Rätt protein

Milk and whey  består till 40% av ultrafiltrerat vassleprotein vilket är det protein med det högsta biologiska värdet
Den andra delen av Sport Milk and Whey består av ultrafiltrerat mjölkprotein som är rikt på kasein


Vassledrink = 100% vassle

Mjölk = 80% kaseinprotein, 20% vassleprotein

Kvarg = 100% kasein

Ost = 100% kasein

Kasein bildar en klump i magen vilket medför att frisättningen av aminosyror från tunntarmen till blodet sker under en längre period. Under natten ökar utsöndringen av det katabola (muskelnedbrytande) hormonet kortisol. Det är därför lämpligt att ta ett kaseinprotein( Milk and whey  eller Night Charge )
 
för att motverka denna muskelnedbrytning.
 Kvarg+funlight = gott och smidigt sätt att få i sig långsamt protein!

Kasein har visats stimulera frisättningen av det anabola hormonet IGF-1, vilket även det är fördelaktigt i samband med nattens långa fasta. Kasein har dock främst visats hämma muskelnedbrytningen, till skillnad från vassleprotein som i större utsträckning stimulerar muskeltillväxten.

 Whey Tech 3kg (80 % Whey Proteiner + 20 % Kasein)

På morgonen, efter träning och som mellanmål: Whey Tech 3kg

Innan läggdax och som mellanmål: Milk and whey  eller Night Charge )


 Protein tack!Försöka öka i styrka..

Igår skulle jag kört två pass men var så jävla trött hela dagen! Blev ett skönt pass mitt på dagen iaf, framsida lår

* 4 set hacklift

* 3 set frontböj

* 3 set benspark (med tårna pekande inåt - tar med på lårsvepet då)Idag körde jag rygg på förmiddagen. Lats, mitten av rygg och baksida axlar. Nedre del kör jag imorgon ihop med baksida lår.

Körde chins idag för första gången på aslänge. 28e maj gjorde jag 30 chins på fitnessfive-tävlingen. Idag gjorde jag 8, 7, 6 reps med 20 kg men då höll jag emot på vägen ner. Sedan gjorde jag 16 chins utan vikt, hade nog klarat ett par till men blir så jävla slut då :p

Ska öka i styrka

Har bestämt mig för att köra lite färre reps nu nån månad och se hur mycket jag kan öka i styrka i några övningar. Det är dels för att få lite variation och dels för att jag ska köra halodrol (ett kosttillskott jag körde förra våren som jag ökade bra i styrka utav!)

De övningar jag funderar på är frontböj, chins med vikt, axelpress med hantlar, sned bänkpress samt omvänd biceps med stång. Utgångsläg för chins med vikt är en 8a på 20kg. Sned bänkpress tänkte jag skulle kolla nu ikväll när jag tränar och de andra ska jag kolla i veckan.

För mig är det fortfarande inte så viktigt hur stark jag är, det viktigaste är att bygga muskler och komma närmre min drömkropp, men för att få lite variation ska jag nu köra lite tyngre vikter och se hur mycket jag kan öka :)

Utflykt med Jens!

I tisdags tränade jag axlar och övre bröst, i onsdags blev det dubbla pass: Mage+underarmar och baksida lår+ vader.

Igår åkte jag och Jens till Linköping, först spelade vi en golfrunda utanför Berg på en 9-håls bana. Gick hyfsat. Avslutade rundan rikitgt bra, 2 birdie och ett par :)


 Jens behövde typ 28 slag för att komma ut ur den här busken men det gick till slut :p Förfestbeachvolley :)
 Anna och Jens under en av många drickpauser :)Häromdagen var Ida och jag och plockade Blåbär! Trodde aldrig jag skulle göra nåt sånt men nu har jag gjort det iaf! Förutom alla jävla mygg var det trevligt. Min Ida är hur söt som helst <3

Pump i axlarna, tänk om man kunde ha det jämt...

Vilodag idag oxå sen tänkte jag köra dubbla pass imorgon, framsida lår på förmiddagen sen ryggpass på kvällen! Laddar för det nu :D
Normaldag under semestern

Alla mina dagar ser olika hur när det gäller både kost och träningen men tänkte skriva ungefär hur jag äter nu på en "normaldag" .

Kvällsprotein som även funkar som mellanmål! Milk and whey

När jag vaknar (sover till typ 9 nu och det är så jävla skönt att inte gå upp 7 varje morgon!) Sportlab DAA - testohöjare samt en portion BCAA Hypertrophy - aminosyror

Cirka en halvtimme senare frukost: Havredrink, 2,5 dl havregryn, blåbär+hallon, 4 dl mjölk, lite rapsolja och 15 gram Whey Tech 3kg högkvalitativt protein. En CLA, en ALA och en Daily Strength 

Förmiddagen: Kaffe och eventuellt nåt mellanmål om det är långt mellan frukosten och maten.
Dricker grönt te ibland med, dels för fettförbränningen och dels för att det har så många hälsofördelar.

Mat: En "normalportion" mat, tex lax, potatis, grönsaker och knäckebröd. en CLA och en Omega 3. 

Cirka en kvart innan träning: Beta-alanine 

Precis innan träning: BCAA Hypertrophy och eventuellt lite kolisar (10-20 gram)

Efter träning: Whey Tech 3kg och lite L-Glutamine 500gr (en aminosyra som stärker immunförsvaret)
Normalt sett tar jag gainer efter träningen men håller igen lite på kolisarna nu på sommaren för att hålla hyfsad form.

Cirka en timme senare: Mat - som innan, samt en chokladbit :) CLA och omega 3.

Kanske nån golfrunda eller promenad

Kvällen: 2 hela ägg+några vitor, nåt knäckebröd med ost och någon godsak :P ( Lite kexchoklad t.ex) 

Innan läggdax: Sportlab DAA, ZMA PF (Zink, magnesium och B6), Milk and whey (kvällsprotein) och lite nötter eller linfrön. 


Som sagt, alla dagar ser olika ut men typ så här brukar det bli :)

 Dagsformen.


Avokado - superfrukt

Avokado är en riktig superfrukt med mycket vitaminer, mineraler, nyttiga fettsyror och antioxidanter.
 
Dom nyttiga fetterna består främst av enkelomättat fett som har förmåga att sänka den dåliga kolesterolhalten och höja den bättre. Omega 3 fettsyrorna bidrar till att förhindra rynkor, förbättra hjärnkapaciteten och lindra smärta som vid artrit. Avokado innehåller även oljesyra, en byggsten för omega 9, som är bra för huden och verkar antiinflammatoriskt.
 
Avokado innehåller också mycket E-vitamin som hjälper till att bevara huden mjuk, smidig och frisk samtidigt som håret får extra glans. Kaliumhalten är också hög vilket hjälper till att reglera blodtrycket och är bra för musklerna. Det finns också gott om fibrer, folsyra och vitamin C, A och B samt magnesium.
 


Avokado skyddar levern

Japanska forskade gav avokado och 22 andra frukter till råttor. Varje grupp av råttor fick bara en typ av frukt. Råttorna gavs sedan ett ämne mycket giftigt för levern. De råttor som fick avokado var den grupp som fick minst skada på levern.

Vitaminer

Vitamin A: 1230 IU
Vitamin C: 15 mg
Vitamin B1: 0,2 mg
Vitamin B2: 0,3 mg
Niacin: 4 mg
Folsyra: 125 mg
Pantotensyra: 2 mg
Vitamin B6: 0,6 mg
Fler vitaminer finns i försumbara mängder.

Mineraler

Kalium: 1204 mg
Fosfor: 83 mg
Magnesium: 80 mg
Kalcium: 20 mg
Natrium: 20 mg
Järn: 2 mg
Innehåller små mängder av selen, mangan, koppar och zink.

Avokado smakar lite konstigt men det är rätt gott tycker jag :) Så ät dom förfan!


Semester

Idag började min semester :) Ska vara ledig 2 veckor iaf tänkte jag, sen tar jag kanske någon vecka där jag jobbar lite bara sen har jag tänkt jobba rätt mycket i höst!

Riktigt köttigt övre bröst och axelpass i fredags! Först tränade jag mage och vader på dagen med jobbet. Testade hur stark jag är i sned hantelpress (är som sagt som svagast nu) och gjorde en 10a på 41kg-hantlarna.

Träningsvärk <3

Idag fick jag äntligen sova hur länge jag ville efter att ha gått upp vid 7 nu i flera veckor. Fan vad skönt! Hängde med Ida på en morgonpromenad och eftersom jag tänkte att jag skulle bli hungrig så tog jag med lite blandade nötter som matsäck :) Nöjd!

Sen blev det en golfrunda med PG och Robin. Gick runt på 20 slag vilket är PB för mig! 3 slag (par) på alla hål utom 4e där jag hamna i bunkern och klantade mig så jag fick 5 slag där.


 Frontböj, rikitgt skön övning för främre lår.

Idag och jag var på atletklubben i Västervik och tränade förut. Fantastiskt benpass :)

* 3 set knäböj

* 3 set frontböj

* 3 set benspark

* 3 set liggande lårcurl

* 3 set sittande lårcurl (sjuukt tryck i baksida lår!)

* 2-3 set raka marklyft

* Utfallssteg med hantlar

 Dålig lår?

Började med testohöjare i fredags, brukar dröja några dagar innan man märker något men snart så :)

Bra jobb som fan!

 Jag har ett fantastiskt jobb, speciellt nu på sommarn! Här är från förra veckan då vi besökte Kvilleken. I tisdags var vi på skärgårdstur utanför Loftahammar, idag var vi i Söderköping och åt glass. Måndag, onsdag och imorgon åker vi och tränar :) Dessutom har jag väldigt bra kollegor ;) Ta åt er om någon av er läser detta :)
Sen efter jobbet idag var jag hos min ena stödkomisar och spelade tv-spel, inte tråkigt det heller! Vi brukar träna men hittar på lite annat ibland.

 Tränade rygg idag.. Försöker att inte bry mig om hur stark/klen jag är men ändå bra att ha lite koll för att se om man ökar i muskelmassa! En 5a på 100 kg i latsdrag i 3e set, hyfsat strikt, nu när jag är som klenast på länge (Deffat, festa och inte så mycket tillskott)

 Igår tränade jag ben, både fram och baksida på samma pass och relativt lugnt men känner av en skön träningsvärk idag ändå :)  Tänk att träningsvärk kan vara så underbart :D
Tycker mitt lår ändå ser rätt ok ut på bilden trots att dom "släpar" en del... Men nu jävlar ska dom växa!


Vägde 83,5kg på gymmet förut och har nog gått upp till 7% bf igen. Där kan jag hålla mig rätt lätt men nere på 6% är svårt att hålla sig.. Känns som min kropp vill ha en fettprocent på runt 7% !

Min älsklings blogg: http://idaafransson.blogg.se

Fettförbrännande snacks!

Mandlar - smidigt att ha mig sig, bra fetter, mycket protein och näringsämnen!

I en studie av Journal of Obesity fick 65 överviktiga deltagare som ätit mandlar en dubbelt så stor minskning av midjemåttet och 56 procent mer minskning av kroppsfett jämfört med de som ätit samma mängd kalorier utan mandlar.

Ett bevis på att det är skillnad på kalorier och kalorier...
Men kom ihåg, även att mandlar är nyttiga på flera sätt så blir det ändå inte bra om man äter FÖR mycket av dem, det leder till ett stort kalorieöverskott vilket leder till att man lägger på sig fett...

Mörk choklad - Polyfenolerna i mörk choklad innehåller antioxidanter som ökar cirkulationen och gör dig pigg! Men även här, ät inte för mycket då mörk choklad innehåller mycket kalorier och lätt skapar ett överskott...

  <3 Kärlek kan man aldrig få för mycket av ;)

En studie från universitetet i Arizona har kommit fram till att hallon och jordgubbar kan få dig att förbränna 30% mer fett när du tränar. 30% är mycket! Hallon och jordgubbar innehåller dessutom mycket antioxidanter och innehåller lite kalorier vilket gör att du kan äta rätt mycket av dem...

 Jag gillar inte hallon men i havredrinken funkar dom fint :)


Tillbaka igen!

 Tog några bilder förut men jag såg så tunn och helt utan tryck på dom så jag valde den här som är från tidigare då jag har tryck och inte hade festat flera dagar på raken :p

Tre riktigt roliga dagar i Västervik! Fest, dålig kost, lite sömn och en del godsaker.. Bra för träningen ju! Eller :)
Nej det sabbar lite, tappar lite muskler och lägger på sig lite fett men eftersom det är så kort tid så hinnner det inte hända så mycket även fast det känns som man tappat förton kilo muskler!

Tränade med jobbet idag och det blev ett "jazzpass" där jag körde igenom hela överkroppen med lite lättare vikter och inte till failure, skönt att få lite tryck igen iaf! Imorgon ska vi ut på skärgårdstur med jobbet sen till Horn och grilla. Syrran är nere nu med lilla min lilla systerdotter Emme :)
Sen blir det ett benpass och även det blir jazzpass sen drar jag igång "på riktigt" på onsdag igen! Då har förmodligen slöheten efter helgen släppt oxå :)

Ska dra igång med lite bra kosttillskott från http://www.muskelbygget.se/ med nu i veckan!

 Blåbär och hallon, ett måste i havredrinken! Ytterligare en studie tyder på att hallon ökar fettförbränningen, mer om det i kommande inlägg!

Min havredrink (frukost och ibland mellanmål)

* 2-3,5 dl havregryn (Mängden varieras beroende på om jag deffar eller bygger samt beroende på hur jag äter i övrigt)

* 3-4 dl mjölk

* 10-20 gram Whey Tech 3kg

* Blåbär/hallon

* lite rapsolja

* eventuellt lite lättkesella

Mixa och drink!

Du får i dig allt du behöver på ett smidigt sätt:

Bra kolhydrater, mycket protein med hög kvalité, fibrer, bra fetter, mineraler och antioxidanter

Semester och fest!

Som ni märkt har jag inte skrivit så mycket blogg på sista tiden.. Det är av två anledningar, jag har jobbat mycket och det är på grund av att det är sommar och jag är lite mindre seriös med träningen. Jag tränar fortfarande mycket men eftersom det är så kul att festa så blir tränigen lite lidande, men det är det värt :)


 Den seriösa sidan av mig... blir mycket seriös i Västervik i veckan :p

Känt mig svag den här veckan, delvis pga att jag slutat med PWO och delvis för jag jobbat mycket. Jag har inget fysiskt krävande jobb förutom att jag får träna på arbetstid, men kan jag inte sova så mycket som jag vill när jag jobbar :p Kosten kan jag sköta bra eftersom jag får både frukost och rätt bra mat på jobbet :)

I måndags tränade jag rygg när vi var och tränade med jobbet sen på kvällen sprang jag 5 km med Robin, eller skulle sprungit 5 km men orkade bara 4 haha! Men det räcker :p


Igår dubbla pass, första blev baksida lår, ett intensivt och kort pass sen framsida lår på kvällen vilket oxå blev rätt intensivt. Idag mage och underarmar när vi var med jobbet sen axlar, övre bröst och lite triceps på kvällen.

Håller fortfarande rätt bra form (6.0-6,5% bf)

 Åt lax och potatis förut igen, är fan bland det godaste jag vet!

En stekt laxfilé med havssalt och citronpeppar
Kokt färskpotatis med skalen på
Lite lättkesella blandat med lite vitlök och lite chili
Grönsaker: Majs,paprika och rödlök
Vitlöksbröd med smör och ost

Gott, bra för musklerna, bra för fettförbränningen och bra för hälsan :)

 Väldigt kär i min Ida...


  Musklerna mår kanske inte så bra av att festa men jag gör det :)

Imorgon åker jag, acke, lotta, malin och martin till lysingsbadet där vi ska bo i stuga från torsdag till söndag. Det är tradition! Ida kommer dit på lördag och så kommmer lite andra kompisar och hälsar på. Rikitgt skoj! Blir att umgås, festa, busa och så!

Men jag som är så seriös med träningen och kosten ska väl inte festa massor!?

Om du vill vara så seriös som möjligt med träningen och få ut så mycket som möjligt ska du självklart inte dricka nånting. Du ska träna hårt hela tiden, äta bra hela tiden och se till att sova bra hela tiden. Men som jag sagt innan, jag tycker det är värt att festa, jag tappar lite på gymmet men jag tycker det är så kul att festa.

Jag bygger hellre 1 kg muskler på ett år och festar och har kul med mina vänner än att bygga 1,5 kg muskler till exempel och är nykter. Men man kan ju på fest nykter? Sant, och det är jag ibland med det är inte lika kul ;)

Nästa vecka på gymmet blir tung såklart men sen är det hårdkörning som gäller och efter en sån här vecka brukar jag komma tillbaka och vara mer motiverad än innan!

Ett litet slutord: Fråga er om det är värt att festa? Om du har roligt, sköter dig (inte bråkar osv) och inte får någon ångst så festa med gott samvete, så länge du sköter kosten och träningen i veckorna så förstör det inte så mycket med lite festande på sommaren, det kommer ju 9-10 månader då du förmodligen kommer festa mycket mindre och bygga muskler :)

Nu tar jag semester från träningen och bloggen ett tag som sagt och åker iväg på en av årets roligaste veckor och återkommer nästa vecka igen :)

Aktiva dagar!

 

Igår spelade jag golf med en klient på jobbet, det gick riktigt bra med tanke på att det var första gången han spelade. På eftermiddagen var jag med jobbet och tränade. Blev ett magpass. Senare körde jag underarmar och vader.

Idag blev det en oxå lite golf på jobbet men bara på rangen. Efter jobbet var jag och tränade med stödkompis och idag blev det baksida lår och lite framsida. Imorgon blir det simning på jobbet sen gym på eftermiddagen sen efter jobbet ska jag ut och jogga en sväng med en kollega om knät håller för det. Aktiva dagar alltså :)Amino Liquid Xtreeme - färdigblandade aminosyror, räcker med en klunk.. inte så gott men väldgt smidigt :)


Lite basic om att deffa och bygga:

För att bygga muskler måste man ligga på kalorieöverskott (under normala omständigheter) vilket innebär att man måste äta/dricka fler kalorier än man förbrukar. Normalt brukar man rekommendera att ligga på ca 500 kcal överskott. Större överskott leder inte till större muskeltillväxt, dock leder det till större fettökning. Egentligen räcker det att ligga på 1 kcal i överskott för att bygga muskler, men eftersom det är omöjligt att räkna ut exakt hur många kcal man behöver så är det bättre att ligga några hundra kcal för att vara på den säkra sidan. Under "bulk" (när man bygger muskler) lägger man på sig fett. Hur mycket fett man måste lägga på sig för att bygga är lte individuell, det beror delvis på dina gener men även på hur bra koll du har på vad, hur mycket och när du ska äta.

För att deffa måste man ligga på kaloriunderskott och det innebär att man får i sig färre kcal än man förbrukar. Normalt brukar man säga att man ska ligga på ca 500 kcal underskott vilket leder till en fettförlust på cirka 0,5 kg / vecka. Många vill gå ner fort men då är risken stor att man tappar muskelmassa oxå. Det viktigaste för att inte tappa muskelmassa under deff är att äta tillräckligt med protein.

Detta innebär att det är omöjligt att bygga muskler och deffa samtidigt. I vissa fall går det dock: Om du är nybörjare, om du har varit ifrån träningen en tid och sedan börjar träna igen, om du extrema gener eller om du tar steroider.

För att d

Dagens pass...

http://www.traningshuset.se/ Jag med på hemsidan :)

Notera muskelbyggetlinnet oxå :) http://muskelbygget.se

Vikt på gymmet idag 84 kg. Träningsvärk i benen fortfarande och lite i ryggen från igår!
Dagens pass - övre pass, axlar och lite triceps

* 3 set snedbänk

* 3 set snedbänk/axlar i smith med mycket lutning

* 3 set axelpress med stång - omvänt grepp

* 3 set cablecross + 3 set cablecross med handtagen där nere - Fantastiskt tryck i både pecs och frontdelta :D

12 set på cirka 25 minuter

* 3 set utsida axlar med hantel lutande på bänk

* 3 set utsida axlar cablecross

* 3 set triceps - pushdowns
 Lite golf på jobbet idag. Bara på rangen men imorgon kanske vi tar en runda :) Blir nog ett gympass imorgon på jobbet oxå!

Träna med någon!

 Hailand i töst!?

Dagens träningstips: Träna ihop med någon! Även fast man tror att man tränar hårt när man tränar själv så pressar man sig oftast lite extra när man tränar ihop med någon och passet blir intensivare!
För mig är det svårt att alltid träna ihop med någon eftersom jag jobbar oregelbundet och mitt träningschema ser olika ut från vecka till vecka men att träna ihop med någon ibland iaf blir ett lyft i träningen!

Bra ryggpass ihop med Christian Holmberg idag! Och igår fick jag hjälp av Offe när jag tränade ben. Är fortfarade svag i knäböj men det känns bättre och bättre att köra knäböj.. Fick till rätt bra djup igår oxå.


Dagen träningsmattips: Tacos! Fan vad gott, Ida och jag äter det varje vecka och våra muskler mår bra av det ;)

 Man måste inte äta var 3e timme eller sova minst 8 timmar varje natt men att ha hyfsad koll på vad, hur mycket och när man äter är en stor fördel om man ska bygga muskler eller deffa! Sömnen är väldigt viktigt oxå för träningsresultaten men vissa klarar sig med mindre än 8 timmar och vissa behöver mer. En tuppis på dagen är oxå bra :)

Jag sov på jobbet inatt och sov därför väldigt dåligt men "kompliterade" det med 2 tuppisar idag :p och räknar med att sova bättre hemma i min egen säng med min söta älskling sovandes bredvid...


Hej!

I tisdags spelade jag fotboll och skadad knät. igen. Nu är det sista gången jag spelar... Har haft jävligt ont nu i några dagar. Det gör mest ont när jag sitter med knät böjt. Gjorde rikigt ont ett par nätter oxå när jag skulle sova men när jag tränade baksida lår i fredags kändes inget. Idag ska jag köra framsida lår och det borde oxå gå bra :)

Kai Greene har tränat lår mer än en gång... eller två ;)
 Igår grillade jag, Ida och Tuva! Blev några öl oxå :)

Idag började jag jobba 14,30 på Stenbäcken. Jag jobbar dagtid där nu egentligen men idag och nästa helg jobbar jag extra vilket innebär att jag kommer jobba 9 dagar på raken nu.. Jag tycker inte man ska jobba mycket på sommarn egentligen men jag har varit ledig och kommer vara ledig mer och dessutom kommer det inte vara så fint väder... Trivs bra på jobbet med, speciellt nu när Jens jobbar på samma ställe :)
V.28 jobbar jag bara måndag, sen ledig resten av den veckan!

Nu ska jag börja med maten för sen blir det knäböj och sånt fränt :p

Magnesium

Magnesium (Mg)- ett muskelbyggarmineral! ZMA PF 

Magnesium är efter kalium det vanligaste mineralämnet i cellen. Det finns mellan 20 och 26 gram i kroppen varav 60% finns i skelettet och 26% i musklerna. Mg underlättar reaktioner där ATP är inblandat. ATP används huvudsakligen som bränsle i levande celler.)Magnesium för skelettet

Magnesium har betydelse för ett starkt skelett. Samman med kalcium och fosfor arbetar det för att bibehålla ett starkt skelett. Men om vi äter för mycket kalcium, vitamin D, fosfor, protein och/eller fett kan det leda till minskat upptaget av magnesium. Därför bör man inte ta kalciumtillskott mot benskörhet utan att först kontrollera sina kalciumnivåer

Magnesium:

* Aktiverar över 100 enzymer och hjälper nerver och muskler att fungera. Behövs för att få ett öppet sinne och bidrar till en god sömn.

* Brister gör att de fria radikalernas aktivitet i cellerna ökar, vilket sätter ner cellernas funktion och därmed ger ett åldrande i förtid.

* Gamla människor har oftast svårt att behålla kalcium och magnesium, och blir därför mer oroliga och sover sämre. Brist på kalcium gör att vi får svårare att somna och magnesiumbrist gör att vi kan vakna mycket tidigt på morgonen.

* Brister gör att irritationströskeln blir lägre och att man oroar sig lättare för saker och ting.

* Under perioder av stark stress kan man förlora mer än hälften av sitt magnesiumlager.

* När vi dricker en Coca Cola förlorar vi cirka 150 mg magnesium. Det beror på att cola-drycken innehåller lika stor mängd av antagonisten fosfor (i form av fosforsyra).

* Brist ger ökad histaminfrisättning i kroppen, vilket leder till allergibesvär.

* Mg förbrukas vid kroppens nedbrytning av alkohol.

* Socker sänker upptaget av både kalcium och magnesium.
Behövs magnesium-tillskott? Ja de flesta behöver förmodligen det eftersom många har brist på det. När man tränar hårt ökar behovet av flera olika mineraler.

Magnesium finns mest i nötter, baljväxter och gröna livsmedel. Nedan följder en lista med saker som innehåller mycket magnesium.

Magnesiuminnehållet i maten (mg/100 g)

pumpafrön, torkade (540)
kakaopulver (520)
vetekli (480)
paranötter (355)
hasselnötter (310)
vetegroddar (290)
sojabönor, torkade (265)
cashewnötter (260)
sojamjöl (245)
torkade nypon (240)
havrekli (235)
bryggerijäst (195)
vita bönor, torkade (184)
linfrön (181)
bovete (180)
grahamsmjöl (130)
mörk choklad, 70 % (130)
rågmjöl (110)
pumpernickel (75)
råris, kokt (43)
räkor (42)
banan (32)
kål (32)
lax (24)
entrecôte (20)
ägg (13

Men det kan ändå vara svårt att få i sig tillräckligt med Magnesium genom kosten. Igår köpte jag ZMA PF  innehåller även det viktiga Zink och vitamin B6.

* Vitamin B6 spelar en mycket viktig roll i proteinomsättningen och är en extremt viktig faktor för användandet av protein som byggnadsmaterial i kroppen. B6 ökar även upptaget av Zink och Magnesium.

* Zink har betydelse för många viktiga hormoner, proteinsyntesen och ämnesomsättningen. Zink är även viktigt för hudens och hårets välbefinnande och behövs för normal sårläkning. Stärker immunförsvaret.

Mer om Zink en annan gång...

RSS 2.0