Deffdax lite...Morgonvikt på min våg: 83,6 (+1kg på en annan våg... )
Vikt på gymmet med kläder: 86,4 kg
Fett %: 6,0% (snäll mätning? 6,2-6,3?)Igår tränade jag första passet efter en helgs slarvigheter, gick bra med tanke på omständigheterna, mig veterligen är det ingen som blivit starkare av att festa, men faktum är att man inte blir så mycket svagare heller ;)

Beror självklart på hur mycket man festar och hur ofta och hur man sköter kosten runt om...
Gästträning i Hultsfred igår med Offe, körde axlar och mage sen åkte jag till Horn för att lira fussball :) Och tidigare på dagen blev det en brännbollsmatch på jobbet, eller burnball som vi säger :P
Jobbar i hultsfred som elevassistent nu några veckor, det är skoj :D
Trippla pass alltså, om man nu kan räkna brännboll (burnboll :P ) som ett träningspass!
 
Idag blev det idrott på morgonen, fotboll mm sen brännboll på eftermiddagen sen ett köttigt benpass på träningshuset... Noterade ett par nya blodådror efter passet, dom är alltid välkomna :)

Kosttillskott
Slutade med novedex, som ja tyckte riktigt bra om, i fredags och trodde jag skulle tappat mer styrka men har bibehållt de mesta känns det som! Imorgon vankas det ryggpass på träningshuset och min sista portion nano APOR :( sen blir det kreatinuppehåll nån månad vilket innebär en viktnedgång (vätska) på något kilo och lite mindre träningsork men ska börja med ett nytt busigt (?) kosttillskott om någon vecka, hard fx som är en testohöjare...

Ny bild, gammal bild, ny bild?

Jag i högform... lågform

Tillbaka igen :)

Riktigt dålig aktivitet här och det kräver en förklaring...
För 2 veckor sen eller när det va jag skrev kände jag mig lite nere typ, inget allvarligt men lite allmänt så bara sen jobbade jag mycket och kände inte att jag hade tid att skriva och ingen direkt motivation.


Ingen tid kanske låter töntigt, "tar väl ingen tid att skriva ett inlägg" men faktum är att det tar tid, jag måste ju tänka igenom vad jag ska skriva så det inte låter för jävligt :P

Jag ser i statistiken att jag ändå har en hel del läsare kvar vilket jag tycker är kul :)
Träningen går bra tycker jag, men märks att det är sommar, blir lite mer fest och lite mindre fokus på träning trots att jag fortfarande tränar hårt, äter bra och tar mina kosttillskott... Har varit ute o åkt en del nu och då är det lite svårare me maten och det, förra veckan åkte vi till Grythyttan på fest sen i söndags till idag har jag varit i Stockholm, Gnesta och Linköping..

Tränade ett pass med Pernilla i Sthlm sen ett pass med Jocke i Gnesta igår och idag blev det dubbla pass på tränigshuset och en golfrunda med Jonte, Anton och Robin...
Imorgon blir det förhoppningsvis beachvolley vid 13 och fotbollsmatch på kvällen. Lojal hemma!
Är fortfarnde skadefri (någorlunda!) i fotbollen och det känns ju självklart bra! Vi har spelat 4 matcher hittills och vunnit 2, 1 lika och loosat 1... Imorgon (idag) bör vi vinna och jag hoppas att jag är tillbaka på mitten igen, sist fick jag spela mittback vilket jag inte tycker är så intressant men klart jag ställer upp för laget ;)
 
Ligger på cirka 6,6-6,8% i BF nu tror jag och tänkte börja deffa lite snart :)
Hade faktiskt tänkt att börja nästa vecka men eftersom jag ska jobba ihjäl mig, 95 timmar(varav 3 sovande jour) på jobbet blir det, rätt sjukt... Men kanske börjar lite smått ändå, behöver ju inte så stora förändringar egentligen när jag deffar, lite mindre gainer, lite mindre portioner och lite mindre kolisar på kvällen är i princip vad jag gör när jag deffar!

Skulle lägga in lite nya bilder här men tar tydligen förton att lägga in så struntar i det....

Vinst 3-0!

45cm-armar. Jag är inte lessen för det. Ja, det är jag på bilden som synes.

Jobbade några timmar sen fick jag ledig för att spela match på Stångåvallen vs Storebro, i ökenhettan lyckades vi besegra våra motståndare med 3-0 efter en gedigen kämparinsats av hela laget. Bra jobbat busgrabbar :)
Personligen tycker jag att jag gjorde en hyfsad match, kämpde på ok men gjorde inget spektakulerät direkt, men det är vinst som räknas va ;)

Är nu på jobbet ånyo, ska fixa dom sista bestyren innan jag får ta mina kvällskosttillskott för att sedan förhoppningsvis få en god natts sömn. Imorgon jobbar jag till 16,30 sedan bär det av till gymmet för att genomföra ett köttigt pass. Blir antigen rygg eller ben imorgon, beror på hur det känns i benen!

Ring inte mig mer ;)
Vinst 3-0!

45cm-armar. Jag är inte lessen för det. Ja, det är jag på bilden som synes.

Jobbade några timmar sen fick jag ledig för att spela match på Stångåvallen vs Storebro, i ökenhettan lyckades vi besegra våra motståndare med 3-0 efter en gedigen kämparinsats av hela laget. Bra jobbat busgrabbar :)
Personligen tycker jag att jag gjorde en hyfsad match, kämpde på ok men gjorde inget spektakulerät direkt, men det är vinst som räknas va ;)

Är nu på jobbet ånyo, ska fixa dom sista bestyren innan jag får ta mina kvällskosttillskott för att sedan förhoppningsvis få en god natts sömn. Imorgon jobbar jag till 16,30 sedan bär det av till gymmet för att genomföra ett köttigt pass. Blir antigen rygg eller ben imorgon, beror på hur det känns i benen!

Ring inte mig mer ;)
Forma muskeln?

Forma musklerna? Mångla tror att man får långa smala muskler genom att träna många reps. (Jag trodde oxå det förr...)

Musklerna blir inte längre, musklernas fästen flyttar sig inte. Muskelns storlek kan givetvis ändra och blir förhoppningsvis större om man tränar den. Tränar man med många repetioner så tränar främst muskelns uthållighet och tillväxten blir inte lika stor som vid "vanlig" styrketräning. Sen kan det vara bra att köra med högre antal reps ibland för att få riktig pump och för att chocka kroppen lite! eller självklart om man är ute efter uthållig styrka!

Om man minskar sin fett% syns musklerna tydligare och ser mer "formade" ut, men då handlar det alltså om att gå ner i fett, inte på vilket sätt man tränar just den muskeln.

Vi har olika muskelfibertyper, de kallas typ1, typ2a och typ2b.

Typ I muskelfibrer används primärt i uthållighetsarbete. Denna typ av muskelfibrer brukar också kallas långsamma fibrer och är känd för dess kapacitet att producera energi med hjälp av syre. Främsta drivmedlet för typ I muskelfibrer är fett vilket gör muskeln mer uthållig och lämpad för uthållighetsträning så som långdistanslöpning.

Typ IIa är en blandning mellan långsamma och snabba muskelfibrer och har både aerobisk (syre) och anaerobisk (glykolytisk) kapacitet. Tillsammans med typ IIb är dessa muskelfibrer i högre grad avsedda för kraft och styrka. 

Typ IIb är snabbare muskelfibrer med hastiga kontraktioner. Typ IIb muskelfibrer är nästan uteslutande anerobiska och har ingen eller väldigt liten möjlighet att utnyttja det aerobiska systemet för energiproduktion. Muskelfiber av typen IIb använder energikällan glykogen som finns lagrat i musklerna. Typ IIb är känsligare för utmattning jämfört med tidigare nämnda muskelfibrer, det beror på mjölksyrabildningen i samband med glykolysen Varje person föds med en unik fördelning av I och II som vi bär med oss länge i livet. Med stigande ålder minskar andelen muskelfibrer typ II och typ I överväger istället.

Här förklaras hur mycket varje muskelfibertyp används inom varje reps-antal och hur mycket styrkan ökar

Repetition Range: Type I, Type IIA, Type IIB, Strength Gains

1-2 repetitions: Very Low, Low, Low, Excellent
3-5 repetitions: Very Low, Low, Decent to Good, Excellent
6-8 repetitions: Very Low, Good, Excellent, Good
9-12 repetitions: Low, Excellent, Very Good, Good Within Rep R.
13-15 repetitions: Decent, Very Good, Decent to Good, Endurance
16-25 repetitions: Very Good, Diminishing, Low, Endurance

* Muskler kan omvandlas mellan olika typer (om det kan ske en omvandling mellan alla typer vet jag inte) beroende på vilken miljö de utsätts för (dvs vilken träning och hur man aktiverar sig i allmänhet).

* Omvandlingen kan gå relativt fort. Under inaktivitet går muskelfibrerna mot mer explosiv typ, och kan förklara varför man får en topp efter viloveckor och liknande.

* Om man byter nerv-ändar på två muskelfibrer kommer de att anta den typ som den andra muskelfibern hade tidigare. Dvs det som styr vilken typ en muskelfiber är, är vilka signaler den utsätts för.

* Mätningar har visat skillnad i muskelfibersammansättning hos samma personer vid olika tillfällen.

 Tänkte jag skulle träna så jag får långa smala muskler men nu läste jag här att det går ju inte påverka musklernas längd :(

Går riktigt bra nu!!

Nano vAPOR!!!!! Den underbara PWO från muscletech visade sig var riktigt bra tydligen :)

3e veckan med Novedex oxå, så den påverkar oxå antar jag, alltid svårt att utvärdera effekten av just ett tillskott om man kör flera samtidigt, sen påverkar ju sömn och kost mycket såklart! Ätit bra och sovit rikitgt bra nu eftersom jag varit ledig. Men iaf, i måndags gjorde jag en 4a på 39orna i andra set och idag började jag med 39orna och hade som mål att klara minst 6reps... men klarade 10!!!! Gick kanske några centimeter mindre djupt, men körde i stort sett likadant som i måndags... Andra set tog jag 41orna och gjorde en 6a sen 3e set 44orna och gjorde en 4a med lite hjälp..

 En muskel!
Sen körde jag axel/bänkpress i smithen ("mellan lutningen") 3 set, 1 set axelpress med stång, utsida axlar med hantlar och utsida axlar i CC. Mage - crunhes på bänk med rep, böj åt sidan, 1 set dips me smalt grepp, 1 set crunches på boll... Jävligt härligt pass! Och långt... mycket snack idag! Mellan seten då såklart :P
 
80lår och grejer? ;)

Morgonvikt idag: 84,4kg (!) och vikt på gymmet 86,4kg, har noterat att gymmets våg visar cirka 1 kg MER så utgår självklart ifrån den nu :) Antar att jag skulle vägt typ 86kg idag på gymmet utan kläder och min fett% är nu förmodligen 6,6% vilket innebär en fettfrivikt (FFV) på 80,3kg :D
Städning - cardio! Arnold och jag...

Sov länge idag, till halv elva! Känns konstigt men rätt skönt.. känner mig lite halvkrasslig så kanske va därför, kännner mig även lite halvkrallig :P

Sen har jag städat idag, astråkigt! Men tänkte innan att nu blir det ett bra cardiopass här :) Städning förbränner fett. Alla fysisk aktivitet förbränner fett. Och det är skönt efteråt med!

Träningen går bra nu, köttat på mig lite tycker jag, även axlarna som fortfarande är viktigast men går o stör mig lite på att utsida axlar är för små! Kollade lite på Arnold som än idag av många anses som den bäste bodybuildern genom tiderna och även han har lite små axlar - självklart sett i förhållande till det runt omkring - pecs och överarmar!

Var för övrigt en kompis som är mycket kunnig inom träning som tyckte min fysik var lik Arnolds, feta pecs, överarmar och vader, kul att höra! Går ju självklart inte jämföra sig med någon som hade typ 30kg mer muskler, bättre symmetri, hårdhet och allt, men om man ser till kroppsformen som ja beskrev innan.

arnold schwarzenegger Är det Arnold eller är det Per Ekbjörn!?

Lite vila nu, sen gymmet för att försöka förbättra just axlar.. övre bröst med såklart sen mage oxå!

Överträning

Blir ett litet kort inlägg här med anledning av mitt citat på FB ""There is no such thing as overtraining, just undereating" " Stämmer ju inte rikitgt kanske men ligger en viss sanning i det, överträning beror ju precis som man hör på namnet att man tränar för mycket, men även att man äter för lite i förhållande till hur mycket man tränar.

Kom ihåg att hård träning kräver mycket energi och närning för att kroppen ska hinna återhämta sig!

Om man märker att träningen går sämre och sämre och att man lättare blir sjuk är det rätt säkra tecken på överträning, eller att man äter för dåligt! Förhöjd vilopuls är ett annat tecken på överträning.

Träna hårt men inte för hårt!

Mage!

Vältränade magmuskler, något av det viktigaste hos oss som tränar, både killar och tjejer. Det är två saker det handlar om för att få fram det där jävla sexpacket (eller åttapack hos dom som fått den genetiska gåvan!)
Det gäller självklart att träna magmusklerna men sen måste man få bort det där fettet på magen.

De flesta vet vid det här laget att punktförbränning inte fungerar, man tränar alltså inte bort fettet på magen genom att göra situps... tyvärr, det vore ju smidigt! När man bränner fett tas fettet från hela kroppen och det fettet på nedre delen av magen är bland det svåraste att få bort av någon anledning...

Magens muskler består av flera olika muskler och de viktigaste är :

* Rectus abdominis - det är den stora synliga magmuskeln och den böjer bäckenet och stödjer ryggraden.
* Obliques - sneda magmusklerna - sitter i två lagar och ansvarar för att rotera bålen samt att stabilisera den
* Transverse Abdominis - innersta magmuskel - skapar tryck och stabilitet inne i magen. Det är den musklen som jobbar hårdast för att hålla magen platt.


"För att träna inre magmuskel måste man köra magträning på boll eller core (heter det så??) blabla"
Nej, alla dessa muskler tränas i olika grad i alla magövningar.

Eftersom magmusklerna används mycket i vardagen är de väldigt tåliga och därför kan man träna mage lite oftare, 2-3 gånger i veckan (Själv försöker jag köra mage två gånger i veckan och tycker det funkar bra).

Många tränar magen för lätt, ligger och köra "förtontals" situps, visst ger det men det är inte optimalt för muskeltillväxten, det tränar mest den uthålliga styrkan i magmusklerna. Försök alltså att träna magen tyngre men ändå använd rätt teknik och se till att ha kontakt med musklera.
Tänk på att magmusklerna även aktiveras en hel del vid tunga övningar som knäböj och marklyft.

Det finns många magövningar, mer eller mindre bra. Vissa magövningar kopplar in iliopsoas, höjtböjaren ganska mycket o magen tränas inte lika aktivt. Inget fel med sådana övningar, bara man vet om det.

Mina tre favoritövningar för mage, som främst akiverar magen (fan va smart ju!) är sittande på knä - böj framåt i med rep eller handtag, sen crunches på bänk med rep, sen stående böj åt sidan i CC...

Det är inte fel att ibland köra lite flera reps på magen, men försök att under största delen av magpasset köra tyngre och färre reps!

Att jag har mage att skriva sånt här trams!


Kosttillskott...

Köttigt benpass igår, var förbannad igår så kötta på lite extra! Idag var jag på gymmet vid typ halv tio och körde ett effektivt mag- och utsida underarms-pass! 7 set mage och 4 set utsida underarmar... Det räcker!

* 3 set sittande på knä - böj framåt
* 3 set crunches på bänk med rep
* 1 töntigt set crunhes på boll

Iväll eller imorgon ska jag skriva om magträning, det är lite inspirerat från senaste bodys artikel om magträning :)

* 3 set hammercurl med extra mycket vridning inåt med händerna, riktigt bra tryck!
* 1 set omvänd biceps med stång

Sen efter passet fick jag ett bra sms om att mitt paket kommit från GG! Och som ett litet barn på julafton så öppnar jag paketet  fort som fan, redan i bilen för det går ju inte vänta 2 minuter innan jag är hemma! Beställde lite "basgrejer" men även ett för mig helt nytt kosttillskott, Nano Vapor! Snygg burk som en viss atlet här i närheten brukar säga ;)
Fick även hem gainer, kreatin, 2 burkar novedex (det jag kör nu och som jag är nöjd med!) en låda swebars, en låda optinut, 4 flaskor TIGHT!, och på köpet en flaska whey refresh och en burk CLA. 

Återkommer till CLA i senare blogginlägg... 

Nu blir det en tuppis, kaffe och frökusar sen fotbolllsträning i Horn :)
 


gammaltaget kort

Drick!

Kvällens tips: Ät kex

Nej, nu blev det tokigt, kvällens tips är att kom ihåg att dricka vatten - Dehydrering (uttrorkning) leder till hämmad fettförbränning och hämmar även anabolismen, så kom ihåg att drick! (i måttlig mängd självklart!)

Min ena råtta har precis konstaterat att det blev svårt att flyga till Canada eftersom man måste flyga över Alaska... Mina råttor ligger för övrigt i träningsläger på fönsterbrädet hemma, jag vet inte riktigt vad dom tränar inför men dom ligger där iallfall!

Träna tungt!

 Som bodybuilder har jag investerat så mycket i min kropp att jag måste förvara den i ett bankfack om nätterna...

Var nere och tränade i morse, första passet sen i torsdags... I fredags festade jag lite så tränade inte fredag lördag på grund av det, sen igår jobbade jag...

Beslutade innan passet att jag ska köra en tung vecka, dvs tyngre vikter och färre reps! Jag  brukar ju alltid variera träningen så jag kör varierande antal reps på samma pass, oftast mellan 4 och 15 reps, men nu tänkte jag kör en tung vecka som sagt och ligga mellan 4 och 6 reps! Utsida axlar blev lite blir reps, 6-8, eftersom det är så lätt att koppla in trapsen där om man kör för tungt...

Mitt pass såg ut så här:

* 3 set axelpress (hantlar!) me lite lutning - 36kg *6 reps, 39kg * 4 reps, 39kg *4reps

* 5 set axelpress i smithen - 90 kg*6 reps, 95kg*5 reps, 100kg*4reps, 100kg*4reps, 105kg*3 reps

* 3 set lyft åt sidan i CC - 20kg * ca 8reps, 20kg * ca 8 reps, 20kg * ca 8 reps

* 3 set lyft åt sidan lutande på bänk - 16 kg* ca 6 reps, 16kg* ca 6 reps, 16kg* ca 6 reps


 Syrran och Emme var nere förra veckan. Hon är bra gullig den här lilla ungen!

Den här veckan ska jag försöka skriva lite mer här, bland annat ett inlägg om magträning och lite om hur man kan variera tyngre och lättare träningsperioder så fortsatt läs och kommentera gärna, har inte fått nån kommentar på typ förton år nu!

Nu blir det benträning om en timme drygt sen ikväll är det jobbet som gäller...

Havregryn - älskar

Som ni förstått flera gånger tidigare är jag kär i havregryn eller haferflocken som det heter på tyska :P Det finns flera anledningar till det. Havregrynsdrinkarna (Havregryn, blåbär/hallon, protte, mjölk) är ett smidigt sätt att få i sig det musklerna behöver. Havregryn innehåller i stort sett allt vi behöver för att utvecka vår fysik och för att kroppen ska må bra.

Lite fakta om dom små gulliga havregrynen:

Havrekli innehåller fibersorten betaglukan, som förutom att sänka kolesterolhalten hjälper till att stabilisera blodsockernivån samt kan hjälpa immunförsvaret mot bakterieinfektioner. Havre är även den enda källan till vissa antioxidanter som kallas avenantramider. Dessa tros ha egenskaper som kan skydda kroppen från åderförkalkningHavre är perfekt för frukosten. Men även som mellanmål! Havre ger kroppen långsamma kolhydrater som räcker länge över dagen, B-vitaminer, magnesium, järn, kalium, tiamin och zink.

Kombinera gärna havre med C-vitamin för bättre upptag och effekt i kroppen. 

Havregryn innehåller faktiskt relativt mycket protein, 13gram/100gram.

Andelen av aminosyran tryptofan hög i havre. Av tryptofan tillverkar kroppen hormonet serotonin.

Serotonin, när det är fritt mellan synapserna i hjärnan, får oss att känna oss lugna och tillfreds. Äter du mycket havregryn tillsammans med C-vitamin kan du bli på bättre humör därför att depåerna av serotonin i hjärnan ökar.

Havregryn innehåller även en del fett och den största delen av det fettet är enkelomättade fetter (bra fett)

Havregryn är alltså riktigt bra, man kan antingen göra havregrynsdrinken som jag alltid tjatar om, eller havregrynsgröt om man hellre vill det, annars kan man göra som en kompis gjorde för länge sen när jag berättade att havregryn är bra.. Han tog en stor skål full med havregryn och satt och åt! Han insåg rätt snabbt att det var väldigt torrt och jobbigt att äta, men jag tror han ändå envisades med att få i sig den där skålen med havregryn - jag hade ju sagt att det var bra med havregryn ;)

RSS 2.0