Långa slanka muskler!?

Jag gör en fuling idag och kopierar ett inlägg(som ja gör om lite) jag skrev i Oktober 09 eftersom detta ämne varit på tapeten lite nu...

Tjejer - ni behöver INTE va rädda för att få för stora muskler :)

"Lätta vikter ger långa o slanka muskler" NEJ!!
Lätta vikter som lyfts många gånger förbättrar musklernas uthållighet men påverkar inte deras utseende så de blir längre. Musklerna har ett fäste och ett urspung där dom sitter fast i skelettet, det går inte ändra dess längd! (kanske med en operation isåfall) Träningen med lätta vikter ökar musklernas omfång men inte lika mycket som när man tränar lite tyngre. 

Dock är det bra att träna med lättare vikter om man är nybörjare innan man kommit in i träningen ordentligt, det är för att lära sig övningarna rätt och för att inte skada sig eller bli övertränad i början! Det kan även vara bra att lägga in perioder med lättare träning även senare, men största delen av tiden bör ägnas åt lite tyngre träning...




                                                           
MEN va inte rädda för att få för stora muskler! Även om man tränar HÅRT och TUNGT och äter bra så tar det lååång tid att bygga muskler(om man inte använder otillåtna preparat), ni kan bara öka muskelmassan med något GRAM per dag, och tjejer har svårare än killar att öka i muskelmassa pga tjejer bara har en tiondel så mycket testosteron som vi killar/män!

Så mitt tips till er tjejer, träna med tyngre vikter! Ni kommer märka om ni får för mycket muskler, det sker absolut inte över en natt...(tyvärr tycker jag...)Dessutom, om ni är ute efter högre fettförbränning så kan jag berätta att ju mer muskelmassa desto högre förbränning även i VILA! Alltså, ökar ni er muskelmassa får ni "GRATIS" förbränning även i vila :)

 Muskels längd går inte att påverka. Muskeln har sitt ursprung och fäste men det kan skilja lite från person till person exakt vart muskelns fästen är. När det gäller biceps pratar man om hur bra "peak" man har på biceps, det är oxå individuellt och går inte påverka med träningen. Har man bra "peak" får man tacka sin gener för det :) Givetvis blir "peaken" större om biceps växer men då växer ju resten av biceps oxå.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0