Muskelfibertyp

Forma musklerna? Mångla tror att man får långa smala muskler genom att träna många reps. (Jag trodde oxå det förr...)

Musklerna blir inte längre, musklernas fästen flyttar sig inte. Muskelns storlek kan givetvis ändra och blir förhoppningsvis större om man tränar den. Tränar man med många repetioner så tränar främst muskelns uthållighet och tillväxten blir inte lika stor som vid "vanlig" styrketräning. Sen kan det vara bra att köra med högre antal reps ibland för att få riktig pump och för att chocka kroppen lite! eller självklart om man är ute efter uthållig styrka!

Om man minskar sin fett% syns musklerna tydligare och ser mer "formade" ut, men då handlar det alltså om att gå ner i fett, inte på vilket sätt man tränar just den muskeln.

Vi har olika muskelfibertyper, de kallas typ1, typ2a och typ2b.

Typ I muskelfibrer används primärt i uthållighetsarbete. Denna typ av muskelfibrer brukar också kallas långsamma fibrer och är känd för dess kapacitet att producera energi med hjälp av syre. Främsta drivmedlet för typ I muskelfibrer är fett vilket gör muskeln mer uthållig och lämpad för uthållighetsträning så som långdistanslöpning.

Typ IIa är en blandning mellan långsamma och snabba muskelfibrer och har både aerobisk (syre) och anaerobisk (glykolytisk) kapacitet. Tillsammans med typ IIb är dessa muskelfibrer i högre grad avsedda för kraft och styrka. 

Typ IIb är snabbare muskelfibrer med hastiga kontraktioner. Typ IIb muskelfibrer är nästan uteslutande anerobiska och har ingen eller väldigt liten möjlighet att utnyttja det aerobiska systemet för energiproduktion. Muskelfiber av typen IIb använder energikällan glykogen som finns lagrat i musklerna. Typ IIb är känsligare för utmattning jämfört med tidigare nämnda muskelfibrer, det beror på mjölksyrabildningen i samband med glykolysen Varje person föds med en unik fördelning av I och II som vi bär med oss länge i livet. Med stigande ålder minskar andelen muskelfibrer typ II och typ I överväger istället.

Här förklaras hur mycket varje muskelfibertyp används inom varje reps-antal och hur mycket styrkan ökar

Repetition Range: Type I, Type IIA, Type IIB, Strength Gains

1-2 repetitions: Very Low, Low, Low, Excellent
3-5 repetitions: Very Low, Low, Decent to Good, Excellent
6-8 repetitions: Very Low, Good, Excellent, Good
9-12 repetitions: Low, Excellent, Very Good, Good Within Rep R.
13-15 repetitions: Decent, Very Good, Decent to Good, Endurance
16-25 repetitions: Very Good, Diminishing, Low, Endurance

* Muskler kan omvandlas mellan olika typer (om det kan ske en omvandling mellan alla typer vet jag inte) beroende på vilken miljö de utsätts för (dvs vilken träning och hur man aktiverar sig i allmänhet).

* Omvandlingen kan gå relativt fort. Under inaktivitet går muskelfibrerna mot mer explosiv typ, och kan förklara varför man får en topp efter viloveckor och liknande.

* Om man byter nerv-ändar på två muskelfibrer kommer de att anta den typ som den andra muskelfibern hade tidigare. Dvs det som styr vilken typ en muskelfiber är, är vilka signaler den utsätts för.

* Mätningar har visat skillnad i muskelfibersammansättning hos samma personer vid olika tillfällen.

Utkast: Nov. 28, 2013

Tränade lite ben på world class på morgonen med coach. Han tränade dock armar. Senare på dagen blev de promenad till och från sjukhuset där jag röntgade min arm. Har ätit rätt lite kolisar idag eftersom de blir ätardag imorgon :) ska träna bröst och axlar på th på förmiddagen sen göra, men framförallt äta, pepparkakshus senare med emme och mamma! Det är bland de godaste jag vet. På kvällen ska jag eventuellt träna mage med Tina sen äta varma mackor. Lär behövas att fylla på med extra kolisar imorgon eftersom de vankas crossfit med Anton och Kim på lördag :)

Träningssugen!

Nu har jag inte tränat sen i fredags och börjar bli riktigt träningssugen! Förtöntningen blir bättre och bättre för varje dag så idag känner jag mig redo för ett pass. Blir dock ett jazzpass. Ikväll ska jag till Norrköping och hälsa på Louling www.louisemariia.blogg.se och hämta Tina på jobbet och då passar jag på att gästträna lite. Tänkte prova World Class där idag. Det lutar åt att jag tränar lite rygg och utsida axlar (såklart!) . Imorgonbitti ska jag träna ben på World Class här i stan.
 
9e dagen på deffen och det syns redan stor skillnad. Jag ser skillad från dag till dag och det känns riktigt bra! Det kommer snart lite före och efterbilder och så ska jag försöka ta mer bilder när jag tränar. Tror att många vill läsa och se bilder på olika övningar?
 
Lite julklasstips: Länken till höger: Upplevelse.com och länken över: http://muskelbygget.se/
 
 
 
Tänker på min vän Carolina som heter bettersorethansorry på Instagram, följ henne för riktigt bra inspiration :)
 
 
 
 

Vatten för att öka fettförbränningen!?

Ett av mina favoritämnen att skriva om.. Tränings- och kostmyter!
 
"Vatten sköljer bort fett"
NEJ! Att dricka mycket vatten för att öka fettförbränningen är lönlöst. Vatten löser inte upp fettet och gör inte heller fettet lättare att bränna. Däremot minskar hungern av ett stort glas vatten före måltiden vilket kanske gör att man äter lite mindre. Dock så hämmas fettförbränningen, och prestationen, om man är uttorkad.
 
Sen så kan energiförbrukningen i kroppen öka lite om man dricker iskallt vatten eftersom det går åt energi att värma upp vattnet :) Men det är endast några få kalorier vi pratar om då.
 
Vatten är viktigt för transport av näringsämnen i kroppen och nödvändigt för fettförbränningen, dock så hjälper det inte att dricka mer än "normalt" för att öka fettförbränningen.
 
 
 

ORAC

ORAC, (oxygen radical absorption capacity)är ett värde för hur mycket antioxidanter ett visst livsmedel innehåller. Det finns flera olika metoder att mäta detta på och ingen av dem är riktigt att lita på. ORAC har dock visat sig vara den mest använda och med dessa värden får du en bra fingervisning på hur mycket antioxidanter ett livsmedel innehåller. Inga värden är helt exakta. I genomsnitt behöver vi få i oss antioxidanter som motsvarar ca. 3000 ORAC per dag.
 
Men tänk på att denna tabell bara visar hur mycket antioxidanter olika livsmedel innehåller. Mörk choklad ligger väldigt högt som ni ser men 100 gram mörk choklad innehåller typ 500 kcal vilket är mycket för att vara 100 gram av något. ÅTERIGEN, hur nyttigt man än äter så går man ändå upp i vikt om man hamnar på kaloriöverskott. 
 
Livsmedel ORAC värde per 100 g.
Gojibär, torkade 20000-30000
Acaibär, torkade 18400
Mörk choklad 13120
Mangostan 12000
Granatäpplejuice 10500
Mjölkchoklad 6740
Katrinplommon 5770
Pekannöt 5770
Yerba Mate 5102
Blåbär 4460
Granatäpple 3307
Rooibos Te 3132
Svart Te 2947
Russin 2830
Grönt Te 2701
Björnbär 2036
Grönkål 1770
Tranbär 1750
Vitlök 1662
Jordgubbar 1540
Spenat 1260
Hallon 1220
Gul squash 1150
Brysselkål 980
Plommon 949
Ångkokt spenat 909
Broccoli 890
Rödbetor 840
Avocado 782
Apelsin 750
Blåa vindruvor 739
Röd paprika 710
Körsbär 670
Kiwi 610
Baked Beans 503
Blodgrape 495
Grapefrukt 460
Kidneybönor 460
Gul lök 450
Majs 400
Aubergine 390
Blomkål 385
Frusna ärtor 375
Potatis 300
Sötpotatis 295
Kål 295
Sallad 265
Nätmelon 250
Äpple 218
Morot 210
Banan 210
Tofu 205
Tomat 195
Zucchini 176
Aprikos 175
Persika 170
Päron 134
Vattenmelon 100
Gurka 60

Komplett kosttillskott

http://muskelbygget.se/sv/vitaminer-och-mineraler/produktvisning/?item=prod_prod-s1%2F444
Monster PAK
En väldigt komplett kosttillskott! Kolla bara på innehållsförteckningen!
Alla vitaminer och mineraler, ""GRÖNA" NÄRINGSÄMNEN" som t.ex ginseng och vitlök, vätegräs, Spirulina, blablablabla massa nyttigt(!), ämnen som ökar fettförbränningen, ämnen som ökar prestation, omega 3, CLA, ämnen som är bra för hälsan, aminosyror (dock i väldigt liten mängd)
Som sagt, väldigt komplett kosttillskott!
 
Igår blev jag sjuk och idag är jag sjuk så är på dåligt humör :( Men har sån tur som har Tina som är ledig i helgen som skämmer bort mig ännu mer än vanligt. Har det oförskämt bra!  Deffen ligger på is i helgen kan man säga. Blev några promenader men även en hel del godis och glass igår.. Idag har jag ätit hyfsat än men vankas glass i afton med :) Imorn ska jag till skolan ett par dagar, det ska bli kul men riktigt tråkigt när jag inte mår bra..
 
Nu är det ju så här att jag är lite speciell när det gäller vissa saker. Eller mycket speciell när det gäller många saker kanske man kan säga.. Så jag oroar mig för att jag kommer bli på dåligt humör när någon frågar "Är du förkyld?" Jag vet att folk gör det i all välmening men jag kan inte rå för det, jag hatar verkligen den frågan!
 
Bloggtips: http://momscandoit.blogg.se/
 
 

Vanligaste träningsmyten??

En vanlig fråga som jag får (och säkert många andra som tränar) är vad som händer när vi slutar att träna. Vad händer undrar jag då? "Ja blir inte dina muskler fett" brukar man få höra då. Jag vet att ja skrivit om det här innan flera gånger men eftersom de tycks vara en av de vanligaste myterna så känner ja att måste ta upp det igen.
 
NEEEEEJ muskler blir aldrig fett. Och samma sak tvärtom. Många tror att feta människor bygger muskler lättare för att de har mycket att "omvandla" men nej, fett blir aldrig muskler heller.
 
Förmodligen är chansen att en muskelcell ska "förvandlas" till en fettcell lika stor som att en muskelcell skulle "förvandlas" till en hjärncell t.ex.
 
Det som händer när man slutar träna och inte längre aktiverar musklerna är att de blir mindre. Äter man "normalt" så tappar man inte allt man byggt upp men i början tappar man mycket som många av er förmodligen märkt när ni haft en längre träningsuppehåll. Dock finns det som tur är något som kallas muskelminne vilket gör att man lättare bygger upp det man tappat när man väl sätter gång igen. Om man fortsätter att äta som man gjorde när man tränade (och förbrukade mer) så lägger man på sig fett.
 
 

Världens köttigaste katt lite

Den här katten heter Leif. Han var en söt liten kattunge en gång i tiden. En vacker dag drog polarna med honom till gymmet. Leif fick blodad tand direkt och blev fast blev hanltar och skivstänger! Han började äta allt bättre mat, han begärde extra bra kattmat av sin husse och husse gick med på det. Alla de andra katterna berättade för Leif att han hade riktitgt bra förutsättningar att bli den köttigaste katten i hela världen! Ojdå tänkte Leif, kan jag verkligen bli det? Leif tvivlade på det först men sen började han tro allt mer på sig själv. Han skulle bli den köttigaste katten i hela världen! Idag, 15 år senare så är han den köttigaste katten! Inte nog med det, han är en riktigt trevlig katt som spinner mycket.
 
Vad har vi lärt oss av berättelsen om katten Leif? Jo att man ska tro på sig själv :)

julklappstips

Klicka på länken till höger för bra julklappstips! Upplevelser, roligare att få än saker...

Cykling vs löpning


"Kolisar är det huvudsakliga bränslet vid träning över 65% av maximum. Men fett används oxå som bränsle. Studien visade att löpning förbränner mer fett än cykling. De mätte fettanvändandet under cykling och löping på 60,65,70,75 och 80% ax maxansträngning. Vid cykling krävs mer kraft av benen och höftpartiet vilket ökar användandet av kolisar. "

Men måste väl tillägga att cykla fortfarande är en bra cardiometod för den som hellre vill cykla än att jogga! Cykla förbränner fortfarande fett och ger bättre kondition! Dessutom tränar lårmuskulaturen bättre vid cykling även fast det "inte bygger några 80-lår" direkt!


Jag vill ha en sån här!

Varför skumgodis?!

Idag blev det morgonträning på World Class med Kim samt lite posering. Jag tog en liten havredrink när jag vaknade vid 7 sen PWO, kaffe och några skummisar innan passet.. och protein och skummisar efter passet.
Dagens PWO: BeowulfBeowulf 
 
I eftermiddag blir det nog en promenad till gymmet där jag ska köra lite stepmaskin eller något annat kul...
 
Jag tror det flesta har lite koll på det här med skumgodiset jag äter men här kommer lite mer förklaring: Det är snabba kolhydrater och fyller ett syfte, innan passet leder det till en insulinpåslag (ju snabbare kolisar - GI desto mer insulin) . Insunlin i samband med träning är prestationshöjande, bättre ork och tryck. Speciellt bra effekt ger det när man är på diet och inte äter lika mycket kolisar i övrigt. Noterbart är att det är innan träning. Jag äter dom ca 20-30 minuter innan träningen. Efter träning så ska glykogendepoerna fyllas på. Det är kolisar som lagras i musklerna. Då använder jag annars gainer som innehåller protein och snabba kolisar. När jag deffar så blir jag mer godissugen och tar istället protein och skumgodis (som är snabba kolisar) efter träningen :)
 
Kom ihåg att det är fortfarande bra mat som gäller i "grunden" när det gäller både deff och när man bygger. Nu räknar jag inte kalorier exakt men säg att jag ligger på 2500 kcal nu kanske och då äter jag kanske 10 skummisar på en dag som ger ca 300 kcal.
 
100% Whey Protein Professional 100% Whey Protein Professional 5kg Kom ihåg att det är proteinet som är det viktigast runt träningen, både på diet och annars också...
 
BCAA Powder 12000  - Aminosyror funkar också bra, själv föredrar jag aminosyror precis innan träning (som är snabbare än proteinpulver) sen protein direkt efter passet.
 
 

Deff dag 2

Dag 2 på deffen. Känns asbra och syns redan skillnad!
 
Började med ytterligare ett par kosttillskott idag: Dibencozide och Tribulon Black .
 
Såg här såg/ser min dag ut (Skriver inte med alla kosttillskott idag. Det är samma som igår)
 
07,00 (vaknade första gången) : 20-25 gram 100% Whey Protein Professional
 
09,30: Kaffe+grönt te (samma ett antal gånger senare under dagen)

Både kaffe och grönt te ökar fettförbränningen om det intas innan måltid och innan träning. Tillsammans så ökar de fettförbränningen extra. 1+1 = 3 i det här fallet :)
 
10.00: Havredrink- 2 dl havregryn, 100% Whey Protein Professional, minimjölk och bär.
 
12,00: Äggvita (3 dl typ)
 
13,00: Squasch ca 40 minuter.  Direkt efteråt 100% Whey Protein Professional + 5-6 skumtomtar
 
15,00: Spagetti och köttfärssås.
 
17,30: Rivna morötter+ingefära, 3 dl äggvita, lite apelsin och 2 riskakor (Lite specialmåltid!)
 
18,45 (typ?): BCAA Hypertrophy +kreatin - Bröst och axlar.
 
19,45: 100% Whey Protein Professional + 6 skumtomtar
 
21,00: Lax, potatis+avokado/kvarg-sås, lite grönsaker
 
Liten kvällspromenad och möta underbaringen :)
 
Innan läggdags: Kvällsprotein eller kvarg
 
 
Tänk på att det spelar ingen roll hur mycket ni än läser min blogg eller någon annans heller för den delen, ni får inga resultat om ni inte tar till er något. Det räcker inte med att vilja träna och att äta bra och så vidare. Man måste göra jobbet också för att få resultat. Hur mycket jobb du vill lägga ner är upp till dig..
 
En annan sak som är viktigt för att lyckas är att lära sig grunderna i näringslära. Det finns många som tror att de äter bra men ofta inte gör det eftersom de inte förstår grunderna.
T.ex många som äter för lite för att de är rädda att lägga på sig fett.
 
 
 
 
 

Första dagen på deffen

Idag började jag äntligen min Thailandsdeff!
 
Morgonvikt (Tinas våg) 88,8 kg. Midjemått 88 cm. Fettprocent 9,0 %
Tog några fettobilder med imorse men jag ser lite för rackig för att lägga ut dom... Idag blir ingen cardio förutom promenaderna till och från gymmet. Tina och jag körde ben på Actic :)
Tänkte förklara lite hur jag äter idag när jag deffar jämför med hur jag skulle ätit annars:
 
Innan frukost: Exchange + ALA Extreme 
 
Frukost: Nu - Havredrink med 2 dl havre sen samma av allt annat.  Annars - Samma men 3 dl
 
Mat: Nu: Tonfisk+ägg och ris med grönsaker. Annars - Samma men lite mer ris kanske, eventuellt knäcke till och lite chilisås.
 
Innan träning: Nu: 5-6 skumtomtar Annars: 10 skumtomar kanske och med nutella :)
 
Precis innan träning: En portion BCAA Hypertrophy  + Cyclo-Creation . Annars: Samma
 
Direkt efter passet: 100% Whey Protein Professional + 5-6 skumtomar+ Cyclo-Creation .Annars: En portion Big Mass Gainer -
 
Innan mat: Exchange 
 
Mat: Nu: Spagetti+köttfärssås."Normalstor portion"  Annars: Samma typ
 
Senare ikväll: Nu: 300 gram äggvita kanske, kanske nån chokladbit. Annars: Havredrink t.ex
 
Innan läggdags: En portion: Milk and Whey  Eller kvarg. Annars: Samma
 
Räknar inga kalorier nu när det inte är tävlingsdiet men ser alltid till att få i mig mycket protein. Minst 2,5 gram / kg kroppsvikt, helst lite mer.
 
Strength CLA 3-4 om dagen. Omega 3 Strength3-4 om dagen.
 

Bra helg i Stockholm

Haft träningsledigt nu lördag och söndag då jag varit i Stockholm på Healingkurs :)
Humbug tycker vissa, intressant tycker vissa.. Ska inte gå in på det så djupt men det handlar om energier och kunna hantera dom. Riktigt spännande ska jag säga er! Sen vet jag som sagt att många inte tror på det och anledningen till det är ofta rädlsa. Vi är rädda för det okända och sånt vi inte kan förstå riktigt.

Ser fram emot morgondagen då jag ska träna ben och börja deffa! Mer om det imorn och senare i veckan.

<3


Skoluppgift

Gjorde färdigt en skoluppgift idag och här är delar ur den som kan vara läsvärt :)
 
"

Vad innebär funktionell träning för dig?

Funktionell träning innebär för mig att träna styrka i rörelser istället för specifika muskler sen handlar det även om att genom en och samma övning träna styrka, rörlighet, balans och koordination för att klara av vardagen men även den fysiska aktiviteten.

 

Hur aktiverar man de inre bålmusklerna? 

För att aktivera de inre bålmusklerna krävs ett bra så kallat buktryck som innebär att man spänner de musklerna på rätt sätt. En korrekt hållning är viktig.

 

Vad är bålstabilitet och på vilket sätt kan bålstabilitet förbättra prestationen?

Bålstabiliteten är också en del av den atletiska hållningen som innebär att man står rätt. Bålstabilitet innebär att man trycker fram höften genom att spänna de inre magmusklerna, det ökar kroppskontrollen, balansen, ger en ökad idrottslig kapacitet och minskar risken för ryggbesvär.

"


Sluta stressa

Sluta stressa. Det är lättare sagt än gjort men det går att göra nånting åt stress även om det ibland tar tid. Men stress har så mycket negativa sidor så det är värt att ta tag i det. Stress ligger bakom många sjukdomar och gör så att vi mår dåligt. Stress hämmar även fettförbränningen och byggande av muskelmassa. Ta reda på vad som orsakar dig stress och ta tag i problemet därifrån.
 
Att hela tiden tänka på att vi måste vara i form kan vara en stress i sig och göra att kroppen istället behåller fettet.
 
Oftast har vi för mycket vi måste göra. Ibland måste vi prioritera bort vissa saker. Man måste inte göra allt. Att vi ska vara på ett visst sätt osv är också ett stressmoment. Facebook, instagram osv är trevligt och socialt.. I måttlig mängd. Att ständigt hålla sig uppdaterad där är en stress för många och ett beroende.Tänk efter, är det så farligt om man inte kollar igenom hela nyhetsflödet eller alla nya bilder en dag? Eller en halv dag åtminstone?
 
Måste vi vara alla till lags alltid och ständigt prestera på topp på jobbet? Vad får vi för extra av det? Oftast att vi mår sämre själva. Man ska ta vara på sina nära och kära men det viktigaste är trots allt att just DU mår bra!
 
Ett tips om man "har mycket i huvudet" är att skriva ner allt på en lapp.
 
 
 
 

Vätskedrivande

Herbal W-X Herbal W-X Vätskedrivande
 
Om du samlar på dig onödigt mycket vätska så finns dessa två bra produkter som kan hjälpa dig att få bort vätska.
Maximum DrainMaximum Drain Vätskedrivande och fettförbrännande.
 
Om man får bort vätska kan man se mer fit ut, tänk dock på att uttorkning hämmar både fettförbränning och byggandet av muskelmassa. Men om du använder dessa produkter och ändå dricker vettigt så är det ingen fara.
En månad kvar till Thailand idag. Synd.
 
Den här bilden är tagen precis efter jag var i Thailand första gången, i november för 3 år sedan. Bilden är bra men jag var SÅ mycket mindre då. Jag vägde 80 kg där och låg runt 7 % bf, nu väger jag 90 och har ca 8% .
 
Tränade på World Class precis. Länge sen jag tränade där, blev ett skönt ryggpass. Körde bland annat T-bar-rowing som är riktigt skön övning.
 
 
 
 
 
Beroende på hur du lutar dig så kan du påverka vart på ryggen det ska kännas mest. Aktiverar mest mitten av ryggen.
 
 
 
 

Sjuk lite :(

Känner mig hängig idag :( Så ställde in träningen. Vilar och äter bra. Druckit min specialdrink med grönt te, citron, ingefära och gurkmeja ett par gånger idag också. Sen blir det lax och potatis med kvarg+avokadosås med vitlök. Kan knappast bli mer nyttigheter i samma maträtt. Lite grönsaker till också. 
Egentligen äter jag bra mat hela tiden, även när jag inte är sjuk. Visst det blir lite onyttigheter lite då och då men så länge man äter vettig mat största delen så tycker jag det är ok :)
 
 En äcklig krydda som har många positiva egenskaper för hälsan. Det går att använda den i matlagningen sägs det men jag har inte kommit på hur än så jag dricker den....
 
Jag brukar dessutom öka dosen ALA Extreme  (stark antioxidant) när jag inte mår bra. Dessutom har jag turen att ha de bästa som tar hand om mig när jag inte mår bra  <3 
 
Tvivlar ni på er själva när det gäller att komma i form, att bygga muskler eller allmänt i livet? Sluta med det. Tro på er själva och ni klarar mycket mer än ni tror. Ta till er det här nu. Seriöst.
 
 
 
 
 
 
Snart måste jag (tillsammans med coachen Kim) börja poseringsträna mer. Den här posen gillar jag: 
 
Idag var Lens och jag på IKEA och busade lite med dessa två träningstjejer: http://momscandoit.blogg.se/
 
 
 
 

Zumba!

Igår var en fullspäckad dag. Först PT-pass på TH 08,15 sen fettmätning på Marcus, hemlig fettprocent va? ;)
Inte i sin bästa form, dock har han en bra symmetri och bröst, axlar och triceps såg bra köttiga ut när vi sedan tränade bröst och axlar. Att ha ådror på axlar och lite på bröst på den fettprocenten bådar riktigt gott, ska bli kul att se utveckling där!  Sen Thaibuffé! Sen hjälpte jag en stödkompis på gymmet, handlade kosttillskott på http://muskelbygget.se/
 
Exchange ExchangeMuskelsparande vid deffen och lite ökad fettförbränning.
 
Dibencozide 100 caps Dibencozide 100 capsDet ökar protein-, fett- och kolhydratomsättningen
 
DAA  DAAD-Asparginsyra har som uppgift att reglera frisättning samt syntesen av testosteron och luteiniserande hormon (LH). DAA ökar även frisättningen av tillväxthormon (GH)
 
 
Tribulon Black Tribulon Black 120 caps"TRIBULON BLACK är en professionell pro-testosteronformel som innehåller det ultrakoncentrerade Tribulus-extraktet med en rekordkoncentration av bioaktiva saponiner – 95 %. TRIBULON BLACK tillhandhåller naturliga växtsteroider som stödjer tillverkning och sekretion av endogent testosteron – ett hormon som kontrollerar anabola processer i kroppen och reglerar sexualdriften. Dessa ämnen har en positiv påverkan på uppbyggningen av muskelmassa, fettvävnadens förbränningshastighet.

En låda Swebar Dalblads till Tina <3 Swebar Dalblads En proteinrikt och gott mellanmål
 Och några http://muskelbygget.se/sv/bars/isolox-protein-bar/
 
Efter det så blev det promenad med en annan stödkompis. Sen hem till Horn för att vila lite, sen hemmaträning med en annan stödkompis sen var det dags för den stora händelsen... ZUMBA i Horns gymnastiksal!
 
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151722189101128&notif_t=like
Eller Instgram: Oakbear
 
Det är så jävla olika det där hur bra man är...
 
Det bästa var att vi lyckades filma när det var som allra svårast och jag var som sämst :)
Tyvärr så är det inte ok att göra något som man är så dåligt på i den här landet. Det är pinsamt att göra nåt sånt. Man gör bort sig osv. Man ska vara lagom bra på saker. Inte för bra heller för då tror man att man är något. Det är man ju också iofs men det är tydligen inte "ok" . Kanske vissa skulle fundera över det, är det så farligt att göra annorlunda saker? Beror det på dåligt självförtroende eller är det att man vill göra och vara som alla andra?
 
Hur eller hur... Efter passet åkte jag hem till min kära sambo och spelade lite FIFA sen hem till Tina som jag saknat ihjäl mig efter lite.

Marklyft

"Marklyftet är styrketräningens okrönte konung."

 

marklyft

Förslagsvis har man strumpor/skor på sig när man tränar... och att träna i bar överkropp är inte ok i Sverige!

 
 

 

Förberedande: Ställ dig stadigt med fötterna ungefär axelbrett. Står du bredare med fötterna så aktiveras insida lår lite mer. Se till att tårna pekar framåt. Böj dig ner och låt stången vara tätt intill benen och greppa skivstången med ett överhandsgrepp med axelbrett avstånd. Använd dragrem om du inte är tillräckligt stark i greppet.

Utförande: Lyft upp skivstången i en kontrollerad rörelse tills skivstången når knähöjd och du börjar nu räta ut överkroppen. När du rätat ut överkroppen återgår du kontrollerat ner till utgångsläget och upprepar övningen. I stort sett alla övningar tycker jag att man ska "hålla emot" på vägen ner (excentriskt) men marklyft är en av de få (den enda) man bör köra lite snabbare på vägen ner på grund av skaderisken.


Ha alltid rak rygg och spänd mage under övningens utförande.

 
 
 
marklyft - rygg
Marklyft aktiverar många muskelgrupper. Vart de känns mest beror lite på hur du är byggd och vilken teknik du har. Personligen känner jag mest i ländryggen och mitten av ryggen.
 
Marklyft är bra övning men extra noga med tekniken och se till att vara ordenligt uppvärmd om du ska träna marklyft. Jag har kört marklyften nu i höst, inte varje ryggpass men ungefär varannat. Idag såg det ut så här:
 
50 kg * 15 reps (uppvärm)
90 kg * 12 reps (uppvärm)
130 kg * 3 reps (uppvärm)
150 kg * 8 reps (cirka?)
160 kg * 7 reps
190 kg * 2 reps
 
Sen tränade jag chins, latsdrag och baksida axlar.
 
Marklyft bygger mest tjocklek på ryggen vilket är välbehövligt. Lika välbehövligt som att träna bredden (latsen)
 
 
 Kolla Alexandras träningsblogg! Inspiration! http://daanselivet.blogg.se/

Kaffe

Har flera gånger skrivit om kaffe och koffein här men eftersom så många av oss är kaffe och/eller koffeinkonsumenter så blir det ett inlägg om kaffe och dess fettförbrännande egenskaper samt dess förmåga att hämma fettförbränningen(!)


 
Det är ju så olika det där hur man gör med kaffet...

Som jag nämnt flera gånger tidigare så blir man piggare av koffeinet har så både träningspass och andra aktiviteter blir lättare att genomföra. När det gäller träningen har koffein dessutom visat sig öka frisättningen av fett från fettcellerna, något som i sin tur ökar tillgången på energi för musklerna och både uthålligheten och fettförbränningen förbättras. Nya studier visar även att koffein ökar testosteronutsöndringen i samband med träning. 

Faktum är att leverns energiförbrukning också ökar av koffeinet och man kan därmed säga att det höjer "förbränningen" vilket delvis förklarar varför kaffedrickare i genomsnitt väger mindre än de som inte konsumerar drycken. 

En annan möjlig orsak till deras lägre kroppsvikt är frisättningen av just dopamin. Det är något vi alla strävar efter för att må bra och det kan nås på en lång rad sätt. Att äta mat, godis, glass, kakor och annat vi tycker smakar gott är några sätt. Att dricka alkohol är ett annat. Troligen kan kaffe genom sitt fristättande av dopamin ta udden av suget efter andra stimulerande medel och kan ersätta mer kaloristinna alternativ utan att konsumenten tänker på det. 

Nya studier visar på att kaffe sänker insulinkänsligheten och detta är negativt för fettförbränningen. Sänkt insulinkänslighet innebär att kroppen behöver utsöndra mer insulin för att sänka blodsockret och eftersom insulin är fettbildande är detta alltså negativt för fettförbränningen. 

Men de fettförbrännande egenskaper kaffe har tycks överväga de negativa egenskaper det har för förbränningen!

Kaffe sänker som sagt insulinkänsligheten men för att istället höja den är styrketräning och cardio det bästa man kan göra! Övrigt som höjer insulinkänsligheten är: 

* R-ALA (Används bl.a. i Tyskland som alternativ medicinering vid typ-2 diabetes).
* Omega-3 
* Krom
* Linfröolja
* Kanel


Undvik depression...

 

Undvik depression

Motionera mer än 4 timmar i veckan lätt eller mer än 2 timmar hårt

* Ät sunt och drick mindre mängd alkohol

* Vistas i ljus varje dag

* Undvik stress (har flera tidigare inlägg om stress)

* Ha mer sex :)

* Träffa dina vänner

Är väl egentligen rätt självklara grejer?

 Vitamin B12 förebygger depression senare i livet
. Forskare har undersökt 3752 personer över 70 och jämfört antal deprimerade personer och innehåll av aminosyran homocystein i deras blod. Personer med mest homocystein hade 70% högre risk för depression. Homocystein kopplas samman med humörsvängningar och man anser att B-12 vitamin sänker ämnet i blodet. 

B-12 finns mycket i fet fisk, yoghurt och ost.

 


B1 och B2? Nej B12!


Ökning!

Nu får jag inte bara frukost hos Tina, nu gör hon även ett SUPERGOTT nattmål åt mig! Kvarg, lite fun light samt 100% Whey Protein Professional (som de nu är 15 % rabatt på). En blandning av snabbt protein som är anabolt (uppbyggande) och långsamt protein som är antikatabolt (förhindrar muskelnedbrytningen)
 
Idag spelade jag lite fotboll med en stödkompis sen baksida lår och biceps på Actic. Tränade även lite på Muscle-up idag igen. Det är långt kvar men det går framåt och jag SKA klara det! Träningen idag var att jag hoppade upp i ringarna. Alltså hoppade upp först sen dips efter. Svårt att förklara. Kommer som sagt att klara det snart och då kommer det en film istället :)
 
Gjorde fettmätning på både mig och Jens idag. Jag mätte även axelbredden (runt om) . Jag gjorde både fettmätning och axelmätning i april, då hade jag 9,3 % och vägde 89, idag hade jag 8,3 % och vägde ungefär lika mycket. Det är svårt att veta exakt eftersom olika vågar visar lika mycket och man väger lite olika beroende på hur man ätit. Men en tydlig ökning i muskelmassa iaf :) Och axelomfånget var 128 cm då och 132 cm nu! Det lönar sig att prioritera utsida axel och att jag äntligen efter alla dessa år lärt mig att få rikitgt bra kontakt med utsida axlar. En av orsakerna till detta är lättare vikter. Jag tränar ofta axlar med 7, 8, 9 eller 10 kg - hantlarna och det tycks ju fungera bra!
 
 
Tänk på det. Gör inte massa saker som du inte vill. Vissa tråkiga saker måste man göra men många gör alldeles för mycket saker de mår dåligt av. Umgås med de du trivs med och göra saker du tycker är kul! Ta inte allt för seriöst, man måste inte göra eller vara som alla andra jämt bara för att vi bor i lagomlandet Sverige med jantelag och allt vad är. Bry dig inte så mycket om vad andra tycker, njut av det du gör och oroa dig inte. Det mesta löser sig ändå.
 
 
 
 

Tro på dig själv!

"When you look in the mirror and see no change, and you still keep faith, knowing that in time you will get there if you stay the course, thats is the different between those who ulimately succeed and those who fail. It ain´t about how hard you hit, It´s absout how hard you can get hit and keep moving forward"
 
 


Måste deffa snart igen...

Alanya, bästa veckan på sommaren! Drygt fem veckor kvar till Thailand vilket innebär att jag snart måste deffa igen.
 
Idag tränade jag mage och vader på Actic. Jag hoppade även hopprep, 3*1 minut. Hopprep är jättebra träning tycker jag, kondition och vadträning samt lite rörlighet (kan man väl säga att det är?)

 
 
Vem är sötast?
 
 
 

 

Söndagen och hur många proteindrinkar?

Raka marklyft häromdagen, det känns rejält i hamstrings idag!
 
Knäböj och utfall i smithen. Utfall är en av min hatövningar, den är riktigt jävla jobbig och när man är färdig med ena benet så har man det andra kvar... Tar riktigt bra på glutsen framförallt :)
 
Nya jackan. Bästa köp jag gjort nånsin!
 
Var riktigt hästtokig med i söndags.
 
Igår tränade jag rygg på Actic och idag blev det axlar och bröst med Jens. Känner redan nu att träningsvärken kommer smygande. Jens fortsätter att göra riktigt bra ökningar, han är både stor och stark men har även lagt på sig en del fett sista tiden. Noterade precis i affären förut att fan vad fet han är i huvet fanskapet.
 
Idag har jag för övrigt pluggat rätt mycket. Läst i motivation för motion och skrivit en uppgift. Intressant bok faktiskt!
 
 
"The key to solving problems is asking the right questions"
 
Hur många proteindrinkar behöver du?
 
Jag får ofta frågor angående proteinpulver och hur många drinkar man "ska" dricka per dag. Man får tänka på att det inte är något "magiskt" med proteindrinkar. Det gäller att få i sig en viss mängd protein per dag för att bygga muskelmassa. Hur mycket är lite olika bud på men jag tycker att man ska få i sig minst 2 gram protein per kilo vikt, helst uppåt 2,5 gram. Om du får i dig ifrån mat eller proteinpulver spelar ingen större roll men det finns några tillfällen då det passar bättre med en proteindrink och då är det snabbt vassleprotein jag syftar på. Det är på morgonen då du inte fått i dig protein på länge så är det fördelaktigt med en proteindrink (gärna tillsammans med något annat) för att få i sig snabbt protein och extra viktigt är det direkt efter träning. Sen om du inte äter kvarg eller något annat som innehåller kasein (långsamt protein) på kvällen så är det bra med ett kaseinprotein eller gärna Milk and Whey som innehåller 40 % vassleprotein och 60 % kaseinprotein.
 
Vassleprotein finns flera olika bra sorter men här är min favorit:100% Whey Protein Professional  som det dessutom är extrapris på nu :) Extrapris, inte extra pris...
 
 
 
 
 
 

Luciapokalen 2012

Ökar i muskelmassa hela tiden även om det går sakta men formen blir sämre och sämre också. Det är dock en förutsättning för att lägga på sig muskelmassa. Man behöver inte lägga på sig mycket fett för att bygga men en viss mängd är ett måste för att öka maximalt i muskelmassa. Sitter och tittar på lite bilder ifrån förra året när jag tävlade och längtar till nästa tävling :) Trots all tid man måste lägga ner (Gym som vanligt nästan varje dag, cardio 1-2 timmar per dag, poseringsträning, strikt matschema mm) så är det riktigt skoj! Att varje dag förbättra sin form och sedan få visa upp sig i sin bästa form är en fantastisk känsla!
 
Tävlingsform är inte de som är snyggast men det tillhör sporten att vara i så bra form som möjligt. Den formen som enligt mig (och många andra??) är snyggast är den formen man har några veckor innan tävling. Kolla bara här, ser lite sjukt ut med så lite fett i ansiktet och med den här färgen :p
 
Så här nöjd kan man vara över att äta riskakor, trots att det var 8e paketet inom ett dygn, dessutom med minimal mängd vätska till...
 
Annars så kan man vara så här lessen...
 
 
På morgonen dagen innan tävling. Fortfarande utan färg och med en del vätska. 
 
Poseringsträning på Exhale kvällen innan tävling. Här med ett lager färg.
 
Två lager färg, inoljad och med pump. Precis innan jag ska upp på scenen
 
Sista poseringen innan scenen. 
 
 
Mage-benposering...
 
Efter tävlingen, ett lättnad att det är över och stolthet att vi (jag och min coach Kim) har genomfört hela den här resan. Massor godis, buffe, ännu mer godis och glass sen dagen efter en frukostbuffé såklart :)
 
Om ni vill läsa mer om tiden innan tävlingen och själva tävlingen så titta i min blogg ifrån typ mitten av Oktober förra året fram till början av December. 
 
 
 

Gästträning SATS Norrköping

Igår var jag i Stockholm på TV/dataspelsmässa hela dagen :) Det var ingen atletfestival direkt så att säga men intressant var det. Så det fick bli en vilodag. Idag har jag varit i Norrköping och lånat en bok(!), varit med Louling hos hästarna, tränat med <3 på SATS. Benpass! Sen har vi köpt en vinterjacka som är asfin.
 
Tänk på att när ni tränar ben så förbrukar man mer energi eftersom det är de största musklerna och om det ska ge något (om man inte är nybörjare) så gäller det att kötta dom hårt! Det innebär att man bör äta mer tiden efter ett benpass för att få ut maximalt av träningen. Förbränningen är förhöjd upp till ett dygn efter ett köttigt benpass. Kom ihåg kolisarna efter passet, även om ni är på diet. Dock ska självklart mängden var mindre om man är på diet jämfört med om man bygger / "bulk"
 
 
En träningsmyt med sanning i:

"Ät pasta dagen innan match" eller "pasta är bra när man tränar mycket" Ja det är korrekt, men ris, potatis, bröd osv går lika bra då det oxå innehåller mycket kolisar, anledningen till att man ska äta mycket kolisar dagen innan match/tävling är för att ha välfyllda glykogendepåer för att kunna prestera bättre och kolisarna som används under matchen är dom man fyller på med dagen innan och samma dag :)

Godisar och annat som innehåller socker funkar även det att fylla på glykogendepåerna med men som ni vet så är godis och liknande mindre bra av andra anledningar. Godis i små mängder nångång ibland är ingen större fara dock ;)
 
Godistokig som jag är.. Har dock inte ätit något godis idag på hela dagen men kommer gå lös på skumtomtepåsen imorgon innan ryggpasset!

Öka i muskelmassa.

Tre kosttipps för att bygga muskelmassa / massa muskler:
 
* Ät mycket protein, minst 2,5 gram / kilo kroppsvikt
 
* Ligg på kaloriöverskott
 
* Drick protein/aminosyror före och efter passet. Fyll gärna på med kolisar oxå för snabbare återhämtning och för att stärka immunförsvaret. Efter passet så behöver proteinet direkt och innan passet så beror det på vad du äter.
 
Äter du ett större meal med både protein och kolisar så räcker det att äta 1,5-2 timmar innan. Äter du något litet så funkar cirka 1 timme innan. Om du äter något med snabba kolisar så är cirka en halvtimme lagom och kör du aminosyror innan passet så bör du ta dessa precis innan/i början av passet för bästa resultat. 10 gram aminosyror "motsvarar" (stimulerar proteinsyntesen) lika mycket som 20 gram vassleprotein. 
 
BCAA Hypertrophy - Min favorit.
 
Skulle kunna göra den här listan mycket längre såklart men följer ni dessa tre så är ni på god väg!
 
Bättre det än att vara på äcklig väg va?
 
 
 

RSS 2.0