Värdelösa förkyldningar - Minska risken... OM du drabbas -kan man träna då?

Det är helt värdelöst att vara förkyld, det håller nog alla med om. Det är nästan så det borde vara förbjudet. Dock drabbas vi alla av dom.. Eftersom svininfluensan är på tapeten väldigt mycket nu så vet de flesta om det mest grundläggande för att unvika att bli sjuk: Hålla dig borta från dom som är förskylda, handhygien osv..

Men det finns även andra tips: Ät mycket frukt, grönsaker och bär och försöka variera! Blåbär är extra bra :)
Kanske självklart för de flesta.. Vitlök är bra oxå! Det har även andra hälsofrämjande egenskaper, dessutom är det lite fettförbrännande!! Ingefära däremot kanske inte lika många vet så mycket om:
Ingefära skyddar mot förkyldning och påverkar även det fettförbränningen en aning! Ingefära har även det många andra bra egenskaper som jag återkommer till senare...

Att tänka på när man tränar är att timmarna efter träningen, "the open window" är man extra känslig för att dra på sig förkyldningar och bör tänka sig för!
 va!? En seriös bild utan massa töntigt flexande eller spexande!? Faktum är att även jag kan vara seriös ibland ;)

Om man nu drabbas av en vanlig förkyldning då? Träna ALDRIG om du har feber! Om du däremot bara känner dig lite snuvig kan du utan problem träna! Allt därimellan bör du känna efter själv hur mycket du orkar träna. Känner du dig lite hängig kanske du ska hoppa över att köra astunga marklyft tills du nästan svimmar, dom dagarna passar det bättre att stå o dutta lite i cablecrossen till exempel :) Och kom ihåg, en vecka (inte 8 verkcor!)  helt fri från träning nån gång ibland är bra för både kroppen och dina träningsresultat, så våga vila ibland oxå!

Promenader klarar man oftast av även fast man är förkyld...


Kommentarer
Postat av: Joakim

En grej om fettförbränning...när man får ett intag utav alkohol i kroppen så stannar fettförbränningen nästan av helt..så om man vill gå ner i vikt så är ju ett tips att man ska sluta supa ;)

2009-10-15 @ 14:12:11
Postat av: Ekbjörn

En grej om alkohol: Det är riktigt skoj att festa :)

2009-10-15 @ 14:23:04
Postat av: Råttan

Om man är en råtta då?

2009-10-15 @ 15:09:50
Postat av: Råttan

Om man är en råtta då?

2009-10-15 @ 15:11:17
Postat av: Joakim

ja om man är en råtta så har man nog andra grejer att pyssla med än att tänka på vikten och supa eller inte supa... men råttor har en annan känslighet för stimulans utav sin proteinsyntes utav insulinpåslag än vad vi människor har... sen skiljer det sig i lite annat oxå...

2009-10-15 @ 18:36:50
Postat av: Hanna R

Man kan festa o ha kul utan att supa ;) om inte är man en torrboll

2009-10-16 @ 23:09:28
Postat av: Ekbjörn

Carolina, ja du är en råtta :)

Man kan festa och ha kul utan att supa om man är en torrboll ja :)

2009-10-16 @ 23:54:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0