Hur mycket fett går att bli av med på en dag??

Ju mer fett som finns tillgängligt på kroppen desto mer fett kan kroppen förbränna. Studier visar att kroppen kan släppa ifrån sig 70 kcal fett per kilo fett per dag. 70 kcal = 10 gram fett. (7000 kcal = 1 kg fett)

* Detta innebär att om en person, vi kallar honom sexus :) väger 100 kg och har en fett% på 20% så har han alltså 20kg fett och kan därför förbränna 1400 kcal fett = 200 gram fett dagen. 1,4kg fett i veckan.

* Sen har vi en annan person, Per Ekbjörn som väger ca 85 kg och har en fett% på ca 7% vilket innebär ca  6kg fett och då kan han förbränna 420 kcal fett om dagen = 60 gram. 420 gram i veckan.

* Slutligen har vi en 3e person, överatletsvinet som väger 75 kg  och har en fett% på 4% vilket innebär 3 kg fett och då kan har bara förbränna 210 kcal fett om dagen = 30 gram. 210 gram i veckan. Men det är fan inte synd om honom för det för har man en fett% på 4% ska man vara nöjd ändå!!!

Den vanliga rekomendationen är att gå ner ca 0,5 kg i veckan om man deffar. Men ju mer fett man har desto mer fett är möjligt att förbränna. Tänk på att de här exemplena gäller i teorin, i praktiken brukar allt bli lite annorlunda...

 hörde att socker ska vara riktigt bra för fettförbränningen! Eller var det tvärtom kanske??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0