Träning innan frukost

Träning eller promenad innan frukost hör man ofta att det ska vara bra, men vad är det som är bra med det och hur bra är det egentligen?

Gymträning eller hård kondtionsträning innan frukost skulle jag INTE rekommendera, det förstör mer än det ger!
Cardio såsom promenad eller lätt jogg kan du gärna prova om du orkar med, och ät då alltid frukost direkt efter, om du är för trött eller orkeslös innan frukost så strunta i det! Då är det bättre att gå någon annan gång under dagen!

Varför ska man då gå innan frukost? Man har lite högre fettförbränning pga att glykogendepåerna är tomma och därför väljer kroppen nästan bara fett som bränsle istället för glykogen och fett. Detta är ett omdiskuterat ämne och det mesta tyder på att fettförbränningen ökar med cirka 10% om man tränar på fastande mage innan frukost. Alltså inte jättemycket. Men som sagt, trivs man med det så visst!

MEN i antikatabolt syfte (för att spara muskelmassa som annars förstörs lite) är det bra att få i sig rent protein eller BCCA (grenade aminosyror) eller aminosyror en stund innan promenaden (cirka 15-30 minuter innan)

Bra om man dricker cirka 2 glas vatten oxå, och för att öka förbränningen med några % så är koffein i tablettform eller kaffe bra att inta cirka en halvimme innan. Ett par kapslar omega -3 innan höjer även det förbränningen någon %! Även grönt te kan höja förbränningen ytterligare någon %.

Sammafattning
: Promenera gärna innan frukost om du trivs med det och för att maximera effekten så tar 20-25 gram ren protte eller aminosyror 5-10 gram innan, drick vatten, ta koffein och omega - 3!

Det funkar även bra att gå utan alla dessa tillskott, men vatten är bra att dricka innan iaf :) och som sagt, en stadig frukost efteråt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0