 
Idag har vi varit på ett fint dop. Mycket som är fint tydligen 🙊
Tina var riktgt tårttokig🙉
Ikväll tränade jag på actic tornet ånyo. Rygg💪
Och lite armar... Bra tryck trots *dålig form
 
 
Sen en hel del mys med Levi och Tina och nu resten av kvällen studier.. Precis lärt mig massor om fett och nu nästa kapitel som handlar om kolhydrater 🙉
 

Enkelt tips

Idag fyller Levi fyra månader 🙉
Specialbra namn faktiskt☝️
 
Dagens tips: 
Lite gurkmeja i riset/bulgur. Det kostar några öre, tar några sekunder och ger Massa hälsofördelar samt ökad förbränning 💪

En månad deff

Idag började jag deffa. Jag kommer att deffa fram till 6e nov. just nu känner jag mig trycklös, ut form och tunn. 
Har inte tränat på länge. 
Men första dagen på deffen blev bra, vi spelade fotboll på rastgården i en timme typ, först tre mot tre sen två mot två. Väldigt intensivt och hög förbränning ☺️

Sov gott☺️

sov rätt dåligt inatt sen är jag sjuk lite (slö, sopig.. ) så inatt ska jag göra allt för att få en bra sömn☝️ kommer sova i soffan och har förberett rejält🙉
Spikmattan i vanlig ordning, gör mig avslappnad.
Sovtejpen gör att jag inte snarkar och andningen blir bättre.
night recovery innehåller flera olika ämnen som är lugnande, bland annat tryptonfan, valeriana och magnesium. (Muskelbygget.se)
Öronproppar så jag slipper vakna av Levi (lugn, jag tar mitt ansvar, förmodligen tar jag honom sen vid 6,7-tiden när han vill upp☺️)
Baby oil -bedtime - ska ha lugnande effekt på bebisar iaf så borde funka även på mig🙈
 
Tyvärr har jag sovit flera gånger under dagen eftersom jag mått dåligt så det är inte säkert sömnen blir så bra trots allt men förhoppningsvis . 

Sanningen om träning

Tittade precis på "sanningen om träning" på SVTplay. Mycket intressant. De mesta visste jag redan men alltid skönt att få vatten på sin kvarn och dessutom lära sig lite nytt :)
 
En liten sammanfattning av programmet: Motion gör oss yngre, de testade huden på en äldre dam under tre månader när hon tränade 3 gånger i veckan och hennes hud blev som en 40årings.
 
De testade även konditionen (kondition är ett stort begrepp men VO2-max som är en konditionsfaktor) på en tjej som tränade HIIT (1 minut * 10 ) 3 gånger i veckan under endast två veckor och hon förbättrade VO2 max på den korta tiden.
 
Vår viljestyrka går att träna upp. De gjorde olika tester som visade det.
 
Kaffe är bra i måttlig mängd (vilket jag skrivit om många gånger innan). Det innehåller mycket antioxidanter som är bra för kroppen. Men det som var nytt för mig är att ungefär hälften av alla människor har snabb ämnesomsättning och de som har det "tål" koffein bättre än de som inte har det.
 
Sen pratade de om grönsaker som kokos vs raw och de undersökte hur mycket betakaroten det var i morötter efter kokning jämfört med råa och det visade sig att halten betakaroten var 30% högre när de kokats. Konklusion är att tillagning frigör viktiga närningsämnen och att vi ska äta varierat.
 
Ett intressant program som sagt, sen ska jag titta på del 2 av programmet!

Militärträning

På måndag öppnar vi vårt inomhuscenter här i Linköping ☺️

Apelsin <3

Förkylningstider eller som jag brukar säga, förnedringstider. Personligen gör jag allt som står i min makt för att inte bli sjuk och alla gånger förutom en gång per år lyckas jag. En frukt som kan stärka immunförsvaret, och även är bra för hälsan i övrigt är apelsin:

 

 
Apelsin är en julfrukt men hör och häpna, den går även att äta vid andra tillfällen än vid jul🙉 Tyvärr är den lika tråkig och skala men väldigt gott att göra juice av. 
 
En apelsin innehåller 10 gram kolisar på 100 gram och 2 gram fibrer. En apelsin fyller dagsbehovet av C-vitamin, stärker immunförsvaret, lindrar vid förkylning. Apelsin föryngrar huden, stärker kollagenet.
 
Föryngrar huden visste jag faktiskt inte men det kan ju vara intressant för "en annan" som börjar komma upp i åren nu ;) 

Apelsin är en god antioxidant. Apelsin innehåller mer än 170 olika fytokemikalier. Apelsin innehåller bl.a. flavonoiden hesperidin som har antiinflammatoriska egenskaper, bra mot reumatism och astma bl.a. Hesperidin är även blodtryckssänkande samt sänkerkolesterolet, därtill har bl.a. ämnet hesperidin i apelsin visat sig stabilisera blodsockret (med ca 20 %


 
Apelsin mot ångest

Om man är orolig inför något ska man skala en apelsin och andas in aromen. I en undersökning så blev patienter med tandläkarskräck lugnare och gladare av doften.

Alkohols negativa effekter

Nu för tiden festar jag sällan. Som ni förstår, men jag tycker fortfarande det är skoj :) Känner dock inget direkt sug men det kan säkert bli någon fylla framåt hösten eller vintern. Läste ett gammalt inlägg på bloggen om alkohol:
 
"
Modern forskning visar att kalorierna från alkohol har mindre förmåga att göra dig fet än kalorier från exempelvis fett eller kolhydrater. Man är inte helt säker på vad det beror på men en teori är att alkoholen ökar kroppstemperaturen och att en del av alkoholens kalorier försvinner som värme. I motsats till vad de flesta tror innehåller vin och ren sprit få kolhydrater (till skillnad från öl, söta likörer och förstås läsken och juicerna som man ofta blandar spriten med). Förbränningen av alkohol i levern prioriteras framför andra ämnen. Detta gör att förbränningen av bland annat fett skjuts upp.  Om man vill gå ner i vikt bör man alltså inte dricka alkohol, oavsett om man räknar kalorier eller kolhydrater i sin kost.
 
Alkohol bryter ned muskelmassa! 
När du dricker alkohol minskar din testosteronproduktion och mer testosteron omvandlas till östrogen i levern. Det sker framför allt om man har ett kontinuerligt drickande under en längre tid, men även efter en tillfällig fylla. Eftersom testosteronet är ett muskelbyggande hormon leder detta till sämre muskeltillväxt och återhämtning. Särskilt skadligt är det om du blir så onykter att du somnar och vaknar upp i exakt samma ställning åtta timmar senare. Normalt sett flyttar man på sig även under sömnen, men alkoholen kan motverka detta"
 
Att alkohol är negativt för träningen är inget nytt för någon av oss men jag tycker det är värt det så länge man sköter sig och tycker det är skoj/eller gott att dricka alkohol :)

Kärlek

Att vara borta i två dygn från den här lilla känns tungt.. 
Det viktigaste i livet är att ägna så mycket tid om de du älskar och att ge så mycket kärlek till dom. Det är även viktigt att göra saker du tycker om. Jag har sagt det förr men kom ihåg att träna för att du tycker är kul, inte för att andra tycker att du ska träna☝️
Våga prova andra övningar, andra träningsmetoder och annan typ av träning ☺️
Älskar det du gör och gör det du älskar! 

Hemmajobb

Idag har jag jobbat på balkongen, två kostschema blev klara, ett träningsschema samt lite allmän kontakt med flera av det jag hjälper. Träffade även min nya kontaktperson och gick en bra promenad. Fantastiskt väder idag igen, förutom blåsten då.. 
Idag blev de klart, 12/10 flyttar vi hiit-passen inomhus ☺️
 

☝️

våga sätt höga mål! Om en guldfisk lyckas bli en haj så borde du lyckas med mycket mer än du vågar tro ☺️

RSS 2.0